Russell Hobbs 27080-56 Handleiding

Type
Handleiding
15
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde
geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en
personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke
vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij
onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij
ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de
kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar.
Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus
of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risicos
te vermijden.
Verkeerd gebruik van het apparaat kan leiden tot letsels.
Houd de contacten droog.
h
De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. De restwarmte
houdt na gebruik de oppervlakken warm.
L
Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches,
wastafels of andere reservoirs die water of andere vloeistoen
bevatten.
Gebruik het apparaat niet met bevroren vlees of gevogelte; ontdooi etenswaren volledig voor
gebruik.
Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit
loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
Probeer niets te koken in het lichaam van de koker – kook alleen in de verwijderbare schaal.
Reik niet over het apparaat heen en houd uw handen, armen, gezicht etc. verwijderd van de
vrijkomende stoom.
Vul met tenminste 1 beker water.
Vul niet verder bij dan boven de vulmarkering.
Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop.
Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt.
Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing
worden beschreven.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
16
AFBEELDINGEN
1. Aan-uitschakelaar
2. Schakelaar
3. Stoomschaal
4. Kom
5. Dekselvergrendeling
6. Spatel
7. Maatbeker
8. Stoomopening
9. Condensafscheider
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Was de maatbeker, spatel en stoommand in warm zeepwater, spoel en droog ze af. Veeg de buitenkant
van het apparaat schoon met een vochtige, schone doek.
VOORBEREIDING
1. Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
2. Gebruik het apparaat niet in nabij en onder gordijnen, planken, kastjes, of iets anders dat mogelijk
beschadigd kan raken door het ontsnappende stoom.
3. Zorg ervoor dat u ovenovenhandschoenen (of een doek) bij de hand hebt, en een hittebestendige
mat of bord om de schaal op te plaatsen na het koken.
4. Plaats de schaal in de koker.
KOKEN
1. Gebruik de maatbeker om de rijst in de schaal te doen. Vul de maatbeker zodat deze waterpas staat
en niet opgehoopt is (afb. A ).
2. Vul de schaal met water tot de aanduiding die met het aantal kopjes rijst overeenstemt.
3. Draai de schaal een kwart beide kanten op, om er zeker van te zijn dat de onderkant van de schaal
goed contact heeft met het verwarmingselement.
4. Sluit het deksel en druk naar beneden totdat het vastklikt. Houd het deksel altijd gesloten en
vergrendeld tijdens het koken.
5. Steek de stekker in het stopcontact. Zet de aan/uit-schakelaar op de positie I. Beweeg de schakelaar
naar de stand OMLAAG. Het O-lampje zal oplichten.
6. Wanneer de rijst gaar is, gaat de schakelaar naar de stand WARM HOUDEN. Het lampje O gaat uit en
het lampje N- gaat aan.
7. Laat de rijst ongeveer 10 minuten staan, schakel de koker vervolgens uit en trek de stekker uit het
stopcontact.
8. Druk op de knop om het deksel te openen. Wees voorzichtig voor stoom die ontsnapt en gebruik
een ovenwant of iets dergelijks voor bescherming.
9. Neem de kom uit het apparaat en plaats het op een hittebestendige mat of bord.
10. Gebruik een spatel voor het roeren en mengen van de rijst, om alle stoom te laten ontsnappen.
Soms zal de rijst aan de rand van de schaal een korst vormen.
Indien u deze korst niet wilt, kunt u het verwijderen met een spatel nadat u de rijst hebt opgediend.
EXTRA INGREDIËNTEN
Indien u extra ingrediënten toevoegt (rozijnen, fruit, noten etc.) moet u de hoeveelheid rijst
verminderen, om te compenseren voor de hoeveelheid water die de extra ingrediënten in zich op
zullen nemen.
Rozijnen en gedroogde stukken fruit zullen net zo veel water als rijst absorberen, daarom kunt u ze
samen met de rijst in de maatbeker plaatsen.
Nootjes absorberen over het algemeen niet zo veel water, hierdoor kunt u ze normaal gesproken
toevoegen na het meten van de rijst.
17
DE KOKER GEBRUIKEN ALS EEN STOMER
1. Voeg 400 ml koud water aan de kom toe.
2. Plaats de mand boven op de schaal en plaats het eten in de mand.
3. Voor eenvormig koken, moet u de stukken eten in ongeveer hetzelfde formaat snijden.
4. Voor erwten of iets anders dat breekt of in het water valt, maakt u een pakje met aluminium folie
5. Wees voorzichtig bij het verwijderen van het pakje – draag ovenovenhandschoenen en gebruik een
plastic tang of lepels.
6. Sluit het deksel en druk naar beneden totdat het vastklikt. Houd het deksel altijd gesloten en
vergrendeld tijdens het koken.
7. Gebruik de koker op dezelfde manier als u zou doen bij het koken van rijst.
8. Volg de stoomtijden.
9. Laat geen eten in de koker na het stomen – het zal klef worden.
10. Let op het type en de hoeveelheid eten en de hoeveelheid water. Pas vervolgens de volgende keer
de hoeveelheid water, en laat de koker op de timing letten.
NA GEBRUIK
1. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.
2. Beweeg de rijstkoker niet wanneer de volle schaal er in zit. Het zal zwaar zijn en de kabel kan ergens
blijven haken bij het verplaatsen.
3. Verwijder de schaal uit de rijstkoker voordat u hem leeg maakt. Indien u eten probeert te
verwijderen uit de schaal terwijl deze in de rijstkoker zit, kunt u de inhoud mogelijk op de rijstkoker
morsen, en deze daardoor beschadigen.
ZORG EN ONDERHOUD
1. Schakel het apparaat uit, trek de stekker uit het stopcontact en laat afkoelen.
2. De maatbeker, spatel en stoommand kunnen in warm zeepwater worden gewassen. Spoel en droog
voor hergebruik.
3. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
4. U kunt het binnenste deksel verwijderen om het schoonmaken te vergemakkelijken (afb. B ). Plaats
het binnenste deksel terug na het reinigen.
5. Verwijder de condensafscheider (afb. C ), leeg en plaats deze terug. Gebruik het apparaat niet zonder
de condensafscheider.
6. Om de stoomopening te reinigen, begint u door deze omhoog te trekken (afb. D).
7. Draai de bovenste helft linksom (afb. E) en til deze op (afb. E ). Schoonmaken en drogen.
8. Lijn het uitsteeksel op het bovenste gedeelte uit met de markering ON op de onderste helft om het
opnieuw te monteren (Afb. F ). Draai de bovenkant met de klok mee totdat het uitsteeksel is
uitgelijnd met de markering OFF.
9. Plaats de gemonteerde stoomopening in de opening in het deksel. Zorg ervoor dat de twee pijlen
(() zijn uitgelijnd zoals weergegeven op afb. D. Gebruik het apparaat nooit zonder de stoomafvoer.
10. Plaats geen enkel onderdeel van het apparaat in de vaatwasmachine.
KOOKTIJDEN & VOEDSELVEILIGHEID
Etenswaren (vers) Hoeveelheid Tijd (minuten)
asperge 400g 15-18
sperziebonen 200g 20
broccoli 200g 18
spruiten 200g 20
kool (kwartaal) 25-30
wortel (in plakjes) 200g 15-20
bloemkool 200g 15
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
18
Etenswaren (vers) Hoeveelheid Tijd (minuten)
maïskolven 2 24-35
courgettes (in plakjes) 200g 10-12
aardappelen (in vieren) 400g 25-30
spinazie, vers 200g 5-8
kiplet 400g 6-8
vislet, vers, 6-13 mm dik 400g 8-10
vis in plakken, vers, 19-25 mm dik 2 20-23
garnalen, vers 250g 10-12
langoustine, diepvries 12-15
mosselen 250g 15
Gebruik geen mosselen die voor het stomen open zijn. Stoom ze totdat de schelpen volledig open
zijn en gooi mosselen waarvan de schelpen na het stomen nog dicht zijn weg.
Deze tijden zijn voor een enkele laag eten. U zult moeten experimenteren om de juiste tijden voor
uw favoriete eten en voedselcombinaties te vinden.
Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster
vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
U moet bladgroentes zo min mogelijk koken, zodat ze groen en knapperig blijven. Door ze in
ijswater te dopen zal het kookproces stoppen.
RECYCLING
W
Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoen te vermijden, mogen
apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen
niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en
elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare
batterijen, altijd naar een ocieel recycling-/inzamelpunt.

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. GB BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN DE Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. Verkeerd gebruik van het apparaat kan leiden tot letsels. Houd de contacten droog. h De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. De restwarmte houdt na gebruik de oppervlakken warm. L Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere reservoirs die water of andere vloeistoffen bevatten. • • • • • • • • • • • Gebruik het apparaat niet met bevroren vlees of gevogelte; ontdooi etenswaren volledig voor gebruik. Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. Probeer niets te koken in het lichaam van de koker – kook alleen in de verwijderbare schaal. Reik niet over het apparaat heen en houd uw handen, armen, gezicht etc. verwijderd van de vrijkomende stoom. Vul met tenminste 1 beker water. Vul niet verder bij dan boven de vulmarkering. Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop. Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact als hij niet wordt gebruikt. Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK FR NL IT ES PT DK SE NO FI RU CZ SK PL HR SI GR HU TR RO BG AE 15 AFBEELDINGEN 1. 2. 3. 4. 5. Aan-uitschakelaar Schakelaar Stoomschaal Kom Dekselvergrendeling 6. 7. 8. 9. Spatel Maatbeker Stoomopening Condensafscheider VOOR HET EERSTE GEBRUIK Was de maatbeker, spatel en stoommand in warm zeepwater, spoel en droog ze af. Veeg de buitenkant van het apparaat schoon met een vochtige, schone doek. VOORBEREIDING 1. 2. 3. 4. Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. Gebruik het apparaat niet in nabij en onder gordijnen, planken, kastjes, of iets anders dat mogelijk beschadigd kan raken door het ontsnappende stoom. Zorg ervoor dat u ovenovenhandschoenen (of een doek) bij de hand hebt, en een hittebestendige mat of bord om de schaal op te plaatsen na het koken. Plaats de schaal in de koker. KOKEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. • • Gebruik de maatbeker om de rijst in de schaal te doen. Vul de maatbeker zodat deze waterpas staat en niet opgehoopt is (afb. A ). Vul de schaal met water tot de aanduiding die met het aantal kopjes rijst overeenstemt. Draai de schaal een kwart beide kanten op, om er zeker van te zijn dat de onderkant van de schaal goed contact heeft met het verwarmingselement. Sluit het deksel en druk naar beneden totdat het vastklikt. Houd het deksel altijd gesloten en vergrendeld tijdens het koken. Steek de stekker in het stopcontact. Zet de aan/uit-schakelaar op de positie I. Beweeg de schakelaar naar de stand OMLAAG. Het O-lampje zal oplichten. Wanneer de rijst gaar is, gaat de schakelaar naar de stand WARM HOUDEN. Het lampje O gaat uit en het lampje N- gaat aan. Laat de rijst ongeveer 10 minuten staan, schakel de koker vervolgens uit en trek de stekker uit het stopcontact. Druk op de knop om het deksel te openen. Wees voorzichtig voor stoom die ontsnapt en gebruik een ovenwant of iets dergelijks voor bescherming. Neem de kom uit het apparaat en plaats het op een hittebestendige mat of bord. Gebruik een spatel voor het roeren en mengen van de rijst, om alle stoom te laten ontsnappen. Soms zal de rijst aan de rand van de schaal een korst vormen. Indien u deze korst niet wilt, kunt u het verwijderen met een spatel nadat u de rijst hebt opgediend. EXTRA INGREDIËNTEN • • • Indien u extra ingrediënten toevoegt (rozijnen, fruit, noten etc.) moet u de hoeveelheid rijst verminderen, om te compenseren voor de hoeveelheid water die de extra ingrediënten in zich op zullen nemen. Rozijnen en gedroogde stukken fruit zullen net zo veel water als rijst absorberen, daarom kunt u ze samen met de rijst in de maatbeker plaatsen. Nootjes absorberen over het algemeen niet zo veel water, hierdoor kunt u ze normaal gesproken toevoegen na het meten van de rijst. 16 DE KOKER GEBRUIKEN ALS EEN STOMER 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. GB Voeg 400 ml koud water aan de kom toe. Plaats de mand boven op de schaal en plaats het eten in de mand. Voor eenvormig koken, moet u de stukken eten in ongeveer hetzelfde formaat snijden. Voor erwten of iets anders dat breekt of in het water valt, maakt u een pakje met aluminium folie Wees voorzichtig bij het verwijderen van het pakje – draag ovenovenhandschoenen en gebruik een plastic tang of lepels. Sluit het deksel en druk naar beneden totdat het vastklikt. Houd het deksel altijd gesloten en vergrendeld tijdens het koken. Gebruik de koker op dezelfde manier als u zou doen bij het koken van rijst. Volg de stoomtijden. Laat geen eten in de koker na het stomen – het zal klef worden. Let op het type en de hoeveelheid eten en de hoeveelheid water. Pas vervolgens de volgende keer de hoeveelheid water, en laat de koker op de timing letten. NA GEBRUIK 1. 2. 3. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact. Beweeg de rijstkoker niet wanneer de volle schaal er in zit. Het zal zwaar zijn en de kabel kan ergens blijven haken bij het verplaatsen. Verwijder de schaal uit de rijstkoker voordat u hem leeg maakt. Indien u eten probeert te verwijderen uit de schaal terwijl deze in de rijstkoker zit, kunt u de inhoud mogelijk op de rijstkoker morsen, en deze daardoor beschadigen. DE FR NL IT ES PT DK SE NO FI ZORG EN ONDERHOUD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Schakel het apparaat uit, trek de stekker uit het stopcontact en laat afkoelen. De maatbeker, spatel en stoommand kunnen in warm zeepwater worden gewassen. Spoel en droog voor hergebruik. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. U kunt het binnenste deksel verwijderen om het schoonmaken te vergemakkelijken (afb. B ). Plaats het binnenste deksel terug na het reinigen. Verwijder de condensafscheider (afb. C ), leeg en plaats deze terug. Gebruik het apparaat niet zonder de condensafscheider. Om de stoomopening te reinigen, begint u door deze omhoog te trekken (afb. D). Draai de bovenste helft linksom (afb. E) en til deze op (afb. E ). Schoonmaken en drogen. Lijn het uitsteeksel op het bovenste gedeelte uit met de markering ON op de onderste helft om het opnieuw te monteren (Afb. F ). Draai de bovenkant met de klok mee totdat het uitsteeksel is uitgelijnd met de markering OFF. Plaats de gemonteerde stoomopening in de opening in het deksel. Zorg ervoor dat de twee pijlen (() zijn uitgelijnd zoals weergegeven op afb. D. Gebruik het apparaat nooit zonder de stoomafvoer. Plaats geen enkel onderdeel van het apparaat in de vaatwasmachine. KOOKTIJDEN & VOEDSELVEILIGHEID Etenswaren (vers) asperge sperziebonen broccoli spruiten kool (kwartaal) wortel (in plakjes) bloemkool RU CZ SK PL HR SI GR HU TR Hoeveelheid 400g 200g 200g 200g Tijd (minuten) 15-18 20 18 20 25-30 15-20 15 200g 200g 17 RO BG AE Etenswaren (vers) maïskolven courgettes (in plakjes) aardappelen (in vieren) spinazie, vers kipfilet visfilet, vers, 6-13 mm dik vis in plakken, vers, 19-25 mm dik garnalen, vers langoustine, diepvries mosselen • • • • Hoeveelheid 2 200g 400g 200g 400g 400g 2 250g 250g Tijd (minuten) 24-35 10-12 25-30 5-8 6-8 8-10 20-23 10-12 12-15 15 Gebruik geen mosselen die voor het stomen open zijn. Stoom ze totdat de schelpen volledig open zijn en gooi mosselen waarvan de schelpen na het stomen nog dicht zijn weg. Deze tijden zijn voor een enkele laag eten. U zult moeten experimenteren om de juiste tijden voor uw favoriete eten en voedselcombinaties te vinden. Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. U moet bladgroentes zo min mogelijk koken, zodat ze groen en knapperig blijven. Door ze in ijswater te dopen zal het kookproces stoppen. RECYCLING W Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoffen te vermijden, mogen apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen, altijd naar een officieel recycling-/inzamelpunt. 18
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs 27080-56 Handleiding

Type
Handleiding