Documenttranscriptie
Gebruik‐
saanwijzing
Notice d'utili‐
sation
Oven
JH084C1
Four
2
INHOUDSOPGAVE
Veiligheidsinformatie
Veiligheidsvoorschriften
Montage
Beschrijving van het product
Bedieningspaneel
Voor het eerste gebruik
Dagelijks gebruik
2
4
8
9
9
10
11
Klokfuncties
Gebruik van de accessoires
Extra functies
Aanwijzingen en tips
Onderhoud en reiniging
Probleemoplossing
Energiezuinigheid
GA NAAR ONZE WEBSITE VOOR:
13
14
15
16
27
30
31
Wijzigingen voorbehouden.
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen, onderhoudsen reparatie-informatie:
www.juno.de/support
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie
en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet
verantwoordelijk voor verwondingen of schade die voortvloeit
uit de onjuiste installatie of het onjuiste gebruik. Bewaar de
instructies altijd op een veilige, toegankelijke plek voor
toekomstig gebruik.
De veiligheid van kinderen en kwetsbare personen
•
•
•
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar
en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke,
zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan
ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan of
instructies hebben gekregen over het veilig gebruiken van
het apparaat en indien zij de eventuele gevaren begrijpen.
Kinderen jonger dan 8 jaar oud en personen met zware en
complexe beperkingen dienen altijd uit de buurt van het
apparaat te worden gehouden, tenzij ze voortdurend onder
toezicht staan.
Laat kinderen niet spelen met het apparaat.
Houd alle verpakkingen uit de buurt van kinderen en
verwijder ze op gepaste wijze.
3
•
•
•
WAARSCHUWING: Houd kinderen en huisdieren uit de
buurt van het apparaat als het in werking is of afkoelt.
Makkelijk toegankelijke onderdelen worden heet tijdens
gebruik.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient dit te
worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat uitvoeren.
Algemene veiligheid
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat
en de kabel vervangen.
Het bedieningspaneel moet om mogelijke gevaren te
voorkomen worden aangesloten op de aangegeven
verwarmingseenheid met overeenkomende
connectorkleuren.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient te
voorkomen de verwarmingselementen aan te raken.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook verricht,
dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te
trekken.
WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het apparaat is
uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om elektrische
schokken te voorkomen.
Gebruik het apparaat niet voordat u het in de ingebouwde
structuur installeert.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te
maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken,
deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak,
waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon
4
•
•
deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de voorkant
van de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden.
Installeer de inschuifrails in de omgekeerde volgorde.
De middelen voor het uitschakelen moeten opgenomen
worden in de vaste bedrading overeenkomstig de regels
voor de bedrading.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Installatie
WAARSCHUWING! Alleen een
erkende installatietechnicus
mag het apparaat installeren.
• Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
• Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
• Volg de installatie-instructies die zijn
meegeleverd met het apparaat.
• Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
• Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
• Installeer het apparaat op een veilige
en geschikte plaats die aan alle
installatie-eisen voldoet.
• De afmetingen van de keukenkast en
de uitsparing moeten kloppen.
• Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
• Controleer voordat u het apparaat
monteert of de ovendeur onbelemmerd
opent. Zo niet, dan moet de oven
worden opgetild.
• Delen van het apparaat staan onder
stroom. Sluit het apparaat met meubel
om te voorkomen dat de gevaarlijke
delen worden aangeraakt.
• Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
Minimumhoogte kast
(Minimumhoogte
kast onder werkblad)
Kastbreedte
Kastdiepte
590 (600) mm
560 mm
550 (550) mm
Hoogte van de voor‐
kant van het appa‐
raat
594 mm
Hoogte van de ach‐
terkant van het appa‐
raat
576 mm
Breedte van de voor‐
kant van het appa‐
raat
595 mm
Breedte van de ach‐
terkant van het appa‐
raat
559 mm
Diepte van het appa‐
raat
569 mm
Ingebouwde diepte
van het apparaat
548 mm
Diepte met open
deur
1022 mm
Minimumgrootte ven‐
tilatieopening. Ope‐
ning geplaatst aan
de onderkant van de
achterzijde
560x20 mm
5
Bevestigingsschroe‐
ven
4x25 mm
Voordat u het apparaat installeert, dient u
het te plaatsen in de geschikte kookplaat
uit de tabel.
Type
Maximaal vermogen
JKFN604F5
6000 W
JKFN606F5
7600 W
Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING! Gevaar
voor brand en elektrische
schokken.
• Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
• Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
• Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
• Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
• Gebruik geen adapters met meerdere
stekkers en verlengkabels.
• Zorg dat u de netstekker en het
netsnoer niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren door
onze Klantenservice.
• Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat of
de niche onder het apparaat, met name
niet als deze werkt of als de deur heet
is.
• De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
• Steek de stekker pas in het stopcontact
als de installatie is voltooid. Zorg ervoor
dat het netsnoer na installatie
bereikbaar is.
• Als het stopcontact los zit, mag u de
stekker niet in het stopcontact steken.
• Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
• Gebruik enkel correcte
isolatievoorzieningen:
stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de
houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
• De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
• Dit apparaat wordt geleverd zonder
stekker en netsnoer.
• De aansluiting van de kookplaat
bevindt zich aan de bovenkant van de
ovenkast. De kookplaat heeft
aansluitingen voor de kookzones en de
massakabel. De aansluitingen hebben
stekkeraansluitingen. Steek de
stekkers in het juiste ovenstopcontact
om de kookplaat op de oven aan te
sluiten. Het ontwerp van de stekkers en
de aansluitingen voorkomt een
verkeerde aansluiting.
Als de elektriciteitsspanning anders is,
stelt u de aansluitingen op de
klemmenplaat anders in (zie het
onderstaande bedradingsschema). Sluit
de massakabel op de klemmenplaat aan.
Bevestig de op de klemmenplaat
aangesloten voedingskabel met een
vertakkingsklem.
Op klemmenplaat aansluiten
Het apparaat heeft een 6-polige klemmen‐
plaat. De aansluitingen zijn ingesteld op
400 V driefasig met een neutrale draad.
6
Op klemmenplaat aansluiten
1 = 45 mm
2 = 45 mm
3 = 60 mm
4 = 60 mm
= 70 mm
1
3
2
4
L 1 – 2 – 3 = fasekabels
N 4 = neutrale kabel
= aardkabel
1
2
3
5
4
230V ~
1
2
3
5
4
230V ~
230V ~
230V ~
2N ~
1
2
3
5
4
356618739
3N ~
Kabeltypes die van toepassing zijn op
de installatie of vervanging voor Europa:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VVF, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F
Voor het deel van de kabel raadpleegt u
het totale vermogen op het typeplaatje. U
kunt ook de tabel raadplegen:
Totaal vermogen
(W)
Doorsnede kabel
(mm²)
3 fasen: 5 x 2.5
maximaal 10380
2 fasen: 4 x 4.0
1 fase: 3 x 6.0
Gebruik
WAARSCHUWING! Gevaar
voor letsel, brandwonden,
elektrische schokken of een
explosie.
• Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor
huishoudelijk gebruik.
• De specificatie van dit apparaat niet
wijzigen.
• Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
• Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
• Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
• Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
• Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
• Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
• Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
• Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcoholluchtmengsel ontstaan.
• Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
• Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
WAARSCHUWING! Risico op
schade aan het apparaat.
• Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
– leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
– plaats geen water direct in het hete
apparaat.
– haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
– wees voorzichtig bij het verwijderen
of bevestigen van accessoires.
• Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
• Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
7
• Dit apparaat is uitsluitend bestemd om
mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden, zoals
het verwarmen van een kamer.
• Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING! Gevaar
voor letsel, brand en schade
aan het apparaat.
• Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
• Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat de
glasplaten kunnen breken.
• Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
• Wees voorzichtig als u de deur van het
apparaat verwijdert. De deur is zwaar!
• Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
• Maak het apparaat schoon met een
vochtige zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
• Volg als u een ovenspray gebruikt de
aanwijzingen op de verpakking.
Binnenverlichting
WAARSCHUWING! Gevaar
voor elektrische schokken.
• Met betrekking tot de lamp(en) in dit
product en reservelampen die
afzonderlijk worden verkocht: Deze
lampen zijn bedoeld om bestand te zijn
tegen extreme fysieke omstandigheden
in huishoudelijke apparaten, zoals
temperatuur, trillingen, vochtigheid, of
zijn bedoeld om informatie te geven
over de operationele status van het
apparaat. Ze zijn niet bedoeld voor
gebruik in andere toepassingen en zijn
niet geschikt voor verlichting in
huishoudelijke ruimten.
• Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
Service
• Neem contact op met de erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
• Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
Afvalverwerking
WAARSCHUWING! Gevaar
voor letsel of verstikking.
• Haal de stekker uit het stopcontact.
• Snijd het netsnoer vlak bij het apparaat
af en gooi het weg.
• Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
8
MONTAGE
Inbouwen
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
548
21
min. 550
80
60
520
600
18
20
114
589
594
min. 560
595+-1
60
198
5
1
523
20
Bevestiging van de oven aan de
kast
9
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
Algemeen overzicht
1 2
3 4 5 6 7
2
8
5
9
4
13
3
10
2
1
11
12
Accessoires
• Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
• Combipan
Bedieningspaneel
Toetsen voor de kookplaat
Stroomlampje/symbool
Knop voor verwarmingsfuncties
Scherm
Bedieningsknop (voor de temperatuur)
Temperatuurindicator/symbool
Verwarmingselement
Lamp
Ventilator
Uitholling reliëf - Aquareinigingscontainer
12 Verwijderbare inschuifrail
13 Roosterhoogtes
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Voor gebak en koekjes. Voor braden
en roosteren of als pan om vet op te
vangen
BEDIENINGSPANEEL
Knoppen voor de kookzones
De kookplaat is te bedienen met de knoppen voor de kookzones.
U dient de hoofdstukken m.b.t Veiligheid te lezen in de gebruiksaanwijzing
van de kookplaat.
Verwarmingsstanden
Knopaanduiding
0
1-9
Functie
Uit-stand
Verwarmingsstan‐
den
Schakelaar dub‐
bele zone
1. Draai de bedieningsknop in de
gewenste verwarmingsstand.
2. Zet de bedieningsknop op de uit stand
om het kookproces te beëindigen.
Gebruik van de dubbele zone
(indien van toepassing)
Draai de knop rechtsom om de
dubbele zone te activeren.
Draai de knop niet verder dan
de stoppositie.
1. Draai de knop rechtsom naar stand 9.
2. Draai de knop langzaam naar het
symbool
tot u een klik hoort. De
twee kookzones zijn aan.
3. Raadpleeg 'Verwarmingsstanden' om
de nodige verwarmingsstanden in te
stellen.
10
Verzonken knoppen
Om het apparaat te bedienen, moet u de
bedieningsknop indrukken. De knop komt
dan naar buiten.
Sensorveld / Knoppen
Om de tijd in te stellen.
De klokfunctie instellen.
Om de tijd in te stellen.
Display
A
B
A. Klokfuncties
B. Timer
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Voorafgaand aan het eerste gebruik
De oven kan een vreemde geur en rook afgeven tijdens het voorverwarmen. Zorg
ervoor dat de kamer goed is geventileerd.
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stel de klok in
De oven reinigen
Verwarm de lege oven
voor
11
1.
,
- druk hierop om
de tijd in te stellen. Na
ongeveer 5 seconden
stopt het knipperen en
geeft de klok de tijd
weer.
1. Haal alle accessoires en
verwijderbare inschuif‐
rails uit de oven.
2. Reinig de oven en de
accessoires met een
zachte doek, warm wa‐
ter en een mild reini‐
gingsmiddel.
1. Stel de maximale tem‐
peratuur in voor de func‐
tie:
.
Tijd: 1 uur
2. Stel de maximale tem‐
peratuur in voor de func‐
tie:
.
Tijd: 15 min
3. Stel de maximale tem‐
peratuur in voor de func‐
tie:
.
Tijd: 15 min
Schakel de oven uit en wacht tot deze is afgekoeld. Plaats de accessoires en de verwijderbare
inschuifrails in de oven.
DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Instellen: Verwarmingsfunctie
Stap 1
Draai aan de knop voor de ver‐
warmingsfuncties om een ver‐
warmingsfunctie te selecteren.
Stap 2
Draai aan de regelknop om de
temperatuur te selecteren.
Stap 3
Draai wanneer het bereiden
stopt aan de knoppen naar de
uit-stand om de oven uit te
schakelen.
De functie instellen:Hete lucht PLUS
WAARSCHUWING! Gevaar voor brandwonden en schade aan het apparaat.
Stap 1
Zorg ervoor dat de oven is afgekoeld.
Stap 2
Vul de uitsparing in de oven‐
ruimte met kraanwater.
De maximumcapaciteit van
de uitsparing in de ovenruimte is
250 ml. Vul de uitsparing in de
ovenruimte niet bij tijdens de be‐
reiding of als de oven heet is.
Stap 3
Stel de functie in:
Stap 4
Draai aan de regelknop voor de temperatuur om de temperatuur in te stellen.
.
12
Stap 5
Verwarm de lege oven 10 minuten voor om vochtigheid te creëren.
Stap 6
Plaats het voedsel in de oven.
Zie het hoofdstuk 'Nuttige aanwijzingen en tips'. De ovendeur niet openen tijdens
het koken.
Stap 7
Draai aan de knop voor de verwarmingsfuncties naar de uit-stand om de oven uit
te schakelen.
Stap 8
Nadat de functie eindigt, dient u de deur voorzichtig te openen. Vrijgekomen vocht
kan brandwonden veroorzaken.
Stap 9
Zorg ervoor dat de oven is afgekoeld. Verwijder het resterende water uit de uitspa‐
ring in de oven.
Verwarmingsfuncties
Verwar‐
mingsfunc‐
tie
Toepassing
De oven is uitgescha‐
keld.
Uit-stand
Verwar‐
mingsfunc‐
tie
Warmelucht
(vochtig)
Om de lamp in te scha‐
kelen.
Binnenver‐
lichting
Hete lucht
PLUS / Reini‐
gen met wa‐
ter
Om tijdens de bereiding
vocht toe te voegen. Om
tijdens het bakken de
juiste kleur en knapperig‐
heid te krijgen. Om bij het
opwarmen meer sappig‐
heid te geven.
Zie het hoofdstuk "On‐
derhoud en reiniging"
voor meer informatie
over: Aqua Clean.
Onderwarmte
Hetelucht
Toepassing
Deze functie is ontwor‐
pen om tijdens de berei‐
ding energie te besparen.
Bij het gebruik van deze
functie kan de tempera‐
tuur in de ruimte verschil‐
len van de ingestelde
temperatuur. Het verwar‐
mingsvermogen kan wor‐
den verminderd. Raad‐
pleeg voor meer informa‐
tie het hoofdstuk "Dage‐
lijks gebruik", opmerkin‐
gen op: Warmelucht
(vochtig) .
Voor het bakken van
taarten met een knappe‐
rige bodem en het inma‐
ken van voedsel.
Bakken op maximaal drie
rekstanden tegelijkertijd
en voedsel drogen.
Stel de temperatuur
20 °C tot 40 °C lager in
dan voor Boven- /onder‐
warmte.
13
Verwar‐
mingsfunc‐
tie
Toelichting van: Warmelucht
(vochtig)
Toepassing
Turbo grill
Voor het braden van gro‐
tere stukken vlees of ge‐
vogelte met botten op
één niveau. Voor gratine‐
ren en bruinen.
Grill Intens
Voor het roosteren van
dunne stukjes voedsel in
grote hoeveelheden en
voor het maken van
toast.
Voor het bakken van piz‐
za. Voor intensieve brui‐
ning en een knapperige
bodem.
Pizza-functie
Deze functie wordt gebruikt om te voldoen
aan de energie-efficiëntieklasse en
ecodesign-vereisten overeenkomstig EU
65/2014 en EU 66/2014. Testen volgens
EN 60350-1.
De ovendeur dient tijdens de bereiding
gesloten te zijn zodat de functie niet wordt
onderbroken en de oven werkt op de
hoogst mogelijke energie-efficiëntie.
Zie het hoofdstuk 'Hints and tips’,
Warmelucht (vochtig) voor
bereidingsinstructies. Zie voor algemene
aanbevelingen voor energiebesparing het
hoofdstuk ‘Energie-efficiëntie’,
Energiebesparing.
Voor het bakken en bra‐
den op één rekstand.
Boven- /
onderwarmte
KLOKFUNCTIES
Klokfuncties
Klokfunctie
Toepassing
Tijdstip van de dag
Met deze functie kunt u de dagtijd instellen, wijzigen of con‐
troleren.
Instellen hoe lang de oven in werking is.
Duur
Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen. Deze functie heeft geen invloed
op de werking van de oven. U kunt deze functie op elk ge‐
wenst moment instellen, ook als de oven uit staat.
Instellen: Klokfuncties
Wijzigen: Tijdstip van de dag
- knippert als u de oven aansluit op het stopcontact, als er een stroomstoring is geweest of
als de timer niet is ingesteld.
Stap 1
- druk herhaaldelijk.
- begint te knipperen.
14
Wijzigen: Tijdstip van de dag
Stap 2
,
- druk hierop om de tijd in te stellen.
Na ongeveer 5 seconden stopt het knipperen en geeft de klok de tijd weer.
- druk hier herhaaldelijk op om het tijdstip van de dag te wijzigen.
- begint te knipperen.
Instellen: Duur
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stel een ovenfunctie en de temperatuur in.
- druk herhaaldelijk.
,
- begint te knipperen.
- druk hierop om de duur in te stellen.
Op het display verschijnt:
.
- knippert wanneer de ingestelde tijd is verstreken. Er weerklinkt een geluids‐
signaal en de oven schakelt uit.
Stap 4
Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten.
Stap 5
Draai de knoppen naar de uitstand.
Instellen: Kookwekker
Stap 1
- druk herhaaldelijk.
- begint te knipperen.
Stap 2
,
- druk hierop om de tijd in te stellen.
De functie wordt automatisch na 5 seconden gestart.
Wanneer de ingestelde tijd is verstreken, klinkt er een geluidssignaal.
Stap 3
Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten.
Stap 4
Draai de knoppen naar de uitstand.
Annuleren: Klokfuncties
Stap 1
Stap 2
- druk herhaaldelijk totdat het klokfunctiesymbool begint te knipperen.
Indrukken en vasthouden:
.
De klokfunctie schakelt na enkele seconden uit.
GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Accessoires plaatsen
Een kleine inkeping bovenaan verhoogt
de veiligheid. Deze inkepingen voorkomen
bovendien omkanteling. De hoge rand
rond het rooster voorkomt dat het
kookgerei van het rooster afglijdt.
15
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de geleidestan‐
gen van de inschuifrailen zorg ervoor dat
de pootjes omlaag wijzen.
Braadpan:
Schuif de plaat tussen de geleidestan‐
gen van de inschuifrail.
Bakrooster, Braadpan:
Plaats de plaat tussen de geleiders van
de inschuifrails en het bakrooster op de
geleiders erboven.
EXTRA FUNCTIES
Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van de oven koel te
houden. Als u de oven uitschakelt, kan de
koelventilator blijven werken totdat de
oven is afgekoeld.
Veiligheidsthermostaat
Een onjuiste bediening van de oven of
defecte componenten kunnen gevaarlijke
oververhitting veroorzaken. Om dit te
voorkomen is de oven voorzien van een
veiligheidsthermostaat die de
stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de
temperatuur is gedaald, wordt de oven
automatisch weer ingeschakeld.
16
AANWIJZINGEN EN TIPS
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Kookadviezen
De oven heeft vijf rekniveaus.
Tel de rekniveaus vanaf de bodem van de
oven.
Uw oven kan anders bakken of roosteren
dan de oven die u tot nu toe gebruikt
heeft. In de onderstaande tabel vindt u de
standaardinstellingen voor temperatuur,
kooktijd en roosterniveau.
Als u voor een speciaal recept de
instelling niet kunt vinden, zoek dan naar
een soortgelijk recept.
De oven heeft een speciaal systeem dat
de lucht circuleert en voor doorlopende
recycling van stoom zorgt. Dankzij dit
systeem is het mogelijk om voedsel te
bereiden in een atmosfeer met stoom en
worden de gerechten zacht van binnen en
knapperig van buiten. Dit reduceert zowel
de bereidingstijd als het energieverbruik.
Voor de bereiding van gebak
De ovendeur mag pas worden geopend
als driekwart van de baktijd is verstreken.
Als u twee bakplaten tegelijkertijd
gebruikt, dient u één niveau ertussen leeg
te laten.
Voor de bereiding van vlees en vis
Gebruik een diepe bak voor erg vet
voedsel om te oven te behoeden voor
blijvende vetvlekken.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten
rusten voordat u het aansnijdt, zodat het
vleessap er niet uit stroomt.
Om te veel rook tijdens het braden in de
oven te vermijden, kunt u een beetje water
in de lekbak gieten. Om rook te vermijden,
voegt u water toe wanneer het is
opgedroogd.
Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het
soort voedsel, de samenstelling en het
volume.
Houd in eerste instantie het
bereidingsproces in de gaten. Zoek bij het
gebruik van dit apparaat de beste
instellingen (temperatuur, bereidingsduur,
etc.) voor uw kookgerei, recepten en
hoeveelheden.
Hete lucht PLUS
Gebruik de tweede rekstand.
Gebruik een bakplaat.
CAKE/GEBAK/BROOD
(ml)
(°C)
(min)
Koekjes / Scones / Croissants
100
150 180
10 - 20
Focaccia
100
200 210
10 - 20
Pizza
100
230
10 - 20
Broodjes
100
200
20 - 25
Brood
100
180
35 - 40
17
CAKE/GEBAK/BROOD
Pruimentaart / Appeltaart / Kaneelbroodjes, gebakken
in een taartvorm
(ml)
(°C)
(min)
100 - 150
160 180
30 - 60
Gebruik 150 ml water, tenzij anders aangegeven.
BEVROREN KANT-EN-KLAARMAALTIJDEN
(°C)
(min)
Pizza
200 - 210
10 - 20
Croissants
170 - 180
15 - 25
Lasagne, gebruik 200 ml
180 - 200
35 - 50
Gebruik 100 ml water.
Stel de temperatuur in op 110 °C.
VOEDSELHERSTEL
(min)
Broodjes
10 - 20
Brood
15 - 25
Focaccia
15 - 25
Vlees
15 - 25
Pasta
15 - 25
Pizza
15 - 25
Rijst
15 - 25
Groenten
15 - 25
Gebruik 200 ml water.
Gebruik een glazen ovenschaal.
BRADEN
(°C)
(min)
Rosbief
200
50 - 60
Kip
210
60 - 80
Geroosterd varkensvlees
180
65 - 80
18
Bakken en roosteren
KES
CA‐
Boven- /onder‐
warmte
Hetelucht
(min)
(°C)
(°C)
Recepten
met klopper
170
2
160
3 (2 en 4)
45 - 60
Cakevorm
Zandkoekjes‐
deeg
170
2
160
3 (2 en 4)
20 - 30
Cakevorm
Kwarktaart
met karne‐
melk
170
1
165
2
60 - 80
Cake‐
vorm, Ø
26 cm
Strudel
175
3
150
2
60 - 80
Bakplaat
Jamtaart
170
2
165
2
30 - 40
Cake‐
vorm, Ø
26 cm
Kerstkrans,
verwarm de
oven voor
160
2
150
2
90 120
Cake‐
vorm, Ø
20 cm
Pruimentaart,
verwarm de
oven voor
175
1
160
2
50 - 60
Brood‐
vorm
Muffins
170
3
140 150
3
20 - 30
Bakplaat
Muffins, twee
niveaus
-
-
140 150
2 en 4
25 - 35
Bakplaat
Muffins, drie
niveaus
-
-
140 150
1, 3 en 5
30 - 45
Bakplaat
Koekjes
140
3
140 150
3
30 - 35
Bakplaat
Koekjes,
twee niveaus
-
-
140 150
2 en 4
35 - 40
Bakplaat
Koekjes, drie
niveaus
-
-
140 150
1, 3 en 5
35 - 45
Bakplaat
Schuimge‐
bakjes
120
3
120
3
80 100
Bakplaat
19
KES
CA‐
Boven- /onder‐
warmte
Hetelucht
(min)
(°C)
(°C)
Schuimge‐
bakjes, twee
niveaus, ver‐
warm de
oven voor
-
-
120
2 en 4
80 100
Bakplaat
Broodjes,
verwarm de
oven voor
190
3
190
3
12 - 20
Bakplaat
Eclairs
190
3
170
3
25 - 35
Bakplaat
Eclairs, twee
niveaus
-
-
170
2 en 4
35 - 45
Bakplaat
Taartjes
180
2
170
2
45 - 70
Cake‐
vorm, Ø
20 cm
Rijke vruch‐
tencake
160
1
150
2
110 120
Cake‐
vorm, Ø
24 cm
Verwarm de lege oven voor.
BROOD
EN PIZZA
Boven- /onder‐
warmte
Hetelucht
(min)
(°C)
(°C)
Witbrood, 1 - 2
stuks, 0,5 kg elk
190
1
190
1
60 - 70
-
Roggebrood,
voorverwarming
is niet nodig
190
1
180
1
30 - 45
Brood‐
vorm
Broodjes, 6 - 8
broodjes
190
2
180
2 (2 en
4)
25 - 40
Bakplaat
Pizza
230 - 250
1
230 - 250
1
10 - 20
Geëmail‐
leerde
plaat
Scones
200
3
190
3
10 - 20
Bakplaat
20
Verwarm de lege oven voor.
Gebruik de taartvorm.
Boven- /onderwarmte
Hetelucht
FLANS
(min)
(°C)
(°C)
Pastataart, voorverwar‐
ming is niet nodig
200
2
180
2
40 - 50
Hartige groentetaart,
voorverwarming is niet
nodig
200
2
175
2
45 - 60
Quiches
180
1
180
1
50 - 60
Lasagne
180 - 190
2
180 - 190
2
25 - 40
Cannelloni
180 - 190
2
180 - 190
2
25 - 40
Gebruik de tweede rekstand.
Maak gebruik van het bakrooster.
Boven- /onder‐
warmte
VLEES
Hetelucht
(min)
Rundvlees
(°C)
(°C)
200
190
50 - 70
Varkensvlees
180
180
90 - 120
Kalfsvlees
190
175
90 - 120
Engelse rosbief, rood
210
200
50 - 60
Engelse rosbief, medium
210
200
60 - 70
Engelse biefstuk, bien cuit
210
200
70 - 75
VLEES
Boven- /onder‐
warmte
(min)
(°C)
Varkensbraadstuk, met
zwoerd
Hetelucht
180
(°C)
2
170
2
120 - 150
21
VLEES
Boven- /onder‐
warmte
Hetelucht
(min)
(°C)
(°C)
Varkensschenkel, 2 stuks
180
2
160
2
100 - 120
Lamsbout
190
2
175
2
110 - 130
Hele kip
220
2
200
2
70 - 85
Hele kalkoen
180
2
160
2
210 - 240
Hele eend
175
2
220
2
120 - 150
Hele gans
175
2
160
1
150 - 200
Konijn, in stukken gesneden
190
2
175
2
60 - 80
Haas, in stukken gesneden
190
2
175
2
150 - 200
Hele fazant
190
2
175
2
90 - 120
Gebruik de tweede rekstand.
Boven- /onder‐
warmte
VIS
Hetelucht
(min)
(°C)
(°C)
Forel / Zeebrasem, 3 - 4 vissen
190
175
40 - 55
Tonijn / Zalm, 4 - 6 filets
190
175
35 - 60
Grill
Verwarm de lege oven voor.
Gebruik de vierde rekstand.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
GRILLEN
(kg)
(min)
1e kant
(min)
2e kant
Ossenhaas, 4 stuks
0,8
12 - 15
12 - 14
Biefstuk, 4 stuks
0,6
10 - 12
6-8
Worstjes, 8
-
12 - 15
10 - 12
22
GRILLEN
(kg)
(min)
1e kant
(min)
2e kant
Varkenskoteletten, 4 stuks
0,6
12 - 16
12 - 14
Halve kip, 2
1
30 - 35
25 - 30
Kebabs, 4
-
10 - 15
10 - 12
Kippenborst, 4 stuks
0,4
12 - 15
12 - 14
Hamburgers, 6
0,6
20 - 30
-
Visfilet, 4 stuks
0,4
12 - 14
10 - 12
Geroosterde sandwiches, 4 - 6
-
5-7
-
Geroosterd brood, 4 - 6
-
2-4
2-3
Turbo grill
Verwarm de lege oven voor.
Gebruik de eerste of tweede rekstand.
Om de baktijd te berekenen
vermenigvuldigt u de tijd die in de
onderstaande tabel wordt gegeven met de
centimeters van de dikte van de filet.
VARKENS‐
VLEES
(°C)
(min)
Gehaktbrood,
0,75 - 1 kg
160 170
50 - 60
Varkensschenkel,
voorgekookt, 0,75
- 1 kg
150 170
90 - 120
RUND‐
VLEES
(°C)
(min)
Rosbief of ossen‐
haas, rood
190 200
5-6
KALFS‐
VLEES
(°C)
(min)
Rosbief of ossen‐
haas, medium
180 190
6-8
Geroosterd kalfs‐
vlees, 1 kg
160 180
90 - 120
Rosbief of ossen‐
haas, gaar
170 180
8 - 10
Kalfsschenkel,
1,5 - 2 kg
160 180
120 150
VARKENS‐
VLEES
(°C)
(min)
LAMS‐
VLEES
(°C)
(min)
Schouder / Nek /
Hamlap, 1 - 1,5
kg
160 180
90 - 120
Lamsbout / Ge‐
roosterd lams‐
vlees, 1 - 1,5 kg
150 170
100 120
Karbonade / Spa‐
re ribs, 1 - 1,5 kg
170 180
60 - 90
Lamsrugfilet, 1 1,5 kg
160 180
40 - 60
23
GEVO‐
GELTE
(°C)
(min)
Gevogelte, por‐
ties, 0,2 - 0,25 kg
elk
200 220
30 - 50
Halve kip, 0,4 0,5 kg elk
190 210
35 - 50
Kip, haantje, 1 1,5 kg
190 210
50 - 70
Eend, 1,5 - 2 kg
180 200
80 - 100
Gans, 3,5 - 5 kg
160 180
120 180
Kalkoen, 2,5 3,5 kg
160 180
120 150
Kalkoen, 4 - 6 kg
140 160
150 240
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de deur en
laat het één nacht afkoelen om het drogen
te voltooien.
Gebruik voor 1 bakplaat de derde
rekstand.
Gebruik voor 2 bakplaten de eerste en de
vierde rekstand.
GROEN‐
TEN
(°C)
(u)
Bonen
60 - 70
6-8
Paprika’s
60 - 70
5-6
Soepgroenten
60 - 70
5-6
Champignons
50 - 60
6-8
Kruiden
40 - 50
2-3
Stel de temperatuur in op 60 - 70 °C.
FRUIT
VIS (GE‐
STOOMD)
(°C)
(min)
Hele vis, 1 - 1,5
kg
210 220
40 - 60
Dehydrateren - Hetelucht
Gebruik hiervoor een met boterhampapier
of bakpapier belegde plaat.
(u)
Pruimen
8 - 10
Abrikozen
8 - 10
Schijfjes appel
6-8
Peren
6-9
Warmelucht (vochtig) - aanbevolen accessoires
Gebruik de donkere en niet-reflecterende bakjes en schalen. Ze nemen de warmte
beter op dan licht en reflecterend servies.
Pizza pan
Ovenschotel
Ovenschaal‐
tjes
Blik voor flanbo‐
dem
24
Donker, niet-reflecte‐
rend
Diameter van 28 cm
Donker, niet-reflecterend
Diameter van 26 cm
Keramiek
8 cm diame‐
ter, 5 cm
hoog
Donker, niet-reflecte‐
rend
Diameter van 28 cm
Warmelucht (vochtig)
Volg voor de beste resultaten de volgende
aanwijzingen op die hieronder in de tabel
staan.
(°C)
(min)
Zoete broodjes,
12 stuks
bakplaat of lekschaal
175
3
40 - 50
Broodjes, 9
stuks
bakplaat of lekschaal
180
2
35 - 45
Pizza, bevroren,
0,35 kg
rooster
180
2
45 - 55
Koninginnen‐
brood (opgerol‐
de cake met
jam)
bakplaat of lekschaal
170
2
30 - 40
Brownie
bakplaat of lekschaal
170
2
45 - 50
Soufflé, 6 stuks
keramieken vormpjes
op rooster
190
3
45 - 55
Luchtige vlaai‐
bodem
flanvorm op rooster
180
2
35 - 45
Victoriataart met
jamvulling
ovenschaal op rooster
170
2
35 - 50
Gepocheerde
vis, 0,3 kg
bakplaat of lekschaal
180
2
35 - 45
Hele vis, 0,2 kg
bakplaat of lekschaal
180
3
25 - 35
Visfilet, 0,3 kg
pizzavorm op rooster
170
3
30 - 40
Gepocheerd
vlees, 0,25 kg
bakplaat of lekschaal
180
3
35 - 45
Sjasliek, 0,5 kg
bakplaat of lekschaal
180
3
40 - 50
Koekjes, 16
stuks
bakplaat of lekschaal
150
2
30 - 45
25
(°C)
(min)
Makarons, 20
stuks
bakplaat of lekschaal
180
2
45 - 55
Muffins, 12
stuks
bakplaat of lekschaal
170
2
30 - 40
Hartig gebak,
16 stuks
bakplaat of lekschaal
170
2
35 - 45
Zandkoekjes,
20 stuks
bakplaat of lekschaal
150
2
40 - 50
Taartjes, 8
stuks
bakplaat of lekschaal
170
2
30 - 40
Groenten, gepo‐
cheerd, 0,4 kg
bakplaat of lekschaal
180
2
35 - 45
Vegetarisch om‐
elet
pizzavorm op rooster
180
3
35 - 45
Mediterrane
groenten, 0,7 kg
bakplaat of lekschaal
180
4
35 - 45
Aanwijzingen voor testinstituten
Testen volgens IEC 60350-1.
(°C)
(min)
Kleine
cakes,
20
stuks
per bak‐
plaat
Boven- /
onder‐
warmte
Bak‐
plaat
3
170
20 - 30
-
Kleine
cakes,
20
stuks
per bak‐
plaat
Hetelucht
Bak‐
plaat
3
150 160
20 - 35
-
26
(°C)
(min)
Kleine
cakes,
20
stuks
per bak‐
plaat
Hetelucht
Bak‐
plaat
2 en
4
150 160
20 - 35
-
Appel‐
taart, 2
blikken
Ø20 cm
Boven- /
onder‐
warmte
Bak‐
rooster
2
180
70 - 90
-
Appel‐
taart, 2
blikken
Ø20 cm
Hetelucht
Bak‐
rooster
2
160
70 - 90
-
Biscuit‐
gebak,
taart‐
vorm
Ø26 cm
Boven- /
onder‐
warmte
Bak‐
rooster
2
170
40 - 50
Verwarm de
oven 10 minuten
voor.
Biscuit‐
gebak,
taart‐
vorm
Ø26 cm
Hetelucht
Bak‐
rooster
2
160
40 - 50
Verwarm de
oven 10 minuten
voor.
Biscuit‐
gebak,
taart‐
vorm
Ø26 cm
Hetelucht
Bak‐
rooster
2 en
4
160
40 - 60
Verwarm de
oven 10 minuten
voor.
Zand‐
taart‐
deeg
Hetelucht
Bak‐
plaat
3
140 150
20 - 40
-
Zand‐
taart‐
deeg
Hetelucht
Bak‐
plaat
2 en
4
140 150
25 - 45
-
Zand‐
taart‐
deeg
Boven- /
onder‐
warmte
Bak‐
plaat
3
140 150
25 - 45
-
27
(°C)
(min)
Geroo‐
sterd
brood, 4
-6
stuks
Grill
Bak‐
rooster
4
max.
2 - 3 minuten
eerste kant; 2
- 3 minuten
tweede kant
Verwarm de
oven 3 minuten
voor.
Runder‐
burger,
6 stuks,
0,6 kg
Grill
Rooster
en lek‐
bak
4
max.
20 - 30
Plaats het roos‐
ter op het vierde
niveau en de lek‐
bak op het derde
niveau in de
oven. Draai het
voedsel halver‐
wege de berei‐
dingstijd om.
Verwarm de
oven 3 minuten
voor.
ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Opmerkingen over schoonmaken
Maak de voorkant van de oven schoon met een zachte doek, warm water en
een mild reinigingsmiddel. Reinig en controleer de deurpakking rond het fra‐
me van de uitsparing.
Reinigings‐
middelen
Gebruik een reinigingsoplossing om metalen oppervlakken te reinigen.
Reinig vlekken met een mild reinigingsmiddel.
Reinig de uitsparing telkens na gebruik. Vetophoping of andere resten kun‐
nen brand veroorzaken.
Dagelijks
gebruik
Vocht kan in de oven of op de glazen deurpanelen condenseren. Om de con‐
dens te verminderen, dient u de oven 10 minuten te laten werken voordat u
er iets in plaatst. Bewaar het voedsel niet langer dan 20 minuten in de oven.
Droog de uitsparing na elk gebruik met een zachte doek.
28
Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met warm water en een mild reinigingsmiddel. De accessoires niet in
de afwasmachine reinigen.
Accessoires
Reinig de antiaanbakaccessoires niet met agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe voorwerpen.
Hoe schoon te maken:
Uitsparing van de ovenruimte
Reinig de uitsparing van de ovenruimte
om kalksteenresten te verwijderen na het
koken met stoom.
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Giet: 250 ml witte azijn in de
uitsparing van de ovenruim‐
te. Gebruik maximaal 6%
azijn zonder toevoegingen.
Laat de azijn de kalksteen‐
resten gedurende 30 minu‐
ten oplossen bij omgevings‐
temperatuur.
Maak de uitsparing schoon
met lauw water en een
zachte doek.
Voor de functie: Hete lucht PLUS reinig de oven elke 5-10 kookcycli.
Hoe te verwijderen:
Inschuifrails/
Stap 2
Stel de functie in:
Stap 3
Stel de temperatuur in op
90 °C.
Ga als volgt te werk voor
gebruik: Reinigen met water
Stap 4
Laat de oven 30 minuten wer‐
ken.
Deze reinigingsprocedure maakt gebruik
van vocht om achtergebleven vet en
voedselresten uit de oven te verwijderen.
Stap 5
Schakel de oven uit.
Stap 6
Wacht tot de oven afgekoeld is.
Maak de holte droog met een
zachte doek.
Verwijder de inschuifrails om de oven te
reinigen.
Stap 1
Giet water in de uitsparing van
de ovenruimte: 200 ml.
.
Hoe te verwijderen en installeren: Deur
De ovendeur beschikt over twee glasplaten. U kunt de ovendeur en de interne glasplaat
verwijderen om ze schoon te maken. Lees de volledige instructie 'Verwijderen van
installatiedeur' voordat u de glasplaten verwijdert.
LET OP! Gebruik de oven nooit zonder de glasplaten.
29
Stap 1
Open de deur helemaal en zoek het
scharnier aan de rechterkant van
de deur.
Stap 2
Gebruik een schroevendraaier om
de hendel van het rechterscharnier
volledig omhoog te tillen en te
draaien.
Stap 3
Zoek het scharnier aan de linker‐
kant van de deur.
Stap 4
Til de hendel op het linkerscharnier
volledig omhoog en draai het.
Stap 5
Sluit de ovendeur halverwege tot de
eerste openingsstand. Til hem
daarna op en trek hem naar voren
en verwijder hem van zijn plek.
Stap 6
Leg de deur op een zachte doek op
een stabiele ondergrond.
Stap 7
Deurafdekking (B) aan de boven‐
kant van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
Stap 8
Trek de deurlijst naar voren om
hem te verwijderen.
Stap 9
Houd de glasplaat van de deur bij
de bovenkant vast en trek deze
voorzichtig naar buiten. Zorg dat
het glas volledig uit de geleiders
schuift.
2
B
1
30
Stap
10
Reinig de glasplaten met een sopje.
Droog de glasplaten voorzichtig af.
Reinig de glasplaten niet in de vaat‐
wasser.
Stap
11
Installeer na het reinigen de glas‐
plaat en de ovendeur.
De bedrukte zone moet naar de binnenkant
van de deur gericht zijn. Zorg ervoor dat het
oppervlak van de glasplaat op de bedrukte
zijde na de installatie niet ruw aanvoelt.
Als de deur correct wordt geïnstalleerd, klikt
de rand van de deur.
Zorg ervoor dat u de interne glasplaat cor‐
rect in de uitsparingen plaatst.
Hoe te vervangen: Lamp
WAARSCHUWING! Gevaar
voor elektrische schokken.
Het lampje kan heet zijn.
A
Houd de halogeenlamp altijd met een
doek vast om te voorkomen dat er
vetrestjes op de ovenlamp verbranden.
Voordat u de lamp vervangt:
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Schakel de oven uit. Wacht
tot de oven afgekoeld is.
Trek de oven uit het stop‐
contact.
Plaats een doek op de bo‐
dem van de holte.
Achterlamp
Stap 1
Draai de glazen afdekking om die te verwijderen.
Stap 2
Reinig het glazen deksel.
Stap 3
Vervang de lamp door een geschikte hittebestendige lamp van 300 °C.
Stap 4
Installeer het glazen deksel.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Wat te doen in de volgende
gevallen...
Neem in alle gevallen die niet in deze
tabel zijn opgenomen contact op met een
erkend servicecentrum.
31
Probleem
Controleer of de
volgende zaken
gelden...
Probleem
Controleer of de
volgende zaken
gelden...
De oven wordt niet
warm.
De zekering is
doorgeslagen.
De lamp werkt niet.
De lamp is opge‐
brand.
De deurpakking is
beschadigd.
Gebruik de oven
niet. Neem contact
op met een erkend
servicecentrum.
Op het display
wordt "12.00" weer‐
gegeven.
Er is een stroom‐
storing geweest.
Stel de dagtijd in.
Het water lekt uit
de uitholling in de
ovenruimte.
Er zit te veel water
in de uitholling van
de ovenruimte.
Onbevredigende
kookprestaties van
de functie: Hete
lucht PLUS .
U heeft de uithol‐
ling van de oven‐
ruimte met water
gevuld.
Onderhoudsgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper ofeen erkende serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich aan de
voorkant van de binnenkant van de oven.
Verwijder het typeplaatje niet uit de
ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.)
.........................................
Productnummer (PNC)
.........................................
Serienummer (S.N.)
.........................................
ENERGIEZUINIGHEID
Productinformatie- en productinformatieblad*
Naam leverancier
Juno
Modelidentificatie
JH084C1 949723405
Energie-efficiëntie-index
95.3
Energie-efficiëntieklasse
A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand bo‐
ven + onderwarmte
0.93 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hete‐
lucht
0.81 kWh/cyclus
Aantal ruimten
1
Warmtebron
Elektriciteit
32
Volume
72 l
Soort oven
Onderbouwoven
Massa
28.7 kg
* Voor de Europese Unie overeenkomstig EU-verordeningen 65/2014 en 66/2014.
Voor de Republiek Belarus overeenkomstig STB 2478-2017, aanhangsel G; STB 2477-2017,
bijlagen A en B.
Voor Oekraïne overeenkomstig 568/32020.
De energie-efficiëntieklasse is niet van toepassing op Rusland.
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Range-ovens, ovens, stoom‐
ovens en grills - Methoden voor prestatiemeting.
Energiebesparing
Deze oven bevat functies die u
helpen energie te besparen
tijdens het dagelijks koken.
Zorg ervoor dat de ovendeur gesloten is
als u de oven in werking stelt. Open de
ovendeur niet te vaak tijdens gebruik.
Houd het deurrubber schoon en zorg
ervoor dat het goed op zijn plaats vastzit.
Gebruik metalen kookgerei om meer
energie te besparen.
Verwarm de oven indien mogelijk niet voor
het koken voor.
Houd de onderbrekingen tussen het
bakken zo kort mogelijk als u een aantal
gerechten tegelijkertijd bereidt.
Restwarmte
Wanneer de kookduur langer is dan 30
minuten, verlaag dan de oventemperatuur
tot minimaal 3-10 minuten voor het einde
van het koken. De restwarmte in de oven
zorgt ervoor dat het gerecht wordt
voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte te
gebruiken en een maaltijd warm te
houden.
Warmelucht (vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
MILIEUBESCHERMING
Recycleer de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
afvalcontainer om het te recycleren.
Bescherm het milieu en de
volksgezondheid en recycleer op een
correcte manier het afval van elektrische
en elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het symbool
niet weg met het huishoudelijk afval.
Breng het product naar het milieustation
bij u in de buurt of neem contact op met
de gemeente.