Electrolux EOE6P41Z Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
EOE6P41Z
EOE6P51X
KOEDP41X
NL
Oven Gebruiksaanwijzing
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE............................................................................... 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...................................................................... 5
3. MONTAGE .........................................................................................................8
4. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT............................................................10
5. BEDIENINGSPANEEL..................................................................................... 10
6. VOORAFGAAND AAN HET EERSTE GEBRUIK.............................................11
7. DAGELIJKS GEBRUIK.....................................................................................11
8. KLOKFUNCTIES.............................................................................................. 13
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES................................................................ 16
10. EXTRA FUNCTIES.........................................................................................18
11. AANWIJZINGEN EN TIPS..............................................................................19
12. ONDERHOUD EN REINIGING...................................................................... 30
13. PROBLEEMOPLOSSING...............................................................................34
14. ENERGIEZUINIGHEID...................................................................................36
WIJ DENKEN AAN JOU
Bedankt voor je aankoop van een Electrolux-apparaat. Je hebt voor een product
gekozen dat decennia aan professionele ervaring en innovatie met zich
meebrengt. Ingenieus en stijlvol en ontworpen met jou in het achterhoofd. Dus
wanneer je het gebruikt, kan je erop rekenen dat je telkens weer geweldige
resultaten krijgt.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen, service- en
reparatie-informatie:
www.electrolux.com/support
Registreer je product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor je
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE EN SERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met onze erkende servicedienst, zorg er dan voor dat u de
volgende gegevens tot uw beschikking hebt: Model, PNC, serienummer.
De informatie vindt u op het typeplaatje.
Waarschuwingen en veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.electrolux.com2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor verwondingen of schade die
voortvloeit uit de onjuiste installatie of het onjuiste
gebruik. Bewaar de instructies altijd op een veilige,
toegankelijke plek voor toekomstig gebruik.
1.1 De veiligheid van kinderen en kwetsbare
personen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met een beperkt
lichamelijk, zintuiglijk of verstandelijk vermogen of een
gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
gevaren begrijpen. Kinderen jonger dan 8 jaar en
personen met zware en complexe beperkingen dienen
altijd uit de buurt van het apparaat te worden
gehouden, tenzij ze voortdurend onder toezicht staan.
Houd toezicht op kinderen om te voorkomen dat zij
met het apparaat gaan spelen..
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en
gooi het op passende wijze weg.
WAARSCHUWING: Houd kinderen en huisdieren uit
de buurt van het apparaat als die in werking is of
afkoelt. Makkelijk toegankelijke onderdelen worden
heet tijdens het gebruik.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag dit
apparaat installeren en de kabel vervangen.
NEDERLANDS 3
Gebruik het apparaat niet voordat u het in de
ingebouwde constructie installeert.
Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact
voordat u welke soort onderhoud dan ook gaat
uitvoeren.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het apparaat is
uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om
elektrische schokken te voorkomen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient
te voorkomen de verwarmingselementen aan te raken.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Gebruik alleen de vleesthermometer
(kerntemperatuursensor) die voor dit apparaat wordt
aangeraden.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden
alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder
alle onderdelen van de oven.
www.electrolux.com4
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Installeren
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Installeer het apparaat op een veilige
en geschikte plaats die aan alle
installatie-eisen voldoet.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Controleer, voordat u het apparaat
monteert, of de ovendeur
onbelemmerd opengaat.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het moet
worden gebruikt met de elektrische
voeding.
Minimumhoogte
kast (Minimumhoog‐
te kast onder werk‐
blad)
590 (600) mm
Kastbreedte 560 mm
Kastdiepte 550 (550) mm
Hoogte van de voor‐
kant van het appa‐
raat
594 mm
Hoogte van de ach‐
terkant van het ap‐
paraat
576 mm
Breedte van de
voorkant van het
apparaat
595 mm
Breedte van de ach‐
terkant van het ap‐
paraat
559 mm
Diepte van het ap‐
paraat
569 mm
Ingebouwde diepte
van het apparaat
548 mm
Diepte met open
deur
1022 mm
Minimumgrootte
ventilatieopening.
Opening geplaatst
aan de onderkant
van de achterzijde
560x20 mm
Lengte netvoedings‐
kabel. Kabel wordt
in de rechterhoek
van de achterzijde
geplaatst
1500 mm
Bevestigingsschroe‐
ven
4x25 mm
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen adapters met meerdere
stekkers en verlengkabels.
Zorg dat u de netstekker en het
netsnoer niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat
of de niche onder het apparaat, met
name niet als deze werkt of als de
deur heet is.
NEDERLANDS 5
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Als het stopcontact los zit, mag u de
stekker niet in het stopcontact steken.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik enkel correcte
isolatievoorzieningen:
stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de
houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Sluit de deur van het apparaat
volledig voordat u de stekker in het
stopcontact steekt.
Dit apparaat wordt geleverd met een
stekker en een netsnoer.
Kabeltypes die van toepassing zijn
op de installatie of vervanging voor
Europa:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05
VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F
Raadpleeg voor het gedeelte van de
kabel het totale vermogen op het
typeplaatje. U kunt ook de tabel
raadplegen:
Totaal vermogen
(W)
Sectie van de ka‐
bel (mm²)
maximaal 1380 3 x 0.75
maximaal 2300 3 x 1
maximaal 3680 3 x 1.5
Het aardesnoer (groene/gele kabel) moet
2 cm langer zijn dan de fase- en neutrale
kabels (blauwe en bruine kabels).
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor (binnenshuis) huishoudelijk
gebruik.
De specificatie van dit apparaat niet
wijzigen.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
worden.
Laat het apparaat tijdens de werking
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat na elk gebruik
uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat wanneer het
apparaat in werking is. Er kan hete
lucht vrijkomen.
Gebruik het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen druk uit op de open deur.
Gebruik het apparaat niet als
werkblad of als opslagoppervlak.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Het gebruik van
ingrediënten met alcohol kan een
mengsel van alcohol en lucht
veroorzaken.
Laat geen vonken of open vlammen in
contact met het apparaat komen
wanneer u de deur opent.
Plaats geen ontvlambare producten of
artikelen die vochtig zijn met
ontvlambare producten in, bij of op
het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
plaats ovenschalen of andere
voorwerpen niet rechtstreeks op
de bodem van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
www.electrolux.com6
bewaar geen vochtige gerechten
en voedsel in het apparaat nadat
u klaar bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Vruchtensappen veroorzaken
vlekken die permanent kunnen zijn.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, bijvoorbeeld het
verwarmen van de ruimte.
Kook altijd met een gesloten
ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het apparaat
in werking is. Warmte en vocht
kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
compleet is afgekoeld na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijdert. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
Volg als u een ovenspray gebruikt de
aanwijzingen op de verpakking.
2.5 Pyrolytische reiniging
WAARSCHUWING!
Risico op letsel / Brand /
Chemische uitstoot
(dampen) in pyrolitische
modus.
Voordat u de pyrolytische
zelfsreinigingsfunctie of de functie Het
eerste gebruik uitvoert, moet u eerst
de volgende items uit de binnenkant
oven verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden
etensresten, olie of gemorst vet /
afzetttingen.
eventueel verwijderbare objecten
(inclusief plateaus, zijrails, etc.,
die met het product zijn
meegeleverd), in het bijzonder
potten en pannen met
antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor
pyrolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat als de pyrolytische reiniging
in werking is.
Het apparaat wordt erg heet en er
komt hete lucht uit de
ventilatieopeningen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt
uitgevoerd onder hoge temperaturen
waarbij er rook van kookresten en
constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende
aanbevelingen voor consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens
en na elke pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste
gebruik bij maximumtemperatuur
voor voldoende verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen
bepaalde vogels en reptielen zeer
gevoelig zijn voor mogelijke
rookgassen die tijdens het
reinigingsproces van alle pyrolytische
ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name
vogels) uit de buurt van het
NEDERLANDS 7
apparaat tijdens en na de
pyrolytische reiniging en gebruik
eerst een programma bij
maximale temperatuur in een
goed geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer
gevoelig zijn voor de plaatselijke
temperatuurwijzigingen in de
nabijheid van alle pyrolytische ovens
wanneer de pyrolytische reiniging in
werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en
pannen, schalen, keukengerei, enz.
kunnen worden beschadigd door de
hoge temperatuur van het
pyrolytische reinigingsproces van alle
pyrolytische ovens en kunnen
mogelijk ook kleine hoeveelheden
schadelijke gassen veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle
pyrolytische ovens / kookresten zoals
beschreven, zijn niet schadelijk voor
mensen, inclusief kinderen of
personen met medische
aandoeningen.
2.6 Binnenverlichting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Met betrekking tot de lamp(en) in dit
product en reservelampen die
afzonderlijk worden verkocht: Deze
lampen zijn bedoeld om bestand te
zijn tegen extreme fysieke
omstandigheden in huishoudelijke
apparaten, zoals temperatuur,
trillingen, vochtigheid, of zijn bedoeld
om informatie te geven over de
operationele status van het apparaat.
Ze zijn niet bedoeld voor gebruik in
andere toepassingen en zijn niet
geschikt voor verlichting in
huishoudelijke ruimten.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Service
Neem contact op met de erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik alleen originele
reserveonderdelen.
Met betrekking tot de lamp(en) in dit
product en reservelampen die
afzonderlijk worden verkocht: Deze
lampen zijn bedoeld om bestand te
zijn tegen extreme fysieke
omstandigheden in huishoudelijke
apparaten, zoals temperatuur,
trillingen, vochtigheid, of zijn bedoeld
om informatie te geven over de
operationele status van het apparaat.
Ze zijn niet bedoeld voor gebruik in
andere toepassingen en zijn niet
geschikt voor verlichting in
huishoudelijke ruimten.
2.8 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Neem contact op met uw plaatselijke
overheid voor informatie over het
afvoeren van het apparaat.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
3. MONTAGE
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
3.1 Inbouwen
www.youtube.com/electrolux
www.youtube.com/aeg
How to install your AEG/Electrolux
Oven - Column installation
www.electrolux.com8
18
594
589
114
21548
595
+-1
min. 550
20
600
min. 560
3
5
60
20
80
520
60
198
523
(*mm)
min. 550
20
595
+-1
18
590
min. 560
594
589
114
21548
3
5
70
60
520
60
20
198
523
(*mm)
3.2 Bevestiging van de oven
aan de kast
NEDERLANDS 9
4. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
4.1 Algemeen overzicht
7
10
8
9
5
4
1
2
3
31 42
5
6
1
Bedieningspaneel
2
Knop voor verwarmingsfuncties
3
Display
4
Bedieningsknop (voor de
temperatuur)
5
Verwarmingselement
6
Opening voor de
voedselthermometer
7
Lamp
8
Ventilator
9
Verwijderbare inschuifrail
10
Rekstanden
4.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en
braadvormen.
Grill-/braadpan
Om te bakken en braden of als pan
om vet in op te vangen.
Voedselsensor
Om te meten hoever het voedsel is
bereid.
5. BEDIENINGSPANEEL
5.1 Verzonken knoppen
Om het apparaat te bedienen, moet u de
bedieningsknop indrukken. De knop
komt dan naar buiten.
5.2 Sensorveld / Knoppen
De KOOKWEKKER instellen. Houd deze langer dan 3
seconden vast om de ovenlamp aan of uit te zetten.
De klokfunctie instellen.
De oventemperatuur of de temperatuur van de vlees‐
thermometer (indien van toepassing). Uitsluitend als een
verwarmingsfunctie in werking is.
www.electrolux.com10
5.3 Display
A B
DG EF C
A. Timer / Temperatuur
B. Opwarmings- en restwarmte-indicator
C. Voedselsensor (alleen geselecteerde
modellen)
D. Deurslot (alleen geselecteerde
modellen)
E. Uren/minuten
F. Demomodus
G. Klokfuncties
6. VOORAFGAAND AAN HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
Stel de tijd in voordat je de oven
gebruikt.
6.1 Eerste reiniging
Stap 1 Stap 2 Stap 3
Haal alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails
uit de oven.
Reinig de oven en de ac‐
cessoires met een zachte
doek, warm water en een
mild reinigingsmiddel.
Plaats de accessoires en
de verwijderbare inschuif‐
rails in de oven.
6.2 Eerste voorverwarming
Warm de lege oven voor het eerste gebruik voor.
Stap 1 Verwijder alle accessoires en verwijderbare inschuifrails uit de oven.
Stap 2
Stel de maximale temperatuur in voor de functie: .
Laat de oven één uur werken.
Stap 3
Stel de maximale temperatuur in voor de functie: .
Laat de oven 15 minuten werken.
De oven kan een vreemde geur en rook afgeven tijdens het voorverwarmen. Zorg
ervoor dat de kamer wordt verlucht.
7. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
7.1 Instellen:
Verwarmingsfunctie
Stap 1 Draai aan de knop voor de
verwarmingsfuncties om
een verwarmingsfunctie te
selecteren.
NEDERLANDS 11
Stap 2 Draai aan de regelknop om
de temperatuur te selecte‐
ren.
Stap 3 Draai wanneer het bereiden
stopt aan de knoppen naar
de uit-stand om de oven uit
te schakelen.
7.2 Snel opwarmen
De functie Snel opwarmen verkort de
opwarmtijd.
Leg geen voedsel in de oven
wanneer de functie Snel
opwarmen is ingeschakeld.
1. Draai de knop voor de ovenfuncties
om de functie Snel opwarmen in te
stellen.
2. Draai de knop voor de temperatuur
om de temperatuur in te stellen.
Wanneer de oven op de ingestelde
temperatuur is, hoort u een
geluidssignaal.
3. Ovenfunctie instellen.
7.3 Indicatielampje bij
voorverwarmen
Wanneer de ovenfunctie actief is,
verschijnen de balkjes in het display
één voor één wanneer de temperatuur in
de oven stijgt en verdwijnen ze wanneer
de temperatuur daalt.
7.4 Verwarmingsfuncties
Verwar‐
mingsfunctie
Toepassing
Uit-stand
De oven is uit.
Snel opwar‐
men
Om de opwarmtijd te
verkorten.
Verwar‐
mingsfunctie
Toepassing
Hetelucht
Bakken op maximaal
drie rekstanden tegelij‐
kertijd en voedsel dro‐
gen.
Stel de temperatuur 20
- 40 °C lager in dan
voor Boven- /onder‐
warmte.
Pizza-functie
Voor het bakken van
pizza. Voor intensieve
bruining en een krokan‐
te bodem.
Boven- /
onderwarmte
Voor het bakken en
roosteren op één oven‐
niveau.
Onderwarmte
Voor het bakken van
taarten met een krokan‐
te bodem en het bewa‐
ren van voedsel.
Ontdooien
Om voedsel te ontdooi‐
en (groenten en fruit).
De ontdooitijd is afhan‐
kelijk van de hoeveel‐
heid ingevroren voedsel
en de grootte daarvan.
Warmelucht
(vochtig)
Deze functie is ontwor‐
pen om tijdens de berei‐
ding energie te bespa‐
ren. Bij het gebruik van
deze functie kan de
temperatuur in de ruim‐
te verschillen van de in‐
gestelde temperatuur.
De restwarmte wordt
gebruikt. Het verwar‐
mingsvermogen kan
worden verminderd.
Raadpleeg voor meer
informatie het hoofdstuk
"Dagelijks gebruik", op‐
merkingen op: Warme‐
lucht (vochtig) .
www.electrolux.com12
Verwar‐
mingsfunctie
Toepassing
Grill Intens
Voor het roosteren van
grote hoeveelheden
dunne stukken voedsel
en voor het maken van
toast.
Turbo grill
Voor het braden van
grote stukken vlees of
gevogelte met bot op
één niveau. Voor grati‐
neren en bruinen.
Pyrolyse
Voor inschakeling van
pyrolytische reiniging
van de oven.
7.5 Toelichting van:
Warmelucht (vochtig)
Deze functie wordt gebruikt om te
voldoen aan de energie-efficiëntieklasse
en ecodesign-vereisten overeenkomstig
EU 65/2014 en EU 66/2014. Testen
volgens EN 60350-1.
De ovendeur dient tijdens de bereiding
gesloten te zijn zodat de functie niet
wordt onderbroken en de oven werkt op
de hoogst mogelijke energie-efficiëntie.
Bij gebruik van deze functie gaat de
verlichting na 30 seconden automatisch
uit.
Raadpleeg voor de kookinstructies het
hoofdstuk "Aanwijzingen en tips",
Warmelucht (vochtig) . Raadpleeg voor
algemene aanbevelingen voor
energiebesparing het hoofdstuk
"Energie-efficiëntie", Energiebesparing.
8. KLOKFUNCTIES
8.1 Tabel met klokfuncties
Klokfunctie Toepassing
Tijdstip van de dag
Om het tijdstip van de dag weer te geven en te wijzi‐
gen. U kunt het tijdstip van de dag op elk gewenst
moment wijzigen, ook als de oven uit staat.
Duur
De duur van het koken instellen. Uitsluitend gebrui‐
ken als er een verwarmingsfunctie is ingesteld.
Eindtijd
Om de uitschakeltijd van de oven in te stellen. Uit‐
sluitend gebruiken als er een verwarmingsfunctie is
ingesteld.
Vertragingstijd
Combinatie van functies: Duur, Eindtijd.
Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen. Deze functie heeft
geen invloed op de werking van de oven.
Kookwekker - kan op elk gewenst moment worden
ingesteld, ook als de oven uit staat.
NEDERLANDS 13
8.2 Instellen: Tijdstip van de
dag
Wacht bij eerste aansluiting op de
stroom totdat het display het volgende
weergeeft: hr, 12:00. 12 - knippert.
Stap 1 Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen.
Stap 2
- druk hierop om te bevestigen.
Op het display wordt het ingestelde uur weergegeven, alsook: min. 00 -
knippert.
Stap 3 Draai de knop voor de temperatuur om de minuten in te stellen.
Stap 4
- druk hierop om te bevestigen.
Op het display verschijnt de ingestelde tijd.
- druk hier herhaaldelijk op om het tijdstip van de dag te wijzigen. - knippert op
het display.
8.3 Functie instellen: Duur
Stap 1 Stel een verwarmingsfunctie in.
Stap 2
- druk herhaaldelijk. - begint te knipperen.
Stap 3
Draai de regelknop om de minuten in te stellen. - druk hierop om te
bevestigen.
Stap 4
Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen. - druk
hierop om te bevestigen.
Wanneer de ingestelde tijdsduur eindigt, klinkt er gedurende 2 min een
geluidssignaal. De tijdinstelling knippert op het display. De oven wordt au‐
tomatisch uitgeschakeld.
Stap 5 Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten.
Stap 6 Draai de knoppen naar de uitstand.
8.4 Functie instellen: Eindtijd
Stap 1 Stel een verwarmingsfunctie in.
Stap 2
- druk hier herhaaldelijk op. - begint te knipperen.
Stap 3
Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen. - druk
hierop om te bevestigen.
www.electrolux.com14
Stap 4
Draai de knop voor de temperatuur om de minuten in te stellen. - druk
hierop om te bevestigen.
Op de ingestelde eindtijd klinkt er gedurende 2 min een geluidssignaal.
De tijdinstelling knippert op het display. De oven wordt automatisch uitge‐
schakeld.
Stap 5 Druk op een willekeurige toets om het signaal te stoppen.
Stap 6 Draai de knoppen naar de uitstand.
8.5 Functie instellen:
Vertragingstijd
Stap 1 Stel een verwarmingsfunctie in.
Stap 2
- druk hier herhaaldelijk op. - begint te knipperen.
Stap 3 Draai de knop voor de temperatuur om de minuten in te stellen voor de
functie: Duur.
Druk op: .
Stap 4 Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen voor de func‐
tie: Duur.
Druk op: .
Op het display verschijnt: .
Stap 5 Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen voor de func‐
tie: Eindtijd.
Druk op: .
Stap 6 Draai de knop voor de temperatuur om de minuten in te stellen voor de
functie: Eindtijd.
Druk op: .
Het display geeft weer: de ingestelde temperatuur, , .
De oven gaat later automatisch aan, werkt voor de ingestelde tijdsduur en stopt op
de ingestelde eindtijd.
Op de ingestelde eindtijd klinkt er gedurende 2 min een geluidssignaal. De tijdinstel‐
ling knippert op het display. De oven gaat uit.
Stap 7 Druk op een willekeurige toets om het signaal te stoppen.
Stap 8 Draai de knoppen naar de uitstand.
8.6 Functie instellen:
Kookwekker
De kookwekker kan zowel worden
ingesteld bij een ingeschakelde of
uitgeschakelde oven.
NEDERLANDS 15
Stap 1
- druk herhaaldelijk. , 00 - knippert.
Stap 2 Draai aan de knop voor de temperatuur om de seconden en daarna de
minuten in te stellen.
Als de ingestelde tijd langer is dan 60 min, knippert hr.
Stap 3 Stel de uren in.
Kookwekker - start automatisch na 5 seconden.
Na 90% van de ingestelde tijd klinkt er een geluidssignaal.
Stap 4 Wanneer de ingestelde tijdsduur eindigt, klinkt er gedurende 2 min een
geluidssignaal 00:00, - knippert. Druk op een willekeurige toets om het
signaal uit te zetten.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 De vleesthermometer
gebruiken
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt de oven
uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen ingesteld:
De oventemperatuur. Raadpleeg de
braadtabel.
De kerntemperatuur. Raadpleeg de
tabel voor de vleesthermometer.
LET OP!
Gebruik alleen met de oven
meegeleverde
vleesthermometer of
originele reserveonderdelen.
1. Stel de ovenfunctie en -temperatuur
in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer (met het symbool
op de hendel) in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
kerntemperatuursensor in de
aansluiting aan de bovenkant van de
ruimte.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in het vlees
blijven en de stekker moet in het
stopcontact blijven.
Wanneer u de vleesthermometer
voor het eerst gebruikt, is de
standaard kerntemperatuur 60°C.
Wanneer knippert, kunt u de
temperatuurknop gebruiken om de
standaard kerntemperatuur te
wijzigen.
Het display toont het symbool van de
vleesthermometer en de standaard
kerntemperatuur.
4. Druk op
om de nieuwe
kerntemperatuur op te slaan, of
wacht 10 seconden tot de instelling
automatisch wordt opgeslagen.
De nieuwe standaard kerntemperatuur
wordt weergegeven tijdens het volgende
gebruik van de vleesthermometer.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, knipperen
www.electrolux.com16
de symbolen voor de standaard
kerntemperatuur en de
vleesthermometer . Er klinkt
gedurende twee minuten een
geluidssignaal.
5. Druk op een willekeurige knop of
open de deur van de oven om het
geluid te stoppen.
6. Verwijder de stekker van de
vleesthermometer uit het
stopcontact. Haal het vlees uit de
oven.
7. Oven uitschakelen.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
kerntemperatuursensor. De
vleesthermometer is heet. Er
bestaat verbrandingsgevaar.
Telkens u de vleesthermometer in het
contact steekt, moet u de
kerntemperatuurtijd opnieuw instellen. U
kunt de duur en de eindtijd niet instellen.
Wanneer de oven de voorlopige duutijd
voor het eerst berekent, dan knippert het
symbool op het display. Wanneer de
berekening voltooid is, wordt de
bereidingsduur weergegeven. Tijidens de
bereiding worden de berekeningen op de
achtergrond uitgevoerd en de duurtijd op
het display wordt zonodig bijgewerkt.
U kunt de temperatuur tijdens de
bereiding altijd wijzigen:
1. Druk op :
Een keer - de display toont de
ingestelde kerntemperatuur;
indien gewenst, kunt u deze
binnen vijf seconden wijzigen.
Twee keer - het display toont de
huidige oventemperatuur.
Drie keer - de display toont de
ingestelde oventemperatuur;
indien gewenst, kunt u deze
binnen vijf seconden wijzigen.
Deze info is alleen beschikbaar
tijdens de voorverwarmingsfase.
2. Draai de knop voor de temperatuur
om de temperatuur in te stellen.
9.2 Accessoires plaatsen
Een kleine inkeping bovenaan verhoogt
de veiligheid. Deze inkepingen
voorkomen bovendien omkanteling. De
hoge rand rond het rooster voorkomt dat
het kookgerei van het rooster afglijdt.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de geleides‐
tangen van de inschuifrailen zorg er‐
voor dat de pootjes omlaag wijzen.
NEDERLANDS 17
Braadpan:
Schuif de plaat tussen de geleides‐
tangen van de inschuifrail.
Bakrooster, Braadpan:
Plaats de plaat tussen de geleiders
van de inschuifrails en het bakrooster
op de geleiders erboven.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Gebruik: Kinderslot
Als de functie aanstaat, kan de oven niet
per ongeluk worden geactiveerd.
Stap 1 Zorg ervoor dat de knop
voor de verwarmingsfunc‐
ties in de uit-stand staat.
Stap 2
, - druk en houd tege‐
lijkertijd 2 seconden inge‐
drukt.
Het signaal klinkt. SAFE , - worden
weergegeven op het display. De deur
wordt vergrendeld.
Herhaal stap 2 om het Kinderslot uit te
schakelen.
10.2 Hoe te gebruiken:
functievergrendeling
U kunt de functie alleen inschakelen als
de oven in werking is. Wanneer de
functie is ingeschakeld, kunnen de
temperatuur- en tijdinstellingen niet per
ongeluk worden gewijzigd.
Stap 1 Stel een ovenfunctie in.
Stap 2
, - houd tegelijkertijd 2
seconden ingedrukt.
Het signaal klinkt. Loc ver‐
schijnt 5 seconden op het
display.
Herhaal stap 2 om de Functievergren‐
deling uit te schakelen.
Loc verschijnt op het display wanneer u
de regelknop draait of op een
willekeurige knop drukt wanneer de
Functievergrendeling is ingeschakeld.
Wanneer u aan de knop voor de
ovenfuncties draait, stopt de oven.
Wanneer u de oven uitschakelt terwijl de
Functievergrendeling is ingeschakeld,
schakelt de Functievergrendeling
automatisch over naar de Kinderslot.
Raadpleeg 'Aanvullende functies',
hoofdstuk 'Kinderslot gebruiken'.
www.electrolux.com18
10.3 Restwarmte-indicatie
Als u de oven uitschakelt, toont het
display de restwarmte-indicator
bij
een oventemperatuur van boven de
40 °C.Draai de temperatuurknopnaar
links of rechts om de oventemperatuur te
controleren.
10.4 Automatische
uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt de oven
na bepaalde tijd uit als er een
ovenfunctie in werking is en u geen
instellingen wijzigt.
(°C) (h)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
250 - maximaal 3
Na een automatische uitschakeling draait
u de knop naar de uit-stand.
De automatische uitschakeling werkt niet
met de functies: Binnenverlichting,
Voedselsensor, Duur, Eindtijd.
10.5 Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van de oven koel te
houden. Als u de oven uitschakelt, kan
de koelventilator blijven werken totdat de
oven is afgekoeld.
10.6 Veiligheidsthermostaat
Een onjuiste bediening van de oven of
defecte componenten kunnen gevaarlijke
oververhitting veroorzaken. Om dit te
voorkomen is de oven voorzien van een
veiligheidsthermostaat die de
stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de
temperatuur is gedaald, wordt de oven
automatisch weer ingeschakeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
11.1 Kookadviezen
De oven heeft vijf rekniveaus.
Tel de rekniveaus vanaf de bodem van
de oven.
Uw oven kan anders bakken of roosteren
dan de oven die u tot nu toe gebruikt
heeft. In de onderstaande tabel vindt u
de standaardinstellingen voor
temperatuur, kooktijd en roosterniveau.
Als u voor een speciaal recept de
instelling niet kunt vinden, zoek dan naar
een soortgelijk recept.
De oven heeft een speciaal systeem dat
de lucht circuleert en voor doorlopende
recycling van stoom zorgt. Dankzij dit
systeem is het mogelijk om voedsel te
bereiden in een atmosfeer met stoom en
worden de gerechten zacht van binnen
en knapperig van buiten. Dit reduceert
zowel de bereidingstijd als het
energieverbruik.
Voor de bereiding van gebak
De ovendeur mag pas worden geopend
als driekwart van de baktijd is verstreken.
Als u twee bakplaten tegelijkertijd
gebruikt, dient u één niveau ertussen
leeg te laten.
De functie Boven + onderwarmte is
samen met de standaard temperatuur
ideaal voor het bakken van brood.
Voor de bereiding van vlees en vis
Gebruik een diepe bak voor erg vet
voedsel om te oven te behoeden voor
blijvende vetvlekken.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten
rusten voordat u het aansnijdt, zodat het
vleessap er niet uit stroomt.
Om te veel rook tijdens het braden in de
oven te vermijden, kunt u een beetje
water in de lekbak gieten. Om rook te
vermijden, voegt u water toe wanneer
het is opgedroogd.
NEDERLANDS 19
Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het
soort voedsel, de samenstelling en het
volume.
Houd in eerste instantie het
bereidingsproces in de gaten. Zoek bij
het gebruik van dit apparaat de beste
instellingen (temperatuur,
bereidingsduur, etc.) voor uw kookgerei,
recepten en hoeveelheden.
11.2 Bakken en roosteren
CA‐
KES
Boven- /onderwarm‐
te
Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Recepten
met klopper
170 2 160 3 (2 en 4) 45 - 60 Cakevorm
Zandkoek‐
jesdeeg
170 2 160 3 (2 en 4) 20 - 30 Cakevorm
Kwarktaart
met karne‐
melk
170 1 165 2 80 - 100 Cakevorm, Ø
26 cm
Strudel 175 3 150 2 60 - 80 Bakplaat
Jamtaart 170 2 165 2 30 - 40 Cakevorm, Ø
26 cm
Biscuitgebak 170 2 150 2 40 - 50 Cakevorm, Ø
26 cm
Kerstkrans,
verwarm de
oven voor
160 2 150 2 90 - 120 Cakevorm, Ø
20 cm
Pruimen‐
taart, ver‐
warm de
oven voor
175 1 160 2 50 - 60 Broodvorm
Muffins, ver‐
warm de
oven voor
170 3 150 -
160
3 20 - 30 Bakplaat
Muffins, twee
niveaus, ver‐
warm de
oven voor
- - 140 -
150
2 en 4 25 - 35 Bakplaat
Muffins, drie
niveaus, ver‐
warm de
oven voor
- - 140 -
150
1, 3 en 5 30 - 45 Bakplaat
www.electrolux.com20
CA‐
KES
Boven- /onderwarm‐
te
Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Koekjes 140 3 140 -
150
3 25 - 45 Bakplaat
Koekjes,
twee niveaus
- - 140 -
150
2 en 4 35 - 40 Bakplaat
Koekjes, drie
niveaus
- - 140 -
150
1, 3 en 5 35 - 45 Bakplaat
Schuimge‐
bakjes
120 3 120 3 80 - 100 Bakplaat
Schuimge‐
bakjes, twee
niveaus, ver‐
warm de
oven voor
- - 120 2 en 4 80 - 100 Bakplaat
Broodjes,
verwarm de
oven voor
190 3 190 3 12 - 20 Bakplaat
Eclairs 190 3 170 3 25 - 35 Bakplaat
Eclairs, twee
niveaus
- - 170 2 en 4 35 - 45 Bakplaat
Taartjes 180 2 170 2 45 - 70 Cakevorm, Ø
20 cm
Rijke vruch‐
tencake
160 1 150 2 110 -
120
Cakevorm, Ø
24 cm
Verwarm de lege oven voor.
BROOD EN
PIZZA
Boven- /onder‐
warmte
Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Witbrood, 1 -
2 stuks, 0,5
kg elk
190 1 190 1 60 - 70 -
Roggebrood,
voorverwar‐
ming is niet
nodig
190 1 180 1 30 - 45 Broodvorm
NEDERLANDS 21
BROOD EN
PIZZA
Boven- /onder‐
warmte
Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Broodjes, 6 -
8 broodjes
190 2 180 2 (2 en 4) 25 - 40 Bakplaat
Pizza 230 -
250
1 230 - 250 1 10 - 20 Bakplaat /
Braadpan
Scones 200 3 190 3 10 - 20 Bakplaat
Verwarm de lege oven voor.
Gebruik de taartvorm.
FLANS
Boven- /onderwarmte Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Pastataart, voorver‐
warming is niet no‐
dig
200 2 180 2 40 - 50
Hartige groentetaart,
voorverwarming is
niet nodig
200 2 175 2 45 - 60
Quiches 180 1 180 1 50 - 60
Lasagne 180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40
Cannelloni 180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40
Gebruik de tweede rekstand.
Maak gebruik van het bakrooster.
VLEES
Boven- /onder‐
warmte
Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Rundvlees 200 190 50 - 70
Varkensvlees 180 180 90 - 120
Kalfsvlees 190 175 90 - 120
Engelse rosbief, rood 210 200 50 - 60
www.electrolux.com22
VLEES
Boven- /onder‐
warmte
Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Engelse rosbief, medium 210 200 60 - 70
Engelse biefstuk, bien cuit 210 200 70 - 75
VLEES
Boven- /onderwarm‐
te
Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Varkensbraadstuk, met
zwoerd
180 2 170 2 120 - 150
Varkensschenkel, 2
stuks
180 2 160 2 100 - 120
Lamsbout 190 2 175 2 110 - 130
Hele kip 220 2 200 2 70 - 85
Hele kalkoen 180 2 160 2 210 - 240
Hele eend 175 2 220 2 120 - 150
Hele gans 175 2 160 1 150 - 200
Konijn, in stukken ge‐
sneden
190 2 175 2 60 - 80
Haas, in stukken gesne‐
den
190 2 175 2 150 - 200
Hele fazant 190 2 175 2 90 - 120
Gebruik de tweede rekstand.
VIS
Boven- /onder‐
warmte
Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Forel / Zeebrasem, 3 - 4 vissen 190 175 40 - 55
Tonijn / Zalm, 4 - 6 filets 190 175 35 - 60
11.3 Grill
Verwarm de lege oven voor.
NEDERLANDS 23
Gebruik de vierde rekstand.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
GRILLEN
(kg)
(min)
1e kant
(min)
2e kant
Ossenhaas, 4 stuks 0,8 12 - 15 12 - 14
Biefstuk, 4 stuks 0,6 10 - 12 6 - 8
Worstjes, 8 - 12 - 15 10 - 12
Varkenskoteletten, 4 stuks 0,6 12 - 16 12 - 14
Halve kip, 2 1 30 - 35 25 - 30
Kebabs, 4 - 10 - 15 10 - 12
Kippenborst, 4 stuks 0,4 12 - 15 12 - 14
Hamburgers, 6 0,6 20 - 30 -
Visfilet, 4 stuks 0,4 12 - 14 10 - 12
Geroosterde sandwiches, 4 - 6 - 5 - 7 -
Geroosterd brood, 4 - 6 - 2 - 4 2 - 3
11.4 Turbo grill
Verwarm de lege oven voor.
Gebruik de eerste of tweede rekstand.
Om de baktijd te berekenen
vermenigvuldigt u de tijd die in de
onderstaande tabel wordt gegeven met
de centimeters van de dikte van de filet.
RUND‐
VLEES (°C) (min)
Rosbief of ossen‐
haas, rood
190 - 200 5 - 6
Rosbief of ossen‐
haas, medium
180 - 190 6 - 8
Rosbief of ossen‐
haas, gaar
170 - 180 8 - 10
VARKENS‐
VLEES (°C) (min)
Schouder / Nek /
Hamlap, 1 - 1,5
kg
160 - 180 90 - 120
Karbonade /
Spare ribs, 1 -
1,5 kg
170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood,
0,75 - 1 kg
160 - 170 50 - 60
Varkensschen‐
kel, voorgekookt,
0,75 - 1 kg
150 - 170 90 - 120
KALFS‐
VLEES (°C) (min)
Geroosterd kalfs‐
vlees, 1 kg
160 - 180 90 - 120
www.electrolux.com24
KALFS‐
VLEES (°C) (min)
Kalfsschenkel,
1,5 - 2 kg
160 - 180 120 - 150
LAMS‐
VLEES (°C) (min)
Lamsbout / Ge‐
roosterd lams‐
vlees, 1 - 1,5 kg
150 - 170 100 - 120
Lamsrugfilet, 1 -
1,5 kg
160 - 180 40 - 60
GEVO‐
GELTE (°C) (min)
Gevogelte, por‐
ties, 0,2 - 0,25
kg elk
200 - 220 30 - 50
GEVO‐
GELTE (°C) (min)
Halve kip, 0,4 -
0,5 kg elk
190 - 210 35 - 50
Kip, haantje, 1 -
1,5 kg
190 - 210 50 - 70
Eend, 1,5 - 2 kg 180 - 200 80 - 100
Gans, 3,5 - 5 kg 160 - 180 120 - 180
Kalkoen, 2,5 -
3,5 kg
160 - 180 120 - 150
Kalkoen, 4 - 6 kg 140 - 160 150 - 240
VIS (GE‐
STOOMD) (°C) (min)
Hele vis, 1 - 1,5
kg
210 - 220 40 - 60
11.5 Ontdooien
(kg)
Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd (min)
Kip 1 100 - 140 20 - 30 Leg de kip op een
omgekeerde onder‐
schotel in een groot
bord. Halverwege
de bereidingstijd
omdraaien.
Vlees 1 100 - 140 20 - 30 Halverwege de be‐
reidingstijd om‐
draaien.
0,5 90 - 120
Room 2 x 0,2 80 - 100 10 - 15 Room kan ook met
nog licht bevroren
deeltjes goed wor‐
den geklopt.
Forel 0,15 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien 0,3 30 - 40 10 - 20 -
NEDERLANDS 25
(kg)
Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd (min)
Boter 0,25 30 - 40 10 - 15 -
Taart 1,4 60 60 -
11.6 Dehydrateren - Hetelucht
Bedek de bakplaten met vetbestendig
papier of bakpapier.
Voor een beter resultaat, stop de oven
halverwege de droogtijd, open de deur
en laat het een nacht afkoelen om het
drogen af te ronden.
Gebruik de derde rekstand voor 1
bakplaat.
Gebruik de eerste en de vierde rekstand
voor 2 bakplaten.
GROEN‐
TEN (°C) (u)
Bonen 60 - 70 6 - 8
Paprika’s 60 - 70 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6
Champignons 50 - 60 6 - 8
Kruiden 40 - 50 2 - 3
Stel de temperatuur in op 60 - 70 °C.
FRUIT
(u)
Pruimen 8 - 10
Abrikozen 8 - 10
FRUIT
(u)
Schijfjes appel 6 - 8
Peren 6 - 9
11.7 Voedselsensor
(°C)
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Engelse rosbief, rood 45 - 50
Engelse rosbief, medium 60 - 65
Engelse biefstuk, bien
cuit
70 - 75
Varkensbraadstuk 80 - 82
Varkensschenkel 75 - 80
Lamsvlees 70 - 75
Kip 98
Haas 70 - 75
Forel / Zeebrasem 65 - 70
Tonijn / Zalm 65 - 70
11.8 Warmelucht (vochtig) - aanbevolen accessoires
Gebruik de donkere en niet-reflecterende bakjes en schalen. Ze nemen de warmte
beter op dan licht en reflecterend servies.
www.electrolux.com26
Pizza pan
Ovenschotel
Ovenschaal‐
tjes
Blik voor flanbo‐
dem
Donker, niet-reflecte‐
rend
Diameter van 28 cm
Donker, niet-reflecte‐
rend
Diameter van 26 cm
Keramiek
8 cm diame‐
ter, 5 cm
hoog
Donker, niet-reflec‐
terend
Diameter van 28 cm
11.9 Warmelucht (vochtig)
Volg voor de beste resultaten de
volgende aanwijzingen op die hieronder
in de tabel staan.
(°C) (min)
Zoete broodjes,
16 stuks
bakplaat of lekschaal 180 2 20 - 30
Broodjes, 9
stuks
bakplaat of lekschaal 180 2 30 - 40
Pizza, bevroren,
0,35 kg
rooster 220 2 10 - 15
Koninginnen‐
brood (opgerol‐
de cake met
jam)
bakplaat of lekschaal 170 2 25 - 35
Brownie bakplaat of lekschaal 175 3 25 - 30
Soufflé, 6 stuks keramieken vormpjes
op rooster
200 3 25 - 30
Luchtige vlaai‐
bodem
flanvorm op rooster 180 2 15 - 25
Victoriataart met
jamvulling
ovenschaal op rooster 170 2 40 - 50
Gepocheerde
vis, 0,3 kg
bakplaat of lekschaal 180 3 20 - 25
Hele vis, 0,2 kg bakplaat of lekschaal 180 3 25 - 35
Visfilet, 0,3 kg pizzavorm op rooster 180 3 25 - 30
NEDERLANDS 27
(°C) (min)
Gepocheerd
vlees, 0,25 kg
bakplaat of lekschaal 200 3 35 - 45
Sjasliek, 0,5 kg bakplaat of lekschaal 200 3 25 - 30
Koekjes, 16
stuks
bakplaat of lekschaal 180 2 20 - 30
Makarons, 24
stuks
bakplaat of lekschaal 180 2 25 - 35
Muffins, 12
stuks
bakplaat of lekschaal 170 2 30 - 40
Hartig gebak, 20
stuks
bakplaat of lekschaal 180 2 25 - 30
Zandkoekjes, 20
stuks
bakplaat of lekschaal 150 2 25 - 35
Taartjes, 8 stuks bakplaat of lekschaal 170 2 20 - 30
Groenten, gepo‐
cheerd, 0,4 kg
bakplaat of lekschaal 180 3 35 - 45
Vegetarisch om‐
elet
pizzavorm op rooster 200 3 25 - 30
Mediterrane
groenten, 0,7 kg
bakplaat of lekschaal 180 4 25 - 30
11.10 Informatie voor
testinstituten
Testen volgens IEC 60350-1.
(°C) (min)
Kleine
cakes,
20 stuks
per bak‐
plaat
Boven- /
onder‐
warmte
Bakplaat 3 170 20 - 30 -
Kleine
cakes,
20 stuks
per bak‐
plaat
Hetelucht Bakplaat 3 150 -
160
20 - 35 -
www.electrolux.com28
(°C) (min)
Kleine
cakes,
20 stuks
per bak‐
plaat
Hetelucht Bakplaat 2 en 4 150 -
160
20 - 35 -
Appel‐
taart, 2
blikken
Ø20 cm
Boven- /
onder‐
warmte
Bakroos‐
ter
2 180 70 - 90 -
Appel‐
taart, 2
blikken
Ø20 cm
Hetelucht Bakroos‐
ter
2 160 70 - 90 -
Biscuit‐
gebak,
taart‐
vorm
Ø26 cm
Boven- /
onder‐
warmte
Bakroos‐
ter
2 170 40 - 50 Warm de oven
10 minuten voor.
Biscuit‐
gebak,
taart‐
vorm
Ø26 cm
Hetelucht Bakroos‐
ter
2 160 40 - 50 Warm de oven
10 minuten voor.
Biscuit‐
gebak,
taart‐
vorm
Ø26 cm
Hetelucht Bakroos‐
ter
2 en 4 160 40 - 60 Warm de oven
10 minuten voor.
Zand‐
taart‐
deeg
Hetelucht Bakplaat 3 140 -
150
20 - 40 -
Zand‐
taart‐
deeg
Hetelucht Bakplaat 2 en 4 140 -
150
25 - 45 -
Zand‐
taart‐
deeg
Boven- /
onder‐
warmte
Bakplaat 3 140 -
150
25 - 45 -
NEDERLANDS 29
(°C) (min)
Geroo‐
sterd
brood, 4
- 6 stuks
Grill Bakroos‐
ter
4 max. 2 - 3 mi‐
nuten
eerste
kant; 2 -
3 minuten
tweede
kant
Warm de oven 3
minuten voor.
Runder‐
burger,
6 stuks,
0,6 kg
Grill Rooster
en lekbak
4 max. 20 - 30 Plaats het roos‐
ter op het vierde
niveau en de
lekbak op het
derde niveau in
de oven. Draai
het voedsel hal‐
verwege de be‐
reidingstijd om.
Warm de oven 3
minuten voor.
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over schoonmaken
Reinigings‐
middelen
Maak de voorkant van de oven schoon met een zachte doek, warm
water en een mild reinigingsmiddel.
Gebruik een reinigingsoplossing om metalen oppervlakken te reini‐
gen.
Reinig vlekken met een mild reinigingsmiddel.
Dagelijks ge‐
bruik
Reinig de uitsparing telkens na gebruik. Vetophoping of andere res‐
ten kunnen brand veroorzaken.
Vocht kan in de oven of op de glazen deurpanelen condenseren. Om
de condens te verminderen, dient u de oven 10 minuten te laten wer‐
ken voordat u er iets in plaatst. Bewaar het voedsel niet langer dan
20 minuten in de oven. Droog de uitsparing na elk gebruik met een
zachte doek.
www.electrolux.com30
Accessoires
Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een
zachte doek met warm water en een mild reinigingsmiddel. De acces‐
soires niet in de afwasmachine reinigen.
Reinig de antiaanbakaccessoires niet met agressieve reinigingsmid‐
delen of scherpe voorwerpen.
12.2 Hoe te verwijderen:
Inschuifrails/
Verwijder de inschuifrails om de oven te
reinigen.
Stap 1 Schakel de oven uit en
wacht tot deze afgekoeld is.
Stap 2 Trek de inschuifrail bij de
voorkant uit de zijwand.
Stap 3 Trek de inschuifrail bij de
achterkant uit de zijwand en
verwijder deze.
2
1
Stap 4 Installeer de inschuifrails in
de omgekeerde volgorde.
12.3 Hoe gebruikt u: Pyrolyse
Maak de oven schoon met Pyrolyse.
WAARSCHUWING!
Er bestaat gevaar voor
brandwonden.
LET OP!
Als er andere apparaten in
dezelfde kast zijn
geïnstalleerd, gebruik deze
dan niet tijdens deze functie.
Dit kan de oven
beschadigen.
Vóór de Pyrolyse:
Schakel de oven uit en
wacht totdat deze is af‐
gekoeld.
Verwijder alle accessoires
uit de oven.
Reinig de onderkant van de
oven en de glazen deur aan
de binnenkant met warm wa‐
ter, een zachte doek en een
mild reinigingsmiddel.
Stap 1
Stel de functie in: . - knippert.
NEDERLANDS 31
Stap 2 Draai aan de regelknop (voor de temperatuur) om de reinigingsmodus in
te stellen.
Optie Reinigingsmodus Duur
P1 Licht reinigen 1 uur 30 min
P2 Normaal reinigen 2 uur 30 min
Stap 3
- druk hierop om het reinigen te starten.
Stap 4 Draai na de reiniging de knop voor de verwarmingsfuncties naar de uit-
stand.
Tijdens het reinigen is de ovenlamp uit. De ovendeur blijft vergrendeld. De deur
gaat open zodra de oven koud is.
Wanneer de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt, wordt de deur vergren‐
deld. Tot de ontgrendeling van de deur toont het display de balkjes van de warmte-
indicator, . Draai de knop voor de ovenfuncties naar de uit-stand om de reiniging
te stoppen voordat deze is voltooid.
Na afloop van het reinigen:
Schakel de oven uit en
wacht totdat deze is af‐
gekoeld.
Maak de ruimte schoon
met een zachte doek.
Verwijder het residu van de
bodem van de ruimte.
12.4 Reinigingsherinnering
De oven herinnert u eraan wanneer u de
oven moet reinigen met: pyrolytische
reiniging.
PYR Knippert in het display gedurende
10 seconden na elke in- en uitschakeling
van de oven.
, - druk hier tegelijkertijd op om
de herinnering uit te schakelen.
12.5 Hoe te verwijderen en installeren: Deur
De ovendeur beschikt over drie glasplaten. U kunt de ovendeur en de interne
glasplaat verwijderen om het schoon te maken. Lees de volledige instructie
'Verwijderen van installatiedeur' voordat u de glasplaten verwijdert.
LET OP!
Gebruik de oven nooit zonder de glasplaten.
www.electrolux.com32
Stap 1 Open de deur volledig en houd
beide scharnieren vast.
Stap 2 Til de hendel op beide scharnie‐
ren volledig omhoog en draai
het.
Stap 3 Sluit de ovendeur halverwege tot
de eerste openingsstand. Til
hem daarna op en trek hem naar
voren en verwijder hem van zijn
plek.
Stap 4 Leg de deur op een zachte doek
op een stabiele ondergrond.
Stap 5 Deurafdekking (B) aan de boven‐
kant van de deur aan beide kan‐
ten vastpakken en naar binnen
drukken om de klemsluiting te
ontgrendelen.
Stap 6 Trek de deurlijst naar voren om
hem te verwijderen.
1
2
B
Stap 7 Houd de glasplaten van de deur
bij de bovenkant vast en trek ze
er voorzichtig een voor een uit.
Start bij de bovenste plaat. Zorg
dat het glas volledig uit de gelei‐
ders schuift.
Stap 8 Reinig de glasplaten met een
sopje. Droog de glasplaten voor‐
zichtig af. Reinig de glasplaten
niet in de vaatwasser.
Stap 9 Installeer na het reinigen de
glasplaten en de ovendeur.
NEDERLANDS 33
Zorg ervoor dat u de glasplaten (A en B)
weer in de juiste volgorde terugplaatst.
Controleer het symbool/de print op de
zijkant van de glasplaat. Iedere glas‐
plaat is anders om het uit elkaar halen
en in elkaar zetten eenvoudiger te ma‐
ken.
Als de deur correct wordt geïnstalleerd,
klikt de rand van de deur.
Zorg ervoor dat u de middelste glasplaat
correct in de uitsparingen plaatst.
A B
A
B
12.6 Hoe te vervangen: Lamp
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het lampje kan heet zijn.
Houd de halogeenlamp altijd met een
doek vast om te voorkomen dat er
vetrestjes op de ovenlamp verbranden.
Voordat u de lamp vervangt:
Stap 1 Stap 2 Stap 3
Schakel de oven uit.
Wacht tot de oven afge‐
koeld is.
Trek de oven uit het stop‐
contact.
Plaats een doek op de bo‐
dem van de holte.
Achterlamp
Stap 1 Draai de glazen afdekking om die te verwijderen.
Stap 2 Reinig het glazen deksel.
Stap 3 Vervang de lamp door een geschikte hittebestendige lamp van 300 °C.
Stap 4 Installeer het glazen deksel.
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
www.electrolux.com34
13.1 Wat te doen als...
Neem in alle gevallen die niet in deze
tabel zijn opgenomen contact op met een
erkend servicecentrum.
De oven gaat niet aan of warmt niet
op
Probleem Controleer of de
volgende zaken
van toepassing
zijn...
Je kunt de oven
niet inschakelen of
bedienen.
De oven is juist op
een elektrische
toevoer aangeslo‐
ten.
De oven wordt niet
warm.
De automatische
uitschakeling is
gedeactiveerd.
De oven wordt niet
warm.
De ovendeur is ge‐
sloten.
De oven wordt niet
warm.
De zekering is
doorgeslagen.
De oven wordt niet
warm.
Het kinderslot
staat uit.
Onderdelen
Probleem Controleer of de
volgende zaken
van toepassing
zijn...
De lamp is uit. Warmelucht (voch‐
tig) - wordt inge‐
schakeld.
De verlichting
werkt niet.
De lamp is opge‐
brand.
De Voedselsensor
werkt niet.
De stekker van de
Voedselsensor is
volledig in het
stopcontact gesto‐
ken.
Foutcodes
Op het display
verschijnt…
Controleer of de
volgende zaken
van toepassing
zijn...
Foutcodes
C2 Je hebt de Voed‐
selsensor stekker
uit het stopcontact
verwijderd.
C3 De ovendeur is ge‐
sloten of het deur‐
slot is niet kapot.
F102 De ovendeur is ge‐
sloten.
F102 Het deurslot is niet
kapot.
12:00 Er is een stroom‐
storing opgetre‐
den. Stel de dag‐
tijd in.
Als het display een foutcode weergeeft
die niet in deze tabel staat, schakelt u
de zekering van het huis uit en weer in
om de oven opnieuw te starten. Als de
foutcode opnieuw optreedt, neemt u
contact op met een erkend servicecen‐
trum.
Andere problemen
Probleem Controleer of de
volgende zaken
van toepassing
zijn...
NEDERLANDS 35
Andere problemen
Het apparaat is
geactiveerd en
wordt niet warm.
De ventilator werkt
niet. Op het dis‐
play verschijnt
"Demo".
De Demomodus
wordt gedeacti‐
veerd:
1. Schakel de
oven uit.
2. , , -
druk en houd
tegelijkertijd in‐
gedrukt.
3. Het eerste cij‐
fer op het dis‐
play en Demo
knipperen.
4. Draai de knop
voor de tempe‐
ratuur om de
code in te voe‐
ren: 2468.
Druk op: .
Het volgende
cijfer knippert.
13.2 Servicegegevens
Als je niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met je verkoper of
een erkende serviceafdeling.
De contactgegevens van de servicedienst staan op het typeplaatje. Het typeplaatje
bevindt zich aan de voorkant van de ovenruimte. Verwijder het typeplaatje niet uit de
ovenruimte.
Wij raden je aan om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. ENERGIEZUINIGHEID
14.1 Productinformatie- en productinformatieblad*
Naam leverancier Electrolux
Modelidentificatie
EOE6P41Z 949498435
EOE6P51X 949498432
KOEDP41X 949498427
Energie-efficiëntie-index 81.2
www.electrolux.com36
Energie-efficiëntieklasse A+
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.93 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Elektriciteit
Volume 72 l
Soort oven Inbouwoven
Massa
EOE6P41Z 30.8 kg
EOE6P51X 30.9 kg
KOEDP41X 31.0 kg
* Voor de Europese Unie overeenkomstig EU-verordeningen 65/2014 en 66/2014.
Voor de Republiek Belarus overeenkomstig STB 2478-2017, aanhangsel G; STB
2477-2017, bijlagen A en B.
Voor Oekraïne overeenkomstig 568/32020.
De energie-efficiëntieklasse is niet van toepassing op Rusland.
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden voor prestatiemeting.
14.2 Energiebesparing
Deze oven bevat functies die
u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Zorg ervoor dat de ovendeur gesloten is
als u de oven in werking stelt. Open de
ovendeur niet te vaak tijdens gebruik.
Houd het deurrubber schoon en zorg
ervoor dat het goed op zijn plaats vastzit.
Gebruik metalen kookgerei om meer
energie te besparen.
Verwarm de oven niet voor als het niet
hoeft.
Houd onderbrekingen tussen het bakken
zo kort mogelijk als je een aantal
gerechten tegelijkertijd bereidt.
Koken met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met tijdselectie (Duur of
Einde) in werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch
eerder uitgeschakeld.
De ventilator en lamp blijven werken.
Wanneer u de oven uitschakelt, geeft het
display de restwarmte aan. U kunt die
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
Wanneer de kookduur langer is dan 30
minuten, verlaag dan de
oventemperatuur tot minimaal 3-10
minuten voor het einde van het koken.
De restwarmte in de oven blijft koken.
Je kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
NEDERLANDS 37
houden. Het indicatielampje van de
restwarmte of temperatuur verschijnt op
het display.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Schakel de verlichting tijdens het koken
uit. Doe het aan als je het nodig hebt.
Warmelucht (vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen.
Als je deze functie gebruikt, gaat de
verlichting na 30 seconden automatisch
uit. Je kunt de verlichting weer
inschakelen, maar deze handeling
vermindert de verwachte
energiebesparingen.
15. MILIEUBESCHERMING
Recycleer de materialen met het
symbool . Gooi de verpakking in een
geschikte afvalcontainer om het te
recycleren. Bescherm het milieu en de
volksgezondheid en recycleer op een
correcte manier het afval van elektrische
en elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het symbool
niet weg met het huishoudelijk afval.
Breng het product naar het milieustation
bij u in de buurt of neem contact op met
de gemeente.
*
www.electrolux.com38
www.electrolux.com/shop
867355928-B-112021
1 / 1

Electrolux EOE6P41Z Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding