NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie'.
Voor inbouwovens:
VOORBEELDEN VAN
KOOKTOEPASSINGEN
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtlijn.
Tem-
pera-
tuur-
instel-
ling
Gebruik om: Tijd in
min
Tips
1 - 2 Hollandaisesaus, smelten: boter,
chocolade, gelatine
5 - 25 Tussendoor mengen
1 - 2 Stollen: luchtige omeletten, ge-
bakken eieren
10 - 40 Met deksel bereiden.
2 - 3 Zachtjes aan de kook brengen
van rijst en gerechten op melk-
basis, reeds bereide gerechten
opwarmen
25 - 50 Voeg minstens tweemaal zo-
veel vloeistof toe als rijst;
melkgerechten tijdens het
bereiden tussendoor roeren
3 - 4 Stomen van groenten, vis en
vlees
20 - 45 Voeg een paar eetlepels
vocht toe
4 - 5 Aardappelen stomen 20 - 60 Gebruik max. ¼ l water voor
750 g aardappelen
4 - 5 Bereiden van grotere hoeveelhe-
den voedsel, stoofschotels en
soepen
60 -
150
Tot 3 l vloeistof plus ingre-
diënten
6 - 7 Lichtjes braden: kalfsoester, cor-
don bleu van kalfsvlees, kotelet-
ten, rissoles, worstjes, lever,
roux, eieren, pannenkoeken, do-
nuts
naar
be-
hoefte
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien.
7 - 8 Door-en-door gebraden, rösties,
lendenbiefstukken, steaks
5 - 15 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
9 Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aan-
braden van vlees (goulash, stoofvlees), frituren van patat
BINNENKANT VAN DE DEUR
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
• de nummers van de rekstanden (gese-
lecteerde modellen)
• informatie over de verwarmingsfunc-
ties, aanbevolen rekstanden en tempe-
raturen voor karakteristieke gerechten
(geselecteerde modellen).
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
BAKKEN
Algemene aanwijzingen
• Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
2
www.aeg.com