Whirlpool AKP 311 IX Program Chart

Type
Program Chart
AKP 311
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56306
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8.
Ovendeur*
*Belangrijk:
bij de Klantenservice is als optional een
kit verkrijgbaar die bestaat uit een glasplaat voor de
ovendeur en bijbehorende montage-onderdelen. De kit
heeft als doel de temperatuur van de buitenzijde van
de ovendeur te verlagen en wordt geadviseerd bij de
aanwezigheid van kinderen.
Artikelnr.
4819 310 39186
.
N.B.:
in de aluminium uitvoering is de oven reeds met
een koele deur uitgerust.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functiekeuzeknop
2. Thermostaatknop
3. Rood thermostaatlampje
4. Knoppen kookplaat
5. Geel controlelampje kookplaat
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:Aluminium bakplaat:
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functiekeuzeknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat pas uit wanneer de geselecteerde temperatuur is bereikt.
Op het einde van de bereidingstijd:
Zet de knop op stand
“0”
.
DE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
Het bedieningspaneel van de oven heeft 4 knoppen (met standen van 0 tot 6) om de
kookplaat te bedienen.
De elektrische kookzones gebruiken:
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste
stand (raadpleeg de gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Het gele controlelampje van de kookplaat gaat branden.
Belangrijk:
Wanneer u de kookzones voor het eerst gebruikt, dient u om eventuele nare luchtjes te verwijderen, de
kookzones ongeveer 3 minuten op stand 6 te laten werken met op iedere kookzone een voor de helft met
water gevulde pan van een passende diameter.
Laat de kookzones niet werken wanneer er geen pan op staat.
Wij adviseren om speciale pannen voor elektrische kookplaten te gebruiken, met platte en dikke bodems.
De doorsnede van de bodem van de pan moet even groot zijn als die van de elektrische kookzone, of mag
net iets groter zijn.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0 OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de oven
nadat het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te verwisselen
om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen (wel voor pizza en focaccia).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven van
een bruin korstje aan brood.
•Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
Om voedsel op kamertemperatuur te ontdooien.
Laat het voedsel in de verpakking zitten om te voorkomen dat het uitdroogt.
BEREIDINGSTABELLEN BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Tempe-
ratuur
(°C)
Bereidings-
tijd
min
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfs-, rund-,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
gebakken
aardappelen
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taart met
kaasvulling
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, cakejes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, Zwitserse
rol
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taart,
vruchtentaart, bv.
met ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
gegratineerde
aardappels,
cannelloni
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Tempe-
ratuur
(°C)
Bereidings-
tijd
min
Geroosterd brood X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-,
rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken
aardappels
- 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv.
goudbrasem, forel
- 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 311 IX Program Chart

Type
Program Chart