AKP 235 PRODUKTKAART
NL BE
5019 310 56479
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement
5. Ovenlampje
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8. Ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functiekeuzeknop
2. Timer
3. Thermostaat draaiknop
4. Rood thermostaatlampje
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Opvangbak:
DE OVEN GEBRUIKEN
• Draai de functiekeuzeknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
• Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat pas uit wanneer de geselecteerde temperatuur is bereikt.
Op het einde van de bereidingstijd:
• Zet de knop op stand “0”.
TIMER
De timer kan ingesteld worden van 1 tot 60 minuten. Om de timer in te stellen adviseren wij de knop een
hele slag te draaien tot een heel uur en deze vervolgens terug te draaien tot de gewenste tijdsduur. Bij het
aflopen van de ingestelde tijd klinkt een geluidssignaal.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje
STATISCH
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in
de oven nadat het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
• Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen (wel voor pizza en focaccia).
GRILL
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven
van een bruin korstje aan brood.
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
• Om voedsel op kamertemperatuur te ontdooien.
• Laat het voedsel in de verpakking zitten om te voorkomen dat het uitdroogt.