Welkom bij BODUM
®
Hartelijk gefeliciteerd! U bent nu trotse bezitter/bezitster van een
CHAMBORD-espressomaker van BODUM
®
.
BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT
A Deksel van het bovendeel
B Bovendeel
C Stijgbuisje
D Schijfzeef
E Pakking
F Koffietrechter
G MAX. markering
H Veiligheidsventiel
I Watertankje
TOEBEREIDING VAN ESPRESSOKOFFIE
Controleer vóór gebruik eerst of alle inwendige onderdelen compleet
en correct gemonteerd zijn.
BELANGRIJK: Vóór het eerste gebruik van de espressomaker alle toebe-
horen en het stijgbuisje met warm water reinigen.
1. Controleer of de espressomaker koud is en draai hem open door met
één hand het watertankje vast te houden en met de andere het
bovendeel, waarin de gezette koffie zich verzamelt, tegen de wijzers
van de klok in, d.w.z. naar links open te draaien. (1)
2. Neem de koffietrechter eruit en giet voor de toebereiding van
6 kopjes koffie het watertankje tot aan de MAX. markering vol met
water. TIP: Wij raden u aan vers, zacht water te gebruiken. Zeer kalk-
resp. zouthoudend water heeft een nadelige invloed op het aroma
van de koffie. BELANGRIJK: Gebruik de espressomaker niet met leeg
watertankje of met warm water om het zetten van de koffie te
bespoedigen. (2)
3. Zet de koffietrechter in het watertankje. (3)
4. Vul de koffietrechter met gemalen koffie zonder het koffiepoeder
samen te persen. Doe de gemalen koffie lepeltje voor lepeltje resp. in
kleine hoeveelheden in de zeef om te vermijden dat er te veel koffie
ingedaan wordt en deze eruit valt. Verdeel de koffie gelijkmatig en
veeg het eventueel te veel aanwezige koffiepoeder van de rand van
de zeef af. BELANGRIJK: Gebruik alleen kwalitatief hoogwaardig en
speciaal voor de espressomaker geschikt, middelfijn gemalen koffie-
poeder. (2)
14
CHAMBORD
05_10616_CHAMBORD_IFU.qxp 7.5.2007 8:33 Uhr Seite 14