10
• Houd het apparaat en het snoer buiten bereik van kinderen jon-
ger dan 8 jaar.
LET OP:
Dit apparaat is niet bedoeld om in water te worden ondergedom-
peld tijdens het reinigen. Raadpleeg de aanwijzingen die we voor
u hebben opgenomen in het hoofdstuk “Reiniging”.
Ingebruikname van het apparaat
Opmerkingen voor het gebruik
Voordat u de eerste wafels voor consumptie bereidt:
• Verwijder de verpakking indien voorhanden. Rol de
netkabel volledig af.
• Reinig de behuizing en de bakoppervlakken met een
vochtige doek.
Elektrische aansluiting
1. Controleer of de local netspanning overeenkomt met
de spanning die op het apparaat is aangegeven. Deze
informatie staat op het typeplaatje.
2. Zet de temperatuurregelaar op
(uit).
3. Sluit de netstekker aan op een correct geïnstalleerde
contactdoos. Het controlelampje zal rood oplichten.
Niet hechtende laag
1. Voor de eerste ingebruikname vet u de bakplaten
enigszins in.
2. Laat het apparaat ca. 10 minuten ingeschakeld met
gesloten bakplaten (zie “Bediening van het apparaat”).
3. Trek de netstekker uit de contactdoos en laat het appa-
raat afkoelen.
OPMERKING:
• Lichte rook- en stankontwikkeling zijn bij deze pro-
cedure normaal. Zorg voor voldoende ventilatie.
• Eet de wafels die tijdens het eerste gebruik worden
bereid niet op.
4. Nadat het apparaat afgekoeld is, veegt u de bakopper-
vlakken af met keukenpapier.
Bediening van het apparaat
OPMERKING:
• Houdt de bakplaten gesloten tijdens het verwarmen.
• Nadat het apparaat is opgewarmd, zal het groene
controlelampje uitschakelen.
• Het rode controlelampje blijft aan en geeft de bedrijfs-
functie weer.
OPMERKING:
• Het groene controlelampje schakelt tijdens het
bakproces aan en uit en geeft daardoor aan dat de
baktemperatuur in stand wordt gehouden.
• De bakplaten moeten tijdens de bakpauzes steeds
gesloten zijn.
1. Zet de temperatuurregelaar op MAX om het apparaat te
verwarmen.
2. Open de deksel en plaats wat deeg in het midden van de
bakoppervlakken.
OPMERKING:
• Om gelijkmatige wafels te verkrijgen, kunt u het
deeg iets verdelen. Vul slechts zo veel deeg in dat
het onderste bakoppervlak bedekt is.
• Het vulproces dient vlug te geschieden omdat de
wafels anders niet gelijkmatig bruin worden.
3. Sluit de klep voorzichtig en houd deze kort ingedrukt.
WAARSCHUWING:
Let op het vrijkomende stoom. Gevaar voor verbran-
ding!
4. Met de regelaar kunt u de gewenste baktemperatuur
instellen.
OPMERKING:
• Het bakproces duurt ongeveer 3 - 6 minuten.
• Dat varieert al naargelang de hoedanigheid van
het deeg.
• Wanneer de wafels te donker worden, schuift u de
temperatuurregelaar naar een lagere stand.
5. Verwijder de gare wafels met een houten vork of iets
soortgelijks.
6. Plaats de wafels op een bord of serveerschaal en strooi
wat poedersuiker op de wafels.
7. Vet de bakoppervlakken na de afzonderlijke bakproces-
sen zo nodig opnieuw iets in.
LET OP:
Geen spitse of snijdende voorwerpen gebruiken omdat
daardoor de beschermlaag van de bakvormen wordt
beschadigd.