Barbecook Smoker de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

223.9800.000
Smoker
www.barbecook.com
Saey Home & Garden NV, Industrielaan 4, 8501 Heule, Belgium
tel: (32)(0) 56 35 42 00 - fax: (32)(0) 56 37 15 15 - e-mail: [email protected]
Twist-and-turn locking grill body for easy transportation
UK
Завъртете и обърнете заключващото се тяло на грила за по-лесно транспортиране.
BG
“Zavij-i-okreni” brtvljenje tijela aparata za jednostavan transport.
HR
Vrid-og-drej lukning af grillen for let transport.
DK
Corps de grill à montage à baïonnette pour un transport sans encombre.
FR
Der Grillkörper mit Drehverschluss kann leicht transportiert werden.
DE
Στρεφόμενος ασφαλιζόμενος κορμός σχαρών για εύκολη μεταφορά.
GR
Csavarja és forgassa el az összecsukható grillező testét a könnyebb szállítás érdekében.
HU
Corpo del grill chiuso ruota e gira per un facile trasporto.
IT
Pagrieziet un salociet grila korpusu, lai to būtu ērtāk pārvadāt.
LV
Sukamasis ir pakreipiamasis grilio ksavimo mechanizmas, kad būtų lengviau transportuoti.
LT
Składana konstrukcja grilla umożliwia łatwy transport urządzenia.
PL
Corpo do grelhador de bloqueio rotativo para transporte fácil.
PT
Corp de grătar cu blocare prin răsucire, pentru o transportare comodă.
RO
Na uľahčenie prepravy teleso grilu otočte a obráťte.
SK
Dimni pekač, ki se razstavi in sestavi na način “Twist-and-turn”, za hitro prestavljanje.
SI
El cuerpo de la parrilla tiene un sistema que permite cerrar y tapar la parrilla para facilitar el transporte.
ES
Tělo grilu s otočnou pojistkou pro snadnou přepravu.
CZ
Door de “draai-en-sluit-functie” is de rookoven gemakkelijk te transporteren.
NL
“Keera-ja-pööra” lukustusega korpus transpordi hõlbustamiseks.
EE
Kääntämällä ja kiertämällä lukkiutuva grillirunko, joka on helppo kuljettaa.
FI
Корпус гриля закрывается поворотом, что облегчает его транспортировку.
RU
Grill med vridlåsning för lätt transport.
SE
www.barbecook.com
|
5
NL
HANDLEIDING EN ASSEMBLAGEINSTRUCTIES
EERSTE GEBRUIK
Wij adviseren u om bij het eerste gebruik het apparaat eerst 30 minuten te laten branden voordat u begint met de
bereiding van voedsel. Deze opwarmtijd is noodzakelijk.
HANTIGE TIPS EN VOORZORGSMAATREGELEN
De smoker kan alleen buitenshuis worden gebruikt.
Plaats het apparaat altijd op een stabiele ondergrond weg van voorwerpen die vlam kunnen vatten of
kunnen smelten.
Gebruik de smoker niet bij harde wind.
Gebruik de smoker enkel indien deze volledig is geassembleerd en alle onderdelen zich stevig op de juiste
plaats bevinden.
Verplaats het apparaat nooit voor het vuur volledig is gedoofd en de smoker volledig is afgekoeld.
Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren een veilige afstand bewaren.
Gebruik nooit alcohol of benzine om het vuur aan te steken of harder te laten branden.
Bescherm uzelf tegen vuur en stoom wanneer u het deksel of de deuren opent tijdens het gebruik van
de smoker.
AANWIJZINGEN VOOR GEBRUIK
AANSTEKEN
Verwijder het deksel, de bovenste grillbak, de kookroosters en de druippan..
Zorg ervoor dat het houtskoolrooster zich in de houtskoolbak bevindt en de houtskoolbak stevig op alle 3 de
poten steunt.
Open de deur van de onderste grillbak. Zet de smoker zo mogelijk in de richting van de wind om het aan-
maken van het vuur en de luchtstroom binnen de smoker te bevorderen.
Plaats het houtskool of het hout (geen vurenhout) in een piramidevorm in het midden van het houtskool-
rooster.
Steek het vuur aan. Het deksel, de bovenste grillbak en de druippan mogen zich niet in het apparaat
bevinden.
Laat de houtskool/het hout ongeveer 25 minuten branden. De kolen moeten bedekt zijn met een dunne laag
grijze as voordat u kunt beginnen met koken.
Verspreid de kolen/het hout gelijkmatig over het houtskoolrooster voor een gelijkmatig vuur. Sluit de deur
van de onderste grillbak.
Indien gewenst kunt u gearomatiseerde houtsnippers toevoegen. Deze dient u één nacht in water te laten
weken en rechtstreeks op de hete kolen te leggen. Het gebruik van deze houtsnippers zorgt voor een dikke
rookwolk die de smaak van het voedsel verbetert. Naast gearomatiseerde houtsnippers kunt u een mengsel
van uw lievelingswijn en kruiden en/of specerijen in de waterbak doen.
Appel : zoete milde smaak
Gevogelte – varkensvlees - vis
Eik : sterke smaak, maar niet overheersend
Rundvlees
10
|
www.barbecook.com
HET ROKEN GAANDE HOUDEN
Plaats de druippan op de 3 steunen van de onderste grillbak.
Desgewenst kunt u wat water in deze pan doen.
Plaats het braadrooster rechtstreeks op de druippan. Leg het voedsel in een enkele laag op het braadrooster
en laat ruimte tussen de stukken voedsel open. Op die manier wordt het voedsel gelijkmatig verwarmd.
Zet de bovenste grillbak op de onderste grillbak. Houd de deur gesloten.
Leg het andere braadrooster op de steunen van de onderste grillbak en zorg ervoor dat de rand van het
braadrooster stevig op de steunen rust. Plaats het voedsel op het braadrooster.
Plaats het deksel op de smoker. Het roken kan beginnen!
Kooktips
Haal tijdens het roken het deksel niet van het apparaat. Als u dit wel doet, ontsnapt er warmte, en dan heeft
het voedsel een langere bereidingstijd.
Til het deksel altijd zijlings op in plaats van recht omhoog. Als u het deksel recht omhoog optilt, wordt er
een vacuüm gecreëerd binnen de smoker waardoor er as op het voedsel wordt gezogen.
DE VUURHOOGTE REGELEN
Het is absoluut noodzakelijk om de temperatuur in de smoker altijd op +/- 70 °C te houden. U moet de buitenkant
van het apparaat kunnen aanraken op de plaats waar zich het voedsel in het apparaat bevind, zonder uw hand te
branden.
Als het vuur te warm wordt, plaatst u het deksel op de smoker en sluit u de ventilatieopening in het deksel. U
kunt ook wat natte houtsnippers op het vuur gooien. Dit verlaagt de temperatuur iets en zorgt voor een smeu-
lend vuur en een betere smaak.
Als het vuur niet hard genoeg brandt, opent u de ventilatieopening in het deksel en de deur van de onderste grill-
bak om lucht binnen te laten en het vuur harder te laten branden.
WATER TOEVOEGEN TIJDENS HET KOKEN
Giet het water langzaam met behulp van een trechter of kan met tuit door de deur van de onderste grillbak.
HOUTSKOOL/HOUT TOEVOEGEN TIJDENS HET KOKEN
Verwijder het deksel langzaam en doe voorzichtig de deur van de onderste grillbak open. Draag hierbij bar-
becuehandschoenen
Gebruik een tang met een lang handvat om houtskool of hout toe te voegen en zorg ervoor dat het as niet
opdwarrelt en er geen vonken opspatten.
Sluit de deur en plaats het deksel weer op het apparaat wanneer de houtskool of het hout weer hard genoeg
brand.
VUUR DOVEN
Plaats het deksel op de smoker.
Sluit alle ventilatieopeningen en deuren om het vuur te doven. Bedek tevens de kolen met zand. Gebruik
nooit water!
ONDERHOUD
NA ELK GEBRUIK
Nadat de kolen volledig zijn gedoofd en de smoker geheel is afgekoeld veegt u de as eerst in houtskoolbak
en dan kunt u het in de afvalbak gooien.
Wrijf voorzichtig het braadrooster en het houtskoolrooster schoon met een koperborstel of een prop
aluminiumfolie zonder het oppervlak te beschadigen. Veeg de roosters af met een stuk keukenrol.
REGELMATIG
Zorg goed voor uw smoker zodat deze niet roest.
De kook- en houtskoolroosters, de druippan, de houtskoolbak en de binnen- en buitenkant van het apparaat
kunt u met een warm sopje schoonmaken.
Spoel alles goed af met water.
Wrijf alles goed droog met een zachte doek of een stuk keukenrol. Laat de smoker, de pannen en de roost-
ers niet in de lucht drogen.
www.barbecook.com
|
11
U kunt roestvorming voorkomen door een dun laagje zonnebloemolie aan te brengen op: het deksel, het
braadrooster en de waterbak. Veeg ze daarna licht af met een stuk keukenrol. Breng GEEN olie aan op het
houtskoolrooster, de houtskoolbak en de binnenkant van de smoker.
ALS ER TOCH ROEST ONTSTAAT
Aan de buitenkant van de smoker:
Verwijder de roest met een grillborstel.
Werk de plekken bij met een goede hittebestendige verf.
Aan de binnenkant van de smoker:
Verwijder de roest met een grillborstel.
Breng zonnebloemolie aan op de plekken om roestvorming te beperken. Veeg ze daarna licht af met een
stuk keukenrol. Breng nooit verf aan op de binnenkant van de smoker.
OPGELET
Gebruik nooit scherpe voorwerpen of schuurmiddelen om de
braadroosters
, het houtskoolrooster of de smoker zelf
te reinigen, omdat deze het oppervlak beschadigen.
U kunt aangekoekt vet op de binnenkant van het deksel verwijderen met een koperborstel of een prop aluminiumfolie.
Om te voorkomen dat er bij het volgende gebruik vet aankoekt, kunt u de binnenkant van het deksel na elk gebruik
afvegen met een stuk keukenrol of deze schoonmaken met een sopje wanneer de deksel nog warm (NIET HEET) is.
UW SMOKER ALS HOUTSKOOLGRILL GEBRUIKEN
Verwijder de bovenste grillbak en de waterbak en steek de grill op de gebruikelijke manier aan.
GARANTIE
Voor productiefouten zit er op de smoker een beperkte garantie van twee jaar vanaf de datum van aankoop, mits het appa-
raat volgens de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt. De kassabon met hierop de datum van aankoop geldt als garantiebewijs.
Dit product is niet bedoeld voor professioneel gebruik.
Het is normaal dat de onderdelen die rechtstreeks in aanraking komen met vuur slijtage of roestplekken vertonen of ver-
vormen of verkleuren en dit zal dan ook nooit worden aangemerkt als productiefout: het is het logische resultaat van het
gebruik.
OPSLAG
Wanneer de smoker niet wordt gebruikt, dekt u hem af en zet u hem op een droge plaats weg.
12
|
www.barbecook.com

Documenttranscriptie

Smoker 223.9800.000 www.barbecook.com Saey Home & Garden NV, Industrielaan 4, 8501 Heule, Belgium tel: (32)(0) 56 35 42 00 - fax: (32)(0) 56 37 15 15 - e-mail: [email protected] UK Twist-and-turn locking grill body for easy transportation NL Door de “draai-en-sluit-functie” is de rookoven gemakkelijk te transporteren. FR Corps de grill à montage à baïonnette pour un transport sans encombre. DE Der Grillkörper mit Drehverschluss kann leicht transportiert werden. HR “Zavij-i-okreni” brtvljenje tijela aparata za jednostavan transport. BG Завъртете и обърнете заключващото се тяло на грила за по-лесно транспортиране. GR Στρεφόμενος ασφαλιζόμενος κορμός σχαρών για εύκολη μεταφορά. HU Csavarja és forgassa el az összecsukható grillező testét a könnyebb szállítás érdekében. IT Corpo del grill chiuso ruota e gira per un facile trasporto. LV Pagrieziet un salociet grila korpusu, lai to būtu ērtāk pārvadāt. LT Sukamasis ir pakreipiamasis grilio fiksavimo mechanizmas, kad būtų lengviau transportuoti. PL Składana konstrukcja grilla umożliwia łatwy transport urządzenia. PT Corpo do grelhador de bloqueio rotativo para transporte fácil. RO Corp de grătar cu blocare prin răsucire, pentru o transportare comodă. SK Na uľahčenie prepravy teleso grilu otočte a obráťte. SI Dimni pekač, ki se razstavi in sestavi na način “Twist-and-turn”, za hitro prestavljanje. ES El cuerpo de la parrilla tiene un sistema que permite cerrar y tapar la parrilla para facilitar el transporte. CZ Tělo grilu s otočnou pojistkou pro snadnou přepravu. DK Vrid-og-drej lukning af grillen for let transport. EE “Keera-ja-pööra” lukustusega korpus transpordi hõlbustamiseks. FI Kääntämällä ja kiertämällä lukkiutuva grillirunko, joka on helppo kuljettaa. RU Корпус гриля закрывается поворотом, что облегчает его транспортировку. SE Grill med vridlåsning för lätt transport. www.barbecook.com | 5 NL HANDLEIDING EN ASSEMBLAGEINSTRUCTIES EER STE GE B R U I K Wij adviseren u om bij het eerste gebruik het apparaat eerst 30 minuten te laten branden voordat u begint met de bereiding van voedsel. Deze opwarmtijd is noodzakelijk. HA N TIG E T I P S E N V O O R Z OR GS M A AT R E GE L E N • De smoker kan alleen buitenshuis worden gebruikt. • Plaats het apparaat altijd op een stabiele ondergrond weg van voorwerpen die vlam kunnen vatten of kunnen smelten. • Gebruik de smoker niet bij harde wind. • Gebruik de smoker enkel indien deze volledig is geassembleerd en alle onderdelen zich stevig op de juiste plaats bevinden. • Verplaats het apparaat nooit voor het vuur volledig is gedoofd en de smoker volledig is afgekoeld. • Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren een veilige afstand bewaren. • Gebruik nooit alcohol of benzine om het vuur aan te steken of harder te laten branden. • Bescherm uzelf tegen vuur en stoom wanneer u het deksel of de deuren opent tijdens het gebruik van de smoker. A A N W IJ Z IN G E N V O O R GE B R U I K AANSTEKEN • Verwijder het deksel, de bovenste grillbak, de kookroosters en de druippan.. • Zorg ervoor dat het houtskoolrooster zich in de houtskoolbak bevindt en de houtskoolbak stevig op alle 3 de poten steunt. • Open de deur van de onderste grillbak. Zet de smoker zo mogelijk in de richting van de wind om het aanmaken van het vuur en de luchtstroom binnen de smoker te bevorderen. • Plaats het houtskool of het hout (geen vurenhout) in een piramidevorm in het midden van het houtskoolrooster. • Steek het vuur aan. Het deksel, de bovenste grillbak en de druippan mogen zich niet in het apparaat bevinden. • Laat de houtskool/het hout ongeveer 25 minuten branden. De kolen moeten bedekt zijn met een dunne laag grijze as voordat u kunt beginnen met koken. • Verspreid de kolen/het hout gelijkmatig over het houtskoolrooster voor een gelijkmatig vuur. Sluit de deur van de onderste grillbak. • Indien gewenst kunt u gearomatiseerde houtsnippers toevoegen. Deze dient u één nacht in water te laten weken en rechtstreeks op de hete kolen te leggen. Het gebruik van deze houtsnippers zorgt voor een dikke rookwolk die de smaak van het voedsel verbetert. Naast gearomatiseerde houtsnippers kunt u een mengsel van uw lievelingswijn en kruiden en/of specerijen in de waterbak doen. Appel : zoete milde smaak Gevogelte – varkensvlees - vis Eik : sterke smaak, maar niet overheersend Rundvlees 10 | www.barbecook.com HET ROKEN GAANDE HOUDEN • Plaats de druippan op de 3 steunen van de onderste grillbak. • Desgewenst kunt u wat water in deze pan doen. • Plaats het braadrooster rechtstreeks op de druippan. Leg het voedsel in een enkele laag op het braadrooster en laat ruimte tussen de stukken voedsel open. Op die manier wordt het voedsel gelijkmatig verwarmd. • Zet de bovenste grillbak op de onderste grillbak. Houd de deur gesloten. • Leg het andere braadrooster op de steunen van de onderste grillbak en zorg ervoor dat de rand van het braadrooster stevig op de steunen rust. Plaats het voedsel op het braadrooster. • Plaats het deksel op de smoker. Het roken kan beginnen! Kooktips • Haal tijdens het roken het deksel niet van het apparaat. Als u dit wel doet, ontsnapt er warmte, en dan heeft het voedsel een langere bereidingstijd. • Til het deksel altijd zijlings op in plaats van recht omhoog. Als u het deksel recht omhoog optilt, wordt er een vacuüm gecreëerd binnen de smoker waardoor er as op het voedsel wordt gezogen. DE VUURHOOGTE REGELEN Het is absoluut noodzakelijk om de temperatuur in de smoker altijd op +/- 70 °C te houden. U moet de buitenkant van het apparaat kunnen aanraken op de plaats waar zich het voedsel in het apparaat bevind, zonder uw hand te branden. Als het vuur te warm wordt, plaatst u het deksel op de smoker en sluit u de ventilatieopening in het deksel. U kunt ook wat natte houtsnippers op het vuur gooien. Dit verlaagt de temperatuur iets en zorgt voor een smeulend vuur en een betere smaak. Als het vuur niet hard genoeg brandt, opent u de ventilatieopening in het deksel en de deur van de onderste grillbak om lucht binnen te laten en het vuur harder te laten branden. WATER TOEVOEGEN TIJDENS HET KOKEN Giet het water langzaam met behulp van een trechter of kan met tuit door de deur van de onderste grillbak. HOUTSKOOL/HOUT TOEVOEGEN TIJDENS HET KOKEN • Verwijder het deksel langzaam en doe voorzichtig de deur van de onderste grillbak open. Draag hierbij barbecuehandschoenen • Gebruik een tang met een lang handvat om houtskool of hout toe te voegen en zorg ervoor dat het as niet opdwarrelt en er geen vonken opspatten. • Sluit de deur en plaats het deksel weer op het apparaat wanneer de houtskool of het hout weer hard genoeg brand. VUUR DOVEN • Plaats het deksel op de smoker. • Sluit alle ventilatieopeningen en deuren om het vuur te doven. Bedek tevens de kolen met zand. Gebruik nooit water! O ND E R H O U D NA ELK GEBRUIK • Nadat de kolen volledig zijn gedoofd en de smoker geheel is afgekoeld veegt u de as eerst in houtskoolbak en dan kunt u het in de afvalbak gooien. • Wrijf voorzichtig het braadrooster en het houtskoolrooster schoon met een koperborstel of een prop aluminiumfolie zonder het oppervlak te beschadigen. Veeg de roosters af met een stuk keukenrol. REGELMATIG Zorg goed voor uw smoker zodat deze niet roest. • De kook- en houtskoolroosters, de druippan, de houtskoolbak en de binnen- en buitenkant van het apparaat kunt u met een warm sopje schoonmaken. • Spoel alles goed af met water. • Wrijf alles goed droog met een zachte doek of een stuk keukenrol. Laat de smoker, de pannen en de roosters niet in de lucht drogen. www.barbecook.com | 11 • U kunt roestvorming voorkomen door een dun laagje zonnebloemolie aan te brengen op: het deksel, het braadrooster en de waterbak. Veeg ze daarna licht af met een stuk keukenrol. Breng GEEN olie aan op het houtskoolrooster, de houtskoolbak en de binnenkant van de smoker. ALS ER TOCH ROEST ONTSTAAT Aan de buitenkant van de smoker: • Verwijder de roest met een grillborstel. • Werk de plekken bij met een goede hittebestendige verf. Aan de binnenkant van de smoker: • Verwijder de roest met een grillborstel. • Breng zonnebloemolie aan op de plekken om roestvorming te beperken. Veeg ze daarna licht af met een stuk keukenrol. Breng nooit verf aan op de binnenkant van de smoker. OPGELET Gebruik nooit scherpe voorwerpen of schuurmiddelen om de braadroosters, het houtskoolrooster of de smoker zelf te reinigen, omdat deze het oppervlak beschadigen. U kunt aangekoekt vet op de binnenkant van het deksel verwijderen met een koperborstel of een prop aluminiumfolie. Om te voorkomen dat er bij het volgende gebruik vet aankoekt, kunt u de binnenkant van het deksel na elk gebruik afvegen met een stuk keukenrol of deze schoonmaken met een sopje wanneer de deksel nog warm (NIET HEET) is. UW S M O K E R A L S H O U T S K OOL GR I L L GE BRU I K E N Verwijder de bovenste grillbak en de waterbak en steek de grill op de gebruikelijke manier aan. G A RAN TIE Voor productiefouten zit er op de smoker een beperkte garantie van twee jaar vanaf de datum van aankoop, mits het apparaat volgens de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt. De kassabon met hierop de datum van aankoop geldt als garantiebewijs. Dit product is niet bedoeld voor professioneel gebruik. Het is normaal dat de onderdelen die rechtstreeks in aanraking komen met vuur slijtage of roestplekken vertonen of vervormen of verkleuren en dit zal dan ook nooit worden aangemerkt als productiefout: het is het logische resultaat van het gebruik. O PS L AG Wanneer de smoker niet wordt gebruikt, dekt u hem af en zet u hem op een droge plaats weg. 12 | www.barbecook.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75

Barbecook Smoker de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor