29
Wij adviseren u om het plateau na
elk gebruik meteen te reinigen zodra
het afgekoeld of nog handwarm is.
Vermijd zoveel mogelijk vastbakken
van voedselresten.
Voor het reinigen gebruikt u:
Schone doek of huishoudpapier van de keukenrol,
reinigingsmiddelen zoals Sidol-Stahlglans, Stahlfix,
Cillet, Collo-Lumeta, WK-Top en de meegeleverde
schraper.
Voor oppoetsen kunt u Cera-Fix of Collo-Profi gebruiken.
De vuilgraad bepaalt wat u gebruikt.
Lichte vervuilingen kunt u afnemen met water en
eventueel een neutraal afwasmiddel.
Grove en vastzittende vervuilingen verwijdert u eerst
met de schraper.
Kalk- en watervlekken verwijdert u met één van de
genoemde reinigings- of poetsmiddelen.
Belangrijk. Restanten reinigingsmiddel kunnen, zodra
het plateau weer heet wordt, etsend werken. Daarom
moet u na het gebruik van een reiniginsmiddel het
oppervlak met water en eventueel een afwasmiddel
afnemen. Met schoon water nalappen en goed droog
wrijven.
Gebruik in geen geval agressieve of schurende
middelen, geen ovenreinigers, geen vlekkenwaters en
geen roestverwijderaars.
Krassen kunnen ook door zand veroorzaakt worden.
Bijvoorbeeld omdat er water aan de panbodem hangt
waar zand van groente spoelen in zit.
De panbodem of de bodemrand kan bramen hebben.
Vooral bij gietijzer op letten.
Houd kunststof- en aluminiumfolie uit de buurt van het
plateau.
Wees voorzichtig met suiker en suikerhoudend voedsel
of sappen.
Is toch één van deze stoffen op het hete oppervlak
terechtgekomen, verwijder het dan direkt in hete
toestand met de schraper.
U kunt de schade door suiker en suikerhoudend voedsel
beperken door regelmatig onderhoud met Cera-fix of
Collo-profi, met name direkt voor het bereiden van een
dergelijk voedsel.
ONDERHOUD EN REINIGING