Zanussi ZGR2504-7, ZGRN2504-7, ZGRW2504-7, ZGRX2504-7 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Zanussi ZGR2504-7 Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
822 924 424 - 111103
GLASKERAMIK-KOCHFLÄCHEN D
CERAMIC BUILT-IN HOBS GB
PLACA DE ENCASTRAR VITRO-CERÂMICA P
PLAN DE CUISSON EN VITROCÉRAMIQUE F
KEERAMISCH KOOKPLATEAU NL
ZGR / ZGRN / ZGRW / ZGRX
2504-7
Gebrauchs- und Einbauanweisung Operating and assembly instructions
Instruções para a montagem e o funcionamento Notice d'utilisation et de montage
Gebruiksaanwijzing en inbouwinstructies
ZANUSSI
30
MEVROUW, MIJNHEER
Met de keuze en de aanschaf van dit apparaat
heeft u een uitstekende kwaliteit in huis gehaald.
De bediening en het gebruik zijn eenvoudig; wij
raden u echter aan dit boekje geheel te lezen
alvorens u uw nieuwe aanwinst in bedrijf stelt en in
gebruik neemt.
In dit boekje vindt u aanwijzingen voor de installatie,
de bediening, het gebruik en het onderhoud.
Wij danken u voor de aandacht welke u hieraan
wilt schenken en wensen u een plezierig gebruik
van dit nuttige apparaat toe.
31
INHOUD
Verpakking en kontrole ..................................... 32
Inbouwvoorbereiding en montage ................. 32
Elektrische aansluiting ........................................ 33
Voor de in gebruikname ................................... 34
Glaskeramische kookplateau ........................... 34
Bediening ............................................................. 34
Kookzones ............................................................ 34
Het juiste kookgerei ............................................ 35
Onderhoud en reiniging .................................... 36
Specificatie ......................................................... 37
Wat te doen bij een defekt? ............................. 38
32
VERPAKKING EN KONTROLE
INBOUWVOORBEREIDING EN MONTAGE
* Teken de afmetingen van het uit te zagen gat
nauwkeurig op het keukenwerkblad af. Gebruik
eventueel het sjabloon. Zaag precies langs de
afgetekende lijnen.
* Kontroleer of de op het kookplateau aangebrachte
dichting rondom goed en zonder onderbrekingen
aangebracht is.
* Leg het plateau in het gat en centreer het.
* Het kookplateau voldoet aan type Y (volgens de
richtlijn IEC335-2-6), hetgeen inhoudt dat zich aan
één kant naast het kookplateau een hoge kast mag
bevinden.
Bevestigen volgens figuur 1.
* De bevestigingsbeugels losjes tegen het werkblad
draaien.
* Dan de beugels achtereenvolgens diagonaal met
een kruiskopschroevendraaier vastdraaien. Dus
eerst linksvoor en rechtsachter en dan rechtsvoor en
linksachter.
* Draai ze niet te strak aan, "Vast is vast".
* Gebruik geen elektrische of luchtschroevendraaier,
tenzij u de slip op maximum 1,1Nm in kunt stellen.
Kontroleer het kookplateau op
eventueel opgetreden transport-
schade. Meld, vóór het plateau
geinstalleerd wordt, schade direkt
aan uw leverancier. Zorg voor een
milieuvriendelijke verwijdering van
de verpakking.
fig. 1
x
x
x
x
33
ELEKTRISCHE AANSLUITING
De verbinding met het losse
bedieningspaneel of de
ondergebouwde oven, mag
uitsluitend door de vakman gemaakt
worden.
Tijdens de aanlsluit-
werkzaamheden moet het
bedieningspaneel of de oven
volledig spanningsloos zijn.
Verbind de kompaktstekker van de kabelboom met die
van het bedieningspaneel of de oven.
Lees ook wat in het voorschrift staat, dat bij het paneel
of de oven geleverd is.
Na inbouwen en aansluiten moet elk risico van het
aanraken van spanningvoerende delen uitgesloten
zijn.
Indien het kookplateau op een los
bedieningspaneel aangesloten wordt, moet
daartoe een tussenbodem in de bovenkant van
het kastje gemonteerd zijn of worden.
De afstand tussen de onderkant van het
kookplateau en zich daaronder bevindende
meubeldelen, moet tenminste 20mm bedragen.
De aansluitmogelijkheden op het lichtnet van het
kookplateau met bedieningspaneel of gekombineerd
met oven, vindt u in een afzonderlijk meegeleverde
tabel.
Let op. Aansluiting op 380/400V zonder Nulgeleider,
leidt onherroepelijk tot defect van het kookplateau en,
indien aanwezig, de oven.
Zowel het kookplateau als de eventuele oven zijn
gemaakt voor aansluiting op meerfasen of
meerdere groepen van 230V/50Hz.
Bij koppeling van een niet bij het kookplateau
behorend bedieningspaneel of oven, vervallen zowel
de geldigheid van het veiligheidskeurmerk als de
aansprakelijkheid van ZANUSSI.
34
VOOR DE IN GEBRUIKNAME
Reinig het keramische oppervlak vóór u het plateau
in gebruik neemt en daarna regelmatig. Gebruik
geen agressief schoonmaakmiddel of
schuursponsje.
Tijdens het eerste gebruik kan een onaangename
geur optreden. Dat is het gevolg van verdampen
van water in de nog nieuwe isolatienmaterialen
GLASKERAMISCHE KOOKPLATEAU
2 3
BEDIENING
De kookzones zijn door middel van markeringen
op het keramisch oppervlak aangegeven. De grootte
van de zones zijn aan de afmetingen van gebruikelijke
pannen aangepast.
Restwarmte-indikatie
De indikatie voor de restwarmte licht op zolang
het oppervlak van de betreffende zone nog zo
warm is dat gevaar voor verbranding bestaat. Na
afkoeling (beneden 60°C) gaat het lampje uit.
Restwarmte kunt u gebruiken voor het korte tijd
warm houden van een zojuist bereid gerecht.
KOOKZONES
1 5 4
ZGR / ZGRN / ZGRW / ZGRX 2504-7
1. Normaalzone 180 mm 1700 W
2. Normaalzone 145 mm 1200 W
3. Normaalzone 180 mm 1700 W
4. Normaalzone 145 mm 1200 W
5. Restwarmte-indikator
35
HET JUISTE KOOKGEREI
Gebruik steeds het juiste kookgerei.
Pannen en schalen dienen een massieve vlakke
bodem te hebben.
Een niet vlakke of krom trekkende panbodem
leidt tot een te lange bereidingstijd en een onnodig
hoger energieverbruik.
De panbodem mag wel groter, maar niet kleiner
zijn dan het oppervlak van de betreffende zone.
Bij het koken zonder deksel of met een slecht
passende deksel op de pan verspilt u veel energie.
Gebruik het plateau niet als afzetvlak of als
werkblad voor het snijden van voedsel.
Kook, bak en braad uitsluitend in pannen, dus niet
in plastic of aluminium verpakkingen.
Verwijder gemorste suiker, suikerhoudend voedsel,
zout en vruchtensap direkt en grondig. Ze tasten
het keramische oppervlak onherstelbaar aan.
Het keramische oppervlak kan tegen grote hitte
en kou. Ook zware pannen zijn geen probleem.
Het is echter niet bestand tegen "puntbelasting",
dat wil zeggen een vallend zoutvaatje,
kruidenflesje of ander klein scherp of puntig
voorwerp.
Evenmin kunt u erop staan om ergens bij te kunnen.
Schakel het plateau direkt in z'n geheel uit indien
het oppervlak een scheur of barst vertoont. Gebruik
het daarna niet meer en waarschuw de service-
dienst.
36
Wij adviseren u om het plateau
na elk gebruik meteen te reini-
gen zodra het afgekoeld of nog
handwarm is. Vermijd zoveel
mogelijk vastbakken van
voedselresten.
Voor het reinigen gebruikt u:
Schone doek of huishoudpapier van de keukenrol,
special reinigingsmiddel voor keramische kookplaten
en de meegeleverde schraper.
De vuilgraad bepaalt wat u gebruikt.
Lichte vervuilingen kunt u afnemen met water en
eventueel een neutraal afwasmiddel.
Grove en vastzittende vervuilingen verwijdert u
eerst met de schraper.
Kalk- en watervlekken verwijdert u met één van de
genoemde reinigings- of poetsmiddelen.
Belangrijk. Restanten reinigingsmiddel kunnen,
zodra het plateau weer heet wordt, etsend wer-
ken. Daarom moet u na het gebruik van een
reiniginsmiddel het oppervlak met water en
eventueel een afwasmiddel afnemen. Met schoon
water nalappen en goed droog wrijven.
Gebruik in geen geval agressieve of schurende
middelen, geen ovenreinigers, geen vlekkenwaters
en geen roestverwijderaars.
Krassen kunnen ook door zand veroorzaakt wor-
den. Bijvoorbeeld omdat er water aan de
panbodem hangt waar zand van groente spoelen
in zit.
De panbodem of de bodemrand kan bramen
hebben. Vooral bij gietijzer opletten.
Houd kunststof- en aluminiumfolie uit de buurt van
het plateau.
Wees voorzichtig met suiker en suikerhoudend
voedsel of sappen.
Is toch één van deze stoffen op het hete oppervlak
terechtgekomen, verwijder het dan direkt in hete
toestand met de schraper.
U kunt de schade door suiker en suikerhoudend
voedsel beperken door regelmatig onderhoud
met een speciaal produkt voor het oppoetsen van
keramische kookplaten.
ONDERHOUD EN REINIGING
37
Probleemgevallen
Als een reingingsmiddel niet helpt
Probeer of het mogelijk met de schraper wèl gaat.
Als zich metaalkleurige vlekken voordoen
Deze zijn doorgaans afkomstig van niet geschikte
reinigingsmiddelen. Ze zullen moeilijk te verwijderen
zijn, maar u kunt het proberen met speciaal
reinigingsmiddel voor keramische kooktafels te
verkrijgen in Drogisterijen of speziaalzaken.
Als het oppervlak krassen of kratertjes vertoont
Krassen en putjes zijn door krassende of etsende
stoffen veroorzaakt. U krijgt ze niet meer weg. Ze
beinvloeden echter niet de goede werking van het
plateau.
Als er donkere vlekken ontstaan
Als ze met geen van de genoemde middelen te
verwijderen zijn, gaat het vermoedelijk om
afgesleten decor, veroorzaakt door een schurende
panbodem of ongeschikt reinigingsmiddel.
ONDERHOUD EN REINIGING
38
SPECIFICATIE
Buitenafmetingen :lengte : 572 mm
breedte : 500 mm
radius : 30 mm
Uitsnijmaat : lengte : 560 mm
breedte : 490 mm
radius : 24 mm
Netspanning : 230 V ~ 50 Hz
Aansluitwaarde : 5,8 kW
Typeplaatje
V
D
E
Modell
ZGR 2504-7
Prod.Nr.
949 591 591
Ty p: KEE 2006
Made in Germany
Ser.Nr.:............
230 V AC 50 Hz
5,8 kW
ZANUSSI
V
D
E
Modell
ZGRN 2504-7
Prod.Nr.
949 591 445
Ty p: KEE 2006
Made in Germany
Ser.Nr.:............
230 V AC 50 Hz
5,8 kW
ZANUSSI
V
D
E
Modell
ZGRW 2504-7
Prod.Nr.
949 591 592
Ty p: KEE 2006
Made in Germany
Ser.Nr.:............
230 V AC 50 Hz
5,8 kW
ZANUSSI
V
D
E
Modell
ZGRX 2504-7
Prod.Nr.
949 591 446
Ty p: KEE 2006
Made in Germany
Ser.Nr.:............
230 V AC 50 Hz
5,8 kW
ZANUSSI
39
WAT TE DOEN BIJ EEN DEFEKT ?
Indien het kookplateau een
defekt vertoont, meld de
servicedienst dan, naast de aard
van het defekt, de volgende
gegevens:
Deze gegevens staan op het
type-plaatje van het
kookplateau.
Omdat u het typeplaatje na inbouw miet meer
lezen kunt, vindt u dezelfde gegevens op een
apart blad. Goed bij uw aankoopnota bewaren
a.u.b.
Deze informatie aan de servicedienst vookomt
dat de bezoekende technieker niet de juiste materialen
bij zich heeft.
Belangrijk !
Type .......................................................................................
Product Nr. .......................................................................................
Onderdeel Nr. .......................................................................................
Technische wijzigingen voorbehouden.
1/48