36
Wij adviseren u om het plateau
na elk gebruik meteen te reini-
gen zodra het afgekoeld of nog
handwarm is. Vermijd zoveel
mogelijk vastbakken van
voedselresten.
Voor het reinigen gebruikt u:
Schone doek of huishoudpapier van de keukenrol,
special reinigingsmiddel voor keramische kookplaten
en de meegeleverde schraper.
De vuilgraad bepaalt wat u gebruikt.
Lichte vervuilingen kunt u afnemen met water en
eventueel een neutraal afwasmiddel.
Grove en vastzittende vervuilingen verwijdert u
eerst met de schraper.
Kalk- en watervlekken verwijdert u met één van de
genoemde reinigings- of poetsmiddelen.
Belangrijk. Restanten reinigingsmiddel kunnen,
zodra het plateau weer heet wordt, etsend wer-
ken. Daarom moet u na het gebruik van een
reiniginsmiddel het oppervlak met water en
eventueel een afwasmiddel afnemen. Met schoon
water nalappen en goed droog wrijven.
Gebruik in geen geval agressieve of schurende
middelen, geen ovenreinigers, geen vlekkenwaters
en geen roestverwijderaars.
Krassen kunnen ook door zand veroorzaakt wor-
den. Bijvoorbeeld omdat er water aan de
panbodem hangt waar zand van groente spoelen
in zit.
De panbodem of de bodemrand kan bramen
hebben. Vooral bij gietijzer opletten.
Houd kunststof- en aluminiumfolie uit de buurt van
het plateau.
Wees voorzichtig met suiker en suikerhoudend
voedsel of sappen.
Is toch één van deze stoffen op het hete oppervlak
terechtgekomen, verwijder het dan direkt in hete
toestand met de schraper.
U kunt de schade door suiker en suikerhoudend
voedsel beperken door regelmatig onderhoud
met een speciaal produkt voor het oppoetsen van
keramische kookplaten.
ONDERHOUD EN REINIGING