Wij adviseren u om het plateau na elk ge-
bruik meteen te reinigen zodra het afgeko-
eld of nog handwarm is. Vermijd zoveel
mogelijk vastbakken van voedselresten.
Voor het reinigen gebruikt u:
Schone doek of huishoudpapier van de keukenrol, reini-
gingsmiddelen zoals Sidol-Stahlglans, Stahlfix, Cillet,
Collo-Lumeta, WK-Top en de meegeleverde schraper.
Voor oppoetsen kunt u Cera-Fix of Collo-Profi gebruiken.
De vuilgraad bepaalt wat u gebruikt.
Lichte vervuilingen kunt u afnemen met water en eventueel
een neutraal afwasmiddel.
Grove en vastzittende vervuilingen verwijdert u eerst met
de schraper.
Kalk- en watervlekken verwijdert u met één van de ge-
noemde reinigings- of poetsmiddelen.
Belangrijk. Restanten reinigingsmiddel kunnen, zodra het
plateau weer heet wordt, etsend werken. Daarom moet u na
het gebruik van een reiniginsmiddel het oppervlak met
water en eventueel een afwasmiddel afnemen. Met schoon
water nalappen en goed droog wrijven.
Gebruik in geen geval agressieve of schurende middelen,
geen ovenreinigers, geen vlekkenwaters en geen roestver-
wijderaars.
Krassen kunnen ook door zand veroorzaakt worden. Bi-
jvoorbeeld omdat er water aan de panbodem hangt waar
zand van groente spoelen in zit.
De panbodem of de bodemrand kan bramen hebben.
Vooral bij gietijzer op letten.
Houd kunststof- en aluminiumfolie uit de buurt van het
plateau.
Wees voorzichtig met suiker en suikerhoudend voedsel of
sappen.
Is toch één van deze stoffen op het hete oppervlak terecht-
gekomen, verwijder het dan direkt in hete toestand met
de schraper.
U kunt de schade door suiker en suikerhoudend voedsel
beperken door regelmatig onderhoud met Cera-fix of Col-
lo-profi, met name direkt voor het bereiden van een derge-
lijk voedsel.
ONDERHOUD EN REINIGING
49