25
RECEPTEN
Geglazuurde donuts
Ingrediënten
• Water
• Poedersuiker
• Vanille-extract
Bereidingswijze
Mix poedersuiker en water (ongeveer 3 delen poe-
dersuiker 1 deel water). Blijf roeren tot het glazuur
een stroperige substantie is. In plaats van water
kunt u ook warme melk gebruiken. Hierbij kunt u
vanille naar eigen smaak toevoegen.
Bak nu de donuts zoals beschreven in het basisre-
cept. Dip de gebakken donuts in het mengsel. In
plaats van dippen, kunt u de donuts ook overgie-
ten of besmeren met het mengsel. Laat hierna de
geglazuurde donuts uitlekken en uitharden op een
rooster of bakplaat
Geroosterde donut met peer
Ingrediënten voor 4 donuts
• 4 donuts
• 2 el fijne suiker
• 1 tl kaneel
• 2 handperen
Hulpmiddelen
• Grillpan
Bereidingswijze
Bak eerst de donuts zoals beschreven in het basis-
recept. Halveer de donuts. Meng de suiker met het
kaneel en bestrooi de binnenkanten van de donuts
met de kaneelsuiker. Schil de peren, verwijder de
klokhuizen en snij de peren daarna in plakjes. Be-
leg de donuts met de plakjes peer en dek ze af.
Verwarm een grillpan voor en rooster de donuts ca.
2 minuten onder een zwaar bord. Draai ze 1 keer
tijdens het grillen.
Variatietip
Leg op de peer een plak rauwe ham of ananas met
een plak kaas. Rooster de donut op dezelfde ma-
nier als boven beschreven.
Gemarineerde donuts met malaga-ijs
Ingrediënten voor 4 personen
• 1 dl rum
• 2 dl abrikoos-sinaasappeldrank
• 1 el citroensap
• 1 tl kaneel
• 2 el rozijnen
• 25 gr gepelde pistachenootjes
• 1 navelsinaasappel
• 2 el honing
• ½ l malaga-ijs
Voorbereiding
Bak eerst 4 donuts zoals beschreven in het basisre-
cept. Roer in een wijde kom de rum, de abrikozen/
sinaasappeldrank, het citroensap en de kaneel door
elkaar. Roer de rozijnen erdoor en leg de donuts
erin. Laat de donuts minstens 2 uur in de koelkast
marineren en door en door koud worden. Hak de pi-
stachenootjes grof en rooster ze in een droge koe-
kenpan goudbruin. Schil de sinaasappel zo dik dat
u ook de witte vliesjes meeschilt en snijd de partjes
tussen de vliesjes uit.
Bereidingswijze
Neem vlak voor het serveren de donuts uit de ma-
rinade. Schenk de marinade in een wijde pan en
roer de honing erdoor. Laat de marinade 2 minuten
zachtjes koken. Leg intussen de donuts op 4 bord-
jes en schep in elke donut een grote bol malaga-ijs.
Schenk het ingekookte vocht rond de donuts. Leg
de sinaasappelpartjes in het sausje. Strooi de pista-
chenootjes over het ijs.
Donut-ijstaartjes
Ingrediënten voor 5 personen
• 1/8 l slagroom
• 1,5 el suiker
• 1,5 dl aardbeien -of frambozensorbetsaus
• Citroensap
• 4 bolletjes schepijs
• 100 gr gewassen gedroogde verse vruchtjes.
Hulpmiddelen
• Kleine garde
• Kom
• Pannenlikker
• Spuitzak met grofgetand mondstuk
• Kommetje
Bereidingswijze
Bak eerst 5 donuts zoals beschreven in het ba-
sisrecept. Bewaar ze afgesloten in de koelkast.
Klop de slagroom op met de suiker. vul daarmee
de spuitzak. Doe de sorbetsaus in het kommetje.
Roer de saus zo glad dat deze schenkbaar is. Voeg
eventueel wat citroensap en water toe. Leg elke
donut op een schoteltje. Spuit in het donutgat een
bodempje slagroom en vul het gat verder met de
vruchtensaus. Leg op elke donut een bolletje ijs.
Spuit op elk bolletje een rozet slagroom. Garneer
met de vruchtjes en laat de kinderen meteen van de
taartjes genieten!