• Voor donuts met jam bakt u de donuts en laat u deze
afkoelen. Snijd daarna elke donut horizontaal
doormidden en smeer de jam op de helften.
• Om te genieten van verse krokante donuts, plaats
deze zodra ze gebakken zijn op een afkoelrek. Gebakken
donuts kunnen warm gehouden worden voor het
serveren of het glazuren in een ovenschaal op 100°C in
de oven.
• Om de donuts een suikerlaag te geven, kunt u dit het
beste doen als ze nog warm zijn. Doe poedersuiker of
een mengsel van suiker en kaneel bij voorkeur in een
papieren zak. Doe de donuts erbij en schud voorzichtig
totdat alle donuts voorzien zijn van een suikerlaag.
• Houd het deksel gedurende de eerste minuten dicht
om te voorkomen dat de donuts splijten als het deksel
te vroeg geopend wordt.
• Mix het beslag niet te lang. Dit kan er voor zorgen dat
de donuts taai worden. Meng de ingrediënten tot de
grote klonten weg zijn.
• De aanbevolen hoeveelheid beslag voor elke donut-
opening is ca. 2 eetlepels. Let op dat u niet teveel
beslag gebruikt.
Bestrooi de donuts met spikkels of andere zoete toppings.
Let op dat de glazuur en de frosting nog vochtig is zodat
de topping beter blijft kleven.
Enkele voorbeelden zijn:
• hagelslag • decoratiesuiker
• geroosterde noten (gehakt) • Smarties
• gecrushte pepermunt • fijngemalen kokos
• Decoreer wit geglazuurde donuts met gesmolten pure
chocolade of andersom.
7
5 | TIPS & SUGGESTIES
Verwijder na gebruik altijd de stekker uit het stopcontact.
Alvorens het apparaat te reinigen, moet de stekker uit
het stopcontact verwijderd worden. Laat de donut maker
geheel afkoelen. Dit gaat sneller als u de donut maker
open zet.
Reinig de buitenkant en de bakplaten met keukenpapier
of een vochtige doek. Aangekoekt deeg kunt u eenvoudig
verwijderen als u hier een beetje olie op doet. Na 5
minuten kunt u de deegresten met keukenpapier afvegen.
Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaak-
middelen om het apparaat of de bakplaten te reinigen.
Droog de binnen- en buitenkant van het apparaat.
Dompel de donut maker nooit in water of een andere
vloeistof onder.
7 | RECEPTEN
6 | REINIGING & ONDERHOUD
Sour Cream Donuts
Ingrediënten voor ca. 24 stuks
• 165 gram patentbloem
• 75 gram suiker
• 1 eetlepel bakpoeder
• ½ theelepel zout
• 125 ml melk
• 60 ml zonnebloemolie
• 60 ml sour cream
• 1 ei
• 1 theelepel vanille-extract
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg
daar de overige ingrediënten bij en meng alles goed
door elkaar. De dikte van het beslag moet lijken op
pannenkoekenbeslag. Vul de openingen in de onderste
bakplaat met ca. 1 eetlepel beslag. Bak de donuts in ca. 3
tot 5 minuten gaar. Om te controleren of de donuts klaar
zijn, kunt u ook een cocktailprikker in het midden steken.
Als deze er droog uit komt, zijn de donuts gaar. Voorzie de
donuts van een suikerlaag.
Chocolade Donuts
Ingrediënten voor ca. 24 stuks
• 155 gram patentbloem
• 70 gram cacaopoeder
• 115 gram suiker
• 1 eetlepel bakpoeder
• 185 ml karnemelk
• 60 ml zonnebloemolie
• 1 ei
• 1 theelepel vanille-extract
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg
daar de overige ingrediënten bij en meng alles goed
door elkaar. De dikte van het beslag moet lijken op
pannenkoekenbeslag. Vul de openingen in de onderste
bakplaat met ca. 1 eetlepel beslag. Bak de donuts in ca. 3
tot 5 minuten gaar. Om te controleren of de donuts klaar
zijn, kunt u ook een cocktailprikker in het midden steken.
Als deze er droog uit komt, zijn de donuts gaar. Voorzie de
donuts van een suikerlaag.
Chocolade glazuur
Ingrediënten
• 100 gram poedersuiker
• 2 eetlepels cacaopoeder
• 2 eetlepels koemelk - vloeibaar
• 1 theelepel vanille-extract
Vanille glazuur
Ingrediënten
• 180 gram poedersuiker
• 60 gram gesmolten boter
• 1 tot 1 ½ eetlepel heet water
• 1 theelepel vanille-extract
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg eventueel
meer koemelk/heet water toe als de glazuur te dik is.
Doop een kant van de donuts in het glazuur en plaats ze
op het afkoelrek zodat het glazuur hard kan worden.