AKP 230
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56304
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8.
Ovendeur*
*Belangrijk:
bij de klantenservice kunt u een
optionele set verkrijgen die bestaat uit een glaspaneel
voor de ovendeur met bijbehorende montage-
onderdelen. Deze set dient om de temperatuur van de
buitenkant van de ovendeur te verlagen; aanbevolen
als er kinderen in huis zijn.
Artikelnr.
4819 310 39186
.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het selecteren van functies
2. Programmeerknop bereidingstijd
3. Thermostaatknop
4. Rood lampje thermostaat
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Aluminium bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
DE OVEN GEBRUIKEN
• Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat aan.
• Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Op het einde van de bereidingstijd:
• Draai de knoppen op stand
“0”
.
PROGRAMMEERKNOP BEREIDINGSTIJD
Met deze programmeerknop kunt u een bereidingstijd van 1 tot 120 minuten instellen.
Om de tijdsduur in te stellen, nadat u de bereidingsfunctie heeft gekozen, draait u de knop
helemaal in de richting van de klok, waarna u de knop terug draait naar de gewenste
bereidingstijd. Als de ingestelde bereidingstijd om is, gaat de oven uit en blijft de
programmeerknop op “0” staan. Om de oven met de hand te bedienen, d.w.z. zonder een
bereidingstijd in te stellen, moet u controleren of de programmeerknop op het symbool
staat.
Let op:
als de programmeerknop op “0” staat, gaat de oven niet aan.
Om de oven aan te zetten moet u de programmeerknop op het symbool zetten, of de
bereidingstijd instellen.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0 OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
• Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht
in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
• Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en
geven van een bruin korstje aan brood.
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
• Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
• Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.