Russell Hobbs 19270-56 Handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

17
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en
personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke
vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij
onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze
ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel
buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar.
Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus
of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s
te vermijden.
` Plaats de basismodule niet in een vloeistof.
Verkeerd gebruik van het apparaat kan leiden tot letsels.
h De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. De restwarmte
houdt na gebruik de oppervlakken warm.
Gebruik de stoomkoker niet met bevroren vlees of gevogelte; ontdooi etenswaren volledig
voor gebruik.
Raak de hete oppervlakken van de basismodule, het deksel, de stoomschalen, de rijstkom of
het drupbakje niet aan. Gebruik ovenwanten of een doek en til ze alleen op bij de
handgrepen.
Reik niet over het apparaat heen en houd uw handen, armen, gezicht etc. verwijderd van
de vrijkomende stoom.
Er komt stoom vrij. Zet het apparaat niet in de buurt van gordijnen of onder planken,
kastjes, of andere voorwerpen die door de vrijkomende stoom zouden kunnen
beschadigen.
Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop.
Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze
gebruiksaanwijzing worden beschreven.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
AFBEELDINGEN
A. Deksel
B. Rijstkom
C. Stoomschaal
D. Drupbakje
E. Stoompijp
F. Verwarmingselement
G. Reservoir
H. Basismodule
I. Lampje
J. Timer
` Vaatwasmachinebestendig
VOORAFGAAND AAN HET EERSTE GEBRUIK
Was de verwijderbare onderdelen in warm zeepwater, spoel deze goed en droog ze.
instructies
18
VULLEN
1. Vul het reservoir tot max (1,2l).Dit geeft ongeveer 60 minuten stoom, wat voor de meeste
etenswaren voldoende is.
2. Voeg niets toe aan het water. Kruiden, marinades e.d. dienen aan de etenswaren te worden
toegevoegd, niet aan het stomende water. Ze circuleren niet met de stoom, maar
concentreren zich in het reservoir, waardoor de oppervlakken van het reservoir en het
verwarmingselement kunnen beschadigen.
MONTAGE
1. Plaats de stoompijp rond het verwarmingselement, zodat het verwarmingselement in het
midden zit.
2. Plaats het drupbakje op de basismodule. Het drupbakje zal slechts op één manier passen,
zodat het bedieningspaneel kan worden gebruikt. Het voorkomt dat sappen van het eten
het verwarmingselement en reservoir bereiken.
3. De handgrepen van de stoomschalen zijn gemarkeerd met 1, 2 en 3. U kunt 1, 2 of 3
stoomschalen gebruiken.
a) Zet stoomschaal 1 op het drupbakje. Plaats etenswaren in stoomschaal 1.
b) Zet stoomschaal 2 bovenop stoomschaal 1. Plaats etenswaren in de stoomschaal.
c) Zet stoomschaal 3 bovenop stoomschaal 2. Plaats etenswaren in de stoomschaal.
d) Plaats het deksel.
KOKEN
1. Steek de stekker in het stopcontact.
2. Draai de timer met de klok mee naar de benodigde tijd. Draai niet tegen de klok in
aangezien dit de timer kapot maakt.
3. Het lampje zal oplichten.
4. De stoomschalen worden gevuld met stoom.
5. Wanneer de timer weer op 0 staat, klinkt er een bel en zal de stoomkoker uitschakelen.
6. Indien u het apparaat eerder wilt stoppen, moet u de stekker uit het stopcontact halen.
BIJVULLEN
1. Schenk het water rustig in één van de openingen aan de zijkant van de basismodule.
2. Houd het waterniveau in de gaten; zorg dat het reservoir niet boven max. wordt gevuld.
RIJST KOKEN
1. Doe de droge rijst en het water in de rijstkom in de hoeveelheden die op het pakket staan
aangegeven.
2. Plaats de rijstkom in de onderste stoommand.
3. Plaats het deksel op de stoommand.
4. Het duurt ongeveer 15 tot 20 minuten om rijst te stomen, afhankelijk van het type, de
hoeveelheid en persoonlijke voorkeur.
5. Controleer dat de rijst naar wens gekookt is. Pas de stoomtijd aan als dit niet het geval is.
Wanneer u rijst onder andere etenswaren plaatst, veranderen de sappen van die
etenswaren de smaak van de rijst en door het extra vocht kan de rijst gaan plakken.
KLAAR?
1. Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
2. Leg het deksel op een bord of een dienblad.
3. Haal de stoomschalen van het apparaat en zet ze op een bord of een dienblad.
4. Verwijder de lekbak voorzichtig - de sappen zullen heet zijn en kunnen vlekken achterlaten
indien er wordt gemorst.
5. Maak het reservoir leeg via één van de openingen aan de zijkant.
WAARSCHUWING
Wees bijzonder voorzichtig wanneer u de manden verwijdert. Verwijder nooit alle
manden tegelijk. Verwijder de manden een voor een, begin met de bovenste mand.
Gebruik ovenwanten of een gelijkwaardig product om u te beschermen tegen
brandwonden door stoom.
19
DROOGSTOMEN
Wanneer het apparaat droogstoomt, zal de thermostaat de stroom naar het
verwarmingselement verbreken. Het lampje zal uitgaan, maar de timer zal blijven doorlopen. De
thermostaat zal aan- en uitgaan, totdat u water toevoegt of totdat de timer weer 0 aangeeft en
het apparaat uitschakelt.
1. Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact, laat het apparaat enkele minuten
afkoelen, vul het reservoir met water en begin opnieuw.
2. Houd bij het berekenen van de benodigde tijd rekening met de reeds verstreken stoomtijd
en de tijd tussen het droogstomen en opnieuw starten, aangezien het stoomproces niet
direct ophoud op het moment van droogstomen.
GESUGGEREERDE STOOMTIJDEN
Dit voedsel kan het beste bereid worden door met een koude stomer te beginnen. Vul het
reservoir met koud water, voeg de ingrediënten toe en stel de timer in volgens de tabel.
Voedsel (vers) Opmerkingen Tijd (minuten)
Broccoli In bloempjes/stukken van 1-2 cm snijden 13-15
Sperziebonen Vlak in de mand leggen 13-15
Wortels In stukken van ong. ½ cm dik snijden 17-19
Kool (savooiekool) In stukken scheuren of snijden 11-13
Asperges Vlak in de mand leggen 11-13
Courgettes In stukken van ong. ½ cm dik snijden 9-11
Spruiten Heel (diam. ong. 2 cm) 13-15
Bloemkool In bloempjes/stukken van 1-2 cm snijden 15-17
Maïs Heel, als kolf 17-21
Aardappels
Nieuwe aardappels of aardappels in stukjes van 1-2
cm
21-23
Het volgende voedsel kan het beste toegevoegd worden zodra uw stomer stoom produceert.
Voeg de ingrediënten toe aan de mand(en) en plaats het deksel, maar zet de manden pas op het
lekbakje zodra er stoom wordt geproduceerd. Zodra er stoom wordt geproduceerd, zet u de
mand(en) met het voedsel voorzichtig op het lekbakje, gebruik ovenwanten of een
gelijkwaardig product.
Voedsel (vers) Opmerkingen Tijd (minuten)
Gekookt ei Zacht / medium / hard / doorbakken 5-6/7-8/9-10/11-12
Gepocheerd ei In een kommetje of kleine schaal plaatsen 5-6
Kipfilet Vlinderen of in stukjes van 1-2 cm snijden 12-14
Zalm/ronde vis Kabeljauw, schelvis enz. 7-9
Platvis, witvis Schol, schar, panga enz. 3-4
Stevige vis Tonijn, zwaardvis enz. 7-9
Mosselen Halverwege de bereiding roeren 8-10
Grote garnalen
De schaal verwijderen. 2-3 minuten stomen of tot de garnalen helemaal
gaar zijn. Halverwege de bereiding roeren.
HINTS, TIPS EN VOEDSELVEILIGHEID
Wees niet bang etenswaren te gaar te stomen; stomen is een relatief zachte
bereidingsmethode en een paar minuten meer maakt meestal geen verschil.
Om de stoom te laten circuleren:
a) Legt u de etenswaren losjes in de schalen.
b) Beperkt u de etenswaren zoveel mogelijk tot één laag per schaal.
c) Laat u wat ruimte tussen de verschillende etenswaren.
d) Zorgt u bij meerdere lagen in een schaal voor wat tussenruimte om de stoom door de
verschillende lagen te laten circuleren.
20
Zorg ervoor dat het waterpeil altijd boven het merkteken Min. van het kijkglas voor
waterniveau blijft.
Het stoomdeksel moet altijd op de mand blijven tijdens het stomen.
Plaats het voedsel in een enkele laag.
Gelijkmatig gesneden voedsel stoomt gelijkmatiger.
Roer het voedsel halverwege een langere stoomperiode voor gelijkmatiger stomen.
Voedsel dat langer moet garen, moet in de onderste stoommanden geplaatst worden.
Plaats voedsel dat zacht of korter moet garen in de hogere manden.
U zult moeten experimenten om de tijden te vinden die bij uw favoriete voedsel en
combinaties passen.
Gebruik de rijstkom om voedsel in saus of vloeistof te bereiden.
Sap van kip of vis kan druppen en smaken overbrengen. Verpak ze in folie om dit te
voorkomen.
Gebruik geen mosselen die voor het stomen open zijn. Stoom ze totdat de schelpen
volledig open zijn en gooi mosselen waarvan de schelpen na het stomen nog dicht zijn
weg.
Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
U moet bladgroentes zo min mogelijk koken, zodat ze groen en knapperig blijven. Door ze
in ijswater te dopen zal het kookproces stoppen.
ZORG EN ONDERHOUD
1. Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het
schoonmaakt en opbergt.
2. Veeg de basismodule van binnen en buiten af met een schone vochtige doek.
3. Was de afneembare onderdelen met de hand.
` U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen.
Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten beïnvloeden.
De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het
apparaat.
UW STOMER ONTKALKEN
Door de tijd heen kan minerale afzetting de prestatie van uw stomer nadelig beïnvloeden. Het
wordt aanbevolen om deze afzetting om de 3 maanden te verwijderen (ontkalken).
1. Maak ongeveer 1 liter ontkalkingsoplossing volgens de instructies van de fabrikant. Giet de
oplossing in het waterreservoir.
2. Plaats de stoompijp, het lekbakje, een stoommand en het deksel.
3. Stoom gedurende 25 minuten.
4. Trek de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
5. Giet de ontkalkingsoplossing af.
6. Herhaal stap 1-4 met schoon water. Herhaal tot alle sporen van ontkalken verwijderd zijn.
7. Was alle afneembare elementen met warm zeepwater of in de bovenste lade van de
vaatwasser.
MILIEUBESCHERMING
W
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische
en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet
worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden
teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled.

Documenttranscriptie

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. ` Plaats de basismodule niet in een vloeistof. Verkeerd gebruik van het apparaat kan leiden tot letsels. h De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. De restwarmte houdt na gebruik de oppervlakken warm. • • • • • • • • Gebruik de stoomkoker niet met bevroren vlees of gevogelte; ontdooi etenswaren volledig voor gebruik. Raak de hete oppervlakken van de basismodule, het deksel, de stoomschalen, de rijstkom of het drupbakje niet aan. Gebruik ovenwanten of een doek en til ze alleen op bij de handgrepen. Reik niet over het apparaat heen en houd uw handen, armen, gezicht etc. verwijderd van de vrijkomende stoom. Er komt stoom vrij. Zet het apparaat niet in de buurt van gordijnen of onder planken, kastjes, of andere voorwerpen die door de vrijkomende stoom zouden kunnen beschadigen. Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop. Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK AFBEELDINGEN A. B. C. D. E. F. Deksel Rijstkom Stoomschaal Drupbakje Stoompijp Verwarmingselement G. H. I. J. ` Reservoir Basismodule Lampje Timer Vaatwasmachinebestendig VOORAFGAAND AAN HET EERSTE GEBRUIK Was de verwijderbare onderdelen in warm zeepwater, spoel deze goed en droog ze. 17 instructies Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. VULLEN 1. 2. Vul het reservoir tot max (1,2l).Dit geeft ongeveer 60 minuten stoom, wat voor de meeste etenswaren voldoende is. Voeg niets toe aan het water. Kruiden, marinades e.d. dienen aan de etenswaren te worden toegevoegd, niet aan het stomende water. Ze circuleren niet met de stoom, maar concentreren zich in het reservoir, waardoor de oppervlakken van het reservoir en het verwarmingselement kunnen beschadigen. MONTAGE 1. 2. 3. Plaats de stoompijp rond het verwarmingselement, zodat het verwarmingselement in het midden zit. Plaats het drupbakje op de basismodule. Het drupbakje zal slechts op één manier passen, zodat het bedieningspaneel kan worden gebruikt. Het voorkomt dat sappen van het eten het verwarmingselement en reservoir bereiken. De handgrepen van de stoomschalen zijn gemarkeerd met 1, 2 en 3. U kunt 1, 2 of 3 stoomschalen gebruiken. a) Zet stoomschaal 1 op het drupbakje. Plaats etenswaren in stoomschaal 1. b) Zet stoomschaal 2 bovenop stoomschaal 1. Plaats etenswaren in de stoomschaal. c) Zet stoomschaal 3 bovenop stoomschaal 2. Plaats etenswaren in de stoomschaal. d) Plaats het deksel. KOKEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. Steek de stekker in het stopcontact. Draai de timer met de klok mee naar de benodigde tijd. Draai niet tegen de klok in aangezien dit de timer kapot maakt. Het lampje zal oplichten. De stoomschalen worden gevuld met stoom. Wanneer de timer weer op 0 staat, klinkt er een bel en zal de stoomkoker uitschakelen. Indien u het apparaat eerder wilt stoppen, moet u de stekker uit het stopcontact halen. BIJVULLEN 1. 2. Schenk het water rustig in één van de openingen aan de zijkant van de basismodule. Houd het waterniveau in de gaten; zorg dat het reservoir niet boven max. wordt gevuld. RIJST KOKEN 1. 2. 3. 4. 5. • Doe de droge rijst en het water in de rijstkom in de hoeveelheden die op het pakket staan aangegeven. Plaats de rijstkom in de onderste stoommand. Plaats het deksel op de stoommand. Het duurt ongeveer 15 tot 20 minuten om rijst te stomen, afhankelijk van het type, de hoeveelheid en persoonlijke voorkeur. Controleer dat de rijst naar wens gekookt is. Pas de stoomtijd aan als dit niet het geval is. Wanneer u rijst onder andere etenswaren plaatst, veranderen de sappen van die etenswaren de smaak van de rijst en door het extra vocht kan de rijst gaan plakken. KLAAR? 1. 2. 3. 4. Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact. Leg het deksel op een bord of een dienblad. Haal de stoomschalen van het apparaat en zet ze op een bord of een dienblad. Verwijder de lekbak voorzichtig - de sappen zullen heet zijn en kunnen vlekken achterlaten indien er wordt gemorst. 5. Maak het reservoir leeg via één van de openingen aan de zijkant. WAARSCHUWING Wees bijzonder voorzichtig wanneer u de manden verwijdert. Verwijder nooit alle manden tegelijk. Verwijder de manden een voor een, begin met de bovenste mand. Gebruik ovenwanten of een gelijkwaardig product om u te beschermen tegen brandwonden door stoom. 18 DROOGSTOMEN Wanneer het apparaat droogstoomt, zal de thermostaat de stroom naar het verwarmingselement verbreken. Het lampje zal uitgaan, maar de timer zal blijven doorlopen. De thermostaat zal aan- en uitgaan, totdat u water toevoegt of totdat de timer weer 0 aangeeft en het apparaat uitschakelt. 1. Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact, laat het apparaat enkele minuten afkoelen, vul het reservoir met water en begin opnieuw. 2. Houd bij het berekenen van de benodigde tijd rekening met de reeds verstreken stoomtijd en de tijd tussen het droogstomen en opnieuw starten, aangezien het stoomproces niet direct ophoud op het moment van droogstomen. GESUGGEREERDE STOOMTIJDEN Dit voedsel kan het beste bereid worden door met een koude stomer te beginnen. Vul het reservoir met koud water, voeg de ingrediënten toe en stel de timer in volgens de tabel. Voedsel (vers) Opmerkingen Tijd (minuten) Broccoli In bloempjes/stukken van 1-2 cm snijden 13-15 Sperziebonen Vlak in de mand leggen 13-15 Wortels In stukken van ong. ½ cm dik snijden 17-19 Kool (savooiekool) In stukken scheuren of snijden 11-13 Asperges Vlak in de mand leggen 11-13 Courgettes In stukken van ong. ½ cm dik snijden 9-11 Spruiten Heel (diam. ong. 2 cm) 13-15 Bloemkool In bloempjes/stukken van 1-2 cm snijden 15-17 Maïs Heel, als kolf 17-21 Nieuwe aardappels of aardappels in stukjes van 1-2 21-23 Aardappels cm Het volgende voedsel kan het beste toegevoegd worden zodra uw stomer stoom produceert. Voeg de ingrediënten toe aan de mand(en) en plaats het deksel, maar zet de manden pas op het lekbakje zodra er stoom wordt geproduceerd. Zodra er stoom wordt geproduceerd, zet u de mand(en) met het voedsel voorzichtig op het lekbakje, gebruik ovenwanten of een gelijkwaardig product. Voedsel (vers) Gekookt ei Gepocheerd ei Kipfilet Zalm/ronde vis Platvis, witvis Stevige vis Mosselen Grote garnalen Opmerkingen Tijd (minuten) Zacht / medium / hard / doorbakken 5-6/7-8/9-10/11-12 In een kommetje of kleine schaal plaatsen 5-6 Vlinderen of in stukjes van 1-2 cm snijden 12-14 Kabeljauw, schelvis enz. 7-9 Schol, schar, panga enz. 3-4 Tonijn, zwaardvis enz. 7-9 Halverwege de bereiding roeren 8-10 De schaal verwijderen. 2-3 minuten stomen of tot de garnalen helemaal gaar zijn. Halverwege de bereiding roeren. HINTS, TIPS EN VOEDSELVEILIGHEID • • Wees niet bang etenswaren te gaar te stomen; stomen is een relatief zachte bereidingsmethode en een paar minuten meer maakt meestal geen verschil. Om de stoom te laten circuleren: a) Legt u de etenswaren losjes in de schalen. b) Beperkt u de etenswaren zoveel mogelijk tot één laag per schaal. c) Laat u wat ruimte tussen de verschillende etenswaren. d) Zorgt u bij meerdere lagen in een schaal voor wat tussenruimte om de stoom door de verschillende lagen te laten circuleren. 19 • • • • • • • • • • • • • Zorg ervoor dat het waterpeil altijd boven het merkteken Min. van het kijkglas voor waterniveau blijft. Het stoomdeksel moet altijd op de mand blijven tijdens het stomen. Plaats het voedsel in een enkele laag. Gelijkmatig gesneden voedsel stoomt gelijkmatiger. Roer het voedsel halverwege een langere stoomperiode voor gelijkmatiger stomen. Voedsel dat langer moet garen, moet in de onderste stoommanden geplaatst worden. Plaats voedsel dat zacht of korter moet garen in de hogere manden. U zult moeten experimenten om de tijden te vinden die bij uw favoriete voedsel en combinaties passen. Gebruik de rijstkom om voedsel in saus of vloeistof te bereiden. Sap van kip of vis kan druppen en smaken overbrengen. Verpak ze in folie om dit te voorkomen. Gebruik geen mosselen die voor het stomen open zijn. Stoom ze totdat de schelpen volledig open zijn en gooi mosselen waarvan de schelpen na het stomen nog dicht zijn weg. Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. U moet bladgroentes zo min mogelijk koken, zodat ze groen en knapperig blijven. Door ze in ijswater te dopen zal het kookproces stoppen. ZORG EN ONDERHOUD 1. Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en opbergt. 2. Veeg de basismodule van binnen en buiten af met een schone vochtige doek. 3. Was de afneembare onderdelen met de hand. ` U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen. Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten beïnvloeden. De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het apparaat. UW STOMER ONTKALKEN Door de tijd heen kan minerale afzetting de prestatie van uw stomer nadelig beïnvloeden. Het wordt aanbevolen om deze afzetting om de 3 maanden te verwijderen (ontkalken). 1. Maak ongeveer 1 liter ontkalkingsoplossing volgens de instructies van de fabrikant. Giet de oplossing in het waterreservoir. 2. Plaats de stoompijp, het lekbakje, een stoommand en het deksel. 3. Stoom gedurende 25 minuten. 4. Trek de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen. 5. Giet de ontkalkingsoplossing af. 6. Herhaal stap 1-4 met schoon water. Herhaal tot alle sporen van ontkalken verwijderd zijn. 7. Was alle afneembare elementen met warm zeepwater of in de bovenste lade van de vaatwasser. MILIEUBESCHERMING W Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. 20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100

Russell Hobbs 19270-56 Handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor