Hendi 588376 Kitchen Line Sahnegerät Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NLNL NL
9
Wij danken u voor het aankopen van het Hendi slagroomapparaat.
Hiermee kunt u een hele reeks lichte en luchtige slagroomberei-
dingen, mousses en sauzen maken. Gebruik om veiligheidsrede-
nen en voor het garanderen van een goede kwaliteit, enkel Hendi
patronen.
Lees voor gebruik van het Hendi slagroomapparaat aandachtig de
gebruiksaanwijzing.
Gebruiksaanwijzing
(zie illustraties op de uitklapbare pagina’s van de cover)
1. Alvorens het slagroomapparaat voor de eerste keer te gebruiken,
of wanneer u hem reeds lang niet meer heeft gebruikt, moet de
fles eerst met warm water en nadien met koud water worden uit-
gespoeld. Daarna kan u ze vullen met slagroom.
2. Vul de fles met de verse vloeibare slagroom en de andere ingre-
diënten (naar recept). Vul de fles van het slagroomapparaat nooit
met meer vloeistof dan aangeduid staat op de zijkant van het ap-
paraat: voor 0.25 L maximum 250 ml, 0,5 L. maximum 500 ml of
voor 0.95 L. maximum 950 ml. Voor een aantal recepten dienen
vaste ingrediënten eerst te worden opgelost of verdund om de vor-
ming van klonters te vermijden.
3. Plaats de afsluitring in de kop van het Hendi slagroomapparaat en
draai de kop goed recht en stevig vast op de fles. Draai de kop er
nooit scheef op.
4. Plaats de Hendi patroon (N
2
O) in de patroonhouder.
5. Draai de patroonhouder met de patroon vast tot er een penetratie
van gas (gesis) in de fles te horen is. Gebruik voor de slagroom-
spuit van en 0,25 en 0,5 L. slechts één patroon per bereiding. Voor
het 0.95 L. slagroomapparaat zijn twee patronen nodig. Schud
het apparaat stevig in verticale richting nadat de patroon/patro-
nen zijn vastgedraaid. Gebruikt u zeer koude of lichte slagroom,
dan moet het toestel een tiental keer worden geschud. Draai de
patroonhouder los, het te horen gesis is normaal. Verwijder de
stalen patronen, deze zijn recyclebaar afvalmetaal.
6. Om de bereiding op te dienen plaatst u het apparaat ver-
ticaal, met de kop naar beneden en oefent u een lich-
te druk uit op de hendel. Is de slagroom of de mous-
se niet stevig genoeg, schud dan nog een keer. Het is niet
nodig om het slagroomapparaat na elk gebruik te schudden.
Bewaar het slagroomapparaat in de koelkast maar plaats hem
nooit in de diepvriezer. Plaatst u het slagroomapparaat in de koel-
kast, maak dan eerst de garneerspuit los, reinig deze met lauw-
warm water en wat afwasmiddel en draai hem dan terug op de
kop. De bereiding kan verscheidene dagen in de koelkast worden
bewaard.
Onderhoud
Let de volgende belangrijke punten:
1. Voordat u het slagroomapparaat vult, de fles afkoelen onder koud
water of enkele ogenblikken in de koelkast plaatsen.
2. Gebruik alleen oplosbare ingrediënten. Voor gesuikerde bereidin-
gen wordt bij voorkeur het gebruik van poedersuiker of vloeibare
suiker aangeraden. Kristalsuiker en zout moeten voor gebruik in
water of melk worden opgelost. Gebruik alleen kruiden in poeder-
vorm of vloeibare aromaten. Niet oplosbare ingrediënten zoals
pulp of pitten kunnen de garneerspuit verstoppen. Mousses die-
nen te worden gefilterd alvorens in de fles te gieten. Als u meng-
sels, gebruik dan een fijne zeef te verwijderen zaden of pulp.
3. Het Hendi slagroomapparaat mag worden gebruikt voor slag-
roombereidingen, mousses en roomsauzen. NIET geschikt voor
warme sauzen. Gebruik geen sterke zure vloeistoffen zoals ap-
pel-, citroen-, sinaasappelsap in het slagroomapparaat.
4. Indien u te lang schudt, wordt de bereiding te dik, waardoor ze niet
volledig kan worden geserveerd. Schud daarom 4 tot 5 keer vlak
voor het opdienen. Het is onnodig om het Hendi slagroomapparaat
voor elk gebruik te schudden.
NLNL
10
NL
5. Houd, voor het opdienen van de bereiding, het slagroomapparaat
verticaal met de kop naar beneden, zo niet ontsnapt de druk waar-
door het onmogelijk wordt om de bereiding volledig uit de fles te
drukken.
6. Het beste resultaat krijgt u door de room/mousse snel na de be-
reiding op te dienen.
7. Vraag onderdelen rechtstreeks bij uw verkoper aan.
8. Gebruik alleen Hendi onderdelen. Combineer nooit onderdelen
van een vreemd merk met Hendi onderdelen.
9. Stuur voor reparaties het slagroomapparaat altijd volledig met
alle onderdelen terug: fles en kop.
Problemen
De verzegeling van de patroon is niet doorbroken:
Een niet geschikt patroon is gebruikt of de patroon is niet juist in de
houder geplaatst. Gebruik alleen Hendi slagroompatronen en plaats
deze in de houder zoals staat aangeven op afbeelding 1.
U heeft de hendel niet ingedrukt, toch blijft er slagroom uit de tuit
komen:
a) Heeft u het slagroomapparaat gevuld met poedersuiker of poe-
dergelatine (niet volledig opgelost), dan kan de toevoer naar de
garneerspuit verstopt raken; draai de kop van de fles dan nooit
los. Laat de fles rusten zodat de inhoud onderaan de fles stabili-
seert. Bedek de kop met een dikke doek en druk op de hendel om
de druk te laten ontsnappen tot u geen gesis meer hoort. Maak de
kop los, reinig de kop grondig, zeef de inhoud en vul het apparaat
opnieuw.
b) Het uitlaatventiel is kapot. Zend het apparaat retour aan uw le-
verancier.
Wanneer het apparaat vastgedraaid wordt, hoort u gas ontsnappen
tussen de fles en de kop:
a) De afsluitring in de kop mist. Plaats een afsluitring in de kop.
b) De afsluitring in de kop is beschadigd. Plaats een nieuwe afsluit-
ring in de kop.
c) De kop is niet stevig genoeg op de fles gedraaid. Schroef de kop op
de fles volgens de gebruiksaanwijzing.
d) De rand van de flessenhals is beschadigd. Zend het apparaat re-
tour aan uw leverancier.
Slagroom is nog vloeibaar na bereiding:
a) Er is niet stevig of vaak genoeg geschud. Schud stevig.
b) Het apparaat is niet met de kop naar beneden geplaatst toen de
hendel werd ingedrukt. Houd het apparaat altijd ondersteboven
voordat u de hendel indrukt (met de tuit loodrecht naar beneden).
Slagroom is te stijf of te dik en blijft aan de zijkant van de tuit hangen:
Er is te veel geschud. Schud niet te veel en schud ook niet elke keer
voor gebruik.
BELANGRIJK:
Wijzig zelf niets aan het apparaat. Slaagt u er nog
steeds niet in het probleem op te lossen, stuur het slagroomappa-
raat dan terug voor reparatie naar uw leverancier.
Reiniging
Voordat u het slagroomapparaat openmaakt, moet u op de hendel
drukken en de fles helemaal leegspuiten tot er geen druk meer op
de fles zit. Volg de stappen 1, 2 en 3 te reinigen:
1. Voor het reinigen: de kop van de fles losdraaien, de afsluitring van
de kop en de garneerspuit verwijderen.
2. Elk onderdeel afzonderlijk reinigen met water en afwasmiddel.
3. Laat de onderdelen drogen en bewaar ze afzonderlijk.
4. Haal voor het reinigen de onderdelen zoals afgebeeld in fig.5 uit
elkaar.
NLNL NL
11
5. Gebruik geen puntige of scherpe voorwerpen om het slagroomap-
paraat te reinigen.
6. NIET geschikt voor de vaatwasser! Opgelet: gebruik geen warm
water warmer dan 40ºC om het plastic te reinigen.
Veiligheidsvoorschriften
1. Bewaar de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Het Hendi slagroomap-
paraat mag uitsluitend worden gebruikt voor slagroombereidin-
gen, mousses en roomsauzen.
2. De slagroomspuiten en patronen zijn recipiënten onder druk
waarbij bijzondere veiligheidsvoorschriften in acht moeten wor-
den genomen.
3. Voor de patronen staan relevante veiligheid aanwijzingen op de
verpakking vermeld.
4. Bewaar het slagroomapparaat en de patronen buiten het bereik
van kinderen.
5. Om veiligheidsredenen wordt aangeraden niet over het apparaat
te buigen tijdens het vastdraaien van de patroon.
7. De onderdelen van het Hendi slagroomapparaat passen vlot en
soepel in elkaar. Het is dus niet nodig om overdadig veel kracht
te zetten.
8. Gebruik nooit een beschadigd of gevallen slagroomapparaat.
9. Open het Hendi slagroomapparaat uitsluitend wanneer de fles niet
langer onder druk staat: laat het gas eerst uit de fles ontsnappen
door op de hendel te drukken tot het gesis stopt.
10. Stel het Hendi slagroomapparaat niet bloot aan hevige warmte
(oven, zon, microgolven).
11. Indien u iets probeert te herstellen of wanneer u een verkeerde
handeling uitvoert met het slagroomapparaat, vervalt de garan-
tie.
Garantie
Een defect slagroomapparaat (defect materiaal of fabricagefout)
wordt gratis hersteld (transport vooraf betaald) binnen een termijn
van 12 maanden na aankoopdatum bij voorlegging van de kassabon.
Deze garantie is niet van toepassing op schade die veroorzaakt is door
normale slijtage, gebrekkig of onjuist onderhoud, onkundig gebruik,
gebruik van beschadigde onderdelen, niet naleven van instructies in
de gebruiksaanwijzing, onderdelen van derden, of andere schade die
voorkomt uit voorgenoemde factoren. Om een optimaal gebruik van
uw Hendi slagroomapparaat te garanderen, dient u uitsluitend Hendi
onderdelen te gebruiken. Lees voor gebruik aandachtig de gebruiks-
aanwijzing. Bezoek ons ook eens op www.hendi.eu
36
Hendi B.V.
Steenoven 21
3911 TX Rhenen
The Netherlands
Tel: +31 (0)317 681 040
Fax: +31 (0)317 681 045
Hendi Food Service Equipment GmbH
Gewerbegebiet Ehring 15
5112 Lamprechtshausen
Austria
Tel: +43 (0) 6274 200 10 0
Fax: +43 (0) 6274 200 10 20
Email: offi[email protected]om
Hendi Polska Sp. z o.o.
ul. Magazynowa 5
62-023 Gądki
Poland
Tel: +48 61 6587000
Fax: +48 61 6587001
Hendi Food Service Equipment Romania S.R.L.
Str. Zizinului nr. 106A, Complex Duplex 3 Hala G4
Brasov 500407 RO
Romania
Tel: +40 268 320330
Fax: +40 268 320335
Email: offi[email protected]o
www.hendi.eu
- Changes, printing and typesetting errors reserved.
- Änderungen und Druckfehler vorbehalten.
- Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.
- Producent zastrzega sobie prawo do zmian oraz błędów
drukarskich w instrukcji.
- Variations et fautes d’impression réservés.
- Modifiche, tipografia e della stampa errori riservati.
- Modificări, tipografice erori rezervate.
Copyright 2013 Hendi BV Rhenen - The Netherlands Ver: 13-10-2014

Documenttranscriptie

Wij danken u voor het aankopen van het Hendi slagroomapparaat. Hiermee kunt u een hele reeks lichte en luchtige slagroombereidingen, mousses en sauzen maken. Gebruik om veiligheidsredenen en voor het garanderen van een goede kwaliteit, enkel Hendi patronen. Lees voor gebruik van het Hendi slagroomapparaat aandachtig de gebruiksaanwijzing. Gebruiksaanwijzing (zie illustraties op de uitklapbare pagina’s van de cover) 1. Alvorens het slagroomapparaat voor de eerste keer te gebruiken, of wanneer u hem reeds lang niet meer heeft gebruikt, moet de fles eerst met warm water en nadien met koud water worden uitgespoeld. Daarna kan u ze vullen met slagroom. 2. Vul de fles met de verse vloeibare slagroom en de andere ingrediënten (naar recept). Vul de fles van het slagroomapparaat nooit met meer vloeistof dan aangeduid staat op de zijkant van het apparaat: voor 0.25 L maximum 250 ml, 0,5 L. maximum 500 ml of voor 0.95 L. maximum 950 ml. Voor een aantal recepten dienen vaste ingrediënten eerst te worden opgelost of verdund om de vorming van klonters te vermijden. 3. Plaats de afsluitring in de kop van het Hendi slagroomapparaat en draai de kop goed recht en stevig vast op de fles. Draai de kop er nooit scheef op. 4. Plaats de Hendi patroon (N2O) in de patroonhouder. 5. Draai de patroonhouder met de patroon vast tot er een penetratie van gas (gesis) in de fles te horen is. Gebruik voor de slagroomspuit van en 0,25 en 0,5 L. slechts één patroon per bereiding. Voor het 0.95 L. slagroomapparaat zijn twee patronen nodig. Schud het apparaat stevig in verticale richting nadat de patroon/patronen zijn vastgedraaid. Gebruikt u zeer koude of lichte slagroom, dan moet het toestel een tiental keer worden geschud. Draai de patroonhouder los, het te horen gesis is normaal. Verwijder de stalen patronen, deze zijn recyclebaar afvalmetaal. NL 6.  Om de bereiding op te dienen plaatst u het apparaat verticaal, met de kop naar beneden en oefent u een lichte druk uit op de hendel. Is de slagroom of de mousse niet stevig genoeg, schud dan nog een keer. Het is niet nodig om het slagroomapparaat na elk gebruik te schudden. Bewaar het slagroomapparaat in de koelkast maar plaats hem nooit in de diepvriezer. Plaatst u het slagroomapparaat in de koelkast, maak dan eerst de garneerspuit los, reinig deze met lauwwarm water en wat afwasmiddel en draai hem dan terug op de kop. De bereiding kan verscheidene dagen in de koelkast worden bewaard. Onderhoud Let de volgende belangrijke punten: 1.Voordat u het slagroomapparaat vult, de fles afkoelen onder koud water of enkele ogenblikken in de koelkast plaatsen. 2. Gebruik alleen oplosbare ingrediënten. Voor gesuikerde bereidingen wordt bij voorkeur het gebruik van poedersuiker of vloeibare suiker aangeraden. Kristalsuiker en zout moeten voor gebruik in water of melk worden opgelost. Gebruik alleen kruiden in poedervorm of vloeibare aromaten. Niet oplosbare ingrediënten zoals pulp of pitten kunnen de garneerspuit verstoppen. Mousses dienen te worden gefilterd alvorens in de fles te gieten. Als u mengsels, gebruik dan een fijne zeef te verwijderen zaden of pulp. 3. Het Hendi slagroomapparaat mag worden gebruikt voor slagroombereidingen, mousses en roomsauzen. NIET geschikt voor warme sauzen. Gebruik geen sterke zure vloeistoffen zoals appel-, citroen-, sinaasappelsap in het slagroomapparaat. 4. Indien u te lang schudt, wordt de bereiding te dik, waardoor ze niet volledig kan worden geserveerd. Schud daarom 4 tot 5 keer vlak voor het opdienen. Het is onnodig om het Hendi slagroomapparaat voor elk gebruik te schudden. 9 5. Houd, voor het opdienen van de bereiding, het slagroomapparaat verticaal met de kop naar beneden, zo niet ontsnapt de druk waardoor het onmogelijk wordt om de bereiding volledig uit de fles te drukken. 6. Het beste resultaat krijgt u door de room/mousse snel na de bereiding op te dienen. 7. Vraag onderdelen rechtstreeks bij uw verkoper aan. 8. Gebruik alleen Hendi onderdelen. Combineer nooit onderdelen van een vreemd merk met Hendi onderdelen. 9. Stuur voor reparaties het slagroomapparaat altijd volledig met alle onderdelen terug: fles en kop. Problemen De verzegeling van de patroon is niet doorbroken: Een niet geschikt patroon is gebruikt of de patroon is niet juist in de houder geplaatst. Gebruik alleen Hendi slagroompatronen en plaats deze in de houder zoals staat aangeven op afbeelding 1. U heeft de hendel niet ingedrukt, toch blijft er slagroom uit de tuit komen: a) Heeft u het slagroomapparaat gevuld met poedersuiker of poedergelatine (niet volledig opgelost), dan kan de toevoer naar de garneerspuit verstopt raken; draai de kop van de fles dan nooit los. Laat de fles rusten zodat de inhoud onderaan de fles stabiliseert. Bedek de kop met een dikke doek en druk op de hendel om de druk te laten ontsnappen tot u geen gesis meer hoort. Maak de kop los, reinig de kop grondig, zeef de inhoud en vul het apparaat opnieuw. b) Het uitlaatventiel is kapot. Zend het apparaat retour aan uw leverancier. Wanneer het apparaat vastgedraaid wordt, hoort u gas ontsnappen tussen de fles en de kop:  e afsluitring in de kop mist. Plaats een afsluitring in de kop. NL a) D b) De afsluitring in de kop is beschadigd. Plaats een nieuwe afsluitring in de kop. c) De kop is niet stevig genoeg op de fles gedraaid. Schroef de kop op de fles volgens de gebruiksaanwijzing. d) De rand van de flessenhals is beschadigd. Zend het apparaat retour aan uw leverancier. Slagroom is nog vloeibaar na bereiding: a) E  r is niet stevig of vaak genoeg geschud. Schud stevig. b) Het apparaat is niet met de kop naar beneden geplaatst toen de hendel werd ingedrukt. Houd het apparaat altijd ondersteboven voordat u de hendel indrukt (met de tuit loodrecht naar beneden). Slagroom is te stijf of te dik en blijft aan de zijkant van de tuit hangen: Er is te veel geschud. Schud niet te veel en schud ook niet elke keer voor gebruik. BELANGRIJK: Wijzig zelf niets aan het apparaat. Slaagt u er nog steeds niet in het probleem op te lossen, stuur het slagroomapparaat dan terug voor reparatie naar uw leverancier. Reiniging Voordat u het slagroomapparaat openmaakt, moet u op de hendel drukken en de fles helemaal leegspuiten tot er geen druk meer op de fles zit. Volg de stappen 1, 2 en 3 te reinigen: 1. Voor het reinigen: de kop van de fles losdraaien, de afsluitring van de kop en de garneerspuit verwijderen. 2. E  lk onderdeel afzonderlijk reinigen met water en afwasmiddel. 3. L  aat de onderdelen drogen en bewaar ze afzonderlijk. 4. Haal voor het reinigen de onderdelen zoals afgebeeld in fig.5 uit elkaar. 10 5. Gebruik geen puntige of scherpe voorwerpen om het slagroomapparaat te reinigen. 6. NIET geschikt voor de vaatwasser! Opgelet: gebruik geen warm water warmer dan 40ºC om het plastic te reinigen. Veiligheidsvoorschriften 1. Bewaar de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Het Hendi slagroomapparaat mag uitsluitend worden gebruikt voor slagroombereidingen, mousses en roomsauzen. 2.  De slagroomspuiten en patronen zijn recipiënten onder druk waarbij bijzondere veiligheidsvoorschriften in acht moeten worden genomen. 3. Voor de patronen staan relevante veiligheid aanwijzingen op de verpakking vermeld. 4. Bewaar het slagroomapparaat en de patronen buiten het bereik van kinderen. 5. Om veiligheidsredenen wordt aangeraden niet over het apparaat te buigen tijdens het vastdraaien van de patroon. 7. De onderdelen van het Hendi slagroomapparaat passen vlot en soepel in elkaar. Het is dus niet nodig om overdadig veel kracht te zetten. 8. Gebruik nooit een beschadigd of gevallen slagroomapparaat. 9. Open het Hendi slagroomapparaat uitsluitend wanneer de fles niet langer onder druk staat: laat het gas eerst uit de fles ontsnappen door op de hendel te drukken tot het gesis stopt. 10. Stel het Hendi slagroomapparaat niet bloot aan hevige warmte (oven, zon, microgolven). 11. Indien u iets probeert te herstellen of wanneer u een verkeerde handeling uitvoert met het slagroomapparaat, vervalt de garantie. Garantie Een defect slagroomapparaat (defect materiaal of fabricagefout) wordt gratis hersteld (transport vooraf betaald) binnen een termijn NL van 12 maanden na aankoopdatum bij voorlegging van de kassabon. Deze garantie is niet van toepassing op schade die veroorzaakt is door normale slijtage, gebrekkig of onjuist onderhoud, onkundig gebruik, gebruik van beschadigde onderdelen, niet naleven van instructies in de gebruiksaanwijzing, onderdelen van derden, of andere schade die voorkomt uit voorgenoemde factoren. Om een optimaal gebruik van uw Hendi slagroomapparaat te garanderen, dient u uitsluitend Hendi onderdelen te gebruiken. Lees voor gebruik aandachtig de gebruiksaanwijzing. Bezoek ons ook eens op www.hendi.eu 11 Hendi B.V. Steenoven 21 3911 TX Rhenen The Netherlands Tel: +31 (0)317 681 040 Fax: +31 (0)317 681 045 Email: [email protected] Hendi Food Service Equipment GmbH Gewerbegebiet Ehring 15 5112 Lamprechtshausen Austria Tel: +43 (0) 6274 200 10 0 Fax: +43 (0) 6274 200 10 20 Email: [email protected] Hendi Polska Sp. z o.o. ul. Magazynowa 5 62-023 Gądki Poland Tel: +48 61 6587000 Fax: +48 61 6587001 Email: [email protected] Hendi Food Service Equipment Romania S.R.L. Str. Zizinului nr. 106A, Complex Duplex 3 Hala G4 Brasov 500407 RO Romania Tel: +40 268 320330 Fax: +40 268 320335 Email: [email protected] www.hendi.eu - Changes, printing and typesetting errors reserved. - Änderungen und Druckfehler vorbehalten. - Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. - Producent zastrzega sobie prawo do zmian oraz błędów drukarskich w instrukcji. - Variations et fautes d’impression réservés. - Modifiche, tipografia e della stampa errori riservati. - Modificări, tipografice erori rezervate. 36 Copyright 2013 Hendi BV Rhenen - The Netherlands Ver: 13-10-2014
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Hendi 588376 Kitchen Line Sahnegerät Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor