WAARSCHUWING!
Open tijdens het stoomgaren
in geen geval de ovendeur!
Gebruik uitsluitend water als vloeistof!
Kookgerei voor stoomgaren
• Voor het garen met stoom dient u hitte- en corrosiebestendige materialen te gebruiken.
• Chroomstalen kookgerei is zeer geschikt (zie speciale accessoires).
Inzetniveaus
• Raadpleeg de volgende tabellen voor de inzetniveaus. De inzetniveaus worden van on-
deren naar boven geteld.
Algemene aanwijzingen
• Bij bereidingstijden langer dan 30 minuten of grotere hoeveelheden eventueel water
bijvullen.
• Spoel de slangverbindingen en de stomer grondig door als u de waterschuiflade langere
tijd niet hebt gebruikt (zie het hoofdstuk Reiniging en onderhoud).
Aanwijzingen bij de tabellen Stoomgaren en Pauze-stoomgaren
In de volgende tabellen vindt u een keuze aan gerechten met de bijbehorende tempera-
tuurvoorschriften, bereidingstijden en inzetniveaus.
• De temperaturen en bereidingstijden zijn richtwaarden. De waarden zijn namelijk af-
hankelijk van de samenstelling en de grootte van het product dat gaar moet worden, de
hoeveelheid en het kookgerei.
• Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijk dan bij een
soortgelijk product.
• Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het plaatsen van een
gerecht in de koude oven.
Stoomgaren
De bereidingswijze Stoomgaren
is geschikt voor alle levensmiddelen, vers of bevroren.
Met deze functie kunt u groente, vlees, vis, deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en eieren
bereiden, opwarmen, ontdooien, pocheren of blancheren.
Menu's bereiden
Complete menu's kunnen in één keer worden klaargemaakt. Idealiter dienen gerechten te
worden gekozen die vergelijkbare bereidingstijden nodig hebben. Daardoor wordt voorko-
men dat afzonderlijke ingrediënten niet of juist te gaar worden. De te vullen hoeveelheid
water richt zich naar de grootste, voor de gekozen afzonderlijke ingrediënten opgegeven
hoeveelheid water. Raadpleeg de tabellen voor aanwijzingen.
De gerechten dienen daartoe in geschikte schalen op de roosters worden geplaatst. De
afstand tussen de roosters dient zo te worden gekozen dat de stoom elk gerecht kan be-
reiken.
Bij het garen van rijstmenu's wijkt de hoeveelheid water af van wat er in de tabel staat en
dient in de verhouding 1 : 1,5 of 1 : 2 te worden verhoogd.
Steriliseren van potten en pannen
De functie Stoomgaren
biedt de mogelijkheid, om houders bijvoorbeeld bijv. baby-
flesjes, met stoom te steriliseren. Daartoe de gereinigde potten en pannen met de opening
naar beneden midden op het rooster op het eerste inzetniveau plaatsen. De potten een
beetje schuin in de gaarruimte zetten. Met de maximale hoeveelheid water (650 ml) vullen
en een tijdsduur van 40 min. bij 96 °C selecteren.
Tips, tabellen en adviezen
23