AEG B8920-M Handleiding

Type
Handleiding
COMPETENCE B8920
Multi-stoomgaar-onderbouwoven
Gebruiksaanwijzing
Montagevoorschriften
2
Geachte klant(e),
lees deze gebruiksaanwijzing a.u.b. zorgvuldig door.
Besteed speciaal aandacht aan het hoofdstuk “Veiligheidsaanwijzingen”
op de eerstvolgende bladzijden. Bewaar deze gebruiksaanwijzing a.u.b.
zodat u haar in de toekomst kunt raadplegen. Geef haar aan een even-
tuele volgende eigenaar van het apparaat door.
De volgende symbolen worden in de tekst gebruikt:
Veiligheidsinstructies
Waarschuwing: Aanwijzingen die u waarschuwen voor ernstig letsel.
1
Waarschuwing: Aanwijzingen ten behoeve van uw persoonlijke veilig-
heid.
1
Let op: Aanwijzingen om beschadiging van het apparaat te voorkomen.
3
Aanwijzingen en praktische tips
2
Milieu-informatie
1. Deze cijfers gidsen u stap voor stap door de bedieningsprocedure van
het apparaat.
2. ...
3. ...
Bij technische problemen kunt u altijd contact opnemen met onze ser-
vice-afdeling (zie ook hoofdstuk Service).
Gedrukt op milieuvriendelijk papier.
Wie milieuvriendelijk denkt, handelt er ook naar ...
3
Inhoud
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Afvalverwerking . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Beschrijving van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Totaalaanzicht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Accessoires oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Tijd instellenn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Eerste reiniging . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Bedienen van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
De elektronische ovenbesturing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Het indicatiepaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Het bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Rooster, plaat en universeelpan gebruiken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Vetfilter inzetten/uitnemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Klokfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Kinderslot van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Veiligheidsuitschakeling van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Stoomgaarfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Stoomgaren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Vital-stoomgaren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Tabel Vital-stoomgaren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Vital-stoomgaren en Multi-hete lucht (Infrathermbraden) na elkaar . . . . 36
Tabellen Vital-stoomgaren en Multi-hete lucht
(Infrathermbraden) na elkaar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Pauze-stoomgaren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Tabel pauze-stoomgaren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Baktabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Baktips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
4
Tabel ovenschotels en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Tabel braadstukken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
Tabel vleesthermometer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
Vlakgrilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
Tabel grilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Ontdooitabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Roosteren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Roostertabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Laagtemperatuurgaren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 54
Tabel laagtemperatuurgaren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 54
Biofuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
Yoghurt maken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
Gisten van deeg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
Wekken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57
Tabel wekken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 58
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
Binnenkant van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
Vetfilter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
Nivorails . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61
Stomer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63
Ovenverlichting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 64
Wat moet u doen, als... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66
Servicesymbol en foutcode . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Binnenafmetingen oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Montageaanwijzingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 69
Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 69
Register . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 78
Service . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79
Gebruiksaanwijzing
5
Gebruiksaanwijzing
1 Veiligheid
Electrische veiligheid
Het apparaat mag uitsluitend door een erkend vakman worden aan-
gesloten.
In geval van storingen of beschadiging van het apparaat: zekeringen
losdraaien of uitschakelen.
Het reinigen van het apparaat met een stoomstraal- of hogedruk-rei-
niger is om veiligheidsredenen verboden.
Reparaties aan het apparaat mogen uitsluitend door erkende vaklui
worden uitgevoerd. Door onvakkundig uitgevoerde reparaties kunnen
grote gevaren ontstaan. Wendt u zich in geval van reparatie tot onze
service-afdeling of uw vakhandelaar.
Veiligheid voor kinderen
Kleine kinderen nooit alleen laten terwijl het apparaat in gebruik is.
Veiligheid tijdens het gebruik
Dit apparaat mag slechts worden gebruikt voor het koken, braden en
bakken van etensmiddelen voor het huishouden.
Wees voorzichtig bij het aansluiten van electrische apparaten in de
stekker in de buurt van apparaten. Stroomsnoeren mogen niet aan
warme kookplaatsen worden vastgemaakt of onder de warme over-
deur geklemd.
Waarschuwing: Gevaar voor verbranding! Tjdens het gebruik wordt
de oven-binnenkant heet.
Waarschuwing: Tijdens het stoomgaren nooit de ovendeur ope-
nen. Door de ontsnappende stoom kan waterschade aan meubels
ontstaan. Vermijd direct contact met de ontsnappende stoom.
Als u alcoholische ingredienten in de oven gebruikt, kan mogelijker-
wijs een licht ontvlambaar alcohol-lucht mengsel ontstaan. Doe de
deur in dit geval voorzichtig open. Houdt daarbij gloeiend materiaal,
vonken of open vuur op een afstand.
Gebruiksaanwijzing
6
Op deze manier voorkomt u beschadiging van het
apparaat
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie en plaats geen bakblikken,
deksels, enz. op de bodem omdat daarmee de emaille van de oven
door de ontstane hitteconcentratie wordt beschadigd.
Fruitsappen, die van het bakblik druppelen, veroorzaken vlekken,
die niet kunnen worden verwijderd. Gebruik de universeelpan voor
zeer vochtig gebak.
Plaats geen gewicht op de open ovendeur.
Giet water nooit rechtsreeks in de oven. Zo kunnen functiestoringen
en beschadiging van het emaille ontstaan.
Als gevolg van heftige stoten, vooral op de randen van de buitenste
glasplaat, kan het glas breken.
Bewaar geen brandbaar materiaal in de oven. Bij het inschakelen
kunnen deze ontbranden.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven. Dit kan beschadi-
ging van het emaille veroorzaken.
Gebruiksaanwijzing
7
2 Afvalverwerking
Verpakkingsmateriaal verwijderen
Alle gebruikte materialen kunnen onbeperkt worden hergebruikt.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor polyethyleen, bijv. bij de buitenste verpakking en de zakjes
binnenin.
>PS< voor geschuimd, cfk-vrij polystyreen, bijv. bij de hoekbescher-
mers.
Oud apparaat verwijderen
1
Waarschuwing: Opdat er geen gevaar meer kan ontstaan, moeten af-
gedankte apparaten voor het weggooien onbruikbaar worden gemaakt.
Stekker uit het stopcontact trekken en aansluitsnoer van het ap-
paraat verwijderen.
In het kader van de milieubescherming moeten afgedankte apparaten
op de juiste manier worden weggegooid.
Het apparaat mag niet bij het huisvuil worden gezet.
Informatie over afhaaltijden of inzamelplaatsen krijgt u bij de ge-
meentelijke reinigingsdienst of het gemeentehuis.
Gebruiksaanwijzing
8
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
Bedieningspaneel
Gebruiksaanwijzing
9
Uitrusting oven
Gebruiksaanwijzing
10
Accessoires oven
Combi-rooster
Voor servies, bakvormen, braden en
grilleren.
Bakblik
Voor gebak en koekjes
(niet geschikt voor gebruik
bij stoom)
Universeelpan
Om te braden of als opvang voor
vet (niet voor gebruik bij stoom ge-
schikt)
Vleesspit
Voor het nauwkeurig regelen van
de gaarheid van stukken vlees
(niet geschikt voor gebruik bij
stoom)
Gebruiksaanwijzing
11
Voor het in gebruik nemen
Tijd instellenn
3
De oven functioneert slechts als een tijd is ingesteld.
Na aansluiting op het lichtnet of na een stroomuitval knippert «12:00».
1. Op knop KLOK W drukken. «:» knippert.
2. Binnen 4 seconden met knop i of j de juiste tijd instellen.
Ong. 4 seconden wachten.
Het knipperen houdt op en de ingestelde tijd wordt opgeroepen.
Het apparaat is klaar voor gebruik.
Gebruiksaanwijzing
12
Eerste reiniging
Voordat u de oven voor de eerste keer gebruikt, moet deze eerst gron-
dig worden gereinigd.
1
Let op: Gebruik geen scherp, schurend reinigingsmiddel!
De oppervlaktes zouden kunnen worden beschadigd.
3
Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen ge-
bruiken.
1. Op knop AAN H drukken. De ovenverlichting is ingeschakeld.
Open de ovendeur.
2. Neem alle accessoires en inschuifdelen uit de oven en reinig deze met
warm spoelmiddel op alcalibasis.
3. Was ook de oven uit met dit warme spoelmiddel en drogen.
4. Front van apparaat vochtig afnemen.
Gebruiksaanwijzing
13
Bedienen van de oven
De elektronische ovenbesturing
Het indicatiepaneel
Het bedieningspaneel
Gebruiksaanwijzing
14
3
Algemene aanwijzingen
De sensoren achter de glasplaat reageren op duidelijke, niet al te
korte aanraking met de vingertoppen op de voelknop (ingebouwde
vingerbesturing).
Onvoldoende zijn:
het slechts aanraken met de punt van de nagel,
het zonder contact benaderen van de voelknop met de vingertop-
pen,
het slechts kort aanraken van de voelknop,
het aanraken van de voelknop met handschoenen.
De oven altijd eerst met de knop AAN H inschakelen.
Uitzondering: KORTE TIJD V.
Binnen 4 seconden met de gewenste instellingen beginnen.
Het gignaal bevestigt dat de 4 seconden om zijn.
Met een druk op de gewenste functieknop wordt de instelmogelijk-
heid direct weer beschikbaar.
Een kort drievoudige geluidsgignaal wijst op instelfouten. Druk in dit
geval op knop UIT I en opnieuw met knop AAN H beginnen.
Met knop UIT I de oven uitschakelen.
Gebruiksaanwijzing
15
Ovenfuncties
Voor de oven hebt u de beschikking over de volgende functies:
¾ Vital-stoomgaren
Vastinstelling temperatuur: 96°C.
Voor groente, aardappels, rijst, deegwaren en gelijksoortige etenswaren.
Stomer en ventilator in gebruik.
½ Pauze stoomgaren
Temperatuurinstelling: 180°C.
Voor het bakken en braden en opwarmen van gekoelde en bevroren
voedsel.
Hete lucht en stomer zijn afwisselend in gebruik.
» Multi-hete lucht
Temperatuurinstelling: 150°C.
Voor het bakken op tot drie platen en braden.
De achterwandverwarmingselementen zijn in gebruik en bovendien is
de ventilator ingeschakeld.
¼ Pizzastand
Temperatuurinstelling: 230°C.
Voor het bakken van gebak op een plaat en voor gebaksoorten, die erg
bruin moeten zijn en een krokante bodem moeten hebben. Daartoe be-
horen b. v. Pizza, quiches, vruchtengebak, kaasgebak enz.
Onderverwarmings- en achterwandverwarmingselementen zijn in ge-
bruik en bovendien is de ventilator ingeschakeld.
¿ Infrathermbraden
Temperatuurinstelling: 180°C.
Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op een plaat.
De functie is ook geschikt voor het gratineren en overnieuw bakken.
Het grilleerverhittingselement is afwisselend met de ventilator in ge-
bruik.
Gebruiksaanwijzing
16
À Kleine grill
Temperatuurinstelling: 230°C.
Voor het grillen van platten etenswaren, die in het midden van het
rooster worden geplaatst, zoals b. v. steaks, schnitzels, vis of om te
roosteren.
Het grilleerverhittingselement is in gebruik.
Á Grote grill
Temperatuurinstelling: 230°C.
Voor het grilleren van platte etenswaren in grotere hoeveelheden, zo-
als b. v. steaks, schnitzels, vis of om te roosteren.
Boven- en grilleerverwarmingselementen zijn in gebruik.
 Boven- / Onderverhitting
Temperatuurinstelling: 200°C.
Voor het bakken en braden op een plaat.
Boven- en onderverwarmingselementen zijn in gebruik.
à Ontdooien / Roosteren
Temperatuurinstelling: 40°C.
Voor het ontdooien en drogen van kruiden, fruit en groente.
Onderverwarmingselementen en ventilator zijn in gebruik.
»¸Laagtemperatuur garen
Vastinstelling temperatuur: 120/80°C.
Voor het bereiden van bijzonder mals en sappig braadvlees.
Achterwandverhittingselement en ventilator zijn in gebruik.
Gebruiksaanwijzing
17
Ovenfunctie inschakelen
1. Apparaat met knop AAN H inschakelen.
2. Op knop OVENFUNCTIE Ë drukken, totdat de gewenste functie oplicht.
Het symbool voor de ingestelde functie is te zien op het indicatiepa-
neel.
Op de temperatuurindicatie is een temperatuurinstelling te zien.
Veranderen oventemperatuur
Op knop i of j drukken om de temperatuur naar boven of naar bene-
den te veranderen.
De instelling verloopt in stappen van 5°C.
Gebruiksaanwijzing
18
Veranderen ovenfunctie
Herhaaldelijk op knop OVENFUNCTIE Ë drukken, totdat de gewenste
functie.
Uitschakelen oven
Het apparaat met knop UIT I uitschakelen.
3
Afkoelventilatie
Zodra de oven wordt gebruikt, schakelt de ventilatie zich automatisch
aan om de oppervlaktes koel te houden. Na het uitschakelen van de
oven, blijft de ventilatie doorgaan om het apparaat af te koelen en
schakelt daarna vanzelf uit.
3
Restwarmte-indicatie
De restwarmte wordt getoond tot de temperatuur tot 40ºC is gedaald.
Gebruiksaanwijzing
19
Rooster, plaat en universeelpan gebruiken
3
Kantelvergrendeling
Alle inschuifdelen hebben links en rechts een kleine uitholling.
Deze uitholling werkt als kantelvergrendeling en moet altijd naar ach-
teren zijn gericht.
Rooster plaatsen:
Rooster in de gewenste nivorail
plaatsen.
Plaat en universeelpan plaatsen:
Plaat en/of universeelpan in de ge-
wenste nivorail plaatsen.
Vetfilter inzetten/uitnemen
Het vetfilter beschermt tijdens het braden het verwarmingselement in
de achterwand tegen vetspatten.
Vetfilter inzetten
Vetfilter aan het greepje pakken en
de twee steuntjes van boven naar
beneden in de opening in de achter-
wand van de oven (ventilatorope-
ning) steken.
Vetfilter uitnemen
Vetfilter aan het greepje pakken en
naar boven uitnemen.
Gebruiksaanwijzing
20
Vleesthermometer
Om de oven exact bij de gewenste temperatuur uit te schakelen wan-
neer de kern van het vlees een ingestelde temperatuur heeft bereikt.
Het gebruik van de vleesthermometer is zinvol bij boven-/onderwarmte
Â, multi hetelucht » en infratherm ¿.
Er moet op twee temperaturen worden gelet:
De temperatuur van de oven: (zie het hoofdstuk “Gebruik, tabellen...:
Braadtabel”)
De temperatuur van het vlees: (zie het hoofdstuk “Gebruik, tabellen...:
tabel Vleesthermometer”)
1
Let op: Alleen de meegeleverde vleesthermometer mag worden ge-
bruikt! Wanneer deze moet worden vervangen, mag alleen het originele
reserveonderdeel worden gebruikt!
1. Steek de punt van de vleesthermo-
meter volledig in het product dat
gaar moet worden. De punt moet
zich hierbij zo veel mogelijk in het
midden van het product bevinden.
2. Steek de stekker van de vleesther-
mometer tot de eindaanslag in het
stopcontact in de zijwand van de
oven.
È brandt rood.
3. Stel de gewenste ovenfunctie en -
temperatuur in.
È brandt wit.
4. Druk op de toets VLEESTHERMOMETER Ê.
In de temperatuurindicatie verschijnt 70 °C als voorstel voor de tem-
peratuur van het midden van het vlees.
Gebruiksaanwijzing
21
5. Gewenste temperatuur voor het midden van het vlees instellen met de
toets i of j.
Na ca. 5 seconden wordt in de tijdindicatie rechts de huidige tempera-
tuur van het vlees weergegeven.
3
De temperatuur van het vlees wordt pas vanaf 30 °C oplopend weerge-
geven.
Temperatuur van het vlees opvragen resp. wijzigen
Wanneer u op de toets VLEESTHERMOMETER Ê drukt, wordt de in-
gestelde temperatuur voor het midden van het vlees weergegeven.
Door op de toets VLEESTHERMOMETER Ê te drukken en vervolgens
meerdere keren op de toets i of j te drukken kan de ingestelde
temperatuur nog worden gewijzigd.
Zodra de gemeten temperatuur van het midden van het vlees overeen-
stemt met de ingestelde vleestemperatuur, klinkt er een zoemer en
gaat de functie-indicatie knipperen. De verwarming wordt automatisch
uitgeschakeld.
6. Zoemer uitschakelen: Druk op de toets i of j.
Met de toets UIT I schakelt u de oven uit.
1
Waarschuwing: De vleesthermo-
meter is heet! Bij het uittrekken
van de stekker en de punt van de
vleesthermometer bestaat verbran-
dingsgevaar!
7. Trek de stekker van de vleesthermo-
meter uit het stopcontact en
neem het gegaarde product met
de ingestoken vleesthermometer
uit de oven.
3
Na 2 minuten wordt het apparaat
automatisch helemaal uitgeschakeld.
Gebruiksaanwijzing
22
Klokfuncties
Korte tijd C
Om een korte tijd in te stellen. Na afloop klinkt een signaal.
Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven.
Duur <
Om in te stellen hoe lang de oven ingeschakeld moet zijn.
Einde >
Om in te stellen wanneer de oven weer moet worden uitgeschakeld.
Dagtijd D
Voor instellen, wijzigen of oproepen van de dagtijd.
(Zie ook hoofdstuk “Voor het in gebruik nemen”)
3
Algemene aanwijzingen
Na het kiezen van een klokfunctie knippert de functie
ong. 4 seconden. Gedurende deze tijd kan met de knop i of j de
gewenste tijd worden ingesteld of veranderd.
Na het instellen van de gewenste tijd knippert de functie opnieuw
ong. 4 seconden. Daarna is de functie verlicht. De ingestelde tijd be-
gint te lopen.
De signaaltoon kan met een druk op de betreffende functieknop wor-
den uitgeschakeld.
Gebruiksaanwijzing
23
KORTE TIJD
1. Knop KORTE TIJD V indrukken. Ä knippert.
2. Met knop i of j de gewenste tijd instellen
(max. 9 uren en 59 minuten).
Als de tijd om is, knippert Ä en de zoemer geeft het 2 minutensignaal.
Signaal uitschakelen:
Met een druk op de knop KORTE TIJD V.
Gebruiksaanwijzing
24
DUUR
1. Apparaat inschakelen.
2. Ovenfunctie en –temperatuur kiezen.
3. Knop DUUR Ì indrukken. Ì knippert.
4. Met knop i of j de gewenste gaarduur instellen.
Als de tijd om is, knippert Ì, een zoemer geeft het 2 minutensignaal
en de oven schakelt zich uit.
Signaal uitztten:
Met een druk op de knop UIT I.
Gebruiksaanwijzing
25
EINDE
1. Apparaat inschakelen.
2. Ovenfunctie en –temperatuur kiezen.
3. Op knop EINDE Í drukken. Í en «:» knipperen.
4. Met knop i of j de gewenste uitschakeltijd instellen.
Als de tijd om is knippert de ovenfunctie, de zoemer geeft het
2 minutensignaal en de oven schakelt zich uit.
Signaal uitzetten:
Met een druk op knop UIT I.
Gebruiksaanwijzing
26
DUUR en EINDE gecombineerd
3
DUUER Ì en EINDE Í kunnen tegelijk worden gebruikt, als de oven
op een later tijdstip automatisch moet worden in- en uitgeschakeld.
1. Apparaat inschakelen.
2. Ovenfunctie en –temperatuur kiezen.
3. Met DUUR Ì de tijd instellen, die het gerecht voor het garen nodig
heeft, b. v. 1 uur.
4. Met EINDE Í de tijd instellen, waarin het gerecht klaar moet zijn,
b. v. 14:05 uur.
Gebruiksaanwijzing
27
De ovenfunctie, DUUR Ì en EINDE Í lichten op en in het scherm
wordt de tijd getoond,
hier 12:05 uur.
De oven schakelt zich automatisch aan op de berekende tijd,
b. v. 13:05 uur.
Nadat de aangegeven duur voorbij is geeft de zoemer het
2 minutensignaal en de oven schakelt zich uit,
b. v. 14:05 uur.
DUUR Ì en EINDE Í knipperen.
Gebruiksaanwijzing
28
DAGTIJD veranderen
1. Op knop KLOK W drukken.
2. Met knop i of j de juiste tijd instellen.
Na ong. 4 seconden houdt het knipperen op en de klok toont de inge-
stelde tijd.
Het apparaat is weer klaar voor gebruik.
3
De tijd kan slechts worden veranderd als de oven en het kinderslot zijn
uitgeschakeld.
Gebruiksaanwijzing
29
Kinderslot van de oven
De oven heeft een kinderslot. Zodra het kinderslot is ingeschakeld, kan
de oven niet worden gebruikt.
3
Om het kinderslot in te schakelen, mag geen ovenfunctie zijn gekozen.
Kinderslot inschakelen
1. Op knop KINDERSLOT r drukken en ingedrukt houden, dan op knop
AAN H drukken en ong. 4 seconden ingedrukt houden, totdat Å in het
venster wordt opgeroepen.
2. Met knop UIT I de oven uitschakelen.
Het kinderslot is nu ingeschakeld.
Kinderslot uitschakelen
Druk tegelijkertijd op knoppen UIT I en KINDERSLOT r totdat Å in
het venster wordt uitgeveegd.
Het kinderslot is nu uitgeschakeld en de oven weer klaar voor gebruik.
3
Door het uitschakelen van de oven met knop UIT I wordt het kinder-
slot niet buiten werking gesteld.
Gebruiksaanwijzing
30
Veiligheidsuitschakeling van de oven
3
Als de oven na een bepaalde tijd niet wordt uitgeschakeld of de tempe-
ratuur niet veranderd dan schakelt hij zich automatisch uit.
De oven schakelt zich uit bij een oventemperatuur:
Ingebruikname na veiligheidsuitschakeling
Oven volledig uitschakelen.
Daarna kan hij weer in gebruik worden genomen.
< 120°C na 16 uren,
120°C tot < 230°C na 8 uren,
230°C of > na 4 uren.
Gebruiksaanwijzing
31
Stoomgaarfuncties
1
Let op: De stoomgaarfuncties moeten altijd samen met de klokfunc-
ties DUUR Ì of EINDE Í worden ingesteld (zie hoofdstuk “Klok-
functies: DUUR/EINDE”).
1
Let op: Als vloeistof uisluitend water gebruiken!
Een zoemtoon meldt wanneer het water op is.
Kort na het bijvullen van water houdt de zoemtoon vanzelf weer op.
3
Om kalkaanslag te voorkomen moet uitsluitend ontkalkt water worden
gebruikt, b. v. uit een waterfilterinstallatie.
3
Door de automatische ong. 5 minuten durende verdamping aan het
einde van de gaartijd en de opwarmtijd van ong. 2 minuten hebben in-
stellingen van minder dan 10 minuten weinig invloed.
Tijdens de verdamping kan de ovendeur licht beslaan.
Bij het openen van de deur ontsnapt nog stoom.
Het weinige vocht op het bedieningspaneel verdampt in korte tijd.
Vital-stoomgaren
1. Water (ong. 700 ml) niet direct in de
stomer, maar boven de waterschui-
flade in het bedieningsrooster gie-
ten.
De watervoorraad is toereikend voor
ong. 30 minuten.
2. Met knop AAN H de oven inschake-
len.
3. Met knop OVENFUNCTIE Ë de func-
tie Vital-stoomgaren ¾ kiezen.
4. Op knop DUUR Ì of EINDE Í drukken en met knop i of j de ge-
wenste gaartijd of uitschakeltijd instellen.
Gebruiksaanwijzing
32
Na ong. 2 minuten wordt de eerste stoom zichtbaar.
Een simpele signaaltoon meldt wanneer de gaartemperatuur van ong.
96°C is bereikt.
Een drievoudige signaaltoon geeft het einde van de gaartijd aan.
5. Met knop UIT I de signaaltoon en de oven uitschakelen.
Na het afkoelen van de oven het restwater met een spons uit de stomer
opzuigen en eventueel met een paar druppels azijn nawrijven.
Laat de ovendeur open staan om de oven volledig te laten drogen.
Pauze-stoomgaren
De afwisseling van hete lucht naar stoom gaat automatisch.
1. Water (ong. 250 ml) niet direct in de stomer, maar boven de water-
schuiflade in het bedieningsrooster gieten.
De watervoorraad is toereikend voor ong. 60 minuten.
2. Met knop AAN H de oven inschakelen.
3. Met knop OVENFUNCTIE Ë de functie Pauze-stoomgaren ½ kiezen en
met knop i of j de gewenste temperatuur instellen.
4. Op knop DUUR Ì of EINDE Í drukken en met knop i of j de ge-
wenste gaartijd of uitschakeltijd instellen.
Verder zoals bij Vital-stoomgaren.
Gebruiksaanwijzing
33
Toepassingen, tabellen en tips
Stoomgaren
Voor stoomgaren de ovenfuncties Vital-stoomgaren ¾ of Pauze-
stommgaren ½ gebruiken.
1
Waarschuwing: Tijdens het stoomgaren nooit de ovendeur openen!
1
Let op: Als vloeistof uitsluitend water gebruiken!
Bestek voor stoomgaren
Voor stoomgaren zijn de gewone bakvormen of hittebestendige vor-
men en braadbestek geschikt.
Gebruik geen emaille bakblikken!
Chroomstalen gaarhouders zijn zeer geschikt.
Nivo
Kies de nivo’s met behulp van de volgende tabellen.
Tel de nivo’s van onder naar boven.
3
Algemene aanwijzingen
Bij gaartijden van meer dan 30 minuten of tamelijk grote hoeveelhe-
den eventueel water bijvullen.
Bij Vital-stoomgaren ¾ en Pauze-stoomgaren ½ het vetfilter uit-
nemen, omdat anders de gaartijd langer wordt.
Als u gedurende langere tijd de waterschuifla niet heeft gebruikt,
spoel de slangverbindingen en de verdamper grondig door
(zie Hoofdstuk “Reiniging en Onderhoud”).
Gebruiksaanwijzing
34
Aanwijzingen bij de tabel stoomgaren
In de volgende tabellen ziet u voor een aantal gerechten de benodigde
temperaturen, gaartijden en nivo’s.
De temperaturen en gaartijden zijn richtwaarden, die van de samen-
stelling en grootte van het voedsel, de de hoeveelheid en het bestek
afhangen.
Mocht u voor een bepaald recept geen concrete aanwijzingen vinden,
kijk dan bij soortgelijk voedsel.
De tabellen gelden, tenzij anders aangegeven, voor het plaatsen in de
koude oven.
Vital-stoomgaren
De Vital-stoomgaren bereidingsmethode ¾ is geschikt voor alle le-
vensmiddelen, zowel vers als diepvries.Groente, vlees, vis, deegwaren,
rijst, mais, gries en eieren kunnen worden bereid, verwarmd, ontdooid,
gepocheerd of geblancheerd.
De volledige maaltijd kan in één keer en direct op het servies worden
toebereid, onafhankelijk van de hoeveelheid en duur.
De volgende tabel Vital-stoomgaren geeft aanwijzingen.
Gebruiksaanwijzing
35
Tabel Vital-stoomgaren
Soort voedsel
Vital-stoomgaren ¾
Instelhoogten Tijd in min.
Risotto 2 25-30
Rijst 2 35-40
Aardappels in de schil 2 35-45
Zoute aardappels 2 35-40
Zuurkool 2 50-60
Ratatouille 2 25-30
Brocolis 2 30-35
Bloemkool, heel 2 35-40
Tomaten, heel 2 15-20
Rode bieten, heel 2 60-70
Koolrabi / selderij / venkel, gesneden 2 35-40
Zucchini, gesneden 2 20-25
Wortels, gesneden 2 30-35
Groente ontdooien en garen 2 30-35
Bonen blancheren 2 20-22
Groente blancheren 2 12-15
Ham, 1000 g 2 50-75
Kasselerrib 600-1000 g 2 45-55
Romige kaas opwarmen in plakken van
1cm
2 20-25
Forellen 170-300 g 2 15-25
Eieren, zachtgekookt 2 8-10
Eieren, middelhard 2 10-12
Eieren, hard 2 15-20
Gebruiksaanwijzing
36
Vital-stoomgaren en Multi-hete lucht (Infrathermbra-
den) na elkaar
Met de combinatie van Vital-stoomgaren ¾ en Multi-hete lucht »
kunnen na elkaar en bij Vital-stoomgaren bij elkaar vlees, groente
en anderszins in de oven worden gegaard zodat ze tegelijkertijd ser-
veerklaar zijn.
Het braadstuk met de functie Multi-hete lucht » aanbraden.
Reeds voorbereide groente en garnering op hittebestendig servies bij
het braadstuk in de oven plaatsen.
Functie Vital-stoomgaren ¾ starten en alles samen klaar garen.
3
Om de funktie Vital-stoomgaren ¾ te kunnen starten, moet de oven
tot een temperatuur van ong. 85°C afkoelen (zie temperatuurindicatie).
Open de ovendeur voor snellere afkoeling.
Tabellen Vital-stoomgaren en Multi-hete lucht
(Infrathermbraden) na elkaar
De binnentemperatuur van het vlees moet voor het omschakelen naar
Vital-stoomgaren ongeveer 60-63°C zijn.
soort voedsel
Vital-stoomgaren ¾ en Multi-hete lucht »
(Infrathermbraden) na elkaar
Oven-
functie
Temp.
in °C
Vlees
tijd in
min.
Functie-
schake-
laar
Vlees en
toebeho-
ren tijd in
min.
Hoogte-
instelling
Runderbraadstuk 1 kg,
Brocolis, polenta
» 180 50-60 ¾ 30-35
1
3
Varkensbraadstuk 1 kg,
Aardappelen, groente,
jus
» 180 40-50 ¾ 30-35
1
3
Kalfsbraadstuk 1 kg,
Rijst, groente
» 180 40-50 ¾ 30-35
1
3
Kip 1 kg,
Gebakken aardappelen,
Gegratineerde tomaten
» 190 40-50 ½
30
10
1
4
Gebruiksaanwijzing
37
Pauze-stoomgaren
De bereidingswijze pauze-stoomgaren ½ leent zich bijzonder voor het
aanbraden van grote stukken vlees en voor het ontdooien en verwar-
men van al gekruide en in porties verdeelde etenswaren.
Tabel pauze-stoomgaren
Garen op meerdere Instelhoogteen
Snij hele braadstukkken voor het verwarmen open.
Soort voedsel
Pauze-stoomgaren ½
Temperatuur
in °C
Tijd
in min.
Nivo
Corrigeren van menu
6 borden Ø 24 cm
120 15-20 1, 3 en 5
Varkensbraadstuk 1 kg, 180 55-65 2
Runderbraadstuk 1 kg, 180 55-65 2
Kalfsbraadstuk 1 kg, 180 45-55 2
Romige kaas, jong 500 g 180 30-40 2
Bokworst 90 15-20 2
Knakworstjes 90 15-20 2
Kasselerrib 600-1000 g 180 35-45 2
Kip 1 kg, 180 45-55 2
Eend 1,5-2 kg 180 55-65 2
Gans 3 kg 170 130-170 1
Visfilets 90 10-15 2
Aardappelen au gratin
Prei-aardappel au gratin
180 40-50 2
Pastaschotel 180 35-45 2
Lasagne 180 45-50 2
Van alles gemengd.
Brood 500-1000 g
190-200 50-60 2
Kadetjes 50-60 g 200-210 20-25 2
Gebruiksaanwijzing
38
Bakken
Voor bakken de ovenfuntie Multi-hete lucht », Pizzastand ¼ of Bo-
ven-/Onderverhitting  gebruiken.
Bakvormen
Voor Boven-/Onderverhitting  zijn vormen uit donker metaal en
stapelvormen geschikt.
Voor Multi-hete lucht » zoals Voor Pizzastand ¼ zijn ook lichtge-
kleurde metaalvormen geschikt.
Inbrengsleuven
Bakken met Boven-/Onderverhitting  is alleen maar mogelijk op
één hoogtenivo.
Met Multi-hete lucht » kunt u droog gebak en kleine gebakjes tot
op 3 nivo’s tegelijk bakken.
1 Bakbli:
bv. Inbrengsleuf 3
1 Bakvorm:
b. v. Inbrengsleuf 1
2 Bakblikken:
Inbrengsleuven 1 en 4
3 Bakblikken:
Inbrengsleuven 1, 3 en 5
Gebruiksaanwijzing
39
3
Algemene aanwijzingen
Verwijder bij bakken het vetfilter, omdat anders de baktijd langer
wordt en het oppervlak onregelmatig bruint.
De inbrengsleuven zijn genummerd van onder naar boven.
Plaats het bakblik met de opstaande rand naar voren!
Taart in vormen altijd in het midden van het rooster plaatsen.
U kunt met Multi-hete lucht » of Boven-/Onderverhitting  ook
in twee vormen tegelijkertijd naast elkaar op het rooster bakken. Al-
leen wordt de baktijd heel veel langer.
Aanwijzingen bij de baktabel
In de tabellen ziet u een keuze aan gerechten met de noodzakelijke
temperaturen, gaartijden en inschuifplaten.
De temperaturen en gaartijden zijn richtwaarden, die afhangen van
de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de bakvorm.
Wij raden u aan om bij de eerste keer de lagere temperatuur in te
stellen en pas bij noodzaak, bv. als u meer bruining wilt of de baktijd
te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Als u voor een bepaald recept geen concrete aanwijzingen vindt,
kijk dan bij een gelijksoortig gebak.
Bij het bakken van koek op bakblikken of in vormen op meerdere
nivo’s kan de baktijd zo’n 10-15 minuten langer zijn.
Vochtig gebak (b. v. Pizzas, vruchtentaarten, enz.) worden op een
plaat bereid.
Verschillen in dikte van het gebak kunnen in het begin van het bak-
proces tot verschillende bruining leiden. Verander in dit geval alstu-
blieft niet de temperatuurinstelling. Verschillen in bruining
verdwijnen gedurende het bakproces.
2
Bij langere baktijden kunt u de oven ong. 10 minuten voor het einde
van de baktijd uitdoen om de restwarmte te benutten.
De tabellen gelden, tenzij anders aangegeven, voor het plaatsen in de
koude oven.
Gebruiksaanwijzing
40
Baktabel
Bakken op een nivo
Soort gebak
Multi-hete
lucht
»
Boven-/
Onderverhitting
Â
Tijd
In-
brengs-
leuf van
onder
Tempera-
tuur ºC
Inbreng-
sleuf van
onder
Tempera-
tuur ºC
voor beide
functies
Uren: min.
Gebak in vormen
Nap- of
ronde taart
1 150-160 1 160-180 0:50-1:10
Zandkoek/
koningskoek
1 140-160 1 150-170 1:10-1:30
Koekjestaart 1 150-160 1 160-180 0:25-0:40
Taartbodem van slap deeg 3 170-180 2
190-210
1
0:10-0:25
Taartbodem van roerdeeg 3 150-170 2 170-190 0:20-0:25
Bedekte appeltaart 1 150-170 1 170-190 0:50-1:00
Pikante taart
(b.v. Quiche Lorraine)
1 160-180 1 190-210 0:30-1:10
Kaastaart 1 140-160 1 170-190 1:00-1:30
Gebak op
Bakblikken
Tulband/krans 3 160-170 3 170-190 0:30-0:40
Stol 3
.150-170
1
3
160-180
1
0:40-1:00
Brood (roggebrood) eerst
.....................................dan
1
.180-200
1
140-160
2
230
1
160-180
0:20
0:30-1:00
Windbuil/Éclairs 3
160-170
1
3 190-210 0:15-0:30
Koekrol 3
150-170
1
3
180-200
1
0:10-0:20
Droog strooigebak 3 150-160 3 160-180 0:20-0:40
Boter-/Suikerkoek 3
160-170
1
3
190-210
1
0:15-0:30
Gebruiksaanwijzing
41
Vruchtencake
(op rijsdeeg/roerdeeg)
2
3 150-170 3 170-190 0:25-0:50
Vruchtencake op slap
deeg
1
3 160-170 3 170-190 0:40-1:20
Blikkoek met
delicaat beleg
(b.v. Kwark, room,
honing)
- - 3
160-180
1
0:40-1:20
Pizza (met veel beleg)
2
1 180-200 1
190-210
1
0:30-1:00
Pizza (dun) 1 200-220 1
230
1
0:10-0:25
Broodtaart 1 200-220 1
230
1
0:08-0:15
Kiezen CH) 1 180-200 1 210-230 0:35-0:50
Klein gebak
Koekjes van slap deeg 3 150-160 3
170-190
1
0:06-0:20
Spuitgebak 3 140-150 3 160-180 0:10-0:40
Koekjes van roerdeeg 3 150-160 3 170-190 0:15-0:20
Gebak van eiwit, baiser 3 80-100 3 100-120 2:00-2:30
Makronen 3 100-120 3 120-140 0:30-0:60
Klein gerezen gebak 3 160-170 3 170-190 0:20-0:40
Klein gebak van blader-
deeg
3
170-180
1
3
190-210
1
0:20-0:30
Kadetjes 3
180-200
1
3
180-220
1
0:20-0:35
1) Oven voorverwarmen!
2) Universeelpan gebruiken!
De dikgedrukte informatie geeft telkens de voor het gerecht meest geschikte
ovenfunctie.
Soort gebak
Multi-hete
lucht
»
Boven-/
Onderverhitting
Â
Tijd
In-
brengs-
leuf van
onder
Tempera-
tuur ºC
Inbreng-
sleuf van
onder
Tempera-
tuur ºC
voor beide
functies
Uren: min.
Gebruiksaanwijzing
42
Bakken op meerdere inbrengsleuven
Soort gebak
Multi-hete lucht »
Tijd
Uren: Min.
Inbrengsleuf van onder
Tempera-
tuur ºC
2 nivo’s 3 nivo’s
Gebak op bakblikken
Windbuil/Éclairs 1/4 -
160-180
1
0:35-0:60
Droog strooigebak 1/4 - 140-160 0:30-0:60
Klein gebak
Koekjes van slap deeg 1/4 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Spuitgebak 1/4 1/3/5 140-150 0:20-0:60
Koekjes van roerdeeg 1/4 - 160-170 0:25-0:40
Gebak van eiwit, baiser 1/4 - 80-100 2:10-2:50
Makronen 1/4 - 100-120 0:40-1:20
Klein gerezen gebak 1/4 - 160-170 0:30-0:60
Klein gebak van blader-
deeg
1/4 -
170-180
1
0:30-0:50
Kadetjes 1/4 -
180-190
1
0:30-0:55
Gebruiksaanwijzing
43
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaken Oplossingen
De onderkant van het
gebak is te licht van
kleur
Verkeerde inbrenghoogte Gebak dieper inschuiven
Het gebak stort in
(wordt rul, slap,
Waterstrepen)
Te hoge baktemperatuur Stel de baktemperatuur iets
lager in
Te korte baktijd Baktijd verlengen
Baktijden kunnen niet wor-
den verkort door hogere
baktemperaturen
Te veel vocht in het deeg Gebruik de volgende keer
minder vocht.
Houdt de roertijden aan,
in het bijzonder die van huis-
houdelijke apparaten
Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Stel de baktemperatuur de
volgende keer iets hoger in
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Gebak wordt ongelijk-
matig bruin
Te hoge baktemperatuur en te
korte baktijd
Baktemperatuur iets lager
instellen en baktijd verlen-
gen
Het deeg is ongelijkmatig ver-
deeld
Verspreid het deeg gelijkk-
matig over het bakblik
Vetfilter is geplaatst Verwijder het vetfilter
Te lange baktijd Temperatuur te laag Baktemperatuur de vol-
gende keer iets hoger instel-
len
Vetfilter is geplaatst Verwijder het vetfilter
Gebruiksaanwijzing
44
Tabel ovenschotels en gratineren
Boven- en onderwarmte O Infratherm-braden I Tijd
Inzetniveau
van
onderen
Tempera-
tuur
°C
Inzetniveau
van
onderen
Tempera-
tuur
°C
uren: min.
pastaschotel 1 180-200 1 160-170 0:45-1:00
lasagne 1 180-200 1 160-170 0:25-0:40
gegratineerde
groente
1
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
gegratineerd
stokbrood
1
1) Oven voorverwarmen.
De vetgedrukte waarden geven de gunstigste ovenfunctie aan.
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
zoete
ovenschotel
1 180-200 - - 0:40-0:60
visschotel 1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
gevulde groente 1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
Gebruiksaanwijzing
45
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten
3
Bij diepgevroren gerechten kunnen tijdens het bereiden de gebruikte
bakplaten kromtrekken. Dat is een gevolg van het grote temperatuur-
verschil tussen gerecht en oventemperatuur. Na het afkoelen van de
platen verdwijnt de vervorming weer.
Gerecht Inzetniveau
van onderen
Ovenfunctie
Temperatuur Tijd
diepvries-pizza 3
boven- en
onderwarmte O
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
patates frites
1
(300-600 g)
1) opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x omkeren.
3
infratherm-
braden I
200-220 °C 15-25 min.
baguettes 3
boven- en
onderwarmte O
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
vruchtengebak 3
boven- en
onderwarmte O
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
Gebruiksaanwijzing
46
Braden
Om te braden de ovenfunctie Infrabraten ¿ of Boven-/
Onderverhitting  gebruiken.
Braadservies
Om te braden is ieder hittebestendig servies geschikt (zie opgave fa-
brikant!).
Bij servies met een kunstof steel er op letten dat deze hittebestendig
is (zie opgave fabrikant!)
Grote braadstukken kunt u direkt in de universeelpan of op het
rooster met onderliggende universeelpan braden (bv. Kalkoen,
gans, 3-4 kippen, 3-4 hazen)
Wij bevelen aan om alle magere vleessoorten in de braadschaal met
deksel te braden (bv. Kalfs-, zuur-, suddervlees, diepgevroren vlees).
Op deze manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u in de braad-
schaal zonder deksel braden bv. Gehakt, varkens-, lams- en schapen-
braadstuk, eend, haas, kip, klein gevolgelte, rosbief, biefstuk, wild).
3
Tip: Als u in een bakvorm braadt, wordt de oven minder vuil!
Nivo’s
Voor de keuze van het nivo gebruikt u de volgende tabel.
Gebruiksaanwijzing
47
Aanwijzingen bij de tabel braden
In de tabel ziet u voor de verschillende vleessoorten opgaves voor tem-
peratuurinstelling, gaartijd en nivo. De opgaves zijn richtwaarden.
Wij raden u aan vlees en vis slechts vanaf 1kg in de oven te braden.
De functie Boven-/Onderverhitting  is bijzonder geschikt voor
zeer mager vlees zoals vis of wild. Voor alle andere soorten vlees (in
het bijzonder gevogelte) raden wij de functie Infrabraten aan ¿.
Om het aanbranden van vleessap of vet te vermijden, raden wij aan
een beetje vocht in het braadservies te doen.
Het braadstuk, indien nodig (na 1/2 - 2/3 van de gaartijd), keren.
3
Tip: Grote braadstukken en gevogelte gedurende de gaartijd meerdere
keren met braadvocht begieten. Daarmee bereikt u een beter braadre-
sultaat.
2
Schakel de oven ong. 10 minuten voor het einde van de braadtijd uit
om de restwarmte te benutten.
Gebruiksaanwijzing
48
Tabel braadstukken
Soort vlees
Hoe-
veelheid
Boven-/
Onderverhitting Â
Thermobraden ¿
Tijd
Gewicht
Nivo
van onder
Tempera-
tuur
ºC
Nivo
van on-
der
Tempera-
tuur
ºC
Uren:
min.
Rundvlees
Suddervlees 1-1,5 kg 2 200-230 - - 2:00-2:30
Rosbief of os-
sehaas
per cm
dikte
Rood (rare)
van binnen
per cm
dikte
2
230
1
2 190-200 0:05-0:06
Van binnen
roze (medium)
per cm
dikte
2
230
1
2 180-190 0:06-0:08
Doorbakken
per cm
dikte
2
210-230
1
2 170-180 0:08-0:10
Varkensvlees
Fricandeau,
Hamlap
1-1,5 kg 2 210-220 2 160-180 1:30-2:00
Tussenribstuk,
kasselerrib
1-1,5 kg) 2 180-190 2 170-180 1:00-1:30
Gehakt
750 g-
1 kg
2 170-180 2 160-170 0:45-1:00
Varkenshaas
(voorgekookt)
750 g-
1 kg
2 210-220 2 150-170 1:30-2:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1 kg 2 210-220 2 160-180 1:30-2:00
Kalfsbout 1,5-2 kg 2 210-225 2 160-180 2:00-2:30
Schapenvlees/lamsvlees
Schapenbout
Lamsbraadstuk
1-1,5 kg 2 210-220 2 150-170 1:15-2:00
Schapenrug 1-1,5 kg 2 210-220 2 160-180 1:00-1:30
Gebruiksaanwijzing
49
Wild
Hazerug,
Hazebouten
tot 1 kg 3
220-230
1
3 160-170 0:25-0:40
Ree-/herterug 1,5-2 kg 2 210-220 2 160-180 1:15-1:45
Ree-/hertebout 1,5-2 kg 2 200-210 2 160-180 1:30-2:15
Gevogelte
Stukken vleu-
gel
4-6 stuks
elk 200-
250g
3 220-230 3 180-200 0:35-0:50
Halvekip
2-4 Stuks
elk 400-
500 g
3 220-230 3 180-200 0:35-0:50
Kip
Slachtkip
1-1,5 kg 2 220-230 2 170-180 0:45-1:15
Eend 1,5-2 kg 2 210-220 2 160-180 1:00-1:30
Gans 3,5-5 kg 2 200-210 2 150-160 2:30-3:00
Kalkoen
2,5-
3,5 kg
4-6 kg
2
200-210
180-200
2
150-160
140-150
1:30-2:00
2:30-4:00
Vis (plakken)
Hele vissen 1-1,5 kg 2 / 3 210-220 2 / 3 160-170 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen.
De dikgedrukte informatie geeft telkens de voor het gerecht gunstigste ovenfunc-
tie.
Soort vlees
Hoe-
veelheid
Boven-/
Onderverhitting Â
Thermobraden ¿
Tijd
Gewicht
Nivo
van onder
Tempera-
tuur
ºC
Nivo
van on-
der
Tempera-
tuur
ºC
Uren:
min.
Gebruiksaanwijzing
50
Tabel vleesthermometer
Vleessoort Vleeskerntemperatuur
rundvlees
suddervlees 90 - 95 °C
rosbief of ossenhaas van binnen rood (rare)
van binnen roze (medium)
doorbakken
45 - 50 °C
60 - 65 °C
75 - 80 °C
varkensvlees
fricandeau, hamlap 80 - 82 °C
tussenribstuk, kasselerrib 75 - 80 °C
gehakt 75 - 80 °C
kalfsvlees
kalfsbraadstuk 75 - 80 °C
kalfsbout 85 - 90 °C
schapenvlees / lamsvlees
schapenbout 80 - 85 °C
schapenrug 80 - 85 °C
lamsbout, lamsbraadstuk 75 - 80 °C
wild
hazenrug 70 - 75 °C
hazenpoot, hazenbout 70 - 75 °C
gehele haas 70 - 75 °C
reerug, hertenrug 70 - 75 °C
reebout, hertenbout 70 - 75 °C
Gebruiksaanwijzing
51
Vlakgrilleren
Om te grilleren moet de functie ovenfunctie Kleine grill À of Grote
grill Á met de temperatuurinstelling 230°C worden gebruikt.
1
Let op: Grilleren altijd met gesloten ovendeur.
3
De lege oven altijd 3 minuten vóórverwarmen!
Grilleerbenodigdheden
Bij het grilleren zowel het Combi-rooster als de onderliggende uni-
verseelpan gebruiken.
Nivo’s
Voor het grilleren van vlak voedsel in principe nivo 4 gebruiken.
Aanwijzingen bij de grilleertabel
De grilleertijden zijn richtwaarden en hangen van het soort en de kwa-
liteit van het vlees of vis, af.
Grilleren is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis.
Grilleervlees/-vis omdraaien na ong. de helft van de grilleertijd.
Tabel grilleren
Grilvoedsel
Nivo
van onder
Grilleerduur
kant 1 kant 2
Frikadellen 4 8-10 min. 6-8 min.
Varkenshaas 4 10-12 min. 6-10 min.
Braadworsten 4 8-10 min. 6-8 min.
Steaks van runderbiefstuk
Kalfssteaks
4 6-7 min. 5-6 min.
Ossehaas, rosbief
(ong. 1 kg)
3 10-12 min. 10-12 min.
Geroosterd brood
1
1) Grilleerrooster gebruiken zonder universeelpan
3 2-3 min. 2-3 min.
Geroosterd brood met be-
leg
3 6-8 min. -
Gebruiksaanwijzing
52
Ontdooien
Voor ontdooien de ovenfunctie Ontdooien/Roosteren à met tempera-
tuur-instelling 40°C gebruiken.
Ontdooiservies
Uitgepakte etenswaren op een bord op het rooster plaatsen.
Niet afdekken met borden of schotels, omdat deze de ontdooitijd
aanzienlijk verlengen.
Nivo’s
Voor ontdooien het rooster op het eerste nivo plaatsen.
Aanwijzingen bij de ontdooitabel
De volgende tabel geeft u enkele aanknopingspunten voor de ontdooi-
tijden.
Ontdooitabel
Gerecht
Ontdooitijd
min.
nadooi-
tijd min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30
Leg de kip op een omgekeerde onder-
schotel in een groot bord Halverwege
de gaartijd keren of met folie afdek-
ken.
Vlees, 1000 g 100-140 20-30
Na de helft van de tijd keren of
met folie afdekken
Vlees, 500 g 90-120 20-30
Na de helft van de tijd keren of
met folie afdekken
Forel, 150 g 25-35 10-15 Niet afdekken
Aardbeien, 300 g 20-30 10-20 Niet afdekken
Gebruiksaanwijzing
53
Roosteren
Voor roosteren de ovenfunctie Ontdooien/Roosteren à gebruiken.
Servies
Rooster of bakblik met perkament- of bakpapier bekleden.
Nivo’s
U kunt tot op 2 nivo’s tegelijk roosteren.
Rooster of bakblik op het eerste en vierde nivo van onderen plaat-
sen.
Aanwijzingen bij de roostertabel
Voorbereid roostervoedsel gelijkmatig over het rooster of bakblik ver-
delen.
Roostervoedsel regelmatig keren.
Roostervoedsel uit de oven nemen als het nog kan worden gebogen
en er geen sap meer uit vloeit.
Roostertabel
Levensmiddelen
Temperatuur
°C
Tijd
Uren
Groente
Bonen 75 6 - 8
Pepperone (stengels) 75 6 - 8
Soepgroenten 75 5 - 6
Paddestoelen 50 6 - 8
Kruiden 40 - 50 2 - 3
Fruit
Pruimen 75 8 - 10
Abrikozen 75 8 - 10
Appelschijven 75 6 - 8
Peren 75 6 - 9
Gebruiksaanwijzing
54
Laagtemperatuurgaren
Met de functie Laagtemperaturgaren »¸ wordt het braadsel
lekker mals en blijft bijzonder sappig.
1. Met knop EEN H de oven aanschakelen.
2. Met knop OVENFUNCTIE Ë de functie Laagtemperatuur-
garen »¸ kiezen. Op het indicatiepaneel lichten op »
en ¸.
3
In de eerste 10 minuten van het programma wordt de lege oven tot
120ºC opgewarmd. Bij de tijdindicatie wordt de opwarming getoond.
Bovendien licht op Æ.
Na afloop van de opwarmtijd klinkt een signaal. De oven schakelt auto-
matisch om op 80ºC.
3. Braadt het braadvlees inmiddels zeer heet aan in de pan.
4. Leg het braadvlees in een braadschaal of direct op het rooster boven de
universeelpan en schuif het in de voorverwarmde oven.
Zie de tabel voor laagtemperatuur garen voor de gaartijd.
Tabel laagtemperatuurgaren
LAAGTEMPERATUURGAREN »¸
Voor-ver-
warmen
Garen
Soort voedsel
Gewicht
kg
Tempera-
tuur
°C
Tempera-
tuur
°C
Tijd
min.
Nivo
Rosbief 1-1,5 120 80 90-100 2
Runderbiefstuk 1-1,5 120 80 90-100 2
Kalfsbraadstuk 1-1,5 120 80 90-100 2
Gebruiksaanwijzing
55
Biofuncties
De lage temperaturen, die met deze oven kunnen worden ingesteld,
maken het maken van yoghurt en het gisten van deeg mogelijk.
1
Let op: Bij allen biofuncties moet de temperatuurinstelling worden
veranderd!
2
Bij het braden bij lagere temperaturen heeft u tot 20% minder energie
nodig dan bij traditioneel braden.
Yoghurt maken
Voor het bereiden van yoghurt de ovenfunctie Boven/-
Onderverhitting  gebruiken.
Servies
Doe de yoghurt in kopjes of glazen van ong. 150 ml en dek deze af
met folie of een deksel.
Nivo
Rooster in het derde nivo van onder plaatsen.
1. Melk afkoken. bv. 1 liter voor 6-8 porties).
2. Laat melk afkoelen tot 40ºC.
3. Een beker natuurlijke yoghurt (ong. 150 g) door de melk roeren,
in houders gieten en afdekken.
4. Stel de houders op het rooster.
5. Ovenfunctie Boven-/Onderverhitting  kiezen en temperatuurin-
stelling wijzigen in 40°C veranderen.
6. Yoghurt na ong. 5-8 uur uit de oven halen (zodra hij stevig is).
Gebruiksaanwijzing
56
Gisten van deeg
Voor het gisten van deeg ovenfunctie Boven-/Onderverhitting  ge-
bruiken.
Servies
Gebruik voor rijzen van het deeg een schotel die tot 40ºC hittebe-
stendig is.
Nivo
Rooster in het tweede nivo van onder plaatsen.
1. Schotel met het deeg met transparantfolie bedekken en op het rooster
plaatsen.
2. Ovenfunctie Boven-/Onderverhitting  kiezen en temperatuurinstel-
ling in 40°C veranderen.
3. Laat het deeg rijzen tot het twee maal zo groot is.
Gebruiksaanwijzing
57
Wekken
Voor wekken ovenfunctie Pauze-stoomgaren ¾ gebruiken.
Wekbenodigdheden
Voor wekken uitsluitend in de handel verkrijgbare wekglazen van ge-
lijke grootte gebruiken.
3
Glazen met Twist-Off- of bajonetdeksel en metalen dozen zijn niet
geschikt.
Nivo
Voor wekken het onderste nivo gebruiken.
Aanwijzingen bij het wekken
Voor wekken de universeelpan gebruiken. Daarop kunnen tot zes
wekglazen van elk een liter worden geplaatst.
De wekglazen moeten allemaal evenvol zijn en op gelijke wijze afge-
sloten.
Plaats de wekglazen dusdanig in de universeelpan dat ze elkaar niet
aanraken.
Gebruiksaanwijzing
58
Tabel wekken
Wekvoedsel
Tempera-
tuur
°C
Wekken tot
begin bor-
relen
min.
Verder
koken
bij 100°C
min.
In de
uitgeschakelde
Oven
laten staan
min.
Bessen
Aardbeien, blauwe bes-
sen, frambozen,
rijpe kruisbessen
140-150 35-45 --- ---
Onrijpe kruisbessen 140-150 35-45 15 ---
Pitvruchten
Peren, kwee-appels
Pruimen, pruimedanten,
Vruchten met hard
vruchtvlees
140-150 35-45 15 ---
Groente
Wortels/uien 140-150 50 15 60
Paddestoelen 140-150 45 30 60
Gemengd zuur 150-160 50 15 ---
Koolrabi, erwten
Asperges, bonen
150-160 50 80-120 45-60
Gebruiksaanwijzing
59
Reiniging en onderhoud
1
Waarschuwing: Het reinigen van het apparaat met een stoomstraal- of
hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Buitenkant van het apparaat
De voorkant van het apparaat met een zachte doek en een warm sopje
afnemen.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of schu-
rende voorwerpen.
Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen
gebruiken.
Binnenkant van de oven
1
Waarschuwing: De oven moet zijn afgekoeld om te kunnen reinigen!
Reinig het apparaat telkens na gebruik. Zo verwijdert u op eenvoudige
wijze vlekken en branden deze zich niet vast.
Om te reinigen op knop EEN H drukken: De ovenverlichting is inge-
schakeld.
De oven na ieder gebruik met spoelmiddel afnemen en drogen. Ge-
bruik geen schurende voorwerpen.
Week, indien nodig, vuiligheid eerst in of schakel de functie Vital-
stoomgaren ¾ gedurende korte tijd in.
Hardnekkig vuil met speciale ovenreiniger verwijderen.
1
Let op: Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant op als u ovenspray
gebruikt!
Gebruiksaanwijzing
60
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, inschuifroosters enz.) elke keer na
het gebruik afwassen en goed afdrogen. Kort laten inweken zorgt voor
makkelijker schoonmaken.
Vetfilter
1. Het vetfilter in een heet sopje of in de afwasautomaat reinigen.
2. Als het vuil sterk is ingebrand in wat water en 2-3 eetlepels afwasmiddel
voor afwasautomaten uitkoken.
Gebruiksaanwijzing
61
Nivorails
Voor het schoonmaken van de zijkanten kunnen de nivorails links en
rechts in de oven worden verwijderd.
Nivorails uitnemen
1. Schroef losmaken.
2. Rails zijdelings weg trekken (1).
3. Rails uit de achterophanging
lichten (2).
3
De siliconedoppen (ter bescherming van de emaille oppervlakken) moe-
ten om de rails sluiten.
Om de rechterrail te verwijderen en te plaatsen moet de dop van het
vleesspiesinsteekpunt worden verwijderd.
Gebruiksaanwijzing
62
Nivorails inzetten
1. Rails in de achterophanging plaat-
sen en dan zijdelings tegen de
schroefdraad drukken (1).
2. Schroef plaatsen en vastdraaien (2).
Gebruiksaanwijzing
63
Stomer
1
Let op: De stomer na ieder gebruik droog wrijven. Water met een
spons opzuigen.
Eventuele kalkresten kunnen het best met azijn worden verwijderd.
Om kalkaanslag te voorkomen, slechts gedestilleerd of ontkalkt water,
b. v. uit een waterfilterinstallatie, gebruiken.
1
Let op: Chemische ontkalkingsmiddelen kunnen het emaille van de
oven beschadigen. Volg alstublieft nauwlettend de aanwijzingen van
de fabrikant op!
Waterschuifla en stomer
1. Azijn (ong. 200 ml) niet direct in de
stomer, maar boven de water-
schuifla in de toevoer gieten.
Ong. 10 minuten in de stomer laten
inwerken.
2. Verwijder de azijn met een niet-
krassende spons.
3. Het stoomsysteem boven de water-
schuifla met helder, ontkalkt water
(100-200 ml) doorspoelen.
4. Water met de spons uit de stomer verwijderen en droogwrijven.
5. Laat de ovendeur open staan om de oven volledig te laten drogen.
Gebruiksaanwijzing
64
Ovenverlichting
Gevaar voor electrische schokken! Schakel, voor het wisselen van de
ovenlamp:
de oven uit.
Zekeringen in de zekeringenkast losdraaien of uitschakelen.
3
Leg een doek op de bodem van de oven ter bescherming van de oven-
lamp en de glazen kap.
Achterste ovenlamp wisselen/glazen kap reinigen
1. glazen kap linksom losdraaien.
2. Pakkingschijven en metalen ring
verwijderen en glazen kap reinigen.
3. Indien nodig:
ovenverlichting 25 Watt, 230 V,
300°C hittebestendig, wisselen.
4. Pakkingschijven em metalen ring
op de glazen kap plaatsen.
5. Plaats de glazen kap.
Gebruiksaanwijzing
65
Ovenlamp aan de zijkant wisselen/glazen kap reinigen
1. Verwijderlinker nivorail.
2. Schroef het metalen deksel los
met een kruisschroevendraaier.
3. Verwijder het metalen deksel en
de pakking.
4. Indien nodig:
ovenverlichting 25 Watt, 230 V,
300°C hittebestendig, wisselen.
5. Metalen deksel en de pakking
weer plaatsen en schroeven
vast draaien.
6. Nivorail plaatsen.
Gebruiksaanwijzing
66
Wat moet u doen, als...
Als u de storing met de aangegeven oplossingen niet kunt verhel-
pen, wendt u zich dan tot uw vakhandelaar of tot de service-afde-
ling.
1
Waarschuwing: Reparaties aan het apparaat mogen slechts door be-
voegde vaklui worden uitgevoerd! Door onvakkundig uitgevoerde re-
paraties kunnen grote gevaren voor de gebruiker ontstaan.
Storing Mogelijke oorzaken Oplossingen
De oven wordt niet
warm.
De oven is niet
ingeschakeld.
Oven inschakelen.
De tijd is niet
ingesteld.
Tijd instellen
(zie hoofdstuk “Voor het eer-
ste gebruik“).
De noodzakelijke instellin-
gen zijn niet gedaan.
Instellingen controleren.
Storing in de stroomvoor-
ziening.
De zekering in de zekerin-
genkast is doorgeslagen.
Zekeringen controleren.
Indien de zekeringen vaak
doorslaan, moet u een er-
kende elektricien laten ko-
men.
De oven wordt, on-
danks de ingescha-
kelde functie en
temperatuur,
niet warm.
Programma-automatiek met
later gaarbegin was inge-
steld.
Automatische instellingen
van de elektronische klok
uitvegen of opnieuw instel-
len.
Het vleesspit
doet het niet.
Het vleesspit is niet goed in-
gestoken of defect.
Insteekgat voor vleesspit
controleren.
Het servicesymbool
en een foutcode lich-
ten op.
Elektronische storing. Klantenservice waarschuwen.
De tijdindicatie in
de elektronische
klok knippert.
Stroomuitval.
Tijd instellen
(zie hoofdstuk “Voor het eer-
ste gebruik“).
De oven-verlichting
doet het niet.
De ovenlamp is kapot.
Ovenlamp vervangen
(zie hoofdstuk “Reiniging en
onderhoud”.
Gebruiksaanwijzing
67
: Waarschuwing: Beschadigde apparaten mogen niet worden gebruikt.
Bij storing of defect de zekeringen uitschakelen of losdraaien.
Bij foutieve bediening wordt het bezoek van de technicus van de klan-
tenservice of de vakhandelaar in rekening gebracht.
Servicesymbol en foutcode
Bij storingen aan de elektronische besturing lichten in het
indicatiepaneel Ç en een foutcode bij de temperatuurindicatie.
Zekering uitschakelen.
Na een paar minuten zekering weer inschakelen.
De oven weer inschakelen.
Als Ç weer oplicht, de servivedienst waarschuwen en het model
(zie hoofdstuk “Service”) en de foutcode, b. v. “001”, opgeven.
3
Om veiligheidsredenen wordt het apparaat voortdurend gekoeld.
Indien nodig het apparaat met de zekering uitschakelen.
Gebruiksaanwijzing
68
Technische gegevens
Binnenafmetingen oven
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335-2-6
m.b.t. de veiligheid van elektrische apparaten voor huishoudelijk ge-
bruik en soortgelijke doeleinden en
EN 60 350 resp. DIN 44546 / 44547 / 44548
m.b.t. de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen, bakvor-
men, ovens en grills voor het huishouden.
EN 55014-2 / VDE 0875 deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 deel 14 / 1999-10
EN 61000-3-2 / VDE 0838 deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
m.b.t. de fundamentele beschermingseisen voor elektromagnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EU-richtlijnen:
73/23/EG van 19.02.1973 (laagspanningsrichtlijn inclusief wijziging
90/683/EEG)
89/336/EG van 03.05.1989 (EMC-richtlijn inclusief
wijzigingsrichtlijn 92/31/EG)
93/68/EEG CE-markeringsrichtlijn.
Hoogte x breedte x diepte 31,5 cm x 40,8 cm x 40,6 cm
Volume (nuttige inhoud) 52,0 l
Montageaanwijzingen
69
Montageaanwijzingen
1
Attentie: Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen al-
leen door een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
1 Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur
In de elektrische installatie moet een inrichting zitten waarmee het
apparaat met een contactopeningswijdte van minimaal 3 mm alpolig
van het elektriciteitsnet afgekoppeld kan worden.
Als geschikte scheidingsinrichting gelden bijv. aardlekschakelaar, ze-
keringen (schroefzekeringen moeten uit de fitting gehaald worden),
veiligheidschakelaar.
Contactbescherming moet door de inbouw gegarandeerd zijn.
De stabiliteit van de inbouwkast moet voldoen aan DIN 68930.
Inbouwfornuizen en inbouwkookplaten zijn met speciale
steeksystemen uitgerust. Ze mogen alleen met apparaten van het
passende systeem gecombineerd worden.
Montageaanwijzingen
70
1
2
Montageaanwijzingen
71
3 4
5
Montageaanwijzingen
72
6
Montageaanwijzingen
73
7
Montageaanwijzingen
74
8
9
75
76
77
78
Register
A
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10, 19
Afdanken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
B
Bakblik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Bakken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Bedieningspaneel
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Beschrijving van het apparaat
. . . . . . . . . . . 8
Boven- / Onderverhitting
. . . . . . . . . . . . . . 16
Braden
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
C
Combi-rooster . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
G
Gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Grilleren
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
Grote grill
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
I
Indicatiepaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Infrathermbraden
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
K
Kantelvergrendeling . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Kant-en-klare gerechten
. . . . . . . . . . . . . . 45
Kinderslot
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Klantenservice
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79
Kleine grill
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Klok
dagtijd instellen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Duur instellen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Einde instellen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
functies
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Korte tijd instellen
. . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Tijd instellen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Tijd veranderen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
klok
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
L
Laagtemperatuur garen . . . . . . . . . . . .16, 54
M
Multi-hete lucht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
N
Nivorails . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61
O
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .52
Oven
accessoires
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10
Afkoelventilatie
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .18
bedienen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13
functies
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .15
lamp
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .64
Restwarmte-indicatie
. . . . . . . . . . . . . . .18
Veiligheidsuitschakeling
. . . . . . . . . . . . .30
Ovenschotels
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .44
P
Pauze stoomgaren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .15
Pizzastand
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .15
R
Reinigen
Nivorails
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .61
Reiniging
accessoires
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .60
Binnenkant oven
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .59
Stomer
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .63
Vóórreinigen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .12
Reparaties
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5
Rooster
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .19
Roosteren
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .16
S
Servicesymbol en foutcode . . . . . . . . . . . . .67
Stoomgaarfuncties
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .31
T
Tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .33
U
Universeelpan . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10, 19
V
Veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5
Vetfilter
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .60
Vital-stoomgaren
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .15
Vleesspit
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10
vleesthermometer
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20
W
Wat moet u doen, als... . . . . . . . . . . . . . . . .66
Wekken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .57
79
Service
In hoofdstuk “Wat is er aan de hand als” vindt u enkele storingen die u
zelf kunt opheffen. Lees in geval van storing eerst dit hoofdstuk.
Gaat het om een technische storing?
Neem dan contact op met onze service-afdeling.
Bereid het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of bezoek van een servicetechnicus nodig is.
Geef zo nauwkeurig mogelijk op:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek beslist de
volgende gegevens van uw appa-
raat op het typeplaatje:
PNC-nr. (9 cijfers),
S-nr. (8 cijfers).
Wij raden u aan de nummers hier te
noteren zodat u ze altijd bij de
hand hebt.
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing m.b.v. de storingstabel (zie hoofdstuk “Wat is er aan
de hand als ...”) zelf had kunnen opheffen,
als de service-technicus u verschillende malen moet bezoeken, omdat
hij vóór zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gekregen en
daarom bijv. onderdelen moet halen. Dit kunt u voorkomen als u uw
telefoongesprek goed voorbereidt zoals boven beschreven.
PNC . . . . . . . . .
S-nr. . . . . . . . .
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
315 6002 04-A-310702-04
Wijzigingen voorbehouden
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

AEG B8920-M Handleiding

Type
Handleiding