Electrolux EOK96030U Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding
gebruiksaanwijzing
Multi-stoomgaar-onderbouwoven
EOK96030
Electrolux. Thinking of you.
Ga voor meer van onze ideeën naar www.electrolux.com
Inhoud
Veiligheidsinstructies 2
Beschrijving van het apparaat 3
Voor het eerste gebruik 5
Bedienen van de oven 6
Toepassingen, tabellen en tips 16
Reiniging en onderhoud 33
Wat te doen als ... 36
Montageinstructie 37
Afvalverwerking 43
Service 43
Wijzigingen voorbehouden
Veiligheidsinstructies
Belangrijke veiligheidsinstructies!
Zorgvuldig lezen en voor toekomstige
raadpleging bewaren!
Elektrische veiligheid
Het apparaat mag uitsluitend door een er-
kend vakman worden aangesloten.
Bij storingen of beschadigingen aan het
apparaat: Zekeringen losdraaien resp. uit-
schakelen.
Reparaties aan het apparaat mogen uit-
sluitend door vakmensen worden uit-
gevoerd. Door onvakkundig uitgevoerde
reparaties kunnen grote gevaren ontstaan.
Wendt u zich in geval van reparatie tot on-
ze klantenservice of uw vakhandel.
Kinderbeveiliging
Kinderen nooit zonder toezicht laten terwijl
het apparaat in werking is.
Dit apparaat is voorzien van een kinderbe-
veiliging.
Veiligheid tijdens het gebruik
Dit apparaat mag alleen in het huishouden
worden gebruikt voor het koken, braden
en bakken van levensmiddelen.
Wees voorzichtig bij het aansluiten van
elektrische apparaten op stopcontacten in
de buurt van het apparaat. Aansluitleidin-
gen mogen niet onder de hete ovendeur
worden vastgeklemd.
Waarschuwing: Gevaar voor verbran-
ding! Tijdens de werking wordt de bin-
nenkant van de oven heet.
Waarschuwing: Open in geen geval de
ovendeur tijdens het stoomgaren.
Door de ontsnappende stoom kan water-
schade aan meubels ontstaan. Vermijd di-
rect contact met de ontsnappende stoom.
Als u alcoholische toevoegingen in de oven
gebruikt, kan er eventueel een licht ont-
vlambaar alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Doe in dat geval de deur voorzichtig open.
Houd daarbij gloeiende voorwerpen, von-
ken of vuur uit de buurt.
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik
door personen (waaronder begrepen kin-
deren) met verminderde fysieke, zintuiglij-
ke vermogens of een gebrek aan ervaring
en kennis, tenzij dit onder toezicht gebeurt
van een voor hun veiligheid verantwoorde-
lijke persoon of tenzij zij van een dergelijke
persoon instructie hebben ontvangen over
het gebruik van het apparaat.
Aanwijzing met betrekking tot acrylami-
de
Volgens de laatste wetenschappelijke
inzichten kan een intensieve bruining van
levensmiddelen, met name bij zetmeel-
houdende producten, een gevaar voor
de gezondheid door acrylamide opleve-
ren. Om die reden adviseren wij levens-
middelen zoveel mogelijk bij lage tem-
peraturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
Zo vermijdt u schade aan het apparaat
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie
en zet geen braadslede of bakplaat op de
bodem van de oven, anders kan het email
van de oven door de oplopende hitte be-
schadigd worden.
Druppels vruchtensap, die op het bakblik
terechtkomen, laten vlekken achter die
niet meer verwijderd kunnen worden. Ge-
bruik voor cakes met veel vocht een diep
bakblik.
Belast de ovendeur niet.
2 electrolux
Giet nooit water direct in de hete oven. Dan
kan het emaille beschadigd raken en kun-
nen er verkleuringen ontstaan.
Bij heftige stoten, vooral tegen de zijkanten
van de voorste glasplaat, kan het glas bre-
ken.
Bewaar geen brandbare stoffen in de
oven. Deze kunnen bij het inschakelen van
de oven vlam vatten.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in
de oven. Het emaille kan beschadigd ra-
ken.
Bewaar, nadat de koelventilator is uitge-
schakeld, geen onafgedekte etenswaren
in de oven. In de ovenruimte en op het glas
van de deur kan vochtigheid neerslaan, die
ook op uw meubilair terecht kan komen.
Informatie emaillelaag
Kleurveranderingen van de emaillelaag
van de oven als gevolg van het gebruik
zijn niet van invloed op de deugdelijkheid
van het apparaat voor regulier of con-
tractueel gebruik. Dit zijn derhalve geen
gebreken in de zin van het recht op ga-
rantie.
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
1 2
3
4
1 Bedieningspaneel
2 Lichtbalk
3 Deurgreep
4 Bakovendeur
Het apparaat schakelt zich na 2 minuten
uit, als er geen functie is geselecteerd en
er niets aan het apparaat is gewijzigd. De
lichtbalk blijft echter branden. Om de
lichtbalken uit te schakelen, dient u het
apparaat met
in en vervolgens weer
uit te schakelen.
electrolux 3
Bedieningspaneel
1
23
1 Ovenindicaties
2 Functietoetsen oven
3 Waterlade
Uitrusting oven
1
6
5
7
1
2
3
2
3
4
1 Grillverwamingselement
2 Ovenverlichting
3 Vetfilter
4 Ventilator verwarmingselement achter-
wand
5 Stomer/stoomrozet
6 Uitneembaar inschuifrooster
7 Gebruiksniveaus
4 electrolux
Accessoires oven
Rooster
Voor servies, bak- en braadvormen, braden
en grillen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Quick spons 180
Zeer absorberende spons in ringvorm, pre-
cies afgestemd op zijn functie.
Voor het eerste gebruik
Dagtijd instellen en wijzigen
De oven functioneert alleen als u de tijd
hebt ingesteld.
Na het aansluiten van de elektriciteit of na een
stroomstoring knippert het symbool voor
Dagtijd
automatisch.
1. Om een reeds ingestelde dagtijd te ver-
anderen drukt u de toets Klokfuncties
zo vaak i n tot het symbool voor Dagtijd
knippert.
2.
Met de toets
of de gewenste tem-
peratuur instellen.
Na ca. 5 seconden stopt het knipperen en
geeft de klok de ingestelde tijd aan.
Het apparaat is klaar voor gebruik.
electrolux 5
U kunt de dagtijd alleen veranderen, als
de kinderbeveiliging is uitgeschakeld, de
klokfuncties Kookwekker
, Duur of
Einde
niet zijn ingesteld en er geen
ovenfunctie is ingesteld.
Eerste Voorreiniging
Voordat u de oven voor het eerst in gebruik
neemt, moet u hem reinigen.
Belangrijk! Gebruik geen scherpe,
schurende reinigingsmiddelen! De
oppervlakken zouden beschadigd kunnen
worden.
Gebruik bij ovens met een metalen voor-
zijde de hiervoor in de handel verkrijgba-
re onderhoudsmiddelen.
1. Open de ovendeur.
De verlichting in de oven is ingeschakeld.
2. Neem alle accessoires en geleiderails uit
de oven en reinig deze met een warm
sopje.
3. Maak de oven ook schoon met een warm
sopje en droog hem daarna af.
4. Veeg de voorzijde af met een vochtige
doek.
Zo leert u het apparaat kennen
Om het apparaat uit te proberen of alle be-
dieningsstappen uit te voeren, kan de test-
functie worden gebruikt. De oven wordt niet
warm.
Testfunctie inschakelen
1. Schakel het apparaat met de toets Aan/
Uit
uit .
2. Houd de toetsen Programma's voor bak-
ken/braden
en tegelijk ingedrukt,
totdat er een signaal klinkt en op het dis-
play "d" gaat branden.
Testfunctie uitschakelen
1. Schakel het apparaat met de toets Aan/
Uit
uit .
2. Houd de toetsen Programma's voor bak-
ken/braden
en tegelijk ingedrukt,
totdat er een signaal klinkt en op het dis-
play "d" uit gaat.
Bedienen van de oven
De elektronische ovenbesturing
Het weergaveveld
1 2 3 4
567
1 Memory: P / Test: nl 2 Stoombedrijf
6 electrolux
3 Temperatuur/tijdstip
4 Klokfuncties/Bedrijfstijd
5 Thermometersymbool
6 Bak-/braadprogramma's
7 Ovenfuncties
Bedieningspaneel
1 2
8 7
3 4
6 5
1 Toets Aan/Uit
2 Ovenfunctie selecteren
3
Toets
4 Klokfuncties
5 Memoryfunctie
6
Toets
7 Bak-/braadprogramma's
8 Snel verwarmen
Algemene aanwijzingen
Apparaat eerst altijd met de toets Aan/Uit
inschakelen.
Als de gekozen functie oplicht, begint te
oven te verwarmen of begint de ingestelde
tijd te verstrijken.
Als de ingestelde temperatuur wordt be-
reikt, klinkt er een signaal.
De ovenverlichting wordt ingeschakeld,
zodra een ovenfunctie wordt gestart of de
ovendeur wordt geopend.
De ovenverlichting gaat bij geopende deur
en uitgeschakeld oven na 10 minuten uit.
Apparaat met de toets Aan/Uit uitschake-
len.
Ovenfunctie selecteren
1.
Apparaat met de toets Aan/Uit
inscha-
kelen.
2.
Toets Ovenfuncties
indrukken totdat
de gewenste ovenfunctie verschijnt.
Op het temperatuurdisplay verschijnt een
voorstel voor de temperatuur.
Als de voorgestelde temperatuur niet bin-
nen ca. 5 seconden wordt gewijzigd, be-
gint de oven te verwarmen.
Oventemperatuur wijzigen
Met de toets
of de temperatuur naar
boven of naar beneden wijzigen.
De instelling vindt plaats in stappen van 5 °C.
electrolux 7
Thermometersymbool
Het langzaam oplopende thermometers-
ymbool
geeft aan in hoeverre de oven al
is opgewarmd.
De drie na elkaar oplichtende segmenten
van het thermometersymbool
geven aan
dat de functie snel verwarmen in bedrijf is.
Ovenfunctie wijzigen
Voor het wijzigen van de ovenfunctie
de
toets Ovenfuncties zo totdat de gewenste
oven functie wordt weergegeven.
Oven uitschakelen
Apparaat met de toets Aan/Uit
uitscha-
kelen.
Koelventilator
De ventilator wordt automatisch inge-
schakeld om de oppervlakken van het
apparaat koel te houden. Nadat de oven
is uitgeschakeld, blijft de ventilator nog
draaien om het apparaat af te koelen,
waarna hij vanzelf uitschakelt.
Snel verwarmen
Na het selecteren van een ovenfunctie kan
met behulp van de extra functie Snel verwar-
men
de lege oven in relatief korte tijd wor-
den voorverwarmd.
Belangrijk! Leg te bereiden levensmiddelen
pas in de oven, als het Snel verwarmen
beëindigd is en de oven in de gewenste
functie werkt.
1. Gewenste ovenfunctie instellen en star-
ten. Evt. Temperatuurvoorstel wijzigen.
2.
Toets Snel verwarmen
indrukken. Het
symbool
brandt.
De achtereenvolgende knipperende balken
geven aan dat Snel verwarmen in werking is.
Bij het bereiken van de ingestelde tempera-
tuur branden de balken van de temperatuur-
indicatie. Er klinkt een signaal. Het symbool
gaat uit.
De oven verwarmt nu in de vooraf ingestelde
ovenfunctie en temperatuur verder. U kunt
de te bereiden levensmiddelen nu in de oven
plaatsen.
Ovenfuncties
8 electrolux
Ovenfunctie Toepassing
Stoomgaren
Voor groente, aardappelen, rijst, deegwaren of andere bij-
gerechten.
Pauze-stoomgaren
Voor bakken, braden en opwarmen van gekoelde en bevro-
ren gerechten.
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
Voor het braden en bakken op twee niveaus tegelijk.
Heteluchtgrillen Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op
één niveau. De functie is ook geschikt voor gratineren en
met een korstje bedekken .
Grill Voor het grillen van platte levensmiddelen en voor het
roosteren van brood.
Ontdooien/drogen Voor het ontdooien en drogen van kruiden, groenten en
fruit.
Bereidingen op lage
temperatuur
Voor het bereiden van bijzonder mals en sappig braadvlees.
Vochtige hete lucht Voor het energiezuinig bakken en garen van overwegend
droge gebaksoorten, maar ook van ovenschotels in vormen
op één niveau.
Rooster en bakplaat plaatsen
Uittrek- en kantelbeveiliging
Ter beveiliging van het uittrekken hebben alle
inschuifdelen aan de rechter- en linkerkant
een kleine bolling naar onderen.
Plaats de inschuifdelen zodanig dat deze
bolling achterin de ovenruimte ligt. Deze bol-
ling is ook belangrijk voor de kantelbeveiliging
van de inschuifdelen.
Bakplaat plaatsen:
Schuif de bakplaat tussen de geleidestangen
van het gekozen niveau.
Rooster plaatsen:
Plaats het rooster zodanig dat de pootjes
naar beneden wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleidestangen
van het gekozen niveau.
Door de verhoogde lijst die om het roos-
ter loopt is het serviesgoed bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Vetfilter plaatsen/verwijderen
Het vetfilter alleen gebruiken bij het bra-
den, om het verwarmingselement in de ach-
terwand te beschermen tegen vetspatten.
Vetfilter plaatsen
Vetfilter bij de greep vastpakken en de beide
steuntjes van boven naar beneden in de ope-
electrolux 9
ning tegen de achterwand van de oven (ven-
tilatoropening) plaatsen.
Vetfilter verwijderen
Het vetfilter bij de greep vastpakken en naar
boven uit de oven nemen.
Stoomgaarfuncties
Belangrijk! De stoomgaarfuncties moeten
altijd samen met de klokfuncties Duur
of
Einde
worden ingesteld (zie hoofdstuk
Klokfuncties Duur
/Einde ).
Belangrijk! Gebruik uitsluitend water als
vloeistof!
Er klinkt een zoemtoon wanneer het water op
is. Kort na het bijvullen van het water wordt
de zoemtoon automatisch uitgeschakeld.
Door de automatische ca. 5 minuten du-
rende verdamping aan het einde van de
gaartijd en de opwarmtijd van ca. 2 mi-
nuten hebben instellingen van minder
dan 10 minuten weinig invloed.
Bij het openen van de deur ontsnapt nog
stoom.
Stoomgaren
1. Voeg water (ca. 700 ml) niet direct in de
stomer maar boven de waterschuifla-
de in het bedieningsrooster gieten.
De watervoorraad is toereikend voor ca.
30 minuten.
2.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen.
3.
Met toets Ovenfunctie
de functie
Stoomgaren
kiezen en met toets
of de gewenste temperatuur instel-
len (bereik 50°C - 96°C).
4.
Met toets Klokfuncties
de functie Duur
of Einde kiezen en met toets of
de gewenste gaartijd of uitschakeltijd
instellen. Na ca. 2 minuten wordt de eer-
ste stoom zichtbaar. Een eenvoudige sig-
naaltoon meldt wanneer de gaartempe-
ratuur van ca. 96°C is bereikt.
Een drievoudige signaaltoon geeft het
einde van de gaartijd aan.
5.
Met de toets Aan/Uit
de signaaltoon
en oven uitschakelen.
Zuig na het afkoelen van de oven het rest-
water met een spons uit de stoomgenerator
en wrijf eventueel na met een paar druppels
azijn.
Laat de deur van de oven open staan zodat
de oven volledig kan drogen.
10 electrolux
Pauzegaren
Hetelucht wordt automatisch steeds afge-
wisseld met stoom.
1. Voeg water (ca. 250 ml) niet direct in de
stomer maar boven de waterschuifla-
de in het bedieningsrooster gieten.
2.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen.
3.
Met toets Ovenfuncties
de functie
Pauzegaren
kiezen en met toets
of de gewenste temperatuur instellen
(bereik 50°C - 96°C).
4.
Met toets Klokfuncties
de functie Duur
of Einde kiezen en met toets of
de gewenste gaartijd of uitschakeltijd
instellen.
Ga verder te werk zoals bij stoomgaren
.
Extra functies
Bak-/braadprogramma's
Gebruik voor deze functie de opgegeven
recepten.
Programma kiezen
1.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen. Toets Bak-/ braadprogramma's
zo vaak indrukken, tot op het display
het gewenste programma verschijnt (P 1
t/m P12).
Op het functiedisplay verschijnt het
symbool voor de bijbehorende oven-
functie.
Op het tijddisplay verschijnt de gaartijd,
het symbool voor Duur
brandt.
Toets Klokfuncties indrukken, vervol-
gens toets
indrukken en dan toets
of indrukken om de tijdsduur te
wijzigen.
Na ca. 5 seconden wordt de oven in-
geschakeld.
2. Als de tijd verstreken is, klinkt er 2 minu-
ten lang een signaal. Het symbool voor
Duur
knippert.
De oven wordt uitgeschakeld.
3. Druk op een willekeurige toets om het
signaal uit te schakelen.
Start uitstellen
De start van de gaartijd kan worden uitge-
steld (zie klokfunctie Einde
)
Gaartijd voortijdig beëindigen
Met de toets Aan/Uit
de oven uitschake-
len.
Geheugenfunctie
Met de geheugenfunctie kan een instelling
die telkens weer wordt gebruikt, worden op-
geslagen.
1. Ovenfunctie, temperatuur en eventueel
de klokfuncties Duur
en/of Einde
instellen.
2.
De toets Geheugenfunctie
gedurende
ca. 2 seconden ingedrukt houden, tot er
een signaal klinkt. De instelling is nu op-
geslagen.
electrolux 11
Om een andere instelling op te slaan,
nogmaals de toets Geheugenfunctie
gedurende ca. 2 seconden indrukken.
De eerder opgeslagen instelling wordt
door deze instelling vervangen.
Inschakelen van de geheugenfunctie
1.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen.
2.
Met de toets Geheugenfunctie
de op-
geslagen instelling oproepen.
Klokfuncties
1 3 4 5
2
6
1 Klokfuncties
2 Tijdsaanduidingen
3 Tijdstip
4 Duur/Einde/Bedrijfstijd
5 Klokfuncties
6 Insteltoetsen
Kookwekker
Voor het instellen van een korte tijd. Na af-
loop klinkt er een signaal.
Deze functie is niet van invloed op de werking
van de oven.
Duur
Om in te stellen hoe lang de oven ingescha-
keld moet zijn.
Einde
Om in te stellen wanneer de oven weer moet
worden uitgeschakeld.
Dagtijd
12 electrolux
Hiermee kunt u de dagtijd instellen, verande-
ren of opvragen (zie hoofdstuk "Voor het eer-
ste gebruik").
Algemene aanwijzingen
Na het kiezen van een klokfunctie knippert
het bijbehorende symbool ca. 5 seconden.
Gedurende deze tijd kunt u met toets
of de gewenste tijden instellen of ver-
anderen.
Na het instellen van de gewenste tijd knip-
pert het symbool nogmaals gedurende ca.
5 seconden. Daarna gaat het symbool
branden. De ingestelde kookwekker
begint te lopen.
De ingestelde tijd voor Duur
en Einde
begint na het starten van de gekozen
functie te lopen.
Kookwekker
1.
Toets Klokfuncties
zo vaak indrukken,
tot het symbool Kookwekker
knippert.
2.
Met de toets
of de gewenste tijds-
duur instellen (max. 99,00 minuten).
Na ca. 5 seconden wordt de resterende tijd
weergegeven op het display. Het symbool
voor Kookwekker
brandt.
Als de ingestelde tijd verstreken is, klinkt er 2
minuten lang een signaal. "0.00" brandt en
het symbool Kookwekker
knippert.
Signaal uitschakelen: door een willekeurige
toets in te drukken.
Duur
1.
Ovenfunctie en met toets
of de
temperatuur kiezen.
2.
Toets Klokfuncties
zo vaak indrukken,
tot het symbool Duur
knippert.
3.
Met de toets
of de gewenste be-
reidingstijd instellen.
electrolux 13
De oven wordt ingeschakeld. Het symbool
voor Duur
brandt.
Door het herhaald indrukken van de
toets Klokfuncties
kan de actuele
dagtijd worden opgevraagd.
Als de tijd verstreken is, klinkt er 2 minuten
lang een signaal. De oven wordt uitgescha-
keld.
"0.00" brandt en het symbool Duur
knip-
pert.
Signaal uitschakelen: door een willekeurige
toets in te drukken.
Einde
1.
Ovenfunctie en met toets
of de
temperatuur kiezen.
2.
Toets Klokfuncties
zo vaak indrukken,
tot het symbool Einde
knippert.
3.
Met de toets
of de gewenste uit-
schakeltijd instellen.
De symbolen voor Einde en Duur bran-
den.
De oven wordt automatisch ingeschakeld.
Door het herhaald indrukken van de
toets Klokfuncties
kan de actuele
dagtijd worden opgevraagd.
Als de tijd verstreken is, klinkt er 2 minuten
lang een signaal. De oven wordt uitgescha-
keld.
"0.00" brandt en de symbolen voor Einde
en Duur knipperen.
Signaal uitschakelen: door een willekeurige
toets in te drukken.
14 electrolux
Duur en Einde gecombineerd
Duur en Einde kunnen tegelijker-
tijd gebruikt worden, als de oven op een
later tijdstip automatisch in- en uitge-
schakeld moet worden.
1. Ovenfunctie en temperatuur kiezen.
2. Met de functie Duur
de tijd instellen,
die het gerecht nodig heeft om gaar te
worden,
bijv. 1 uur.
3. Met de functie Einde de tijd instellen,
waarop het gerecht klaar zal zijn,
bijv. 14:05 uur.
De symbolen voor Duur en Einde bran-
den.
De oven wordt automatisch op het bereken-
de tijdstip ingeschakeld, bijv. 13:05 uur.
Na afloop van de ingestelde duur klinkt er
gedurende 2 minuten een signaal en wordt
de oven uitgeschakeld, bijv. 14:05 uur.
Overige functies
Uitschakeling display
U kunt energie besparen door het dis-
play uit te schakelen.
Display uitschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen . Er mag geen rest-
warmte worden aangegeven.
2.
Houd de toetsen Klokfuncties
en
zolang tegelijk ingedrukt, totdat het dis-
play donker wordt.
Zodra het apparaat weer in gebruik ge-
nomen wordt, wordt het display auto-
matisch ingeschakeld. Wanneer u het
apparaat weer uitschakelt, gaat het dis-
play weer uit.
Om de dagtijd weer blijvend weer te la-
ten geven, moet u het display weer in-
schakelen.
Display inschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen .
electrolux 15
2.
Houd de toetsen Klokfuncties
en
tegelijk ingedrukt, totdat het display weer
verschijnt.
Veiligheid van kinderen
Zodra de kinderbeveiliging is ingeschakeld,
kan het apparaat niet meer worden gebruikt.
Kinderbeveiliging inschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen . Er mag geen oven-
functie gekozen zijn.
2.
Toets Bak-/braadprogramma's
en
tegelijk ingedrukt houden, tot op het
display SAFE verschijnt.
De kinderbeveiliging is nu ingeschakeld.
Kinderbeveiliging uitschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen .
2.
Toets Bak-/braadprogramma's
en
tegelijk ingedrukt houden, tot op het
display SAFE verdwijnt.
De kinderbeveiliging is nu uitgeschakeld en
de oven is weer klaar voor gebruik.
Toets Zoemer
Toets Zoemer uitschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen .
2.
Toets
en tegelijk ingedrukt houden
tot er een signaal klinkt (ca. 2 seconden).
De toets Zoemer is nu uitgeschakeld.
Toets Zoemer inschakelen
Toets
en tegelijk ingedrukt houden tot
er een signaal klinkt (ca. 2 seconden).
De toets Zoemer is nu weer ingeschakeld.
Automatische uitschakeling van de oven
Als de oven na een bepaalde tijd niet uit-
geschakeld wordt of als de temperatuur
niet verandert, dan wordt hij automa-
tisch uitgeschakeld.
Op het temperatuurdisplay knippert de
laatst ingestelde temperatuur.
De oven wordt uitgeschakeld bij een
oventemperatuur van:
30 - 120° C na 12,5 uur
120 - 200° C na 8,5 uur
200 - 230° C na 5,5 uur
Op het display verschijnt OFF .
Ingebruikname na automatische uit-
schakeling
De oven helemaal uitschakelen. Daarna kan
hij weer in gebruik genomen worden.
Toepassingen, tabellen en tips
Garen met stoom
Gebruik voor garen met stoom de ovenfunc-
ties stoomgaren
of pauze-stoomgaren
.
Waarschuwing! Open tijdens het
stoomgaren
in geen geval de
ovendeur!
Belangrijk! Gebruik uitsluitend water als
vloeistof!
Kookgerei voor stoomgaren
Voor het garen met stoom zijn vormen ge-
schikt van de juiste hitte- en corrosiebe-
stendige materialen.
Chroomstalen gaarhouders zijn zeer ge-
schikt (zie speciale accessoires).
Gebruiksniveaus
Raadpleeg de volgende tabellen voor de
gebruiksniveaus. De gebruiksniveaus wor-
den van onderen naar boven geteld.
Algemene aanwijzingen
16 electrolux
Bij gaartijden langer dan 30 minuten of als
u grotere hoeveelheden wilt stoomgaren
evt. water bijvullen.
Neem bij de ovenfunctie Stoomgaren
het vetfilter uit de oven, omdat het
gaarproces anders langer duurt.
Spoel de slangverbindingen en de stomer
grondig door als u de waterschuiflade lan-
gere tijd niet hebt gebruikt (zie het hoofd-
stuk Reiniging en onderhoud).
Aanwijzingen bij de tabellen Stoomga-
ren en Pauze-stoomgaren
In de volgende tabellen vindt u een keuze aan
gerechten met de bijbehorende tempera-
tuurvoorschriften, gaartijden en gebruiksni-
veaus.
De temperaturen en gaartijden zijn richt-
waarden. De waarden zijn namelijk afhan-
kelijk van de samenstelling en de grootte
van het product dat gaar moet worden, de
hoeveelheid en het kookgerei.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vin-
den voor uw eigen recept, kijk dan bij een
soortgelijk product.
Tenzij anders aangegeven, gelden de
waarden in de tabellen voor het plaatsen
van een gerecht in de koude oven.
Stoomgaren
De bereidingssoort stoomgaren
is ge-
schikt voor alle levensmiddelen, vers of be-
vroren. Met deze functie kunt u groente,
vlees, vis, deegwaren, rijst, maïs, griesmeel
en eieren bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
Menu's bereiden
Complete menu's kunnen in één enkele gang
bereid worden. Idealiter dienen gerechten te
worden gekozen die vergelijkbare berei-
dingstijden nodig hebben. Daardoor wordt
voorkomen dat afzonderlijke ingrediënten
niet of juist te gaar worden. De te vullen hoe-
veelheid water richt zich naar de grootste,
voor de gekozen afzonderlijke ingrediënten
opgegeven hoeveelheid water. Raadpleeg
de tabellen voor aanwijzingen.
De gerechten dienen daartoe in geschikte
schalen op de roosters worden geplaatst. De
afstand tussen de roosters dient zo te wor-
den gekozen dat de stoom elk gerecht kan
bereiken.
Bij het bereiden van menu's dient het water-
aandeel van de rijst, anders dan in de tabel,
tot de verhouding 1 : 1,5 tot 1 : 2 te worden
verhoogd.
Steriliseren van potten en pannen
De functie stoomgaren
biedt de moge-
lijkheid potten en pannen, maar ook bijv. ba-
byflesjes, met stoom te steriliseren. Daartoe
de gereinigde potten en pannen met de ope-
ning naar beneden midden op het rooster op
het eerste gebruiksniveau plaatsen. De pot-
ten een beetje schuin in de gaarruimte zet-
ten. Met de maximale hoeveelheid water
(650 ml) vullen en een tijdsduur van 40 min.
bij 96 °C selecteren.
Tabel Stoomgaren
Soort product Watertoevoer via
waterlade ml
Tempera-
tuur °C
Ge-
bruiksni-
veau
Tijd
1)
in
min.
Risotto 400 96 2 25-30
Rijst (met gelijke hoeveelheid vloeistof) 650 96 2 35-40
Maïs (polenta, met 3 keer zoveel vloei-
stof)
550 96 2 35-40
Aardappelen in de schil, middelgroot 650 96 2 50-60
Gekookte aardappelen 550 96 2 35-40
Ratatouille 400 96 2 25-30
Spruitkool 550 96 2 30-35
Broccoli in roosjes 550 96 2 25-30
Bloemkool, heel 650 96 2 40-45
Bloemkool in roosjes 600 96 2 30-35
electrolux 17
Soort product Watertoevoer via
waterlade ml
Tempera-
tuur °C
Ge-
bruiksni-
veau
Tijd
1)
in
min.
Zuurkool 650 96 2 50-60
Tomaten, heel 250 96 2 15-20
Rode bieten, heel 550 96 2 60-70
Koolrabi/selderij/venkel, gesneden 550 96 2 35-40
Courgettes, gesneden 400 96 2 20-25
Wortelen, gesneden 550 96 2 35-40
Groente ontdooien 550 96 2 35
Groente ontdooien en garen 650 60 2 35-40
Groente blancheren 250 96 2 12-15
Bonen blancheren 250 96 2 20-22
Bonen TK 650 96 2 30-40
Kip (borst) 500 96 2 30-40
Ham, 1000 g 650 96 2 50-75
Kasselerrib 600-1000 g 650 96 2 45-55
Gevulde paprika 500 96 2 30-40
Weense worstjes/witte worsten 250 85 2 15-20
Leverkaas opwarmen (plakken van 1
cm)
400 96 2 20-25
Visfilet ca. 1000 g 650 96 2 35-40
Platvisfilet ca. 300 g 300 80 2 15-20
Visfilet, bevroren 500-800 g 650 96 2 30-40
Forellen 170-300 g 400 85 2 15-25
Pudding/flan in afzonderlijke porties 500 96 2 25-35
Bouillon met ei 500 96 2 25-35
Gestoomde meelballen 500 96 2 30-35
Eieren, zachtgekookt 200 96 2 8-10
Eieren, middelhard 200 96 2 10-12
Eieren, hardgekookt 200 96 2 15-20
1) De opgegeven tijden zijn richtwaarden en kunnen variëren afhankelijk van de grootte en hoeveelheid.
Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement en daarna
stoomgaren
Met de combinatie hete lucht met ringvormig
verwarmingselement
en stoomgaren
kunnen na elkaar en bij stoomgaren
bij elkaar vlees, groente en bijgerechten
in de oven worden gegaard, zodat zij tegelij-
kertijd klaar zijn om te worden geserveerd.
Het braadstuk met de ovenfunctie hete
lucht met ringvormig verwarmingselement
aanbraden.
Plaats de voorbereide groente en bijge-
rechten op hittebestendig kookgerei bij het
braadstuk in de oven.
De functie stoomgaren
starten en al-
les samen gaar laten worden.
Om de functie stoomgaren te kunnen
starten, moet de oven tot een tem-
peratuur van ca. 80 °C afkoelen (zie tem-
peratuurdisplay). Open de ovendeur zo-
dat de oven sneller afkoelt.
Tabel hete lucht met ringvormig verwarmingselement en daarna stoomgaren
18 electrolux
Soort product Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingselement
Stoomgaren (max. 650 ml water
toevoegen)
Temp. in °C Vlees - tijd
in min.
Vlees en toebeho-
ren - tijd in min.
Gebruiksni-
veaus
Runderbraadstuk 1 kg
Spruitkool, polenta
180 60-70 30-35 1
3
Gebraden varkensvlees 1
kg,
aardappelen, groenten,
jus
180 60-70 30-35 1
3
Gebraden kalfsvlees 1 kg,
rijst, groenten
180 50-60 30-35 1
3
De opgegeven tijden en temperaturen zijn
richtwaarden en kunnen variëren afhankelijk
van de grootte en hoeveelheid. De kerntem-
peratuur van vlees vóór het overschakelen
op stoomgaren dient op 60-63 °C te liggen.
Pauze-stoomgaren
De bereidingssoort pauze-stoomgaren is
met name geschikt voor het aanbraden van
grote stukken vlees en voor het ontdooien en
verwarmen van reeds gegaarde en geporti-
oneerde gerechten.
Tabel pauze-stoomgaren
Garen op meerdere gebruiksniveaus
Soort product
Pauze-stoomgaren (max. 250 ml water toe-
voegen)
Temperatuur in
°C
Tijd in min. Gebruiksni-
veaus
Opwarmen van menu 6 borden Ø 24 cm 110 15-20 2 en 4
Gebraden varkensvlees 1000 g, 180 90-100 2
Runderbraadstuk 1000 g 180 90-100 2
Gebraden kalfsvlees 1000 g 180 80-90 2
Leverkaas, rauw 500 g 180 30-40 2
Weense worstjes/witte worsten 85 15-20 2
Kasseler rib 600-1000 g (2 uur in water leg-
gen)
180 60-70 2
Kip 1000 g 200 45-55 2
Eend 1500-2000 g 180 60-75 2
Gans 3000 g 170 130-170 1
Visfilets 90 20-30 2
Aardappelgratin, aardappelgratin met bie-
slook
190 40-50 2
Pastaschotel 180 35-45 2
Lasagne 180 45-50 2
Gemengde broodjes 500-1000 g 180-190 50-60 2
Broodjes 40-60 g 210-220 20-25 3
electrolux 19
Garen op meerdere gebruiksniveaus
Soort product
Pauze-stoomgaren (max. 250 ml water toe-
voegen)
Temperatuur in
°C
Tijd in min. Gebruiksni-
veaus
Vers gebakken broodjes 30-40 g 220 10-15 3
Vers gebakken broodjes 30-40 g TK 220 10-15 3
Vers gebakken baguettes 40-50 g 200 10-15 3
Vers gebakken baguettes 40-50 g TK 200 10-15 3
Hele braadstukken voor het opwarmen in
stukken snijden. De opgegeven tijden en
temperaturen zijn richtwaarden en kunnen
variëren afhankelijk van de grootte en hoe-
veelheid.
Bakken
Ovenfunctie: Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement
of vochtige he-
te lucht
Bakvormen
Voor hete lucht met ringvormig verwar-
mingselement
of vochtige hete lucht
zijn lichtgekleurde metalen vormen
geschikt.
Gebruiksniveaus
Bakken met vochtige hete lucht
is op
één niveau mogelijk.
Met hete lucht met ringvormig verwar-
mingselement
kunt u op maximaal
twee bakplaten tegelijk bakken:
1 bakplaat:
bij voorbeeld gebruiksniveau 2
1 bakvorm:
bij voorbeeld gebruiksniveau 1
2
2
1
1
2 bakplaten:
bij voorbeeld gebruiksniveaus 2 en 4
Algemene aanwijzingen
U kunt ook twee vormen tegelijk naast elkaar
op het rooster plaatsen. De baktijd wordt dan
nauwelijks langer.
Bij diepgevroren gerechten kunnen de
geplaatste bakplaten tijdens de berei-
ding kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt
door het grote temperatuurverschil tus-
sen het diepgevroren product en de
oventemperatuur. Als de bakplaten zijn
afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen vind u een keur aan gerechten
met de daarvoor aanbevolen temperaturen,
bereidingstijden en gebruiksniveaus.
De temperaturen en baktijden zijn richt-
waarden, omdat zij afhankelijk zijn van de
samenstelling van het deeg, de hoeveel-
heid en de bakvorm.
Wij adviseren u de eerste keer de lagere
temperatuurwaarde in te stellen en pas in-
dien nodig, bijv. wanneer u een sterkere
bruining wenst of als de baktijd te lang
duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Als u voor een eigen recept geen concrete
aanwijzingen kunt vinden, raadpleeg dan
een vergelijkbaar gerecht.
Bij het op meerdere niveaus bakken van
gebak op platen of in vormen kan de bak-
tijd ongeveer 10-15 minuten langer zijn.
44
2
2
20 electrolux
Vochtig gebak (bijv. pizza's, vruchtenge-
bak enz.) moet op één niveau worden ge-
bakken.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het in het begin van het bakproces
soms niet overal even bruin. Verander in
dat geval niet de temperatuurinstel-
ling . In de loop van het bakproces wordt
het gebak overal even bruin.
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het appa-
raat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
daarom de instellingen (temperatuur, bak-
tijden) en gebruiksniveaus zoals u die ge-
wend bent aan de aanbevelingen in de on-
derstaande tabellen aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven on-
geveer 10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen, om gebruik te ma-
ken van de restwarmte.
Tenzij anders aangegeven, gelden de
waarden in de tabellen voor het plaatsen
van een gerecht in de koude oven.
Baktabel
Bakken op één gebruiksniveau
Soort gebak Ovenfunctie Ge-
bruiks-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd uren:
min.
Gebak in vormen
Tulband Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-170 0:50-1:10
Zandgebak/koningstaart Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 150-170 1:10-1:30
Biscuitgebak Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-180 0:25-0:40
Taartbodem van zandtaart-
deeg
Vochtige hete lucht 2
170-190
1)
0:10-0:25
Taartbodem van roerdeeg Vochtige hete lucht 2 150-170 0:20-0:25
Dichte appeltaart Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-180 0:50-1:00
Appeltaart (2 vormen Ø 20 cm,
diagonaal geplaatst)
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 180-190 1:05-1:20
Hartige taart (bijv. quiche lor-
raine)
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 170-190 0:30-1:10
Kwarktaart Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-180 1:00-1:30
Gebak op bakblik
Gistbroodje/krans Vochtige hete lucht 1 160-180 0:30-0:40
Kerststol Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-180 0:40-1:00
Brood (roggebrood) Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 180-200 0:45-0:60
electrolux 21
Bakken op één gebruiksniveau
Soort gebak Ovenfunctie Ge-
bruiks-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd uren:
min.
Roomsoezen/tompoezen Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 170-190 0:30-0:40
Biscuitrol Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
200-220
1)
0:08-0:15
Kruimelgebak droog Vochtige hete lucht 2 160-180 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek Vochtige hete lucht 2
180-200
1)
0:15-0:30
Vruchtentaart (op gistdeeg/
roerdeeg)
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 160-180 0:25-0:50
Vruchtentaart op zandtaart-
deeg
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 170-190 0:40-1:20
Plaatkoek met kwetsbare gar-
nering (bijv. kwark, room, 'bie-
nenstich')
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 150-170 0:40-1:20
Pizza (met veel garnering) Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
190-210
1)
0:20-0:40
Pizza (dun) Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
230
1)
0:12-0:20
Turks brood Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
230
1)
0:10-0:20
Zwitsers fruitpuddinkje Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 190-210 0:35-0:50
Koekjes
Zandkoekjes Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 160-180 0:06-0:20
Spritsgebak Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 160 0:10-0:40
Roerdeegkoekjes Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 160-180 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimgebak Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 80-100 2:00-2:30
Bitterkoekjes Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 100-120 0:30-0:60
Koffiebroodjes Vochtige hete lucht 2 160-180 0:20-0:40
22 electrolux
Bakken op één gebruiksniveau
Soort gebak Ovenfunctie Ge-
bruiks-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd uren:
min.
Koekjes van bladerdeeg Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
180-200
1)
0:20-0:30
Broodjes Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 210-230 0:20-0:35
Kleine cakejes (20 stuks/plaat) Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
170
1)
0:20-0:30
1) Oven voorverwarmen
Op verschillende gebruiksniveaus bakken
Soort gebak Hete lucht met ringvormig ver-
warmingselement
Tempera-
tuur in °C
Tijd uren:
min.
Gebruiksniveau van onderaf
2 niveaus
Koekjes
Zandkoekjes 2 / 4 160-180 0:15-0:35
Spritsgebak 2 / 4 160 0:20-0:60
Roerdeegkoekjes 2 / 4 160-180 0:25-0:40
Eiwitgebak, schuimgebak 2 / 4 80-100 2:10-2:50
Bitterkoekjes 2 / 4 100-120 0:40-1:20
Klein gistgebak 2 / 4 160-180 0:30-0:60
Klein bladerdeeggebak 2 / 4
180-200
1)
0:30-0:50
1) Oven voorverwarmen.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van het ge-
bak is te licht van kleur
Verkeerde inschuifhoogte Gebak lager inschuiven
Het gebak zakt in (wordt
klef, papperig, vochtig)
Te hoge baktemperatuur Baktemperatuur iets lager instellen
Te korte baktijd Baktijd verlengen Baktijden kun-
nen niet door een hogere bak-
temperatuur worden verkort
Te veel vocht in het deeg Minder vocht gebruiken. Let op de
kneedtijden, vooral bij het gebruik
van keukenmachines
Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Baktemperatuur hoger instellen
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Gebak wordt ongelijkma-
tig bruin
Te hoge baktemperatuur en te kor-
te baktijd
Baktemperatuur lager instellen en
baktijd verlengen
Het deeg is ongelijkmatig verdeeld Het deeg gelijkmatig over de bak-
plaat verdelen
electrolux 23
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
Vetfilter is geplaatst Vetfilter verwijderen
Gebak wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd
Te lage temperatuur Baktemperatuur iets hoger instellen
Vetfilter is geplaatst Vetfilter verwijderen
Tabel ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Ovenfunctie Ge-
bruiks-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd uren:
min.
Pastaschotel Vochtige hete lucht 1 180-200 0:30-0:50
Lasagne Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 180-200 0:25-0:40
Gegratineerde groente
1)
Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 160-170 0:15-0:30
Gegratineerd stokbrood
1)
Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 160-170 0:15-0:30
Zoete ovenschotels Vochtige hete lucht 1 180-200 0:40-1:00
Visschotels Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 180-200 0:30-1:00
Gevulde groente Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 160-170 0:30-1:00
Aardappelgratin Vochtige hete lucht 2 180-200 0:40-0:50
1) Oven voorverwarmen
Tabel diepgevroren kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfunctie Gebruiks-
niveau
Temperatuur
°C
Tijd
Diepvriespizza Hete lucht met ring-
vormig verwar-
mingselement
3 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Patates frites
1)
(300-600 g)
Heteluchtgrillen 3 200-220 volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Stokbrood Hete lucht met ring-
vormig verwar-
mingselement
3 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Fruitcake Hete lucht met ring-
vormig verwar-
mingselement
3 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
1) Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
Braden
Ovenfunctie: Hetelucht met ringverwar-
ming
Plaats voor het braden het vetfilter!
Braadservies
24 electrolux
Om te braden is ieder hittebestendig ser-
vies geschikt (let op de aanwijzingen van
de fabrikant!).
Wij adviseren u alle magere vleessoorten
in een braadpan met deksel te braden.
Op die manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korstje moeten
krijgen, kunt u in een braadpan zonder
deksel braden.
Aanwijzingen met betrekking tot de
braadtabel
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtlijn.
Wij adviseren u alleen stukken vlees en vis
die groter zijn dan 1 kg in de oven te
braden.
Om het aanbranden van vleessap of vet te
voorkomen, adviseren wij u een beetje
vocht in de braadslee te gieten.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3
van de bereidingstijd) omdraaien.
Grote braadstukken en gevogelte tijdens
de bereiding meermaals met braadvocht
begieten. Daarmee bereikt u een beter
braadresultaat.
Schakel de oven ca. 10 minuten voor het
einde van de baktijd uit, om te profiteren
van de restwarmte.
Braadtabel
Soort vlees
Hetelucht met ringverwarming
Inzetniveau Temperatuur
°C
Tijd uur: Min.
Varkensvlees
Schouderstuk, nekstuk, ham (1000-1500
g)
1 170-190 1:30-2:00
Karbonade, casselerrib (1000-1500 g) 1 180-200 1:00-1:30
Gehakt (750-1000 g) 1 180-200 0:45-1:00
Varkensschenkel, voorgekookt (750-1000
g)
1 170-190 1:30-2:00
Rundvlees
Stoofvlees (1000-1500 g) 1 180-200 2:00-2:30
Rosbief of ossenhaas, per cm dikte 1
210-230
1)
0:06-0:09 per
cm dikte
Kalfsvlees
Stoofvlees (1000-1500 g) 1 170-190 1:30-2:00
Kalfsschenkel (1500-2000 g) 1 170-190 2:00-2:30
Lamsvlees
Lamsbout (1000-1500 g) 1 170-190 1:15-2:00
Lamsrug (1000-1500 g) 1 180-200 1:00-1:30
Kort te braden stukken vlees op de bakplaat
Worstje "Cordon bleu" 1
220-230
1)
0:05-0:08
Braadworst 1
220-230
1)
0:12-0:15
Schnitzel of karbonade, gepaneerd 1
220-230
1)
0:15-0:20
Gehaktballen 1
210-220
1)
0:15-0:20
Vis (stoven)
Hele vissen (1000-1500 g) 1 210-220 0:45-1:15
electrolux 25
Soort vlees
Hetelucht met ringverwarming
Inzetniveau Temperatuur
°C
Tijd uur: Min.
Gevogelte
Kip, poularde (1 - 1,5 kg) 1 190-210 0:45-1:15
Halve kip (per 400-500 g) 1 200-220 0:35-0:50
Stukken gevogelte (per 200-250 g) 1 200-220 0:35-0:50
Eend (1500-2000 g) 1 180-200 1:15-1:45
Wild
Hazenrug, hazenbout (bis 1000 g) 1
220-230
1)
0:25-0:40
Ree-/hertenrug (1500-2000 g) 1 210-220 1:15-1:45
Ree-/hertenbout (1500-2000 g) 1 200-210 1:30-2:15
1) Oven voorverwarmen
Bereidingen op lage temperatuur
Ovenfunctie: Bereidingen op lage tem-
peratuur
Met de ovenfunctie Bereidingen op lage tem-
peratuur blijft het braadstuk lekker mals en
bijzonder sappig.
Wij bevelen u deze bereidingswijze aan voor
malse, magere stukken vlees en vis.
Bereidingen op lage temperatuur zijn niet ge-
schikt voor bijv. suddervlees of een vet var-
kensbraadstuk.
De oven wordt opgewarmd tot de vooraf in-
gestelde temperatuur. Als deze temperatuur
bereikt is, klinkt er een signaal. Daarna wordt
de oven automatisch omgeschakeld naar
een lagere temperatuur.
Belangrijk! Let op: Plaats voor het braden
het vetfilter!
Met de ovenfunctie Bereidingen op lage
temperatuur de gerechten
altijd
open zonder deksel bereiden .
1. Het braadstuk in de pan heel heet aan-
braden.
2. Leg het vlees in een braadslee of direct
op het rooster met een daaronder ge-
plaatste opvangbak.
3. In de oven plaatsen. Ovenfunctie Berei-
dingen op lage temperatuur
kie-
zen, evt. temperatuur wijzigen en gaar la-
ten worden (zie tabel).
Tabel bereidingen op lage temperatuur
Gerecht
1)
Gewicht g Temperatuurin-
stelling
Inzetniveau Totale tijd in
min.
Rosbief 1000-1500 120 1 90-110
Runderbiefstuk 1000-1500 120 3 90-110
Kalfsbraadstuk 1000-1500 120 1 100-120
Steaks 200 - 300 120 3 20-30
1) Voor het garen in de pan aanbraden
Grill
Ovenfunctie: Grill
met maximale tem-
peratuurinstelling
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Voor het grillen zowel het rooster als de
bakplaat gebruiken.
De grilltijden zijn richtwaarden
Grilltabel
26 electrolux
Gerecht Inzetniveau Grilltijd
1e kant 2e kant
Geroosterd brood
1)
3 4-6 min. 3-5 min.
Geroosterd brood met beleg 2 8-10 min. ---
1) Grillrooster zonder bakplaat gebruiken
Grillen met hetelucht
Ovenfunctie: Grillen met hetelucht
Let op! Plaats voor het grillen met
hetelucht het vetfilter!
Gerecht Temperatuur in
°C
Plaat Grill-
rooster
Grilltijd
in minu-
ten
Na ... minu-
ten om-
draaien
Inzetniveau
Kip (900-1000 g) 180-200 1 2 50-60 25-30
Gevulde varkensrollade (2000
g)
180-200 1 2 90-95 45
Pastaschotel 180 --- 2 30 ---
Gegratineerde aardappel-
schotel
200 --- 2 20-23 ---
Gnocchi, gegratineerd 180 --- 2 20-23 ---
Bloemkool met Hollandaise
saus
200 --- 2 15 ---
Grillen is met name geschikt voor platte
stukken vlees en vis.
Voor het heteluchtgrillen van platte stuk-
ken vlees en vis, dient de oven 3 minuten
te worden voorverwarmd. Daarna het ge-
recht overeenkomstig de tabel in de oven
schuiven. Op niveau 1 een bakplaat plaat-
sen die gevuld is met 1-1,5 cm water.
Let op! Bij het openen van de deur
ontsnapt nog stoom
Gerecht Temperatuur in
°C
Plaat Grill-
rooster
Grilltijd
in minu-
ten
Na ... minu-
ten om-
draaien
Inzetniveau
Gehaktballen 230 1 3 14-18 6-8
Varkenshaas 230 1 2 16-22 6-10
Braadworst 230 1 3 14-18 6-8
Runderfilet, kalfsbiefstukken 230 1 3 11-13 5-6
Ossenhaas, Rosbief (ca. 1 kg) 230 1 2 20-24 10-12
Ontdooien
Ovenfunctie: Ontdooien/Drogen
(Temperatuurinstelling 30°C)
Uitgepakte etenswaren op een bord op
het rooster zetten.
Gebruik voor het afdekken geen borden of
schotels, omdat deze de ontdooitijd aan-
zienlijk verlengen.
Om te ontdooien het rooster op het 1e in-
zetniveau van onderen plaatsen.
Ontdooitabel
electrolux 27
Gerecht Ontdooitijd in
min.
Nadooitijd in
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30 Kip op een omgedraaid schoteltje in een
groot bord leggen, halverwege de tijd
omdraaien
Vlees, 1000 g 100-140 20-30 Halverwege de tijd omdraaien
Vlees, 500 g 90-120 20-30 Halverwege de tijd omdraaien
Forel, 150 g 25-35 10-15 ---
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 ---
Boter, 250 g 30-40 10-15 ---
Room, 2 x 200 g 80-100 10-15 Room kan ook met nog licht bevroren
deeltjes goed worden geklopt
Taart, 1400 g 60 60 ---
Roosteren
Ovenfunctie: Ontdooien/Drogen
Gebruik hiervoor een met boterhampapier
of bakpapier belegde plaat.
U bereikt een beter resultaat als u halver-
wege de droogtijd de oven uitschakelt, de
deur opent en de oven gedurende de
nacht af laat koelen.
Daarna het gerecht laten drogen tot het
klaar is.
Gerecht Temperatuur in
°C
Inzetniveau Tijd in uren (richt-
waarde)
1 niveau 2 niveaus
Groente
Bonen 75 2 2 / 4 6-9
Paprika (reepjes) 75 2 2 / 4 5-8
Soepgroenten 75 2 2 / 4 5-6
Paddenstoelen 50 2 2 / 4 6-9
Kruiden 40-50 2 2 / 4 2-4
Fruit
Pruimen 75 2 2 / 4 8-12
Abrikozen 75 2 2 / 4 8-12
Schijfjes appel 75 2 2 / 4 6-9
Peren 75 2 2 / 4 9-13
Inmaken
Ovenfunctie: Hetelucht met ringverwar-
ming
Gebruik voor het inmaken alleen in de han-
del verkrijgbare glazen potten van hetzelf-
de formaat.
Glazen potten met Twist-Off- of bajo-
netsluitingen en metalen bakjes zijn
niet geschikt.
Voor het inmaken het 1e inzetniveau van
onderen gebruiken.
Gebruik voor het inmaken de plaat. Hierop
kunt u zes glazen potten met elk een in-
houd van een liter plaatsen.
De glazen potten moeten allemaal tot de-
zelfde hoogte zijn gevuld en goed afgeslo-
ten zijn.
Plaats de glazen potten zodanig op de
plaat, dat ze elkaar niet raken.
Giet ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
28 electrolux
Zodra de vloeistof in de eerste glazen pot-
ten begint te borrelen (bij 1-liter potten na
ca. 35-60 minuten), de oven uitschakelen
of de temperatuur verlagen tot 100°C (zie
tabel).
Inmaaktabel
In te koken eetwaar
1)
Temperatuur
in °C
Inmaken tot het bor-
relen begint in min.
Doorkoken bij
100°C in min.
Bessen
Aardbeien, bosbessen, frambo-
zen, rijpe kruisbessen
160-170 35-45 ---
Onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15
Steenvruchten
Peren, kweeperen, pruimen 160-170 35-45 10-15
Groente
Wortelen
2)
160-170 50-60 5-10
Komkommers 160-170 50-60 ---
Gemengd tafelzuur 160-170 50-60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160-170 50-60 15-20
1) De aangegeven inmaaktijden en temperaturen zijn richtwaarden.
2) In de uitgeschakelde oven laten staan
Geprogrammeerde functies en recepten
De oven beschikt over 12 geprogrammeerde
functies/recepten, die met de toets Bak-/
braadprogramma's na elkaar kunnen wor-
den gekozen.
P 1
REINIGEN (reinigingsprogram-
ma)
P 2
GROENTE 500-1000 G (groente-
schotel)
P 3 AARDAPPELGRATIN
P 4 WIT BROOD 500-700 G
P 5
LUXE BROODJES IEDER 40 G
(luxe broodjes 40g)
P 6
VISFILET (gratineren)
P 7 FOREL 250-300 G
P 8
PIZZA
P 9
QUICHE LORRAINE
P 10 KIP 1000 G
P 11
KALFSRUG 1000 G
P 12
OPWARMEN
REINIGEN (reinigingsprogramma)
1. Voeg water (ca. 150ml) en 1 eetlepel azijn
direct toe in de stomer.
2. Start het automatisch reinigen met de
toets Bak-/braadprogramma's.
Een drievoudige signaaltoon geeft het
einde van het reinigingsprogramma aan.
3. Schakel met de toets Aan/Uit de signaal-
toon en oven uit.
4. Veeg de oven schoon met een zachte
doek.
Waarschuwing! De oven moet
afgekoeld zijn.
5. Verwijder het restwater uit de stomer.
Leg de vochtige spons in de afgekoel-
de stomer.
Spons goed aandrukken.
Spons eruit halen en uitknijpen.
Laat de ovendeur ca. 1 uur open staan
zodat de oven volledig kan drogen .
Instelling Inzetniveau
P 1 REINIGEN ---
electrolux 29
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
15 min. 150 ml
GROENTE 500-1000 G (groenteschotel)
Kookgerei:
U kunt elk soort kookgerei gebruiken die mi-
nimaal bestand is tegen een temperatuur van
100°C.
Ingrediënten:
400 g bloemkool
200 g wortelen
200 g koolrabi
200 g gele en rode paprika
Bereidingswijze:
Spoel de bloemkool af en snijd de bloemkool
in roosjes.
Schil de wortelen en de koolrabi en snijd ze
in kleine stukjes.
Was de paprika en snij hem in reepjes. Doe
alles bij elkaar in een open kookpan en laat
dit zonder water gaar worden. Bij deze be-
reidingswijze hebt u geen kruiden of zout no-
dig.
Instelling Inzetniveau
P 2 GROENTE
500-1000 G
1 en 4
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
40 min. 650 ml
AARDAPPELGRATIN (voor 4-5
personen)
Voorbereiding:
Vuurvaste schaal van 30 x 21cm invetten met
boter.
Ingrediënten:
1000 g aardappelen
60 g geraspte kaas
200 ml room
200 ml melk
zout, peper, nootmuskaat, knoflook
Bereidingswijze:
De aardappelen schillen, in 3 mm dikke
schijfjes snijden en in een gratineervorm leg-
gen. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat
en knoflook.
Melk en room mengen en over de aardap-
pelen gieten. Ten slotte de geraspte kaas er-
over strooien.
Instelling Inzetniveau
P 3 AARDAPPEL-
GRATIN
2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
50 min. 200 ml
WIT BROOD 500-700 G
Ingrediënten:
1000 g bloem, type 405
1 klontje verse gist of 2 pakjes droge gist
600 ml melk
15 g zout
Bereidingswijze:
Bloem en zout in een grote kom doen. Los
de gist op in de melk en voeg het geheel toe
aan de bloem. Kneed alle ingrediënten tot
een soepel deeg.
Afhankelijk van het soort bloem kan het nodig
zijn meer melk toe te voegen.
Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo
groot is.
Vorm van het deeg twee broden en plaats
deze op de ingevette bakplaat of de patisse-
rie-bakplaat (extra accessoire). Laat de bro-
den nogmaals rijzen tot ze de helft groter zijn.
Strooi voor het bakken wat bloem over de
broden en maak met een scherp mes 3 dia-
gonale inkepingen van minstens 1 cm diep.
Instelling Inzetniveau
P 4 WIT BROOD
500-700 G
2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
55 min. 200 ml
LUXE BROODJES IEDER 40 G (luxe
broodjes 40g)
Ingrediënten:
500 g bloem, type 405
20 g verse gist of 1 pakje droge gist
300 ml water
10 g zout
Bereidingswijze:
Bloem en zout in een grote kom doen. Los
de gist op in het water en voeg het geheel toe
aan de bloem. Kneed alle ingrediënten tot
een soepel deeg.
Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo
groot is.
Snijd het deeg in stukken, vorm er broodjes
van en leg deze op de ingevette bakplaat of
de patisserie-bakplaat (extra accessoire).
30 electrolux
Laat de broodjes nogmaals ca. 25 minuten
rijzen.
Snijd voor het bakken de broodjes kruislings
in. Naar keuze bestrooien met maanzaad,
komijn of sesamzaad.
Instelling Inzetniveau
P 5 LUXE BROOD-
JES IEDER 40 G
3
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
15 min. 200 ml
VISFILET (700g)
Ingrediënten:
700 g filet van snoekbaars of zalmforel, in
blokjes
100 g Emmentaler, geraspt
200 ml room
50 g paneermeel
zout, peper, citroensap
peterselie, gehakt
40 g boter voor het invetten van de vorm
Bereidingswijze:
Druppel het citroensap over de visfilet en laat
het even intrekken. Dep daarna het overtolli-
ge sap met wat keukenpapier weg.
Bestrooi de visfilets vervolgens aan beide zij-
den met zout en peper. Leg ze daarna in een
ingevette, vuurvaste schaal.
Maak een mengsel van de room, de geraspte
kaas, het paneermeel en de fijngehakte pe-
terselie en verdeel dit over de visfilet.
Instelling Inzetniveau
P 6 VISFILET 2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
25 min. 250 ml
FOREL 250-300 G
Ingrediënten:
4 forellen van 250 - 300 g
citroensap, peper, zout
Bereidingswijze:
Was de forellen grondig van binnen en bui-
ten. Druppel het citroensap over de forellen,
strooi een klein beetje zout en peper over de
forellen en doe ze per 2 in een roestvrijstalen
vorm voorzien van een zeef.
Serveer met geroosterde geschaafde aman-
delen.
Variant blauwe forel:
Voordat u de forellen in de roestvrijstalen
vorm met zeef doet, overgiet u ze met hete
azijn.
Instelling Inzetniveau
P 7 FOREL 250-300
G
2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
30 min. 400 ml
PIZZA (4 stuks rond Ø 28cm)
Voorbereiding:
Tomatensaus
Ingrediënten van het deeg:
500 g bloem, type 405
250 ml water
20 g gist
•1 ei
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
Bereidingswijze van het deeg:
Los de gist op in het water en kneed dit sa-
men met de overige ingrediënten tot een
zachte deeg. Laat het deeg vervolgens 30
minuten afgedekt rijzen en vouw het deeg
gedurende deze periode drie keer samen.
Ingrediënten tomatensaus:
2 blikken gepelde, gehakte tomaten (800
g)
100 g uien, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
zout, peper, oregano of pizzakruiden
Bereiding tomatensaus:
Uien, knoflook en kruiden door de tomaten
mengen en inkoken tot een dikke saus ont-
staat. Laten afkoelen.
Ingrediënten garnering:
600 g feta of mozzarella, grof geraspt, per
pizza 150 g
Extra's 400 g:
ham, salami, champignons, blokjes spek,
ansjovis, per pizza 100 g
Bereiden:
Het deeg in 4 porties verdelen, tot een bal
kneden en met veel bloem in ca. 3-4 mm
dikke schijven rollen. Deegschijven met kou-
de tomatensaus bestrijken, ca. 1 cm langs
de rand vrijhouden. De gewenste extra's en
de feta of mozzarella gelijkmatig erover ver-
delen.
Bakken in voorverwarmde oven op
230°C
electrolux 31
Instelling Inzetniveau
P 8 PIZZA 3
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
25 min. ---
QUICHE LORRAINE
Ingrediënten van het deeg:
250 g bloem, type 405
125 g boter
60 ml water
1 theelepel zout
wat peper en nootmuskaat
Voorbereiding:
Meng de bloem, de boter en het zout door
elkaar. Voeg het water toe en kneed het ge-
heel snel tot een deeg.
Laat het deeg 1 uur afkoelen in de koelkast.
Ingrediënten garnering:
100 ml melk
150 ml zure room
2 eieren
150 g Gruyère of Emmentaler kaas, ge-
raspt
150 g magere spekblokjes
150 g uien, in blokjes gesneden
peper, nootmuskaat
Bereidingswijze:
Bak de magere spekblokjes en uien licht aan.
Klop de melk, room, eieren en kruiden goed
door elkaar, voeg daarna de geraspte kaas
aan het mengsel toe.
Bereiden:
Rol het deeg uit en leg het in een ingevette,
gladde springvorm (ø 28 cm). Verdeel de
spekblokjes en de uien gelijkmatig over het
deeg en giet het mengsel er overheen.
Instelling Inzetniveau
P 9 QUICHE LOR-
RAINE
3
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
35 min. ---
KIP 1200 G
Ingrediënten:
1 kip (1000 - 1200 g)
2 eetlepels pindaolie
zout, peper, paprika, kerriepoeder
Bereidingswijze:
Was de kip en dep hem droog met keuken-
papier.
Meng de kruiden met de olie en bestrijk de
kip daarmee gelijkmatig aan de binnen- en
buitenkant.
Leg daarna de kip met de borstzijde naar be-
neden in een vuurvaste schaal of in een gla-
zen schaal met inzetstuk met gaatjes (extra
accessoire).
Na ca. 25 minuten de kip draaien.
Na het eerste geluidssignaal (ca. 50 min.)
controleren of de kip gaar is. Indien nodig de
resterende braadtijd tot het 2e geluidssignaal
(ca. 60 min.) laten verlopen.
Instelling Inzetniveau
P 10 KIP 1200 G
2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
55 min. 200 ml
KALFSRUG (voor 4-6 personen)
Voorbereiding:
Vlees 1 uur van tevoren uit de koelkast halen.
Ingrediënten:
1000 g kalfsrug
2 eetlepels pindaolie
zout, peper, paprika, een beetje mosterd
Bereidingswijze:
Was de kalfsrug en dep hem droog met keu-
kenpapier.
Meng de kruiden met de pindaolie en bestrijk
daarmee het vlees gelijkmatig.
De kalfsrug in de braadpan op het fornuis op
hoog vuur 10 minuten aan alle kanten aan-
braden en in de voorverwarmende vorm leg-
gen.
Bakvorm:
Vuurvast glas, aardewerk of gietijzeren
braadpan.
Instelling Inzetniveau
P 11 KALFSRUG 2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
80 min. 200 ml
OPWARMEN (gerechten voor 4-6
personen)
Kookgerei:
U kunt elk soort kookgerei gebruiken dat mi-
nimaal bestand is tegen een temperatuur van
110°C.
32 electrolux
Bereidingswijze:
De gerechten apart of door elkaar op een
bord of kookgerei schikken. Plaats het ge-
recht zonder af te dekken in de oven.
Max. 6 borden (Ø 26 cm).
Instelling Inzetniveau
P 12 OPWARMEN
1 en 4
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
20 min. 200 ml
Reiniging en onderhoud
Waarschuwing! Om het apparaat
schoon te maken, moet het
uitgeschakeld en afgekoeld zijn.
Waarschuwing! Het reinigen van het
apparaat met een stoom- of
hogedrukreiniger is om
veiligheidsredenen niet toegestaan!
Let op! Gebruik geen schuurmiddelen,
agressieve schoonmaakmiddelen of
schurende voorwerpen.
Let op! Gebruik geen ruwe, krassende
schoonmaakmiddelen of scherpe
metaalschrapers om het glas te reinigen,
deze kunnen krassen veroorzaken op
het oppervlak die kunnen leiden tot het
breken van het glas.
Buitenkant van het apparaat
Neem de voorkant van het apparaat af met
een zachte doek en een warm sopje.
Gebruik bij ovens met een metalen voor-
zijde de hiervoor in de handel verkrijgbare
onderhoudsmiddelen.
Gebruik alstublieft geen schuurmiddel
noch schuursponsjes.
De binnenkant van de oven
Reinigingsprogramma
De functie REINIGEN wordt uitvoerig be-
schreven in het hoofdstuk Geprogrammeer-
de functies en recepten.
Handmatige reiniging
Waarschuwing! De oven moet zijn
afgekoeld om te kunnen reinigen.
Maak de oven na ieder gebruik schoon.
Verontreinigingen laten zich dan het
makkelijkst verwijderen en kunnen dan
niet aanbranden.
1. Bij het openen van de ovendeur wordt de
verlichting automatisch ingeschakeld.
2. Maak de oven na elk gebruik schoon met
een sopje en droog hem goed af. Gebruik
geen schurende voorwerpen. Indien no-
dig laat u het vuil eerst inweken of scha-
kelt u de functie Stoomgaren in.
Hardnekkig vuil kan verwijderd worden
met speciale ovenreinigers.
Let op! Let bij het gebruik van
ovensprays, altijd goed op de
aanwijzingen van de fabrikant!
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, in-
schuifroosters enz.) na elk gebruik afspoelen
en goed afdrogen. Kort laten inweken maakt
het schoonmaken makkelijker.
Vetfilter
1. Het vetfilter in een heet sopje of in de af-
wasmachine reinigen.
2. Als het vuil sterk is ingebrand het filter in
wat water met 2-3 eetlepels afwasmachi-
nereiniger uitkoken.
Inschuifrails
Voor het schoonmaken van de zijwanden
kunnen de inschuifrails links en rechts in de
oven worden verwijderd.
Inschuifrails uitnemen
1. Geleider voorzichtig naar boven toe uit de
voorste ophanging trekken.
electrolux 33
2. De geleider bij de voorste ophanging iets
naar binnen zwenken.
3. Geleider uit de achterste ophanging trek-
ken.
Inschuifrails terugplaatsen.
1. Geleider schuin van bovenaf en langs de
zijwand in de achterste ophanging plaat-
sen.
2. De geleider bij de voorste ophanging over
de nok heen tegen de wand zwenken.
3. Geleider in de voorste ophanging plaat-
sen.
Stoomgeneratorsysteem
Belangrijk! De stoomgenerator na ieder
gebruik droog wrijven. Water met een spons
opzuigen.
34 electrolux
Eventuele kalkresten kunnen het best
met azijn worden verwijderd.
Belangrijk! Chemische
ontkalkingsmiddelen kunnen schade
veroorzaken aan het email van de oven. Let
goed op de aanwijzingen van de fabrikant!
Waterschuiflade en stoomgenerator
1. Giet azijnwater (ca. 250 ml) via de wa-
terschuiflade in de stoomgenerator.
Ca. 10 minuten laten inwerken.
2. Het azijnwater met een zachte spons ver-
wijderen.
3.
Het stoomgeneratorsysteem via de wa-
terschuiflade doorspoelen met ontkalkt
water (100-200 ml).
4. Water met een spons uit de stoomgene-
rator verwijderen en droog wrijven.
5. Laat de deur van de oven open staan zo-
dat de oven volledig kan drogen.
Ovenverlichting
Waarschuwing! Pas op voor
elektrische schokken! Om het
ovenlampje te vervangen:
De oven uitschakelen!
De zekeringen in de zekeringenkast
losdraaien of uitschakelen.
Om het ovenlampje en het afdekglas te
beschermen een doek op de bodem van
de oven leggen.
Ovenlampje aan de zijkant vervangen /
afdekglas schoonmaken
1. Linker inschuifrooster verwijderen.
2. Schroef het metalen deksel los met een
kruisschroevendraaier.
3. Verwijder het metalen deksel en de pak-
king en reinig deze.
4. Indien nodig: Ovenverlichting 25 Watt,
230 V, 300°C hittebestendig, vervangen.
5. Metalen deksel en pakking weer aan-
brengen en schroeven vastdraaien.
6. Inschuifrooster aanbrengen.
Ovendeur
Voor het reinigen van de ovendeur kunt u
deze verwijderen.
Ovendeur verwijderen
1. Zet de ovendeur helemaal open.
2. Klemhendels aan beide deurscharnie-
ren helemaal opklappen.
3. Ovendeur met beide handen aan de zij-
kanten vastpakken en over de weer-
stand heen ca. 3/4 sluiten.
electrolux 35
3
4
2
4.
Deur van de oven wegtrekken ( Voor-
zichtig: zwaar!
5. Deur met de buitenkant naar onderen op
een zachte, effen ondergrond leggen, bij-
voorbeeld op een dikke doek, om kras-
sen te voorkomen.
Ovendeur - Deur terugplaatsen
1. De deur, aan de kant waar de handgreep
zit, met beide handen aan de zijkanten
vastpakken.
2. Deur onder een hoek van ca. 60° houden.
3.
De deurscharnieren gelijktijdig in de
beide uitsparingen rechts en links aan de
onderkant van de oven, zo ver mogelijk
naar binnen schuiven.
4. De deur tot de weerstand naar boven op-
heffen en dan helemaal openen.
3
4
4
60
5
5. Klemhendels aan beide deurscharnieren
in hun oorspronkelijke stand terugklap-
pen.
6. Ovendeur - Deur sluiten.
Wat te doen als ...
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld De oven inschakelen
De dagtijd is niet ingesteld Dagtijd instellen
De noodzakelijke instellingen zijn
niet uitgevoerd
Instellingen controleren
De automatische uitschakeling van
de oven is in werking getreden
Zie Automatische uitschakeling
De kinderbeveiliging is ingescha-
keld
Kinderbeveiliging uitschakelen
De zekering in de huisinstallatie (ze-
keringenkast) is doorgebrand
Als de zekeringen meerdere malen
worden uitgeschakeld, neem dan
contact op met een erkend elektro-
installateur
De ovenverlichting valt uit Het ovenlampje is stuk Ovenlampje vervangen
36 electrolux
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Op het display brandt
"d" en de oven wordt niet
warm, de ventilator doet
het niet
De testfunctie is ingeschakeld
Houd de toetsen en tegelijk
ingedrukt, tot er een signaal klinkt
en de weergave "d" verdwijnt
Als u de storing met de aangegeven op-
lossingen niet kunt verhelpen, neem dan
contact op met uw vakhandelaar of met
de klantenservice.
Waarschuwing! Reparaties aan het
apparaat mogen uitsluitend door
vakmensen worden uitgevoerd. Door
onvakkundig uitgevoerde reparaties
kunnen grote gevaren voor de gebruiker
ontstaan.
In geval van oneigenlijk gebruik kan het
bezoek van de technicus van de klan-
tenservice of van de vakhandelaar ook
tijdens de garantieperiode niet zonder
kosten plaats vinden.
Aanwijzing voor apparaten met metalen
voorkant: Vanwege de koele voorkant
van uw apparaat kan er zich, na het ope-
nen van de deur, tijdens of kort na het
bakken of braden, gedurende korte tijd
condens vormen op de glazen binnen-
kant van de deur.
Montageinstructie
Let op! Montage en aansluiting van het
nieuwe apparaat mag alleen worden
uitgevoerd door een erkende
installateur. Volg deze instructies
alstublieft op, omdat anders de garantie
in geval van beschadiging vervalt.
Om gevaarlijke situaties te voorkomen, moe-
ten beschadigde aansluitkabels vervangen
worden door onze klantenservice of door een
erkend installateur
Veiligheidsaanwijzingen voor de
installateur
In de elektrische installatie moet een voor-
ziening aanwezig zijn, die het mogelijk
maakt, het apparaat met een opening tus-
sen de contacten van minstens. 3mm om-
nipolair van het net los te koppelen.
Als geschikte scheidingsvoorzieningen
gelden bijv. LS-schakelaars, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de fitting
gedraaid worden), FI-schakelaars en vei-
ligheidsschakelaars.
De aansluiting via een contactdoos dient
zodanig te zijn uitgevoerd, dat de contact-
doos toegankelijk is en buiten de coördi-
natieruimte ligt.
De aanrakingsbeveiliging moet door de in-
bouw gegarandeerd zijn.
De stevigheid van de inbouwkast moet
voldoen aan de DIN 68930 norm.
electrolux 37
38 electrolux
electrolux 39
40 electrolux
alternativ
min.1,60m
H05RR-F
H05VV-F
2
electrolux 41
90
0
3
42 electrolux
2x3,5x25
13
20
4
Afvalverwerking
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet als
huishoudafval mag worden behandeld, maar
moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en
elektronische apparatuur wordt gerecycled.
Als u ervoor zorgt dat dit product op de juiste
manier wordt verwijderd, voorkomt u
mogelijke negatieve gevolgen voor mens en
milieu die zich zouden kunnen voordoen in
geval van verkeerde afvalverwerking. Voor
gedetailleerdere informatie over het recyclen
van dit product, kunt u contact opnemen met
de gemeente, de gemeentereiniging of de
winkel waar u het product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvrien-
delijk en geschikt voor hergebruik.
Kunststofonderdelen worden door inter-
nationale afkortingen zoals bijv. >PE <,
>PS< enz gekenmerkt. Gooi het verpak-
kingsmateriaal weg in de daarvoor be-
stemde containers van uw vuilnisop-
haaldienst.
Waarschuwing! Om ervoor te zorgen
dat het apparaat geen gevaar oplevert,
moet het onklaar gemaakt worden
voordat u het weggooit.
Trek de stekker uit het stopcontact en
verwijder de voedingskabel van het ap-
paraat.
Service
Probeer bij technische storingen eerst met
behulp van de gebruiksaanwijzing (Hoofd-
stuk "Wat te doen als...") het probleem zelf
op te lossen.
Als u het probleem niet op kunt lossen, neem
dan contact op met de klantenservice of met
een van onze service-afdelingen.
Om u snel te kunnen helpen, hebben wij de
volgende gegevens nodig:
Modelbeschrijving
Productnummer (PNC)
Serienummer (S-No.) (voor nummers zie
typeplaatje)
Aard van de storing
electrolux 43
eventuele foutmelding, die op het apparaat
wordt aangegeven
Om de nodige gegevens van uw apparaat bij
de hand te hebben, adviseren wij u deze
hieronder te noteren:
Modelbeschrij-
ving: ........................................
PNC: ........................................
S-No: ........................................
44 electrolux
electrolux 45
46 electrolux
electrolux 47
315916504-B-1208
www.electrolux.com
Voor het on-line bestellen van accessoires, consumables en onderdelen gaat u naar
de ’webwinkel’ op:
www.electrolux.nl
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Electrolux EOK96030U Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding