Electrolux EOK96030X Handleiding

Type
Handleiding
gebruiksaanwijzing
Multi-stoomgaar-inbouwoven
EOK96030
Electrolux. Thinking of you.
Ga voor meer van onze ideeën naar www.electrolux.com
Inhoud
Veiligheidsinstructies 2
Productbeschrijving 4
Voor het eerste gebruik 6
Bediening 7
Tips, tabellen en adviezen 17
Reiniging en onderhoud 34
Wat te doen als ... 37
Montageinstructie 38
Afvalverwerking 44
Klantenservice 44
Wijzigingen voorbehouden
Gefeliciteerd met de aanschaf van uw
Electrolux stoomoven!
Het Home Center of the Brands in Al-
phen aan den Rijn is dé plaats waar u alle
Electrolux apparatuur kunt bekijken én
uitproberen. Ook na aanschaf. Het Ho-
me Center of the Brands beschikt over
een schitterende kookstudio waar onder
leiding van professionele koks diverse
kookworkshops worden gegeven. On-
der andere in het gebruik van de stoom-
oven. Haal meer uit uw stoomoven en ga
voor meer informatie en inschrijving
voor een van de kookworkshops naar
www.homecenterofthebrands.nl
Registreer uw apparaten op
www.mijnapparaten.nl. Dan heeft u al-
tijd alle relevante informatie bij de hand
(o.a. online gebruiksaanwijzing, hulp bij
problemen of defecten) en blijft u op de
hoogte van nieuwe ontwikkelingen, re-
cepten, gratis kookworkshops, etc.
Veiligheidsinstructies
Belangrijke veiligheidsinstructies!
Zorgvuldig lezen en voor toekomstige
raadpleging bewaren!
Elektrische veiligheid
Het apparaat mag uitsluitend door een er-
kend vakman worden aangesloten.
Bij storingen of beschadigingen aan het
apparaat: Zekeringen losdraaien resp. uit-
schakelen.
Reparaties aan het apparaat mogen uit-
sluitend door vakmensen worden uit-
gevoerd. Door onvakkundig uitgevoerde
reparaties kunnen grote gevaren ontstaan.
Wendt u zich in geval van reparatie tot on-
ze klantenservice of uw vakhandel.
Kinderbeveiliging
Kinderen nooit zonder toezicht laten terwijl
het apparaat in werking is.
Dit apparaat is voorzien van een kinderbe-
veiliging.
Veiligheid tijdens het gebruik
Dit apparaat mag alleen in het huishouden
worden gebruikt voor het koken, braden
en bakken van levensmiddelen.
Wees voorzichtig bij het aansluiten van
elektrische apparaten op stopcontacten in
de buurt van het apparaat. Aansluitleidin-
gen mogen niet onder de hete ovendeur
worden vastgeklemd.
Waarschuwing: Gevaar voor verbran-
ding! Tijdens de werking wordt de bin-
nenkant van de oven heet.
Waarschuwing: Open in geen geval de
ovendeur tijdens het stoomgaren.
Door de ontsnappende stoom kan water-
schade aan meubels ontstaan. Vermijd di-
rect contact met de ontsnappende stoom.
Als u alcoholische toevoegingen in de oven
gebruikt, kan er eventueel een licht ont-
vlambaar alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Doe in dat geval de deur voorzichtig open.
Houd daarbij gloeiende voorwerpen, von-
ken of vuur uit de buurt.
2 electrolux
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik
door personen (waaronder begrepen kin-
deren) met verminderde fysieke, zintuiglij-
ke vermogens of een gebrek aan ervaring
en kennis, tenzij dit onder toezicht gebeurt
van een voor hun veiligheid verantwoorde-
lijke persoon of tenzij zij van een dergelijke
persoon instructie hebben ontvangen over
het gebruik van het apparaat.
Aanwijzing met betrekking tot acrylami-
de
Volgens de laatste wetenschappelijke
inzichten kan een intensieve bruining van
levensmiddelen, met name bij zetmeel-
houdende producten, een gevaar voor
de gezondheid door acrylamide opleve-
ren. Om die reden adviseren wij levens-
middelen zoveel mogelijk bij lage tem-
peraturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
Zo vermijdt u schade aan het apparaat
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie
en zet geen braadslede of bakplaat op de
bodem van de oven, anders kan het email
van de oven door de oplopende hitte be-
schadigd worden.
Druppels vruchtensap, die op het bakblik
terechtkomen, laten vlekken achter die
niet meer verwijderd kunnen worden. Ge-
bruik voor cakes met veel vocht een diep
bakblik.
Belast de ovendeur niet.
Giet nooit water direct in de hete oven. Dan
kan het emaille beschadigd raken en kun-
nen er verkleuringen ontstaan.
Bij heftige stoten, vooral tegen de zijkanten
van de voorste glasplaat, kan het glas bre-
ken.
Bewaar geen brandbare stoffen in de
oven. Deze kunnen bij het inschakelen van
de oven vlam vatten.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in
de oven. Het emaille kan beschadigd ra-
ken.
Bewaar, nadat de koelventilator is uitge-
schakeld, geen onafgedekte etenswaren
in de oven. In de ovenruimte en op het glas
van de deur kan vochtigheid neerslaan, die
ook op uw meubilair terecht kan komen.
Informatie emaillelaag
Kleurveranderingen van de emaillelaag
van de oven als gevolg van het gebruik
zijn niet van invloed op de deugdelijkheid
van het apparaat voor regulier of con-
tractueel gebruik. Dit zijn derhalve geen
gebreken in de zin van het recht op ga-
rantie.
electrolux 3
Productbeschrijving
Totaalaanzicht
1 2
3
4
1 Bedieningspaneel
2 Lichtbalk
3 Deurgreep
4 Bakovendeur
Het apparaat schakelt zich na 2 minuten
uit, als er geen functie is geselecteerd en
er niets aan het apparaat is gewijzigd. De
lichtbalk blijft echter branden. Om de
lichtbalken uit te schakelen, dient u het
apparaat met
in en vervolgens weer
uit te schakelen.
4 electrolux
Bedieningspaneel
1
23
1 Ovenindicaties
2 Functietoetsen oven
3 Waterlade
Uitrusting oven
1
2
3
4
1
2
3
4
5
6
1 Grillverwarmingselement
2 Ovenverlichting
3 Ventilator verwarmingselement achter-
wand
4 Stomer/stoomrozet
5 Uitneembaar inschuifrooster
6 Inzetniveaus
electrolux 5
Accessoires oven
Rooster
Voor servies, bak- en braadvormen, braden
en grillen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Quick spons 180
Zeer absorberende spons in ringvorm, pre-
cies afgestemd op zijn functie.
Voor het eerste gebruik
Dagtijd instellen en wijzigen
De oven functioneert alleen als u de tijd
hebt ingesteld.
Na het aansluiten van de elektriciteit of na een
stroomstoring knippert het symbool voor
Dagtijd
automatisch.
1. Om een reeds ingestelde dagtijd te ver-
anderen drukt u de toets Klokfuncties
zo vaak i n tot het symbool voor Dagtijd
knippert.
2.
Met de toets
of de gewenste tem-
peratuur instellen.
Na ca. 5 seconden stopt het knipperen en
geeft de klok de ingestelde tijd aan.
6 electrolux
Het apparaat is klaar voor gebruik.
U kunt de dagtijd alleen veranderen, als
de kinderbeveiliging is uitgeschakeld, de
klokfuncties Kookwekker
, Duur of
Einde
niet zijn ingesteld en er geen
ovenfunctie is ingesteld.
Eerste reiniging
Voordat u de oven voor het eerst in gebruik
neemt, moet u hem reinigen.
Belangrijk! Gebruik geen scherpe,
schurende reinigingsmiddelen! De
oppervlakken zouden beschadigd kunnen
worden.
Gebruik bij ovens met een metalen voor-
zijde de hiervoor in de handel verkrijgba-
re onderhoudsmiddelen.
1. Open de ovendeur.
De verlichting in de oven is ingeschakeld.
2. Neem alle accessoires en geleiderails uit
de oven en reinig deze met een warm
sopje.
3. Maak de oven ook schoon met een warm
sopje en droog hem daarna af.
4. Veeg de voorzijde af met een vochtige
doek.
Zo leert u het apparaat kennen
Om het apparaat uit te proberen of alle be-
dieningsstappen uit te voeren, kan de test-
functie worden gebruikt. De oven wordt niet
warm.
Testfunctie inschakelen
1. Schakel het apparaat met de toets Aan/
Uit
uit .
2. Houd de toetsen Programma's voor bak-
ken/braden
en tegelijk ingedrukt,
totdat er een signaal klinkt en op het dis-
play "d" gaat branden.
Testfunctie uitschakelen
1. Schakel het apparaat met de toets Aan/
Uit
uit .
2. Houd de toetsen Programma's voor bak-
ken/braden
en tegelijk ingedrukt,
totdat er een signaal klinkt en op het dis-
play "d" uit gaat.
Bediening
De elektronische ovenbesturing
Het weergaveveld
electrolux 7
1 2 3 4
567
1 Memory: P / Test: nl
2 Stoombedrijf
3 Temperatuur/tijdstip
4 Klokfuncties/Bedrijfstijd
5 Thermometersymbool
6 Bak-/braadprogramma's
7 Ovenfuncties
Bedieningspaneel
1 2
8 7
3 4
6 5
1 Toets Aan/Uit
2 Ovenfunctie selecteren
3
Toets
4 Klokfuncties
5 Memoryfunctie
6
Toets
7 Bak-/braadprogramma's
8 Snel verwarmen
Algemene aanwijzingen
Apparaat eerst altijd met de toets Aan/Uit
inschakelen.
Als de gekozen functie oplicht, begint te
oven te verwarmen of begint de ingestelde
tijd te verstrijken.
8 electrolux
Als de ingestelde temperatuur wordt be-
reikt, klinkt er een signaal.
De ovenverlichting wordt ingeschakeld,
zodra een ovenfunctie wordt gestart of de
ovendeur wordt geopend.
De ovenverlichting gaat bij geopende deur
en uitgeschakeld oven na 10 minuten uit.
Apparaat met de toets Aan/Uit uitschake-
len.
Ovenfunctie selecteren
1.
Apparaat met de toets Aan/Uit
inscha-
kelen.
2.
Toets Ovenfuncties
indrukken totdat
de gewenste ovenfunctie verschijnt.
Op het temperatuurdisplay verschijnt een
voorstel voor de temperatuur.
Als de voorgestelde temperatuur niet bin-
nen ca. 5 seconden wordt gewijzigd, be-
gint de oven te verwarmen.
Oventemperatuur wijzigen
Met de toets
of de temperatuur naar
boven of naar beneden wijzigen.
De instelling vindt plaats in stappen van 5 °C.
Thermometersymbool
Het langzaam oplopende thermometers-
ymbool
geeft aan in hoeverre de oven al
is opgewarmd.
De drie na elkaar oplichtende segmenten
van het thermometersymbool
geven aan
dat de functie snel verwarmen in bedrijf is.
Ovenfunctie wijzigen
Voor het wijzigen van de ovenfunctie
de
toets Ovenfuncties zo totdat de gewenste
oven functie wordt weergegeven.
Oven uitschakelen
Apparaat met de toets Aan/Uit
uitscha-
kelen.
Koelventilator
De ventilator wordt automatisch inge-
schakeld om de oppervlakken van het
apparaat koel te houden. Nadat de oven
is uitgeschakeld, blijft de ventilator nog
draaien om het apparaat af te koelen,
waarna hij vanzelf uitschakelt.
Snel verwarmen
Na het selecteren van een ovenfunctie kan
met behulp van de extra functie Snel verwar-
men
de lege oven in relatief korte tijd wor-
den voorverwarmd.
Belangrijk! Leg te bereiden levensmiddelen
pas in de oven, als het Snel verwarmen
beëindigd is en de oven in de gewenste
functie werkt.
electrolux 9
1. Gewenste ovenfunctie instellen en star-
ten. Evt. Temperatuurvoorstel wijzigen.
2.
Toets Snel verwarmen
indrukken. Het
symbool
brandt.
De achtereenvolgende knipperende balken
geven aan dat Snel verwarmen in werking is.
Bij het bereiken van de ingestelde tempera-
tuur branden de balken van de temperatuur-
indicatie. Er klinkt een signaal. Het symbool
gaat uit.
De oven verwarmt nu in de vooraf ingestelde
ovenfunctie en temperatuur verder. U kunt
de te bereiden levensmiddelen nu in de oven
plaatsen.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Toepassing
Stoomgaren
Voor groente, aardappelen, rijst, deegwaren of andere bij-
gerechten.
Pauze-stoomgaren
Voor bakken, braden en opwarmen van gekoelde en bevro-
ren gerechten.
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
Voor het braden en bakken op twee niveaus tegelijk.
Heteluchtgrillen Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op
één niveau. De functie is ook geschikt voor gratineren en
met een korstje bedekken .
Grill Voor het grillen van platte levensmiddelen en voor het
roosteren van brood.
Ontdooien/drogen Voor het ontdooien en drogen van kruiden, groenten en
fruit.
Bereidingen op lage
temperatuur
Voor het bereiden van bijzonder mals en sappig braadvlees.
Vochtige hete lucht
Voor het energiezuinig bakken en garen van overwegend
droge gebaksoorten, maar ook van ovenschotels in vormen
op één niveau.
Rooster en bakplaat plaatsen
Uittrek- en kantelbeveiliging
Ter beveiliging van het uittrekken hebben alle
inschuifdelen aan de rechter- en linkerkant
een kleine bolling naar onderen.
Plaats de inschuifdelen zodanig dat deze
bolling achterin de ovenruimte ligt. Deze bol-
ling is ook belangrijk voor de kantelbeveiliging
van de inschuifdelen.
Bakplaat plaatsen:
Schuif de bakplaat tussen de geleidestangen
van het gekozen niveau.
Rooster plaatsen:
Plaats het rooster zodanig dat de pootjes
naar beneden wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleidestangen
van het gekozen niveau.
10 electrolux
Door de verhoogde lijst die om het roos-
ter loopt is het serviesgoed bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Stoomgaarfuncties
Belangrijk! De stoomgaarfuncties moeten
altijd in combinatie met de klokfuncties Duur
of Einde worden ingesteld (zie
hoofdstuk Klokfuncties Duur
/ Einde ).
Belangrijk! Gebruik uitsluitend water als
vloeistof!
Er klinkt een zoemtoon wanneer het water op
is. Kort na het bijvullen van het water wordt
de zoemtoon automatisch uitgeschakeld.
Door de automatische ca. 5 minuten du-
rende verdamping aan het einde van de
bereidingsduur en de opwarmtijd van
ca. 2 minuten hebben instellingen van
minder dan 10 minuten nauwelijks ef-
fect.
Bij het openen van de deur ontsnapt nog
stoom.
Stoomgaren
1. Water (ca. 700 ml) niet direct in de sto-
mer, maar boven de waterschuiflade
van het bedieningspaneel gieten.
De watervoorraad is toereikend voor ca.
30 minuten.
2.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen.
3.
Met de toets Ovenfuncties
de functie
Stoomgaren
kiezen en met de toets
of de gewenste temperatuur instel-
len (bereik 50°C - 96°C).
4.
Kies met de toets Klokfuncties
de
functie Duur
of Einde en stel met
de toets
of de gewenste berei-
dingsduur of uitschakeltijd in. Na ca. 2
minuten wordt de eerste stoom zicht-
baar. Een eenvoudig geluidssignaal klinkt
wanneer de bereidingstemperatuur van
ca. 96°C is bereikt.
Een drievoudig geluidssignaal geeft het
einde van de bereidingstijd aan.
5.
Schakel met de toets Aan/Uit
het ge-
luidssignaal en de oven uit.
Zuig na het afkoelen van de oven het rest-
water met een spons uit de stomer op en wrijf
eventueel na met een paar druppels azijn.
electrolux 11
Laat de deur van de oven open staan zodat
de oven volledig kan drogen.
Pauze-stoomgaren
Het voortdurende wisselproces van hete
lucht naar stoom verloop automatisch.
1. Water (ca. 250 ml) niet direct in de sto-
mer, maar boven de waterschuiflade
van het bedieningspaneel gieten.
2.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen.
3.
Met de toets Ovenfuncties
de functie
Pauze-stoomgaren
kiezen en met
de toets
of de gewenste tempera-
tuur instellen.
4.
Kies met de toets Klokfuncties
de
functie Duur
of Einde en stel met
de toets
of de gewenste berei-
dingsduur of Uitschakeltijd instellen.
Ga verder te werk zoals bij stoomgaren
.
Extra functies
Bak-/braadprogramma's
Gebruik voor deze functie de opgegeven
recepten.
Programma selecteren
1.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen. Toets Bak-/ braadprogramma's
zo vaak indrukken totdat op het dis-
play het gewenste programma verschijnt
(P 1 t/m P12).
Op het functiedisplay verschijnt het
symbool voor de bijbehorende oven-
functie.
Op het display verschijnt de berei-
dingstijd, het symbool voor Duur
gaat branden.
–Druk de toets Klokfuncties in, dan de
toets
en druk vervolgens de toets
of in om de tijdsduur te wijzigen.
Na ca. 5 seconden wordt de oven in-
geschakeld.
2. Als de tijd verstreken is, klinkt er 2 minu-
ten lang een geluidssignaal. Het symbool
voor Duur
knippert.
De oven wordt uitgeschakeld.
3. Druk op een willekeurige toets om het
signaal uit te schakelen.
Start uitstellen
De start van de bereidingstijd kan worden
uitgesteld (zie Klokfuncties Einde
).
Bereidingstijd voortijdig beëindigen
Met de toets Aan/uit
de oven uitschake-
len.
Memoryfunctie
Met de Memoryfunctie kan een instelling die
telkens weer wordt gebruikt, worden opge-
slagen.
1. Ovenfunctie, temperatuur en eventueel
de klokfuncties Duur
en/of Einde
instellen.
2.
De toets Memoryfunctie
ca. 2 secon-
den ingedrukt houden, tot er een signaal
klinkt. De instelling is nu opgeslagen.
12 electrolux
Om een andere instelling op te slaan,
dient u nogmaals de toets Memoryfunc-
tie
ca. 2 seconden in te drukken. De
eerder opgeslagen instelling wordt door
deze instelling vervangen.
Inschakelen van de memoryfunctie
1.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen.
2.
Met de toets Memoryfunctie
de op-
geslagen instelling oproepen.
Klokfuncties
1 3 4 5
2
6
1 Klokfuncties
2 Tijdsaanduidingen
3 Dagtijd
4 Duur/Einde/Bedrijfstijd
5 Klokfuncties
6 Insteltoetsen
Kookwekker
Voor het instellen van een korte tijd. Na af-
loop klinkt er een signaal.
Deze functie heeft geen effect op de oven.
Bereidingsduur
Om in te stellen hoe lang de oven ingescha-
keld moet zijn.
Einde
electrolux 13
Om in te stellen wanneer de oven weer moet
worden uitgeschakeld.
Dagtijd
Hiermee kunt u de dagtijd instellen, verande-
ren of opvragen (zie Hoofdstuk Voor het eer-
ste gebruik).
Algemene aanwijzingen
Na het kiezen van een klokfunctie knippert
het bijbehorende symbool ca. 5 seconden.
Gedurende deze tijd kunt u met de
of
de gewenste tijden instellen of veran-
deren.
Na het instellen van de gewenste tijd knip-
pert het symbool nogmaals gedurende ca.
5 seconden. Daarna gaat het symbool
branden. De ingestelde kookwekker
begint te lopen.
De ingestelde tijd voor Duur
en Einde
begint na het starten van de gekozen
functie te lopen.
kookwekker
1.
Toets Klokfuncties
zo vaak indrukken
tot het symbool Kookwekker
knippert.
2.
Met de toets
of de gewenste tijds-
duur instellen (max. 99.00 minuten).
Na ca. 5 seconden wordt de resterende tijd
weergegeven op het display. Het symbool
voor Kookwekker
brandt.
Als de ingestelde tijd verstreken is, klinkt er 2
minuten lang een signaal. "0.00" brandt en
het symbool Kookwekker
knippert.
Signaal uitschakelen: door een willekeurige
toets in te drukken.
Bereidingsduur
1.
Ovenfunctie en met toets
of tem-
peratuur kiezen.
2.
Toets klokfuncties
zo vaak indrukken,
tot het symbool Duur
knippert.
3.
Met de toets
of de gewenste be-
reidingstijd instellen.
14 electrolux
De oven wordt ingeschakeld. Het symbool
voor Duur
brandt.
Door het herhaald indrukken van de
toets Klokfuncties
kan de actuele
dagtijd worden opgevraagd.
Als de tijd verstreken is, klinkt er 2 minuten
lang een signaal. De oven wordt uitgescha-
keld.
"0.00" wordt weergegeven en het symbool
voor Duur
knippert.
Signaal uitschakelen: door een willekeurige
toets in te drukken.
Einde
1.
Ovenfunctie en met toets
of tem-
peratuur kiezen.
2.
Toets Klokfuncties
zo vaak indrukken,
tot het symbool Einde
knippert.
3.
Met de toets
of de gewenste uit-
schakeltijd instellen.
De symbolen voor Einde en Duur bran-
den.
De oven wordt automatisch ingeschakeld.
Door het herhaald indrukken van de
toets Klokfuncties
kan de actuele
dagtijd worden opgevraagd.
Als de tijd verstreken is, klinkt er 2 minuten
lang een signaal. De oven wordt uitgescha-
keld.
"0.00" wordt weergegeven en de symbolen
Einde
en Duur knipperen.
electrolux 15
Signaal uitschakelen: door een willekeurige
toets in te drukken.
Duur en Einde gecombineerd
Duur en Einde kunnen tegelijk ge-
bruikt wordt, als de oven op een later
tijdstip automatisch in- en uitgeschakeld
moet worden.
1. Ovenfunctie en temperatuur kiezen.
2. Met de functie Duur
de tijd instellen,
die het gerecht nodig heeft om gaar te
worden,
bijv . 1 uur.
3. Met de functie Einde de tijd instellen
waarop het gerecht klaar moet zijn,
bijv . 14:05 uur.
De symbolen voor Duur en Einde bran-
den.
De oven wordt automatisch op het bereken-
de tijdstip ingeschakeld, bijv . 13:05 uur.
Na afloop van de ingestelde duur klinkt er
gedurende 2 minuten een signaal en wordt
de oven uitgeschakeld, bijv . 14:05 uur.
Overige functies
Display uitschakelen
U kunt energie besparen door het dis-
play uit te schakelen.
Display uitschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen . Er mag geen rest-
warmte worden aangegeven.
2. Druk net zo lang tegelijk op de toets klok-
functies
en , tot het display donker
wordt.
Zodra het apparaat weer in gebruik ge-
nomen wordt, wordt het display auto-
matisch ingeschakeld. Wanneer u het
apparaat weer uitschakelt, gaat het dis-
play weer uit.
Om de dagtijd weer blijvend weer te la-
ten geven, moet u het display weer in-
schakelen.
Display inschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen .
16 electrolux
2. Druk net zo lang tegelijk op de toets klok-
functies
en , tot het display weer
verschijnt.
Kinderbeveiliging
Zodra de kinderbeveiliging is ingeschakeld,
kan het apparaat niet meer worden gebruikt.
Kinderbeveiliging instellen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen . Er mag geen oven-
functie gekozen zijn.
2.
Toets Bak-/braadprogramma's
en
tegelijk ingedrukt houden, tot op het
display SAFE verschijnt.
De kinderbeveiliging is nu ingeschakeld.
Kinderbeveiliging uitschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen .
2.
Toets Bak-/braadprogramma's
en
tegelijk ingedrukt houden, tot op het
display SAFE verdwijnt.
De kinderbeveiliging is nu uitgeschakeld en
de oven is weer klaar voor gebruik.
Toets Zoemer
Toets Zoemer uitschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen .
2.
Toets
en tegelijk ingedrukt houden
tot er een signaal klinkt (ca. 2 seconden).
De toets Zoemer is nu uitgeschakeld.
Toets Zoemer inschakelen
Toets
en tegelijk ingedrukt houden tot
er een signaal klinkt (ca. 2 seconden).
De toets Zoemer is nu weer ingeschakeld.
Automatische uitschakeling van de oven
Als de oven na een bepaalde tijd niet uit-
geschakeld wordt of als de temperatuur
niet verandert, dan wordt hij automa-
tisch uitgeschakeld.
De laatst ingestelde temperatuur ver-
schijnt op het temperatuurdisplay.
De oven wordt uitgeschakeld bij een
oventemperatuur van:
30 - 120° C na 12,5 uur
120 - 200° C na 8,5 uur
200 - 230° C na 5,5 uur
Op het display verschijnt UIT .
Ingebruikname na automatische uit-
schakeling
De oven helemaal uitschakelen. Daarna kan
hij weer in gebruik genomen worden.
Tips, tabellen en adviezen
Stoomgaren
Voor het garen met stoom gebruikt u de
ovenfuncties Stoomgaren
of Pauzega-
ren
.
Waarschuwing! Open tijdens het
stoomgaren
in geen geval de
ovendeur!
Belangrijk! Gebruik uitsluitend water als
vloeistof!
Kookgerei voor stoomgaren
Voor het garen met stoom dient u hitte- en
corrosiebestendige materialen te gebrui-
ken.
Chroomstalen kookgerei is zeer geschikt
(zie speciale accessoires).
Inzetniveaus
electrolux 17
Raadpleeg de volgende tabellen voor de
inzetniveaus. De inzetniveaus worden van
onderen naar boven geteld.
Algemene aanwijzingen
Bij bereidingstijden langer dan 30 minuten
of grotere hoeveelheden eventueel water
bijvullen.
Spoel de slangverbindingen en de stomer
grondig door als u de waterschuiflade lan-
gere tijd niet hebt gebruikt (zie het hoofd-
stuk Reiniging en onderhoud).
Aanwijzingen bij de tabellen Stoomga-
ren en Pauze-stoomgaren
In de volgende tabellen vindt u een keuze aan
gerechten met de bijbehorende tempera-
tuurvoorschriften, bereidingstijden en inzet-
niveaus.
De temperaturen en bereidingstijden zijn
richtwaarden. De waarden zijn namelijk af-
hankelijk van de samenstelling en de
grootte van het product dat gaar moet
worden, de hoeveelheid en het kookgerei.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vin-
den voor uw eigen recept, kijk dan bij een
soortgelijk product.
Tenzij anders aangegeven, gelden de
waarden in de tabellen voor het plaatsen
van een gerecht in de koude oven.
Stoomgaren
De bereidingswijze Stoomgaren
is ge-
schikt voor alle levensmiddelen, vers of be-
vroren. Met deze functie kunt u groente,
vlees, vis, deegwaren, rijst, maïs, griesmeel
en eieren bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
Menu's bereiden
Complete menu's kunnen in één keer wor-
den klaargemaakt. Idealiter dienen gerech-
ten te worden gekozen die vergelijkbare be-
reidingstijden nodig hebben. Daardoor wordt
voorkomen dat afzonderlijke ingrediënten
niet of juist te gaar worden. De te vullen hoe-
veelheid water richt zich naar de grootste,
voor de gekozen afzonderlijke ingrediënten
opgegeven hoeveelheid water. Raadpleeg
de tabellen voor aanwijzingen.
De gerechten dienen daartoe in geschikte
schalen op de roosters worden geplaatst. De
afstand tussen de roosters dient zo te wor-
den gekozen dat de stoom elk gerecht kan
bereiken.
Bij het garen van rijstmenu's wijkt de hoe-
veelheid water af van wat er in de tabel staat
en dient in de verhouding 1 : 1,5 of 1 : 2 te
worden verhoogd.
Steriliseren van potten en pannen
De functie Stoomgaren
biedt de moge-
lijkheid, om houders bijvoorbeeld babyfles-
jes, met stoom te steriliseren. Daartoe de ge-
reinigde potten en pannen met de opening
naar beneden midden op het rooster op het
eerste inzetniveau plaatsen. De potten een
beetje schuin in de gaarruimte zetten. Met de
maximale hoeveelheid water (650 ml) vullen
en een tijdsduur van 40 min. bij 96 °C selec-
teren.
Tabel Stoomgaren
Soort product Watertoevoer via
waterlade ml
Tempera-
tuur °C
Inzetni-
veau
Tijd
1)
in
min.
Risotto 400 96 2 25-30
Rijst (met gelijke hoeveelheid vloeistof) 650 96 2 35-40
Maïs (polenta, met 3 keer zoveel vloei-
stof)
550 96 2 35-40
Aardappelen in de schil, middelgroot 650 96 2 50-60
Gekookte aardappelen 550 96 2 35-40
Ratatouille 400 96 2 25-30
Spruitkool 550 96 2 30-35
Broccoli in roosjes 550 96 2 25-30
Bloemkool, heel 650 96 2 40-45
Bloemkool in roosjes 600 96 2 30-35
Zuurkool 650 96 2 50-60
Tomaten, heel 250 96 2 15-20
18 electrolux
Soort product Watertoevoer via
waterlade ml
Tempera-
tuur °C
Inzetni-
veau
Tijd
1)
in
min.
Rode bieten, heel 550 96 2 60-70
Koolrabi/selderij/venkel, gesneden 550 96 2 35-40
Courgettes, gesneden 400 96 2 20-25
Wortelen, gesneden 550 96 2 35-40
Groente ontdooien 550 96 2 35
Groente ontdooien en garen 650 60 2 35-40
Groente blancheren 250 96 2 12-15
Bonen blancheren 250 96 2 20-22
Bonen TK 650 96 2 30-40
Kip (borst) 500 96 2 30-40
Ham, 1000 g 650 96 2 50-75
Casselerrib 600-1000 g 650 96 2 45-55
Gevulde paprika 500 96 2 30-40
Weense worstjes/witte worsten 250 85 2 15-20
Leverkaas opwarmen in plakken van 1
cm
400 96 2 20-25
Visfilet ca. 1000 g 650 96 2 35-40
Platvisfilet ca. 300 g 300 80 2 15-20
Visfilet, bevroren 500-800 g 650 96 2 30-40
Forel 170-300 g 400 85 2 15-25
Pudding/flan in afzonderlijke porties 500 96 2 25-35
Bouillon met ei 500 96 2 25-35
Gestoomde meelballen 500 96 2 30-35
Eieren, zachtgekookt 200 96 2 8-10
Eieren, middelhard 200 96 2 10-12
Eieren, hardgekookt 200 96 2 15-20
1) De opgegeven tijden zijn richtwaarden en kunnen variëren afhankelijk van de grootte en hoeveelheid.
Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement en daarna
stoomgaren
Met de combinatie van Hete lucht met ring-
vormig verwarmingselement
en Stoom-
garen
kunnen na elkaar en bij Stoom-
garen
tegelijkertijd vlees, groenten en
bijgerechten in de oven bereid worden, zodat
ze gelijktijdig klaar zijn om te serveren.
Het braadstuk met de ovenfunctie Hete
lucht met ringvormig verwarmingselement
aanbraden.
Plaats de voorbereide groente en bijge-
rechten op hittebestendig kookgerei bij het
braadstuk in de oven.
Start de functie Stoomgaren
en laat
alles samen gaar worden.
Om de functie Stoomgaren te kun-
nen starten, moet de oven tot een tem-
peratuur van ca. 80 °C afkoelen (zie tem-
peratuurdisplay). Open de ovendeur zo-
dat de oven sneller afkoelt.
electrolux 19
Tabel hete lucht met ringvormig verwarmingselement en daarna stoomgaren
Soort product Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingselement
Stoomgaren (max. 650 ml water
toevoegen)
Temp. in °C Vlees - tijd
in min.
Vlees en toebeho-
ren - tijd in min.
Inzetniveaus
Rundvlees 1 kg
Spruitkool, polenta
180 60-70 30-35 1
3
Varkensvlees 1 kg
aardappelen, groente,
jus
180 60-70 30-35 1
3
Kalfsvlees 1 kg
rijst, groenten
180 50-60 30-35 1
3
De opgegeven tijden en temperaturen zijn
richtwaarden en kunnen variëren afhankelijk
van de grootte en hoeveelheid. De kerntem-
peratuur van vlees vóór het overschakelen
op stoomgaren dient op 60-63 °C te liggen.
Pauze-stoomgaren
De bereidingssoort pauze-stoomgaren is
met name geschikt voor het aanbraden van
grote stukken vlees en voor het ontdooien en
verwarmen van reeds gegaarde en geporti-
oneerde gerechten.
Tabel pauze-stoomgaren
Garen op meerdere inzetniveaus
Soort product
Pauze-stoomgaren (max. 250 ml water toe-
voegen)
Temperatuur in
°C
Tijd in min. Inzetniveaus
Opwarmen van menu 6 borden Ø 24 cm 110 15-20 2 en 4
Gebraden varkensvlees 1000 g 180 90-100 2
Rundvlees 1000 g 180 90-100 2
Gebraden kalfsvlees 1000 g 180 80-90 2
Leverkaas, rauw 500 g 180 30-40 2
Weense worstjes/witte worsten 85 15-20 2
Casselerrib 600-1000 g (2 uur in water leg-
gen)
180 60-70 2
Kip 1000 g 200 45-55 2
Eend 1500-2000 g 180 60-75 2
Gans 3000 g 170 130-170 1
Visfilets 90 20-30 2
Aardappelgratin, aardappelgratin met bie-
slook
190 40-50 2
Pastaschotel 180 35-45 2
Lasagne 180 45-50 2
Diverse broodjes 500-1000 g 180-190 50-60 2
Broodjes 40-60 g 210-220 20-25 3
20 electrolux
Garen op meerdere inzetniveaus
Soort product
Pauze-stoomgaren (max. 250 ml water toe-
voegen)
Temperatuur in
°C
Tijd in min. Inzetniveaus
Vers gebakken broodjes 30-40 g 220 10-15 3
Vers gebakken broodjes 30-40 g TK 220 10-15 3
Vers gebakken baguettes 40-50 g 200 10-15 3
Vers gebakken baguettes 40-50 g TK 200 10-15 3
Hele braadstukken voor het opwarmen in
stukken snijden. De opgegeven tijden en
temperaturen zijn richtwaarden en kunnen
variëren afhankelijk van de grootte en hoe-
veelheid.
Bakken
Ovenfunctie: Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement
of vochtige he-
te lucht
Bakvormen
Voor hete lucht met ringvormig verwar-
mingselement
of vochtige hete lucht
zijn lichtgekleurde metalen vormen
geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met vochtige Hetelucht
is op
één niveau mogelijk.
Met hele lucht met ringvormig verwar-
mingselement
kunt u op maximaal
twee bakplaten tegelijk bakken:
1 bakplaat:
bijv . inzetniveau 2
1 bakvorm:
2
2
1
1
bijv . inzetniveau 1
2 bakplaten:
bijv . inzetniveaus 2 en 4
Algemene aanwijzingen
U kunt ook twee vormen tegelijk naast elkaar
op het rooster plaatsen. De baktijd wordt dan
nauwelijks langer.
Bij diepgevroren gerechten kunnen de
geplaatste bakplaten tijdens de berei-
ding kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt
door het grote temperatuurverschil tus-
sen het diepgevroren product en de
oventemperatuur. Als de bakplaten zijn
afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u een keur aan gerechten
met de daarvoor aanbevolen temperaturen,
bereidingstijden en inzetniveaus.
De temperaturen en baktijden zijn richt-
waarden, omdat zij afhankelijk zijn van de
samenstelling van het deeg, de hoeveel-
heid en de bakvorm.
Wij adviseren u de eerste keer de lagere
temperatuurwaarde in te stellen en pas in-
dien nodig bijv. wanneer u een sterkere
bruining wenst of als de baktijd te lang
duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Als u voor een eigen recept geen concrete
aanwijzingen kunt vinden, raadpleeg dan
een vergelijkbaar gerecht.
44
2
2
electrolux 21
Bij het op meerdere niveaus bakken van
gebak op platen of in vormen kan de bak-
tijd ongeveer 10-15 minuten langer zijn.
Vochtig gebak (bijv . pizza's, vruchtenge-
bak enz.) moet op één niveau worden ge-
bakken.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het in het begin van het bakproces
soms niet overal even bruin. Verander in
dat geval niet de temperatuurinstel-
ling . In de loop van het bakproces wordt
het gebak overal even bruin.
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het appa-
raat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
daarom de instellingen (temperatuur, bak-
tijden) en inzetniveaus zoals u die gewend
bent aan de aanbevelingen in de onder-
staande tabellen aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen, om gebruik te maken van
de restwarmte.
Tenzij anders aangegeven, gelden de
waarden in de tabellen voor het plaatsen
van een gerecht in de koude oven.
Baktabel
Bakken op één inzetniveau
Soort gebak Ovenfunctie Inzet-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd uur:
min.
Gebak in vormen
Tulband Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-170 0:50-1:10
Zandgebak/koningstaart Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 150-170 1:10-1:30
Biscuitgebak Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-180 0:25-0:40
Taartbodem van zandtaart-
deeg
Vochtige hete lucht 2
170-190
1)
0:10-0:25
Taartbodem van roerdeeg Vochtige hete lucht 2 150-170 0:20-0:25
Dichte appeltaart Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-180 0:50-1:00
Appeltaart (2 vormen Ø 20 cm,
diagonaal geplaatst)
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 180-190 1:05-1:20
Hartige taart (bijv . quiche lor-
raine)
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 170-190 0:30-1:10
Kwarktaart Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-180 1:00-1:30
Gebak op bakblik
Gistbroodje/krans Vochtige hete lucht 1 160-180 0:30-0:40
Kerststol Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 160-180 0:40-1:00
22 electrolux
Bakken op één inzetniveau
Soort gebak Ovenfunctie Inzet-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd uur:
min.
Brood (roggebrood) Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
1 180-200 0:45-0:60
Roomsoezen/tompoezen Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 170-190 0:30-0:40
Biscuitrol Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
200-220
1)
0:08-0:15
Kruimelgebak droog Vochtige hete lucht 2 160-180 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek Vochtige hete lucht 2
180-200
1)
0:15-0:30
Vruchtentaart (op gistdeeg/
roerdeeg)
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 160-180 0:25-0:50
Vruchtentaart op zandtaart-
deeg
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 170-190 0:40-1:20
Plaatkoek met kwetsbare gar-
nering (bijv . kwark, slagroom,
honing)
Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 150-170 0:40-1:20
Pizza (met veel garnering) Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
190-210
1)
0:20-0:40
Pizza (dun) Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
230
1)
0:12-0:20
Turks brood Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
230
1)
0:10-0:20
Zwitsers fruitpuddinkje Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 190-210 0:35-0:50
Koekjes
Zandkoekjes Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 160-180 0:06-0:20
Spritsgebak Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 160 0:10-0:40
Roerdeegkoekjes Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 160-180 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimgebak Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 80-100 2:00-2:30
electrolux 23
Bakken op één inzetniveau
Soort gebak Ovenfunctie Inzet-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd uur:
min.
Bitterkoekjes Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 100-120 0:30-0:60
Koffiebroodjes Vochtige hete lucht 2 160-180 0:20-0:40
Koekjes van bladerdeeg Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
180-200
1)
0:20-0:30
Broodjes Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2 210-230 0:20-0:35
Kleine cakejes (20 stuks/plaat) Hete lucht met ring-
vormig verwarmings-
element
2
170
1)
0:20-0:30
1) Oven voorverwarmen
Op verschillende inzetniveaus bakken
Soort gebak Hete lucht met ringvormig ver-
warmingselement
Tempera-
tuur in °C
Tijd uur: min.
Inzetniveau van onderaf
2 niveaus
Koekjes
Zandkoekjes 2 / 4 160-180 0:15-0:35
Spritsgebak 2 / 4 160 0:20-0:60
Roerdeegkoekjes 2 / 4 160-180 0:25-0:40
Eiwitgebak, schuimgebak 2 / 4 80-100 2:10-2:50
Bitterkoekjes 2 / 4 100-120 0:40-1:20
Klein gistgebak 2 / 4 160-180 0:30-0:60
Klein bladerdeeggebak 2 / 4
180-200
1)
0:30-0:50
1) Oven voorverwarmen.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van het ge-
bak is te licht van kleur
Verkeerde inschuifhoogte Gebak lager inschuiven
Het gebak zakt in (wordt
klef, papperig, vochtig)
Te hoge baktemperatuur Baktemperatuur iets lager instellen
Te korte baktijd Baktijd verlengen Baktijden kun-
nen niet verkort worden door
een hogere baktemperatuur
Te veel vocht in het deeg Minder vloeistof gebruiken. Let op
de kneedtijden, vooral bij het ge-
bruik van keukenmachines
Gebak is te droog Te lage temperatuur Baktemperatuur hoger instellen
Te lange baktijd Baktijd verkorten
24 electrolux
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
Gebak wordt ongelijkma-
tig bruin
Te hoge baktemperatuur en te kor-
te baktijd
Baktemperatuur lager instellen en
baktijd verlengen
Het deeg is ongelijkmatig verdeeld Het deeg gelijkmatig over de bak-
plaat verdelen
Gebak wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd
Te lage temperatuur Baktemperatuur iets hoger instellen
Tabel ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Ovenfunctie Inzetni-
veau
Tempera-
tuur °C
Tijd uur:
min.
Pastaschotel Vochtige hete lucht 1 180-200 0:30-0:50
Lasagne Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 180-200 0:25-0:40
Gegratineerde groente
1)
Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 160-170 0:15-0:30
Gegratineerd stokbrood
1)
Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 160-170 0:15-0:30
Zoete ovenschotels Vochtige hete lucht 1 180-200 0:40-1:00
Visschotels Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 180-200 0:30-1:00
Gevulde groente Hete lucht met ringvor-
mig verwarmingsele-
ment
1 160-170 0:30-1:00
Gegratineerde aardappe-
len
Vochtige hete lucht 2 180-200 0:40-0:50
1) Oven voorverwarmen
Tabel diepgevroren kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfunctie Inzetni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd
Diepvriespizza Hete lucht met ring-
vormig verwar-
mingselement
3 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Patates frites
1)
(300-600 g)
Heteluchtgrillen 3 200-220 volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Stokbrood Hete lucht met ring-
vormig verwar-
mingselement
3 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Vruchtentaart Hete lucht met ring-
vormig verwar-
mingselement
3 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
1) Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
electrolux 25
Braden
Ovenfunctie: Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement
Braadservies
Om te braden is ieder hittebestendig ser-
vies geschikt (let op de aanwijzingen van
de fabrikant!).
Wij adviseren u alle magere vleessoorten
in een braadpan met deksel te braden.
Op die manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korstje moeten
krijgen, kunt u in een braadpan zonder
deksel braden.
Aanwijzingen met betrekking tot de
braadtabel
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtwaarden.
Wij adviseren u alleen stukken vlees en vis
die groter zijn dan 1 kg in de oven te
braden.
Om het aanbranden van vleessap of vet te
voorkomen, adviseren wij u een beetje
vocht in de braadslee te gieten.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3
van de bereidingstijd) omkeren.
Grote braadstukken en gevogelte tijdens
de bereiding meermaals met braadvocht
begieten. Daarmee bereikt u een beter
braadresultaat.
Schakel de oven ca. 10 minuten voor het
einde van de baktijd uit, om te profiteren
van de restwarmte.
Braadtabel
Soort product Hete lucht met ringvormig verwarmingselement
Inzetniveau Temperatuur
°C
Tijd uur: min.
Varkensvlees
Schouderstuk, nekstuk, ham (1000-1500
g)
1 170-190 1:30-2:00
Karbonade, casselerrib (1000-1500 g) 1 180-200 1:00-1:30
Gehakt (750-1000 g) 1 180-200 0:45-1:00
Varkensschenkel, voorgekookt (750-1000
g)
1 170-190 1:30-2:00
Rundvlees
Stoofvlees (1000-1500 g) 1 180-200 2:00-2:30
Rosbief of ossenhaas, per cm dikte 1
210-230
1)
0:06-0:09 per
cm dikte
Kalfsvlees
Stoofvlees (1000-1500 g) 1 170-190 1:30-2:00
Kalfsschenkel (1500-2000 g) 1 170-190 2:00-2:30
Lamsvlees
Lamsbout (1000-1500 g) 1 170-190 1:15-2:00
Lamsrug (1000-1500 g) 1 180-200 1:00-1:30
Kort te braden stukken vlees op de bakplaat
Worstje "Cordon bleu" 1
220-230
1)
0:05-0:08
Braadworst 1
220-230
1)
0:12-0:15
Schnitzel of karbonade, gepaneerd 1
220-230
1)
0:15-0:20
Gehaktballen 1
210-220
1)
0:15-0:20
Vis (stoven)
26 electrolux
Soort product Hete lucht met ringvormig verwarmingselement
Inzetniveau Temperatuur
°C
Tijd uur: min.
Hele vissen (1000-1500 g) 1 210-220 0:45-1:15
Gevogelte
Kip, poularde (1 - 1,5 kg) 1 190-210 0:45-1:15
Halve kip (per 400-500 g) 1 200-220 0:35-0:50
Stukken gevogelte (per 200-250 g) 1 200-220 0:35-0:50
Eend (1500-2000 g) 1 180-200 1:15-1:45
Wild
Hazenrug, hazenbout (tot 1000 g) 1
220-230
1)
0:25-0:40
Ree-/hertenrug (1500-2000 g) 1 210-220 1:15-1:45
Ree-/hertenbout (1500-2000 g) 1 200-210 1:30-2:15
1) Oven voorverwarmen
Op lage temperatuur garen
Ovenfunctie: Op lage temperatuur garen
Met de ovenfunctie "Op lage temperatuur
garen" blijft het braadstuk lekker mals en bij-
zonder sappig.
Wij bevelen u deze bereidingswijze aan voor
malse, magere stukken vlees en vis.
De functie "Op lage temperatuur garen" is
niet geschikt voor bijv. suddervlees of een vet
varkensbraadstuk.
De oven wordt opgewarmd tot de vooraf in-
gestelde temperatuur. Als deze temperatuur
bereikt is, klinkt er een signaal. Daarna wordt
de oven automatisch omgeschakeld naar
een lagere temperatuur.
Met de ovenfunctie "Op lage tempera-
tuur garen"
altijd open zonder
deksel garen .
1. Het braadstuk in de pan heel heet aan-
braden.
2. Leg het vlees in een braadslee of direct
op het rooster met een daaronder ge-
plaatste opvangbak.
3. In de oven plaatsen. De ovenfunctie "Op
lage temperatuur garen"
kiezen,
eventueel temperatuur wijzigen en gaar
laten worden (zie tabel).
Tabel Op lage temperatuur garen
Gerecht
1)
Gewicht g Temperatuurin-
stelling
Inzetniveau Totale tijd in
min.
Rosbief 1000-1500 120 1 90-110
Runderfilet 1000-1500 120 3 90-110
Kalfsbraadstuk 1000-1500 120 1 100-120
Steaks 200 - 300 120 3 20-30
1) Voor het garen in de pan aanbraden
Grill
Ovenfunctie: Grill
met maximale tem-
peratuurinstelling
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Voor het grillen zowel het rooster als de
bakplaat gebruiken.
De grilltijden zijn richtwaarden
electrolux 27
Grilltabel
Gerecht Inzetniveau Grilltijd
1e kant 2e kant
Geroosterd brood
1)
3 4-6 min. 3-5 min.
Geroosterd brood met beleg 2 8-10 min. ---
1) Grillrooster zonder bakplaat gebruiken
Heteluchtgrillen
Ovenfunctie: Heteluchtgrillen
Gerecht Temperatuur in
°C
Plaat Grill-
rooster
Grilltijd
in minu-
ten
Na... minu-
ten omke-
ren
Inzetniveau
Kip (900-1000 g) 180-200 1 2 50-60 25-30
Gevulde varkensrollade (2000
g)
180-200 1 2 90-95 45
Pastaschotel 180 --- 2 30 ---
Gegratineerde aardappel-
schotel
200 --- 2 20-23 ---
Gnocchi, gegratineerd 180 --- 2 20-23 ---
Bloemkool met Hollandaise
saus
200 --- 2 15 ---
Grillen is met name geschikt voor platte
stukken vlees en vis.
Voor het heteluchtgrillen van platte stuk-
ken vlees en vis, dient de oven 3 minuten
te worden voorverwarmd. Daarna het ge-
recht overeenkomstig de tabel in de oven
schuiven. Op niveau 1 een bakplaat plaat-
sen die gevuld is met 1-1,5 cm water.
Let op! Bij het openen van de deur
ontsnapt hete stoom.
Gerecht Temperatuur in
°C
Plaat Grill-
rooster
Grilltijd
in minu-
ten
Na... minu-
ten omke-
ren
Inzetniveau
Gehaktballen 230 1 3 14-18 6-8
Varkenshaas 230 1 2 16-22 6-10
Worstjes 230 1 3 14-18 6-8
Runderfilet, kalfsbiefstukken 230 1 3 11-13 5-6
Runderfilet, Rosbief (ca. 1 kg) 230 1 2 20-24 10-12
Ontdooien
Ovenfunctie: Ontdooien/Drogen
(Temperatuurinstelling 30°C)
Uitgepakte etenswaren op een bord op
het rooster zetten.
Gebruik voor het afdekken geen borden of
schotels, omdat deze de ontdooitijd aan-
zienlijk verlengen.
Om te ontdooien het rooster op het 1e in-
zetniveau van onderen plaatsen.
Ontdooitabel
Gerecht Ontdooitijd in
min.
Nadooitijd in
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30 Kip op een omgedraaid schoteltje in een
groot bord leggen, halverwege de tijd
omdraaien
28 electrolux
Gerecht Ontdooitijd in
min.
Nadooitijd in
min.
Opmerking
Vlees, 1000 g 100-140 20-30 Halverwege de tijd omdraaien
Vlees, 500 g 90-120 20-30 Halverwege de tijd omdraaien
Forel, 150 g 25-35 10-15 ---
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 ---
Boter, 250 g 30-40 10-15 ---
Room, 2 x 200 g 80-100 10-15 Room kan ook met nog licht bevroren
deeltjes goed worden geklopt
Taart, 1400 g 60 60 ---
Roosteren
Ovenfunctie: Ontdooien/Drogen
Gebruik hiervoor een met boterhampapier
of bakpapier belegde plaat.
U bereikt een beter resultaat als u halver-
wege de droogtijd de oven uitschakelt, de
deur opent en de oven gedurende de
nacht af laat koelen.
Daarna het gerecht laten drogen tot het
klaar is.
Gerecht Temperatuur in
°C
Inzetniveau Tijd in uren (richt-
waarde)
1 niveau 2 niveaus
Groente
Bonen 75 2 2 / 4 6-9
Paprika (reepjes) 75 2 2 / 4 5-8
Soepgroenten 75 2 2 / 4 5-6
Paddenstoelen 50 2 2 / 4 6-9
Kruiden 40-50 2 2 / 4 2-4
Fruit
Pruimen 75 2 2 / 4 8-12
Abrikozen 75 2 2 / 4 8-12
Schijfjes appel 75 2 2 / 4 6-9
Peren 75 2 2 / 4 9-13
Inmaken
Ovenfunctie: Hetelucht met ringverwar-
ming
Gebruik voor het inmaken alleen in de han-
del verkrijgbare glazen potten van hetzelf-
de formaat.
Glazen potten met Twist-Off- of bajo-
netsluitingen en metalen bakjes zijn
niet geschikt.
Voor het inmaken het 1e inzetniveau van
onderen gebruiken.
Gebruik voor het inmaken de plaat. Hierop
kunt u zes glazen potten met elk een in-
houd van een liter plaatsen.
De glazen potten moeten allemaal tot de-
zelfde hoogte zijn gevuld en goed afgeslo-
ten zijn.
Plaats de glazen potten zodanig op de
plaat, dat ze elkaar niet raken.
Giet ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste glazen pot-
ten begint te borrelen (bij 1-liter potten na
ca. 35-60 minuten), de oven uitschakelen
of de temperatuur verlagen tot 100°C (zie
tabel).
electrolux 29
Inmaaktabel
In te maken eetwaar
1)
Temperatuur
in °C
Inmaken tot het bor-
relen begint in min.
Doorkoken bij
100°C in min.
Bessen
Aardbeien, bosbessen, frambo-
zen, rijpe kruisbessen
160-170 35-45 ---
Onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15
Steenvruchten
Peren, kweeperen, pruimen 160-170 35-45 10-15
Groente
Wortelen
2)
160-170 50-60 5-10
Komkommers 160-170 50-60 ---
Gemengd tafelzuur 160-170 50-60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160-170 50-60 15-20
1) De aangegeven inmaaktijden en temperaturen zijn richtwaarden.
2) In de uitgeschakelde oven laten staan
Geprogrammeerde functies en recepten
De oven beschikt over 12 geprogrammeerde
functies/recepten, die met de toets Bak-/
braadprogramma's na elkaar kunnen wor-
den gekozen.
P 1 REINIGEN (reinigingsprogram-
ma)
P 2 GROENTE 500-1000 G (groente-
schotel)
P 3
AARDAPPELGRATIN
P 4
WIT BROOD 500-700 G
P 5 LUXE BROODJES IEDER 40 G
(luxe broodjes 40g)
P 6
VISFILET (gratineren)
P 7 FOREL 250-300 G
P 8
PIZZA
P 9
QUICHE LORRAINE
P 10 KIP 1000 G
P 11
KALFSRUG 1000 G
P 12
OPWARMEN
REINIGEN (reinigingsprogramma)
1. Voeg water (ca. 150ml) en 1 eetlepel azijn
direct toe in de stomer.
2. Start het automatisch reinigen met de
toets Bak-/braadprogramma's.
Een drievoudige signaaltoon geeft het
einde van het reinigingsprogramma aan.
3. Schakel met de toets Aan/Uit de signaal-
toon en oven uit.
4. Veeg de oven schoon met een zachte
doek.
Waarschuwing! De oven moet
afgekoeld zijn.
5. Verwijder het restwater uit de stomer.
Leg de vochtige spons in de afgekoel-
de stomer.
Spons goed aandrukken.
Spons eruit halen en uitknijpen.
Laat de ovendeur ca. 1 uur open staan
zodat de oven volledig kan drogen .
Instelling Inzetniveau
P 1 REINIGEN ---
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
15 min. 150 ml
GROENTE 500-1000 G (groenteschotel)
Kookgerei:
30 electrolux
U kunt elk soort kookgerei gebruiken die mi-
nimaal bestand is tegen een temperatuur van
100°C.
Ingrediënten:
400 g bloemkool
200 g wortelen
200 g koolrabi
200 g gele en rode paprika
Bereidingswijze:
Spoel de bloemkool af en snijd de bloemkool
in roosjes.
Schil de wortelen en de koolrabi en snijd ze
in kleine stukjes.
Was de paprika en snij hem in reepjes. Doe
alles bij elkaar in een open kookpan en laat
dit zonder water gaar worden. Bij deze be-
reidingswijze hebt u geen kruiden of zout no-
dig.
Instelling Inzetniveau
P 2 GROENTE
500-1000 G
1 en 4
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
40 min. 650 ml
AARDAPPELGRATIN (voor 4-5
personen)
Voorbereiding:
Vuurvaste schaal van 30 x 21cm invetten met
boter.
Ingrediënten:
1000 g aardappelen
60 g geraspte kaas
200 ml room
200 ml melk
zout, peper, nootmuskaat, knoflook
Bereidingswijze:
De aardappelen schillen, in 3 mm dikke
schijfjes snijden en in een gratineervorm leg-
gen. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat
en knoflook.
Melk en room mengen en over de aardap-
pelen gieten. Ten slotte de geraspte kaas er-
over strooien.
Instelling Inzetniveau
P 3 AARDAPPEL-
GRATIN
2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
50 min. 200 ml
WIT BROOD 500-700 G
Ingrediënten:
1000 g bloem, type 405
1 klontje verse gist of 2 pakjes droge gist
600 ml melk
15 g zout
Bereidingswijze:
Bloem en zout in een grote kom doen. Los
de gist op in de melk en voeg het geheel toe
aan de bloem. Kneed alle ingrediënten tot
een soepel deeg.
Afhankelijk van het soort bloem kan het nodig
zijn meer melk toe te voegen.
Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo
groot is.
Vorm van het deeg twee broden en plaats
deze op de ingevette bakplaat of de patisse-
rie-bakplaat (extra accessoire). Laat de bro-
den nogmaals rijzen tot ze de helft groter zijn.
Strooi voor het bakken wat bloem over de
broden en maak met een scherp mes 3 dia-
gonale inkepingen van minstens 1 cm diep.
Instelling Inzetniveau
P 4 WIT BROOD
500-700 G
2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
55 min. 200 ml
LUXE BROODJES IEDER 40 G (luxe
broodjes 40g)
Ingrediënten:
500 g bloem, type 405
20 g verse gist of 1 pakje droge gist
300 ml water
10 g zout
Bereidingswijze:
Bloem en zout in een grote kom doen. Los
de gist op in het water en voeg het geheel toe
aan de bloem. Kneed alle ingrediënten tot
een soepel deeg.
Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo
groot is.
Snijd het deeg in stukken, vorm er broodjes
van en leg deze op de ingevette bakplaat of
de patisserie-bakplaat (extra accessoire).
Laat de broodjes nogmaals ca. 25 minuten
rijzen.
electrolux 31
Snijd voor het bakken de broodjes kruislings
in. Naar keuze bestrooien met maanzaad,
komijn of sesamzaad.
Instelling Inzetniveau
P 5 LUXE BROOD-
JES IEDER 40 G
3
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
15 min. 200 ml
VISFILET (700g)
Ingrediënten:
700 g filet van snoekbaars of zalmforel, in
blokjes
100 g Emmentaler, geraspt
200 ml room
50 g paneermeel
zout, peper, citroensap
peterselie, gehakt
40 g boter voor het invetten van de vorm
Bereidingswijze:
Druppel het citroensap over de visfilet en laat
het even intrekken. Dep daarna het overtolli-
ge sap met wat keukenpapier weg.
Bestrooi de visfilets vervolgens aan beide zij-
den met zout en peper. Leg ze daarna in een
ingevette, vuurvaste schaal.
Maak een mengsel van de room, de geraspte
kaas, het paneermeel en de fijngehakte pe-
terselie en verdeel dit over de visfilet.
Instelling Inzetniveau
P 6 VISFILET
2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
25 min. 250 ml
FOREL 250-300 G
Ingrediënten:
4 forellen van 250 - 300 g
citroensap, peper, zout
Bereidingswijze:
Was de forellen grondig van binnen en bui-
ten. Druppel het citroensap over de forellen,
strooi een klein beetje zout en peper over de
forellen en doe ze per 2 in een roestvrijstalen
vorm voorzien van een zeef.
Serveer met geroosterde geschaafde aman-
delen.
Variant blauwe forel:
Voordat u de forellen in de roestvrijstalen
vorm met zeef doet, overgiet u ze met hete
azijn.
Instelling Inzetniveau
P 7 FOREL 250-300
G
2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
30 min. 400 ml
PIZZA (4 stuks rond Ø 28cm)
Voorbereiding:
Tomatensaus
Ingrediënten van het deeg:
500 g bloem, type 405
250 ml water
20 g gist
•1 ei
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
Bereidingswijze van het deeg:
Los de gist op in het water en kneed dit sa-
men met de overige ingrediënten tot een
zachte deeg. Laat het deeg vervolgens 30
minuten afgedekt rijzen en vouw het deeg
gedurende deze periode drie keer samen.
Ingrediënten tomatensaus:
2 blikken gepelde, gehakte tomaten (800
g)
100 g uien, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
zout, peper, oregano of pizzakruiden
Bereiding tomatensaus:
Uien, knoflook en kruiden door de tomaten
mengen en inkoken tot een dikke saus ont-
staat. Laten afkoelen.
Ingrediënten garnering:
600 g feta of mozzarella, grof geraspt, per
pizza 150 g
Extra's 400 g:
ham, salami, champignons, blokjes spek,
ansjovis, per pizza 100 g
Bereiden:
Het deeg in 4 porties verdelen, tot een bal
kneden en met veel bloem in ca. 3-4 mm
dikke schijven rollen. Deegschijven met kou-
de tomatensaus bestrijken, ca. 1 cm langs
de rand vrijhouden. De gewenste extra's en
de feta of mozzarella gelijkmatig erover ver-
delen.
Bakken in voorverwarmde oven op
230°C
32 electrolux
Instelling Inzetniveau
P 8 PIZZA 3
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
25 min. ---
QUICHE LORRAINE
Ingrediënten van het deeg:
250 g bloem, type 405
125 g boter
60 ml water
1 theelepel zout
wat peper en nootmuskaat
Voorbereiding:
Meng de bloem, de boter en het zout door
elkaar. Voeg het water toe en kneed het ge-
heel snel tot een deeg.
Laat het deeg 1 uur afkoelen in de koelkast.
Ingrediënten garnering:
100 ml melk
150 ml zure room
2 eieren
150 g Gruyère of Emmentaler kaas, ge-
raspt
150 g magere spekblokjes
150 g uien, in blokjes gesneden
peper, nootmuskaat
Bereidingswijze:
Bak de magere spekblokjes en uien licht aan.
Klop de melk, room, eieren en kruiden goed
door elkaar, voeg daarna de geraspte kaas
aan het mengsel toe.
Bereiden:
Rol het deeg uit en leg het in een ingevette,
gladde springvorm (ø 28 cm). Verdeel de
spekblokjes en de uien gelijkmatig over het
deeg en giet het mengsel er overheen.
Instelling Inzetniveau
P 9 QUICHE LOR-
RAINE
3
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
35 min. ---
KIP 1200 G
Ingrediënten:
1 kip (1000 - 1200 g)
2 eetlepels pindaolie
zout, peper, paprika, kerriepoeder
Bereidingswijze:
Was de kip en dep hem droog met keuken-
papier.
Meng de kruiden met de olie en bestrijk de
kip daarmee gelijkmatig aan de binnen- en
buitenkant.
Leg daarna de kip met de borstzijde naar be-
neden in een vuurvaste schaal of in een gla-
zen schaal met inzetstuk met gaatjes (extra
accessoire).
Na ca. 25 minuten de kip draaien.
Na het eerste geluidssignaal (ca. 50 min.)
controleren of de kip gaar is. Indien nodig de
resterende braadtijd tot het 2e geluidssignaal
(ca. 60 min.) laten verlopen.
Instelling Inzetniveau
P 10 KIP 1200 G
2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
55 min. 200 ml
KALFSRUG (voor 4-6 personen)
Voorbereiding:
Vlees 1 uur van tevoren uit de koelkast halen.
Ingrediënten:
1000 g kalfsrug
2 eetlepels pindaolie
zout, peper, paprika, een beetje mosterd
Bereidingswijze:
Was de kalfsrug en dep hem droog met keu-
kenpapier.
Meng de kruiden met de pindaolie en bestrijk
daarmee het vlees gelijkmatig.
De kalfsrug in de braadpan op het fornuis op
hoog vuur 10 minuten aan alle kanten aan-
braden en in de voorverwarmende vorm leg-
gen.
Bakvorm:
Vuurvast glas, aardewerk of gietijzeren
braadpan.
Instelling Inzetniveau
P 11 KALFSRUG 2
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
80 min. 200 ml
OPWARMEN (gerechten voor 4-6
personen)
Kookgerei:
electrolux 33
U kunt elk soort kookgerei gebruiken dat mi-
nimaal bestand is tegen een temperatuur van
110°C.
Bereidingswijze:
De gerechten apart of door elkaar op een
bord of kookgerei schikken. Plaats het ge-
recht zonder af te dekken in de oven.
Max. 6 borden (Ø 26 cm).
Instelling Inzetniveau
P 12 OPWARMEN 1 en 4
Duur Water toevoegen
in waterschuiflade
20 min. 200 ml
Reiniging en onderhoud
Waarschuwing! Om het apparaat
schoon te maken, moet het
uitgeschakeld en afgekoeld zijn.
Waarschuwing! Het reinigen van het
apparaat met een stoom- of
hogedrukreiniger is om
veiligheidsredenen niet toegestaan!
Let op! Gebruik geen schuurmiddelen,
agressieve schoonmaakmiddelen of
schurende voorwerpen.
Let op! Gebruik geen ruwe, krassende
schoonmaakmiddelen of scherpe
metaalschrapers om het glas te reinigen,
deze kunnen krassen veroorzaken op
het oppervlak die kunnen leiden tot het
breken van het glas.
Buitenkant van het apparaat
Neem de voorkant van het apparaat af met
een zachte doek en een warm sopje.
Gebruik bij ovens met een metalen voor-
zijde de hiervoor in de handel verkrijgbare
onderhoudsmiddelen.
Gebruik alstublieft geen schuurmiddel
noch schuursponsjes.
De binnenkant van de oven
Reinigingsprogramma
De functie REINIGEN wordt uitvoerig be-
schreven in het hoofdstuk Geprogrammeer-
de functies en recepten.
Handmatige reiniging
Waarschuwing! De oven moet zijn
afgekoeld om te kunnen reinigen.
Maak de oven na ieder gebruik schoon.
Verontreinigingen laten zich dan het
makkelijkst verwijderen en kunnen dan
niet aanbranden.
1. Bij het openen van de ovendeur wordt de
verlichting automatisch ingeschakeld.
2. Maak de oven na elk gebruik schoon met
een sopje en droog hem goed af. Gebruik
geen schurende voorwerpen. Indien no-
dig laat u het vuil eerst inweken of scha-
kelt u de functie Stoomgaren in.
Hardnekkig vuil kan verwijderd worden
met speciale ovenreinigers.
Let op! Let bij het gebruik van
ovensprays, altijd goed op de
aanwijzingen van de fabrikant!
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, in-
schuifroosters enz.) na elk gebruik afspoelen
en goed afdrogen. Kort laten inweken maakt
het schoonmaken makkelijker.
Ovenrekken en geleiders
Voor het schoonmaken van de zijwanden
kunnen de inschuifrails links en rechts in de
oven worden verwijderd.
Inschuifrails uitnemen
1. Geleider voorzichtig naar boven toe uit de
voorste ophanging trekken.
34 electrolux
2. De geleider bij de voorste ophanging iets
naar binnen zwenken.
3. Geleider uit de achterste ophanging trek-
ken.
Monteren van de geleiderails
1. Geleider schuin van bovenaf en langs de
zijwand in de achterste ophanging plaat-
sen.
2. De geleider bij de voorste ophanging over
de nok heen tegen de wand zwenken.
3. Geleider in de voorste ophanging plaat-
sen.
Stomer
Belangrijk! De stomer na ieder gebruik
droog wrijven. Water met een spons
opzuigen.
Eventuele kalkresten kunnen het best
met azijn worden verwijderd.
Belangrijk! Door het gebruik te maken van
chemische ontkalkingsmiddelen kan er
schade aan het email van de oven ontstaan.
U dient per se de gegevens van de fabrikant
te volgen!
Waterschuiflade en stomer
1.
Azijnwater (ca. 250 ml) via de water-
schuiflade in de stomer vullen.
electrolux 35
ca. 10 minuten laten inwerken.
2. Azijnwater met een niet-krassende spons
verwijderen.
3.
Stoomsysteem via de waterschuiflade
met zuiver water (100-200 ml) doorspoe-
len.
4. Water met de spons uit de stomer ver-
wijderen en droog wrijven.
5. Laat de deur van de oven open staan zo-
dat de oven volledig kan drogen.
Ovenverlichting
Waarschuwing! Pas op voor
elektrische schokken! Om het
ovenlampje te vervangen:
Oven uitschakelen!
De zekeringen in de zekeringenkast
losdraaien of uitschakelen.
Om het ovenlampje en de glazen afdek-
king te beschermen een doek op de bo-
dem van de oven leggen.
Ovenlamp aan de zijkant wisselen/gla-
zen kap reinigen
1. Verwijder de linker geleiderails.
2. Schroef het metalen deksel los met een
kruisschroevendraaier.
3. Verwijder het metalen deksel en de pak-
king.
4. Indien nodig: Ovenverlichting 25 Watt,
230 V, 300°C hittebestendig, vervangen.
5. Metalen deksel en pakking weer aan-
brengen en schroeven aandraaien.
6. Monteren van de geleiderails.
Ovendeur
Voor het reinigen van de ovendeur kunt u
deze verwijderen.
Ovendeur verwijderen
1. Zet de ovendeur helemaal open.
2. Klemhendels aan beide deurscharnie-
ren helemaal opklappen.
3. Ovendeur met beide handen aan de zij-
kanten vastpakken en over de weer-
stand heen ongeveer 3/4 sluiten.
36 electrolux
3
4
2
4.
Deur van de oven wegtrekken ( Voor-
zichtig: zwaar!
5. Deur met de buitenkant naar onderen op
een zachte, effen ondergrond leggen, bij-
voorbeeld op een dikke doek, om kras-
sen te voorkomen.
Ovendeur - Deur terugplaatsen
1. De deur, aan de kant waar de handgreep
zit, met beide handen aan de zijkanten
vastpakken.
2. Deur onder een hoek van ca. 60° houden.
3.
De deurscharnieren gelijktijdig in de
beide uitsparingen rechts en links aan de
onderkant van de oven, zo ver mogelijk
naar binnen schuiven.
4. De deur tot de weerstand naar boven op-
heffen en dan helemaal openen.
3
4
4
60
5
5. Klemhendels aan beide deurscharnieren
in hun oorspronkelijke stand terugklap-
pen.
6. Ovendeur - Deur sluiten.
Wat te doen als ...
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld De oven inschakelen
De dagtijd is niet ingesteld Dagtijd instellen
De noodzakelijke instellingen zijn
niet uitgevoerd
Instellingen controleren
De automatische uitschakeling van
de oven is in werking getreden
Zie Automatische uitschakeling
De kinderbeveiliging is ingescha-
keld
Kinderbeveiliging uitschakelen
De zekering in de huisinstallatie (ze-
keringenkast) is doorgebrand
Als de zekeringen meerdere malen
worden uitgeschakeld, neem dan
contact op met een erkend elektro-
installateur
electrolux 37
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De ovenverlichting valt uit Het ovenlampje is stuk Ovenlampje vervangen
Op het display brandt
"d" en de oven wordt niet
warm, de ventilator doet
het niet
De testfunctie is ingeschakeld
Houd de toetsen en tegelijk
ingedrukt, tot er een signaal klinkt
en de weergave "d" verdwijnt
Als u de storing met de aangegeven op-
lossingen niet kunt verhelpen, neem dan
contact op met uw vakhandelaar of met
de klantenservice.
Waarschuwing! Reparaties aan het
apparaat mogen uitsluitend door
vakmensen worden uitgevoerd. Door
onvakkundig uitgevoerde reparaties
kunnen grote gevaren voor de gebruiker
ontstaan.
In geval van oneigenlijk gebruik kan het
bezoek van de technicus van de klan-
tenservice of van de vakhandelaar ook
tijdens de garantieperiode niet zonder
kosten plaats vinden.
Aanwijzing voor apparaten met metalen
voorkant: Vanwege de koele voorkant
van uw apparaat kan er zich, na het ope-
nen van de deur, tijdens of kort na het
bakken of braden, gedurende korte tijd
condens vormen op de glazen binnen-
kant van de deur.
Montageinstructie
Let op! Montage en aansluiting van het
nieuwe apparaat mag alleen worden
uitgevoerd door een erkende
installateur. Volg deze instructies
alstublieft op, omdat anders de garantie
in geval van beschadiging vervalt.
Om gevaarlijke situaties te voorkomen, moe-
ten beschadigde aansluitkabels vervangen
worden door onze klantenservice of door een
erkend installateur
Veiligheidsaanwijzingen voor de
installateur
In de elektrische installatie moet een voor-
ziening aanwezig zijn, die het mogelijk
maakt, het apparaat met een opening tus-
sen de contacten van minstens. 3mm om-
nipolair van het net los te koppelen.
Als geschikte scheidingsvoorzieningen
gelden bijv. LS-schakelaars, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de fitting
gedraaid worden), FI-schakelaars en vei-
ligheidsschakelaars.
De aansluiting via een contactdoos dient
zodanig te zijn uitgevoerd, dat de contact-
doos toegankelijk is en buiten de coördi-
natieruimte ligt.
De aanrakingsbeveiliging moet door de in-
bouw gegarandeerd zijn.
De stevigheid van de inbouwkast moet
voldoen aan de DIN 68930 norm.
38 electrolux
electrolux 39
40 electrolux
electrolux 41
alternativ
min.1,60m
H05RR-F
H05VV-F
2
42 electrolux
90
0
3
electrolux 43
2x3,5x25
13
20
4
Afvalverwerking
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet als
huishoudafval mag worden behandeld, maar
moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en
elektronische apparatuur wordt gerecycled.
Als u ervoor zorgt dat dit product op de juiste
manier wordt verwijderd, voorkomt u
mogelijke negatieve gevolgen voor mens en
milieu die zich zouden kunnen voordoen in
geval van verkeerde afvalverwerking. Voor
gedetailleerdere informatie over het recyclen
van dit product, kunt u contact opnemen met
de gemeente, de gemeentereiniging of de
winkel waar u het product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvrien-
delijk en geschikt voor hergebruik.
Kunststofonderdelen worden door inter-
nationale afkortingen zoals bijv. >PE <,
>PS< enz gekenmerkt. Gooi het verpak-
kingsmateriaal weg in de daarvoor be-
stemde containers van uw vuilnisop-
haaldienst.
Waarschuwing! Om ervoor te zorgen
dat het apparaat geen gevaar oplevert,
moet het onklaar gemaakt worden
voordat u het weggooit.
Trek de stekker uit het stopcontact en
verwijder de voedingskabel van het ap-
paraat.
Klantenservice
Probeer bij technische storingen eerst met
behulp van de gebruiksaanwijzing (Hoofd-
stuk "Wat te doen als...") het probleem zelf
op te lossen.
Als u het probleem niet op kunt lossen, neem
dan contact op met de klantenservice of met
een van onze service-afdelingen.
Om u snel te kunnen helpen, hebben wij de
volgende gegevens nodig:
44 electrolux
Modelbeschrijving
Productnummer (PNC)
Serienummer (S-No.) (voor nummers zie
typeplaatje)
Aard van de storing
eventuele foutmelding, die op het apparaat
wordt aangegeven
Om de nodige gegevens van uw apparaat bij
de hand te hebben, adviseren wij u deze
hieronder te noteren:
Modelbeschrij-
ving: ........................................
PNC: ........................................
S-No: ........................................
electrolux 45
46 electrolux
electrolux 47
315936604-B-052009
www.electrolux.com
Voor het on-line bestellen van accessoires, consumables en onderdelen gaat u naar
de ’webwinkel’ op: www.electrolux.nl
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Electrolux EOK96030X Handleiding

Type
Handleiding