NL
4 HET GEBRUIK VAN UW KOELKAST
.
SYMBOLEN "KOUDE ZONE"
U vindt in uw koelkast het tegenoverstaande symbool. Dit geeft
duidelijk de locatie aan van het koudste gebied
van het apparaat aan, waar de temperatuur lager
is dan of gelijk aan
+4°C.
In deze zone geeft een thermometer u aan of de instelling
van uw koelkast correct is.
THERMOMETER(Afhankelijk van het model)
Regel uw thermostaat
OKJuistetemperatuur
Opgelet:
Langdurige openen van de deur van de koelkast zorgt voor
een stijging van de interne temperatuur. U moet de
temperatuur aflezen binnen de 30 seconden na het openen
van de deur opdat deze correct zou zijn.
Temperatuur instellen
• Zet bij een inbedrijfstelling van het apparaat de thermostaat
op een gemiddelde stand.
• Controleer 4 uur na de inbedrijfstelling van uw apparaat of na
elke verandering van de instelling van de thermostaat de
temperatuur
• Als de indicator zwart blijft, verlaag dan geleidelijk de
temperatuur door het selecteren van een hoger cijfer op de
thermostaat, en controleer de thermometer na 4h. Herhaal de
bewerking zo vaak als nodig is.
• Als de indicator groen is en het woord "OK" zichtbaar is, dan is
de temperatuur van de koelkast correct ingesteld.
Advies:
De interne temperatuur van de koelkast hangt nauw samen met
de omgevingstemperatuur, de frequentie van het openen van de
deuren en de hoeveelheid en de temperatuur van de
voedingswaren die u in de koelkast zet. Controleer regelmatig
de thermometer en pas indien nodig uw thermostaat aan van
zoals hierboven is beschreven.
VOORBEREIDING
VOEDINGSWAREN
Verpak de verse voedingswaren goed: zo bewaren ze goed hun
geur, kleur, vochtgehalte en frisheid. U kunt ook voorkomen dat
op deze manier de smaak van bepaalde voedingsmiddelen
wordt doorgegeven aan andere. Alleen groenten, fruit en sla
worden kunnen opgeslagen zonder verpakking in de
groentenlade. Laat warme schotels en drank afkoelen buiten het
apparaat. Verwijder de kartonnen verpakking rond
yoghurtpotten. Controleer de houdbaarheidsdatum van de
producten die u hebt gekocht. Deze mag niet worden
overschreden.
OPBERGEN VAN VOEDINGSWAREN
De temperatuur is niet gelijkmatig verdeeld over de koelkast.
Bepaalde zones zijn kouder dan andere en u moet de
voedingswaren opslaan volgens hun aard in de juiste zone van
uw koelkast om een goede en veilige bewaring te garanderen.
Laat een ruimte tussen de voedingswaren zodat de lucht vrij kan
circuleren en om kruisbesmetting tussen de verschillende
voedingswaren te vermijden. Plaats geen verpakkingen en
voedingswaren in contact met de achterwand, het is een
bijzonder koude en vochtige zone van het apparaat,
waterdruppels en ijs vormen zich hier tijdens het condenseren bij
de normale werking van uw koelkast.
De koudste zone aangeduid met het logo "OK" is bestemt voor
delicate gerechten, gevoelige en zeer bederfelijke
voedingsmiddelen: vlees, gevogelte, vis, vlees, vooraf bereide
gerechten, salades, broodjes en preparaten op basis van eieren
of room, verse pasta, gebak, pizza / quiches, verse en rauwe
melk, kaas, kant-en-klare groenten verkocht in plastic zakken en
in het algemeen voor verse producten waarvan de uiterste
gebruiksdatum is gebonden aan een opslagtemperatuur van
minder dan of gelijk aan +4°C.
AUTOMATISCHE ONTDOOIING VAN DE
KOELKAST
Het ontdooien van het koelgedeelte van uw apparaat gebeurt
volledig automatisch. Het dooiwater wordt naar een opvangbakje
geleidt dat zich op de motor bevindt.
De warmte van de motor verdampt de inhoud van dit
opvangbakje. Het verschijnen van waterdruppels of ijs op de
verticale achterwand van de koelkast is normaal. Dit is een
bijzonder koude en vochtige zone van het apparaat, waar
waterdruppels en ijs condenseren tijdens de normale werking
van het apparaat. Dit ijs wordt regelmatig verwijderd tijdens de
automatische ontdooiingsfase van uw koelkast.