Traeger Ranger de handleiding

Type
de handleiding
TFT18KLDL TFT18KLDA TFT18KLDC TFT18KLDE
TFT18KLDG TFT18KLDH TFT18KLDM
EEN BELANGRIJKE OORZAAK VAN BRAND IS HET NIET
AANHOUDEN VAN DE VEREISTE AFSTANDEN (LUCHTRUIMTE)
TUSSEN BRANDBARE MATERIALEN.
HET IS VAN HET ALLERGROOTSTE BELANG DAT DIT PRODUCT
ALLEEN WORDT GEÏNSTALLEERD IN OVEREENSTEMMING MET
DEZE INSTRUCTIES.
BELANGRIJK: BEWAAR DE HANDLEIDING OM
HEM IN DE TOEKOMST TE KUNNEN RAADPLEGEN.
LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR.
RANGER
GEBRUIKERS-
HANDLEIDING
SMOKE IT FORWARD
POST JE GERECHTEN MET
#TRAEGERGRILLS
2
Wees u bewust van de symptomen van
koolmonoxidevergiftiging: hoofdpijn, duizeligheid, zwakte,
misselijkheid, braken, slaperigheid en verwardheid.
Koolmonoxide vermindert het vermogen van het bloed
om zuurstof te transporteren. Lage zuurstofniveaus in het
bloed kunnen leiden tot bewustzijnsverlies en overlijden.
Ga naar de dokter als u of anderen verkoudsheids-
of griepachtige symptomen ontwikkelen.
Koolmonoxidevergiftiging, die makkelijk kan worden aangezien
voor een verkoudheid of griep, wordt vaak te laat ontdekt.
Het gebruik van alcohol en drugs verhoogt de effecten van
koolmonoxidevergiftiging.
Koolmonoxide is met name giftig voor moeder en kind
gedurende de zwangerschap, kleine kinderen, ouderen,
rokers en mensen met bloed- of bloedsomloopproblemen,
zoals bloedarmoede of hartaandoeningen.
Gebruik uw Traeger-barbecue buiten op een niet-
brandbare vloer en uit de buurt van brandbare materialen.
Gebruik nooit benzine, lampolie van het benzinetype,
kerosine, aanmaakvloeistof voor houtskool of ontvlambare
vloeistoffen om een vuur in dit apparaat aan te maken of
“op te frissen”. Houd dergelijke vloeistoffen goed uit de
buurt van dit apparaat tijdens gebruik.
Lees deze handleiding volledig door voordat u deze pelletbarbecue installeert en gebruikt. Het niet opvolgen van deze
instructies kan leiden tot schade aan eigendommen, lichamelijk letsel of zelfs overlijden. Neem contact op met het
plaatselijke bouw- en woningtoezicht of de brandweer over beperkingen en installatie-inspectievereisten in uw regio.
Eten bereiden op een vuur van hardhout zorgt voor jaren plezier – voor u en voor uw fortuinlijke vrienden en familieleden.
Uw nieuwe Traeger-barbecue is speciaal ontworpen om barbecuen makkelijker te maken en u optimale prestaties te
leveren, met de smakelijkste gerechten.
Net als bij alle andere barbecues en kookapparaten worden er steeds wanneer u een materiaal verbrandt—of dat nu hout,
gas of houtskool is—organische gassen gevormd tijdens de bereiding. Een gas dat in geconcentreerde hoeveelheden
bijzonder schadelijk kan zijn, is koolmonoxide. In de open lucht kunt u ervan uitgaan dat koolmonoxide zich op een
natuurlijke manier verspreidt en geen nadelige gevolgen voor u heeft.
WAARSCHUWING! Volg deze richtlijnen om te voorkomen dat dit kleurloze, geurloze gas u, uw familie, huisdieren of
andere vergiftigt:
BELANGRIJK: LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR EN BEWAAR HEM OM HEM IN DE TOEKOMST TE KUNNEN RAADPLEGEN.
Als u dit apparaat monteert voor iemand anders, geef deze handleiding dan aan de eigenaar om te lezen en te bewaren
voor toekomstige raadpleging.
BELANGRIJKE AANWIJZINGEN VOOR DE VEILIGHEID
GEVAAR!
Voor gebruikers in Noord-Amerika:
Steek de stekker in een geschikt stopcontact met
3 uitgangen.
Er is een elektrische stroomtoevoer met GFCI-beveiliging
(aardlekschakelaar) vereist. Om bescherming te bieden tegen
schokken, ervoor zorgen dat er binnen het bereik van het
1,8 m lange netsnoer een geaard stopcontact met 3
uitgangen aanwezig is. Volg bij het installeren van het
stopcontact de National Electrical Code en de plaatselijke
voorschriften.
Voor gebruikers in de Europese Unie:
Steek de stekker in een geschikt geaard stopcontact.
U dient de aarding niet te verwijderen of de stekker op
welke andere manier dan ook te wijzigen. Gebruik geen
verloopstekkers of verlengsnoeren.
GEVAAR!
Er staat een gevaarlijke spanning op het apparaat, die
elektrische schokken, brandwonden of dodelijk letsel
kan veroorzaken. Koppel het netsnoer los voordat
u onderhoud op de barbecue uitvoert, tenzij in de
gebruikershandleiding anders is vermeld.
Gebruik of bewaar nooit ontvlambare vloeistoffen in de
buurt van de barbecue.
Gebruik nooit benzine of aanmaakvloeistof om uw
barbecue handmatig aan te steken.
LEES ALLE INSTRUCTIES VOORDAT U HET APPARAAT INSTALLEERT
EN GEBRUIKT
traegergrills.com
|
3
BEWAAR DEZE INSTRUCTIES
40.00"
(102 cm)
12.00"
(30 cm)
12.00"
(30 cm)
45,7 cm
45,7 cm
102 cm
WAARSCHUWING!
Gevaar door rook
Tijdens het opstarten kunnen er teveel pellets worden
aangevoerd, wat leidt tot een ongewoon dikke, witte rook die
lang aanhoudt. Als dit gebeurt, schakel de barbecue dan uit met
de aan/uit-schakelaar en trek de stekker uit het stopcontact.
Als deze situatie lang genoeg aanhoudt, kunnen zich gassen
ophopen door gedeeltelijke ontsteking en kunnen deze volledig
ontbranden, waardoor het deksel “boert.” Als dit “boeren”
optreedt en uw barbecue niet goed onderhouden is zoals
beschreven in “Uw barbecue onderhouden” op pag. 22-23, dan
kan dit een vetbrand veroorzaken. Om deze situatie te verhelpen:
laat de barbecue volledig afkoelen, verwijder alle binnenste
onderdelen en reinig alle as en pellets grondig uit de barbecue
en de vuurpot (zie pag. 23, “As verwijderen uit de binnenkant
en rond de vuurpot”).
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden
Veel onderdelen van de barbecue worden zeer heet tijdens
gebruik. Wees voorzichtig om brandwonden te voorkomen,
zowel tijdens het gebruik als daarna, als de barbecue nog heet is.
Laat de barbecue nooit onbeheerd achter als er jonge
kinderen aanwezig zijn.
Verplaats de barbecue nooit wanneer deze in gebruik is.
Laat de barbecue volledig afkoelen voordat u hem verplaatst
of probeert te transporteren.
WAARSCHUWING!
Brandgevaar
Houd tijdens het gebruik van deze barbecue een MINIMUM
afstand van 45,7 cm aan tussen de barbecue en brandbare
materialen.
Bij gebruik van deze barbecue onder een brandbare
overkapping is een MINIMUM afstand van 102 cm vereist.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor luchtverontreiniging
Monteer en bedien deze barbecue UITSTLUITEND
volgens de instructies uit de montagehandleiding en deze
gebruikershandleiding.
Deze barbecue is UITSLUITEND BESTEMD VOOR GEBRUIK
BUITENSHUIS.
Gebruik nooit voor kachels bestemde pellets in de barbecue,
deze kunnen namelijk mogelijk verontreinigende stoffen en
additieven bevatten.
LET OP!
Bewaar houtpellets altijd op een droge plek, uit de buurt van
apparaten die warmte produceren en andere brandstoffen.
Houd de barbecue schoon. Zie de reinigingsinstructies in deze
gebruikershandleiding.
Gebruik geen accessoires die niet speciek voor gebruik met
deze barbecue bestemd zijn.
Gebruik voor de beste resultaten en smaak originele
HARDHOUTPELLETS VAN TRAEGER.
Ook al is er veel ruimte in de barbecue, pas op dat u niet te
veel voedsel dat grote hoeveelheden ontvlambaar vet kan
afgeven op de barbecue legt (bijvoorbeeld meer dan een pond
spek), vooral als de barbecue niet goed onderhouden is. Als bij
uw eerdere bereidingen grote hoeveelheden ontvlambaar vet
zijn vrijgekomen, is het sterk aan te raden om het vet van de
barbecue te verwijderen voordat u deze opnieuw gebruikt.
Voor gebruikers in de Europese Unie:
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen
(waaronder kinderen) met beperkte lichamelijke, zintuiglijke
of geestelijke vermogens, of gebrek aan ervaring en kennis,
tenzij ze onder toezicht staan of instructies over het gebruik
van het apparaat hebben gekregen van een persoon die
verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
Kinderen moeten onder toezicht staan om te zorgen dat ze
niet met het apparaat spelen.
4
BIJ ONS ZIT U
GOED
RUBS
SAUZEN
TraegerGrills.com/Shop
TraegerGrills.com/Dealers
PELLETS
traegergrills.com
|
5
Registreer uw
barbecue online
voor
een GRATIS Traeger
ebook
Ga naar
traegergrills.com/register
INHOUD
2 Belangrijke aanwijzingen voor de veiligheid
6 Smaak toevoegen aan uw vuur
8 Uw barbecue monteren
10 Uw barbecue leren kennen
13 Instructies voor de eerste keer aansteken
15 Volgende opstart
16 Uw barbecue gebruiken
17 De vleessonde gebruiken
18 Kenmerken van de Ranger
20 Tips bij het gebruik
21 Problemen oplossen
22 Uw barbecue onderhouden
26 Service en ondersteuning
27 Garantie
6
PELLETS
SPECIALE VOLUMES
GIDS VOOR
HARDHOUTPELLETS
ALDER
APPLE
CHERRY
HICKORY
MAPLE
MESQUITE
OAK
PECAN
GESCHIKT VOOR ALLES. HEERLIJK BIJ:
ONZE HARDHOUTPELLETS ZIJN VERKRIJGBAAR IN
8 HEERLIJKE VARIËTEITEN!
BIG GAME BLEND
Zak van 15 kg
Traeger en Realtree
hebben samen een
exclusieve mix voor u
samengesteld van hickory
en rode en witte eik, met
ondertonen van bosachtige
rozemarijn. Deze smaak is
robuust genoeg voor groot
wild.
SMAAK TOEVOEGEN AAN UW VUUR
Het produceren van 100% hardhoutpellets van levensmiddelenkwaliteit is vanzelfsprekend voor Traeger. Onze
Amerikaanse fabrieken verwerken puur hardhout, samengesteld voor de perfecte balans tussen rook en hitte en voor
de superieure kwaliteit die u telkens weer kunt proeven.
Het creëren van de hoogste kwaliteit hardhoutpellets op de markt begint vanaf de basis. Wij bouwen onze fabrieken
in regio's die in de buurt van hardhoutbronnen liggen. Bovendien wijden wij onze productie geheel aan pellets van
levensmiddelenkwaliteit, waardoor de hygiëne van onze machines behouden blijft.
HARDHOUTPELLETS VAN TRAEGER bevatten slechts twee natuurlijke ingrediënten: onze unieke mix van hardhoutsoorten
en een simpele sojaolie. Bij het fabriceren van de premium hardhoutpellets die uw maaltijd naar een hoger plan tillen
betekent minder altijd meer. Geen additieven, geen vulstoffen, geen bindmiddelen – alleen maar zuivere, natuurlijke smaak.
HICKORY
doos van 4,5 kg
Onze populairste
pelletsmaak is nu
verkrijgbaar is een
makkelijk mee te nemen
doos van 4,5 kg.
traegergrills.com
|
7
ZAKKEN VAN 9 KG
HICKORY
Zak van 9 kg
Als meestgebruikte
pellets bij barbecue
geven hickorypellets
een rijke smaak af,
die de meeste soorten
vlees complementeert.
ALDER
Zak van 9 kg
Veelzijdig door zijn
milde smaak en
aroma geeft elzenhout
royaal rook af,
zonder zelfs de meest
verjnde smaken te
overheersen.
OAK
Zak van 9 kg
Sterker dan kersen
of appel en lichter
dan hickory: eik is
uitstekend geschikt
voor vis en rund.
CHERRY
Zak van 9 kg
De zeer smaakvolle
kersenpellets zijn
geschikt voor
toepassingen
waarbij u een
stevige rooksmaak
wilt toevoegen.
APPLE
Zak van 9 kg
Appelpellets worden
het vaakst gebruikt
bij gevogelte en
varkensvlees. Ze
geven een lichtzoete
rook die vleessoorten
met een milde smaak
helpt te versterken.
MAPLE
Zak van 9 kg
Milde esdoornpellets,
met een vleugje
zoetheid, ideaal voor
varkensvlees en
groenten.
PECAN
Zak van 9 kg
De heerlijk
nootachtige en
zelfs een beetje
pittige pecanpellets
zijn ideaal bij
groenten, rundvlees,
varkensvlees,
gevogelte of
bakkerswaren.
MESQUITE
Zak van 9 kg
Mesquitepellets,
favoriet bij de
Texaanse BBQ, geven
uw vlees een robuuste
rooksmaak.
8
UW BARBECUE MONTEREN
LEES ALLE INSTRUCTIES VOORDAT U HET APPARAAT INSTALLEERT EN
GEBRUIKT
LIJST VAN ONDERDELEN
6
7
8
1
2
4
BEVESTIGINGSMATERIAAL
C
D
B
A
Onderdeel Beschrijving
1
Barbecuedeksel
2
Barbecue
3
Poten met doppen
4
Dekselhandgreep
5
Gietijzeren bakplaat
6
Barbecuerooster
7
Vetopvangplaat
8
Vetemmer
Onderdeel Beschrijving
A
Bouten: 1/4-20x5/8" (6 stuks)*
B
Ringen: 1/4" plat (6 stuks)*
C
Kruiskopschroevendraaier nr. 2
D
Poten (4 stuks)
E
Einddoppen voor poten (4 stuks)
F
Mica ringen (2 stuks)*
E
3
5
F
* OPMERKING: De bouten, ringen en mica ringen
van de handgreep worden geïnstalleerd op de
handgreep geleverd.
De vorm kan
verschillen.
traegergrills.com
|
9
2
3
4
In deze stap:
4
A
x 2
B
x 2
C
x 1
F
x 2
In deze stap:
7
8
In deze stap:
6
DEKSELHANDGREEP INSTALLEREN
VETOPVANGBAK EN EMMER INSTALLEREN
BARBECUEROOSTER MET PORSELEINEN COATING INSTALLEREN
OPMERKING: Zorg dat het vetafvoertuitje in de
vetopvangplaat uit de opening in de achterkant
van de barbecue steekt.
BELANGRIJK: Zorg ervoor dat u de
vetafvoeremmer altijd onder het tuitje plaatst
tijdens gebruik!
1
In deze stap:
3
A
x 4
B
x 4
C
x 1
D
x 4
E
x 4
DE POTEN INSTALLEREN
OPMERKING: Het bevestigingsmateriaal van
de handgreep is geïnstalleerd op de handgreep.
10
UW BARBECUE LEREN KENNEN
ONDERDELEN EN KENMERKEN VAN DE BARBECUE
1
2
9
10
6
11
12
5
4
7
8
Onderdeel Beschrijving
1
Barbecuedeksel
2
Dekselhandgreep
3
Gietijzeren bakplaat
4
Barbecuerooster met porseleinen
coating
5
Vetopvangplaat
6
Vetafvoerpoort (achterkant van de
barbecue)
Onderdeel Beschrijving
7
Vleessonde
8
Vetemmer
9
Digitale controller met AGL
10
Pelletreservoir
11
Aan/uit-schakelaar (achterkant van de
barbecue)
12
Deksel pelletreservoir
3
traegergrills.com
|
11
PELLETRESERVOIR
COMPACT ONTWERP
GRILLRUIMTE
BRANDBLUSSEN IS NIET
NODIG
HIGH-TECH BEDIENINGEN
U hoeft zich geen zorgen te maken over bakvetten
die vlam vatten en vervelende vuurballen
veroorzaken die uw maaltijd bederven, omdat
de houtgestookte barbecues van Traeger voedsel
bereiden met indirecte warmte. Alle bakvetten
worden veilig afgevoerd in een externe vetemmer
om makkelijk te kunnen weggooien.
OPMERKING: Zie voor het juiste, aanbevolen
onderhoud “Uw barbecue onderhouden” op pag.
22 en 23.
Met 0,12 m
2
aan grillruimte biedt uw Traeger
Ranger-barbecue 16.000 BTU braadvermogen met
een kleine voetafdruk.
Warmhouden kan worden gebruikt om de
bereidingscyclus op elk gewenst moment te
pauzeren tijdens het grillen. Druk nogmaals
op WARMHOUDEN om verder te gaan
met grillen. Warmhouden handhaaft de
grilltemperatuur op 74°C.
Dankzij een pelletreservoir met een capaciteit van
4,1 kg kunt u uren barbecuen, en kunt u heen
en weer kunt lopen tussen de barbecue en uw
vrienden en familie.
Neem Traeger mee onderweg! Het compacte
ontwerp is perfect voor kamperen of picknicken,
waardoor u altijd kunt genieten van die heerlijke
Traeger-smaak, waar u ook heen gaat.
12
Uw Traeger Ranger-barbecue is uitgerust met een digitale controller met AGL (Advanced Grilling Logic). Voordat u de
barbecue gaat gebruiken, is het handig om uzelf vertrouwd te maken met de verschillende functies van het bedieningspaneel.
BEDIENINGSPANEEL EN DISPLAY
UW BARBECUE LEREN KENNEN (vervolg)
1
2
2
6
1
MIDDELSTE KNOP
Gebruik deze knop om de barbecue aan te zetten en
door de werkingsmodi TEMPERATURE > TIMER >
PROBE ALARM (Temperatuur > Timer >
Sondealarm) te lopen. Houd de knop twee seconden
ingedrukt om een instelling te annuleren. Om de
barbecue in de uitschakelcyclus te zetten, houdt u
de knop twee seconden ingedrukt in de modus
Temperature Adjustment (Temperatuurafstelling).
2
OMHOOG/OMLAAG-TOETSEN
Druk op de toetsen OMHOOG/OMLAAG om de
temperatuur of de tijd te verhogen of te verlagen.
Houd de toets ingedrukt om de tijd snel te verhogen
of te verlagen.
OPMERKING: Houd de toetsen OMHOOG en
OMLAAG tegelijkertijd 3 seconden ingedrukt om
heen en weer te schakelen tussen Celsius en
Fahrenheit.
3
STATUSDISPLAY
Geeft de huidige temperatuur, de resterende tijd in
de timermodus of de bereidingstemperatuur van de
sonde weer.
4
AANSLUITING VLEESSONDE
Steek de vleessonde in de aansluiting om te
barbecuen met de sonde.
5
WARMHOUDEN
Deze functie handhaaft de grilltemperatuur op 74°C
om het voedsel warm te houden, zonder dat het te
gaar wordt.
6
IGNITE (aansteken)
Druk op IGNITE (Aansteken) om de barbecue
te starten.
7
PANEEL MET INDICATIELAMPJES
De symbolen op dit paneel gaan branden wanneer
de overeenkomstige functie actief is.
Het Timer-symbool gaat branden wanneer de
timer actief is.
Het Vleessonde-symbool gaat branden als de
vleessonde is aangesloten en herkend door de
barbecue.
Het symbool Warmhouden gaat branden
wanneer deze functie actief is.
4
5
7
3
HANDLEIDING ARC-CONTROLLER
FUNCTIE WARMHOUDEN
Warmhouden kan worden gebruikt om de bereidingscyclus
op elk gewenst moment te pauzeren tijdens het grillen. Druk
nogmaals op WARMHOUDEN om verder te gaan met grillen.
Warmhouden handhaaft de grilltemperatuur op 74°C.
FUNCTIES WAARBIJ DE TOETSEN INGEDRUKT WORDEN GEHOUDEN
OPMERKING: Voor de volgende functies geldt: als de
barbecue in de stand-by staat, houd de aangegeven
toetsen dan 2 seconden ingedrukt.
DE SCHROEF VULLEN
“Pri” knippert op het display en de schroef wordt gedurende
30 seconden gevuld. Druk nogmaals op de toets om de
functie te annuleren.
BARBECUE UITSCHAKELEN
“OFF” (Uit) knippert negen keer op het display. De
barbecue geeft gedurende 15 minuten “COOL DN”
(Afkoelen) weer terwijl hij afkoelt. Druk nogmaals
op de toets terwijl “OFF” (Uit) knippert om te annuleren.
WISSELEN TUSSEN °F/°C
De barbecue wisselt het display tussen °F en °C.
FIRMWARE WEERGEVEN
Firmware loopt over het display.
OPMERKING: De letter “v” wordt weergegeven als “u.”
traegergrills.com
|
13
INSTRUCTIES VOOR DE EERSTE KEER AANSTEKEN
Te gebruiken als de barbecue voor de eerste keer wordt aangestoken of als de pellets op zijn. Om
de juiste werking van de barbecue te verzekeren, moet u eerst de schroef van het pelletreservoir vullen,
zodat de schroefbuis “geladen” wordt met pellets.
1
Verwijder het barbecuerooster, de
gietijzeren bakplaat en de vetopvangplaat
uit de barbecue.
2
Steek met de aan/uit-schakelaar op de
UIT (O)-stand de stekker in een geschikt
geaard stopcontact. Als de barbecue
aangesloten is op de netvoeding, zet u de
aan/uit-schakelaar op AAN (I).
3
Zorg dat er geen vreemde voorwerpen in
de schroef komen. Met de barbecue in de
Idle-modus houdt u de toetsen OMHOOG
en IGNITE (Aansteken) tegelijkertijd
ingedrukt. Op het display knippert
“Pri” en de schroef begint met vullen.
4
Vul het reservoir met de door u gekozen
HARDHOUTPELLETS VAN TRAEGER.
Het duurt ongeveer 2 minuten tot de
schroefbuis gevuld is met pellets en deze
begint af te geven in de vuurpot.
WAARSCHUWING! Gebruik
UITSLUITEND HARDHOUTPELLETS VAN
TRAEGER. Gebruik nooit voor kachels
bestemde pellets in de barbecue.
OPMERKING: Als u de barbecue aanzet, gaat deze over op de
Idle-modus, en knippert de gestippelde rand van het display.
Dit geeft aan dat de barbecue op een commando wacht en
niet actief werkt. De barbecue MOET in de Idle-modus staan
om de schroef te vullen.
14
Aanbeveling: Om de vetopvangplaat makkelijk te kunnen
schoonmaken kunt u deze bekleden met aluminium
bekledingen voor de vetopvangplaat van Traeger of met stevige
aluminiumfolie. Als u folie gebruikt, zorg dan dat de randen
en uiteinden van de folie goed tegen de onderkant van de
vetopvangplaat worden aangebracht. Vervang de folie na elke
bereiding om de kans op vetbrand te verkleinen. Zie “Uw
barbecue onderhouden” op pag. 22 voor meer informatie.
WAARSCHUWING!
Houd tijdens het gebruik van deze barbecue een minimale afstand van 45,7 cm aan tussen de barbecue en
brandbare materialen.
Gebruik voor de beste resultaten en smaak altijd originele HARDHOUTPELLETS VAN TRAEGER. Gebruik nooit
voor kachels bestemde pellets in de barbecue.
Maak de vetopvangplaat na elk gebruik schoon om de kans op vetbrand te verkleinen. Zie “Uw barbecue
onderhouden” op pag. 22 voor meer informatie.
INSTRUCTIES VOOR DE EERSTE KEER AANSTEKEN (vervolg)
5
Blijf de schroef vullen tot een kleine
hoeveelheid pellets direct contact maakt
met de gloeistaaf in de vuurpot. Houd de
toetsen OMHOOG en IGNITE (aansteken)
tegelijkertijd ingedrukt om het vullen te
stoppen en de barbecue weer in de Idle-
modus te zetten.
6
Nu kunt u de vetopvangplaat, het
barbecuerooster en de gietijzeren
bakplaat terugplaatsen in de barbecue.
Zet de vetemmer onder de vetafvoer
aan de achterkant van de barbecue
om bakvet op te vangen.
7
Druk op de toets OMHOOG tot het
temperatuurdisplay 250°C weergeeft.
OPMERKING: Om te wisselen tussen
Celsius (C) en Fahrenheit (F) houdt u de
toetsen OMHOOG en OMLAAG tegelijk
ingedrukt.
8
Druk op de toets IGNITE (aansteken).
Laat de barbecue 30 minuten werken op
250°C met het deksel gesloten om het
voorbereidingsproces af te ronden.
traegergrills.com
|
15
INSTRUCTIES VOOR DE EERSTE KEER AANSTEKEN (vervolg)
BEDIENING UITSCHAKELCYCLUS
De bediening van deze barbecue bevat een
automatische uitschakelcyclus. Wanneer u klaar
bent met barbecuen, houdt u de middelste knop
3 seconden ingedrukt. Op het display knippert
gedurende enkele seconden “OFF” (uit); daarna
verschijnt “COOL Dn” (Afkoelen) gevolgd door
de actuele temperatuur, tot de barbecue is
afgekoeld tot een veilige temperatuur.
Terwijl “OFF” (Uit) knippert op de controller, kunt
u de uitschakelcyclus annuleren door de middelste
knop twee seconden ingedrukt te houden.
Wacht altijd tot de uitschakelcyclus volledig geëindigd
is voordat u de barbecue uitschakelt met de aan/uit-
schakelaar. De uitschakelcyclus zorgt ervoor dat het
vuur gedoofd wordt en de barbecue bij het volgende
gebruik op de juiste manier wordt aangestoken.
GEVAAR! Het uitzetten van de aan/uit-schakelaar
schakelt alleen de elektrische voeding naar de
barbecueonderdelen uit. Wanneer u onderhoud
uitvoert aan de bediening of andere onderdelen, zorg
er dan voor dat u de stekker uit het stopcontact haalt
om het risico van een elektrische schok te voorkomen.
VOLGENDE OPSTART
1
Druk met de aan/uit-schakelaar op
AAN (I) op de middelste knop om de
barbecuecontroller in te schakelen. Stel
de gewenste temperatuur in met de toets
OMHOOG.
2
Druk zodra de gewenste temperatuur
wordt weergegeven op IGNITE (Aansteken).
Laat de barbecue voorverwarmen tot de
gewenste temperatuur is bereikt.
OPMERKING: Als de barbecue de
geselecteerde temperatuur niet bereikt,
zie dan “Tips bij het gebruik” op pag. 20
voor meer informatie.
OPMERKINGEN:
Zodra u op de toets IGNITE (Aansteken) drukt,
begint uw Traeger Ranger-barbecue altijd met een
aansteek- en voorverwarmingscyclus.
WAARSCHUWING! Houd tijdens het gebruik van
deze barbecue een minimale afstand van 45,7 cm
aan tussen de barbecue en brandbare materialen.
16
Telkens wanneer u de barbecue gebruikt, moet u beginnen met de volgende vier stappen.
OPMERKING: Als uw barbecue niet wordt gebruikt, moet de stekker uit het stopcontact worden gehaald.
UW BARBECUE GEBRUIKEN
WAARSCHUWING!
Houd tijdens het gebruik van deze barbecue een minimale afstand van 45,7 cm aan tussen de barbecue
en brandbare materialen.
Gebruik UITSLUITEND HARDHOUTPELLETS VAN TRAEGER, die speciaal gemaakt zijn om te werken
in onze barbecues. Gebruik nooit voor kachels bestemde pellets in de barbecue.
Hoe de stekker eruit ziet kan per regio verschillen.
1
Steek de stekker in een geschikt geaard
stopcontact en zet de aan/uit-schakelaar
op AAN (I).
2
Druk op de toets OMHOOG, OMLAAG
of op de middelste knop om de
barbecuecontroller in te schakelen.
3
Als de barbecue ingeschakeld is, drukt
u op de toets OMHOOG om de door u
gewenste temperatuur te selecteren en
drukt u op IGNITE (Aansteken) om de
voorverwarmingscyclus te starten.
4
Zodra het voorverwarmen voltooid is, legt
u het voedsel op de barbecue en sluit u
het deksel.
traegergrills.com
|
17
Uw Traeger Ranger-barbecue wordt geleverd met een vleessonde voor het bewaken van de interne temperatuur van
het voedsel, of voor bereiding tot een doeltemperatuur.
DE VLEESSONDE GEBRUIKEN
GAARHEID RUND LAM VARKEN GEVOGELTE
Goed doorbakken 77°C 71°C 77°C 77°C
Medium 71°C 68°C
71°C
77°C
Medium/rood 63°C 63°C 77°C
Rood 57°C 77°C
AANBEVELINGEN VOOR DE VLEESTEMPERATUUR
3
De temperatuur aezen: Druk op
de middelste knop op de bediening.
De sondetemperatuur wordt 5 seconden
weergegeven, waarna de temperatuur
van de barbecue weer verschijnt.
1
Steek de stekker van de vleessonde in de
aansluiting linksonder op de controller
en leid de sondekabel door de inkeping
op de voorkant van de barbecue, zoals
weergegeven.
2
Steek de punt van de sonde in het
vlees. Zorg dat de punt niet in het vetste
gedeelte of tegen het bot wordt ingebracht,
maar zich halverwege het dikste deel van
het vlees bevindt.
18
KENMERKEN VAN DE RANGER
TIMER
IDLE-MODUS
Uw Traeger Ranger-barbecue wordt standaard geleverd met een handige timer. De Timer-functie beïnvloedt de
werking van de barbecue niet; u kunt hem gebruiken om u te waarschuwen voor verdere benodigde stappen tijdens
het bereiden, zoals het plaatsen van groenten op de barbecue of het marineren van voedsel.
OPMERKING: Bij het aanpassen van de tijd kunt u de toets OMHOOG of OMLAAG ingedrukt houden om de tijd
snel vooruit te brengen.
De timer instellen:
1. Druk met de barbecuecontroller ingeschakeld eenmaal op de
middelste knop om de Timer-modus te openen. De uurcijfers gaan
knipperen.
2. Druk op de toets OMHOOG om de uren te selecteren; druk op de
middelste knop om te bevestigen en naar de minuten te gaan.
3. Druk op de toets OMHOOG om de minuten te selecteren; druk op
de middelste knop om te bevestigen. Het Timer-symbool verschijnt
en de tijd begint af te tellen.
De timer annuleren:
1. Druk op de middelste knop tot de resterende tijd wordt weergegeven.
2. Houd de middelste knop 2 seconden ingedrukt om de timer te annuleren.
De timer aanpassen:
1. Druk op de middelste knop tot de resterende tijd wordt weergegeven.
2. Gebruik de toetsen OMHOOG of OMLAAG om de tijd naar wens aan te passen.
3. Druk op de middelste toets om te bevestigen. Het Timer-symbool verschijnt en de tijd wordt verder afgeteld.
In deze handleiding wordt u gevraagd om bepaalde handelingen
uit te voeren terwijl de barbecue in de Idle-modus staat. Wanneer
de barbecue in de Idle-modus staat, knippert de gestippelde rand
van het display om aan te geven dat de barbecue niet actief werkt
en op een commando wacht. De barbecue gaat automatisch in de
Idle-modus wanneer u hem voor het eerst inschakelt.
WARMHOUDEN
Warmhouden kan worden gebruikt om de bereidingscyclus
op elk gewenst moment te pauzeren tijdens het grillen.
Druk op WARMHOUDEN om de functie in te schakelen
en de barbecuetemperatuur op 74°C te houden. Druk
nogmaals op WARMHOUDEN om verder te gaan met grillen.
traegergrills.com
|
19
GIETIJZEREN BAKPLAAT
BEKLEDING VAN DE VETOPVANGPLAAT
BESCHERMHOES VOOR UW BARBECUE
Dit veelzijdige gietijzeren kookaccessoire maakt buiten koken
eenvoudig. De plaat is speciaal voorbereid en verdeelt de warmte
gelijkmatig voor iconische barbecue-ervaringen. Het gladde
bereidingsoppervlak is perfect voor het uitbakken van spek
en het bakken van pannenkoeken, rösti en gegrilde kaas.
De bakplaat gebruiken:
Verwijder het barbecuerooster en plaats de gietijzeren bakplaat,
waarbij u de pin op de onderkant van de plaat op gelijke hoogte
brengt met de opening aan de achterkant van de barbecue.
Het schoonmaken van de barbecue wordt een uitje van een
cent met onze bekledingen voor de vetopvangplaat. Ze zijn
gemaakt van hittebestendig aluminium, lichtgewicht en voor
eenmalig gebruik, zodat u makkelijk kunt opruimen en verder
kunt gaan. Bekledingen moeten volledig op de vetopvangplaat
rusten en geen zones buiten de vetopvangplaat bedekken.
Hierdoor worden de temperatuur en de prestaties van de
barbecue nadelig beïnvloed.
Bescherm uw Traeger Ranger-barbecue met een speciale premium beschermhoes, ontworpen om bestand te zijn
tegen weersinvloeden. Deze duurzame beschermhoes voor uw barbecue is verkrijgbaar op traegergrills.com.
20
TIPS BIJ HET GEBRUIK
1. U kunt de temperatuur op elk gewenst
moment veranderen tijdens het grillen door de
bereidingstemperatuur te verhogen of te verlagen.
Om te wisselen tussen Fahrenheit en Celsius:
a. Houd de toetsen OMHOOG en OMLAAG
tegelijkertijd 3 seconden ingedrukt.
b. Druk op de middelste knop om te bevestigen
en af te sluiten.
U ziet de weergegeven temperatuur nu in de notatie
die u heeft gekozen.
WAARSCHUWING! Om te voorkomen dat vet in
brand vliegt, mag u voedsel met een hoog vetgehalte
zoals spek, burgers e.d. nooit bakken op een hogere
temperatuur dan 176,7°C.
2. WAARSCHUWING! Uw Traeger Ranger-barbecue mag
nooit worden verplaatst als hij heet is. Als u uw barbecue
in een auto vervoert nadat u hem heeft gebruikt, zorg
dan dat het vuur volledig uit is en de barbecue koud is
voordat u deze in een auto zet. Doe nooit water in de
vuurpot; hierdoor loopt de schroef vast.
3. Uw Traeger Ranger-barbecue is ontworpen om te
werken met gesloten deksel. Bakken met het deksel
open zal de bereidingstijd aanzienlijk verlengen.
4. LET OP! Doe nooit met de hand pellets in een
hete vuurpot. Dit is gevaarlijk en u kunt ernstige
brandwonden oplopen. Als de pellets op zijn
en het vuur uitgaat tijdens het bakken, vul het
pelletreservoir dan bij en lees “Volgende opstart”
op pag. 15; laat de barbecue volledig afkoelen en
begin opnieuw.
5. LET OP! Zorg dat de vetopvangplaat op de juiste
manier geplaatst is op de steunhaken. Als de plaat
niet goed geplaatst is, kunnen er directe verhitting
en vlammen uit de vuurpot komen en kan dit een
vetbrand in de barbecue veroorzaken.
6. Houd altijd rekening met het soort voedsel dat u
bereidt:
Dun voedsel heeft een hoge temperatuur en
kortere bereidingstijden nodig, terwijl dikker
voedsel een lagere temperatuur en langere
bereidingstijden nodig heeft.
• Groenten hebben meer tijd nodig om
gaar te worden dan vlees bij dezelfde
bereidingstemperaturen.
• Controleer altijd of de interne temperatuur van
het vlees dat u bakt een veilige temperatuur heeft
bereikt om te eten.
• De functie Warmhouden is niet bedoeld om uw
voedsel echt gaar te laten worden.
7. WAARSCHUWING! Als het vuur in de vuurpot
uitgaat tijdens het bakken en er nog voldoende
pellets in het reservoir zitten, is het belangrijk dat
u de volgende stappen uitvoert. Als u dit niet doet,
kan dit een gevaarlijke “overlading” van uw barbecue
veroorzaken door een overmaat aan onverbrande
pellets in de vuurpot.
GEVAAR! Zet de aan/uit-schakelaar op de
achterkant van de barbecue op UIT (O) en trek
de stekker uit het stopcontact. Laat de barbecue
volledig afkoelen. Open het deksel en verwijder
al het voedsel, het barbecuerooster, de bakplaat
en de vetopvangplaat.
WAARSCHUWING! Gevaar door rook
Tijdens het opstarten kunnen er te veel pellets worden
aangevoerd, wat leidt tot een ongewoon dikke, witte
rook die lang aanhoudt. Als dit gebeurt, schakel
de barbecue dan uit met de aan/uit-schakelaar
en trek de stekker uit het stopcontact. Als deze
situatie lang genoeg aanhoudt, kunnen zich gassen
ophopen door gedeeltelijke ontsteking en kunnen deze
volledig ontbranden, waardoor het deksel “boert.”
Als dit “boeren” optreedt en uw barbecue niet goed
onderhouden is zoals beschreven in “Uw barbecue
onderhouden” op pag. 22-23, dan kan dit een vetbrand
veroorzaken. Om deze situatie te verhelpen: laat de
barbecue volledig afkoelen, verwijder alle binnenste
onderdelen en reinig alle as en pellets grondig uit de
barbecue en de vuurpot (zie pag. 23, “As verwijderen
uit de binnenkant en rond de vuurpot”).
WAARSCHUWING! Verwijder alle onverbrande
pellets en as uit het binnenste en rond de vuurpot.
(Zie de instructies voor de juiste behandeling en
afvoer van as op pag. 22).
Voordat u de vetopvangplaat en het barbecuerooster
terugplaatst, steekt u de stekker in een geschikt
geaard stopcontact en zet u de schakelaar op AAN
(I). De pellets moeten nu in de vuurpot vallen en de
gloeistaaf moet warm beginnen te worden (hij begint
rood te worden). LET OP! Raak de gloeistaaf niet aan.
Wanneer er vlammen uit de vuurpot beginnen te komen,
zet u de schakelaar op UIT (O). Laat de barbecue afkoelen.
Nu kunt u de vetopvangplaat, het barbecuerooster en het
voedsel weer op de barbecue leggen.
8. KOOLMONOXIDE:
WAARSCHUWING! Volg deze richtlijnen om te
voorkomen dat dit kleurloze, geurloze gas u, uw
familieleden, huisdieren of andere mensen vergiftigt.
Wees u bewust van de symptomen van
koolmonoxidevergiftiging: hoofdpijn, duizeligheid,
zwakte, misselijkheid, braken, slaperigheid
en verwardheid. Koolmonoxide vermindert
het vermogen van het bloed om zuurstof te
transporteren. Lage zuurstofniveaus in het bloed
kunnen leiden tot bewustzijnsverlies en overlijden.
Ga naar de dokter als u of anderen verkoudsheids-
of griepachtige symptomen ontwikkelen tijdens
het bereiden van gerechten in de buurt van dit
traegergrills.com
|
21
TIPS BIJ HET GEBRUIK (vervolg)
PROBLEMEN OPLOSSEN
apparaat. Koolmonoxidevergiftiging, die makkelijk
kan worden aangezien voor een verkoudheid of
griep, wordt vaak te laat ontdekt.
Het gebruik van alcohol en drugs verhoogt de
effecten van koolmonoxidevergiftiging.
Koolmonoxide is met name giftig voor moeder
en kind gedurende de zwangerschap, kleine
kinderen, ouderen, rokers en mensen met bloed-
of bloedsomloopproblemen, zoals bloedarmoede
of hartaandoeningen.
9. VET HANTEREN:
LET OP!
Vetbranden worden veroorzaakt door het
niet goed onderhouden van de barbecue en door het
niet consequent reinigen van het Traeger Grease
Management System (TGMS) (zie “Uw barbecue
onderhouden” op pag. 22).
In het onwaarschijnlijke geval van een vetbrand
tijdens het bakken, schakelt u de barbecue uit
en houd u het deksel gesloten tot het vuur volledig
uit is.
Houd het deksel nooit open tijdens een vetbrand.
Als het vuur niet uitgaat, strooi dan lichtjes soda
op het vuur.
LET OP! Pas op dat u zich niet brandt.
Als het vuur hierdoor niet uitdooft, verwijder het
voedsel dan voorzichtig van de barbecue en houd
het deksel gesloten tot het vuur volledig uit is.
Nogmaals, pas op dat u zich niet brandt.
Wanneer de barbecue volledig is afgekoeld,
verwijdert u alle interne onderdelen.
Verwijder alle vetresten van het TGMS. Plaats
de vetopvangplaat, het barbecuerooster en de
gietijzeren bakplaat terug, start de barbecue
opnieuw en ga verder met bereiden
Hoewel het zelden voorkomt, kan er een foutmelding verschijnen op uw bedieningspaneel. Raadpleeg de volgende
tabel voor mogelijke problemen en hoe u ze kunt oplossen:
CODE FOUT OPLOSSING
LEr Lage temperatuur Deze fout treedt op als de temperatuur van de barbecue gedurende 10 minuten
onder de 49°C daalt, waardoor de barbecue overgaat in de uitschakelmodus.
Om dit te verhelpen verwijdert u alle pellets uit de vuurpot. Schakel de controller
uit en vervolgens weer aan en start de barbecue opnieuw. Neem contact op met
de klantenservice als het probleem aanhoudt.
HEr Hoge temperatuur Deze fout treedt op wanneer de temperatuur in de barbecue meer dan
45 seconden hoger is dan 288°C. Laat de barbecue afkoelen en schakel hem
vervolgens uit. Verwijder eventuele resterende pellets uit de vuurport en start
de barbecue opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem
aanhoudt.
Er1 Temperatuursensor
los
Controleer of de temperatuursensor op de juiste manier in de controller is
gestoken.
Er2 Temperatuursensor
defect
De temperatuursensor is defect en moet worden vervangen.
22
UW BARBECUE ONDERHOUDEN
CREOSOOT- EN VETVORMING EN
VERWIJDERING DAARVAN
Wanneer houtpellets langzaam worden verbrand,
produceren ze teer en andere organische dampen die
in combinatie met vrijkomend vocht creosoot vormen.
De creosootdampen condenseren in de relatief koele
afvoeropening van een langzaam brandend vuur.
Hierdoor zet zich creosoot af op de bekleding van de
afvoeropening. Als creosoot ontbrandt, vormt dit een
zeer heet vuur. Vetdeeltjes in de lucht zullen door de
bereidingsruimte zweven en kunnen zich ophopen op
de jaloezieën van de barbecue (de roosteropeningen voor
rookafvoer), wat kan bijdragen aan brand.
De Traeger-afzuiguitlaat moet minstens tweemaal
per jaar worden gecontroleerd om vast te stellen of er
ophoping van creosoot en/of vet heeft plaatsgevonden.
Ook zal er bakvet van het voedsel op de vetopvangplaat
vallen en naar de vetafvoer worden gevoerd, en vervolgens
via de vetafvoerleiding uit de barbecue in de vetemmer. Dit
zijn de onderdelen van het Traeger Grease Management
System (TGMS). Op al deze locaties zal zich vet ophopen.
Alle onderdelen van het TGMS moeten voor elk gebruik
worden gecontroleerd op tekenen van vetophoping.
Wanneer er creosoot of vet is opgehoopt, moet dit worden
verwijderd om het risico op brand te verkleinen.
Ook al is er veel ruimte in de barbecue, pas op dat u
niet te veel voedsel dat grote hoeveelheden ontvlambaar
vet kan afgeven op de barbecue legt, bijvoorbeeld meer
dan een pond spek, vooral als de barbecue niet goed
onderhouden is. Als bij uw eerdere bereidingen grote
hoeveelheden ontvlambaar vet zijn vrijgekomen, is
het sterk aan te raden om het vet van de barbecue
te verwijderen voordat u deze opnieuw gebruikt.
1. DE BINNENSTE OPPERVLAKKEN REINIGEN:
WAARSCHUWING!
Zet de schakelaar op UIT (O)
en trek de stekker uit het stopcontact.
LET OP! Aangekoekt vet is makkelijker te
verwijderen als de barbecue nog warm is—niet
heet. Pas op dat u zich niet brandt. Het wordt
aanbevolen om handschoenen te dragen.
Verwijder regelmatig het vet uit de vetopvangplaat
en de vetafvoer. Als u te veel vet laat aankoeken in
de vetopvangplaat of als het vet de vetafvoer kan
verstoppen, dan kan er een vetbrand ontstaan. Wij raden
aan om deze plaatsen regelmatig schoon te maken.
Verwijder de barbecueroosters en de vetopvangplaat.
Schraap het aangekoekte vet uit de vetopvangplaat
met behulp van een hard, niet-metalen instrument.
De vetopvangplaat kan worden afgewassen in een
heet sopje. Veeg overblijvende vetresten weg met
keukenpapier of een wegwerpdoekje. Keukenpapier
of wegwerpdoekjes kunnen ook worden gebruikt om
wat van het vet aan de binnenste oppervlakken van
de barbecue weg te vegen.
2. DE BUITENSTE OPPERVLAKKEN REINIGEN:
GEVAAR! Zet de aan/uit-schakelaar op UIT (O) en
trek de stekker uit het stopcontact.
Gebruik een wegwerpdoek of een doek die bevochtigd
is met warm zeepsop om het vet van de buitenkant
van de barbecue af te vegen. Gebruik GEEN
ovenreiniger, schuurmiddelen of schuursponsjes op
de buitenste oppervlakken van de barbecue.
3. OPSLAG BUITEN:
LET OP!
Als de barbecue buiten wordt bewaard
tijdens de winter, moet u ervoor zorgen dat er geen
water in het pelletreservoir komt. Houtpellets zetten
namelijk sterk uit als ze nat worden, waardoor
de schroef vastloopt. Dek uw barbecue altijd af
met de Traeger-barbecuebeschermhoes als u de
barbecue niet gebruikt. Deze op maat gemaakte
beschermhoes is verkrijgbaar op traegergrills.com.
4. HET BARBECUEROOSTER REINIGEN:
LET OP!
Het schoonmaken van de
barbecueroosters gaat het beste wanneer deze
nog warm zijn. Pas op dat u zich niet brandt.
Wij raden u aan om een reinigingsborstel met een
lange handgreep in de buurt van de barbecue te
bewaren. Borstel het barbecuerooster snel af nadat
u uw voedsel heeft verwijderd. Het kost slechts een
minuut en het rooster is zo klaar voor de volgende
keer dat u de barbecue wilt gebruiken.
5. DE AS UIT DE BINNENKANT EN ROND DE VUURPOT
VERWIJDEREN (na elke 20 gebruiksuren):
GEVAAR! Zet de aan/uit-schakelaar op UIT (O)
en trek de stekker uit het stopcontact.
WAARSCHUWING! Zorg dat de barbecue KOUD
is voordat u de as verwijdert.
WAARSCHUWING! Het afvoeren van as mag
alleen worden gedaan volgens deze instructies.
Te veel as in de vuurpot kan ervoor zorgen dat
uw vuur uitgaat. De vuurpot moet regelmatig
geïnspecteerd en schoongemaakt worden om
asresten te verwijderen. Nogmaals, het verwijderen
van as in en rond de vuurpot mag alleen worden
gedaan wanneer de barbecue KOUD is.
Verwijder het barbecuerooster, de bakplaat en de
vetopvangplaat om toegang te krijgen tot de vuurpot
en de binnenkant van de barbecue. Veel van de
as buiten de vuurpot kan uit de barbecue worden
verwijderd met een kleine metalen haardschep of
vergelijkbaar gereedschap.
WAARSCHUWING! Een speciale stofzuiger is de
beste manier om as uit de vuurpot te verwijderen,
maar dit moet zeer voorzichtig gebeuren om
traegergrills.com
|
23
het risico op brand te vermijden. Nogmaals, het
verwijderen van as uit de vuurpot mag alleen
worden gedaan wanneer de barbecue KOUD is.
Een stofzuiger met een metalen opvangreservoir
zonder zak is het meest geschikt hiervoor. Maar
bijna elke stofzuiger zal veilig werken als deze
procedure goed wordt gevolgd.
Nadat u zich ervan heeft verzekerd dat de as in de
vuurpot KOUD is, zuigt u de as uit het binnenste
van de vuurpot.
a. Als uw stofzuiger een model zonder zak is,
gooi dan eventueel eerder opgezogen afval weg
uit het opvangreservoir. Zuig vervolgens de
as uit het binnenste van de vuurpot. Als de
vuurpot schoon is, leegt u het opvangreservoir
onmiddellijk in de hieronder beschreven
metalen container. Zorg dat er geen asresten
achterblijven in het opvangreservoir.
b. Als uw stofzuiger een model is met een
wegwerpzak, plaats dan een ongebruikte zak
in de stofzuiger. Zuig vervolgens de as uit het
binnenste van de vuurpot. Als de vuurpot
schoon is, verwijdert u de zak uit de stofzuiger
en doet u deze onmiddellijk in de hieronder
beschreven metalen container.
6. AFVOEREN VAN AS:
WAARSCHUWING! As moet in een metalen
container met een goedsluitend deksel worden
gedaan. De gesloten ascontainer moet geplaatst
worden op een niet-brandbare vloer of op de grond,
goed verwijderd van alle brandbare materialen, tot
de denitieve afvoer. Wanneer de asresten wordt
afgevoerd door deze te begraven in de grond of
anderszins plaatselijk wordt verspreid, moeten
ze in de gesloten container blijven tot alle sintels
volledig zijn afgekoeld.
24
OPMERKINGEN
traegergrills.com
|
25
OPMERKINGEN
26
TRAEGER’S LEGENDARISCHE VIP-365 klantenservice
is de beste die er is. Als u vragen heeft over uw Traeger Ranger-
barbecue of als u tips nodig heeft over het bereiden van uw eerste
kerstkalkoen, dan staan onze experts voor u klaar. Wij staan 365
dagen per jaar voor u klaar, ook op feestdagen, want wij zijn koks—
geen bankiers.
Voor 24/7 assistentie bij montage of installatie, onderdelen
of klantenservice (alleen in het Engels) kunt u ons bellen, e-mailen
of schrijven op:
TRAEGER'S VIP-365 KLANTENSERVICE
Tel.: 1-800-TRAEGER
6:00 AM – 8:00 PM MT
TRAEGER PELLET GRILLS LLC
1215 E. Wilmington Ave.
Salt Lake City, UT 84106
1-800-TRAEGER
traegergrills.com
|
27
GARANTIE VAN 3 JAAR
Traeger Pellet Grills LLC geeft garantie op deze barbecue bij defecten in materiaal en
afwerking bij normaal gebruik en onderhoud gedurende een periode van drie (3) jaar
vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum.
Traeger Pellet Grills LLC zal een vervangend onderdeel leveren voor elk onderdeel
dat defect blijkt te zijn. Originele onderde(e)l(en) die door deAfdeling Onderdelen
van Traeger zijn goedgekeurd voor retournering moeten voorgefrankeerd worden
teruggezonden.
Deze garantie omvat geen arbeidsloon in verband met de vaststelling of vervanging
van defecte onderdelen, of vrachtkosten voor het verzenden van deze onderdelen.
Traeger Pellet Grills LLC is niet aansprakelijk voor incidentele of gevolgschade onder
deze of enige andere impliciete garantie. Deze garantie geeft de retailklant specieke
wettelijke rechten en de klant kan andere rechten hebben, die van land tot land
verschillen.
Deze garantie vervalt indien het apparaat niet gemonteerd of bediend wordt
volgens de bij dit apparaat geleverde gebruiksinstructies; indien het apparaat
wordt doorverkocht of verhandeld aan een andere eigenaar; indien er onderdelen
of accessoires zijn gebruikt die niet compatibel zijn met het apparaat; indien
het apparaat is gebruikt voor een commerciële of foodservice-toepassing;
of indien de gebruiker het apparaat verkeerd heeft gebruikt of anderszins
niet heeft onderhouden.
Om de garantieclaim te kunnen verwerken kan Traeger Pellet Grills LLC vragen om
een bewijs van uw aankoopdatum. Bewaar uw kassabon of factuur samen met dit
certicaat bij uw waardevolle documenten.
Traeger Pellet Grills LLC
1215 E. Wilmington Ave.
Salt Lake City, UT 84106
traegergrills.com
VOLG ONS @TRAEGERGRILLS
BELEEF
DE ULTIEME
SMAAK
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Traeger Ranger de handleiding

Type
de handleiding