Traeger Timberline 850/1300 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

EEN BELANGRIJKE OORZAAK VAN BRAND IS HET NIET AANHOUDEN VAN DE
VEREISTE AFSTANDEN (LUCHTRUIMTE) TUSSEN BRANDBARE MATERIALEN.
HET IS VAN HET ALLERGROOTSTE BELANG DAT DIT PRODUCT ALLEEN
WORDT GEÏNSTALLEERD IN OVEREENSTEMMING MET DEZE INSTRUCTIES.
BELANGRIJK: BEWAAR DE HANDLEIDING OM HEM IN DE TOEKOMST TE
KUNNEN RAADPLEGEN. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR.
GEBRUIKERS-
HANDLEIDING
TFB85WLE/WLEC
TFB01WLE/WLEC
DOC576
2
Wees u bewust van de symptomen van
koolmonoxidevergiftiging: hoofdpijn, duizeligheid,
zwakte, misselijkheid, braken, slaperigheid en
verwardheid. Koolmonoxide vermindert het vermogen
van het bloed om zuurstof te transporteren. Lage
zuurstofniveaus in het bloed kunnen leiden tot
bewustzijnsverlies en overlijden.
Ga naar de dokter als u of anderen verkoudheid-
of griepachtige symptomen ontwikkelen. Een
koolmonoxidevergiftiging, die makkelijk kan worden aangezien
voor een verkoudheid of griep, wordt vaak te laat ontdekt.
Het gebruik van alcohol en drugs verhoogt de effecten
van koolmonoxidevergiftiging.
Koolmonoxide is met name giftig voor moeder
en kind gedurende de zwangerschap, kleine
kinderen, ouderen, rokers en mensen met bloed- of
bloedsomloopproblemen, zoals bloedarmoede of
hartaandoeningen.
Gebruik uw Traeger-barbecue uitsluitend buitenshuis, op
een niet-brandbare vloer en uit de buurt van brandbare
materialen.
Gebruik nooit benzine, lampolie van het benzinetype,
kerosine, aanmaakvloeistof voor houtskool of
ontvlambare vloeistoffen om een vuur in dit apparaat aan
te maken of “op te frissen”. Houd dergelijke vloeistoffen
goed uit de buurt van dit apparaat tijdens gebruik.
Lees deze handleiding volledig door voordat u deze pelletbarbecue installeert en gebruikt. Het niet opvolgen van deze
instructies kan schade aan eigendommen, lichamelijk letsel of zelfs dodelijk letsel tot gevolg hebben. Neem contact op met
het plaatselijke bouw- en woningtoezicht of de brandweer over beperkingen en installatie-inspectievereisten in uw regio.
Eten bereiden op een met hardhout gestookt vuur zorgt voor jaren plezier – voor u en voor uw fortuinlijke vrienden en
familieleden. Uw nieuwe Traeger-barbecue is speciaal ontworpen om barbecueën makkelijker te maken en u optimale
prestaties te leveren, met de smakelijkste gerechten.
Net als bij alle andere barbecues en kookapparaten worden er steeds, wanneer u een materiaal verbrandt (of dat
nu hout, gas of houtskool is) organische gassen gevormd tijdens de bereiding. Een gas dat in geconcentreerde
hoeveelheden bijzonder schadelijk kan zijn, is koolmonoxide. In de open lucht kunt u ervan uitgaan dat koolmonoxide
zich op een natuurlijke manier verspreidt en geen nadelige gevolgen voor u heeft.
WAARSCHUWING! Volg deze richtlijnen om te voorkomen dat dit kleurloze, geurloze gas u, uw familieleden, huisdieren
of anderen vergiftigt:
BELANGRIJK: LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR EN BEWAAR HEM OM HEM IN DE TOEKOMST TE KUNNEN RAADPLEGEN.
Als u dit apparaat voor iemand anders monteert, geef deze handleiding dan aan de eigenaar om te lezen en te bewaren
voor toekomstige raadpleging.
BELANGRIJKE AANWIJZINGEN VOOR DE VEILIGHEID
GEVAAR!
Voor gebruikers in Noord-Amerika:
Steek de stekker in een geschikt stopcontact met 3
uitgangen.
Er is een elektrische stroomtoevoer met GFCI-beveiliging
(aardlekschakelaar) vereist. Om bescherming te bieden tegen
schokken, ervoor zorgen dat er binnen het bereik van het
1,8 m lange netsnoer een geaard stopcontact met 3
uitgangen aanwezig is. Volg bij het installeren van het
stopcontact de National Electrical Code en de plaatselijke
voorschriften.
Voor gebruikers in de Europese Unie:
Steek de stekker in een geschikt geaard stopcontact.
U dient de aarding niet te verwijderen of de stekker op
welke andere manier dan ook te wijzigen. Gebruik geen
verloopstekkers of verlengsnoeren.
GEVAAR!
Er staat een gevaarlijke spanning op het apparaat, die
elektrische schokken, brandwonden of dodelijk letsel
kan veroorzaken. Koppel het netsnoer los voordat
u onderhoud op de barbecue uitvoert, tenzij in de
gebruikershandleiding anders is vermeld.
U mag nooit brandbare vloeistoffen in de buurt van de
barbecue gebruiken of bewaren.
Gebruik nooit benzine of aanstekervloeistof of uw
barbecue handmatig aan te steken.
LEES ALLE INSTRUCTIES VOORDAT U HET APPARAAT
INSTALLEERT EN GEBRUIKT
3
TRAEGERGRILLS.COM
BEWAAR DEZE INSTRUCTIES
40.00"
45,7 cm
45,7 cm
102 cm
WAARSCHUWING!
Gevaar door rook
Tijdens het opstarten kunnen er teveel pellets worden
aangevoerd, wat leidt tot een ongewoon dikke, witte rook
die lang aanhoudt. Als dit gebeurt, schakel de barbecue
dan uit met de aan/uit-schakelaar en trek de stekker uit het
stopcontact. Als deze situatie lang genoeg aanhoudt, kunnen
zich gassen ophopen door gedeeltelijke ontsteking en kunnen
deze volledig ontbranden, waardoor het deksel “boert.” Als
dit “boeren” optreedt en uw barbecue niet goed onderhouden
is zoals beschreven in “Uw barbecue onderhouden” op pag.
26-27, dan kan dit een vetbrand veroorzaken. Om deze
situatie te verhelpen: laat de barbecue volledig afkoelen,
verwijder alle binnenste onderdelen en reinig alle as en
pellets grondig uit de barbecue en de vuurpot (zie pag. 27,
“As verwijderen uit de binnenkant en rond de vuurpot”).
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden
Veel onderdelen van de barbecue worden zeer heet tijdens
gebruik. Wees voorzichtig om brandwonden te voorkomen,
zowel tijdens het gebruik als daarna, als de barbecue nog
heet is.
Laat de barbecue nooit onbeheerd achter als er jonge
kinderen aanwezig zijn.
Verplaats de barbecue nooit wanneer deze in gebruik is.
Laat de barbecue volledig afkoelen voordat u hem
verplaatst of probeert te transporteren.
WAARSCHUWING!
Brandgevaar
Houd tijdens het gebruik van deze barbecue een
MINIMUM afstand van 45,7 cm aan tussen de barbecue
en brandbare materialen.
Bij gebruik van deze barbecue onder een brandbare
overkapping is een MINIMUM afstand van 102 cm vereist.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor luchtverontreiniging
Monteer en bedien deze barbecue UITSTLUITEND
volgens de instructies uit de montagehandleiding en deze
gebruikershandleiding.
Deze barbecue is UITSLUITEND BESTEMD VOOR
GEBRUIK BUITENSHUIS.
Gebruik nooit voor kachels bestemde pellets in de
barbecue, deze kunnen namelijk verontreinigende
stoffen en additieven bevatten.
LET OP!
Bewaar houtpellets altijd op een droge plek, uit de buurt van
apparaten die warmte produceren en andere brandstoffen.
Houd de barbecue schoon. Zie de reinigingsinstructies
in deze gebruikershandleiding.
Gebruik geen accessoires die niet speciek voor gebruik
met deze barbecue bestemd zijn.
Gebruik voor de beste resultaten en smaak originele
HARDHOUTPELLETS VAN TRAEGER.
Ook al is er veel ruimte in de barbecue, pas op dat u niet
teveel voedsel met grote hoeveelheden ontvlambaar vet op
de barbecue legt, bijvoorbeeld meer dan een pond spek,
vooral als de barbecue niet goed onderhouden is. Als bij uw
eerdere bereidingen grote hoeveelheden ontvlambaar vet
zijn vrijgekomen, is het sterk aan te raden om het vet van de
barbecue te verwijderen voordat u deze opnieuw gebruikt.
Voor gebruikers in de Europese Unie:
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen
(waaronder kinderen) met beperkte lichamelijke, zintuiglijke
of geestelijke vermogens, of gebrek aan ervaring en kennis,
tenzij ze onder toezicht staan of instructies over het gebruik
van het apparaat hebben gekregen van een persoon die
verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
Kinderen moeten onder toezicht staan om te zorgen dat
ze niet met het apparaat spelen.
4
HAAL HET MEESTE UIT UW BARBECUE
MET DE TRAEGER-APP
5
TRAEGERGRILLS.COM
INHOUDSOPGAVE
2
BELANGRIJKE AANWIJZINGEN VOOR DE
VEILIGHEID
6 WAAROM HOUTPELLETS VAN TRAEGER?
7
MAAK HET ONDERHOUD VAN UW BARBECUE
TOT EEN FLUITJE VAN EEN CENT
8 UW BARBECUE LEREN KENNEN
11 UW BARBECUE PREPAREREN
13 UW BARBECUE GEBRUIKEN
14 EEN BEREIDINGSWIJZE KIEZEN
21 EXTRA BEDIENINGSFUNCTIES
22
LEGEN VAN HET PELLETRESERVOIR
23 KENMERKEN VAN DE TIMBERLINE
26 UW BARBECUE ONDERHOUDEN
28 VAAK GESTELDE VRAGEN
30 PROBLEMEN OPLOSSEN
32 GEBRUIKSTIPS
35 SERVICE EN GARANTIE
6
WAAROM HOUTPELLETS
VAN TRAEGER?
BIJ TRAEGER STAAT DE SMAAK VOOROP. Daarom maken wij onze eigen 100% natuurlijke hardhoutpellets zelf, en zien
wij erop toe dat er alleenhout van de beste kwaliteit wordt gebruikt om uw gerechten smaak te geven en een zo eciënt en
betrouwbaar mogelijke verbranding te verkrijgen. Wij kunnen niet garanderen dat pellets van andere merken dezelfde resultaten
geven, voor een optimale ervaring raden wij daarom aan om altijd pellets van Traeger te gebruiken.
HOUTVUURSMAAK
& ROOKEXPERTS
Alleen de juiste vochtverhouding leidt tot een pure
hardhout-smaak van de allerhoogste kwaliteit.
Na 30 jaar in deze sector hebben we de "gold
standard" in pelletproductie gecreëerd.
VS
PELLETFABRIEKEN
& PELLETPRODUCTIEPROCES ZIJN EIGENDOM VAN TRAEGER
RUND GEVOGELTE VARKEN LAM ZEEVRUCHTEN GEBAKKEN GROENTEN WILD GAME
OVERAL GOED BIJ. FANTASTISCH MET:
ALDER
APPLE
CHERRY
HICKORY
MAPLE
MESQUITE
OAK
PECAN
BIG GAME BLEND
TURKEY BLEND
TEXAS BEEF BLEND
SIGNATURE BLEND
100% VOLLEDIG NATUURLIJK
HARDHOUT
Geen vulstoen, geen onnatuurlijke toevoegingen
gewoon puur hardhout voor een pure smaak.
7
TRAEGERGRILLS.COM
ERVOOR ZORGEN DAT UW BARBECUE SCHOON IS
en vrij van vet en vuil, is van fundamenteel belang om
de pure, houtvuursmaak van de op de barbecue bereide gerechten intact te houden. Dit doet u het beste met onze serie van
reinigings- en onderhoudsproducten, die verkrijgbaar zijn bij uw plaatselijke handelaar of online op traegergrills.com.
MAAK HETONDERHOUD VAN UW BARBECUE
TOT EEN FLUITJE VAN EEN CENT
INZETEMMERSVOOR DE
VETEMMER
VERPAKKING VAN 5 STUKS
Met onze aluminium inzetemmers
krijgt u grip op het onderhoud van uw
vetemmer.
BEKLEDINGEN VOORDE
VETOPVANGPLAAT
VERPAKKING VAN 5 STUKS
De bekledingen voor de vetopvangplaat zijn
gemaakt van hittebestendig aluminium,
lichtgewicht en voor eenmalig gebruik. Met
Traeger is alles in een oogwenk opgeruimd
en houdt u tijd over voor leuke dingen!
TRAEGER X OREN
ROZESLAGERSPAPIER
45 cm X 45 m
Dit door de FDA goedgekeurde papier
houdt uw vlees sappig door de vloeistoen
in het vlees te houden, maar is ademend
genoeg om de rooksmaak door te laten.
TRAEGER NATUURLIJKE
REINIGER
950 ml
Met de natuurlijke reiniger houdt u uw
barbecue net zo schoon en glimmend als
op de dag dat u hem kocht.
8
Onderdeel Beschrijving Onderdeel Beschrijving
1
Klep van de barbecue
12
Poten met voor alle terreinen
geschikte wielen
2
Handgreep klep
13
Netsnoer dat kan worden losgekoppeld
3
Bovenste rooster
14
Deurtje voor het legen van het pelletreservoir
(achterkant van barbecue)
4
Middelste rooster
15
Plank voorzijde
5
Onderste rooster
16
Traeger-controller met WiFIRE-technologie
6
Vetopvangplaat
17
Pelletreservoir
7
Hitteschild
18
Aan/uit-schakelaar
(achterkant van de barbecue)
8
Zijplank
19
Vleessonde
9
Systeem voor behandeling van vet
20
Binnenkant pelletreservoir met rooster
10
Verstevigingsplaten poten
21
Snijplank (bovenop reservoir)
11
Poten met vergrendelbare zwenkwielen
UW BARBECUE LEREN KENNEN
ONDERDELEN EN KENMERKEN VAN DE BARBECUE
Voor de installatie van uw Traeger Timberline-barbecue raadpleegt u de montagehandleiding.
20
9
11
12
15
16
13
14
2
3
4
6
7
19
1
8
17
21
5
10
18
9
TRAEGERGRILLS.COM
PELLETRESERVOIR
GRILLRUIMTE
VEELZIJDIGHEID
BRANDBLUSSEN IS NIET NODIG
HIGH-TECH BEDIENINGEN
Dankzij een pelletreservoir met een capaciteit van 10,8 kg
kunt u uren barbecueën, en kunt u heen en weer lopen
tussen de barbecue en uw vrienden en familie.
De kenmerkende tonvorm van Traeger creëert een convectie-
luchtwerveling. Hierdoor circuleert er hete, rokerige lucht door
de barbecue en worden uw gerechten omgeven door de hitte
van het houtvuur, zodat ze aan alle zijden gelijkmatig garen.
Met zijn grillruimte van 0,55-0,84 m
2
is uw Traeger-
barbecue niet bang voor een feestje en biedt hij moeiteloos
plaats aan karrenvrachten T-bone steaks of rekken vol
spare ribs, en blijf er zelfs nog genoeg ruimte over voor
de bijgerechten.
Met de Timerline-barbecue van Traeger is het bedienen van uw
barbecue net zo simpel als het uit uw zak halen van uw telefoon. De
WiFIRE-technologie stelt u in staat om de temperaturen automatisch
in te stellen en te regelen met recepten die u downloadt van onze
Traeger-app. Om de app voor Android te downloaden gaat u naar de
Google Play Store; voor Apple gaat u naar de App Store. Informatie
over het gebruik van de app vindt u op traegergrills.com/app. Zie
“Uw barbecue verbinden” op de volgende pagina voor instructies
over het maken van de wifi-verbinding.
Een verstelbaar roestvrijstalen roostersysteem met drie
niveaus biedt de mogelijkheid om beide barbecueroosters
vol te laden voor een feest, het bovenste rooster te
verwijderen voor groter voedsel, bijvoorbeeld een kolossale
kalkoen, of het onderste rooster in de grillstand te zetten,
voor perfecte grillstrepen.
U hoef zich geen zorgen te maken over bakvetten die vlam vatten
en vervelende vuurballen veroorzaken die uw maaltijd bederven,
omdat de houtgestookte barbecues van Traeger voedsel bereiden
met indirecte warmte. Alle bakvetten worden veilig afgevoerd naar
een externe vetopvangplaat om makkelijk te kunnen weggooien.
WAARSCHUWING! Houd uw barbecue schoon.
Zie “Gebruikstips” en “Uw barbecue onderhouden.”
OPMERKING:
door Traegers bekledingen voor de vetopvangplaat
regelmatig te vervangen, houdt u uw barbecue schoon en
verlaagt u de kans op opflikkerende vlammen.
TONVORM
10
UW ELEKTRONISCHE WiFIRE-CONTROLLER De Ironwood-barbecue van Traeger is uitgerust met een ultramoderne
Traeger-controller met WiFIRE-technologie die geschikt is voor wifi. Voordat u de barbecue gaat gebruiken, is het handig om uzelf
vertrouwd te maken met de verschillende functies van het bedieningspaneel.
UW BARBECUE LEREN KENNEN (VERVOLG)
1
STANDBY-KNOP
Gebruik deze knop om de elektronische controller aan en
uit te zetten nadat de aan/uit-schakelaar van de barbecue
(op de achterkant van de barbecue) AAN is gezet (
I). Houd
de knop 3 seconden ingedrukt om de uitschakelcyclus
te starten. Voer na elke bereiding van gerechten op uw
barbecue altijd de volledige uitschakelcyclus uit. Zie “Uw
barbecue onderhouden” op voor meer informatie.
2
KEUZEKNOP
Draai aan de knop om omhoog en omlaag te gaan door
het weergegeven menu. Druk op het midden van de knop
om een selectie te maken.
3
STATUSDISPLAY
Toont de actuele temperatuur, status van het
bereidingsprogramma, resterende bereidingstijd etc.
4
AANSLUITING VLEESSONDE
Steek de vleessonde in de aansluiting om gerechten
te bereiden met de sonde.
5
TIMER
De timer is alleen voor uw gemak; hij heef geen eect op de
werking van de barbecue. Als u uw vlees bijvoorbeeld over
15 minuten moet bedruipen, stelt u de timer in op 15 minuten.
Na het verstrijken van deze tijd klinkt er een pieptoon.
6
SUPER SMOKE (SUPER-ROOK)
Selecteer SUPER SMOKE (Super-rook) op elk gewenst
moment gedurende de bereiding (de temperatuur moet
tussen de 74°-107°C liggen) om de afgegeven hoeveelheid
rook te verhogen, voor een extra rokerige smaak.
7
KEEP WARM (WARMHOUDEN)
Deze functie handhaaf de temperatuur van de barbecue
op 74°C om het voedsel warm te houden, zonder dat het
te gaar wordt.
8
MENU (MENU)
Vanuit MENU (Menu) kunt u de vleessonde instellen en uw barbecue
synchroniseren met de netwerkinstellingen van uw woning.
9
IGNITE (AANSTEKEN)
Druk op IGNITE (Aansteken) om de barbecue te starten.
UW BARBECUE VERBINDEN
Volg onderstaande instructies om uw barbecue te verbinden
met de wifi. Voor meer informatie over WiFIRE, de Traeger-app
en andere manieren om de verbinding tot stand te brengen,
gaat u naar traegergrills.com/app.
1. Download de Traeger-app uit de Google Play store voor
Android of de App Store voor Apple.
2. Ga na of uw smart apparaat is aangesloten op het wifi-
netwerk waarop u uw barbecue wilt aansluiten.
3. Open de Traeger-app en volg de instructies.
TIPS:
voor een optimale connectiviteit moet u ervoor zorgen
dat de barbecue naar de wifi-router toe gericht is, dat de
antenne van de barbecue omlaag wijst en dat u een sterk
wifi-signaal hebt.
Een wifi extender kan helpen om de sterkte van het wifi-
signaal te verbeteren.
OPMERKINGEN:
zorg ervoor dat uw smart-apparaat het meest recente
besturingssysteem gebruikt.
Om de wifi-verbinding van uw barbecue tot stand te
brengen, moet de barbecue ingeschakeld zijn. Zorg
ervoor dat de aan/uit-schakelaar op AAN (I) staat en
dat het startscherm de barbecuecontroller weergeef.
OPMERKING:
Temperatuurschommelingen zijn
normaal voor Traeger-barbecues.
Significante schommelingen
kunnen het resultaat zijn van wind,
luchttemperatuur, oneigenlijk gebruik
of gebrekkig onderhoud van de
barbecue.
TIMER MENU
IGNITE
KEEP
WARM
SUPER
SMOKE
1
9
3
2
8
7
6
5
4
11
TRAEGERGRILLS.COM
UW BARBECUE PREPAREREN
DIT MOET UITSLUITEND GEBEUREN BIJ DE EERSTE INSCHAKELING. Om de juiste werking van de barbecue te
verzekeren, moet u eerst de schroef vullen, zodat de schroefbuis “geladen” is met pellets.
1 2
Vul het pelletreservoir met HARDHOUTPELLETS VAN
TRAEGER.
HOE DE STEKKER ERUIT ZIET, KAN PER REGIO VERSCHILLEN.
Steek met de aan/uit-schakelaar op de UIT-stand (O)
de stekker in een geschikt geaard stopcontact.
Druk op MENU (Menu) om het hoofdmenu weer te geven.
Draai aan de knop om AUGER (Schroef) te selecteren en kies
vervolgens Prime Auger (Schroef vullen).
Het duurt een paar minuten tot de schroefbuis gevuld is met
pellets en deze naar de vuurpot beginnen te gaan. Zodra de
timer van de functie Prime Auger (Schroef vullen) is voltooid,
selecteert u Done (Gereed).
Het startscherm toont de tekst “Press dial to set temp” (“Druk
op de knop om de temp. in te stellen”). Draai de keuzeknop
rechtsom naar 177°C. Druk op IGNITE (Aansteken), doe de
klep van de barbecue dicht en laat de barbecue 20 minuten
aan staan totdat de ingestelde temperatuur bereikt is.
WAARSCHUWING! Gebruik UITSLUITEND
HARDHOUTPELLETS VAN TRAEGER, die speciaal
gemaakt zijn om te werken in onze barbecues. Gebruik
nooit voor kachels bestemde pellets in de barbecue.
OPMERKING:
wanneer u de instructie krijgt
om een menu-optie te selecteren of te
bevestigen, draait u de keuzeknop naar de gewenste optie en
drukt u op het midden van de knop om uw selectie te bevestigen.
Press Dial To Set Temp
350
°F
Press Dial To Set Temp
AUGER
>Prime Auger
>Clear Auger Jam
>Back
3
4
Press dial
to set temp
350
°F
12
Stel de temperatuur in op 260°C en laat de barbecue nog
30 minuten ingeschakeld.
Zet de barbecue uit door de Standby-knop 3 seconden
ingedrukt te houden, waardoor de uitschakelcyclus wordt
gestart. Wanneer de uitschakelcyclus afgelopen is, is de
preparatie van uw barbecue voltooid.
UW BARBECUE PREPAREREN (VERVOLG)
OPMERKING: als de schroef tijdens het gebruik vastloopt,
laat u de barbecue volledig afkoelen en drukt u vervolgens
op MENU (Menu) om het hoofdmenu weer te geven.
Draai aan de knop om AUGER (Schroef) te selecteren en
kies vervolgens Clear Auger Jam (Vastgelopen schroef
vrijmaken). De schroef zal 60 seconden achteruit draaien
om eventuele vastgelopen pellets vrij te maken.
Press dial
to set temp
500
°F
5
6
13
TRAEGERGRILLS.COM
UW BARBECUE GEBRUIKEN
TELKENS WANNEER U DE BARBECUE GEBRUIKT, MOET U BEGINNEN MET DE VOLGENDE STAPPEN.
Druk op de Standby-knop om de barbecue te activeren.
1
HOE DE STEKKER ERUIT ZIET, KAN PER REGIO VERSCHILLEN.
Steek de stekker in een geschikt geaard stopcontact en zet
de aan/uit-schakelaar op AAN (I).
OPMERKINGEN:
de Traeger-app voor uw mobiele apparaat maakt het
bedienen van uw elektronische WiFIRE-controller nog
gemakkelijker. Om verbinding met uw barbecue te
maken, de Traeger-app downloaden en de instructies
opvolgen. Voor meer informatie over WiFIRE, de Traeger-
app en andere manieren om de verbinding tot stand te
brengen, gaat u naar traegergrills.com/app.
Wat voor bereidingswijze u ook kiest, uw Timberline-
barbecue van Traeger zal altijd met een inschakel- en
voorverwarmingscyclus beginnen op het moment dat
u op IGNITE (Aansteken) drukt.
Nadat u een speciaal bereidingsprogramma hebt
gecreëerd, zullen deze cycli automatisch worden
uitgevoerd; u hoef ze niet te programmeren.
Voer na elke bereiding van gerechten op uw barbecue
altijd de volledige uitschakelcyclus uit. Houd de Standby-
knop ingedrukt om de uitschakelcyclus te starten.
Wij raden u aan de vetopvangplaat regelmatig schoon
te maken, om de kans op een vetbrand te verminderen.
Zie “Uw barbecue onderhouden” op pag. 26 voor meer
informatie.
WAARSCHUWING!
Houd tijdens het gebruik van deze barbecue een
minimale afstand van 45,7 cm aan tussen de barbecue
en brandbare materialen.
Gebruik UITSLUITEND HARDHOUTPELLETS VAN
TRAEGER, die speciaal gemaakt zijn om te werken in
onze barbecues. Gebruik nooit voor kachels bestemde
pellets in de barbecue.
2
14
EEN BEREIDINGSWIJZE KIEZEN
BEREIDING OP ÉÉN TEMPERATUURGebruik deze methode voor eenvoudige recepten die een enkele bereidingscyclus op een
ingestelde temperatuur vereisen.
4
Nadat u op de Standby-knop hebt gedrukt, schakelt het
startscherm van de barbecue standaard naar de melding
“Turn Dial To Select Temp” (“Aan de knop draaien om de
temperatuur te selecteren”). De bereidingstemperatuur
kan direct vanaf dit scherm worden ingesteld.
Druk op IGNITE (Aansteken). De automatische ontstekings-
en voorverwarmingscyclus zal beginnen.
Zodra het voorverwarmen voltooid is, legt u het voedsel op de
barbecue en sluit u de klep van de barbecue.
Om de temperatuur te selecteren, de keuzeknop naar rechts
of naar links draaien, wanneer de gewenste temperatuur
wordt weergegeven op het midden van de knop drukken
om te selecteren.
TIPS:
Alhoewel het niet noodzakelijk is, wordt aangeraden om het voedsel pas op de barbecue te leggen wanneer de
voorverwarmingscyclus voltooid is.
De klep van de barbecue moet worden gesloten wanneer de voorverwarmingscyclus begint, zodat de barbecue de
gewenste, ingestelde temperatuur kan bereiken.
Enige temperatuurschommeling is normaal voor Traeger-barbecues.
Press Dial To Set Temp
350
°F
Press Dial To Set Temp
Turn Dial
To Select Temp
165
°F
1 2
3
15
TRAEGERGRILLS.COM
EEN VOORAF INGESTELDE SPECIALE BEREIDINGSCYCLUS GEBRUIKEN Uw Traeger Timberline-barbecue
wordt geleverd met twee van onze favoriete speciale bereidingscycli reeds ingeprogrammeerd: Beginners Brisket (Borststuk voor
Beginners) en Chicken Challenge (Kostelijke Kip). Gebruik uw Traeger-app om honderden recepten te vinden en direct naar uw bar-
becue te downloaden. Voordat u kunt beginnen met het downloaden van recepten, moet u uw barbecue synchroniseren met
het netwerk van uw woning.
Wanneer het startscherm wordt weergegeven, drukt u
op MENU (Menu). Het menu toont verschillende opties.
Selecteer Cook Cycle (Bereidingscyclus).
Nadat u een speciale bereidingscyclus hebt geselecteerd,
worden de stappen van de cyclus weergegeven. Kies
vervolgens één van de vier opties: RUN NOW (Nu uitvoeren),
EDIT (Bewerken), DELETE (Verwijderen) of BACK (Terug)
om terug te gaan naar het vorige menu.
Als u de speciale bereidingscyclus exact wilt uitvoeren zoals
hij is, selecteert u RUN NOW (Nu uitvoeren).
Vanuit het scherm Cook Cycle (Bereidingscyclus) gebruikt u
de keuzeknop om het gewenste recept te kiezen. Druk op het
midden van de knop om te selecteren.
TIP: als u midden in de programmering van een
bereidingscyclus opeens van idee verandert, is er geen
man overboord: druk herhaaldelijk op MENU (Menu) tot
u terug bent in het hoofdmenu en begin van voren af aan.
OPMERKING: om stappen te bewerken of toe te voegen
volgt u de instructies uit “Een speciale bereidingscyclus
creëren” op pag. 17.
VISIT TRAEGER APP
FOR MORE RECIPES
>Chicken Challenge
>Beginners Brisket
>NEW
>NEW
TRAEGER WiFIRE
>Cook Cycle
>Probe
>Auger
>Pellet Sensor
>Wi-Fi Information
Press Dial To Set Temp
165
°F
1 2
Beginners Brisket
>RUN NOW
>EDIT
>DELETE
>BACK
Beginners Brisket
STEP 1
165°F | TIME: 03:30
STEP 2
225°F | PROBE: 190°F
>RUN NOW
3 4
16
EEN VOORAF INGESTELDE SPECIALE BEREIDINGSCYCLUS GEBRUIKEN (vervolg)
8
Voor RUN COOK CYCLE NOW (Bereidingscyclus nu
uitvoeren) selecteert u desgevraagd YES (Ja), selecteer
NO (Nee) om terug te gaan naar het vorige scherm.
Nu toont het display de eerste stap van uw
bereidingsprogramma. Druk op IGNITE (Aansteken)
om te starten.
De automatische ontstekings- en voorverwarmingscyclus
zal beginnen. Zodra het voorverwarmen voltooid is, legt u het
voedsel op de barbecue en sluit u de klep van de barbecue.
Als de sonde nodig is, wordt u gevraagd om de sonde in het
vlees te steken. Steek de sonde vervolgens in de aansluiting
op de controller. Er klinkt eenmaal een pieptoon als de sonde
is herkend. Voor RUN COOK CYCLE NOW (Bereidingscyclus
nu uitvoeren), selecteert u desgevraagd YES (Ja).
OPMERKINGEN:
als de sonde niet goed is ingestoken, zal de barbecue drie pieptonen laten horen.
Alhoewel het niet noodzakelijk is, wordt aangeraden om het voedsel pas op de barbecue te leggen wanneer de
voorverwarmingscyclus voltooid is.
De klep van de barbecue moet worden gesloten wanneer de voorverwarmingscyclus begint, zodat de barbecue snel op de
gewenste, ingestelde temperatuur kan komen.
BEGINNER’S BRISKET
Probe Required.
Insert Probe in Meat.
>Back
RUN COOK CYCLE NOW?
>YES
>NO
5 6
077
°F
STEP 1: 165°F | TIME: 03:30
PROBE: 072°F
Push Ignite To Start
150
7
17
TRAEGERGRILLS.COM
EEN SPECIALE BEREIDINGSCYCLUS CREËREN Gebruik deze methode om een persoonlijk bereidingsprogramma te creëren of
een bestaand programma te bewerken.
In het menu Cook Cycle (Bereidingscyclus) selecteert u NEW
(Nieuw) om het menu Steps (Stappen) weer te geven.
Nadat de temperatuur is geselecteerd kiest u ofwel Time
(Tijd) (grillen voor een ingestelde tijd) of Probe (Sonde)
(grillen totdat de beoogde interne temperatuur van het
vlees bereikt is).
Als in het recept een bepaald aantal uren op een ingestelde
temperatuur wordt aangegeven, selecteert u TIME (Tijd).
Om de uren te selecteren draait u aan de knop. Druk in om
te selecteren en naar de minuten te gaan. Draai aan de knop
om de minuten te kiezen en druk op de knop om te selecteren
en af te sluiten.
Bij Step 1 (Stap 1) wordt u gevraagd een barbecuetemperatuur
te selecteren (de standaard temperatuur is 74°C. Draai de
keuzeknop naar de gewenste temperatuur en druk op het
midden van de knop om te selecteren.
ONTHOUD: wanneer u de keuzeknop gebruikt om opties te kiezen, dient u niet te vergeten het midden van de knop in te
drukken om uw keuze te bevestigen en door te gaan naar het volgende menupunt.
OPMERKING: speciale bereidingscycli moeten minimaal
uit één stap bestaan en mogen maximaal vier stappen
bevatten.
My Cook Cycle 3
STEP 1
> GRILL: 165°F
VISIT TRAEGER APP
FOR MORE RECIPES
>Chicken Challenge
>Beginners Brisket
>NEW
>NEW
1 2
My Cook Cycle 3
STEP 1
170°F> | TIME: 00:00
HR: MIN
My Cook Cycle 3
STEP 1
170°F> Time OR Probe
3 4
18
EEN SPECIALE BEREIDINGSCYCLUS CREËREN (vervolg)
Als in het recept wordt aangegeven dat het vlees moet
worden gegrild totdat een specifieke interne temperatuur is
bereikt, kiest u Probe (Sonde). Gebruik de keuzeknop om een
doeltemperatuur te selecteren.
Op dit punt keert het scherm terug naar het menu Steps
(Stappen) voor uw speciale bereidingscyclus. De stap die u
net heef gecreëerd wordt automatisch opgeslagen. U kunt
nog een stap toevoegen, het programma opslaan zoals het nu
is, het programma verwijderen of terugkeren naar het menu
Cook Cycle (Bereidingscyclus).
Wanneer alle stappen zijn toegevoegd, selecteert u SAVE
(Opslaan). U krijgt de vraag RUN COOK CYCLE NOW
(Bereidingscyclus nu uitvoeren). Als u YES (Ja) selecteert,
wordt u teruggebracht naar het startscherm en krijgt u
de instructie om op IGNITE (Aansteken) te drukken om te
starten. Als u NO (Nee) selecteert, gaat u terug naar het menu
Cook Cycle (Bereidingscyclus).
De optie om Super Smoke (Super-rook) aan de stap toe te
voegen zal worden weergegeven. Om Super Smoke toe te voegen,
gebruikt u de keuzeknop om van de stand OFF (Uit) (standaard)
naar de stand ON (Aan) te gaan. Zo niet, op het midden van de
knop drukken om de standaard instelling te accepteren.
OPMERKING: er zijn in totaal vier geheugenplaatsen voor recepten op uw barbecue. Als u al vier recepten hebt opgeslagen
en een nieuw recept wilt creëren, dient u één van de huidige recepten te verwijderen om plaats te maken voor het nieuwe.
OPMERKING:
Super Smoke kan alleen worden gebruikt wanneer
de barbecue op een temperatuur tussen de 74°-107°C is.
My Cook Cycle 3
STEP 1
170°F | PROBE: 145°F
>Super Smoke: OFF
My Cook Cycle 3
STEP 1
170°F> Time OR Probe
5 6
My Cook Cycle 3
>ADD STEP
>SAVE
>DELETE
>BACK
My Cook Cycle 3
>STEP 1
170°F | PROBE: 145°F
>ADD STEP
>SAVE
>DELETE
7 8
19
TRAEGERGRILLS.COM
GERECHTEN BEREIDEN MET DE SONDE Gebruik deze methodes wanneer uw recept een beoogde interne temperatuur voor
het voedsel specificeert.
2
Steek de sonde in de sonde-aansluiting op de WiFIRE-
controller. Zie “Uw barbecue gebruiken” om de barbecue aan
te zetten. Wanneer de barbecue eenmaal is ingeschakeld,
zal de controller de sonde herkennen en zal het symbool
van de sonde oplichten in de rechter bovenhoek van het
controllerscherm.
Druk op MENU (Menu); blader naar PROBE (Sonde) en
selecteer. U wordt gevraagd om een sonde-alarm in te stellen
voor de interne doeltemperatuur. Selecteer SET ALARM
(Alarm instellen). Vervolgens gebruikt u in het menu Set
Probe Alarm (Sonde-alarm instellen) de keuzeknop om de
doeltemperatuur voor uw vlees te kiezen.
Nadat het sonde-alarm is ingesteld, zal het startscherm de
temperatuur van de barbecue, de doeltemperatuur van de
sonde en de status van de barbecue weergeven. Wanneer
u vlees de instelde alarmtemperatuur bereikt, klinkt er een
pieptoon. Als u de Traeger WiFIRE-app gebruikt, zult u een
push-melding ontvangen op uw aangesloten smart-apparaat
en wordt tegelijkertijd de status van uw barbecue gedurende
het bereidingsproces weergegeven.
Nadat de barbecue tot de gewenste temperatuur is
voorverwarmd, legt u het voedsel erin. Steek de sonde door
de doorvoeropening aan de zijkant van de barbecue en steek
de sondepunt halverwege in het dikste gedeelte van het vlees
—niet in het vet en zonder het bot te raken.
Als de barbecue is uitgeschakeld:
OPMERKING: voor het kalibreren van de sonde, zie “Extra
bedieningsfuncties” op pag. 21.
057
°F
355
PROBE : COLD
Igniting . .
1
Probe: 72˚ F 145˚
Igniting
054
°F
350
PROBE
>Set Alarm
>Back
TRAEGER WiFIRE
>Cook Cycle
>Probe:
>Auger
>Pellet Sensor
>Wi- Information
3 4
20
GERECHTEN BEREIDEN MET DE SONDE (vervolg)
2
Steek de sonde in de sonde-aansluiting op de WiFIRE-
controller. De controller zal de sonde herkennen en het
symbool van de sonde zal oplichten in de rechter bovenhoek
van het controllerscherm. Het display zal u vragen of u een
alarm wilt instellen. Selecteer YES (Ja).
Draai de knop op de gewenste voedseltemperatuur. Druk op
het midden van de knop om te selecteren/bevestigen.
Nadat de barbecue tot de gewenste temperatuur is
voorverwarmd, legt u het voedsel erin. Steek de sonde door
de doorvoeropening aan de zijkant van de barbecue en steek
de sondepunt halverwege in het dikste gedeelte van het vlees
—niet in het vet en zonder het bot te raken.
Als de barbecue is ingeschakeld:
Nadat het sonde-alarm is ingesteld, zal het startscherm de
temperatuur van de barbecue, de doeltemperatuur van de
sonde en de status van de barbecue weergeven. Wanneer
u vlees de instelde alarmtemperatuur bereikt, klinkt er een
pieptoon. Als u de Traeger WiFIRE-app gebruikt, zult u een
push-melding ontvangen op uw aangesloten smart-apparaat
en wordt tegelijkertijd de status van uw barbecue gedurende
het bereidingsproces weergegeven.
OPMERKING: voor het kalibreren van de sonde, zie “Extra
bedieningsfuncties” op pag. 21.
054
°F
355
Set Probe Alarm?
>YES
>NO
1
PROBE
Set Probe Alarm:
145
3
Probe: 72˚ F 145˚
Igniting
054
°F
350
4
21
TRAEGERGRILLS.COM
EXTRA BEDIENINGSFUNCTIES
INSTELLINGEN Gebruik het menu Settings (Instellingen) om het display in te stellen, meldingen te wissen, belangrijke
productinformatie en contactgegevens te bekijken en nog veel meer.
HET MENU SETTINGS (INSTELLINGEN) OPENEN:
Zet de barbecue aan. Wanneer het startscherm wordt weergegeven, drukt u op MENU (Menu). Het hoofdmenu toont verschillende
opties. Draai aan de knop om “Settings” (“Instellingen”) te markeren. Druk op het midden van de knop om te selecteren.
Om een instelling te wijzigen, draait u aan de knop om de gewenste instelling te selecteren. Druk op het midden van de knop om
te bevestigen. Selecteer BACK (Terug) om terug te gaan naar het menu Settings (Instellingen).
SPEAKER (LUIDSPREKER)
Schakelt de luidspreker van de barbecue in of uit. De
geselecteerde instelling wordt aangegeven met een *.
CONTRAST (CONTRAST)
Draai aan de knop om het contrast van het display in te
stellen tussen 1 (hoog) en 5 (laag). De standaard instelling is
3. Druk op het midden van de knop om te bevestigen en terug
te gaan naar het menu Settings (Instellingen).
PROBE CALIBRATION (KALIBRATIE SONDE)
Onder deze instelling vindt u twee opties:
1. Calibrate Probe (Sonde kalibreren): Geef instructies met betrekking tot
het kalibreren van de sonde met behulp van een ijswaterbad. De tekst
“Place probe in ice water for 1 minute before calibrating” (“Sonde 1 minuut
in ijswater leggen voordat u gaat kalibreren”) wordt weergegeven.
2. Probe Oset (Temperatuurafwijking sonde): Draai aan de knop om de
temperatuurafwijking van de sonde af te stellen in stappen van 1°, van -8°C
tot +8°C. De standaard instelling is 0. Druk op het midden van de knop om
te bevestigen en terug te gaan naar het menu Settings (Instellingen).
CLEAR NOTIFICATIONS (MELDINGEN WISSEN)
Gebruik deze functie om foutmeldingen en andere meldingen te wissen.
OPMERKING:
aangezien de barbecue bij iedere fout naar de afkoelmodus gaat,
zal het display de tekst "Cooling Down"(“Bezig met afkoelen”) tonen wanneer u de
menu’s Clear Notifications (Meldingen wissen) en Settings (Instellingen) afsluit.
TEMPERATURE UNITS (TEMPERATUUREENHEDEN)
Draai aan de knop om te kiezen tussen graden Fahrenheit (°F) en
Celsius (°C). Druk op het midden van de knop om te bevestigen.
De geselecteerde instelling wordt aangegeven met een *.
CUSTOMER SERVICE (KLANTENSERVICE)
Toont het nummer van de speciale Traeger WiFIRE
klantenservice.
LEARN MORE (MEER INFORMATIE)
Toont informatie over de link voor de Traeger-app en website.
ABOUT GRILL (OVER DE BARBECUE)
Belangrijke informatie over uw barbecue, onder meer het
modelnummer en de sofwareversie.
BACK (TERUG)
Terug naar het hoofdmenu.
TRAEGER WiFIRE
>Auger
>Pellet Sensor
>Wi-Fi Information
>Settings
>Back
Press Dial To Set Temp
165
°F
SETTINGS
>Speaker
>Contrast
>Probe Calibration
>Clear Notications
>Temperature Units
ABOUT GRILL
Traeger WiFire Grill
SW VER: 00.01.a2
CONFIG VER: 99.000
UUID: 648CBE
>Back
22
LEGEN VAN HET PELLETRESERVOIR
Uw Traeger Timberline-barbecue heef een systeem voor het legen van het pelletreservoir dat u in staat stelt om snel van de ene
palletsmaak om te schakelen naar de andere zonder er een rommeltje van te maken.
1
3
2
4
HOE DE STEKKER ERUIT ZIET, KAN PER REGIO VERSCHILLEN.
Zet de schakelaar op UIT (O) en trek de stekker uit het
stopcontact. Als de barbecue nog warm is, laat u hem volledig
afkoelen.
Schroef de sluiting van het deurtje los en open het deurtje.
De pellets vallen in de bak die u onder het deurtje hebt gezet.
Gebruik eventueel een spatel of lepel om de resterende pellets
uit het reservoir te verwijderen.
Nadat het reservoir geleegd is, de deursluiting terugzetten en
het reservoir vullen met HARDHOUTPELLETS VAN TRAEGER
van een ander aroma.
Zet een bak, die groot genoeg is om de afgevoerde pellets
te bevatten, onder het deurtje voor het legen van het
pelletreservoir.
WAARSCHUWING! Ga voorzichtig te werk bij het
legen van het pelletreservoir kort nadat de barbecue werd
gebruikt. De pellets kunnen heel heet zijn.
TIP: voor dit doel is een schone bak met een inhoud van
18 liter perfect!
23
TRAEGERGRILLS.COM
KENMERKEN VAN DE TIMBERLINE
TRAEGER-APP
TIMER
Uw Traeger Timberline-barbecue kan op afstand worden bediend
met behulp van de Traeger-app. Voor meer informatie over WiFIRE,
de Traeger-app en andere manieren om de verbinding tot stand te
brengen, gaat u naar traegergrills.com/app.
Uw woning dient te beschikken over een internet-wifi-verbinding
om uw Traeger Timberline-barbecue op het internet aan te sluiten.
Het is ook noodzakelijk dat uw smartphone of tablet het nieuwste
iOS- of Android-besturingssysteem gebruikt. Als u zich buiten
het bereik van het wifi-netwerk van uw woning beweegt met uw
apparaat, is een dataplan nodig.
De Traeger-app is ook een makkelijke manier om nieuwe recepten
te zoeken en downloaden om deze op uw Traeger Timberline-
barbecue te bereiden.
Uw Traeger Timberline-barbecue wordt standaard met een handige timer geleverd. De Timer-functie beïnvloedt de werking van
de barbecue niet; u kunt hem gebruiken om u te waarschuwen voor verdere stappen die nodig zijn tijdens het bereiden, zoals het
plaatsen van groenten op de barbecue of het marineren van voedsel.
De timer instellen:
1. Houd TIMER (Timer) 3 seconden ingedrukt.
2. Gebruik de keuzeknop om tussen uren en minuten om te schakelen om
de tijd in te stellen.
Wanneer u na het instellen van de tijd op de keuzeknop drukt, wordt de timer
ingesteld en wordt u teruggebracht naar het startscherm.
De timer annuleren:
1. Houd TIMER (Timer) 3 seconden ingedrukt.
2. U ziet de volgende opties: Edit (Bewerken), Cancel (Annuleren) of Back (Terug) om terug te gaan naar het menu.
SUPER SMOKE (SUPER-ROOK)-OPTIE
U kunt een sterkere rooksmaak aan uw gerechten geven door op elk
gewenst moment tijdens het grillen op SUPER SMOKE (Super-rook)
te drukken. Druk nogmaals in om te annuleren.
OPMERKING: Super Smoke (Super-rook) kan alleen worden
geactiveerd wanneer de barbecue op een temperatuur
tussen de 74°-107°C is.
Push Ignite To Start
Push Ignite To Start
24
VEELZIJDIG ONDERROOSTER
U kunt het onderste rooster in verschillende standen plaatsen voor
twee verschillende bereidingsmogelijkheden: Grillstand en rookstand.
In de grillstand wordt het rooster op het laagste punt in de
barbecueruimte geplaatst, waarbij het op de onderste steunen aan de
achterzijde en de lip aan de voorzijde rust. Op deze manier is de hitte
die wordt uitgestraald vanaf de vetopvangplaat maximaal en krijgt uw
gerecht mooie grillstrepen.
Voor de rookstand plaatst u het rooster op de hoger gelegen steunen
aan de voorzijde en schuif u het tegelijkertijd in de groef aan de
achterzijde. Op deze manier kan de rook volledig circuleren voor
convectiebereiding.
FUNCTIE KEEP WARM (WARMHOUDEN)
Keep Warm (Warmhouden) kan worden gebruikt om de
bereidingscyclus op elk gewenst moment te pauzeren tijdens het
grillen en de temperatuur op 74°C te houden. Druk op de knop KEEP
WARM (Warmhouden) om de functie te activeren. Druk nogmaals
op KEEP WARM (Warmhouden) om verder te gaan met grillen.
TRAEGER WiFIRE
>Cook Cycle
>Probe
>Auger
>Pellet Sensor
>Wi-Fi Information
TRAEGER-PELLETSENSOR
De Traeger-pelletsensor houdt de pelletbevoorrading bij. Zodra
de sensor wordt geselecteerd in het menu, geef deze het huidige
pelletniveau aan met een percentage in stappen van 5%.
Indien de Traeger-pelletsensor op de juiste manier is aangesloten,
wordt “PELLET SENSOR Pellet Level: 100%.” (“PELLETSENSOR:
pelletniveau: 100%.”) weergegeven. Indien de Traeger-pelletsensor
niet goed is aangesloten, wordt “PELLET SENSOR Sensor
Disconnected Pellet Level: 0%.” (“PELLETSENSOR Sensor
losgekoppeld: pelletniveau: 0%.”) weergegeven.
Door middel van de Traeger-pelletsensor kunt u de status van het
pelletniveau op afstand controleren met de Traeger-app. Dit nieuwe
systeem zendt push-meldingen (TPS-rapporten) en alarmen naar
uw smart-apparaat als de pellets bijna op zijn zodat de brandstof niet
opraakt en uw bereiding wordt beschermd.
KENMERKEN VAN DE TIMBERLINE (VERVOLG)
Push Ignite To Start
25
TRAEGERGRILLS.COM
STOP VOOR REK
BESCHERMHOES VOOR UW BARBECUE
De stop voor het rek zit aan de voorkant van de schuifsteunen voor
het onderste rooster en biedt extra stabiliteit wanneer u bij het voedsel
moet komen. Schuif het rooster eenvoudig naar buiten totdat de
dwarsstang in de stop valt; nu kunt u hamburgers of ribs gemakkelijk
keren zonder dat het rek omkantelt.
OPMERKING: verwijder alleen het onderste rooster; het bovenste rooster
moet blijven zitten omdat dit niet kan worden verschoven.
Bescherm uw Traeger Timberline-barbecue met een speciale premium beschermhoes, ontworpen om bestand te zijn tegen
weersinvloeden. Deze duurzame beschermhoes voor uw barbecue is verkrijgbaar op traegergrills.com.
SNIJPLANK
De Traeger Timberline-barbecue beschikt als extra handigheidje over een verwijderbare snijplank van bamboe. Plaats de
snijplank eenvoudigweg bovenop het reservoir en de plank zit stevig vast door middel van een magnetische onderkant. Raadpleeg
voor instructies betreende onderhoud en reiniging van de snijplank “Uw barbecue onderhouden” op pagina 27.
BELANGRIJK: stel de snijplank niet bloot aan zonlicht en regen. Blootstelling aan hoge temperaturen of overmatig vocht kan
ertoe leiden dat de plank splijt of kromtrekt.
VOOR GEBRUIKERS IN NOORD-AMERIKA:
BELANGRIJK: in overeenstemming met de American Heart Association wordt, net als bij vele andere producten met magneten,
aanbevolen dat personen met implanteerbare pacemakers/defibrillators de snijplank zorgvuldig gebruiken en een afstand van
30 cm tot de plank in acht houden.
VOOR GEBRUIKERS IN DE EUROPESE UNIE:
BELANGRIJK: in overeenstemming met de richtlijnen van fabrikanten van medische apparatuur wordt, net als bij vele andere
producten met magneten, aanbevolen dat personen met implanteerbare pacemakers/defibrillators de snijplank zorgvuldig
gebruiken en een afstand van 30 cm tot de plank in acht houden.
26
A
B
C
1. CREOSOOT- EN VETVORMING EN VERWIJDERING
DAARVAN
Wanneer houtpellets langzaam worden verbrand, produceren
ze teer en andere organische dampen die in combinatie met
vrijkomend vocht creosoot vormen. De creosootdampen
condenseren in de relatief koele afvoeropening van een
langzaam brandend vuur. Hierdoor zet zich creosoot af op de
bekleding van de afvoeropening. Als creosoot ontbrandt, vormt
dit een zeer heet vuur. Vetdeeltjes in de lucht zullen door de
bereidingsruimte zweven en een deel van deze vetdeeltjes
zullen zich ophopen op de bekleding van de afvoeropening,
net als creosoot, wat een brand kan veroorzaken.
Traegers bekledingen voor de vetopvangplaat houden uw
barbecue schoon en verlagen de kans op opflikkerende vlammen.
De Traeger-afzuiguitlaat moet minstens tweemaal per jaar
worden gecontroleerd om vast te stellen of er ophoping
van creosoot en/of vet heef plaatsgevonden.
Ook zal er bakvet van het voedsel op de vetopvangplaat
vallen en vervolgens naar het TGMS (Traeger Grease
Management System) worden geleid. Het TGMS bestaat uit
een (A) vetbak, (B) vettrechter en (C) vetbak met bekleding
(zie hieronder). Op al deze locaties zal zich vet ophopen.
Alle onderdelen van het TGMS moeten voor elk gebruik
worden gecontroleerd op tekenen van vetophoping.
Wanneer er creosoot of vet is opgehoopt, moet dit worden
verwijderd om het risico op brand te verkleinen.
Ook al is er veel ruimte in de barbecue, pas op dat u niet
teveel voedsel met grote hoeveelheden ontvlambaar vet op
de barbecue legt — bijvoorbeeld meer dan een pond spek —
vooral als de barbecue niet goed onderhouden is. Als bij uw
eerdere bereidingen grote hoeveelheden ontvlambaar vet
zijn vrijgekomen, is het sterk aan te raden om het vet van de
barbecue te verwijderen voordat u deze opnieuw gebruikt.
2. VET VAN UW BARBECUE VERWIJDEREN:
GEVAAR! Zet de schakelaar UIT (O) en trek de stekker uit
het stopcontact.
LET OP! Aangekoekt vet is makkelijker te verwijderen als
de barbecue nog warm is—niet heet. Pas op dat u zich niet
brandt. Het wordt aanbevolen om handschoenen te dragen.
Verwijder op gezette tijden het vet van het TGMS. Als u te
veel vet laat aankoeken in het vetkanaal of als het vet de
vettrechter blokkeert, dan kan er een vetbrand ontstaan.
Wij raden aan om deze punten regelmatig schoon te maken.
De hoeveelheid vet controleren:
De bekleding van de vetbak verwijderen en vervangen
(1) Schuif de vetbak zo ver mogelijk naar buiten.
(2) Til de vetbak op om het deksel te verwijderen.
(3) Til de bekleding van de vetbak op.
Het systeem voor behandeling van vet reinigen:
(1) Verwijder roosters en opvangplaat van de barbecue.
(2) Verwijder de vettrechterafdekking.
(3) Veeg de bak en trechter af met keukenpapier. Gebruik
bij aangekoekt vet een lepel of iets dergelijks om dit uit
de bak en trechter te schrapen.
UW BARBECUE ONDERHOUDEN
A
C
B
2
3
1
2
3
1
2
3
2
3
1
1
27
TRAEGERGRILLS.COM
De vetbak wordt geleverd met een verpakking van
vijf aluminium wegwerpbekledingen. Vervangende
bekledingen kunnen worden aangeschaf op traegergrills.
com. Leeg de vetbak zo vaak als dit nodig is; dit is
afhankelijk van het gebruik van de barbecue.
3. DE BUITENSTE OPPERVLAKKEN REINIGEN:
GEVAAR! Zet de aan/uit-schakelaar UIT (O) en trek de
stekker uit het stopcontact.
Gebruik een wegwerpdoek of een doek die bevochtigd
is met warm zeepsop om het vet van de buitenkant van
de barbecue af te vegen. Gebruik GEEN ovenreiniger,
schuurmiddelen of schuursponsjes op de buitenste
oppervlakken van de barbecue.
4. OPSLAG BUITENSHUIS:
LET OP! als de barbecue buiten wordt bewaard in
seizoenen waarin het kan regenen, moet u ervoor zorgen
dat er geen regenwater in het pelletreservoir kan komen.
Houtpellets zetten uit als ze nat worden en zorgen ervoor
dat de schroef vastloopt. Bescherm uw barbecue altijd met
de barbecuehoes van Traeger wanneer hij niet in gebruik
is. Deze op maat gemaakte beschermhoes is verkrijgbaar
op traegergrills.com.
5. DE ROESTVRIJSTALEN BARBECUEROOSTERS REINIGEN:
LET OP! Het schoonmaken van de barbecueroosters gaat het
beste wanneer deze nog warm zijn. Pas op dat u zich niet brandt.
Wij raden u aan om een reinigingsborstel met een lange
handgreep in de buurt van de barbecue te bewaren. Geef het
barbecuerooster een snelle borstelbeurt nadat u het voedsel
hebt verwijderd. Dat kost hooguit een minuut en op die manier
is het rooster klaar voor de volgende keer dat u de barbecue wilt
gebruiken.
6. DE AS UIT DE BINNENKANT EN ROND DE VUURPOT
VERWIJDEREN (NA ELKE 20 GEBRUIKSUREN):
GEVAAR! Zet de aan/uit-schakelaar UIT (O) en trek de
stekker uit het stopcontact.
WAARSCHUWING! Zorg dat de barbecue KOUD is voordat
u de as verwijdert.
WAARSCHUWING! Het afvoeren van as mag alleen
worden gedaan volgens deze instructies.
Teveel as in de vuurpot kan ervoor zorgen dat uw vuur
uitgaat. De vuurpot moet regelmatig geïnspecteerd en
schoongemaakt worden om asresten te verwijderen.
Nogmaals, het verwijderen van as in en rond de vuurpot
mag alleen worden gedaan wanneer de barbecue KOUD is.
Verwijder de barbecueroosters, de vetopvangplaat en
het hitteschild om toegang te krijgen tot de vuurpot en
de binnenkant van de barbecue. Veel van de as buiten de
vuurpot kan uit de barbecue worden verwijderd met een
kleine metalen haardschep of vergelijkbaar gereedschap.
WAARSCHUWING! Een speciale stofzuiger is de beste
manier om as uit de vuurpot te verwijderen, maar dit
moet zeer voorzichtig gebeuren om het risico op brand te
vermijden. Nogmaals, het verwijderen van as uit de vuurpot
mag alleen worden gedaan wanneer de barbecue KOUD is.
Een stofzuiger met een metalen opvangreservoir zonder zak
is hiervoor het meest geschikt. Maar bijna elke stofzuiger
zal veilig werken als deze procedure goed wordt gevolgd.
Nadat u zich ervan hebt verzekerd dat de as in de vuurpot
KOUD is, zuigt u de as uit het binnenste van de vuurpot.
a. Als uw stofzuiger een model zonder zak is, gooi
dan eventueel eerder opgezogen afval weg uit het
opvangreservoir. Zuig vervolgens de as uit het
binnenste van de vuurpot. Als de vuurpot schoon is,
leegt u het opvangreservoir onmiddellijk in de hieronder
beschreven metalen container. Zorg dat er geen
asresten achterblijven in het opvangreservoir.
b. Als uw stofzuiger een model is met een wegwerpzak,
plaats dan een ongebruikte zak in de stofzuiger. Zuig
vervolgens de as uit het binnenste van de vuurpot.
Als de vuurpot schoon is, verwijdert u de zak uit de
stofzuiger en doet u deze onmiddellijk in de hieronder
beschreven metalen container.
7. AFVOEREN VAN AS:
WAARSCHUWING! As moet in een metalen container met
een goed sluitend deksel worden gedaan. De gesloten
ascontainer moet op een niet-brandbare vloer of op de
grond geplaatst worden, ver uit de buurt van brandbare
materialen, tot de definitieve afvoer. Wanneer de as wordt
afgevoerd door deze te begraven in de grond of anderszins
plaatselijk wordt verspreid, moet hij in de gesloten
container blijven tot alle sintels volledig zijn afgekoeld.
8. DE SNIJPLANK REINIGEN:
Was de snijplank altijd af na gebruik.
Doe dit als volgt:
(1) Alleen met de hand afwassen in warm water met zeepsop.
NIET LATEN WEKEN.
(2) Afspoelen met schoon water.
(3) Aan de lucht laten drogen.
BELANGRIJK: Het laten weken van de houten snijplank
in water of gebruik in de afwasmachine, kan de plank
beschadigen.
OPMERKING: Vermijd overmatige blootstelling aan zonlicht
om kromtrekking te voorkomen.
9. Als het netsnoer beschadigd is, dient het te worden
vervangen door een speciale snoerset die verkrijgbaar
is bij uw handelaar of diens service-agent.
28
Hieronder ziet u een overzicht van vaak gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden:
VRAAG ANTWOORD
Waarom
gaat mijn
barbecue
niet aan?
Controleer of er stroom op het stopcontact staat. Als het netsnoer is verbonden met een aardlekschakelaar
(GFCI), deze controleren en eventueel herstellen. Activeer de startprocedure. Als de barbecue nog steeds niet
aan gaat, zie het volgende antwoord.
GEVAAR! Zet de schakelaar UIT (O) en trek de stekker uit het stopcontact. Verwijder de bediening en
controleer de zekering aan de achterzijde. Vervang de zekering als deze is doorgebrand. Plaats de bediening
terug.
Controleer de werking van de luchtinvoerventilator en de aandrijfmotor van de schroef. Als beiden goed
werken, dient de gloeistaaf te worden vervangen. Als één van deze onderdelen of beiden niet werken, dient u
contact op te nemen met de VIP-365 klantenservice van Traeger (zie pag. 35) voor assistentie bij het oplossen
van het probleem of om onderdelen te bestellen.
Controleer of er pellets in het pelletreservoir zitten. Als het de eerste keer is dat de barbecue wordt
aangestoken of de pellets in de barbecue op waren, dient u de pellets voldoende tijd te geven om van het
pelletreservoir naar de vuurpot te gaan (dit kan tot 7 minuten duren).
Activeer de startprocedure. Zie “Uw barbecue gebruiken” op pag. 13. Als er nog steeds geen pellets in de
vuurpot zitten, doorgaan naar het volgende antwoord.
Als de aandrijfmotor van de schroef werkt (controleer het kleine ventilatorblad op de achterzijde van de
motor), ligt het probleem bij de digitale besturing, u dient deze te vervangen. Neem contact op met uw Traeger-
handelaar of de VIP-365 klantenservice van Traeger (zie pag. 35) om om onderdelen te bestellen.
Waarom
worden er
geen pellets
naar de
vuurpot
aangevoerd?
Als de aandrijfmotor van de schroef niet werkt maar de luchtinvoerventilator wel, dan ligt het probleem bij het
schroefsysteem en dient u dit te controleren:
Met de schakelaar UIT (O), het kleine ventilatorblad op de achterkant van de aandrijfmotor van de schroef
lokaliseren.
LET OP! Zet, terwijl u naar het ventilatorblad kijkt, de schakelaar AAN (I). Als het ventilatorblad niet draait,
zet u de schakelaar UIT (O). Dit wijst op een defecte aandrijfmotor van de schroef, de motor moet worden
vervangen. Neem contact op met uw Traeger-handelaar of de VIP-365 klantenservice van Traeger (zie pag. 35)
om om onderdelen te bestellen.
Als het ventilatorblad een beetje draait en vervolgens stopt, naar het blad blijven kijken en de schakelaar
UIT (O) zetten. Als het ventilatorblad nu iets terugdraait, wijst dit op vastlopen van het schroefsysteem, het
systeem dient te worden vrijgemaakt.
GEVAAR! Zet de schakelaar UIT (O) en trek de stekker uit het stopcontact. Verwijder de pellets uit het
pelletreservoir. Controleer op vreemde voorwerpen en op natte of uit elkaar gevallen pellets, deze kunnen
vastlopen van het schroefsysteem veroorzaken. Als het schroefsysteem is vastgelopen, dient de schroef te
worden verwijderd. Zie de paragraaf “Hoe verwijder ik de schroef wanneer deze vastloopt?” op de volgende
pagina.
Waarom
schommelt de
temperatuur
van mijn
barbecue?
Temperatuurschommelingen zijn normaal voor Traeger-barbecues. Significante schommelingen kunnen het
resultaat zijn van wind, luchttemperatuur, oneigenlijk gebruik of gebrekkig onderhoud van de barbecue
VAAK GESTELDE VRAGEN
29
TRAEGERGRILLS.COM
VRAAG ANTWOORD
Hoe verwijder
ik de schroef
wanneer deze
vastloopt?
GEVAAR! Zet de schakelaar UIT (O) en trek de stekker uit het stopcontact.
LET OP! Als de barbecue nog warm is, laat u hem volledig afkoelen.
Verwijder eventuele afdekkingen als dit nodig is om toegang te krijgen tot de aandrijfmotor van de schroef.
Verwijder de schroef, die de as van de aandrijfmotor van de schroef verbindt met de as van de schroef en de
schroef waarmee de bus van de schroef vastzit aan de schroefbuis.
Gebruik een kleine pijpmoersleutel of tang op de as van de schroef om de schroef linksom te draaien. Dit zal
zwaar gaan totdat de schroef loskomt; daarna zal de schroef vrij draaien.
Verwijder de schroef en reinig de schroef, schroefbuis en vuurpot om alle pellets, as of vreemde voorwerpen
te verwijderen. (Zie de instructies voor de juiste behandeling en afvoer van as op pag. 27).
Schuur de buitenste oppervlakken van de schroef met middel-grof schuurpapier. Controleer de binnenkant
van de schroefbuis en schuur deze indien nodig. Zuig na afloop met een stofzuiger het schuurstof uit de
schroefbuis en de vuurpot. Controleer of de schroef vrij kan draaien.
Bevestig de as van de schroef weer aan de aandrijfas van de motor.
Hoe bescherm
ik de lak?
Gebruik een beschermhoes voor de barbecue om de lak te beschermen. Wij raden u ten sterkste aan om
een barbecue-beschermhoes van Traeger te gebruiken. Beschermhoezen zijn verkrijgbaar bij uw Traeger-
handelaar of via onze website, traegergrills.com.
Behandel de buitenste oppervlakken van de grill eens in de 90 dagen met autowas van goede kwaliteit.
ZET DE BARBECUE ALLEEN IN DE WAS WANNEER HIJ KOUD IS.
Waar kan ik
een nieuw
onderdeel
voor mijn
barbecue
krijgen?
Vraag dit na bij uw Traeger-handelaar. Wellicht hebben zij het onderdeel op voorraad of kunnen zij het voor
u bestellen.
Neem contact op met de VIP-365 klantenservice van Traeger (zie pag. 35) om onderdelen te bestellen.
In elk geval dient u uw naam, telefoonnummer, adres, het model en het serienummer van de barbecue
(op het etiket aan de binnenzijde van het deksel van het pelletreservoir) te vermelden, alsmede het
identificatienummer van het onderdeel van het onderdelenschema of de onderdelenlijst.
30
FOUTMELDINGEN
PROBLEMEN OPLOSSEN
Hoewel het zelden voorkomt, kan er een fout- of waarschuwingsmelding op uw bedieningspaneel verschijnen. Raadpleeg de
volgende tabel voor mogelijke problemen en hoe u ze kunt oplossen:
FOUTMELDING OPLOSSING
High Temp Error
(Fout wegens hoge temperatuur)
Deze fout treedt op wanneer de temperatuur in de barbecue meer dan 45 seconden hoger is dan
288°C. Laat de barbecue afkoelen en schakel hem vervolgens uit. Verwijder eventuele achtergebleven
pellets uit de vuurpot en start de barbecue opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het
probleem aanhoudt.
Low Temp Error
(Fout wegens lage temperatuur)
Deze fout zal optreden wanneer de temperatuur van de barbecue voor 10 minuten lager is dan 49°C,
waardoor de barbecue in de uitschakelmodus gaat. Om dit op te lossen verwijdert u eventuele pellets
uit de vuurpot en doet u meer pellets in het pelletreservoir. Schakel de controller uit en vervolgens weer
aan en start de barbecue opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem aanhoudt.
Temp Sensor Out
(Temperatuursensor uit)
Deze fout zal optreden wanneer de temperatuur van de barbecue 10 seconden lang 368°C of hoger is.
Dit kan een ongewenste bijwerking zijn. Laat de barbecue afkoelen en start hem dan opnieuw. Neem
contact op met de klantenservice als het probleem aanhoudt.
Failed to Ignite (Niet aangestoken)
Deze fout zal optreden als er geen pellets meer in de barbecue zitten of de ontsteker niet heef
gewerkt. Kijk of er pellets in het pelletreservoir zitten en reinig de vuurpot. Neem contact op met de
klantenservice of vervang de ontsteker als het probleem aanhoudt.
Igniter Disconnect
(Ontsteker niet aangesloten)
Deze fout treedt op wanneer de controller de ontsteker niet detecteert. Controleer of de ontsteker is
aangesloten en start de barbecue opnieuw. Neem contact op met de klantenservice of vervang de
ontsteker als het probleem aanhoudt.
Fan Disconnected
(Ventilator niet aangesloten)
Deze fout treedt op wanneer de controller de ventilator niet detecteert. Controleer of de ventilator is
aangesloten en start de barbecue opnieuw. Als het probleem aanhoudt, moet u de ventilator vervangen
of contact opnemen met de klantenservice.
Auger Disconnected
(Schroef niet aangesloten)
Deze fout treedt op wanneer de controller de schroefmotor niet detecteert. Controleer of de motor
is aangesloten en start de barbecue opnieuw. Vervang de schroefmotor of neem contact op met de
klantenservice indien het probleem aanhoudt.
Auger Overcurrent (Te hoge
stroom schroef)
Deze fout treedt op wanneer de schroefmotor beschadig of vastgelopen is. Gebruik de functie Clear
Auger (Schroef vrijmaken) in het bedieningsmenu en start uw barbecue opnieuw. Als het probleem
aanhoudt, moet u de schroefmotor vervangen of contact opnemen met de klantenservice.
Low Temp Warning
(Waarschuwing lage temperatuur)
Deze waarschuwing verschijnt als het vuur in de barbecue uit is gegaan en het niet gelukt is om het weer
aan te krijgen. Controleer de pellets en start de barbecue opnieuw.
Ignition Warning (Waarschuwing
ontsteking) (alleen melding in app)
Deze waarschuwing verschijnt als de barbecue geen succesvolle ontsteking heef gedetecteerd binnen
de verwachte tijd. Controleer de pellets en start de barbecue opnieuw.
Low Ambient Temp
(Lage omgevingstemperatuur)
Deze waarschuwing verschijnt als de omgevingstemperatuur langer dan 30 seconden onder de -29°C zakt.
Alhoewel de controller nog wel zal functioneren, is het mogelijk dat het display van de controller schade
heef opgelopen. Bij het aansteken van de barbecue dient u te controleren of het display naar behoren
functioneert. Als de barbecue niet aangaat, de barbecue opwarmen en controleren of het display en de
controller naar behoren functioneren. Als dit niet zo is, dient u contact op te nemen met de klantenservice.
Probe Fell Out (Sonde uitgevallen)
Deze waarschuwing verschijnt als de sonde niet volledig in het voedsel is gestoken. De melding wordt
geactiveerd wanneer de sonde een temperatuur van meer dan 104°C heef terwijl de barbecue in
werking is. Steek de sonde weer in het voedsel volgens de instructies op pag. 19 en 20.
Bad Probe (Defecte sonde)
Deze waarschuwing verschijnt wanneer de controller gedurende 10 seconden een kortsluiting in de
sonde detecteert. De sonde dient te worden vervangen. Om een nieuwe sonde te bestellen gaat u naar
traegergrills.com.
FOUTEN WISSEN
Fouten worden gewist in het menupunt Menu (Menu) - Settings (Instellingen) - Clear Notications (Meldingen wissen). Aangezien de barbecue bij
iedere fout naar de afkoelmodus gaat, zal, indien een fout wordt gewist terwijl de barbecue aan het afkoelen is, het hoofdscherm te tekst “Cooling
Down. . ” (“Bezig met afkoelen”) weergegeven totdat de barbecue is afgekoeld. Sommige fouten, zoals Temp Sensor Out (Temperatuursensor uit)
zullen ook na het wissen terugkomen. Dit wijst erop dat de omstandigheden, die de fout hebben veroorzaakt, niet veranderd zijn. Fouten zullen ook
worden gewist door de barbecue uit en weer aan te zetten, vele gebruikers zullen er al aan gewend zijn om fouten op deze manier te wissen.
31
TRAEGERGRILLS.COM
PROBLEEM/VRAAG AANBEVOLEN OPLOSSING
De app toont voortdurend
de tekst “Lost Connection
Attempting to Reconnect”
(“Verbinding verbroken, probeer
verbinding te herstellen”).
Het kan zijn dat het wifi-signaal zwak is. Probeer de barbecue dichter bij de router te
zetten of de router dichter bij de barbecue, of gebruik een extender voor het draadloze
netwerk.
Status van de barbecue in de
app weergegeven als “Unknown”
(“Onbekend”).
Probeer de barbecue uit en weer in te schakelen.
Probeer de koppeling met het netwerk opnieuw uit te voeren in Grill Settings (Barbecue-
instellingen):
1 . Ga naar de Remote-sectie van de app.
2. Selecteer het tandwielsymbool in de rechter bovenhoek op het barbecuescherm.
3.
Selecteer “Re-pair Network” (Netwerk opnieuw koppelen) in Grill Settings (Barbecue-instellingen).
Verwijder de barbecue uit de app en koppel hem los van uw wifi-netwerk:
1 . Ga naar de Remote-sectie van de app.
2. Selecteer het tandwielsymbool in de rechter bovenhoek op het barbecuescherm.
3.
Selecteer “Delete Grill” (“Barbecue verwijderen”) onder Grill Settings (Barbecue-instellingen).
4. Voer de koppeling met het netwerk opnieuw uit in Grill Settings (Barbecue-instellingen).
Ik wil de naam van mijn barbecue
veranderen/bijwerken.
1 . Ga naar de Remote-sectie van de app.
2. Selecteer het tandwielsymbool in de rechter bovenhoek op het barbecuescherm.
3.
Selecteer “Edit Grill Name”(“Naam barbecue bewerken”) in Grill Settings (Barbecue-instellingen).
Hoe kan ik zien hoe sterk het
wifi-signaal is op de barbecue?
1 . Ga naar de Remote-sectie van de app.
2. Selecteer het tandwielsymbool in de rechter bovenhoek op het barbecuescherm.
3. Selecteer “Grill Settings” (“Barbecue-instellingen”) en vervolgens “Network Settings”
(“Netwerkinstellingen”).
4. De sterkte van het wifi-signaal wordt weergegeven:
• Excellent (Excellent): signaalsterkte is > -50 dB
• Good (Goed): signaalsterkte is -50 tot -59 dB
• Fair (Redelijk): signaalsterkte is -60 tot -69 dB
• Poor (Slecht): signaalsterkte is -70 tot -79 dB
• Unusable (Onbruikbaar): signaalsterkte is < -80 dB
Kan ik mijn barbecue aansteken
ia de app?
Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om uw barbecue via de app aan te steken.
Kan ik mijn barbecue uitzetten
via de app?
1 . Ga naar de Remote-sectie van de app.
2. Selecteer het tandwielsymbool in de rechter bovenhoek op het barbecuescherm.
3. Selecteer “Shut Down Grill” (“Barbecue uitschakelen”).
Ik krijg het bericht dat mijn
barbecue al aan een ander
account is toegewezen.
Wat moet ik doen?
Bel de klantenservice.
Hoe verwijder ik een barbecue uit
mijn account?
1. Ga naar de Remote-sectie van de app.
2. Selecteer het tandwielsymbool in de rechter bovenhoek op het barbecuescherm.
3.
Selecteer “Delete Grill” (“Barbecue verwijderen”) onder Grill Settings (Barbecue-instellingen).
PROBLEMEN/VRAGEN TEN AANZIEN VAN WiFIRE
32
GEBRUIKSTIPS
1. U kunt de temperatuur op elk gewenst moment veranderen
tijdens het grillen door de bereidingstemperatuur te
verhogen of te verlagen.
Om te wisselen tussen Fahrenheit en Celsius:
Selecteer Temperature Units (Temperatuureenheden) in het
menu Settings (Instellingen). Draai aan de knop om te kiezen
tussen graden FAHRENHEIT (°F) en CELSIUS (°C). Druk op
het midden van de knop om te bevestigen. De geselecteerde
instelling wordt aangegeven met een *. U ziet de weergegeven
temperatuur nu in de notatie die u heef gekozen.
2. WAARSCHUWING! Uw Traeger Timberline -barbecue mag
nooit worden verplaatst als hij heet is. Als u uw barbecue
in een auto vervoert nadat u hem heef gebruikt, zorg dan
dat het vuur volledig uit is en de barbecue koud is voordat
u deze in een auto zet. Doe nooit water in de vuurpot;
hierdoor loopt de schroef vast.
3. Uw Traeger Timberline -barbecue is ontworpen om te
werken met gesloten klep. Grillen met de klep open zal de
bereidingstijd aanzienlijk verlengen.
4. LET OP! Doe nooit met de hand pellets in een hete
vuurpot. Dit is gevaarlijk en u kunt ernstige brandwonden
oplopen. Als de pellets opraken of het vuur uit gaat tijdens
het barbecueën, de barbecue volledig laten afkoelen en
opnieuw starten met de instructies uit “Legen van het
pelletreservoir” op pag. 22.
5. LET OP! Zorg dat het hitteschild op de juiste manier op
de steunhaken geplaatst is. Als het niet goed geplaatst is,
kunnen er directe hitte en vlammen uit de vuurpot komen
en kan dit een vetbrand in de barbecue veroorzaken.
6. Houd altijd rekening met het soort voedsel dat u bereidt.
Dun voedsel heef een hoge temperatuur en kortere
bereidingstijden nodig, terwijl dikker voedsel een lagere
temperatuur en langere bereidingstijden nodig heef.
Groenten hebben meer tijd nodig om gaar te worden
dan vlees bij dezelfde bereidingstemperaturen.
Controleer altijd of de interne temperatuur van het vlees
dat u bakt een veilige temperatuur heef bereikt om te eten.
De functie Keep Warm (Warmhouden) is niet bedoeld
om uw voedsel echt gaar te laten worden.
7. WAARSCHUWING! Als het vuur in de vuurpot uitgaat
tijdens het bakken en er nog voldoende pellets in het
reservoir zitten, is het belangrijk dat u de volgende
stappen uitvoert. Als u dit niet doet, kan dit een gevaarlijke
“overlading” van uw barbecue veroorzaken door een
overmaat aan onverbrande pellets in de vuurpot.
GEVAAR! Zet de aan/uit-schakelaar op de achterkant
van de barbecue op UIT (O) en trek de stekker uit het
stopcontact. Laat de barbecue volledig afkoelen. Open
de klep en verwijder al het voedsel, de roosters, de
vetopvangplaat en het hitteschild.
WAARSCHUWING! Gevaar door rook
Tijdens het opstarten kunnen er teveel pellets worden
aangevoerd, wat leidt tot een ongewoon dikke, witte
rook die lang aanhoudt. Als dit gebeurt, schakel de
barbecue dan uit met de aan/uit-schakelaar en trek
de stekker uit het stopcontact. Als deze situatie lang
genoeg aanhoudt, kunnen zich gassen ophopen
door gedeeltelijke ontsteking en kunnen deze
volledig ontbranden, waardoor het deksel “boert.”
Als dit “boeren” optreedt en uw barbecue niet goed
onderhouden is zoals beschreven in “Uw barbecue
onderhouden” op pag. 26-27, dan kan dit een vetbrand
veroorzaken. Om deze situatie te verhelpen: laat de
barbecue volledig afkoelen, verwijder alle binnenste
onderdelen en reinig alle as en pellets grondig uit de
barbecue en de vuurpot (zie pag. 27, “As verwijderen uit
de binnenkant en rond de vuurpot”).
WAARSCHUWING! Verwijder alle onverbrande pellets
en as uit het binnenste en rond de vuurpot. (Zie de
instructies voor de juiste behandeling en afvoer van
as op pag. 27).
Voordat u het hitteschild, de vetopvangplaat en de
roosters terugplaatst, steekt u de stekker in een
geschikt geaard stopcontact en zet u de schakelaar op
AAN (I). De pellets moeten nu in de vuurpot vallen en
de gloeistaaf moet warm beginnen te worden (hij begint
rood te worden). LET OP! Raak de gloeistaaf niet aan.
Wanneer er vlammen uit de vuurpot beginnen te
komen, zet u de schakelaar UIT (O). Laat de barbecue
afkoelen. Nu kunt u het hitteschild, de vetopvangplaat,
de roosters en het voedsel weer terugplaatsen in de
barbecue.
33
TRAEGERGRILLS.COM
8. KOOLMONOXIDE:
WAARSCHUWING! Volg deze richtlijnen om te voorkomen
dat dit kleurloze, geurloze gas u, uw familieleden,
huisdieren of andere mensen vergifigt.
Wees u bewust van de symptomen van
koolmonoxidevergifiging: hoofdpijn, duizeligheid, zwakte,
misselijkheid, braken, slaperigheid en verwardheid.
Koolmonoxide vermindert het vermogen van het bloed om
zuurstof te transporteren. Lage zuurstofniveaus in het
bloed kunnen leiden tot bewustzijnsverlies en overlijden.
Ga naar de dokter als u of anderen verkoudheids- of
griepachtige symptomen ontwikkelen tijdens het
bereiden van gerechten in de buurt van dit apparaat.
Een koolmonoxidevergifiging, die makkelijk kan worden
aangezien voor een verkoudheid of griep, wordt vaak te
laat ontdekt.
Het gebruik van alcohol en drugs verhoogt de eecten van
koolmonoxidevergifiging.
Koolmonoxide is met name gifig voor moeder en kind
gedurende de zwangerschap, kleine kinderen, ouderen,
rokers en mensen met bloed- of bloedsomloopproblemen,
zoals bloedarmoede of hartaandoeningen.
9. BEHANDELING VAN VET:
LET OP! Vetbranden worden veroorzaakt door het niet
goed onderhouden van de barbecue en door het niet
consequent reinigen van het Traeger Grease Management
System (TGMS) (zie “Uw barbecue onderhouden” op pag.
26-27). In het onwaarschijnlijke geval van een vetbrand
tijdens het bakken, schakelt u de barbecue uit en houd u
de klep gesloten tot het vuur volledig uit is. Houd de klep
nooit open tijdens een vetbrand. Als het vuur niet uitgaat,
strooi dan een beetje soda op het vuur.
LET OP! Pas op dat u zich niet brandt. Als dit niet werkt,
verwijder het voedsel dan voorzichtig van het rooster
en houd de klep gesloten tot het vuur volledig uit is.
Nogmaals, pas op dat u zich niet brandt. Wanneer de
barbecue volledig is afgekoeld, verwijdert u alle interne
onderdelen. Verwijder alle vetresten van het TGMS. Plaats
de vetopvangplaat en roosters terug, start de barbecue
opnieuw en ga verder met de bereiding.
Traegers bekledingen voor de vetopvangplaat houden uw
barbecue schoon en verlagen de kans op opflikkerende
vlammen.
34
OPMERKINGEN
35
TRAEGERGRILLS.COM
TRAEGER’S LEGENDARISCHE KLANTENSERVICE is de beste die er is.
Als u vragen heef over uw Traeger-barbecue of als u tips nodig heef over het bereiden van uw eerste
kerstkalkoen, dan staan onze ervaren experts voor u klaar. Wij staan 365 dagen per jaar voor u klaar,
ook op feestdagen, want wij zijn koks—geen bankiers.
Voor assistentie bij de montage of installatie, voor onderdelen of klantenservice (alleen in het Engels) kunt u ons
bellen, e-mailen of schrijven op:
TRAEGER'S CUSTOMER SERVICE
Telefoon: 1-844-9WiFIRE
6:00 a.m. – 8:00 p.m. MT
TRAEGER PELLET GRILLS LLC
1215 E. Wilmington Ave.
Salt Lake City, UT 84106
BEPERKTE GARANTIE VAN 3 JAAR (ALLEEN VS)
Traeger Pellet Grills LLC geef garantie op deze barbecue bij defecten in materiaal en afwerking bij normaal
gebruik en onderhoud gedurende een periode van drie (3) jaar vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum.
Traeger Pellet Grills LLC zal een vervangend onderdeel leveren voor elk onderdeel dat defect blijkt te
zijn. Originele onderde(e)l(en) die door deAfdeling Onderdelen van Traeger zijn goedgekeurd voor retournering moeten
voorgefrankeerd worden teruggezonden.
Deze garantie omvat geen arbeidsloon in verband met de vaststelling of vervanging van defecte onderdelen, of vrachtkosten voor
het verzenden van deze onderdelen.
Traeger Pellet Grills LLC is niet aansprakelijk voor incidentele of gevolgschade onder deze of enige andere impliciete garantie.
Deze garantie geef de retailklant specifieke wettelijke rechten en de klant kan andere rechten hebben, die van land tot land
verschillen.
Deze garantie vervalt indien het apparaat niet gemonteerd of bediend wordt volgens de bij dit apparaat geleverde
gebruiksinstructies; indien het apparaat wordt doorverkocht of verhandeld aan een andere eigenaar; indien er onderdelen,
accessoires of brandstoen zijn gebruikt die niet compatibel zijn met het apparaat; indien het apparaat is gebruikt voor een
commerciële of foodservice-toepassing; of indien de gebruiker het apparaat verkeerd heef gebruikt of anderszins niet heef
onderhouden.
Om de garantieclaim te kunnen verwerken kan Traeger Pellet Grills LLC vragen om een bewijs van uw aankoopdatum. Bewaar uw
kassabon of factuur samen met dit certificaat bij uw waardevolle documenten.
SERVICE EN GARANTIE
36
Traeger Pellet Grills LLC
1215 E. Wilmington Ave
Salt Lake City, UT 84106
traegergrills.com
HAAL HET MEESTE UIT UW BARBECUE
MET DE TRAEGER-APP
VOLG ONS @TRAEGERGRILLS
BELEEF
DE UL
TIEME
SMAAK
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Traeger Timberline 850/1300 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor