31
TRAEGERGRILLS.COM
GEBRUIKSTIPS
1. U kunt de temperatuur op elk gewenst moment veranderen
tijdens het grillen door de bereidingstemperatuur te
verhogen of te verlagen.
Om te wisselen tussen Fahrenheit en Celsius:
Selecteer Temperature Units (Temperatuureenheden) in
het menu Settings (Instellingen). Draai aan de knop om
te kiezen tussen graden FAHRENHEIT (°F) en CELSIUS
(°C). Druk op het midden van de knop om te bevestigen.
De geselecteerde instelling wordt aangegeven met een *.
U ziet de weergegeven temperatuur nu in de notatie die u
hebt gekozen.
2. WAARSCHUWING! Uw Traeger Ironwood-barbecue mag
nooit worden verplaatst als hij heet is. Als u uw barbecue
in een auto vervoert nadat u hem heef gebruikt, zorg dan
dat het vuur volledig uit is en de barbecue koud is voordat
u deze in een auto zet. Doe nooit water in de vuurpot;
hierdoor loopt de schroef vast.
3. Uw Traeger Ironwood-barbecue is ontworpen om te
werken met gesloten klep. Grillen met de klep open zal de
bereidingstijd aanzienlijk verlengen.
4. LET OP! Doe nooit met de hand pellets in een hete
vuurpot. Dit is gevaarlijk en u kunt ernstige brandwonden
oplopen. Als de pellets opraken of het vuur uit gaat tijdens
het barbecuen, de barbecue volledig laten afkoelen en
opnieuw starten met de instructies uit “Legen van het
pelletreservoir" op pag. 22.
5. LET OP! Zorg dat het hitteschild op de juiste manier op
de steunhaken geplaatst is. Als het niet goed geplaatst is,
kunnen er directe hitte en vlammen uit de vuurpot komen
en kan dit een vetbrand in de barbecue veroorzaken.
6. Houd altijd rekening met het soort voedsel dat u bereidt.
• Dun voedsel heef een hoge temperatuur en kortere
bereidingstijden nodig, terwijl dikker voedsel een lagere
temperatuur en langere bereidingstijden nodig heef.
• Groenten hebben meer tijd nodig om gaar te worden
dan vlees bij dezelfde bereidingstemperaturen.
• Controleer altijd of de interne temperatuur van het vlees
dat u bakt een veilige temperatuur heef bereikt om te
eten.
• De functie Keep Warm (Warmhouden) is niet bedoeld
om uw voedsel echt gaar te laten worden.
7. WAARSCHUWING! Als het vuur in de vuurpot uitgaat
tijdens het bakken en er nog voldoende pellets in het
reservoir zitten, is het belangrijk dat u de volgende
stappen uitvoert. Als u dit niet doet, kan dit een gevaarlijke
“overlading” van uw barbecue veroorzaken door een
overmaat aan onverbrande pellets in de vuurpot.
• GEVAAR! Zet de aan/uit-schakelaar op de achterkant
van de barbecue op UIT (O) en trek de stekker uit het
stopcontact. Laat de barbecue volledig afkoelen. Open
de klep en verwijder al het voedsel, de roosters, de
vetopvangplaat en het hitteschild.
• WAARSCHUWING! Gevaar door rook
Tijdens het opstarten kunnen er teveel pellets worden
aangevoerd, wat leidt tot een ongewoon dikke, witte
rook die lang aanhoudt. Als dit gebeurt, schakel de
barbecue dan uit met de aan/uit-schakelaar en trek
de stekker uit het stopcontact. Als deze situatie lang
genoeg aanhoudt, kunnen zich gassen ophopen
door gedeeltelijke ontsteking en kunnen deze
volledig ontbranden, waardoor het deksel “boert.”
Als dit “boeren” optreedt en uw barbecue niet goed
onderhouden is zoals beschreven in “De barbecue
onderhouden” op pag. 25-26, dan kan dit een vetbrand
veroorzaken. Om deze situatie te verhelpen: laat de
barbecue volledig afkoelen, verwijder alle binnenste
onderdelen en verwijder alle as en pellets grondig uit de
barbecue en de vuurpot (zie pag. 26, “As verwijderen uit
de binnenkant en rond de vuurpot”).
• WAARSCHUWING! Verwijder alle onverbrande pellets en
as uit het binnenste en rond de vuurpot. (Zie de instructies
voor de juiste behandeling en afvoer van as op pag. 26).
• Voordat u het hitteschild, de vetopvangplaat en de
roosters terugplaatst, steekt u de stekker in een
geschikt geaard stopcontact en zet u de schakelaar op
AAN (I). De pellets moeten nu in de vuurpot vallen en
de gloeistaaf moet warm beginnen te worden (hij begint
rood te worden). LET OP! Raak de gloeistaaf niet aan.
• Wanneer er vlammen uit de vuurpot beginnen te
komen, zet u de schakelaar UIT (O). Laat de barbecue
afkoelen. Nu kunt u het hitteschild, de vetopvangplaat,
de roosters en het voedsel weer terugplaatsen in de
barbecue.