Weber One-Touch Original 47 cm Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding
CHARCOAL GRILL OWNER’S GUIDE
Outdoor use only. For assembly instructions see Assembly Guide. Do not discard.
This contains important product dangers, warnings, and cautions.
GUIDE D’UTILISATION DU BARBECUE À CHARBON DE BOIS
Utilisation extérieure uniquement. Pour obtenir des instructions de montage, reportez-vous au guide de montage. Ne jetez pas le
présent document. Il comprend des informations importantes sur les dangers, les avertissements et les précautions relatives au produit.
BENUTZERHANDBUCH FÜR HOLZKOHLEGRILL
Nur im Freien zu verwenden. Anleitungen für den Zusammenbau nden Sie in der Montageanleitung.
Werfen Sie die Anleitung nicht weg. In ihr nden Sie Gefahrenhinweise, Warnungen und Vorsichtmaßnahmen.
WWW.WEBER.COM
®
58
VEILIGHEIDSSYMBOLEN () zullen u waarschuwen
over belangrijke VEILIGHEIDS informatie.
De signaalwoorden GEVAAR, WAARSCHUWING,
of LET OP! worden gebruikt samen met het
VEILIGHEIDSSYMBOOL.
GEVAAR geeft het meest ernstige gevaar aan.
Lees alle veiligheidsinformatie in deze
gebruikershandleiding.
GEVAAR
Het niet opvolgen van de gevaren, waarschuwingen en
voorzorgsmaatregelen in deze gebruikshandleiding, kan leiden tot
ernstig lichamelijk letsel of overlijden, of tot brand of explosie met
schade aan eigendommen als gevolg.
Niet binnenshuis gebruiken! Deze barbecue is uitsluitend bedoeld
voor gebruik buitenshuis. Bij gebruik binnenshuis zullen er giftige
dampen verzamelen en ernstig lichamelijk letsel of overlijden
veroorzaken.
Deze barbecue mag alleen buitenshuis in een goed geventileerde
omgeving worden gebruikt. Gebruik de barbecue niet in een
garage, schuur of hut of in een andere afgesloten ruimte.
Gebruik de barbecue niet onder enige brandbare overdekking.
LET OP! Gebruik geen spiritus of benzine om de barbecue
(opnieuw) aan te steken! Gebruik alleen aanstekers die voldoen
aan EN 1860-3.
Een onjuiste installatie kan gevaarlijk zijn. Volg daarom de
instructies in deze handleiding op. Gebruik deze barbecue alleen
als alle onderdelen zijn gemonteerd. Controleer of de aslade goed
is bevestigd aan de poten onder de barbecueketel of dat er een
aslade met een grote capaciteit is geplaatst alvorens de barbecue
aan te steken.
Geen aanmaakvloeistof voor briketten of briketten geïmpregneerd
met aanmaakvloeistof toevoegen aan hete of warme briketten.
Plaats na gebruik de dop weer op de aanmaakvloeistof en zet de
fles op een veilige afstand van de barbecue.
Gebruik geen benzine, alcohol of enige andere zeer brandbare
vloeistoffen om de briketten aan te steken. Verwijder, bij gebruik
van aanmaakvloeistof, al het aanmaakvloeistof dat door de onderste
ventilatieopeningen is binnengedrongen voordat u de (houtskool)
briketten aansteekt.
Wees extra voorzichtig bij het gebruik van uw barbecue. De
barbecue wordt heet tijdens het gebruik en mag nooit onbeheerd
worden achtergelaten tijdens het gebruik.
WAARSCHUWING! Kinderen en dieren uit de buurt houden. Laat
geen baby’s, jonge kinderen of dieren onbewaakt in de buurt van
een hete barbecue.
LET OP! Deze barbecue zal heel erg warm worden, niet verplaatsen
tijdens het gebruik. Laat de barbecue afkoelen voordat u deze gaat
verplaatsen.
De barbecue niet gebruiken binnen 1,5 meter van enig ontvlambaar
materiaal. Brandbare materialen bestaan uit, maar zijn niet beperkt
tot, houten of geïmpregneerd houten vlonders, patios of verandas.
De as niet verwijderen totdat de briketten volledig zijn uitgebrand
en gedoofd en de barbecue is afgekoeld.
Plaats de briketten altijd in Char-Baskets™ of boven op het
onderste brikettenrooster. Plaats geen briketten direct op de bodem
van de ketel.
Draag geen kleding met losse, wijde mouwen tijdens het aansteken
of of het gebruik van de barbecue.
De barbecue niet gebruiken bij veel wind.
WAARSCHUWING!
De barbecue te allen tijde in een stabiele, vlakke positie houden.
Verwijder de deksel van de barbecue bij het aansteken van de
briketten.
Raak een kook- of brikettenrooster, as, briketten of een hete
barbecue nooit aan om te kijken of ze heet zijn.
VEILIGHEIDSINFORMATIE
GEEN ACHT SLAAN OP DEZE VERKLARINGEN
OMTRENT GEVAREN, WAARSCHUWINGEN OF
VOORZORGSMAATREGELEN KAN ERSNTIG
LICHAMELIJK LETSEL OF OVERLIJDEN TOT
GEVOLG HEBBEN, OF BRAND EN EXPLOSIE
WAT LEIDT TOT SCHADE AAN EIGENDOMMEN.
GARANTIE
Weber-Stephen Products Co. (Weber) garandeert hierbij aan de OORSPRONKELIJKE
KOPER dat deze Weber
®
-grill gedurende de volgende periode na de aankoopdatum vrij
van materiaal- en fabricagefouten blijft:
Grillrooster / houtskoolrooster.....................2 jaar
Kunststof handvatten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 jaar
Roestvrijstalen One-Touch™ Reinigen . . . . . . . . . . . . . . . 10 jaar
Thermoplastische onderdelen......................10 jaar exclusief
verschieten van kleurr
Ombouw en het deksel tegen
doorroesten] / door branden.......................10 jaar
Alle overige onderdelen ...........................2 jaar
op voorwaarde dat deze zijn gemonteerd en gebruikt in overeenstemming met de
meegeleverde instructies. Weber kan u vragen om een redelijk bewijs van de datum
van aankoop voor te leggen. DAAROM DIENT U UW KASSABON OF FACTUUR TE
BEWAREN EN DE REGISTRATIEKAART VAN DE WEBER-GARANTIE ZO SPOEDIG
MOGELIJK TE RETOURNEREN.
De Beperkte Garantie is beperkt tot reparatie of vervanging van onderdelen die defect
raken tijdens normaal gebruik en onderhoud en waarvan bij controle blijkt dat zij defect
zijn overeenkomstig de voorwaarden van Weber. Deze kunt u vinden met behulp van
de contactgegevens in uw handleiding. Als het defect door Weber wordt bevestigd
en de claim wordt toegekend, zal Weber de defecte onderdelen kostenloos repareren
of vervangen. Als er defecte onderdelen moeten worden geretourneerd, dienen de
transportkosten vooraf te worden voldaan. Weber zal de onderdelen aan de koper
retourneren als vracht- of verzendingskosten vooraf zijn voldaan.
Defecten of bedieningsproblemen als gevolg van een ongeluk, misbruik, verkeerd gebruik,
wijziging, verkeerde toepassing, vernieling, onjuiste installatie of onjuist onderhoud of
beheer, of nalaten van normaal onderhoud en routineonderhoud vallen niet onder deze
Beperkte Garantie. Verslechtering of beschadiging als gevolg van zwaar weer zoals
hagelbuien, orkanen, aardbevingen of tornado’s, verkleuring door directe inwerking of
inwerking door chemicaliën in de atmosfeer worden door deze Beperkte Garantie niet
gedekt.
Er geldt geen uitdrukkelijke garantie anders dan genoemd in het onderhavige document
en elke stilzwijgende garantie op verkoopbaarheid en toestand zijn beperkt in duur tot de
periode waarin deze uitdrukkelijke Beperkte Garantie van kracht is. In sommige regios is
een beperking van de geldigheidsduur van de stilzwijgende garantie niet toegestaan. Deze
beperking hoeft dus niet op u van toepassing te zijn.
Weber is in geen geval aansprakelijk voor bijzondere schade, indirecte schade of
gevolgschade. In sommige regio’s is een uitsluiting of beperking van incidentele schade
of gevolgschade niet toegestaan. Deze beperking of uitsluiting hoeft dus niet op u van
toepassing te zijn.
Weber geeft geen toestemming aan natuurlijke en rechtspersonen om bij een plicht of
aansprakelijkheid in haar plaats te treden in verband met verkoop, installatie, gebruik,
verwijdering, retournering of vervanging van haar apparatuur en natuurlijke personen of
rechtspersonen kunnen niet zulke aanspraken laten gelden tegen Weber.
WWW.WEBER.COM
®
59
VEILIGHEIDSTIPS VOOR VOEDSEL
Was uw handen zorgvuldig met heet zeepwater voordat u begint
met het bereiden van elke maaltijd en nadat u vers vlees, vis of
gevogelte hebt aangeraakt.
Vlees, vis of gevogelte niet ontdooien op kamertemperatuur.
Ontdooien in de koelkast.
Plaats het klaargemaakte gerecht nooit op dezelfde plank als die is
gebruikt voor het rauwe gerecht.
Was alle planken en kookgerei die in contact zijn gekomen met
rauw vlees of vis met heet zeepwater en spoel ze af.
EENVOUDIGE STAPPEN VOOR EEN
SUCCESVOLLE BARBECUE
Volg deze tips op en het kan alleen maar een succes worden. Dit geldt
dan ook voor uw dineetje.
Direct, indirect of iets van beide? Lees het recept en kijk naar
de instructies om uw barbecue voor te bereiden. Er zijn twee
bereidingsmethoden bij een Weber
®
barbecue - direct en indirect.
Raadpleeg de volgende bladzijden voor specifieke instructies.
Probeer geen tijd te besparen door gerechten op een barbecue te
plaatsen die nog niet helemaal klaar is. Laat de (houtskool)briketten
branden totdat er een lichtgrijze aslaag verschijnt (zorg dat de
ventilatieopeningen open staan, zodat het vuur niet uitgaat).
Gebruik een spatel en een tang, maar geen vork. U hebt
waarschijnlijk al mensen gezien die hun vlees met een vork
bewerken, maar hierdoor gaan de sappen en de smaak verloren en
kan uw gerecht uitdrogen.
Controleer of het gerecht in de barbecue past met de deksel
gesloten. Een ruimte van ten minste 2,5 cm tussen het gerecht en
de deksel is ideaal.
Weersta de behoefte om elke minuut de deksel te openen om te
kijken of uw gerecht al klaar is. Elke keer als u de deksel verwijdert,
ontsnapt er warmte, waardoor het nog langer duurt voordat het
gerecht op tafel komt.
Draai uw gerecht slechts eenmaal om, tenzij het recept anders
aangeeft.
Als u de deksel op de barbecue houdt, beheerst u opflakkeringen,
vermindert u de bereidingstijd en boekt u betere resultaten.
Weersta de behoefte om met een spatel op gerechten, zoals een
hamburger, te drukken. U perst al die heerlijke smaak eruit.
Een dunne laag olie geeft uw eten een egaal bruine kleur en zorgt
dat het niet aan het grillrooster blijft plakken. Breng de olie aan
met een kwastje of met een spuitbus. Breng de olie niet aan op het
grillrooster.
EENVOUDIG ONDERHOUD VAN DE BARBECUE
Uw Weber
®
barbecue gaat jaren langer mee als deze eenmaal per jaar
grondig wordt schoongemaakt.
EENVOUDIG OM UIT TE VOEREN:
Zorg ervoor dat de barbecue is afgekoeld en de briketten volledig
zijn gedoofd.
Verwijder de kook- en brikettenroosters.
Verwijder het as.
Was uw barbecue met een mild reinigingsmiddel en water. Goed
afspoelen met helder water en droog vegen.
Het is niet nodig om het kookrooster na elk gebruik af te wassen.
Verwijder de resten eenvoudig met een messing barbecueborstel
of een prop aluminiumfolie en veeg het rooster daarna af met
keukenpapier.
HANDIGE TIPS
Gebruik geen water om opflakkeringen te bedwingen of de
briketten te doven, omdat hierdoor de porseleinen afwerking
kan beschadigen. Sluit de onderste luchtventilatieopeningen
(instelkleppen) enigszins en plaats de deksel op de ketel.
Doof de briketten als u klaar bent met barbecuen. Sluit alle
luchtventilatieopeningen (instelkleppen) nadat u de deksel op de
ketel hebt geplaatst.
U moet altijd barbecuehandschoenen dragen bij het barbecuen,
afstellen van de luchtventilatieopeningen (instelkleppen), toevoegen
van briketten of hanteren van de thermometer of de deksel.
Gebruik geschikt barbecuegereedschap met lange, hittebestendige
handgrepen.
Sommige modellen kunnen voorzien zijn van de Tuck-Away™
dekselhouder. De Tuck-Away™ dekselhouder wordt gebruikt om de
deksel op te bergen wanneer u de gerechten controleert of draait.
Gebruik de Tuck-Away™ dekselhouder niet als een handgreep om
de barbecue op te tillen of te verplaatsen. Gebruik de haak aan de
binnenzijde van de deksel om deze aan de zijkant van de ketel van
de barbecue op te hangen, indien het model niet is voorzien van
de Tuck-Away™. Leg een hete deksel niet op een tapijt of het gras.
Hang de deksel niet aan de handgreep van de ketel.
Gooi de hete briketten nooit op een plek waar erop getrapt kan
worden of als er brandgevaar is. Gooi as of briketten nooit weg
voordat ze volledig gedoofd zijn. De barbecue niet opbergen totdat
as en briketten volledig gedoofd zijn.
Gebruik geen ontvlambare dampen of vloeistoffen, zoals benzine,
alcohol, enz. en andere ontvlambare materialen in de buurt van het
kookgebied.
Hete elektrische starters voorzichtig hanteren en opbergen.
Elektrische bedrading uit de buurt houden van hete oppervlakken
van de barbecue en uit de buurt houden van drukke looppaden.
Alcohol en/of al dan niet voorgeschreven medicijnen kunnen de
vaardigheden van de gebruiker om de barbecue te gebruiken
negatief beïnvloeden.
Deze Weber
®
barbecue is niet bedoeld voor gebruik in of op
caravans en/of boten.
Deze barbecue is niet ontworpen als warmtebron en dient daarvoor
niet gebruikt te worden.
LET OP!
Het bekleden van de ketel met aluminiumfolie zal de luchtstroom
negatief beïnvloeden. Gebruik een druippan om de sappen van het
vlees op te vangen bij gebruik van de indirecte methode.
Het gebruik van scherpe objecten om het kookrooster te reinigen
of om het as te verwijderen, zal de afwerking beschadigen.
Schuurmiddelen op het kookrooster of de barbecue zelf zal de
afwerking beschadigen.
De barbecue moet regelmatig zorgvuldig gereinigd worden.
VEILIGHEIDSINFORMATIE
WWW.WEBER.COM
®
60
UW BRIKETTENBARBECUE AANSTEKEN
Wij raden aan om de barbecue op te warmen en de brandstof rood
gloeiend te houden gedurende ten minste 30 minuten met de deksel
erop, voordat de eerste gerechten worden bereid op de barbecue.
Verwijder de deksel en open alle luchtventilatieopeningen voordat
u de (houtskool)briketten aansteekt. OPMERKING: voor een
goede luchtstroom moet u de verzamelde as uit de onderzijde van
de barbecue verwijderen (alleen nadat de briketten volledig zijn
gedoofd). Briketten vereisen zuurstof om te kunnen branden, zorg er
daarom voor dat de ventilatieopeningen niet worden geblokkeerd.
Plaats aanmaakblokjes (ze zijn niet giftig, geurloos en smaakloos)
of verfrommelde kranten onder de berg met briketten en steek deze
aan. (Gebruik alleen aanstekers die voldoen aan EN 1860-3.)
BARBECUEN OP BRIKETTEN
Geen gerechten op het rooster plaatsen als de briketten nog niet
zijn bedekt met een aslaag. Als de briketten zijn bedekt met een
lichtgrijze aslaag (meestal na 25 tot 30 minuten), kunt u de briketten
met een tang met lange handgrepen verspreiden volgens de
kookmethode die u gaat gebruiken.
Voor een extra rooksmaak, kunt u overwegen om snippers of
stukken hardhout toe te voegen of verse kruiden toe te voegen zoals
rozemarijn, tijm of berkenbladeren. Plaats het hout of de kruiden
direct op de briketten, net voordat u met koken begint.
Als u de deksel van de barbecue verwijdert, til deze dan naar de
zijkant in plaats van recht omhoog. Het recht omhoog verwijderen,
kan zuigkracht veroorzaken, waardoor er as op uw gerecht kan
komen.
DIRECTE METHODE
De directe methode houdt in dat
het gerecht direct boven de hete
briketten wordt bereid. Voor een
gelijke gaarheid, moet het gerecht
slechts eenmaal worden gedraaid
halverwege de bereidingstijd.
Gebruik de directe methode
voor gerechten die minder dan
25 minuten aan bereidingstijd
vereisen: steaks, karbonades,
Shish kebab, groenten, enz.
1. Open alle luchtventilatieopeningen.
2. Gebruik de brikettenmaatbeker (A) die bij uw barbecue is
geleverd om de juiste hoeveelheid briketten af te meten voor
gebruik (raadpleeg de onderstaande tabel). Plaats de aanbevolen
hoeveelheid briketten in het midden van het rooster of plaats de
briketten in een Weber
®
RapidFire
®
brikettenstarter.
3. Steek de briketten aan. Laat de deksel van de barbecue totdat
de briketten bedekt zijn met een grijze aslaag, na circa 25 tot 30
minuten. (Bij gebruik van de Weber
®
RapidFire
®
brikettenstarter
om uw briketten aan te steken, moet u de onderste aluminum
luchtventilatieopeningen sluiten voordat u de hete briketten op
het rooster plaatst. Vergeet niet om de luchtventilatieopeningen te
openen net nadat de brikettten op het rooster zijn geplaatst.)
4. Gebruik een tang om de hete briketten gelijkmatig over het rooster te
verdelen (B).
5. Plaats het kookrooster boven de briketten.
6. Plaats de gerechten op het kookrooster.
7. Plaats de deksel op de barbecue. Raadpleeg de barbecueleidraad
in deze gebruiksaanwijzing voor de aanbevolen kooktijden.
BARBECUEMETHODEN
Er zijn twee barbecuemethodes mogelijk: de indirecte methode en de
directe methode.
LEIDRAAD VOOR METEN EN TOEVOEGEN VAN BRIKETTEN VOOR DE DIRECTE METHODE
Diameter van barbecue Briketten van houtskool Briketten van beukenhout Briketten van gemengd hout Weber premium briketten
Go-Anywhere
®
13 briketten ¾ maatbeker ½ maatbeker 10 briketten
37 cm Smokey Joe
®
24 briketten ¾ maatbeker 1 maatbeker 19 briketten
47 cm Compact Kettle
30 briketten 1 maatbeker ¾ maatbeker 25 briketten
57 cm Compact Kettle
40 briketten 2½ maatbekers 1¾ maatbeker 30 briketten
47 cm ketels
30 briketten 1 maatbeker 1 maatbeker 25 briketten
57 cm ketels
40 briketten maatbeker 1¼ maatbeker 30 briketten
67 cm ketels
60 briketten 4 maatbekers 2 ¾ maatbeker 1¼ maatbeker
A
B
WWW.WEBER.COM
®
61
BARBECUEN OP BRIKETTEN
INDIRECTE METHODE
Gebruik de indirecte methode
voor gerechten die langer dan
25 minuten aan bereidingstijd
vereisen of voor gerechten
die zo verfijnd zijn dat ze
door een directe blootstelling
aan de warmte uitdrogen
of verschroeien. Hierbij kan
gedacht worden aan ribstukken,
kipstukken met bot en hele
vis en fijne visfilets. Voor de
indirecte methode worden de voorbereide hete briketten aan beide
zijden van het gerecht geplaatst. De warmte stijgt, weerkaatst van de
deksel naar de binnenzijden van de barbecue en circuleert om het
gerecht gerecht heen om zodoende alle zijden gelijkmatig gaar te
maken. Het gerecht hoeft niet gedraaid te worden.
OPMERKING: voor vlees dat meer dan één uur bereidingstijd vereist,
moeten er extra briketten worden toegevoegd aan elke zijde, zoals
wordt aangegeven in de onderstaande tabel.
1. Open alle luchtventilatieopeningen.
2. Gebruik de brikettenmaatbeker (C) die bij uw barbecue is
geleverd om de juiste hoeveelheid briketten af te meten voor
gebruik (raadpleeg de onderstaande tabel). Plaats de aanbevolen
hoeveelheid briketten aan elke zijde van het rooster of plaats de
briketten in een Weber
®
RapidFire
®
brikettenstarter.
3. Steek de briketten aan. Laat de deksel van de barbecue totdat
de briketten bedekt zijn met een grijze aslaag, na circa 25 tot 30
minuten. (Bij gebruik van de Weber
®
RapidFire
®
brikettenstarter
om uw briketten aan te steken, moet u de onderste aluminum
luchtventilatieopeningen sluiten voordat u de hete briketten op
het rooster plaatst. Plaats de aanbevolen hoeveelheid briketten
aan elke zijde van het brikettenrooster. Vergeet niet om de
luchtventilatieopeningen te openen net nadat de brikettten op het
rooster zijn geplaatst.)
4. Laat genoeg ruimte over voor een druippan tussen de briketten.
5. Plaats het kookrooster boven de briketten.
6. Plaats het gerecht op het kookrooster direct boven de druippan.
7. Plaats de deksel op de barbecue. Raadpleeg de barbecueleidraad
in deze gebruiksaanwijzing voor de aanbevolen kooktijden.
C
LEIDRAAD VOOR METEN EN TOEVOEGEN VAN BRIKETTEN VOOR DE INDIRECTE METHODE
Briketten van houtskool Briketten van beukenhout Briketten van gemengd hout Weber premium briketten
Diameter van barbecue
Briketten voor
het eerste uur
(per zijde)
Briketten toe
te voegen voor
elk extra uur
(per zijde)
Briketten voor
het eerste uur
(per zijde)
Briketten toe
te voegen voor
elk extra uur
(per zijde)
Briketten voor
het eerste uur
(per zijde)
Briketten toe
te voegen voor
elk extra uur
(per zijde)
Briketten voor
het eerste uur
(per zijde)
Briketten toe
te voegen voor
elk extra uur
(per zijde)
Go-Anywhere
®
6 briketten 2 briketten ½ maatbeker 1 handje ¼ maatbeker 1 handje 5 briketten 2 briketten
37 cm Smokey Joe
®
7 briketten 5 briketten ½ maatbeker ¼ maatbeker ½ maatbeker ¼ maatbeker 6 briketten 4 briketten
47 cm Compact Kettle
15 briketten 7 briketten ½ maatbeker 1 handje ¼ maatbeker 1 handje 10 briketten 4 briketten
57 cm Compact Kettle
20 briketten 7 briketten ½ maatbeker ¼ maatbeker ½ maatbeker 1 handje 15 briketten 5 briketten
47 cm ketels
15 briketten 7 briketten ½ maatbeker 1 handje ½ maatbeker 1 handje 13 briketten 4 briketten
57 cm ketels
20 briketten 7 briketten ½ maatbeker 1 handje ½ maatbeker 1 handje 15 briketten 5 briketten
67 cm ketels
30 briketten 8 briketten ¾ maatbeker 1 handje ¾ maatbeker 1 handje ¾ maatbeker 6 briketten
WWW.WEBER.COM
®
62
BARBECUEN OP BRIKETTEN
DE CHAR-BASKET™ BRIKETTENHOUDERS
GEBRUIKEN
1. Open de bovenste en onderste ventilatieopeningen van de
barbecue en verwijder de deksel.
2. Plaats de Char-Basket™ brikettenhouders tegenover de
handgrepen, zodat de briketten niet in de buurt van de handgrepen
liggen.
DE BRIKETTENRAILS GEBRUIKEN
1. Open de bovenste en onderste ventilatieopeningen van de
barbecue en verwijder de deksel.
2. Plaats het brikettenrooster, zodat de stalen spaken van handgreep
naar handgreep lopen. Hierdoor zullen de brikettenrails tegenover
de handgrepen worden geplaatst, zodat de briketten niet in de
buurt van de handgrepen liggen.
3. Plaats de brikettenrails zodat ze aangehaakt worden aan de
buitenste rechte spaken van het brikettenrooster. De voorzijde van
de brikettenrails moet over de derde spaak van het brikettenrooster
komen en in positie klikken.
UW WEBER BARBECUE KAN VOORZIEN ZIJN VAN CHAR-BASKET™ BRIKETTENHOUDERS OF -RAILS
WWW.WEBER.COM
®
63
BARBECUEGIDS
De volgende soorten, diktes, gewichten en bereidingstijden zijn bedoeld
als richtlijn en vormen geen vaste regel. Bereidingstijden kunnen
afwijken door hoogte, wind, buitentemperatuur en gewenste bereiding.
Barbecuesteaks, visfilets, kipstukken zonder bot en groenten die
volgens de directe methode worden bereid gedurende de tijd die staat
weergegeven in de tabel of de gewenste gaarheid, moeten halverwege
de bereidingstijd eenmaal worden gedraaid.
Braadstukken, gevogelte met bot, hele vis en dikke stukken
vlees die volgens de indirecte methode worden bereid gedurende
de tijd die staat weergegeven in de tabel of totdat een direct
afleesbare thermometer de gewenste kerntemperatuur aangeeft.
De bereidingstijden voor rundvlees zijn in overeenstemming met de
definitie van medium-gaarheid van de Amerikaanse Ministerie van
Landbouw en Voedselvoorziening, tenzij anders aangegeven.
OPMERKING: Algemene regel voor het bereiden van vis op de
barbecue: 4 tot 5 minuten per dikte van 1,25 cm; 8 tot 10 minuten per
dikte van 2,5 cm.
Biefstuk Dikte / gewicht Gemiddelde bereidingstijd
steak: new york, rib- of lendestuk, kotelet,
t-bone of varkenshaas
1,9 cm dik
4 tot 6 minuten direct hoge temperatuur
3,8 cm dik
10 tot 14 minuten: 6 tot 8 minuten dichtschroeien op direct hoge
temperatuur, 4 tot 6 minuten grillen op indirect hoge temperatuur
5 cm dik
14 tot 18 minuten: 6 tot 8 minuten dichtschroeien op direct hoge
temperatuur, 8 tot 10 minuten grillen op indirect hoge temperatuur
ribstuk 0,45 tot 0,68 kg, 1,9 cm dik
8 tot 10 minuten direct hoge temperatuur
hamburger 1,9 cm dik
8 tot 10 minuten direct hoge temperatuur
Varkensvlees Dikte / gewicht Gemiddelde bereidingstijd
karbonade, zonder of met bot 1,9 cm dik
6 tot 8 minuten direct hoge temperatuur
2,5 cm dik
8 tot 10 minuten direct middelmatige temperatuur
ribben, jong ruggetje 0,45 kg tot 0,90 kg
3 tot 4 uur indirect lage temperatuur
ribben, spareribs 0,90 kg tot 1,36 kg
3 tot 4 uur indirect lage temperatuur
ribben, landelijke stijl, met bot 1,36 kg tot 1,81 kg
1½ tot 2 uur indirect middelmatige temperatuur
Gevogelte Dikte / gewicht Gemiddelde bereidingstijd
kippenborst, zonder bot en huid 170 g tot 226 g
8 tot 12 minuten direct middelmatige temperatuur
kippendij, zonder bot en huid 11 3 g
8 tot 10 minuten direct hoge temperatuur
kippenborst, met bot 283 g tot 340 g
30 tot 40 minuten indirect middelmatige temperatuur
kipstukken, met bot poot / dij
30 tot 40 minuten indirect middelmatige temperatuur
kipvleugel 56 g tot 85 g
18 tot 20 minuten direct middelmatige temperatuur
kip, heel 1,4 kg tot 1,8 kg
1 tot uur indirect middelmatige temperatuur
wilde cornish hen 0,45 kg tot 0,90 kg
50 tot 60 minuten indirect hoge temperatuur
kalkoen, heel, zonder vulling 4,5 kg tot 5,4 kg
2½ tot uur indirect lage temperatuur
5,9 kg tot 6,8 kg
3½ tot uur indirect lage temperatuur
Vis & Schaal- en schelpdieren Dikte / gewicht Gemiddelde bereidingstijd
vis, filet of steak 0,63 cm tot 1,25 cm dik
3 tot 5 minuten direct hoge temperatuur
2,5 cm tot 3 cm dik
10 tot 12 minuten direct hoge temperatuur
vis, heel 0,45 kg
15 tot 20 minuten indirect middelmatige temperatuur
1,4 kg
30 tot 45 minuten indirect middelmatige temperatuur
Groenten Gemiddelde bereidingstijd
asperges
4 tot 6 minuten direct middelmatige temperatuur
maïs: met/zonder haren/schil
25 tot 30 minuten direct middelmatige temperatuur, met haren/schil / 10 tot 15 minuten direct middelmatige
temperatuur, zonder haren/schil
paddestoel: shi-take of hoed /
portabello
8 tot 10 minuten direct middelmatige temperatuur, shi-take of hoed /
10 tot 15 minuten direct middelmatige temperatuur, portabello
ui: gehalveerd / 1,25 cm plakjes
35 tot 40 minuten indirect middelmatige temperatuur / 8 tot 12 minuten direct middelmatige temperatuur
aardappel: heel / 1,25 cm plakjes
45 tot 60 minuten indirect middelmatige temperatuur / 14 tot 16 minuten direct middelmatige temperatuur
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7

Weber One-Touch Original 47 cm Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding