Brandt DOP6520X de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding
Four
Trouba
Ovn
Oven
Horno
Oven
Forno
FR GUIDE D’UTILISATION
CS NÁVOD K POUŽITÍ
DA BRUGSANVISNING
EN USER GUIDE
ES MANUAL DE UTILIZACIÓN
NL GEBRUIKSAANWIJZINGEN
PT MANUAL DE UTILIZAÇÃO
1
C
A
B
1
2
3
4
5
D
E
1.1
A
B
C
D
E
F
G
H
I
1.2
1.3
2.4
2.5
2.2.1
2.3.2
2.3.1
2.5.1 2.5.2
2.4.1
2.4.2
2.4.3
2.1
2.1.1
2.1.2
2.3
2.2
2.2.2
2
2.5.3
3
3.1
3.2
3.1.1
3.1.2
3.1.3
3.2.1
3.2.2
2.6
2.6.1
2.6.2
2.7.1
2.7
2.7.2
Nederlands
Het instellen van de tijd. Bij het
opstarten knippert het scherm op
12:00 (2.1.1)
Stel de tijd in door op de toetsen + of -
te drukken (door de toets ingedrukt te
houden wisselen de cijfers snel (2.2.2))
en druk vervolgens op de -toets om
te bevestigen.
Reset van de tijd. De
functiekeuzeknop moet verplicht
op de stand 0 staan.
Druk enkele seconden op de -toets
totdat het display knippert (2.2.1), laat
deze daarna los. Pieptonen geven aan
dat de instelling nu mogelijk is. Stel de
klok in met de + en - toetsen (2.2.2) en
druk op de -toets om te bevestigen.
LET OP
: Als er geen bevestiging met de
-toets plaatsvindt, gebeurt de
registratie automatisch na een paar
seconden.
Onmiddellijk koken.
De tijd wordt weergegeven zonder te
knipperen.
Selecteer de bereidingsfunctie van uw
keuze afhankelijk van het model (2.3.1),
zie hiervoor de tabel Kookwijzen
.
Uw oven adviseert u de optimale
temperatuur voor deze manier van bakken.
U kan de temperatuur wel aanpassen door
op de + of - knop te drukken (2.3.2)
Plaats uw gerecht in de oven volgens de
aanbevelingen van de Kookgids
.
Na deze acties, warmt de oven op en de
temperatuurindicator knippert. Een reeks
geluidssignalen weerklinkt wanneer de
oven de ingestelde temperatuur bereikt.
Deze stopt dan met knipperen. Zet de
functieschakelaar op 0 om de oven uit te
schakelen.
Geprogrammeerde gerechten.
Onmiddellijke start en
geprogrammeerde duur.
Kies de gewenste kookwijze en pas de
temperatuur aan. Druk op de knop
tot de kooktijdindicator begint te
knipperen (2.4.1). Het display
knippert op 00:00 en geeft aan dat de
instelling mogelijk is. Druk op + of -
knop om de gewenste tijd in te stellen
(2.4.2).
De registratie van de kooktijd gebeurt
automatisch in een paar seconden.
Het tijdsdisplay stopt met knipperen.
Het aftellen van de tijd begint
onmiddellijk na de instelling.
Na deze acties warmt de oven op:
Een reeks geluidssignalen weerklinkt
wanneer de oven de ingestelde
temperatuur bereikt.
Bij het einde van het bakken (einde
geprogrammeerde tijd), stopt de oven en
de kooktijdindicator en 0:00 knipperen
(2.4.3), een reeks pieptonen klinken
gedurende een paar minuten. Het
definitieve einde van de pieptonen wordt
verkregen door op een willekeurige
toets te drukken. De weergave gaat
terug naar het uur van de dag door de
functieschakelaar op 0 te zetten.
Identificatie
Gebruik
1
2
Voorstelling van uw oven:
Programmeur
Functiekiezer
Lamp
Roosterinkepingen (5 standen)
Gat voor draaispit
Voorstelling van de programmeur:
Weergave van het uur en de duur
Kooktijdindicator
Kookeinde-indicator
Timerindicator
Vergrendelingsindicator*
Reinigingsindicator*
Temperatuurweergave
Keuzetoets (duur en uur)
Tijdafstellingstoets
Voorstelling van de knop
1.1
1.2
1.3
2.1
2.2
2.3
2.4
A
B
C
D
E
A
B
C
D
E
F
G
H
I
Na 4 seconden zonder actie door de
gebruiker vermindert de helderheid van
het display om het energieverbruik te
beperken.
Een eenvoudige druk op een knop
volstaat om de helderheid van het
display te herstellen.
Nederlands
U kunt de helderheid van het display
regelen, hiervoor:
De tijd van uw programmeur instellen en
bevestigen op 00:10 (2.7.1).
Druk gelijktijdig op de + en - toetsen
gedurende ongeveer tien seconden tot
de weergave van “CO” om naar de
instellingmodus (2.7.2) te gaan. Druk op
de knoppen + of - om de gewenste
helderheid te verkrijgen. Na het
aanpassen van de helderheid van uw
keuze, wacht een paar seconden en stel
uw programmeur terug in op de tijd van
de dag.
Procedure zoals bij geprogrammeerd
koken. Nadat u de kookduur heeft
ingesteld drukt u op de -toets tot de
kookeinde-indicator begint te knipperen
(2.5.1). Het display knippert om aan
te geven dat u dit nu kan instellen.
Druk op + of - knop om de gewenste
eindkooktijd in te stellen (2.5.2).
De registratie van het kookeinde
gebeurt automatisch na enkele
seconden (of bevestigen door twee keer
op de -toets te drukken). Het display
met kookeinde stopt met knipperen.
Na deze acties, wordt de start van oven
uitgesteld zodat het bakken eindigt op
het geprogrammeerd tijdstip.
Bij het einde van het bakken (einde
geprogrammeerde tijd), stopt de oven en
de kooktijdindicator en 0:00 knipperen
(2.5.3), een reeks pieptonen klinken
gedurende een paar minuten. Het
definitieve einde van de pieptonen wordt
verkregen door op een willekeurige
toets te drukken. De weergave gaat
terug naar het uur van de dag door de
functieschakelaar op 0 te zetten.
In de ECO-functie, gaat het lampje
binnen in de oven uit, 90 seconden
nadat de deur werd gesloten of het
koken is begonnen.
Druk eenmaal op één van de toetsen om
de lamp opnieuw te doen branden.
Uitgestelde start en gekozen
eindtijd.
De ovenprogrammeur kan worden
gebruikt als een onafhankelijke timer
voor het aftellen van de tijd zonder
werking van de oven.
In dit geval heeft het timerdisplay
voorrang op de weergave van de tijd.
Druk op de -toets tot het
timersymbool begint te knipperen.
0.00 en een kleine zandloper knipperen
(2.6.1).
Stel de gekozen tijd in door op de
toetsen + of - te drukken en druk
vervolgens op de -toets om te
bevestigen of wacht een paar seconden
(2.6.2). Het display stopt met knipperen
Timer.
Contrast van het display.
2.5
2.7
Waakmodus-functie.
2.8
2.6
na een paar seconden, de timer begint
en telt de tijd af seconde per seconde.
Zodra de tijd is verstreken geeft de timer
een reeks pieptonen om u te
waarschuwen. Het einde van de
pieptonen wordt verkregen door op een
willekeurige toets te drukken.
Het is mogelijk om op elk gewenst
moment de timerprogrammering te
wijzigen of te annuleren.
Nederlands
Reiniging
3
EEN PYROLYSE UITVOEREN:
Instant pyrolyse
U kan uit 3 pyrolysecyclusduurtijden
kiezen:
pyrolyseduur van 1 uur 30
pyrolyseduur van 1 uur 45
pyrolyseduur van 2 uur
3.1
Einde van de reiniging:
De pyrolyse stopt automatisch, de deur
kan nu geopend worden.
Op het einde van de pyrolysecyclus geeft
het display 0:00 weer.
Zet de functieschakelaar op 0. (3.1.3).
Wanneer de oven is afgekoeld, gebruik
een vochtig doek om de witte as te
verwijderen. De oven is schoon en
opnieuw beschikbaar om te bakken naar
uw keuze.
Pyrolyse op een later moment
Volg de instructies in het hoofdstuk
“Onmiddellijke pyrolyse” en
- Zet de functieschakelaar op de
gewenste pyrolysestand.
- Druk op de -toets. Het symbool
kookeinde knippert om aan te geven
dat u dit nu kan afstellen (3.2.1).
- Druk op + of - knop om de gewenste
eindkooktijd in te stellen (3.2.2).
Voorbeeld: reinigingseinde om 18 uur.
- Na deze acties, wordt de start van
de pyrolyse uitgesteld zodat deze om
18 uur eindigt.
Wanneer uw pyrolyse afgelopen is,
plaatst u de functieschakelaar op stop.
3.2
De reiniging starten:
Om van de reeds opgeslagen warmte in
de oven te genieten en energie te
besparen: voer een pyrolyse uit na het
bakken.
Verwijder de roosters uit de oven en
reinig wat is overgekookt.
De platen (behalve de patisserieplaat)
mogen in de oven gelaten worden en
met pyrolyse gereinigd worden.
Reinig alles met een spons en plaats de
platen op niveau 1 (als er één enkele
plaat gereinigd moet worden) en op
niveaus 1 en 3 (als er twee platen
gereinigd moeten worden) voor een
beter resultaat.
Controleer dat het display het uur van de
dag aangeeft en niet knippert (3.1.1).
Plaats dan uw kookschakelaar op de
“Pyrolyse”-stand van uw keuze (3.1.2).
Uw oven kan niet gebruikt worden voor
de reinigingstijd (1u30, 1u45 of 2u) + 30
minuten afkoeltijd totdat de deur
ontgrendeld wordt (deze duur kan niet
gewijzigd worden).
TRADITIONEEL
(Aanbevolen temperatuur van 200°C
min 35°C max 275°C)
•Het bakken gebeurt met het
verwarmingselement aan de onder-
en bovenzijde zonder luchtmenging.
•Vereist voorverwarmen voordat het
gerecht in de oven wordt gebracht.
•Aanbevolen voor langzaam, zacht
bakken: zacht wild... Om rollade van
rood vlees aan te braden. Voor het
laten sudderen van gesloten
ovenschalen die eerder zijn gestart
op de kookplaat (coq au vin,
stoofpot).
ECO WARMTE
(Aanbevolen temperatuur van 200°C
min 35°C max 275°C)
•Het koken gebeurt met het
verwarmingselement aan de onder-
en bovenzijde.
•Met deze positie wordt energie
bespaard terwijl de kookkwaliteiten
behouden blijven.
•De ECO-stand wordt gebruikt voor
het etiketteren van het energie-
verbruik.
•Al het koken gebeurt zonder
voorverwarmen.
KRACHTIGE GRILL + SPIT
(Aanbevolen stand 4 - min 1 - max 4)
•Het bakken gebeurt met het
bovenste verwarmingselement zonder
luchtmenging.
•5 minuten voorverwarmen.
•Aanbevolen voor het gratineren van
groente-, pasta-, fruitschotels ... die
op het rooster geplaatst worden.
*
Nederlands
Kookwijzen
Sequentie(s) gebruikt voor de melding
geschreven op het energielabel in
overeenstemming met de Europese norm
EN 50304 en in overeenstemming met de
Europese richtlijn 2002/40/EG.
*
DRAAIENDE WARMTE
(Aanbevolen temperatuur van
190°C min 35°C max 250°C)
•Het bakken gebeurt met het
verwarmingselement aan de
achterzijde van de oven en de
luchtmengingsschroef.
Snelle temperatuurstijging: Sommige
gerechten kunnen koud in de oven
worden geplaatst.
•Aanbevolen om wit vlees, vis,
groenten zacht te houden.
Voor meerdere bakbeurten tot
3 niveaus.
GECOMBINEERDE WARMTE
(Aanbevolen temperatuur van 180°C
min 35°C max 230°C)
•Het bakken gebeurt met de
verwarmingselementen aan de
onder- en bovenzijde van de oven
en de luchtmengingsschroef.
Snelle temperatuurstijging: Sommige
gerechten kunnen koud in de oven
worden geplaatst.
•Aanbevolen voor vlees, vis,
groenten, bij voorkeur in een aarden
schotel.
TURBOGRILL + SPIT
(Aanbevolen temperatuur van 190°C
min 100°C max 250°C)
•Het bakken gebeurt alternerend
met het verwarmingselement aan de
bovenzijde van de oven en de
luchtmengingsschroef.
Voorverwarmen overbodig. Gevogelte
en rollade zijn sappig en krokant
gebakken aan alle kanten.
•Het draaispit werkt verder totdat
de deur geopend wordt.
•Schuif de lekbak in het onderste
niveau.
•Aanbevolen voor alle gevogelte en
gebraad aan het spit, om lam aan te
braden en goed uit te bakken,
rundsribben. Om vissteaks sappig te
houden.
*
Kookwijzen
Nederlands
Kookwijzen
BROOD
(Aanbevolen temperatuur van 205°C
min 35°C max 220°C)
•Aanbevolen baksequentie voor het
bakken van brood.
•Plaats de broodbal op de
patisserieplaat - 2e niveau.
•Denk eraan een schaaltje water op
de bodem te gieten voor een
knapperige en goudbruine korst.
ONTDOOIEN
(Aanbevolen temperatuur van 35°C
min 35°C max 75°C)
•Het ontdooien van de gerechten
gebeurt met een beperkte warmte-
aanvoer en met luchtmenging.
•Ideaal voor delicate voedings-
waren (fruittaarten, taarten met
room,...).
•Het ontdooien van vlees, broodjes,
enz.... gebeurt aan 50°C (vlees op
het rooster met een bord eronder
om het sap van de ontdooiing op te
vangen dat niet geschikt is voor
consumptie).
Sequentie(s) gebruikt voor de melding
geschreven op het energielabel in
overeenstemming met de Europese norm
EN 50304 en in overeenstemming met de
Europese richtlijn 2002/40/EG.
*
Tip voor energiebesparing
Vermijd zoveel mogelijk om de
oven voor te verwarmen.
Hou de ovendeur tijdens het bakken
gesloten.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10

Brandt DOP6520X de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding