Kenwood CP706, CP707 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Kenwood CP706 Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK
www.kenwoodworld.com
18324/1
CP706
CP707
UNFOLD
English 2 - 9
Nederlands 10 - 16
Français 17 - 24
Deutsch 25 - 33
Italiano 34 - 41
Português 42 - 49
Español 50 - 57
Dansk 58 - 64
Svenska 65 - 71
Norsk 72 - 78
Suomi 79 - 85
Türkçe 86 - 92
Ïesky 93 - 100
Magyar 101 - 108
Polski 109 - 116
Русский 117 - 125
Ekkgmij 126 - 134
´¸∂w
135 - 141
voordat u uw Kenwood-
apparaat gebruikt:
Lees deze instructies zorgvuldig
door en bewaar ze voor toekomstig
gebruik.
Verwijder alle verpakking en labels.
veiligheid
Dit apparaat produceert stoom. Pas
op dat u zich niet verbrandt.
Pas op dat u zich niet verbrandt
aan de stoom die uit de slowcooker
komt, vooral wanneer u het deksel
verwijdert.
Ga voorzichtig om met de
sudderpan. Alle delen worden heet
tijdens gebruik. Gebruik a.u.b.
ovenhandschoenen.
Til de basiseenheid niet op terwijl
het apparaat in gebruik is en de
inhoud nog heet is.
Wees uiterst voorzichtig als u de
kookpot verplaatst als de inhoud
heet is.
Gebruik nooit een beschadigde
sudderpan. Laat de pan nakijken en
repareren: zie ‘onderhoud en
klantenservice’.
De kookpot niet gebruiken als deze
gebarsten of beschadigd is.
Zorg ervoor dat de basiseenheid,
het snoer of de stekker nooit met
water in contact komen – dit kan
leiden tot een elektrische schok.
Houd de bedieningsknoppen
schoon en droog.
Laat het snoer nergens hangen
waar het in aanraking kan komen
met kinderen.
Haal altijd de stekker uit het
stopcontact wanneer u de
sudderpan niet gebruikt.
Plaats het apparaat, of delen ervan,
nooit in een koker of oven.
Gebruik het apparaat niet op een
hittegevoelige ondergrond.
Gebruik de sudderpan niet in de
buurt van gordijnen of andere
ontvlambare materialen.
De slowcooker uitsluitend gebruiken
met de bijgeleverde kookpot.
Niet buiten gebruiken.
De kookpot alleen met het
bijgeleverde deksel afdekken.
Dit apparaat is niet bedoeld voor
gebruik door personen (inclusief
kinderen) met verminderde
lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke
vermogens of gebrek aan ervaring
en kennis, tenzij ze toezicht of
instructies over het gebruik van het
apparaat hebben gekregen van de
persoon die verantwoordelijk is voor
hun veiligheid.
Op kinderen moet toezicht
gehouden worden om er zeker van
te zijn dat ze niet met het apparaat
spelen.
Gebruik het apparaat alleen voor
het huishoudelijke gebruik waarvoor
het is bedoeld. Kenwood kan niet
aansprakelijk worden gesteld in het
geval dat het apparaat niet correct
is gebruikt, of waar deze instructies
niet worden opgevolgd.
voedselveiligheid
U dient vlees (inclusief gevogelte),
vis en zeevruchten altijd voldoende
koken. Deze producten nooit
bevroren koken.
De sudderpan is niet geschikt voor
het opnieuw opwarmen van
voedsel.
Zorg er altijd voor dat het voedsel
volledig gaar is voordat u het eet.
Vlees en gevogelte dienen nooit
gedeeltelijk te worden gekookt en
dan te worden ingevroren om het
later weer op te warmen.
Volg altijd het kookadvies op van de
fabrikant van de ingrediënten, in het
bijzonder voor gedroogde bonen.
Gedroogde rode nierboontjes,
bijvoorbeeld, dienen 's nachts te
worden geweekt en dan snel voor
minimaal 10 minuten te worden
gekookt in een pan met vers
kookwater. Dit alles om schadelijke
10
Nederlands
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
11
stoffen te verwijderen en
beschadiging van uw sudderpan te
voorkomen, voordat u de boontjes
in de pan doet.
voordat u de stekker insteekt
Zorg ervoor dat u dezelfde
stroomtoevoer gebruikt als op de
onderzijde van uw apparaat is
aangegeven.
Dit apparaat is in overeenstemming
met Richtlijn 89/336/EEG van de
Europese Economische
Gemeenschap.
voordat u het apparaat voor
de eerste keer gebruikt
Was alle onderdelen (zie onderhoud
en reiniging)
overzicht
deksel
sudderpan
basiseenheid
handvaten
bedieningsknop (CP706)
indicatielampje (CP706)
Model CP707
weergavevenster
knop voor hoge stand (High)
knop voor lage stand (Low)
warmhoudknop (Warm)
timer knop omhoog
AAN/UIT-knop
timer knop omlaag
uw handmatige
slowcooker gebruiken
(CP706)
1Volg het recept en plaats de
ingrediënten in de pan.
2 Zet de kookpot op de
basiseenheid. Belangrijk – om
te voorkomen dat u zich
brandt bij het verwijderen
van kookpot, dient u ervoor
te zorgen dat hij op de
basiseenheid geplaatst is
zoals afgebeeld is in de
illustraties , met de
handvaten van de kookpot
recht boven de handvaten
van de basiseenheid.
3 Zet het deksel op de pot en steek
de stekker van de slowcooker in
het stopcontact.
4 Selecteer de gewenste stand,
d.w.z. hoog, laag of warmhouden.
Het indicatielampje gaat aan en het
kookproces begint.
5 Laat alles voor de benodigde tijd
koken.
6 Na het koken, het apparaat
uitzetten en de stekker uit het
stopcontact verwijderen.
uw elektronische
slowcooker gebruiken
(CP707)
1Volg het recept en doe de
ingrediënten in de kookpot.
2 Zet de kookpot op de
basiseenheid. Belangrijk – om
te voorkomen dat u zich
brandt bij het verwijderen
van kookpot, dient u ervoor
te zorgen dat hij op de
basiseenheid geplaatst is
zoals afgebeeld is in de
illustraties , met de
handvaten van de kookpot
recht boven de handvaten
van de basiseenheid.
3 Leg het deksel op de pan.
4 Steek de stekker van de
slowcooker in het stopcontact.
5Druk op de AAN/UIT-knop om de
slowcooker aan te zetten. Op het
venster wordt 0:00 weergegeven en
het scherm wordt verlicht. De
verlichting van het scherm gaat uit
als binnen 30 seconden geen knop
wordt ingedrukt.
6 Selecteer de gewenste kookmodus
door op de knop voor hoog, laag of
warmhouden te drukken. Aan de
rechterkant van het scherm
verschijnt een pictogram en naast
de geselecteerde kookmodus wordt
een streepje weergegeven. Het
kookproces begint, zoals
aangegeven door de knipperende
decimalen.
7 Laat het gerecht de gewenste tijd
koken.
8Druk eenmaal op de AAN/UIT-knop
om het kookproces te stoppen.
Houd de AAN/UIT-knop 5 seconden
ingedrukt om de slowcooker uit te
schakelen. Haal de stekker na
gebruik uit het stopcontact.
de timer instellen (alleen
CP707)
1Voer stap 1 tot en met 5 uit.
2 Stel de gewenste kooktijd in door
op de knop timer omhoog (+) of
timer omlaag (-) te drukken. De
timer kan ingesteld worden in
stappen van 30 minuten tot
maximaal 10 uur voor de lage en de
hoge stand, maar wordt standaard
op 2 uur ingesteld voor de
warmhoudstand.
3 Selecteer de gewenste kookmodus
door op de knop voor hoog, laag of
warmhouden te drukken. Aan de
rechterkant van het scherm
verschijnt een pictogram en naast
de geselecteerde kookmodus wordt
een streepje weergegeven. Het
kookproces begint en de timer
begint terug te tellen, zoals
aangegeven door de knipperende
decimalen. De timer telt in stappen
van 1 minuut terug.
NB: Als binnen 15 seconden geen
kookmodus geselecteerd wordt,
gaat de timer standaard terug naar
0:00 en moet de timer opnieuw
ingesteld worden.
4 Aan het eind van de kooktijd op de
lage of hoge stand, gaat de
slowcooker standaard naar de
warmhoudstand en begint vanaf 2
uur terug te tellen. Na 2 uur stopt
het warmhouden en keert het
venster terug naar 0:00.
5 Houd de AAN/UIT-knop 5 seconden
ingedrukt om de slowcooker uit te
schakelen. Haal de stekker na
gebruik uit het stopcontact.
Belangrijk: Als u het apparaat
langere tijd in de timermodus
gebruikt, dient u ervoor te
zorgen dat het voedsel niet
uitdroogt of verbrandt.
Als u tijdens het koken met
ingestelde timer de kooktijd wilt
bijstellen, drukt u gewoon op de
knop timer omhoog of timer
omlaag.
aanbevolen instellingen
De volgende tijden zij slechts een
richtlijn en zijn afhankelijk van het
type en de hoeveelheid voedsel die
bereid wordt.
In de lage (low) stand wordt het
voedsel geleidelijk overdag
gedurende ongeveer 6-8 uur
gekookt. Deze stand kan ook
gebruikt worden wanneer u
delicatere gerechten bereidt die
profijt hebben van een enigszins
langzamer kookproces, zoals
gebakken appels of gepocheerd
fruit.
In de hoge (high) stand wordt
het kookproces vergeleken met de
lage stand versneld, met een
kooktijd van 3 tot 5 uur.
warmhoudstand (keep warm)
– gebruik deze stand wanneer het
voedsel klaar is en warmgehouden
moet worden. We raden u aan
voedsel na de bereiding niet langer
dan 2uur warm te houden en het
apparaat na gebruik uit te zetten.
Als u het deksel van de pan haalt,
gaat de temperatuur in de pot
omlaag; doe dit dus zo min mogelijk
en leg het deksel vlug weer op de
pot.
12
tips voor het gebruiken
van uw sudderpan
1 Gebruik en maak de ingrediënten
klaar bij kamertemperatuur in plaats
van rechtstreeks uit de koelkast.
Ingrediënten zoals vlees en vis
dienen niet langer buiten de
koelkast te blijven dan nodig is.
Neem deze dus alleen uit de
koelkast om de koude enigszins te
laten afnemen en bedek ze met
aluminium folie of keukenfolie.
Bewaar voedsel dat van te voren
bereid is niet buiten de koelkast.
2 Snij de wortelgroenten, zoals
wortels, uien, koolraap, etc. in
kleine stukjes, aangezien deze meer
tijd dan nodig hebben dan vlees om
te koken.
3 Snij alle ingrediënten in even grote
stukjes. Dit maakt het koken
makkelijker.
4Bruin het vlees en sauteer de
groenten eerst in een andere pan.
Dit zorgt voor minder vet op het
vlees, alsook dat het vlees en de
groenten er beter uit zien en
smaken. Dit is echter niet
noodzakelijk.
5Verwijder de deksel niet vaker dan
nodig is tijdens het koken,
aangezien dit tot hitteverlies leidt en
verdamping van sappen. Afhankelijk
van hoe vaak de deksel wordt
verwijderd, en voor hoe lang, kan
het zo zijn dat een extra kooktijd
van 20 tot 30 minuten is vereist.
6 Het koken dient altijd in de pan te
gebeuren. Plaats het voedsel nooit
direct in de basiseenheid.
7 Dompel de hete pan na het koken
nooit meteen onder in koud water
en schenk nooit kokend water in
een lege en koude pan. Deze
plotselinge temperatuurverandering
kan leiden tot barsten in de
sudderpan.
8 Na enkele maanden kan het zo zijn
dat de glans van de pan enigszins
vervaagd. Dit is normaal voor
glazen kookapparaten en heeft
geen invloed op de effectieve
werking van uw sudderpan.
9Wanneer u conventionele
kookrecepten aanpast, kan het zo
zijn dat u minder vocht nodig heeft.
Tijdens het sudderen verdampen
vocht en sappen niet zo snel als
met conventionele kookwijzen,
ofschoon een bepaalde hoeveelheid
vocht nodig is voor de
hitteoverdracht.
10 Vul de sudderpan nooit voor meer
dan tweederde.
11 Melkproducten, inclusief (slag)room,
zure room en yoghurt, dienen aan
het einde van de kooktijd te worden
toegevoegd. Dit ter voorkoming van
klontering.
12 Bevroren groeten, zoals erwten,
moeten eerst ontdooid worden en
in het laatste
1
2 -1 uur toegevoegd
worden. Hierdoor blijft de kleur en
textuur van de groenten beter
bewaard en houd u de temperatuur
in de pot in stand.
13 De beste resultaten bereikt u
wanneer uw ingrediënten in vocht
zijn ondergedompeld.
14 Verwijder overtollige vetrandjes van
het vlees.
15 Wanneer u hele braadstukken
kookt, zorg er dan voor dat deze
gemakkelijk in de pan passen en
voeg altijd wat vocht toe.
Halverwege het koken omdraaien.
16 Het gebruik van hete bouillon
versnelt het kookproces.
17 Om de saus te verdikken, meng
een kleine hoeveelheid maïsmeel
met wat koud water. Voeg het
mengsel toe aan de pan tegen het
einde van de kooktijd. Plaats de
deksel op de pan en kook totdat de
saus bubbelt en dikker is.
18 Let op dat het voedsel kan spatten
rondom het deksel.
13
onderhoud en reiniging
Voordat u met reinigen begint, zet
het apparaat altijd uit, haal de
stekker uit het stopcontact en laat
het volledig afkoelen.
basiseenheid
Veeg de buitenkant van het
apparaat eerst af met een vochtige
doek en laat het daarna opdrogen.
Breng de basiseenheid nooit in
contact met water
(onderdompeling, etc.).
deksel, pan
Was in een warm sopje, spoelen en
dan volledig afdrogen. Aangekoekt
voedsel aan de binnenkant van de
schaal kan met een zachte borstel
worden verwijderd.
De pan en de deksel kunnen in de
vaatwasser worden gereinigd.
onderhoud en
klantenservice
Als het snoer beschadigd is, moet
het om veiligheidsredenen door
KENWOOD of een door KENWOOD
geautoriseerd reparatiebedrijf
vervangen worden.
Als u hulp nodig hebt met:
het gebruik van uw apparaat of
onderhoud en reparatie
kunt u contact opnemen met de
winkel waar u het apparaat gekocht
hebt.
RECEPTEN
De kooktijden zijn slechts richtlijnen;
zorg dat het voedsel door en door heet
is voordat u het opdient. De kooktijd
kan ook beïnvloed worden door de
hoeveelheid voedsel.
soep van aardappels,
cheddar en bieslook
4 middelgrote aardappelen,
geschild en In plakjes gesneden
1 teentje gepelde knoflook
475ml/16 fl oz bouillon
220g/7oz geraspte cheddarkaas
50g/2oz verse gesnipperde bieslook
zout en peper
Doe de aardappelen, knoflook en
bouillon in de kookpot. Op hoge (high)
stand 2-3 uur koken. Haal het mengsel
uit de pan en verwerk ze in de blender
tot de gewenste consistentie. Doe het
mengsel weer terug in de kookpot en
voeg de kaas, bieslook, peper en zout
toe. Laat het geheel nog 30 minuten op
de hoge (high) stand koken. Voor het
opdienen kunt u nog extra kaas en
room toevoegen.
rundvleesstoofpot met
groenten
15ml/1 eetlepel olie
900g/2lb braadstuk van
bovenlichaam
1 gepelde en gesnipperde ui
3 geschilde wortels, in plakjes
gesneden van 1cm/1⁄2inch
500ml/3⁄4 pts hete
rundvleesbouillon
Verwarm de olie in een koekenpan en
bruin het rundvlees aan alle kanten.
Voeg de groenten toe en bak tot alles
licht goudbruin van kleur is. Doe het
mengsel in de kookpot, voeg de hete
bouillon toe en breng op smaak met
peper en zout. Leg het deksel op de
pan en kook het gerecht op hoge (high)
stand gedurende ongeveer 4 uur en
vervolgens 7-8 uur op de lage (low)
stand.
14
rundvlees in bier
600g/1lb 5oz magere
braadschotelsteak, in blokjes
gesneden van 2,5m/1inch
2 middelgrote aardappelen, elk in
achten gesneden
1 grote ui, in achten gesneden
2-3 wortels, in plakjes gesneden
van 2cm/3⁄4inch
300ml/101⁄2 fl oz bier
200ml/7 fl oz rundvleesbouillon
20ml/1 eetlepel gesneden verse
peterselie
25g/1oz bundeltje tijm, met de
steeltjes verwijderd
20-30ml/1-2 eetlepels maïsmeel
zout en peper
Doe alle ingrediënten in de kookpan en
kook ze ongeveer 5
1
2 uur op de hoge
(high) stand en vervolgens ongeveer
7-8 uur op de lage (low) stand. Meng
het maïsmeel met een beetje koud
water tot een gladde pasta. Haal het
deksel van de pan en voeg het
mengsel toe aan de kookpot; goed
doorroeren Leg het deksel weer op de
pan tot de sappen borrelen en de saus
enigszins gebonden is.
bolognaisesaus
Gebruik als basis voor
spaghetti bolognaise of
lasagne
15ml/1 eetlepel olie
1 grote ui, gehakt
5 plakjes gesneden katenspek
650g/1 lb 7oz mager
rundvleesgehakt
1 x 454g blik gesneden tomaten
1 teentje gepelde en geperste
knoflook
15ml/1 volle eetlepels tomatenpuree
of naar smaak
zout en peper
150g/5oz fijngesneden
champignons
Verhit de olie in een grote koekenpan
en bak de uien tot ze goudbruin zijn;
breng ze over naar de kookpot. Voeg
het bacon toe aan de koekenpan en
bak dat uit; voeg het toe aan de
kookpot. Bak het vlees tot het bruin is,
voeg de gehakte tomaten toe en breng
het mengsel aan de kook; breng het
vervolgens over naar de kookpot. Doe
de overige ingrediënten in de kookpot.
Kook het gerecht 3-4 uur op de hoge
stand en vervolgens 6-7 uur op de lage
stand.
coq au vin
150g/5oz in blokjes gesneden spek
1 grote ui, gehakt
1 teentjes geperste knoflook
300g/10oz dik gesneden
champignons
4 kipfiletjes
275ml/10 fl oz rode wijn
375ml/13 fl oz hete kippenbouillon
zout en peper
maïsmeel (optioneel)
Plaats alle ingrediënten in de
sudderpan. Leg het deksel op de pan
en laat 4 uur op de hoge (high) stand
koken en vervolgens ongeveer 6-7 uur
op de lage (low) stand. Bind de sappen
indien gewenst met een beetje
maïsmeel dat met water tot een gladde
pasta aangelengd is. Haal het deksel
van de pan en voeg het mengsel toe
aan de kookpot (verwijder zo nodig de
kippenborst; houd deze warm terwijl u
het maïsmeel toevoegt). Leg het deksel
weer op de pan tot de sappen borrelen
en de saus enigszins gebonden is.
15
kip en dragon
braadschotel
15g/1⁄2oz boter
15ml/1 eetlepel/ olie
4 kipfiletjes
1 fijngehakte ui
150ml/5 fl oz droge witte wijn
150ml/5 fl oz hete kippen bouillon
4 takjes dragon
50ml/2 fl oz slagroom of crème
fraîche
zout en peper
1 eetlepel/15 ml maïsmeel (ongeveer)
Verwarm de boter en de olie in een
koekenpan. Voeg de stukken kip toe en
laat ze aan beide kanten bruin worden.
Breng de kip over naar de kookpot.
Bak de uien en doe ze in de kookpot
samen met de wijn, bouillon, 2 takjes
dragon en peper en zout. Leg het
deksel op de pan en kook het gerecht
op hoge stand gedurende ongeveer 3
uur en vervolgens ongeveer 6 uur op
de lage stand. Verwijder de stukken kip
aan het eind van de kooktijd en houd
ze warm. Meng het maïsmeel met een
beetje water tot een gladde pasta en
voeg dit aan de slowcooker toe met de
room; roer alles goed door. Leg de kip
weer in de kookpot, zet het deksel
erop en laat het gerecht nog wat langer
koken tot het mengsel gebonden is.
Hak de rest van de dragon fijn en voeg
het aan het einde van de kooktijd toe
aan de kookpot. Onmiddellijk serveren
gepofte appels
3 kookappels (groot genoeg om in
de pan te passen)
75g/2 1⁄2oz mix van gedroogd fruit
2.5ml/1⁄2 volle eetlepel kaneel
25g/1oz zachte bruine suiker
75ml/2 1⁄2 fl oz koud water
Was de appels en verwijder de
klokhuizen. Plaats de appels in de pan.
Meng het fruit met kaneel en suiker, en
vul vervolgens de appels met dit
mengsel. Doe het water in de pan en
plaats de deksel in de juiste positie.
Kook op Lage (Low) voor ongeveer 2-4
uur (dit zal afhangen van de grootte en
soort van appels).
rijstpudding
75g/3oz rijst met een korte korrel of
dessertrijst
50g/2oz poedersuiker
1 liter/1 3⁄4 pts melk
25g/1oz boter
muskaatnootpoeder
Doe de rijst, suiker en melk in de
kookpot en roer goed door. Leg er
geschaafde plakjes boter op en bestrooi
met nootmuskaat. Leg het deksel op de
pan en kook het gerecht op hoge (high)
stand gedurende ongeveer 2-3 uur en
vervolgens 4-5 uur op de lage (low)
stand. Roer de inhoud van de kookpot
na ongeveer 1 uur en tijdens het koken
nogmaals door.
appelchutney
Stukje gemberwortel van ongeveer
1cm/1⁄2inch bij 1cm/1⁄2inch
7.5ml/ inmaakkruiden
700g/1 1⁄2lb in schijfjes
voorgesneden kookappels bijv.
Bramleys
100g/3 1⁄2oz rozijnen
100g/3 1⁄2oz fijngesneden ui
1 teentje gepelde en geperste
knoflook
150g/5oz donkerbruine suiker
150ml/5 fl oz wijnazijn
Bind de gemberwortel en
inmaakkruiden samen in een klein
stukje mousseline.
Plaats alle ingrediënten in de pan en
roer stevig.
Plaats het deksel in de juiste positie en
kook op Lage (Low) voor ongeveer 8
uur. Aan het einde van deze kooktijd,
verwijder de deksel, roer de
ingrediënten, en zet de sudderpan dan
op hoge (High) . Laat het mengsel nu
voor 30-60 minuten koken of totdat de
gewenste dikte is bereikt. Lichtelijk
laten afkoelen, in schone potjes doen,
en meteen bedekken.
Goed voor ongeveer 2lb.
16
/