Whirlpool JT 369 WH Recipe book

Type
Recipe book

Deze handleiding is ook geschikt voor

Afhankelijk van het model van uw magnetron treft u een crispplaat met een specifi eke maat aan, die speciaal
ontwikkeld is voor de beste bakprestaties. Controleer de diameter van uw crispplaat om de recepten goed te
kunnen volgen:
middelgroot/groot diameter van de crispplaat is ongeveer 30 cm
klein diameter van de crispplaat is ongeveer 25 cm.
PIZZA
VOOR
VOOR
4 PORTIES
4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR:
14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem 1.
in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het
zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch deeg.
Dek het deeg af en laat het op een warme plaats ongeveer
2 uur rijzen.
Vet de crispplaat licht in met olie.2.
Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat 3.
bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met een
vork.
Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. 4.
Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes
mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met olie.
Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de crispfunctie. 5.
Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13 minuten met de
crispfunctie.
Voor een speciaal accent:
Beleg de pizza ook eens met ham, olijven,
artisjokken, groenten, zeevruchten enz...
INGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Bloem 230-250 g 150-160 g
Verse gist 15 g 10 g
Water 150 ml 100 ml
Olie 30 ml (2 el) 15 ml (1 el)
Zout
INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING:
Tomaten uit blik 350 g 250 g
Mozzarella 175 g 125 g
Zout, oregano, een scheutje olie
Een beetje olie voor de crispplaat
3
NEDERLANDS
Crisprecepten
SPAANSE
AARDAPPELOMELET
VOOR
VOOR
4 PORTIES
4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDINGSDUUR:
15-18 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
12-14 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Verwarm de crispplaat 2½-3 minuten voor met boter of olie 1.
met de crispfunctie.
Leg de aardappelblokjes op de crispplaat en bak ze
2.
6-8 minuten met de crispfunctie.
Doe de ui erbij en bak nog eens 4-5 minuten met de
3.
crispfunctie. Roer eenmaal om tijdens het bakken.
Klop ondertussen de eieren los met de melk, zout en
4.
peper.
Schenk het eimengsel over de aardappelen in de crispplaat 5.
en bak de omelet 2-3 minuten met de crispfunctie.
Serveer warm of koud met een salade.
6.
Voor een speciaal accent:
Als u echt een goudbruine omelet wilt, laat hem dan nog 3-4 minuten langer onder de grill bakken.
INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Diepvries
aardappelblokjes 250 g 150 g
Boter of olie 15 ml (1 el) 15 ml (1 el)
Gesnipperde ui 1 middelgrote 1 kleine
Eieren 4 3
Melk 30 ml (2 el) 30 ml (2 el)
Zout, peper
4
GEBAKKEN
AARDAPPELEN
Schil en snijd de aardappelen in niet te kleine stukjes.1.
Bedek de crispplaat met bakpapier en leg de aardappels op 2.
de plaat.
Bestrooi de aardappelen met zout, rozemarijn, een geplette 3.
of gehakte teen knofl ook en besprenkel ze met olie.
Bak ze 15-16 minuten met de crispfunctie. Als de 4.
aardappelen te bruin worden aan de onderkant, schep ze
dan na 10 minuten om en laat ze verder bakken tot ze gaar
zijn.
VOOR 2-
VOOR 2-
4 PORTIES
4 PORTIES
INGREDIËNTEN
400 g aardappelen
Rozemarijn
Olie
Knofl ook
Zout
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN.
KIP IN
WIJNSAUS
VOOR
VOOR
4 PORTIES
4 PORTIES
FUNCTIE: MAGNETRON
VOORBEREIDING: 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN.
1 kg kip (ongeveer)
30 g (2 el) boter of margarine
1 el zoet paprikapoeder of sojasaus
3-4 basilicumblaadjes
1 ½ dl (150 ml) droge witte wijn
VOOR DE SAUS
100 ml slagroom
1 el maïsmeel
snufje kruidenzout
½ bittere amandel
T
ER GARNERING
200 g blauwe of witte druiven
20 g geroosterde amandelvlokken
Was de kip en dep hem droog. Snijd hem in stukken en 1.
verwijder het vet.
Doe de boter of margarine in een kleine magnetronbestendige
2.
schaal. Doe het deksel erop en laat de boter 1 minuut
smelten op 350 W. Meng het zoete paprikapoeder of de
sojasaus erdoor en strijk dit mengsel uit over de kip. Doe
de kip in een magnetronbestendige schaal en voeg de
basilicum en de wijn toe.
Doe het deksel op de schaal en laat 12 minuten koken op 3.
750 W.
Meng de room met het maïsmeel en schenk deze over de
4.
kip. Laat afgedekt nog 2-3 minuten koken op 750 W. Voeg
naar smaak zout toe en de geraspte amandel.
Snijd de druiven doormidden en verwijder de zaadjes.5.
Leg de kip op een serveerschaal en garneer hem met de 6.
druiven en de geroosterde amandelvlokken.
Als u de amandelvlokken wilt roosteren, spreid ze dan uit op
7.
de crispplaat en rooster ze 2-3 minuten met de crispfunctie,
waarbij u ze om de minuut roert.
5
APPELSTRUDEL
VOOR
VOOR
6-8 PORTIES
6-8 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN
INGREDIËNTEN
2 vellen bladerdeeg van 220-240 g per stuk
6 appels
1 sinaasappel
50 g walnoten
50 g pijnboompitten
1 tl (5 ml) kaneel
50 g rozijnen
50 ml rum
50 g suiker
100 g broodkruim
VOOR HET BESTRIJKEN:
1 ei
50 ml melk
Laat de rozijnen in de rum weken.1.
Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de gehakte 2.
walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en kaneel.
Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze uit 3.
met een deegroller.
Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel.
4.
Het broodkruim absorbeert het vocht uit de appels.
Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in de 5.
lengte op.
Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, 6.
waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem van
de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm.
Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een 7.
mengsel van ei en melk.
Bak 15-16 minuten met de crispfunctie.8.
RIJST MET
CHAMPIGNONS
Doe de rijst in het onderste gedeelte van de stoompan en 1.
voeg water en zout toe.
Doe het deksel op de pan en kook de rijst 10 minuten met
2.
de 6
TH
SENSE-stoomfunctie (of de aanbevolen kooktijd voor
de rijst).
Laat de rijst enkele minuten rusten en doe hem vervolgens in 3.
een ingevette cakevorm. Stort de rijst op een serveerschaal
en garneer hem met de gesmoorde champignons en verse
basilicum.
VOOR 4 PERSONEN
VOOR 4 PERSONEN
I
NGREDIËNTEN
350 g rijst
zout
water, voldoende voor de hoeveelheid rijst
250 g gesmoorde champignons
basilicum
FUNCTIE: 6
TH
SENSE STOMEN
VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN
BEREIDEN: 10 – 18 MINUTEN
6
Steeds meer mensen gebruiken stoom om hun gerechten te bereiden.
Bovendien wordt stoom gezien als één van de gezondste manieren
van koken. Geschikt voor de meeste voedselsoorten met een
verrassende variëteit aan recepten, kan je groenten, vis, vlees en
zelfs fruit stomen.
De stoomschaal is ontworpen om met de magnetron op de meest
optimale manier te stomen. Het water in het onderste deel van de
schaal wordt verwarmd en stoomt het voedsel daarboven. Stoom
zorgt voor een snelle en gezonde manier van koken met behoud van
mineralen en vitaminen.
Stoomrecepten
7
GESTOOMDE
GEMENGDE GROENTEN
Maak de groenten schoon. Schil de aardappelen en worteltjes 1.
en snijd ze in stukken. Snijd ook de courgette in stukken en
verdeel de bloemkool in roosjes.
Schenk het water in het onderste gedeelte van de stoompan
2.
en voeg zout toe. Zet het stoomrooster (inzetstuk) op de pan
en leg de groenten in groepjes op het rooster. Doe het deksel
erop.
Kook de groenten 6 - 10 minuten met de 6
3.
TH
SENSE-
stoomfunctie. Opmerking! De ingestelde stoomtijd hangt af
van het seizoen!
VOOR 4 PERSONEN
VOOR 4 PERSONEN
I
NGREDIËNTEN
50 g courgette
50 g asperges
50 g worteltjes
50 g sperziebonen
50 g aardappelen
50 g bloemkool
100 ml water
zout
FUNCTIE: 6
TH
SENSE STOMEN
VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
BEREIDEN: 6– 10 MINUTEN
GEVULDE PAPRIKA’S
VOOR 2-4 PERSONEN
VOOR 2-4 PERSONEN
FUNCTIE: MAGNETRON, 6
TH
SENSE STOMEN.
VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN.
BEREIDEN: 6 MINUTEN.
RUSTTIJD: 5 MINUTEN.
INGREDIËNTEN
2 – 3 paprika’s, 400 – 450 g
400 g gehakt
1 ui
1 – 2 teentjes knofl ook
15 ml olijfolie
30 ml tomatenpuree
1 ml nootmuskaat
5 ml zout
1 ml zwarte peper
1 ei
1 snee wit brood zonder korst, verkruimeld
30 ml geraspte Parmezaanse kaas
100 ml water of bouillon
Snipper de ui en de knofl ook. Doe ze in een schaal, voeg
1.
de olie toe en kook afgedekt 1½ -2 minuten op 750W. Laat
de ui afkoelen.
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
2.
Doe de paprika’s in het stoomrooster.
Meng het gehakt met de ui, tomatenpuree, zout, peper en 3.
nootmuskaat. Voeg het ei en het broodkruim toe. Vul de
paprika’s met het gehaktmengsel. Strooi de Parmezaanse
kaas erover.
Schenk het water of de bouillon in het onderste gedeelte
4.
van de stoompan. Zet de paprika’s erop en doe het deksel
op de pan.
Kook de paprika’s 6 minuten met de 6
5.
TH
SENSE-
stoomfunctie.
Laat het gerecht 5 minuten rusten voordat u het serveert.
6.
LASAGNE
VOOR 4-6 PERSONEN
VOOR 4-6 PERSONEN
FUNCTIE: MAGNETRON, CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 1 UUR
BEREIDEN: 12-16 MINUTEN
INGREDIËNTEN
VOOR DE VLEESSAUS:
500 g rundergehakt
1 middelgrote ui, 100-125 g, fi jngesnipperd
1 teentje knofl ook, geperst
15 g boter (1 el)
2 el olie
500 g gepelde tomaten uit blik
1 ½ runderbouillonblokje + 100 ml
(1 dl) water
zout, peper, kruiden
V
OOR DE WITTE SAUS:
50 g boter
40 g bloem (¾ dl)
600 ml melk (6 dl)
zout
nootmuskaat
300 g lasagnevellen
40-50 g geraspte Parmezaanse kaas
ca. 30 g (2 el) boter,
in klontjes
100 g mozzarella, grof geraspt
Bak het vlees met de ui en de knofl ook in de boter en de 1.
olie bruin.
Voeg de tomaten en de verkruimelde bouillonblokjes + 2.
water en kruiden toe en laat dit ongeveer één uur sudderen,
terwijl u ondertussen de witte saus maakt.
Doe de boter voor de witte saus in een magnetronbestendige 3.
schaal. Laat de boter 1-1 ½ smelten op 350W. Roer de
bloem en de melk erdoor.
Laat de saus 6-7 minuten koken op 750W tot hij dik is. Roer
4.
om de minuut om te voorkomen dat de saus aanbakt aan de
bodem. Breng de saus op smaak met zout en nootmuskaat.
Als u lasagnevellen gebruikt die voorgekookt moeten 5.
worden, kook dan 3 of 4 lasagnevellen tegelijk in kokend
water met zout. Laat ze uitlekken, leg ze op een schone
theedoek en dep ze droog. Als u voorgekookte of verse
lasagnevellen gebruikt kunt u deze stap overslaan.
Beboter een rechthoekige ovenvaste en magnetronbestendige 6.
schaal (30 x 20 cm), verdeel een laag gehaktsaus over de
bodem van de schaal, leg er een laag lasagnevellen over,
een laag witte saus en wat mozzarella.
Herhaal dit tot alle lasagnevellen en de saus op zijn.
7.
Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en verdeel er
klontjes boter over.
Zet de schaal op het onderste rooster en bak de lasagne 8.
23-25 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C +
magnetron 160W.
8
Combirecepten
9
ZALMSTEAKS UIT DE
OVEN
Spoel de zalm goed af en dep hem droog. Bestrooi hem met 1.
zout en peper.
Smelt de boter in een magnetronbestendige kom met deksel 2.
½-1 minuut op magnetronvermogen 350W.
Leg de steaks in een licht ingevette, ovenvaste en 3.
magnetronbestendige lage schaal en bestrooi ze met zout en
peper. Bestrijk de bovenkant van de steaks met de boter.
Verwarm de oven voor op 200°C met de functie Snel
4.
verwarmen.
Zet de schaal op het onderste rooster en bak de steaks 12-
5.
16 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C + 160W
magnetronvermogen (de bereidingstijd hangt af van de
dikte van de steaks).
Maak ondertussen de saus. Meng alle ingrediënten in een
6.
steelpan.
Breng de saus aan de kook terwijl u voortdurend roert. Laat
7.
de saus enkele minuten sudderen tot hij dik is.
Serveer de vis en de saus samen met gekookte aardappelen 8.
en gekookte groente naar keuze, zoals asperges of broccoli.
Garneer met citroen.
De zalm en de saus kunnen ook koud geserveerd worden
VOOR 4-6 PERSONEN
VOOR 4-6 PERSONEN
I
NGREDIËNTEN
4-6 graatloze zalmsteaks
(ong. 150 g per stuk)
zout, peper
30-40 g boter (2-2 ½ el)
SAUS:
200 ml (2 dl) kookroom of crème fraîche
200 ml (2 dl) water
1 groente- of kruidenbouillonblokje
peper
dragon
10 ml (2 tl) Dijon-mosterd
FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE +
MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 5 MINUTEN
BEREIDEN: 12-16 MINUTEN
KAASSOUFFLÉ
VOOR 6 PERSONEN
VOOR 6 PERSONEN
FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN,
CONVECTIE
VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN
BEREIDEN: 40-50 MINUTEN
INGREDIËNTEN
75 g boter
75 g bloem (1¼ dl)
500 ml melk (5 dl)
25 g maïzena (2 ½ el)
150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (5 dl)
6 eieren, gescheiden
zout, peper
Doe de boter in een magnetronbestendige schaal die groot
1.
genoeg is voor het souffl ébeslag. Laat de boter afgedekt 2
minuten smelten op 350W.
Roer de bloem erdoor en klop geleidelijk de melk erdoor.
2.
Laat het mengsel zonder deksel 6-7 minuten koken op 750W 3.
tot het dik is. Roer het mengsel om de minuut door.
Voeg de maïzena en de kaas toe. Roer de eidooiers er één
4.
voor één door en breng het geheel op smaak met zout en
peper.
Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door
5.
het kaasmengsel.
Doe het mengsel in een grote, licht ingevette 6.
souffl éschaal.
Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel
7.
verwarmen en zet de schaal op het onderste rooster. Bak
de souffl é 40-50 minuten met de Convectie-functie op 170-
175°C.
Doe de deur van de oven niet open tijdens het bakken om te
voorkomen dat de souffl é inzakt.
KOEKJES
VOOR 22-24 STUKS (2 BAKPLATEN)
VOOR 22-24 STUKS (2 BAKPLATEN)
FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE
VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN
BEREIDEN: 24-30 MINUTEN
INGREDIËNTEN
125 g boter
1 ei
125 g poedersuiker (1 ¼ dl)
250 g bloem (ongeveer 4 ½ dl)
snufje zout
1 ei voor het bestrijken
gekonfi jte kersen als decoratie
Doe de boter in een magnetronbestendige kom en laat
1.
deze afgedekt 1 ½ -2 minuten smelten op 350W met de
magnetronfunctie.
Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg
2.
de bloem en de gesmolten boter toe en kneed het geheel
tot een zacht deeg.
Rol het deeg 1 cm dik uit en steek er rondjes uit met een 3.
glas (diameter 5 cm). Leg de koekjes op de ingevette
bakplaat (of op bakpapier).
Bestrijk de bovenkant van de koekjes met geklopt ei en
4.
versier ze met een halve gekonfi jte kers.
Verwarm de oven voor op 200°C met de functie Snel 5.
verwarmen en bak de koekjes 12-15 minuten op 200°C met
de Convectie - functie.
10
KOKOSMERINGUES
Klop de eiwitten stijf.1.
Klop de suiker en de essences beetje bij beetje mee.2.
Spatel de kokos door het stijfgeslagen eiwit.3.
Leg hoopjes eiwit ter grootte van een volle theelepel op de 4.
met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 125°C met de functie Snel
5.
verwarmen en bak de meringues 35-40 minuten met de
Convenctie-functie.
Laat de meringues afkoelen in de oven, met de deur open.6.
18-20 STUKS
18-20 STUKS
I
NGREDIËNTEN
2 eiwitten
80 g poedersuiker (1 dl)
1-2 druppels vanille-essence of 2 tl vanillesuiker
1-2 druppels amandelessence
100 g geraspte kokos (3 dl)
FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE
VOORBEREIDEN: 7-8 MINUTEN
BEREIDEN: 35-40 MINUTEN
5019 120 00269 Whirlpool is een gedeponeerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A - Whirlpool ist eine eingetragene Handelsmarke von Whirlpool USA.
Whirlpool est une marque de commerce déposée de Whirlpool U.S.A

Documenttranscriptie

Crisprecepten NEDERLANDS Afhankelijk van het model van uw magnetron treft u een crispplaat met een specifieke maat aan, die speciaal ontwikkeld is voor de beste bakprestaties. Controleer de diameter van uw crispplaat om de recepten goed te kunnen volgen: middelgroot/groot diameter van de crispplaat is ongeveer 30 cm klein diameter van de crispplaat is ongeveer 25 cm. PIZZA VOOR 4 PORTIES INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT Bloem 230-250 g Verse gist 15 g Water 150 ml Olie 30 ml (2 el) Zout INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING: Tomaten uit blik 350 g Mozzarella 175 g Zout, oregano, een scheutje olie Een beetje olie voor de crispplaat CRISPPLAAT FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN. BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 1. 150-160 g 10 g 100 ml 15 ml (1 el) 2. 3. 250 g 125 g 4. 5. Voor een speciaal accent: Beleg de pizza ook eens met ham, olijven, artisjokken, groenten, zeevruchten enz... Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen. Vet de crispplaat licht in met olie. Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met een vork. Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met olie. Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de crispfunctie. Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13 minuten met de crispfunctie. 3 SPAANSE AARDAPPELOMELET VOOR 4 PORTIES INGREDIËNTEN Diepvries aardappelblokjes Boter of olie Gesnipperde ui Eieren Melk Zout, peper MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT CRISPPLAAT 250 g 15 ml (1 el) 1 middelgrote 4 30 ml (2 el) 150 g 15 ml (1 el) 1 kleine 3 30 ml (2 el) FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-18 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 12-14 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 1. 2. 3. 4. 5. 6. Verwarm de crispplaat 2½-3 minuten voor met boter of olie met de crispfunctie. Leg de aardappelblokjes op de crispplaat en bak ze 6-8 minuten met de crispfunctie. Doe de ui erbij en bak nog eens 4-5 minuten met de crispfunctie. Roer eenmaal om tijdens het bakken. Klop ondertussen de eieren los met de melk, zout en peper. Schenk het eimengsel over de aardappelen in de crispplaat en bak de omelet 2-3 minuten met de crispfunctie. Serveer warm of koud met een salade. Voor een speciaal accent: Als u echt een goudbruine omelet wilt, laat hem dan nog 3-4 minuten langer onder de grill bakken. GEBAKKEN AARDAPPELEN FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN. VOOR 2-4 PORTIES INGREDIËNTEN 400 g aardappelen Rozemarijn Olie Knoflook Zout 4 1. 2. 3. 4. Schil en snijd de aardappelen in niet te kleine stukjes. Bedek de crispplaat met bakpapier en leg de aardappels op de plaat. Bestrooi de aardappelen met zout, rozemarijn, een geplette of gehakte teen knoflook en besprenkel ze met olie. Bak ze 15-16 minuten met de crispfunctie. Als de aardappelen te bruin worden aan de onderkant, schep ze dan na 10 minuten om en laat ze verder bakken tot ze gaar zijn. KIP IN WIJNSAUS VOOR 4 PORTIES 1 kg kip (ongeveer) 30 g (2 el) boter of margarine 1 el zoet paprikapoeder of sojasaus 3-4 basilicumblaadjes 1 ½ dl (150 ml) droge witte wijn VOOR DE SAUS 100 ml slagroom 1 el maïsmeel snufje kruidenzout ½ bittere amandel TER GARNERING 200 g blauwe of witte druiven 20 g geroosterde amandelvlokken FUNCTIE: MAGNETRON VOORBEREIDING: 30 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. APPELSTRUDEL Was de kip en dep hem droog. Snijd hem in stukken en verwijder het vet. Doe de boter of margarine in een kleine magnetronbestendige schaal. Doe het deksel erop en laat de boter 1 minuut smelten op 350 W. Meng het zoete paprikapoeder of de sojasaus erdoor en strijk dit mengsel uit over de kip. Doe de kip in een magnetronbestendige schaal en voeg de basilicum en de wijn toe. Doe het deksel op de schaal en laat 12 minuten koken op 750 W. Meng de room met het maïsmeel en schenk deze over de kip. Laat afgedekt nog 2-3 minuten koken op 750 W. Voeg naar smaak zout toe en de geraspte amandel. Snijd de druiven doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de kip op een serveerschaal en garneer hem met de druiven en de geroosterde amandelvlokken. Als u de amandelvlokken wilt roosteren, spreid ze dan uit op de crispplaat en rooster ze 2-3 minuten met de crispfunctie, waarbij u ze om de minuut roert. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN VOOR 6-8 PORTIES INGREDIËNTEN 2 vellen bladerdeeg van 220-240 g per stuk 6 appels 1 sinaasappel 50 g walnoten 50 g pijnboompitten 1 tl (5 ml) kaneel 50 g rozijnen 50 ml rum 50 g suiker 100 g broodkruim 1. VOOR HET BESTRIJKEN: 1 ei 50 ml melk 7. 2. 3. 4. 5. 6. 8. Laat de rozijnen in de rum weken. Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de gehakte walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en kaneel. Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze uit met een deegroller. Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel. Het broodkruim absorbeert het vocht uit de appels. Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in de lengte op. Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem van de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm. Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een mengsel van ei en melk. Bak 15-16 minuten met de crispfunctie. 5 Stoomrecepten Steeds meer mensen gebruiken stoom om hun gerechten te bereiden. Bovendien wordt stoom gezien als één van de gezondste manieren van koken. Geschikt voor de meeste voedselsoorten met een verrassende variëteit aan recepten, kan je groenten, vis, vlees en zelfs fruit stomen. De stoomschaal is ontworpen om met de magnetron op de meest optimale manier te stomen. Het water in het onderste deel van de schaal wordt verwarmd en stoomt het voedsel daarboven. Stoom zorgt voor een snelle en gezonde manier van koken met behoud van mineralen en vitaminen. RIJST MET CHAMPIGNONS FUNCTIE: 6TH SENSE STOMEN VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN BEREIDEN: 10 – 18 MINUTEN VOOR 4 PERSONEN INGREDIËNTEN 350 g rijst zout water, voldoende voor de hoeveelheid rijst 250 g gesmoorde champignons basilicum 6 1. 2. 3. Doe de rijst in het onderste gedeelte van de stoompan en voeg water en zout toe. Doe het deksel op de pan en kook de rijst 10 minuten met de 6TH SENSE-stoomfunctie (of de aanbevolen kooktijd voor de rijst). Laat de rijst enkele minuten rusten en doe hem vervolgens in een ingevette cakevorm. Stort de rijst op een serveerschaal en garneer hem met de gesmoorde champignons en verse basilicum. GESTOOMDE GEMENGDE GROENTEN FUNCTIE: 6TH SENSE STOMEN VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN BEREIDEN: 6– 10 MINUTEN VOOR 4 PERSONEN INGREDIËNTEN 50 g courgette 50 g asperges 50 g worteltjes 50 g sperziebonen 50 g aardappelen 50 g bloemkool 100 ml water zout GEVULDE PAPRIKA’S VOOR 2-4 PERSONEN INGREDIËNTEN 2 – 3 paprika’s, 400 – 450 g 400 g gehakt 1 ui 1 – 2 teentjes knoflook 15 ml olijfolie 30 ml tomatenpuree 1 ml nootmuskaat 5 ml zout 1 ml zwarte peper 1 ei 1 snee wit brood zonder korst, verkruimeld 30 ml geraspte Parmezaanse kaas 100 ml water of bouillon 1. 2. 3. Maak de groenten schoon. Schil de aardappelen en worteltjes en snijd ze in stukken. Snijd ook de courgette in stukken en verdeel de bloemkool in roosjes. Schenk het water in het onderste gedeelte van de stoompan en voeg zout toe. Zet het stoomrooster (inzetstuk) op de pan en leg de groenten in groepjes op het rooster. Doe het deksel erop. Kook de groenten 6 - 10 minuten met de 6TH SENSEstoomfunctie. Opmerking! De ingestelde stoomtijd hangt af van het seizoen! FUNCTIE: MAGNETRON, 6TH SENSE STOMEN. VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN. BEREIDEN: 6 MINUTEN. RUSTTIJD: 5 MINUTEN. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Snipper de ui en de knoflook. Doe ze in een schaal, voeg de olie toe en kook afgedekt 1½ -2 minuten op 750W. Laat de ui afkoelen. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Doe de paprika’s in het stoomrooster. Meng het gehakt met de ui, tomatenpuree, zout, peper en nootmuskaat. Voeg het ei en het broodkruim toe. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Schenk het water of de bouillon in het onderste gedeelte van de stoompan. Zet de paprika’s erop en doe het deksel op de pan. Kook de paprika’s 6 minuten met de 6TH SENSEstoomfunctie. Laat het gerecht 5 minuten rusten voordat u het serveert. 7 Combirecepten LASAGNE VOOR 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN VOOR DE VLEESSAUS: 500 g rundergehakt 1 middelgrote ui, 100-125 g, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 15 g boter (1 el) 2 el olie 500 g gepelde tomaten uit blik 1 ½ runderbouillonblokje + 100 ml (1 dl) water zout, peper, kruiden VOOR DE WITTE SAUS: 50 g boter 40 g bloem (¾ dl) 600 ml melk (6 dl) zout nootmuskaat 300 g lasagnevellen 40-50 g geraspte Parmezaanse kaas ca. 30 g (2 el) boter, in klontjes 100 g mozzarella, grof geraspt FUNCTIE: MAGNETRON, CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 1 UUR BEREIDEN: 12-16 MINUTEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 8 Bak het vlees met de ui en de knoflook in de boter en de olie bruin. Voeg de tomaten en de verkruimelde bouillonblokjes + water en kruiden toe en laat dit ongeveer één uur sudderen, terwijl u ondertussen de witte saus maakt. Doe de boter voor de witte saus in een magnetronbestendige schaal. Laat de boter 1-1 ½ smelten op 350W. Roer de bloem en de melk erdoor. Laat de saus 6-7 minuten koken op 750W tot hij dik is. Roer om de minuut om te voorkomen dat de saus aanbakt aan de bodem. Breng de saus op smaak met zout en nootmuskaat. Als u lasagnevellen gebruikt die voorgekookt moeten worden, kook dan 3 of 4 lasagnevellen tegelijk in kokend water met zout. Laat ze uitlekken, leg ze op een schone theedoek en dep ze droog. Als u voorgekookte of verse lasagnevellen gebruikt kunt u deze stap overslaan. Beboter een rechthoekige ovenvaste en magnetronbestendige schaal (30 x 20 cm), verdeel een laag gehaktsaus over de bodem van de schaal, leg er een laag lasagnevellen over, een laag witte saus en wat mozzarella. Herhaal dit tot alle lasagnevellen en de saus op zijn. Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en verdeel er klontjes boter over. Zet de schaal op het onderste rooster en bak de lasagne 23-25 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C + magnetron 160W. KAASSOUFFLÉ VOOR 6 PERSONEN INGREDIËNTEN 75 g boter 75 g bloem (1¼ dl) 500 ml melk (5 dl) 25 g maïzena (2 ½ el) 150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (5 dl) 6 eieren, gescheiden zout, peper FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN BEREIDEN: 40-50 MINUTEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Doe de boter in een magnetronbestendige schaal die groot genoeg is voor het soufflébeslag. Laat de boter afgedekt 2 minuten smelten op 350W. Roer de bloem erdoor en klop geleidelijk de melk erdoor. Laat het mengsel zonder deksel 6-7 minuten koken op 750W tot het dik is. Roer het mengsel om de minuut door. Voeg de maïzena en de kaas toe. Roer de eidooiers er één voor één door en breng het geheel op smaak met zout en peper. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het kaasmengsel. Doe het mengsel in een grote, licht ingevette souffléschaal. Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel verwarmen en zet de schaal op het onderste rooster. Bak de soufflé 40-50 minuten met de Convectie-functie op 170175°C. Doe de deur van de oven niet open tijdens het bakken om te voorkomen dat de soufflé inzakt. ZALMSTEAKS UIT DE OVEN VOOR 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN 4-6 graatloze zalmsteaks (ong. 150 g per stuk) zout, peper 30-40 g boter (2-2 ½ el) SAUS: 200 ml (2 dl) kookroom of crème fraîche 200 ml (2 dl) water 1 groente- of kruidenbouillonblokje peper dragon 10 ml (2 tl) Dijon-mosterd FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 5 MINUTEN BEREIDEN: 12-16 MINUTEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Spoel de zalm goed af en dep hem droog. Bestrooi hem met zout en peper. Smelt de boter in een magnetronbestendige kom met deksel ½-1 minuut op magnetronvermogen 350W. Leg de steaks in een licht ingevette, ovenvaste en magnetronbestendige lage schaal en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk de bovenkant van de steaks met de boter. Verwarm de oven voor op 200°C met de functie Snel verwarmen. Zet de schaal op het onderste rooster en bak de steaks 1216 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C + 160W magnetronvermogen (de bereidingstijd hangt af van de dikte van de steaks). Maak ondertussen de saus. Meng alle ingrediënten in een steelpan. Breng de saus aan de kook terwijl u voortdurend roert. Laat de saus enkele minuten sudderen tot hij dik is. Serveer de vis en de saus samen met gekookte aardappelen en gekookte groente naar keuze, zoals asperges of broccoli. Garneer met citroen. De zalm en de saus kunnen ook koud geserveerd worden 9 KOEKJES FUNCTIE: MAGNETRON, SNEL VERWARMEN, CONVECTIE VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN BEREIDEN: 24-30 MINUTEN VOOR 22-24 STUKS (2 BAKPLATEN) INGREDIËNTEN 125 g boter 1 ei 125 g poedersuiker (1 ¼ dl) 250 g bloem (ongeveer 4 ½ dl) snufje zout 1 ei voor het bestrijken gekonfijte kersen als decoratie 1. 2. 3. 4. 5. KOKOSMERINGUES Doe de boter in een magnetronbestendige kom en laat deze afgedekt 1 ½ -2 minuten smelten op 350W met de magnetronfunctie. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe en kneed het geheel tot een zacht deeg. Rol het deeg 1 cm dik uit en steek er rondjes uit met een glas (diameter 5 cm). Leg de koekjes op de ingevette bakplaat (of op bakpapier). Bestrijk de bovenkant van de koekjes met geklopt ei en versier ze met een halve gekonfijte kers. Verwarm de oven voor op 200°C met de functie Snel verwarmen en bak de koekjes 12-15 minuten op 200°C met de Convectie - functie. FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE VOORBEREIDEN: 7-8 MINUTEN BEREIDEN: 35-40 MINUTEN 18-20 STUKS INGREDIËNTEN 2 eiwitten 80 g poedersuiker (1 dl) 1-2 druppels vanille-essence of 2 tl vanillesuiker 1-2 druppels amandelessence 100 g geraspte kokos (3 dl) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 10 Klop de eiwitten stijf. Klop de suiker en de essences beetje bij beetje mee. Spatel de kokos door het stijfgeslagen eiwit. Leg hoopjes eiwit ter grootte van een volle theelepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 125°C met de functie Snel verwarmen en bak de meringues 35-40 minuten met de Convenctie-functie. Laat de meringues afkoelen in de oven, met de deur open. 5019 120 00269 Whirlpool is een gedeponeerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A - Whirlpool ist eine eingetragene Handelsmarke von Whirlpool USA. Whirlpool est une marque de commerce déposée de Whirlpool U.S.A
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Whirlpool JT 369 WH Recipe book

Type
Recipe book
Deze handleiding is ook geschikt voor