Kenwood FS 560 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK
www.kenwood.co.uk
56021/3
English 2 - 7
Nederlands 8 - 13
Français 14 - 19
Deutsch 20 - 25
Italiano 26 - 31
Português 32 - 38
Español 39 - 44
Dansk 45 - 50
Svenska 51 - 56
Norsk 57 - 62
Suomi 63 - 68
Türkçe 69 - 74
Ïesky 75 - 80
Magyar 81 - 86
Polski 87 - 92
Русский 93 - 99
Ekkgmij 100 - 106
´¸∂w
107 - 112
UNFOLD
veiligheid
veiligheid apparaat
Dit apparaat produceert stoom
waaraan u zich kunt verbranden.
Zorg dat u zich niet verbrandt aan
de stoom die uit uw stoompan komt,
vooral wanneer u de deksel
verwijdert.
Wees voorzichtig: alle vloeistoffen,
onderdelen of condensatie van de
stoomkoker zijn erg heet! Draag
ovenhandschoenen.
Houd kinderen uit de buurt van de
stoomkoker en laat het snoer nooit
loshangen, zodat een kind eraan kan
trekken.
Gebruik de stoompan nooit als hij
beschadigd is. Laat de pan nakijken
of repareren: zie ‘klantenservice’.
Dompel de stoomkoker, het snoer of
de stekker nooit onder in water – u
zou een elektrische schok kunnen
krijgen. Houd de regelknoppen
schoon en droog.
Trek altijd de stekker uit het
stopcontact als de stoomkoker niet
in gebruik is.
Plaats uw stoompan nooit op een
fornuis of in een oven.
Verplaats uw stoompan nooit als er
hete etenswaren of vloeistoffen
inzitten.
Laat kinderen niet met dit apparaat
spelen.
Gebruik dit apparaat uitsluitend voor
het beoogde huishoudelijke doel.
Warm in de stoomkoker geen
gekookte rijst op.
veiligheid voedsel
Zorg dat vlees, vis en zeevruchten
goed gaar zijn. Laat deze producten
ontdooien voor gebruik.
Als u meer dan één mandje gebruikt,
moet u vlees, gevogelte en vis in het
onderste mandje doen zodat het
ongekookte vocht hiervan niet op
het onderliggende voedsel kan
druppen.
voordat u de stekker in het
stopcontact steekt
Controleer of de stroomvoorziening
overeenkomt met de gegevens op
de onderzijde van uw stoompan.
Deze stoompan voldoet aan EG-
Richtlijn 89/336/EEC.
voordat u de stoompan voor
het eerst gaat gebruiken
1 Verwijder alle verpakkingsmaterialen
en etiketten.
2 Was de onderdelen; zie ‘onderhoud
en reiniging’.
3 Doe het waterreservoir af met een
vochtige doek en droog het daarna
af.
4 Berg het overbodige stuk snoer op
achter in het apparaat.
ken uw Kenwood
stoompan
deksel
rijstkom
verwijderbare onderplaten
mandringen
stoombuis
schijf
druiplade
waterreservoir
externe vultrechter
onderstel
bedieningsknoppen
zeef
gebruik van uw
stoompan
Houd uw stoompan uit de buurt van
muren en overhangende kasten: de
stoom zou beschadigingen kunnen
veroorzaken.
Kruid voedsel pas na het stomen.
Als er specerijen in het water terecht
komen, kan het verwarmingselement
beschadigen.
Zie de richtlijnen voor bereiding op
pagina 12 - 13.
8
Nederlands
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
1 Plaats de zeef in het waterreservoir.
(Het zorgt dat er geen deeltjes in het
element terechtkomen)
2 Giet koud water in het reservoir.
Controleer altijd of het waterpeil zich
tussen ‘Min’ en ‘Max’ bevindt. (Als
het reservoir tot ‘Max’ is gevuld,
produceert het stoom gedurende ca.
60 minuten.)
De stoomkoker is uitgerust met een
verwarmingselement met een
antikalkaanslaglaagje, zodat de
koker langer mee zal gaan en goed
zal blijven functioneren. Toch wordt
aanbevolen om gefilterd water te
gebruiken, afhankelijk van de
hardheid van het water. (Kenwood
waterfilters zijn overal verkrijgbaar).
Voeg niets toe aan het water (ook
geen zout of peper) - het
verwarmingselement zou
beschadigd kunnen raken
Om te voorkomen dat het waterpeil
onder ‘Min’ zakt, kunt u het reservoir
tijdens het koken bijvullen. Voeg
gewoon water toe via de uitwendige
vultrechter. Pas ervoor op dat u het
reservoir niet te vol doet.
3 Plaats de druiplade op het onderstel,
waarbij de hendels over de gleuven
in het onderstel passen.
4 Leg de verwijderbare onderplaten,
met de rand naar boven, in de
bijbehorende mandringen – beide
onderdelen zijn genummerd.
5 Plaats de schijf in het midden van
plaat 2.
6 Voeg de etenswaren toe, plaats de
manden bovenop elkaar op het
onderstel: de mand met het laagste
nummer onderop en de mand met
het hoogste nummer bovenaan .
het gebruik van de rijstkom
Doe water en rijst in de rijstkom. Zet
de rijstkom in een mand. (U kunt ook
andere etenswaren in de andere
manden koken, als u dat wilt).
7 Zet het deksel op zijn plaats en
steek de stekker in het stopcontact.
Het hele display licht op en u hoort
de zoemer. (Als het display niet
oplicht, drukt u op de START-knop.)
uit het menu kiezen
Druk op de MENU-knop. Telkens
wanneer u op de knop drukt,
vertoont het display een van tevoren
ingestelde tijd met het aanbevolen
gebruik. De keuzes zijn als volgt: 10
minuten WARM HOUDEN (KEEP
WARM), dan: schelpdieren 10
minuten, eieren 12 minuten, vis 15
minuten, groente 20 minuten, stukjes
kip 35 minuten en rijst 40 minuten.
De tijd die op het menu staat
weergegeven, kan hoger of lager
ingesteld worden met de + (plus) en
– (min)-knoppen. Zodra de gewenste
tijd is ingesteld, drukt u op de
START (I)-knop. Als u het
stoomproces wilt stoppen, houdt u
de STOP (O)-knop ingedrukt.
een tijd instellen
Als u een andere tijd dan de
weergegeven tijd van 45 minuten wilt
kiezen, drukt u op de + (plus) of –
(min)-knop om de tijd te verlengen of
te verkorten. Zodra de gewenste tijd
wordt weergegeven, drukt u op de
START-knop. De stoomkoker gaat
aan en het kooksymbool begint te
knipperen. Als u het stoomproces
wilt stoppen, houdt u de STOP-knop
ingedrukt.
Als de tijd/menu is weergegeven,
maar nog niet op de START-knop is
gedrukt, zal het display na 1 minuut
automatisch uitschakelen. Als u het
programma opnieuw wilt selecteren,
drukt u op de START-knop.
De zoemer gaat af wanneer op de
START-knop is gedrukt of als de
stoomkoker uitschakelt.
9
warmhoudfunctie
De smaak en de voedingswaarde
van gestoomde etenswaren zijn het
beste wanneer ze direct worden
opgediend. Als u het eten echter
korte tijd wilt warm houden, kiest u
WARM HOUDEN (KEEP WARM) op
het menu en stelt u zo nodig de tijd
bij.
8 Trek na gebruik de stekker uit het
stopcontact en reinig de stoomkoker.
belangrijk
Aan het eind van de kookperiode
schakelt de stoomkoker
automatisch over op 20 minuten
warm houden. Omdat de
stoomkoker in deze periode
afwisselend aan- en uitgaat, moet u
oppassen omdat stoom kan worden
geproduceerd wanneer u dat niet
verwacht.
Als u de stoomkoker wilt
uitschakelen of als u de
warmhoudstand wilt annuleren,
houdt u de STOP-knop ingedrukt.
tips voor gebruik
Er zal condensatie vanuit het
bovenste mandje in het onderste
mandje druppen. Zorg er dus voor
dat de smaken goed bij elkaar
passen.
Vocht dat op het druppelplateau
achterblijft is geschikt voor het
bereiden van soep of bouillon. Let
op: dit vocht is erg heet.
U kunt de rijstkom ook gebruiken
om gerechten in een vloeistof te
bereiden (bijv. groenten met een
saus of in water gepocheerde vis).
Laat ruimte tussen de stukken
voedsel en leg dikkere stukken meer
aan de buitenkant.
Roer halverwege de bereiding door
grotere hoeveelheden voedsel.
Kleinere hoeveelheden zijn sneller
klaar dan grotere hoeveelheden.
Stukken voedsel die even groot zijn
tegelijk klaar.
U kunt, net als bij een gewone oven,
voedsel toevoegen terwijl de
stoompan al bezig is. Als een
bepaald ingrediënt een kortere
bereidingstijd heeft, kunt u het later
toevoegen.
Als u de deksel van de pan tilt, zal er
stoom ontsnappen en zal de
bereiding langer duren.
Het eten zal door blijven koken als
uw stoompan uitschakelt, dus haal
het direct uit de pan.
De bereidingstijden op pagina 12 -
13 zijn slechts richtlijnen gebaseerd
op gebruik van het onderste mandje.
Hoe hoger het voedsel in de pan
wordt geplaatst, hoe langer de
bereiding zal duren. Laat voedsel in
het hogere mandje dus 5-10
minuten extra doorstomen.
Als het voedsel onvoldoende is
gekookt, stel dan opnieuw de tijd in.
Mogelijk moet u het reservoir
bijvullen.
de stoombuis gebruiken
Gebruik de stoombuis wanneer u
grote hoeveelheden van dezelfde
etenswaren, zoals fruit of groente
tegelijkertijd wilt koken.
1 Plaats gelijke hoeveelheden van
dezelfde etenswaren in elke mand.
(Zo mogelijk moet het eten in stukjes
van dezelfde grootte gesneden zijn).
2 Volg stappen 1 t/m 4 van ‘uw
stoomkoker gebruiken’.
3 Plaats de geassembleerde
onderplaat met nummer 1 in de
stoomkoker.
4 Plaats de stoombuis rechtop in het
midden van de onderste onderlaag.
Plaats daarna geassembleerde
onderlaag 2 over de stoombuis.
Wanneer u de stoombuis gebruikt,
moet de schijf worden verwijderd.
5 Plaats geassembleerde onderlaag 3
daarbovenop.
6 Zet het deksel op zijn plaats.
belangrijk
De stoombuis moet met de drie
manden tegelijkertijd worden
gebruikt.
10
onderhoud en reiniging
Voordat u de stoompan gaat
reinigen, moet u hem altijd
uitschakelen, de stekker uit het
stopcontact halen en alle onderdelen
laten afkoelen.
Dompel het onderstel van uw
stoompan nooit in water en zorg dat
het snoer en de stekker niet nat
worden.
reiniging van het
waterreservoir
Leeggieten, met warm water spoelen
en dan drogen.
reiniging van de buitenzijde
Met een vochtige doek afvegen en
dan drogen.
overige onderdelen
Afwassen en -drogen.
Was de onderdelen niet in de
vaatwasmachine.
Opslag: nestel de geassembleerde
manden in elkaar, te beginnen met
de mand met het hoogste nummer
en eindigend met mand nummer 1.
Berg het overbodige stuk snoer op
achter in de stoomkoker.
ontkalken
Als u de kalkaanslag verwijdert,
wordt de stoomkracht groter en gaat
uw stoomkoker langer mee.
1 Giet heldere azijn in het reservoir tot
‘Min’. Gebruik geen ontkalker.
2 Installeer de druiplade, de
geassembleerde manden en het
deksel.
3 Steek de stekker in het stopcontact
en stel de timer in op 20-25
minuten. Zorg voor goede ventilatie
in het vertrek. Trek de stekker uit het
stopcontact, als de azijn overloopt.
4 Haal de stekker uit het stopcontact
en wanneer de stoomkoker is
afgekoeld, giet u de azijn weg en
spoelt u het reservoir enkele malen
met water uit. Was de druiplade, de
mandringen, de onderplaten en het
deksel.
klantenservice
Als het snoer beschadigd is, moet
het om veiligheidsredenen vervangen
worden door KENWOOD of een
erkende KENWOOD reparateur.
Als u hulp nodig heeft met:
het gebruik van uw stoompan, of
onderhoud of onderdelen
neem dan contact op met de winkel
waar u uw stoompan gekocht heeft.
11
12
richtlijnen voor bereiding
Deze kooktijden zijn slechts richtlijnen, op basis van het gebruik van de laagste
mand.
Lees ‘veiligheid voedsel’ op pagina 8 en ‘tips voor gebruik’ op pagina 10.
groenten
Maak groenten schoon voordat u ze gaat bereiden. Verwijder stengels en schil
de groenten indien gewenst.
groente hoeveelheid voorbereiding minuten
Asperges 454g Schillen 15
Bonen, groen 454g Schillen 15-20
Pronkbonen 454g Schillen en in plakjes 15-20
snijden
Broccoli 454g In roosjes verdelen 20
Spruiten 454g Schillen en onderkant 25
afsnijden
Kool 1 kleine Schaven 25
Wortels 454g In plakjes snijden 20
Bloemkool 1 middelmaat In roosjes verdelen 25
Courgettes 454g In plakjes snijden 15
Selderij 1 stronk In plakjes snijden 15
Prei 3-4 stuks In plakjes snijden 15
Peultjes 227g Schillen 15
Champignons 454g Schoonvegen 10
Pastinaak 454g In blokjes of plakjes snijden 15
Erwten 454g Doppen 15
Aardappels, nieuwe 454g Schoonvegen 30
eieren voorbereiding minuten
Koken* of pocheren Gebruik een kopje of zacht: 10-12
bakje voor het pocheren hard: 15-20
* Wanneer u eieren kookt, legt u ze in de ingebouwde eierhouders in de
onderplaten.
richtlijnen voor bereiding vervolg
vis en gevogelte
Doe de mandjes niet te vol.
graanproducten
Als u gebruik maakt van de rijstkom, moet u toch water in het reservoir doen. U
kunt de rijstkom echter ook met een andere vloeistof vullen, bijvoorbeeld wijn of
bouillon, om de rijst in te koken. U kunt ook specerijen, gesnipperde uien,
peterselie, amandelen of gesneden champignons toevoegen.
13
voedsel hoeveelheid minuten opmerkingen
Kip, borststukken 4-5 30 Stomen tot goed gaar en mals
zonder bot
Schelpdieren 454g 10 Stomen tot schelpen openen
Garnalen, 454g 10 Stomen tot ze roze zijn
medium
Vis, filet 227g 10 Stomen tot vis uiteenvalt
Vis, moot 2,5cm dik 15-20 Stomen tot vis uiteenvalt
Vis, hele 340g 15-20 Stomen tot vis uiteenvalt
Kreeftenstaartjes 2-4 20 Stomen tot ze rood zijn
Mosselen 454g 15 Stomen tot schelpen openen
Oesters 6 15 Stomen tot schelpen openen
Sint- 227g 15 Stomen tot ze heet en mals
Jakobsschelpen zijn
voedsel hoeveelheid hoev. vloeistof minuten
in rijstkom
Witte langkorrelige 100g 125ml 25
rijst (bijv. Basmati, 200g 250ml 30
snelkookrijst) 300g 375ml 35
Bruine rijst 100g 125ml 40
200g 250ml 45
300g 375ml 50
Koeskoes 200g 150ml 15-20
warm water
(Havermout) pap 75g 450ml 40 (halverwege
melk/water doorroeren)
Rijstebrij 75g rijst voor 25g griessuiker 80 (na 60 min. roeren
rijsterbrij en 375-500ml en tijdschakelaar opnieuw
melk instellen. Indien nodig
meer water toevoegen)

Documenttranscriptie

Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK www.kenwood.co.uk 56021/3 Nederlands 2-7 8 - 13 Français 14 - 19 Deutsch 20 - 25 Italiano 26 - 31 Português 32 - 38 Español 39 - 44 Dansk 45 - 50 Svenska 51 - 56 Norsk 57 - 62 Suomi 63 - 68 Türkçe 69 - 74 Ïesky 75 - 80 Magyar 81 - 86 Polski 87 - 92 Русский 93 - 99 Ekkgmij 100 - 106 w∂¸´ 107 - 112 UN FO LD English Nederlands Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit veiligheid ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● veiligheid apparaat Dit apparaat produceert stoom waaraan u zich kunt verbranden. Zorg dat u zich niet verbrandt aan de stoom die uit uw stoompan komt, vooral wanneer u de deksel verwijdert. Wees voorzichtig: alle vloeistoffen, onderdelen of condensatie van de stoomkoker zijn erg heet! Draag ovenhandschoenen. Houd kinderen uit de buurt van de stoomkoker en laat het snoer nooit loshangen, zodat een kind eraan kan trekken. Gebruik de stoompan nooit als hij beschadigd is. Laat de pan nakijken of repareren: zie ‘klantenservice’. Dompel de stoomkoker, het snoer of de stekker nooit onder in water – u zou een elektrische schok kunnen krijgen. Houd de regelknoppen schoon en droog. Trek altijd de stekker uit het stopcontact als de stoomkoker niet in gebruik is. Plaats uw stoompan nooit op een fornuis of in een oven. Verplaats uw stoompan nooit als er hete etenswaren of vloeistoffen inzitten. Laat kinderen niet met dit apparaat spelen. Gebruik dit apparaat uitsluitend voor het beoogde huishoudelijke doel. Warm in de stoomkoker geen gekookte rijst op. ● ● 1 2 3 4 voordat u de stekker in het stopcontact steekt Controleer of de stroomvoorziening overeenkomt met de gegevens op de onderzijde van uw stoompan. Deze stoompan voldoet aan EGRichtlijn 89/336/EEC. voordat u de stoompan voor het eerst gaat gebruiken Verwijder alle verpakkingsmaterialen en etiketten. Was de onderdelen; zie ‘onderhoud en reiniging’. Doe het waterreservoir af met een vochtige doek en droog het daarna af. Berg het overbodige stuk snoer op achter in het apparaat. ken uw Kenwood stoompan        deksel rijstkom verwijderbare onderplaten mandringen stoombuis schijf druiplade waterreservoir externe vultrechter onderstel bedieningsknoppen zeef gebruik van uw stoompan ● veiligheid voedsel Zorg dat vlees, vis en zeevruchten goed gaar zijn. Laat deze producten ontdooien voor gebruik. Als u meer dan één mandje gebruikt, moet u vlees, gevogelte en vis in het onderste mandje doen zodat het ongekookte vocht hiervan niet op het onderliggende voedsel kan druppen. ● ● 8 Houd uw stoompan uit de buurt van muren en overhangende kasten: de stoom zou beschadigingen kunnen veroorzaken. Kruid voedsel pas na het stomen. Als er specerijen in het water terecht komen, kan het verwarmingselement beschadigen. Zie de richtlijnen voor bereiding op pagina 12 - 13. 7 Zet het deksel op zijn plaats en steek de stekker in het stopcontact. Het hele display licht op en u hoort de zoemer. (Als het display niet oplicht, drukt u op de START-knop.) 1 Plaats de zeef in het waterreservoir. (Het zorgt dat er geen deeltjes in het element terechtkomen) 2 Giet koud water in het reservoir. Controleer altijd of het waterpeil zich tussen ‘Min’ en ‘Max’ bevindt. (Als het reservoir tot ‘Max’ is gevuld, produceert het stoom gedurende ca. 60 minuten.) ● De stoomkoker is uitgerust met een verwarmingselement met een antikalkaanslaglaagje, zodat de koker langer mee zal gaan en goed zal blijven functioneren. Toch wordt aanbevolen om gefilterd water te gebruiken, afhankelijk van de hardheid van het water. (Kenwood waterfilters zijn overal verkrijgbaar). ● Voeg niets toe aan het water (ook geen zout of peper) - het verwarmingselement zou beschadigd kunnen raken ● Om te voorkomen dat het waterpeil onder ‘Min’ zakt, kunt u het reservoir tijdens het koken bijvullen. Voeg gewoon water toe via de uitwendige vultrechter. Pas ervoor op dat u het reservoir niet te vol doet. 3 Plaats de druiplade op het onderstel, waarbij de hendels over de gleuven in het onderstel passen. 4 Leg de verwijderbare onderplaten, met de rand naar boven, in de bijbehorende mandringen – beide onderdelen zijn genummerd. 5 Plaats de schijf in het midden van plaat 2. 6 Voeg de etenswaren toe, plaats de manden bovenop elkaar op het onderstel: de mand met het laagste nummer onderop en de mand met het hoogste nummer bovenaan . ● uit het menu kiezen Druk op de MENU-knop. Telkens wanneer u op de knop drukt, vertoont het display een van tevoren ingestelde tijd met het aanbevolen gebruik. De keuzes zijn als volgt: 10 minuten WARM HOUDEN (KEEP WARM), dan: schelpdieren 10 minuten, eieren 12 minuten, vis 15 minuten, groente 20 minuten, stukjes kip 35 minuten en rijst 40 minuten. De tijd die op het menu staat weergegeven, kan hoger of lager ingesteld worden met de + (plus) en – (min)-knoppen. Zodra de gewenste tijd is ingesteld, drukt u op de START (I)-knop. Als u het stoomproces wilt stoppen, houdt u de STOP (O)-knop ingedrukt. een tijd instellen Als u een andere tijd dan de weergegeven tijd van 45 minuten wilt kiezen, drukt u op de + (plus) of – (min)-knop om de tijd te verlengen of te verkorten. Zodra de gewenste tijd wordt weergegeven, drukt u op de START-knop. De stoomkoker gaat aan en het kooksymbool begint te knipperen. Als u het stoomproces wilt stoppen, houdt u de STOP-knop ingedrukt. ● het gebruik van de rijstkom Doe water en rijst in de rijstkom. Zet de rijstkom in een mand. (U kunt ook andere etenswaren in de andere manden koken, als u dat wilt). ● 9 Als de tijd/menu is weergegeven, maar nog niet op de START-knop is gedrukt, zal het display na 1 minuut automatisch uitschakelen. Als u het programma opnieuw wilt selecteren, drukt u op de START-knop. De zoemer gaat af wanneer op de START-knop is gedrukt of als de stoomkoker uitschakelt. ● warmhoudfunctie De smaak en de voedingswaarde van gestoomde etenswaren zijn het beste wanneer ze direct worden opgediend. Als u het eten echter korte tijd wilt warm houden, kiest u WARM HOUDEN (KEEP WARM) op het menu en stelt u zo nodig de tijd bij. 8 Trek na gebruik de stekker uit het stopcontact en reinig de stoomkoker. ● ● belangrijk Aan het eind van de kookperiode schakelt de stoomkoker automatisch over op 20 minuten warm houden. Omdat de stoomkoker in deze periode afwisselend aan- en uitgaat, moet u oppassen omdat stoom kan worden geproduceerd wanneer u dat niet verwacht. ● ● Als u de stoomkoker wilt uitschakelen of als u de warmhoudstand wilt annuleren, houdt u de STOP-knop ingedrukt. ● ● ● ● ● ● ● tips voor gebruik Er zal condensatie vanuit het bovenste mandje in het onderste mandje druppen. Zorg er dus voor dat de smaken goed bij elkaar passen. Vocht dat op het druppelplateau achterblijft is geschikt voor het bereiden van soep of bouillon. Let op: dit vocht is erg heet. U kunt de rijstkom ook gebruiken om gerechten in een vloeistof te bereiden (bijv. groenten met een saus of in water gepocheerde vis). Laat ruimte tussen de stukken voedsel en leg dikkere stukken meer aan de buitenkant. Roer halverwege de bereiding door grotere hoeveelheden voedsel. Kleinere hoeveelheden zijn sneller klaar dan grotere hoeveelheden. Stukken voedsel die even groot zijn tegelijk klaar. 1 2 3 4 5 6 10 U kunt, net als bij een gewone oven, voedsel toevoegen terwijl de stoompan al bezig is. Als een bepaald ingrediënt een kortere bereidingstijd heeft, kunt u het later toevoegen. Als u de deksel van de pan tilt, zal er stoom ontsnappen en zal de bereiding langer duren. Het eten zal door blijven koken als uw stoompan uitschakelt, dus haal het direct uit de pan. De bereidingstijden op pagina 12 13 zijn slechts richtlijnen gebaseerd op gebruik van het onderste mandje. Hoe hoger het voedsel in de pan wordt geplaatst, hoe langer de bereiding zal duren. Laat voedsel in het hogere mandje dus 5-10 minuten extra doorstomen. Als het voedsel onvoldoende is gekookt, stel dan opnieuw de tijd in. Mogelijk moet u het reservoir bijvullen. de stoombuis gebruiken Gebruik de stoombuis wanneer u grote hoeveelheden van dezelfde etenswaren, zoals fruit of groente tegelijkertijd wilt koken. Plaats gelijke hoeveelheden van dezelfde etenswaren in elke mand. (Zo mogelijk moet het eten in stukjes van dezelfde grootte gesneden zijn). Volg stappen 1 t/m 4 van ‘uw stoomkoker gebruiken’. Plaats de geassembleerde onderplaat met nummer 1 in de stoomkoker. Plaats de stoombuis rechtop in het midden van de onderste onderlaag. Plaats daarna geassembleerde onderlaag 2 over de stoombuis. Wanneer u de stoombuis gebruikt, moet de schijf worden verwijderd. Plaats geassembleerde onderlaag 3 daarbovenop. Zet het deksel op zijn plaats. belangrijk De stoombuis moet met de drie manden tegelijkertijd worden gebruikt. onderhoud en reiniging klantenservice ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● 1 2 3 4 Voordat u de stoompan gaat reinigen, moet u hem altijd uitschakelen, de stekker uit het stopcontact halen en alle onderdelen laten afkoelen. Dompel het onderstel van uw stoompan nooit in water en zorg dat het snoer en de stekker niet nat worden. ● ● reiniging van het waterreservoir Leeggieten, met warm water spoelen en dan drogen. reiniging van de buitenzijde Met een vochtige doek afvegen en dan drogen. overige onderdelen Afwassen en -drogen. Was de onderdelen niet in de vaatwasmachine. Opslag: nestel de geassembleerde manden in elkaar, te beginnen met de mand met het hoogste nummer en eindigend met mand nummer 1. Berg het overbodige stuk snoer op achter in de stoomkoker. ontkalken Als u de kalkaanslag verwijdert, wordt de stoomkracht groter en gaat uw stoomkoker langer mee. Giet heldere azijn in het reservoir tot ‘Min’. Gebruik geen ontkalker. Installeer de druiplade, de geassembleerde manden en het deksel. Steek de stekker in het stopcontact en stel de timer in op 20-25 minuten. Zorg voor goede ventilatie in het vertrek. Trek de stekker uit het stopcontact, als de azijn overloopt. Haal de stekker uit het stopcontact en wanneer de stoomkoker is afgekoeld, giet u de azijn weg en spoelt u het reservoir enkele malen met water uit. Was de druiplade, de mandringen, de onderplaten en het deksel. 11 Als het snoer beschadigd is, moet het om veiligheidsredenen vervangen worden door KENWOOD of een erkende KENWOOD reparateur. Als u hulp nodig heeft met: het gebruik van uw stoompan, of onderhoud of onderdelen neem dan contact op met de winkel waar u uw stoompan gekocht heeft. richtlijnen voor bereiding ● ● ● Deze kooktijden zijn slechts richtlijnen, op basis van het gebruik van de laagste mand. Lees ‘veiligheid voedsel’ op pagina 8 en ‘tips voor gebruik’ op pagina 10. groenten Maak groenten schoon voordat u ze gaat bereiden. Verwijder stengels en schil de groenten indien gewenst. groente Asperges Bonen, groen Pronkbonen voorbereiding Schillen Schillen Schillen en in plakjes snijden Broccoli 454g In roosjes verdelen Spruiten 454g Schillen en onderkant afsnijden Kool 1 kleine Schaven Wortels 454g In plakjes snijden Bloemkool 1 middelmaat In roosjes verdelen Courgettes 454g In plakjes snijden Selderij 1 stronk In plakjes snijden Prei 3-4 stuks In plakjes snijden Peultjes 227g Schillen Champignons 454g Schoonvegen Pastinaak 454g In blokjes of plakjes snijden Erwten 454g Doppen Aardappels, nieuwe 454g Schoonvegen eieren Koken* of pocheren hoeveelheid 454g 454g 454g voorbereiding Gebruik een kopje of bakje voor het pocheren minuten 15 15-20 15-20 20 25 25 20 25 15 15 15 15 10 15 15 30 minuten zacht: 10-12 hard: 15-20 * Wanneer u eieren kookt, legt u ze in de ingebouwde eierhouders in de onderplaten. 12 richtlijnen voor bereiding vervolg ● vis en gevogelte Doe de mandjes niet te vol. voedsel hoeveelheid Kip, borststukken 4-5 zonder bot Schelpdieren 454g Garnalen, 454g medium Vis, filet 227g Vis, moot 2,5cm dik Vis, hele 340g Kreeftenstaartjes 2-4 Mosselen 454g Oesters 6 Sint227g Jakobsschelpen ● minuten 30 opmerkingen Stomen tot goed gaar en mals 10 10 Stomen tot schelpen openen Stomen tot ze roze zijn 10 15-20 15-20 20 15 15 15 Stomen tot vis uiteenvalt Stomen tot vis uiteenvalt Stomen tot vis uiteenvalt Stomen tot ze rood zijn Stomen tot schelpen openen Stomen tot schelpen openen Stomen tot ze heet en mals zijn graanproducten Als u gebruik maakt van de rijstkom, moet u toch water in het reservoir doen. U kunt de rijstkom echter ook met een andere vloeistof vullen, bijvoorbeeld wijn of bouillon, om de rijst in te koken. U kunt ook specerijen, gesnipperde uien, peterselie, amandelen of gesneden champignons toevoegen. voedsel hoeveelheid hoev. vloeistof in rijstkom Witte langkorrelige 100g 125ml rijst (bijv. Basmati, 200g 250ml snelkookrijst) 300g 375ml Bruine rijst 100g 125ml 200g 250ml 300g 375ml Koeskoes 200g 150ml warm water (Havermout) pap 75g 450ml melk/water Rijstebrij 75g rijst voor 25g griessuiker rijsterbrij en 375-500ml melk 13 minuten 25 30 35 40 45 50 15-20 40 (halverwege doorroeren) 80 (na 60 min. roeren en tijdschakelaar opnieuw instellen. Indien nodig meer water toevoegen)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115

Kenwood FS 560 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor