COOK@HOME

Russell Hobbs COOK@HOME, 19790-56 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Russell Hobbs COOK@HOME Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
14
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en
ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en
verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of
kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed
geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen
niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd
worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd
het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van
jonger dan 8 jaar.
2 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een
technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden
om eventuele risico’s te vermijden.
` Dompel het apparaat niet onder in vloeistof.
¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
3 U moet gedroogde bonen (bijv. bruine bonen) voor ten minste 10 minuten koken, voordat u
ze toevoegt aan de langzame koker. Ze zijn giftig indien ze rauw zijn of te kort gekookt.
4 Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het apparaat.
5 Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop.
6 Plaats geen hete kookpan op een koud oppervlak of in koud water, het kan breken.
7 Gebruik de kookpan niet met andere apparaten.
8 Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet gebruikt wordt, verplaatst of
gereinigd wordt.
9 Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken.
10 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze
gebruiksaanwijzing worden beschreven.
11 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
C DE VOORDELEN VAN LANGZAAM KOKEN
gezondheid De zachte manier van koken vermindert de schade aan vitaminen en houdt
meer van de voedingsstoffen en smaak vast.
zuinig Langdurig en langzaam koken kan de goedkopere, taaiere soorten vlees
zachter maken, en gebruikt slechts een kwart van de energie van de kleine
ring op de gemiddelde kookplaat.
gemak Bereid de ingrediënten de nacht van te voren voor, plaats ze in de langzame
koker voordat u weggaat en u heeft een heerlijke maaltijd op u wachten
wanneer u thuiskomt.
15
C TEMPERATUURREGELAAR
0 uit
1 Voor traditioneel langzaam koken.
2 Voor “snel koken”, door het apparaat als een elektrische kookpan te gebruiken.
O Voor het warm houden van eten na het koken.
C ALGEMEEN
1 Ontdooi bevroren voedsel volledig, voordat u het aan de kookpan toegevoegd.
2 Bewaar ingrediënten die van te voren zijn voorbereid (bijv. de nacht van te voren) in bakjes in
de koelkast. Plaats de langzame koker of de kookpot niet in de koelkast.
vlees
3 Tijdens het braden lekken en verdampen de sappen niet weg, waardoor de smaak en
voedingswaarde bewaard blijft. Het formaat en de vorm van het gewricht, de kwaliteit en de
verhouding tussen mager vlees, vet en bot; hebben allemaal invloed op de kooktijden.
Ervaring zal u spoedig helpen bij het bepalen van deze tijden.
4 Vermijd eten dat voor een groot gedeelte uit vet bestaat, of verwijder het overtollige vet.
kip
5 Was en droog de kip, en kruid de kip van binnen en van buiten.
6 Maak de huid bruin in zijn eigen vet of een beetje bakolie, in een grote braadpan.
vis
7 Om smaak en textuur te behouden moet vis niet voor langere periodes gekookt worden.
8 Smeer de bodem van de kookpot in met boter of margarine.
9 Maak de vis schoon, snij hem bij en was hem schoon. Droog en plaats in de kookpot.
10 Breng kruiden toe, besprenkel met citroensap en voeg hete jus en water of wijn toe.
11 Plaats kleine stukjes boter over de vis en kook op de lage stand (1) voor 2-3 uren.
groenten
12 Snel gekookte groenten zoals bevroren doperwten en suikermaïs moeten ontdooid worden,
en vervolgens een half uur voor het einde van het koken worden toegevoegd
13 Wortelgroenten, knollen en bollen (wortels, aardappelen, uien) moeten veel langer koken
dan vlees, snij ze daarom in plakjes, stokjes of blokjes van 5 mm dik en bak ze voorzichtig
voor 2-3 minuten voordat u ze aan de kookpot toevoegt.
peulvruchten (bonen, doperwten en linzen)
, U moet gedroogde bonen (bijv. bruine bonen) voor ten minste 10 minuten koken, voordat u
ze toevoegt aan de langzame koker. Ze zijn giftig indien ze rauw zijn of te kort gekookt.
14 Week gedroogde doperwten en bonen voor 8 uur (of 's nachts) voor ze te koken, zodat ze
eerste zachter worden.
15 U hoeft linzen niet een nacht te laten weken.
16 Voeg bij het koken van rijst ten minste 150 ml kookvocht toe voor elke 100 g rijst. Wij hebben
geconstateerd dat “snelkookrijst” de beste resultaten geeft.
17 Pasta wordt te zacht bij langzaam koken. Indien uw recept pasta vereist, roer het 30-40
minuten voor het einde van het koken in de kookpot.
soep
18 Lekkere, zelfgemaakte soep kunt u de hele dag of 's nachts laten sudderen.
19 Geef het vlees en de groenten een bruin randje in een pan.
20 Indien het nodig is om het aan te dikken, roer er wat bloem of maïzena door heen, en voeg
vervolgens geleidelijk aan jus toe.
instructies
afbeeldingen
0 uit
1 laag
2 hoog
O warmhouden
3 lampje
4 temperatuurregelaar
5 dekselknop
6 deksel
7 kookpot
8 handvat
` vaatwasmachinebestendig
16
21 Laat het koken, kruid naar smaak en breng over naar de kookpot.
22 Voeg geen melk toe, tot een half uur voor het koken. Crème of eigeel kan worden
toegevoegd kort voor het serveren.
pudding
23 Gebruik een hittebestendige puddingvorm, die in de kookpot past zonder de zijkanten aan
te raken.
24 Vul de kookpot met genoeg water om de vorm halverwege te vullen.
paté
25 Bereid de paté voor zoals in het recept wordt beschreven, en gebruik de kookpot als een
waterbad die voorzichtige de gelijke temperatuur levert die dit gerecht nodig heeft.
C VOORBEREIDING
26 Bepaal wanneer u wilt eten, en vervolgens wanneer u wilt beginnen met koken.
27 Indien u om 6 uur 's avonds wilt eten en wilt beginnen om 8 uur 's ochtends, moet u een
recept zoeken dat zo'n 10 uur duurt om voor te bereiden.
28 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
C VOORVERWARMEN
29 Zet de temperatuurregelaar op 0.
30 Plaats de kookpot in het apparaat en plaats het deksel.
31 Steek de stekker in het stopcontact.
32 Stel de temperatuurinstelling in op 2 en laat het apparaat 20 minuten voorverwarmen.
33 Het lampje zal oplichten.
C BRUIN KOKEN
34 Tijdens het opwarmen van de kookpot:
35 Geef het vlees en de groenten een bruin randje in een pan.
36 Kook het kookvocht in een pan.
C VULLEN
37 Wanneer de kookpot is opgewarmd:
38 Gebruik de knop om het deksel te verwijderen.
39 Plaats de ingrediënten in de kookpot en voeg vervolgens het kokende kookvocht toe.
40 Plaats het deksel terug.
41 Stel de temperatuurinstelling in op 1 voor traditioneel langzaam koken of stel in op 2, indien
u het gebruikt als een elektrische kookpan.
C KLAAR?
42 Zet de temperatuurregelaar op 0.
43 Het lampje zal uitgaan.
44 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
45 Gebruik de knop om het deksel te verwijderen.
46 Verwijder al het eten uit de kookpot.
47 Indien u de kookpot niet onmiddellijk gaat schoonmaken vult u hem met warmwater, om
het aanbakken van voedselresten door de resterende hitte te voorkomen.
C ZORG EN ONDERHOUD
48 Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
49 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
50 Was het deksel en de kookpot in heet water met zeep, gebruik een doek of een spons en
spoel en droog hem grondig af.
51 U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen.
52 Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten
beïnvloeden.
17
53 De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het
apparaat.
54 Laat de buitenkant niet weken in water. De basis is waterdoorlatend en zal water in zich
opnemen, waardoor de kookpot zou kunnen breken.
55 Na enkele tijd in gebruik kan het glazuur van de kookpot “haarscheuren” ontwikkelen, een
netwerk van kleine scheurtjes. Deze markering is slechts op het oppervlak en beïnvloedt de
werking van de langzame koker niet. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.
1/84