Russell Hobbs 19790-56 Handleiding

Categorie
Langzame fornuizen
Type
Handleiding
14
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene.
Het apparaat dient steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden.
2 Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer,
in de buurt van water of in de open lucht.
3 Raak hete oppervlakken niet aan. Gebruik de handgreep en de knop van het deksel.
4 U moet gedroogde bonen (bijv. bruine bonen) voor ten minste 10 minuten koken, voordat u
ze toevoegt aan de langzame koker. Ze zijn giftig indien ze rauw zijn of te kort gekookt.
5 Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het toestel.
6 Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop.
7 Plaats geen hete kookpan op een koud oppervlak of in koud water, het kan breken.
8 Gebruik de kookpan niet met andere apparaten.
9 Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe tijdschakelaar of een
afstandsbedieningssysteem.
10 Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet gebruikt wordt, verplaatst of
gereinigd wordt.
11 Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken.
12 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze
gebruiksaanwijzing worden beschreven.
13 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
14 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander
deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
C DE VOORDELEN VAN LANGZAAM KOKEN
gezondheid De zachte manier van koken vermindert de schade aan vitaminen en
houdt meer van de voedingsstoffen en smaak vast.
zuinig Langdurig en langzaam koken kan de goedkopere, taaiere soorten vlees
zachter maken, en gebruikt slechts een kwart van de energie van de
kleine ring op de gemiddelde kookplaat.
gemak Bereid de ingrediënten de nacht van te voren voor, plaats ze in de
langzame koker voordat u weggaat en u heeft een heerlijke maaltijd op
u wachten wanneer u thuiskomt.
C TEMPERATUURREGELAAR
0 uit
1 Voor traditioneel langzaam koken.
2 Voor “snel koken”, door het toestel als een elektrische kookpan te gebruiken.
O Voor het warm houden van eten na het koken.
C ALGEMEEN
1 Ontdooi bevroren voedsel volledig, voordat u het aan de kookpan toegevoegd.
2 Bewaar ingrediënten die van te voren zijn voorbereid (bijv. de nacht van te voren) in bakjes in
de koelkast. Plaats de langzame koker of de kookpot niet in de koelkast.
15
vlees
3 Tijdens het braden lekken en verdampen de sappen niet weg, waardoor de smaak en
voedingswaarde bewaard blijft. Het formaat en de vorm van het gewricht, de kwaliteit en de
verhouding tussen mager vlees, vet en bot; hebben allemaal invloed op de kooktijden.
Ervaring zal u spoedig helpen bij het bepalen van deze tijden.
4 Vermijd eten dat voor een groot gedeelte uit vet bestaat, of verwijder het overtollige vet.
kip
5 Was en droog de kip, en kruid de kip van binnen en van buiten.
6 Maak de huid bruin in zijn eigen vet of een beetje bakolie, in een grote braadpan.
vis
7 Om smaak en textuur te behouden moet vis niet voor langere periodes gekookt worden.
8 Smeer de bodem van de kookpot in met boter of margarine.
9 Maak de vis schoon, snij hem bij en was hem schoon. Droog en plaats in de kookpot.
10 Breng kruiden toe, besprenkel met citroensap en voeg hete jus en water of wijn toe.
11 Plaats kleine stukjes boter over de vis en kook op de lage stand (1) voor 2-3 uren.
groenten
12 Snel gekookte groenten zoals bevroren doperwten en suikermaïs moeten ontdooid worden,
en vervolgens een half uur voor het einde van het koken worden toegevoegd
13 Wortelgroenten, knollen en bollen (wortels, aardappelen, uien) moeten veel langer koken
dan vlees, snij ze daarom in plakjes, stokjes of blokjes van 5 mm dik en bak ze voorzichtig
voor 2-3 minuten voordat u ze aan de kookpot toevoegt.
peulvruchten (bonen, doperwten en linzen)
, U moet gedroogde bonen (bijv. bruine bonen) voor ten minste 10 minuten koken, voordat u
ze toevoegt aan de langzame koker. Ze zijn giftig indien ze rauw zijn of te kort gekookt.
14 Week gedroogde doperwten en bonen voor 8 uur (of 's nachts) voor ze te koken, zodat ze
eerste zachter worden.
15 U hoeft linzen niet een nacht te laten weken.
16 Voeg bij het koken van rijst ten minste 150 ml kookvocht toe voor elke 100 g rijst. Wij hebben
geconstateerd dat “snelkookrijst” de beste resultaten geeft.
17 Pasta wordt te zacht bij langzaam koken. Indien uw recept pasta vereist, roer het 30-40
minuten voor het einde van het koken in de kookpot.
soep
18 Lekkere, zelfgemaakte soep kunt u de hele dag of 's nachts laten sudderen.
19 Geef het vlees en de groenten een bruin randje in een pan.
20 Indien het nodig is om het aan te dikken, roer er wat bloem of maïzena door heen, en voeg
vervolgens geleidelijk aan jus toe.
21 Laat het koken, kruid naar smaak en breng over naar de kookpot.
22 Voeg geen melk toe, tot een half uur voor het koken. Crème of eigeel kan worden
toegevoegd kort voor het serveren.
pudding
23 Gebruik een hittebestendige puddingvorm, die in de kookpot past zonder de zijkanten aan
te raken.
24 Vul de kookpot met genoeg water om de vorm halverwege te vullen.
instructies
afbeeldingen
0 uit
1 laag
2 hoog
O warmhouden
3 lampje
4 temperatuurregelaar
5 dekselknop
6 deksel
7 kookpot
8 handvat
voorzichtig
heet oppervlak
16
paté
25 Bereid de paté voor zoals in het recept wordt beschreven, en gebruik de kookpot als een
waterbad die voorzichtige de gelijke temperatuur levert die dit gerecht nodig heeft.
C VOORBEREIDING
26 Bepaal wanneer u wilt eten, en vervolgens wanneer u wilt beginnen met koken.
27 Indien u om 6 uur 's avonds wilt eten en wilt beginnen om 8 uur 's ochtends, moet u een
recept zoeken dat zo'n 10 uur duurt om voor te bereiden.
28 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
C VOORVERWARMEN
29 Zet de temperatuurregelaar op 0.
30 Plaats de kookpot in het toestel en plaats het deksel.
31 Steek de stekker in het stopcontact.
32 Stel de temperatuurinstelling in op 2 en laat het toestel 20 minuten voorverwarmen.
33 Het lampje zal oplichten.
C BRUIN KOKEN
34 Tijdens het opwarmen van de kookpot:
35 Geef het vlees en de groenten een bruin randje in een pan.
36 Kook het kookvocht in een pan.
C VULLEN
37 Wanneer de kookpot is opgewarmd:
38 Gebruik de knop om het deksel te verwijderen.
39 Plaats de ingrediënten in de kookpot en voeg vervolgens het kokende kookvocht toe.
40 Plaats het deksel terug.
41 Stel de temperatuurinstelling in op 1 voor traditioneel langzaam koken of stel in op 2, indien
u het gebruikt als een elektrische kookpan.
C KLAAR?
42 Zet de temperatuurregelaar op 0.
43 Het lampje schakelt uit.
44 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
45 Gebruik de knop om het deksel te verwijderen.
46 Verwijder al het eten uit de kookpot.
47 Indien u de kookpot niet onmiddellijk gaat schoonmaken vult u hem met warmwater, om het
aanbakken van voedselresten door de resterende hitte te voorkomen.
C ZORG EN ONDERHOUD
48 Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat volledig afkoelen, voordat u hem
reinigt en opbergt.
49 Was het deksel en de kookpot in heet water met zeep, gebruik een doek of een spons en
spoel en droog hem grondig af.
50 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
51 Laat de buitenkant niet weken in water. De basis is waterdoorlatend en zal water in zich
opnemen, waardoor de kookpot zou kunnen breken.
52 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
53 Plaats geen enkel onderdeel van het apparaat in de vaatwasmachine.
54 Na enkele tijd in gebruik kan het glazuur van de kookpot “haarscheuren” ontwikkelen, een
netwerk van kleine scheurtjes. Deze markering is slechts op het oppervlak en beïnvloedt de
werking van de langzame koker niet. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken.
17
H MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden
teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled.

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: 1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene. Het apparaat dient steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden. 2 Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer, in de buurt van water of in de open lucht. 3 Raak hete oppervlakken niet aan. Gebruik de handgreep en de knop van het deksel. 4 U moet gedroogde bonen (bijv. bruine bonen) voor ten minste 10 minuten koken, voordat u ze toevoegt aan de langzame koker. Ze zijn giftig indien ze rauw zijn of te kort gekookt. 5 Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het toestel. 6 Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop. 7 Plaats geen hete kookpan op een koud oppervlak of in koud water, het kan breken. 8 Gebruik de kookpan niet met andere apparaten. 9 Dit apparaat mag niet bediend worden met een externe tijdschakelaar of een afstandsbedieningssysteem. 10 Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet gebruikt wordt, verplaatst of gereinigd wordt. 11 Gebruik alleen de bijgeleverde toebehoren of hulpstukken. 12 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. 13 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. 14 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik C DE VOORDELEN VAN LANGZAAM KOKEN gezondheid De zachte manier van koken vermindert de schade aan vitaminen en houdt meer van de voedingsstoffen en smaak vast. zuinig Langdurig en langzaam koken kan de goedkopere, taaiere soorten vlees zachter maken, en gebruikt slechts een kwart van de energie van de kleine ring op de gemiddelde kookplaat. gemak Bereid de ingrediënten de nacht van te voren voor, plaats ze in de langzame koker voordat u weggaat en u heeft een heerlijke maaltijd op u wachten wanneer u thuiskomt. C TEMPERATUURREGELAAR 0 uit 1 Voor traditioneel langzaam koken. 2 Voor “snel koken”, door het toestel als een elektrische kookpan te gebruiken. O Voor het warm houden van eten na het koken. C ALGEMEEN 1 Ontdooi bevroren voedsel volledig, voordat u het aan de kookpan toegevoegd. 2 Bewaar ingrediënten die van te voren zijn voorbereid (bijv. de nacht van te voren) in bakjes in de koelkast. Plaats de langzame koker of de kookpot niet in de koelkast. 14 0 uit 1 laag 2 hoog O warmhouden 3 lampje 4 temperatuurregelaar 5 dekselknop 6 deksel 7 kookpot 8 handvat voorzichtig heet oppervlak vlees 3 Tijdens het braden lekken en verdampen de sappen niet weg, waardoor de smaak en voedingswaarde bewaard blijft. Het formaat en de vorm van het gewricht, de kwaliteit en de verhouding tussen mager vlees, vet en bot; hebben allemaal invloed op de kooktijden. Ervaring zal u spoedig helpen bij het bepalen van deze tijden. 4 Vermijd eten dat voor een groot gedeelte uit vet bestaat, of verwijder het overtollige vet. kip 5 Was en droog de kip, en kruid de kip van binnen en van buiten. 6 Maak de huid bruin in zijn eigen vet of een beetje bakolie, in een grote braadpan. vis 7 Om smaak en textuur te behouden moet vis niet voor langere periodes gekookt worden. 8 Smeer de bodem van de kookpot in met boter of margarine. 9 Maak de vis schoon, snij hem bij en was hem schoon. Droog en plaats in de kookpot. 10 Breng kruiden toe, besprenkel met citroensap en voeg hete jus en water of wijn toe. 11 Plaats kleine stukjes boter over de vis en kook op de lage stand (1) voor 2-3 uren. groenten 12 Snel gekookte groenten zoals bevroren doperwten en suikermaïs moeten ontdooid worden, en vervolgens een half uur voor het einde van het koken worden toegevoegd 13 Wortelgroenten, knollen en bollen (wortels, aardappelen, uien) moeten veel langer koken dan vlees, snij ze daarom in plakjes, stokjes of blokjes van 5 mm dik en bak ze voorzichtig voor 2-3 minuten voordat u ze aan de kookpot toevoegt. peulvruchten (bonen, doperwten en linzen) , U moet gedroogde bonen (bijv. bruine bonen) voor ten minste 10 minuten koken, voordat u ze toevoegt aan de langzame koker. Ze zijn giftig indien ze rauw zijn of te kort gekookt. 14 Week gedroogde doperwten en bonen voor 8 uur (of 's nachts) voor ze te koken, zodat ze eerste zachter worden. 15 U hoeft linzen niet een nacht te laten weken. 16 Voeg bij het koken van rijst ten minste 150 ml kookvocht toe voor elke 100 g rijst. Wij hebben geconstateerd dat “snelkookrijst” de beste resultaten geeft. 17 Pasta wordt te zacht bij langzaam koken. Indien uw recept pasta vereist, roer het 30-40 minuten voor het einde van het koken in de kookpot. soep 18 Lekkere, zelfgemaakte soep kunt u de hele dag of 's nachts laten sudderen. 19 Geef het vlees en de groenten een bruin randje in een pan. 20 Indien het nodig is om het aan te dikken, roer er wat bloem of maïzena door heen, en voeg vervolgens geleidelijk aan jus toe. 21 Laat het koken, kruid naar smaak en breng over naar de kookpot. 22 Voeg geen melk toe, tot een half uur voor het koken. Crème of eigeel kan worden toegevoegd kort voor het serveren. pudding 23 Gebruik een hittebestendige puddingvorm, die in de kookpot past zonder de zijkanten aan te raken. 24 Vul de kookpot met genoeg water om de vorm halverwege te vullen. 15 instructies afbeeldingen paté 25 Bereid de paté voor zoals in het recept wordt beschreven, en gebruik de kookpot als een waterbad die voorzichtige de gelijke temperatuur levert die dit gerecht nodig heeft. C VOORBEREIDING 26 Bepaal wanneer u wilt eten, en vervolgens wanneer u wilt beginnen met koken. 27 Indien u om 6 uur 's avonds wilt eten en wilt beginnen om 8 uur 's ochtends, moet u een recept zoeken dat zo'n 10 uur duurt om voor te bereiden. 28 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. C VOORVERWARMEN 29 Zet de temperatuurregelaar op 0. 30 Plaats de kookpot in het toestel en plaats het deksel. 31 Steek de stekker in het stopcontact. 32 Stel de temperatuurinstelling in op 2 en laat het toestel 20 minuten voorverwarmen. 33 Het lampje zal oplichten. C BRUIN KOKEN 34 Tijdens het opwarmen van de kookpot: 35 Geef het vlees en de groenten een bruin randje in een pan. 36 Kook het kookvocht in een pan. C VULLEN 37 Wanneer de kookpot is opgewarmd: 38 Gebruik de knop om het deksel te verwijderen. 39 Plaats de ingrediënten in de kookpot en voeg vervolgens het kokende kookvocht toe. 40 Plaats het deksel terug. 41 Stel de temperatuurinstelling in op 1 voor traditioneel langzaam koken of stel in op 2, indien u het gebruikt als een elektrische kookpan. C KLAAR? 42 Zet de temperatuurregelaar op 0. 43 Het lampje schakelt uit. 44 Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact. 45 Gebruik de knop om het deksel te verwijderen. 46 Verwijder al het eten uit de kookpot. 47 Indien u de kookpot niet onmiddellijk gaat schoonmaken vult u hem met warmwater, om het aanbakken van voedselresten door de resterende hitte te voorkomen. C ZORG EN ONDERHOUD 48 Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat volledig afkoelen, voordat u hem reinigt en opbergt. 49 Was het deksel en de kookpot in heet water met zeep, gebruik een doek of een spons en spoel en droog hem grondig af. 50 Gebruik geen schuursponsjes of staalwol. 51 Laat de buitenkant niet weken in water. De basis is waterdoorlatend en zal water in zich opnemen, waardoor de kookpot zou kunnen breken. 52 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. 53 Plaats geen enkel onderdeel van het apparaat in de vaatwasmachine. 54 Na enkele tijd in gebruik kan het glazuur van de kookpot “haarscheuren” ontwikkelen, een netwerk van kleine scheurtjes. Deze markering is slechts op het oppervlak en beïnvloedt de werking van de langzame koker niet. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. 16 H MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. 17
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Russell Hobbs 19790-56 Handleiding

Categorie
Langzame fornuizen
Type
Handleiding