Tefal sw 6020 avante de handleiding

Categorie
Raclettes
Type
de handleiding
Nederlands
Plaats het apparaat op een stevige ondergrond: vermijd een zachte
ondergrond, zoals een plastic tafelkleed.
Plaats het apparaat niet op of in de buurt van gladde of warme
oppervlakken en laat het snoer nooit boven een warmtebron hangen
(kookplaat, gasfornuis, enzovoorts).
Open het apparaat.
Verwijder alle verpakkingsmateriaal, plakstrips of eventuele accessoires,
zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het apparaat.
Plaats het apparaat nooit op een kwetsbare ondergrond (glazen tafel,
tafellaken, geverfde meubels, enz.)
Installatie
Fijn dat u hebt gekozen voor dit product. Dit apparaat is uitsluitend
bestemd voor huishoudelijk gebruik. Lees de instructies in deze
gebruiksaanwijzing aandachtig door en houd ze bij de hand.
Ten behoeve van uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke
normen en voorschriften (richtlijnen voor laagspanning, elektromagnetische
compatibiliteit, materialen die met voedingsmiddelen in contact komen,
milieu…).
Wij behouden ons het recht voor de kenmerken of onderdelen van onze
producten op elk gewenst moment te wijzigen in het belang van de
consument.
Voor een kind kan zelfs een lichte verbranding ernstige gevolgen hebben.
Leer uw opgroeiende kinderen op te passen voor hete apparaten die zich
in een keuken kunnen bevinden.
Als het apparaat gebruikt wordt terwijl er kinderen bij zijn:
• Gebruik het apparaat altijd onder toezicht van een volwassene.
• Raak de hete oppervlakken van het apparaat nooit aan.
• Laat het apparaat nooit aangesloten op de netstroom als het niet wordt
gebruikt.
In geval van een ongeluk: behandel de brandwond onmiddellijk met koud
water en raadpleeg zo nodig een arts.
Voorkomen van ongelukken in het huishouden
Sluit het apparaat.
Rol het snoer helemaal uit.
De elektrische installatie moet geschikt zijn voor het vermogen en de
spanning die op het apparaat staan aangegeven.
Sluit het apparaat alleen aan op een geaard stopcontact.
Indien een verlengsnoer moet worden gebruikt:
- moet dit zijn voorzien van een aardaansluiting;
- moet u ervoor zorgen dat niemand over het snoer kan struikelen.
Als het netsnoer beschadigd is, moet het worden vervangen door de
fabrikant, de aftersales-service van de fabrikant of een persoon met een
vergelijkbare bevoegdheid, teneinde elk risico te vermijden.
Steek de stekker van het netsnoer in het stopcontact. Het rode
indicatielampje gaat branden.
Bij het eerste gebruik kan het apparaat enige geur of rook afgeven. Dit is
normaal.
Laat het apparaat opwarmen: zodra de baktemperatuur is bereikt, gaat het
groene indicatielampje branden.
Aansluiten en voorverwarmen
1
2
Afhankelijk van het model kunt u verschillende
bakplaten gebruiken.
• De platen verwijderen:
Houd de platen aan weerszijden vast aan de
grepen en druk op de ontgrendelknop.
• De platen terugplaatsen:
Houd de plaat schuin in de gleuf onder de aanslag.
Druk op de plaat om deze te vergrendelen.
Veeg de platen voor het eerste gebruik schoon met
keukenpapier waarop een beetje bakolie is
aangebracht. Verwijder de overtollige olie met een
schoon stuk keukenpapier.
Zorg dat het apparaat is afgekoeld en dat de stekker
uit het stopcontact is gehaald voordat u de platen
verwisselt.
Keuze van bakplaten
Nederlands
Trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
Laat het apparaat in geopende stand afkoelen.
Maak de platen en de buitenkant van het apparaat schoon met een
sponsje en wat afwasmiddel. De platen zijn vaatwasserbestendig.
Gebruik geen metalen schuursponsje of schuurmiddel.
Dompel het apparaat of het netsnoer nooit onder in water.
Na gebruik
U kunt het apparaat verticaal wegzetten zodat het minder ruimte inneemt.
Sluit het apparaat en vergrendel het met de sluiting.
Rol het snoer op in de hiervoor bestemde ruimte.
Opbergen
Help het milieu een handje!
Het apparaat bevat een groot aantal waardevolle of
herbruikbare materialen. Lever deze materialen in bij een
verzamelpunt zodat ze verder verwerkt kunnen worden.
Milieu
Breng de tostiplaten aan.
Leg de sneetjes brood in de uitsparingen van de platen.
Sluit het apparaat en druk de grepen aan om de sneetjes brood goed vast te
klemmen.
Laat het brood 3 à 4 minuten roosteren tot de gewenste bruiningsgraad is
bereikt.
Tosti met ham en kaas
• 4 sneetjes brood • 20 g boter • 70 g kaas (bijv. gruyère) • 1 plak gekookte ham • peper
Besmeer de sneetjes brood aan de buitenkant met boter. Snijd de kaas in
dunne plakken en leg de helft op twee sneetjes brood. Leg hierop een halve
plak ham en wat peper. Leg hier bovenop de rest van de kaas en de twee
andere sneetjes brood.
Tosti Virginia
• 4 sneetjes brood • 20 g boter • 1 kleine ui • bieslook • 4 eetlepels goed uitgelekte
kwark • 1 eetlepel room • zout • paprikapoeder
Besmeer de sneetjes brood aan de buitenkant met boter. Pel de ui en hak
deze fijn. Was de bieslook en knip deze met een schaar in kleine stukjes.
Meng in een schaal de ui en bieslook met de kwark, de room, een snufje zout
en een halve theelepel paprikapoeder. Bedek twee sneetjes brood met het
mengsel en leg de andere twee sneetjes er bovenop.
Tosti-dessert
• 4 sneetjes brood • 20 g boter • 2 repen pure chocolade • halve banaan
Besmeer de sneetjes brood aan de buitenkant met boter. Leg op twee
sneetjes brood twee stukjes chocolade, de in schijfjes gesneden banaan en
nog twee stukjes chocolade. Leg hier bovenop de andere twee sneetjes
brood.
Tosti's
Nederlands
Breng de wafelplaten aan.
Giet het wafelbeslag op de platen; zorg dat elke uitsparing is gevuld en dat
het beslag niet uit de uitsparingen loopt. Laat het wafelbeslag ongeveer
4 minuten bakken tot de gewenste bruiningsgraad is bereikt.
Maak het apparaat niet open terwijl de wafels worden bereid. Leg de wafels
op een plaat en wacht 1 minuut alvorens ze te nuttigen: daardoor worden de
wafels krokanter.
Chocoladewafels
• 2 kopjes pannenkoek- of wafelbeslag • 3 eetlepels ongezoete cacao • 2 eetlepels
suiker • 1/4 kopje chocoladehagel • 1/3 kopje fijngehakte nootjes • 1 1/2 kopje melk
• 1/3 kopje plantaardige olie • 2 grote eieren • 1/2 theelepel vanille-extract
Meng in een grote kom het pannenkoekbeslag, de cacao, de suiker, de
chocolade en de nootjes naar eigen smaak. Meng in een andere kom de melk,
de olie, de eieren en de vanille. Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan het
pannenkoekbeslag en roer alles goed door elkaar. Laat het beslag 5 minuten
rusten. Giet de gewenste hoeveelheid beslag in het apparaat. Laat het beslag
bakken tot er geen stoom meer vrijkomt. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
Serveer de wafels met slagroom en chocoladesiroop. Voor ongeveer
12 wafels.
Wafels met bananen en pecannoten
• 2 zeer rijpe en gepelde bananen • 1 kopje melk • 2 eetlepels plantaardige olie
• 1 groot ei • 1/2 theelepel vanille-extract • 2 kopjes pannenkoek- of wafelbeslag
• 1/4 kopje fijngehakte pecannoten
Meng in een grote kom de bananen, de melk, de olie, het ei en de vanille.
Meng de noten goed door het pannenkoek- of wafelbeslag. Laat het beslag
5 minuten rusten. Giet de gewenste hoeveelheid beslag in het apparaat. Laat
het beslag bakken tot er geen stoom meer vrijkomt. Dit duurt ongeveer
4 minuten. Serveer de wafels met ahornsiroop. Voor ongeveer 12 wafels.
Wafels met havervlokken, appels en kaneel
• 2 kopjes pannenkoek- of wafelbeslag • 1/4 kopje (snelkook-)havervlokken
• 2 eetlepels suiker • 1 theelepel kaneelpoeder • 1 1/2 kopje melk • 2 eetlepels
plantaardige olie • 1 groot ei • 3/4 kopje appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
Meng in een grote kom het pannenkoek- of wafelbeslag, de havervlokken, de
suiker en de kaneel. Meng in een andere kom de melk, de olie, het ei en de
appels. Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan het pannenkoekbeslag en
meng alles goed door elkaar. Laat het beslag 5 minuten rusten. Giet de
gewenste hoeveelheid beslag in het apparaat. Laat het beslag bakken tot er
geen stoom meer vrijkomt. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Serveer de wafels
met ahornsiroop. Voor ongeveer 12 wafels.
Wafels
Grillgerechten
Breng de grillplaten aan (afhankelijk van het model).
Leg het vlees op de platen.
Sluit het apparaat en laat het werken gedurende de in het recept
aangegeven tijd, of zolang als u zelf het lekkerst vindt.
Gegrilde kip-cordon bleu
• 2 kipfilets • 1 plak gekookte ham • 2 plakken Zwitserse kaas • 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel Dijonmosterd • 1/2 takje gedroogde tijm
Verwarm het apparaat voor. Snijd elke kipfilet in. Vouw de kaasplakken tot een
formaat dat in de ingesneden opening past. Omwikkel de kaas met de ham
en plaats dit in de insnijdingen. Meng in een kleine kom de olie, de mosterd
en de tijm en bestrijk de onder- en bovenkant van de kipfilets met het
mengsel. Laat de kipfilets ongeveer 7 minuten grillen, of totdat ze gaar zijn.
Voor 2 porties.
Garnalenspiesjes met knoflook
• 1/2 pond middelgrote gepelde garnalen • 2 eetlepels olijfolie • 2 teentjes knoflook,
in dunne plakjes • 1/2 theelepel fijngemalen Spaanse peper • 1 eetlepel gehakte
peterselie • zout en peper • 12 tot 15 kerstomaatjes • 2 schijfjes citroen
Verwarm het apparaat voor. Meng in een kom de garnalen, de olijfolie, de
knoflook, de Spaanse peper, de peterselie en tot slot zout en peper naar
smaak. Laat het mengsel 20 minuten rusten. Steek de garnalen met
3 kerstomaatjes op een satéprikker. Laat het spiesje 5 minuten grillen, of
zolang als u zelf het lekkerst vindt. Serveer de spiesjes met schijfjes verse
citroen en geroosterd brood. Voor 2 porties.

Documenttranscriptie

Voorkomen van ongelukken in het huishouden Voor een kind kan zelfs een lichte verbranding ernstige gevolgen hebben. Leer uw opgroeiende kinderen op te passen voor hete apparaten die zich in een keuken kunnen bevinden. Als het apparaat gebruikt wordt terwijl er kinderen bij zijn: • Gebruik het apparaat altijd onder toezicht van een volwassene. • Raak de hete oppervlakken van het apparaat nooit aan. • Laat het apparaat nooit aangesloten op de netstroom als het niet wordt gebruikt. In geval van een ongeluk: behandel de brandwond onmiddellijk met koud water en raadpleeg zo nodig een arts. Installatie Plaats het apparaat op een stevige ondergrond: vermijd een zachte ondergrond, zoals een plastic tafelkleed. Plaats het apparaat niet op of in de buurt van gladde of warme oppervlakken en laat het snoer nooit boven een warmtebron hangen (kookplaat, gasfornuis, enzovoorts). Open het apparaat. Verwijder alle verpakkingsmateriaal, plakstrips of eventuele accessoires, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het apparaat. Plaats het apparaat nooit op een kwetsbare ondergrond (glazen tafel, tafellaken, geverfde meubels, enz.) Nederlands Fijn dat u hebt gekozen voor dit product. Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik. Lees de instructies in deze gebruiksaanwijzing aandachtig door en houd ze bij de hand. Ten behoeve van uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en voorschriften (richtlijnen voor laagspanning, elektromagnetische compatibiliteit, materialen die met voedingsmiddelen in contact komen, milieu…). Wij behouden ons het recht voor de kenmerken of onderdelen van onze producten op elk gewenst moment te wijzigen in het belang van de consument. Keuze van bakplaten 1 2 Afhankelijk van het model kunt u verschillende bakplaten gebruiken. • De platen verwijderen: Houd de platen aan weerszijden vast aan de grepen en druk op de ontgrendelknop. • De platen terugplaatsen: Houd de plaat schuin in de gleuf onder de aanslag. Druk op de plaat om deze te vergrendelen. Veeg de platen voor het eerste gebruik schoon met keukenpapier waarop een beetje bakolie is aangebracht. Verwijder de overtollige olie met een schoon stuk keukenpapier. Zorg dat het apparaat is afgekoeld en dat de stekker uit het stopcontact is gehaald voordat u de platen verwisselt. Aansluiten en voorverwarmen Sluit het apparaat. Rol het snoer helemaal uit. De elektrische installatie moet geschikt zijn voor het vermogen en de spanning die op het apparaat staan aangegeven. Sluit het apparaat alleen aan op een geaard stopcontact. Indien een verlengsnoer moet worden gebruikt: - moet dit zijn voorzien van een aardaansluiting; - moet u ervoor zorgen dat niemand over het snoer kan struikelen. Als het netsnoer beschadigd is, moet het worden vervangen door de fabrikant, de aftersales-service van de fabrikant of een persoon met een vergelijkbare bevoegdheid, teneinde elk risico te vermijden. Steek de stekker van het netsnoer in het stopcontact. Het rode indicatielampje gaat branden. Bij het eerste gebruik kan het apparaat enige geur of rook afgeven. Dit is normaal. Laat het apparaat opwarmen: zodra de baktemperatuur is bereikt, gaat het groene indicatielampje branden. Trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact. Laat het apparaat in geopende stand afkoelen. Maak de platen en de buitenkant van het apparaat schoon met een sponsje en wat afwasmiddel. De platen zijn vaatwasserbestendig. Gebruik geen metalen schuursponsje of schuurmiddel. Dompel het apparaat of het netsnoer nooit onder in water. Opbergen U kunt het apparaat verticaal wegzetten zodat het minder ruimte inneemt. Sluit het apparaat en vergrendel het met de sluiting. Rol het snoer op in de hiervoor bestemde ruimte. Milieu Help het milieu een handje! Het apparaat bevat een groot aantal waardevolle of herbruikbare materialen. Lever deze materialen in bij een verzamelpunt zodat ze verder verwerkt kunnen worden. Nederlands Na gebruik Tosti's Breng de tostiplaten aan. Leg de sneetjes brood in de uitsparingen van de platen. Sluit het apparaat en druk de grepen aan om de sneetjes brood goed vast te klemmen. Laat het brood 3 à 4 minuten roosteren tot de gewenste bruiningsgraad is bereikt. Tosti met ham en kaas • 4 sneetjes brood • 20 g boter • 70 g kaas (bijv. gruyère) • 1 plak gekookte ham • peper Besmeer de sneetjes brood aan de buitenkant met boter. Snijd de kaas in dunne plakken en leg de helft op twee sneetjes brood. Leg hierop een halve plak ham en wat peper. Leg hier bovenop de rest van de kaas en de twee andere sneetjes brood. Tosti Virginia • 4 sneetjes brood • 20 g boter • 1 kleine ui • bieslook • 4 eetlepels goed uitgelekte kwark • 1 eetlepel room • zout • paprikapoeder Besmeer de sneetjes brood aan de buitenkant met boter. Pel de ui en hak deze fijn. Was de bieslook en knip deze met een schaar in kleine stukjes. Meng in een schaal de ui en bieslook met de kwark, de room, een snufje zout en een halve theelepel paprikapoeder. Bedek twee sneetjes brood met het mengsel en leg de andere twee sneetjes er bovenop. Tosti-dessert • 4 sneetjes brood • 20 g boter • 2 repen pure chocolade • halve banaan Besmeer de sneetjes brood aan de buitenkant met boter. Leg op twee sneetjes brood twee stukjes chocolade, de in schijfjes gesneden banaan en nog twee stukjes chocolade. Leg hier bovenop de andere twee sneetjes brood. Breng de wafelplaten aan. Giet het wafelbeslag op de platen; zorg dat elke uitsparing is gevuld en dat het beslag niet uit de uitsparingen loopt. Laat het wafelbeslag ongeveer 4 minuten bakken tot de gewenste bruiningsgraad is bereikt. Maak het apparaat niet open terwijl de wafels worden bereid. Leg de wafels op een plaat en wacht 1 minuut alvorens ze te nuttigen: daardoor worden de wafels krokanter. Chocoladewafels • 2 kopjes pannenkoek- of wafelbeslag • 3 eetlepels ongezoete cacao • 2 eetlepels suiker • 1/4 kopje chocoladehagel • 1/3 kopje fijngehakte nootjes • 1 1/2 kopje melk • 1/3 kopje plantaardige olie • 2 grote eieren • 1/2 theelepel vanille-extract Meng in een grote kom het pannenkoekbeslag, de cacao, de suiker, de chocolade en de nootjes naar eigen smaak. Meng in een andere kom de melk, de olie, de eieren en de vanille. Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan het pannenkoekbeslag en roer alles goed door elkaar. Laat het beslag 5 minuten rusten. Giet de gewenste hoeveelheid beslag in het apparaat. Laat het beslag bakken tot er geen stoom meer vrijkomt. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Serveer de wafels met slagroom en chocoladesiroop. Voor ongeveer 12 wafels. Wafels met bananen en pecannoten • 2 zeer rijpe en gepelde bananen • 1 kopje melk • 2 eetlepels plantaardige olie • 1 groot ei • 1/2 theelepel vanille-extract • 2 kopjes pannenkoek- of wafelbeslag • 1/4 kopje fijngehakte pecannoten Meng in een grote kom de bananen, de melk, de olie, het ei en de vanille. Meng de noten goed door het pannenkoek- of wafelbeslag. Laat het beslag 5 minuten rusten. Giet de gewenste hoeveelheid beslag in het apparaat. Laat het beslag bakken tot er geen stoom meer vrijkomt. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Serveer de wafels met ahornsiroop. Voor ongeveer 12 wafels. Wafels met havervlokken, appels en kaneel • 2 kopjes pannenkoek- of wafelbeslag • 1/4 kopje (snelkook-)havervlokken • 2 eetlepels suiker • 1 theelepel kaneelpoeder • 1 1/2 kopje melk • 2 eetlepels plantaardige olie • 1 groot ei • 3/4 kopje appels, geschild en in kleine stukjes gesneden Meng in een grote kom het pannenkoek- of wafelbeslag, de havervlokken, de suiker en de kaneel. Meng in een andere kom de melk, de olie, het ei en de appels. Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan het pannenkoekbeslag en meng alles goed door elkaar. Laat het beslag 5 minuten rusten. Giet de gewenste hoeveelheid beslag in het apparaat. Laat het beslag bakken tot er geen stoom meer vrijkomt. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Serveer de wafels met ahornsiroop. Voor ongeveer 12 wafels. Nederlands Wafels Grillgerechten Breng de grillplaten aan (afhankelijk van het model). Leg het vlees op de platen. Sluit het apparaat en laat het werken gedurende de in het recept aangegeven tijd, of zolang als u zelf het lekkerst vindt. Gegrilde kip-cordon bleu • 2 kipfilets • 1 plak gekookte ham • 2 plakken Zwitserse kaas • 1 eetlepel olijfolie • 1 eetlepel Dijonmosterd • 1/2 takje gedroogde tijm Verwarm het apparaat voor. Snijd elke kipfilet in. Vouw de kaasplakken tot een formaat dat in de ingesneden opening past. Omwikkel de kaas met de ham en plaats dit in de insnijdingen. Meng in een kleine kom de olie, de mosterd en de tijm en bestrijk de onder- en bovenkant van de kipfilets met het mengsel. Laat de kipfilets ongeveer 7 minuten grillen, of totdat ze gaar zijn. Voor 2 porties. Garnalenspiesjes met knoflook • 1/2 pond middelgrote gepelde garnalen • 2 eetlepels olijfolie • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes • 1/2 theelepel fijngemalen Spaanse peper • 1 eetlepel gehakte peterselie • zout en peper • 12 tot 15 kerstomaatjes • 2 schijfjes citroen Verwarm het apparaat voor. Meng in een kom de garnalen, de olijfolie, de knoflook, de Spaanse peper, de peterselie en tot slot zout en peper naar smaak. Laat het mengsel 20 minuten rusten. Steek de garnalen met 3 kerstomaatjes op een satéprikker. Laat het spiesje 5 minuten grillen, of zolang als u zelf het lekkerst vindt. Serveer de spiesjes met schijfjes verse citroen en geroosterd brood. Voor 2 porties.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63

Tefal sw 6020 avante de handleiding

Categorie
Raclettes
Type
de handleiding