40
Tips voor automatische bereidingen
Voor de bereiding van diepvriesgerechten combineert u de
magnetronstand met de heteluchtfunctie.
Deze functie is geschikt voor het bakken en bruinen van alle
diepvriesgerechten zoals lasagna, met vis en gratin gevulde schelpen,
kleine ovenschoteltjes, gratin dauphinois...
DIEPVRIES-
GERECHTEN Diepvriesgerechten in een aluminiumbakje schept u eerst over in een
vuurbestendige glazen ovenschotel, porseleinen ovenschotel (zonder
zilveren of gouden decoratie), aarden ovenschotel of terracotta
ovenschotel. Kies een ovenschotel die aangepast is aan de hoeveelheid
van het te bereiden gerecht. Plaats de ovenschotel op het ovenrooster in
de 1ste inschuifsleuf vanaf de ovenbodem.
U kan evenwel een diepvriesgerecht in een aluminiumbakje opwarmen
door het in een hittebestendig bord op het ovenrooster te plaatsen.
Voor de bereiding van gevogelte combineert u de magnetronstand met de grill.
Deze functie is geschikt voor het bakken en bruinen van alle gevogelte
(in zijn geheel of in stukken).
Vet het gevogelte in en bestrooi het met kruiden naar keuze. Plaats het
GEVOGELTE het gevogelte in een ovenschotel (die bestand is tegen zeer hoge
temperaturen) of leg het op de combinatie ovenrooster + glazen schaal.
Voor een gewicht van 100 g tot 700 g voert u de bereiding in inschuifsleuf
3 uit. Boven 700 g plaatst u de ovenschotel in inschuifsleuf 1.
Halverwege de bereiding hoort u een bieptoon. U kan het gerecht nu
omdraaien.
Na het bakken laat u het gevogelte 5 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
Voor de bereiding van deze vleessoorten combineert u de
magnetronstand met de grill.
Deze functie is geschikt voor het bakken en bruinen van kalkoenkuikens,
varkensvlees of kalfsvlees. Vraag bij uw slager naar vlees zonder
vetrepen om vetspatten tot een minimum te erken minimum te
KALKOENKUIKEN beperken.Laat het vlees tenminste 1 uur op kamertemperatuur
VARKEN staan alvorens het in de oven te plaatsen.
Zout het vlees pas op het einde van de bereiding om te vermijden
KALF
dat het bloed uit het vlees wegtrekt en het vlees zo uitdroogt.
Smeer wat vetstof of olie op het vlees en plaats het bij voorkeur in een
aarden ovenschotel (die minder spat dan glazen ovenschotels).
Plaats de ovenschotel op het rooster in de 1ste inschuifsleuf.
Na 2/3 van de bereiding hoort u een bieptoon. U kan het vlees nu
omdraaien. Na het bakken wikkelt u het vlees in aluminiumpapier en
laat u het 10 minuten rusten. Deze korte rusttijd is voldoende om de
vleesvezels te laten ontspannen en het vlees zijn zachtheid te laten behouden.