23
TIPS
• Deze microgolfoven is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik voor het koken,
bakken, opwarmen en ontdooien van voedingswaren. De fabrikant is niet aansprakelijk
indien de oven voor andere doeleinden wordt gebruikt.
• Controleer vóór elk gebruik van de oven of uw kookpannen, ovenschalen en ovenbe-
nodigdheden wel geschikt zijn voor uw microgolfoven (b.v. vuurbestendig glas, por-
selein...).
• Om beschadiging aan uw microgolfoven te voorkomen, mag u de oven nooit leeg of zon-
der draaiplateau gebruiken.
• Wijzig nooit iets aan de openingen van de sluiting op de voorwand. Dit kan schade aan
uw oven veroorzaken, waardoor u een beroep moet doen op een bevoegd technicus.
• Hou uw microgolfoven in de gaten indien u gerechten opwarmt of klaarmaakt in weg-
werpbakjes van plastic, papier of een ander brandbaar materiaal. Er bestaat altijd een risico
van ontbranding.
• Gebruik geen metalen kookpannen of ovenschalen en let erop dat u nooit vorken,
lepels en messen in de oven legt.
• Belangrijke richtlijnen voor kinderen :
- Verwijder de zuigdop van de zuigfles alvorens de fles op te warmen. Schud de
zuigfles en controleer de temperatuur met de buitenkant van uw hand alvorens het
aan de baby te geven.
- Roer opgewarmde kindervoeding goed door elkaar en controleer de temperatuur alvo
rens het gerecht aan het kind te geven. Zo vermijdt u dat te hete voeding inwendige
brandwonden veroorzaakt.
• OPGELET : Laat kinderen nooit alleen de microgolfoven bedienen tenzij u ze de juiste
aanwijzingen voor een korrekt en risicoloos gebruik heeft gegeven.
• OPGELET : Voor het bereiden van een gerecht of het opwarmen van drank of vloeistoffen
in een fles of een hermetisch afgesloten recipiënt dient u evenwel de dop of het deksel te
verwijderen om explosiegevaar te voorkomen.
• De microgolfoven is niet geschikt voor het opwarmen of koken van eieren in de schaal
in een kookpan of op het draaiplateau. De eieren kunnen openbarsten waardoor u erns-
tige brandwonden kan oplopen en/of de oven onherstelbaar beschadigd kan raken.
• Tijdens het opwarmen van drank of vloeistoffen kan de kooktemperatuur worden
bereikt zonder dat de vloeistof zoals gebruikelijk gaat borrelen. Om overkoken en elk
risico op brandwonden te vermijden, wacht u 20 sekonden alvorens het recipiënt uit de
oven te nemen of de vloeistof af te dekken om spatten te vermijden.
• Bij kleine hoeveelheden (1 worst, 1 croissant enz.) plaatst u een glas water naast het
gerecht.
• Bij een te lange bereidingsduur kan het gerecht uitdrogen en verbranden. Gebruik daarom
nooit de bereidingstijden die voor traditionele heteluchtovens worden vermeld.
• Bij rookvorming houdt u de deur van de oven gesloten, zet u de oven af en trekt u de stek-
ker uit.