14
Onderbreken van de werking
WAARSCHUWING: Risico op letsel!
• Stel de bedieningsknop altijd in op MIN als u de proce-
dure wilt onderbreken.
• Trek de stekker uit het stopcontact voordat u de hulp-
stukken verwisselt.
• Wacht tot het hulpstuk volledig tot stilstand is geko-
men!
• Als u tijdens de werking de hendel beweegt om de arm
omhoog te halen, zal de motor door de veiligheidscha-
kelaar uitschakelen.
• De motor gaat weer aan zodra u de zwenkarm weer
naar beneden duwt!
Bediening stoppen en verwijder de kom
1. Stel de bedieningsknop in op MIN na gebruik. Trek de
stekker uit het stopcontact.
2. Draai de hendel in de richting van
en houd het in
die positie. Zet de zwenkarm handmatig in de bovenste
stand en laat de hendel los.
3. Verwijder het hulpstuk.
4. Als u de spatbeveiliging gebruikt hebt, draai dit dan
linksom om het te verwijderen.
5. Draai de mengkom kort linksom om deze te verwijderen.
6. Maak het deeg los met een spatel en haal het uit de
mengkom.
7. Reinig alle gebruikte onderdelen zoals beschreven in
het hoofdstuk “Reiniging”.
Recepten
Gerezen deeg (basisrecept) Positie 2 - 3
Ingrediënten:
250 gram zachte boter of margarine, 250 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker of 1 zakje Citroenbakpoeder, 1 snufje
zout, 4 eieren, 500 gram tarwebloem, 1 zakje bakpoeder,
ongeveer ⅛ liter melk.
Bereiding:
Doe de tarwebloem met de andere ingrediënten in de
mengkom, gebruik de menghaak gedurende 30 seconden
op positie 2, en vervolgens ongeveer 3 minuten op posi-
tie 3. Beboter de bakvorm, of doe er bakpapier in, doe er
het deeg in, en bak. Voordat de cake uit de oven wordt
gehaald controleert u eerst of hij al gaar is: Steek een
satéprikker in het midden van de cake. Het deeg is gaar als
het er niet meer aan blijft plakken. Plaats op een rooster om
te laten afkoelen.
Conventionele oven:
Bakplaat: 2
Verwarmen: Elektrische oven boven- en onderhitte
175 - 200 °C, gasoven: Snelheid 2 - 3
Baktijd: 50 - 60 minuten
U kunt dit recept aanpassen aan uw smaak, bijv. door het
toevoegen van 100 gram Rozijnen of 100 gram noten of
100 gram chocoladehagelslag. Uw verbeelding kent geen
grenzen.
Lijnzaadbroodjes Positie 1 - 2
Ingrediënten:
500 - 550 gram tarwebloem, 50 gram lijnzaad, ⅜ liter water,
1 zakje gist (40 gram), 100 gram kwark (goed uitgelekt),
1 theelepel zout. Voor het afstrijken: 2 eetlepels water.
Bereiding:
Week het lijnzaad in ⅛ liter lauw water. Doe het resterende
lauwe water (¼ liter) in de mengkom, kruimel hier de gist
in, voeg de kwark toe en kneed grondig met de kneedhaak
op positie 1. De gist dient volledig opgelost te zijn. Doe de
bloem met het geweekte lijnzaad en het zout in de meng-
kom. Kneed op positie 1, schakel vervolgens naar positie 2
en kneed nog 3 tot 5 minuten. Dek het deeg af en laat het
op een warme plaats 45 - 60 minuten rijzen. Kneed opnieuw,
neem de mengkom uit en vorm 16 broodrolletjes van het
deeg. Bedek de bakplaat met nat bakpapier. Plaats hier
de rolletjes op en laat ze 15 minuten rijzen. Strijk ze af met
lauw water en bak ze.
Conventionele oven:
Bakplaat: 2
Verwarmen: Elektrische oven: Boven- en onderhitte
200 - 220 °C (5 minuten voorverwarmen),
gasoven: Snelheid 2 - 3
Baktijd: 30 - 40 minuten
Chocoladecrème Positie 4
Ingrediënten:
200 ml slagroom, 150 gram pure chocolade, 3 eieren,
50 - 60 gram suiker, 1 snufje zout, 1 zakje vanillesuiker,
1 eetlepel cognac of rum, plakjes chocolade.
Bereiding:
Klop de slagroom stijf in de mengkom met de klopper,
haal het uit de mengkom en koel het. Smelt de chocolade
volgens de instructies op de verpakking of verwarm het
3 minuten in de magnetron op 600 W. Klop ondertussen
in de mengkom met de klopper de eieren, suiker, vanille
suiker, cognac of rum en zout op positie 4 tot een schuim.
Roer de gesmolten chocolade er gelijkmatig door op posi-
tie 4. Houd iets van de slagroom apart voor de garnering.
Voeg de overgebleven slagroom toe aan het mengsel en
meng gelijkmatig met de interval functie. Garneer de choco-
ladecrème en serveer goed gekoeld.