12
4. Accessoires bevestigen: Aan
de bovenkant van de accessoires
bevindt zich een uitsparing voor
de aandrijfas en de pen. Schuif
het accessoire over de aandrijfas.
Duw het accessoire naar be-
neden en draai het tegelijkertijd
linksom, zodat de pen van de aandrijfas in het accessoire
wordt vergrendeld.
5. Mengkom: Plaats de mengkom in de houder. Draai de
kom richting
LOCK tot het maximum is bereikt.
6. Plaats uw ingrediënten in de mengkom.
7. Controleer of the bedieningsknop op “0” staat.
8. Druk op de hendel (3) om de arm te laten zakken. U moet
van bovenaf op de arm drukken tot deze in de laagste
stand vergrendelt.
9. Steek de stekker in een getest stopcontact.
10. Selecteer de snelheid met behulp van de onderstaande
tabel.
Tabel Deegsoorten En Hulpstukken
Deegtype Hulpstuk
Instel-
ling
Gewicht
Max. wer-
kingstijd
Zwaar deeg
(bijv. brood of
korstdeeg)
Kneedhaak 1 - 3 max. 2,5 kg
30 sec.
stand 1 en
4½ min.
stand 2 - 3
Middelzwaar
deeg (bijv.
pannenkoeken
of cake)
Menghaak 3 - 4 max. 3,0 kg 5 minuten
Licht deeg (bijv.
deeg voor wa-
fels of crêpes,
pudding)
Garde 4 - 5 max. 3,5 liter 10 minuten
Slagroom Garde 6
min. 200 ml
max. 2 liter
10 minuten
Eiwit Garde 6
3 - 10
eiwitten
10 minuten
OPMERKING:
• Korte werkingsduur: Gebruik het apparaat niet langer
dan 5 minuten voor zwaar deeg. Laat het daarna 10
minuten afkoelen.
• Stand P voor pulswerking: Activeer kort de hoogste
motorinstelling door de regelknop in deze positie te
houden.
Onderbreken van de werking
WAARSCHUWING: Gevaar voor letsel!
• Stel de bedieningsknop altijd in op “0” als u de procedure
wilt wilt onderbreken.
• Haal de stekker uit het stopcontact als u het hulpstuk wilt
verwisselen.
• Wacht tot het hulpstuk volledig tot stilstand is gekomen!
WAARSCHUWING: Gevaar voor letsel!
• Als u tijdens de werking de handel (3) beweegt om de
arm omhoog te halen, zal de motor door de veiligheid-
schakelaar uitschakelen.
• De motor gaat weer aan zodra u de wartelarm weer naar
beneden duwt!
Stop Gebruik En Verwijderen Kom
• Stel de bedieningsknop in op “0” na gebruik. Haal de stek-
ker uit het stopcontact.
• Druk de hendel (3) naar beneden zodat de arm omhoog
komt.
• Verwijder het hulpstuk.
• Draai de mengkom kort linksom om deze te verwijderen.
• Maak het deeg los met een spatel en haal het uit de
mengkom.
• Reinig alle gebruikte onderdelen zoals beschreven in het
hoofdstuk “Reiniging”.
Aanbevolen recepten
Gerezen Deeg (Basisrecept) Snelheid stand 3 - 4
Ingrediënten:
250 gr zachte boter of margarine, 250 gr suiker, 1 zakje vanille-
suiker of 1 zakje Citroenbakpoeder, 1 slufje zout, 4 eieren, 500
gr tarwebloem, 1 zakje bakpoeder, ongeveer 1/8 liter melk.
Bereiding:
Doe de tarwebloem met de andere ingrediënten in de
mengkom. Meng met de menghaak gedurende 30 seconden
op stand 1, en vervolgens ongeveer 3 minuten op stand 3. Vet
een bakblik in of doe er bakpapier in. Doe het beslag in het
bakblik en bak het. Test de cake voordat u hem uit de oven
neemt door er in het midden een satéprikker in te steken. Als
het beslag niet meer aan de prikker plakt is de cake gaar. Kiep
de cake op een rooster en laat hem afkoelen.
Conventionele oven:
Sleuf: 2
Temperatuur: Elektrische oven: boven- en onderwarmte
175-200°, gasoven: tand 2-3
Baktijd: 50-60 minuten
U kunt dit recept aanpassen aan uw smaak, bijv. door het
toevoegen van 100 gr. Rozijnen of 100 gr noten of 100 gr
chocoladehagelslag. Uw verbeelding kent geen grenzen.
Lijnzaadrolletjes Snelheid stand 1 - 2
Ingrediënten:
500-550 gr tarwebloem, 50 gr lijnzaad, 3/8-liter water, 1 blokje gist
(40 gr), 100 gr magere kwark, goed uitgelekt, 1 theelepel zout.
Voor afstrijken: 2 eetlepels water
KM3630_IM_new_Nov.2015 19.11.2015