Tefal KD400012 Handleiding

Categorie
Fondues, fijnproevers
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Wij danken u voor de aankoop van dit TEFAL apparaat, dat uitsluitend bestemd is voor
huishoudelijk gebruik. Lees de instructies van deze handleiding aandachtig door en houd ze
binnen handbereik.
Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnen
Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met voedingswaren, Milieu…).
Tefal behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker te
allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.
Het voorkomen van ongelukken in huis
• Voor kinderen kan een klein ongeluk soms zeer ernstige gevolgen
hebben.
Leer uw kinderen voorzichtig om te gaan met apparaten die een
zeer hoge temperatuur kunnen bereiken.
Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud
water en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts.
Voor het eerste gebruik
Verwijder de verpakking, alle stickers en accessoires aan de binnen-
en buitenkant van het apparaat.
Alle onderdelen van de toren met warm sop wassen.
Het voetstuk van het apparaat A6 (RVS kom) met een met warm
sop doordrenkte spons wassen.
Alle onderdelen zorgvuldig afdrogen alvorens het apparaat te
gebruiken.
Assembleren A1, A2, A3, A4, A5 et A6.
De toren
Plaats de buis van de toren A4 in verticale stand (B).
Laat de twee elementen A3, en vervolgens A2 van de toren in de
buis glijden.
Plaats de “hoed” A1 op de top van de toren. Draai deze met de
wijzers van de klok mee zodat de deksel op juiste wijze met de buis
verbonden is.
Het voetstuk
Plaats het voetstuk van de fontein A6 op een vlakke en stevige
ondergrond.
Plaats de schroef zonder einde A5 in het midden van het voetstuk
(C).
Laat de toren A4 op de schroef zonder einde glijden A5. Plaats de
toren juist op het voetstuk met behulp van de drie staafjes in het
midden van het voetstuk.
Tenslotte de voorste voeten van de toren afstellen zodat deze goed
recht staat en de stroom van de fontein regelmatig zal zijn.
Als u het apparaat wilt
gebruiken in het bijzijn van
kinderen:
• zorg ervoor dat er altijd
een volwassene in de
buurt is;
• raak de hete delen van het
apparaat niet aan;
• sluit het apparaat nooit
aan als u het niet gebruikt.
Het voetstuk en snoer nooit
in water dompelen.
7
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 7
Aansluiten en voorverwarmen
Plaats het apparaat op een stevige ondergrond.
Teneinde oververhitting van het apparaat te voorkomen is het beter
dit niet in een hoek of tegen de muur te plaatsen.
Rol het snoer geheel uit.
Controleer of de spanning overeenkomt met de spanning
die op het typeplaatje onder op het apparaat staat vermeld.
Steek de stekker van het apparaat altijd in een geaard
stopcontact.
In geval van gebruik van een verlengsnoer:
- deze moet een geaarde stekker hebben;
- neem alle benodigde voorzorgsmaatregelen om te
voorkomen dat men hier over struikelt.
Controleer regelmatig of het snoer geen beschadigingen
vertoont. Het apparaat niet meer gebruiken als het snoer
defect of beschadigd is.
Wanneer het snoer is beschadigd dient deze te worden
vervangen door de fabrikant, zijn servicedienst of een
gelijkwaardig gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke
situatie te voorkomen.
Draai de bedieningsknop naar stand (D).
5 minuten voorverwarmen is voldoende.
Bij het eerste gebruik kan de eerste minuten een lichte geur- en
rookontwikkeling voorkomen.
Na het voorverwarmen giet u de gesmolten chocoladebereiding in
de kom en draait u de bedieningsknop naar stand (E).
De schroef zonder einde zal beginnen te draaien en de stroom
chocolade komt te voorschijn. Voor een perfect resultaat kunt u
het beste 2 tot 3 minuten wachten zodat alle in de chocolade
gevangen luchtbellen verdwenen zijn.
Na gebruik is het apparaat heet: voorzichtig mee omgaan.
Na gebruik
Apparaat uitzetten (F).
De stekker uit het contact halen.
Laat het apparaat afkoelen.
Maak alle onderdelen van de toren en de schroef zonder einde
schoon met warm sop.
Om het schoonmaken te vergemakkelijken raden wij u aan de
verschillende elementen te demonteren.
Was tevens het voetstuk van het apparaat (RVS kom) met een in
warm sop gedrenkte spons.
Berg het apparaat op een droge plaats op.
Het apparaat nooit
gebruiken op een zachte
ondergrond zoals een dik
tafelkleed of papieren
tafelkleed.
Het apparaat nooit direct op
een breekbare ondergrond
zetten (glazen tafel,
tafelkleed, gelakte
meubel…).
Het apparaat nooit op de
netspanning aansluiten
wanneer het niet in gebruik
is.
Het apparaat nooit leeg
laten draaien.
Het apparaat nooit zonder
toezicht laten draaien.
Geen schuursponsjes of
schuurpoeder gebruiken.
De voet van het apparaat en
snoer nooit in water
dompelen.
8
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 8
Wees vriendelijk voor het milieu!
• Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik.
Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze
technische dienst.
Problemen oplossen
Recept voor fondue met koffie
Bereiding: 15 minuten • Baktijd: 5 minuten
Snijdt de brioche in gelijkmatige dobbelstenen.
Snijdt de ananas in kwarten. Haal de schil eraf en snijdt het
vruchtvlees in gelijkmatige dobbelstenen.
Pel de bananen. Snijdt de bananen in kleine schijfjes en besprenkel
ze met citroensap.
Plaats de brioche, de amaretti en het gedroogde fruit in de
opdienschalen. Zet deze op de tafel met de diverse bekertjes
kruiden.
Giet de warme koffie in een pan.
Voeg 4 eetlepels maïszetmeel toe (vooraf verdund in een beetje
koude koffie). Voeg vervolgens de cacao en de suiker toe. Laat het
geheel smelten.
Meng vervolgens de lauwe room erdoor. Wanneer het mengsel goed
gelijkmatig is geworden schenkt u het in het voetstuk (RVS kom) van
het apparaat.
Beurtelings prikken de gebruikers een stukje brioche, amaretti of
gedroogd fruit aan hun vork, drenken dit in koffie onder de fontein
en aromatiseert het vervolgens, afhankelijk van de voorkeur, in
kaneel, kokosnoot of cacao.
Voor 6 personen
• 50 cl sterke koffie (bijv.
espresso)
• 1 theelepel cacaopoeder
• 200 gram poedersuiker
• 50 cl room
• 4 eetlepels maïszetmeel
Voor erbij:
• 250 g brioche
• 1 ananas
• 3 bananen
• 1/2 citroen
• 100 g amaretti (kleine
droge makarons met
amandelen)
• 1 bekertje kaneelpoeder
• 1 bekertje geraspte
kokosnoot.
• 1 bekertje geroosterde
plakjes amandelen
• 1 bekertje ongezoete cacao
9
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Probleem
• Er stroomt geen chocolade
uit.
• De chocolade stolt /
de uitstroming stopt.
• De uitstroming is
onregelmatig / hakkelt.
• De uitstromende chocolade
is niet gelijkmatig.
Mogelijke oorzaken
Ontbreken van de schroef
zonder einde.
• De chocolade is te vloeibaar.
De chocolade is niet vloeibaar
genoeg.
Het apparaat is in een
luchtstroom geplaatst.
Verstopping in het voetstuk
van de toren.
• De fontein staat niet waterpas
opgesteld.
Oplossing
De toren demonteren en de
schroef zonder einde plaatsen.
Geen te vloeibare chocolade/
bereiding gebruiken (zie
recepten).
Nooit pure chocolade die bij
kamertemperatuur stolt
gebruiken.
Het apparaat nooit in een te
koude ruimte of in een
luchtstroom opstellen.
Zet de knop op stand "OFF"
en de in de toren vastzittende
voedingsmiddelen uitnemen.
De voeten van het apparaat
afstellen teneinde het
apparaat waterpas te krijgen.
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 9
Recept voor fondue met chocolade
Bereiding: 15 minuten • Baktijd: 20 minuten
Schil de vruchten en snijdt ze in schijfjes (behalve de mandarijntjes).
Besprenkel ze met citroensap. Plaats ze in de opdienschalen met het
gedroogde fruit. Doe de kokosnoot en hazelnoten in de bekertjes. In
een pan au bain-marie, breekt u chocolade in stukken, daarna de
melk op slagroom toevoegen. Op het laatste moment voegt u de in
stukjes gesneden boter toe alsmede de vanille en de kaneel.
Wanneer het mengsel goed gelijkmatig is geworden schenkt u het in
het voetstuk (RVS kom) van het apparaat.
Beurtelings prikken de gebruikers een stukje fruit of iets anders aan
hun vork die men dan in de chocolade dompelt om een omhulsel
van chocolade te verkrijgen. Voor avondjes met volwassenen kunt u
aan de chocolade wat alcohol toevoegen: Whisky, Cointreau,
Armagnac, Rum, Kirsch...
Recept voor fondue met witte chocolade
Bereiding: 15 minuten • Baktijd: 20 minuten
Snijdt de brioche in gelijkmatige dobbelstenen. Spoel de aardbeien
af en ontdoe ze van hun kroontje. Pel de sinaasappels en scheidt de
kwarten. Plaats dit alles in opdienschalen. In een pan au bain-marie,
breekt u chocolade in stukken en voegt de fijn geraspte stukjes
sinaasappelschil toe. Schenk vervolgens langzaam de room door het
mengsel. Wanneer het mengsel goed gelijkmatig is geworden kunt
u het geheel parfumeren door 1 tot 2 lepels sinaasappellikeur toe te
voegen. U schenk het vervolgens in het voetstuk (RVS kom) van het
apparaat.
Beurtelings prikken de eters een stukje brioche of een gekonfijte
aardbei aan hun vork en drenken dit in koffie onder de fontein.
U kunt tevens een bekertje met geraspte kokosnoot op tafel zetten
waarin een ieder zijn hapje kan draaien alvorens er van te genieten.
Recept voor banketbakkersfondue
Bereiding: 25 minuten • Baktijd: 15 minuten
Snijdt de brioche in gelijkmatige dobbelstenen. Snijdt de ananas in
kwarten. Haal de schil eraf en snijdt het vruchtvlees in gelijkmatige
dobbelstenen. Pel de bananen. Snijdt de bananen in kleine schijfjes
en besprenkel ze met citroensap. Plaats de brioche, en het fruit in de
opdienschalen. Zet deze op de tafel met de diverse bekertjes
kruiden. In een pan brengt u de melk aan de kook met twee
gespleten stokjes vanille. Laat de vanille 10 minuten trekken en haal
ze er dan uit.
In een andere schaal klopt u het eigeel en de suiker totdat het
mengsel wit wordt. Voeg het maïszetmeel toe en verdun dan met de
warme melk. Schenk dit alles in de pan. Breng aan de kook onder
voortdurend roeren.
U schenk het vervolgens in het voetstuk (RVS kom) van het apparaat.
Beurtelings prikken de gebruikers een stukje brioche, een aardbei of
een stukje gedroogd fruit aan hun vork, drenken dit onder de
fontein en aromatiseert het vervolgens, afhankelijk van de voorkeur,
in kaneel, kokosnoot of cacao.
Voor 6 personen
• 300 g pure chocolade
• 2 eetlepel melk
• 25 cl slagroom
• 75 g boter
• 1 snufje kaneel
• 1 theelepel vanille extract
• 150 g hazelnoten of
fijngehakte walnoten
• 150 g geraspte kokosnoot
• 3 bananen, 3 peren,
3 mandarijntjes
• 12 marshmallows
• gedroogd fruit (dadels,
vijgen, pruimen)
• citroensap
Voor 6 personen
• 800 g witte chocolade
• 1 onbespoten sinaasappel
• 50 cl de slagroom
• 2 eetlepels
sinaasappellikeur
(facultatief)
Voor erbij:
• 250 g brioche
• 500 g aardbeien
• 3 sinaasappels
Voor 6 personen
• 1 liter melk
• 2 stokjes vanille
• 10 x eigeel
• 150 g poedersuiker
• 80 g maïszetmeel
Voor erbij:
• 250 g brioche
• 1 ananas
• 3 bananen
• 1/2 citroen
• 300 g aardbeien
• 1 bekertje geraspte
kokosnoot
• 1 bekertje geroosterde
plakjes amandelen
• 1 bekertje ongezoete cacao
10
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 10

Documenttranscriptie

Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 7 Wij danken u voor de aankoop van dit TEFAL apparaat, dat uitsluitend bestemd is voor huishoudelijk gebruik. Lees de instructies van deze handleiding aandachtig door en houd ze binnen handbereik. Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnen Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen in contact met voedingswaren, Milieu…). Tefal behoudt zich het recht voor dit apparaat of onderdelen daarvan in het belang van de gebruiker te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. F NL D Het voorkomen van ongelukken in huis Als u het apparaat wilt gebruiken in het bijzijn van kinderen: • zorg ervoor dat er altijd een volwassene in de buurt is; • raak de hete delen van het apparaat niet aan; • sluit het apparaat nooit aan als u het niet gebruikt. • Voor kinderen kan een klein ongeluk soms zeer ernstige gevolgen hebben. • Leer uw kinderen voorzichtig om te gaan met apparaten die een zeer hoge temperatuur kunnen bereiken. FIN • Verwijder de verpakking, alle stickers en accessoires aan de binnenen buitenkant van het apparaat. • Alle onderdelen van de toren met warm sop wassen. • Het voetstuk van het apparaat A6 (RVS kom) met een met warm sop doordrenkte spons wassen. • Alle onderdelen zorgvuldig afdrogen alvorens het apparaat te gebruiken. Assembleren S • Als iemand zich brandt, koel de brandplek dan gelijk met koud water en roep, indien nodig, de hulp in van een huisarts. Voor het eerste gebruik Het voetstuk en snoer nooit in water dompelen. I A1, A2, A3, A4, A5 et A6. DK N GB TR De toren E • Plaats de buis van de toren A4 in verticale stand (B). • Laat de twee elementen A3, en vervolgens A2 van de toren in de buis glijden. • Plaats de “hoed” A1 op de top van de toren. Draai deze met de wijzers van de klok mee zodat de deksel op juiste wijze met de buis verbonden is. P RUS Het voetstuk • Plaats het voetstuk van de fontein A6 op een vlakke en stevige ondergrond. • Plaats de schroef zonder einde A5 in het midden van het voetstuk (C). • Laat de toren A4 op de schroef zonder einde glijden A5. Plaats de toren juist op het voetstuk met behulp van de drie staafjes in het midden van het voetstuk. UA PL • Tenslotte de voorste voeten van de toren afstellen zodat deze goed recht staat en de stroom van de fontein regelmatig zal zijn. 7 Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 8 F Aansluiten en voorverwarmen NL Het apparaat nooit gebruiken op een zachte ondergrond zoals een dik tafelkleed of papieren tafelkleed. • Plaats het apparaat op een stevige ondergrond. • Teneinde oververhitting van het apparaat te voorkomen is het beter dit niet in een hoek of tegen de muur te plaatsen. • Rol het snoer geheel uit. D I Het apparaat nooit direct op een breekbare ondergrond zetten (glazen tafel, tafelkleed, gelakte meubel…). • Controleer of de spanning overeenkomt met de spanning die op het typeplaatje onder op het apparaat staat vermeld. • Steek de stekker van het apparaat altijd in een geaard stopcontact. • In geval van gebruik van een verlengsnoer: - deze moet een geaarde stekker hebben; - neem alle benodigde voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat men hier over struikelt. Het apparaat nooit op de netspanning aansluiten wanneer het niet in gebruik is. • Controleer regelmatig of het snoer geen beschadigingen vertoont. Het apparaat niet meer gebruiken als het snoer defect of beschadigd is. S FIN DK N • Wanneer het snoer is beschadigd dient deze te worden vervangen door de fabrikant, zijn servicedienst of een gelijkwaardig gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke situatie te voorkomen. Het apparaat nooit leeg laten draaien. • Draai de bedieningsknop naar stand (D). • 5 minuten voorverwarmen is voldoende. • Bij het eerste gebruik kan de eerste minuten een lichte geur- en rookontwikkeling voorkomen. Het apparaat nooit zonder toezicht laten draaien. • Na het voorverwarmen giet u de gesmolten chocoladebereiding in de kom en draait u de bedieningsknop naar stand (E). • De schroef zonder einde zal beginnen te draaien en de stroom chocolade komt te voorschijn. Voor een perfect resultaat kunt u het beste 2 tot 3 minuten wachten zodat alle in de chocolade gevangen luchtbellen verdwenen zijn. • Na gebruik is het apparaat heet: voorzichtig mee omgaan. GB TR E Na gebruik P • Apparaat uitzetten (F). • De stekker uit het contact halen. • Laat het apparaat afkoelen. RUS UA Geen schuursponsjes of schuurpoeder gebruiken. • Maak alle onderdelen van de toren en de schroef zonder einde schoon met warm sop. • Om het schoonmaken te vergemakkelijken raden wij u aan de verschillende elementen te demonteren. PL De voet van het apparaat en snoer nooit in water dompelen. • Was tevens het voetstuk van het apparaat (RVS kom) met een in warm sop gedrenkte spons. • Berg het apparaat op een droge plaats op. 8 Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 9 Wees vriendelijk voor het milieu! F • Uw apparaat bevat materialen die geschikt zijn voor hergebruik. • Lever het in bij het milieustation in uw gemeente of bij onze technische dienst. NL D Problemen oplossen Probleem Mogelijke oorzaken Oplossing • Er stroomt geen chocolade uit. • Ontbreken van de schroef zonder einde. • De chocolade is te vloeibaar. • De toren demonteren en de schroef zonder einde plaatsen. • Geen te vloeibare chocolade/ bereiding gebruiken (zie recepten). • De chocolade is niet vloeibaar genoeg. • Het apparaat is in een luchtstroom geplaatst. • Nooit pure chocolade die bij kamertemperatuur stolt gebruiken. • Het apparaat nooit in een te koude ruimte of in een luchtstroom opstellen. FIN • De uitstroming is onregelmatig / hakkelt. • Verstopping in het voetstuk van de toren. • Zet de knop op stand "OFF" en de in de toren vastzittende voedingsmiddelen uitnemen. N • De uitstromende chocolade is niet gelijkmatig. • De fontein staat niet waterpas opgesteld. • De voeten van het apparaat afstellen teneinde het apparaat waterpas te krijgen. GB • De chocolade stolt / de uitstroming stopt. I S DK TR Recept voor fondue met koffie Voor 6 personen • 50 cl sterke koffie (bijv. espresso) • 1 theelepel cacaopoeder • 200 gram poedersuiker • 50 cl room • 4 eetlepels maïszetmeel Voor erbij: • 250 g brioche • 1 ananas • 3 bananen • 1/2 citroen • 100 g amaretti (kleine droge makarons met amandelen) • 1 bekertje kaneelpoeder • 1 bekertje geraspte kokosnoot. • 1 bekertje geroosterde plakjes amandelen • 1 bekertje ongezoete cacao E Bereiding: 15 minuten • Baktijd: 5 minuten Snijdt de brioche in gelijkmatige dobbelstenen. Snijdt de ananas in kwarten. Haal de schil eraf en snijdt het vruchtvlees in gelijkmatige dobbelstenen. Pel de bananen. Snijdt de bananen in kleine schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Plaats de brioche, de amaretti en het gedroogde fruit in de opdienschalen. Zet deze op de tafel met de diverse bekertjes kruiden. Giet de warme koffie in een pan. Voeg 4 eetlepels maïszetmeel toe (vooraf verdund in een beetje koude koffie). Voeg vervolgens de cacao en de suiker toe. Laat het geheel smelten. Meng vervolgens de lauwe room erdoor. Wanneer het mengsel goed gelijkmatig is geworden schenkt u het in het voetstuk (RVS kom) van het apparaat. P RUS UA PL Beurtelings prikken de gebruikers een stukje brioche, amaretti of gedroogd fruit aan hun vork, drenken dit in koffie onder de fontein en aromatiseert het vervolgens, afhankelijk van de voorkeur, in kaneel, kokosnoot of cacao. 9 Tef-Fontchoc 08-06 F NL D I S 24/08/06 11:15 Page 10 Recept voor fondue met chocolade Voor 6 personen • 300 g pure chocolade • 2 eetlepel melk • 25 cl slagroom • 75 g boter • 1 snufje kaneel • 1 theelepel vanille extract • 150 g hazelnoten of fijngehakte walnoten • 150 g geraspte kokosnoot • 3 bananen, 3 peren, 3 mandarijntjes • 12 marshmallows • gedroogd fruit (dadels, vijgen, pruimen) • citroensap Bereiding: 15 minuten • Baktijd: 20 minuten Schil de vruchten en snijdt ze in schijfjes (behalve de mandarijntjes). Besprenkel ze met citroensap. Plaats ze in de opdienschalen met het gedroogde fruit. Doe de kokosnoot en hazelnoten in de bekertjes. In een pan au bain-marie, breekt u chocolade in stukken, daarna de melk op slagroom toevoegen. Op het laatste moment voegt u de in stukjes gesneden boter toe alsmede de vanille en de kaneel. Wanneer het mengsel goed gelijkmatig is geworden schenkt u het in het voetstuk (RVS kom) van het apparaat. Beurtelings prikken de gebruikers een stukje fruit of iets anders aan hun vork die men dan in de chocolade dompelt om een omhulsel van chocolade te verkrijgen. Voor avondjes met volwassenen kunt u aan de chocolade wat alcohol toevoegen: Whisky, Cointreau, Armagnac, Rum, Kirsch... FIN Recept voor fondue met witte chocolade DK N GB Voor 6 personen • 800 g witte chocolade • 1 onbespoten sinaasappel • 50 cl de slagroom • 2 eetlepels sinaasappellikeur (facultatief) Voor erbij: • 250 g brioche • 500 g aardbeien • 3 sinaasappels TR E P RUS UA PL 10 Bereiding: 15 minuten • Baktijd: 20 minuten Snijdt de brioche in gelijkmatige dobbelstenen. Spoel de aardbeien af en ontdoe ze van hun kroontje. Pel de sinaasappels en scheidt de kwarten. Plaats dit alles in opdienschalen. In een pan au bain-marie, breekt u chocolade in stukken en voegt de fijn geraspte stukjes sinaasappelschil toe. Schenk vervolgens langzaam de room door het mengsel. Wanneer het mengsel goed gelijkmatig is geworden kunt u het geheel parfumeren door 1 tot 2 lepels sinaasappellikeur toe te voegen. U schenk het vervolgens in het voetstuk (RVS kom) van het apparaat. Beurtelings prikken de eters een stukje brioche of een gekonfijte aardbei aan hun vork en drenken dit in koffie onder de fontein. U kunt tevens een bekertje met geraspte kokosnoot op tafel zetten waarin een ieder zijn hapje kan draaien alvorens er van te genieten. Recept voor banketbakkersfondue Voor 6 personen • 1 liter melk • 2 stokjes vanille • 10 x eigeel • 150 g poedersuiker • 80 g maïszetmeel Voor erbij: • 250 g brioche • 1 ananas • 3 bananen • 1/2 citroen • 300 g aardbeien • 1 bekertje geraspte kokosnoot • 1 bekertje geroosterde plakjes amandelen • 1 bekertje ongezoete cacao Bereiding: 25 minuten • Baktijd: 15 minuten Snijdt de brioche in gelijkmatige dobbelstenen. Snijdt de ananas in kwarten. Haal de schil eraf en snijdt het vruchtvlees in gelijkmatige dobbelstenen. Pel de bananen. Snijdt de bananen in kleine schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Plaats de brioche, en het fruit in de opdienschalen. Zet deze op de tafel met de diverse bekertjes kruiden. In een pan brengt u de melk aan de kook met twee gespleten stokjes vanille. Laat de vanille 10 minuten trekken en haal ze er dan uit. In een andere schaal klopt u het eigeel en de suiker totdat het mengsel wit wordt. Voeg het maïszetmeel toe en verdun dan met de warme melk. Schenk dit alles in de pan. Breng aan de kook onder voortdurend roeren. U schenk het vervolgens in het voetstuk (RVS kom) van het apparaat. Beurtelings prikken de gebruikers een stukje brioche, een aardbei of een stukje gedroogd fruit aan hun vork, drenken dit onder de fontein en aromatiseert het vervolgens, afhankelijk van de voorkeur, in kaneel, kokosnoot of cacao.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Tefal KD400012 Handleiding

Categorie
Fondues, fijnproevers
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor