75
Blender (alleen HR7951/
HR7952/HR7954/HR7958)
Controleer voor u begint of u alles in elkaar zet
volgens afb. 3.
Blender: voor het maken van smoothies, shakes,
sapjes en om ijs te vermalen
Volg de aanbevolen hoeveelheden,
verwerkingstijd en snelheid zoals aangegeven
in g. 9.
Voor het malen van ijs zet u de knop
herhaaldelijk op snelheid P tot het ijs is
jngemalen.
Opmerking
•
Steek nooit uw hand of een voorwerp in de kan terwijl
de blender werkt.
• Bevestig de afdichtring altijd op de mesunit voordat u
de mesunit aan de blenderkan bevestigt.
• Als u tijdens het blenden vloeibare ingrediënten wilt
toevoegen, verwijder dan de maatbeker en giet deze in
de blenderkan via de vulopening.
• Snijd ingrediënten in kleine stukjes voordat u ze
verwerkt.
• Wanneer u een grote hoeveelheid voedsel wilt
bereiden, doe dan niet alle ingrediënten in één keer in
de kom, maar verwerk steeds kleine hoeveelheden.
• Voorkom morsen: als u een vloeistof verwerkt die snel
gaat schuimen (bijvoorbeeld melk), doe dan niet meer
dan 1 liter vloeistof in de blenderkan.
• Doe de ingrediënten in de blenderkan en overschrijd
daarbij de maximumindicatie niet.
• Voor het beste resultaat bij het maken van een dikke
puree, kunt u het beste de blenderkan voor de helft
vullen en de ingrediënten apart verwerken.
1 Doe alle droge ingrediënten in de kom en
draai de knop naar snelheid 1.
2 Voeg de koude boter toe aan de droge
ingrediënten en voer de snelheid geleidelijk
op van 1 naar 3.
3 Voeg 1 eetlepel ijswater per keer toe en
mix tot er een kruimelig deeg ontstaat.
• Als het deeg uit elkaar valt, voeg dan
meer water toe en mix het deeg nog
even. Voeg niet te veel water toe.
Daardoor wordt de korst taai.
4 Geef het deeg de gewenste vorm en
wikkel het in huishoudfolie.
5 Bewaar het minstens 1 uur en maximaal 2
dagen in de koelkast.
6 Laat het deeg een paar minuten op
kamertemperatuur rusten voordat u het
uitrolt en bakt.
Recept: Schuimgebak
Ingrediënten:
• 4 eiwitten
• 1 kopje (200 gram) jne suiker of
basterdsuiker
1 Klop het eiwit op snelheid 7 tot er zachte
toefjes ontstaan.
2 Zet de snelheid op 4 en voeg geleidelijk de
suiker toe tot er stevige toefjes ontstaan.
3 Bedek een bakplaat met bakpapier en
schep het schuimige mengsel erop.
4 Warm de oven voor op 105 °C en plaats
de bakplaat met het schuimige mengsel in
het midden van de oven.
5 Bak de schuimgebakjes ongeveer 1-1,5 uur
tot ze droog en krokant zijn.
6 Zet de oven uit en laat de schuimgebakjes
1,5 uur in de oven drogen.