Blender
◗ Vul de blenderkan nooit met ingrediënten die heter zijn dan 80cC.
◗ Vul de blenderkan nooit met meer dan 1,25 liter vloeistof om morsen te voorkomen, vooral
wanneer u het apparaat op een hoge snelheid laat werken. Doe niet meer dan 1 liter in de
blenderkan wanneer u hete vloeistoffen verwerkt of een recept aan het bereiden bent
waarbij veel schuimvorming optreedt.
◗ Vergeet nooit de afdichtingsring op de mesunit te plaatsen voordat u de blenderkan bevestigt
om lekkage te voorkomen.
◗ Zorg ervoor dat het deksel altijd goed dicht zit en dat de maatbeker goed in het deksel
geplaatst is voordat u het apparaat inschakelt.
Maalmolen
◗ Laat de maalmolen nooit langer dan 30 seconden zonder onderbreking werken. Laat de
maalmolen tussentijds minstens 1 minuut afkoelen.
◗ Vergeet nooit de afdichtingsring in de mesunit te plaatsen voordat u de beker van de
maalmolen bevestigt om lekkage te voorkomen.
◗ Gebruik de maalmolen nooit om zeer harde ingrediënten zoals nootmuskaat, Chinese
rotssuiker en ijsblokjes te malen.
◗ Verwerk kruidnagels, steranijs en anijszaad altijd samen met andere ingrediënten.Als deze
ingrediënten ongemengd worden verwerkt, kunnen ze de kunststof onderdelen van het
apparaat aantasten.
◗ De beker van de maalmolen kan verkleuren indien de maalmolen gebruikt wordt om
ingrediënten zoals kruidnagels, anijs en kaneel te verwerken.
◗ De maalmolen is niet geschikt voor het hakken van rauw vlees. Gebruik hiervoor de blender.
◗ Gebruik de maalmolen niet om vloeibare mengsels zoals vruchtensap te verwerken.
Filter
◗ Gebruik het filter nooit om ingrediënten die heter zijn dan 80cC te verwerken.
◗ Doe per keer niet meer dan 50 g ongeweekte sojabonen of 150 g fruit in het filter om
overbelasting te voorkomen.
◗ Zorg ervoor dat het deksel altijd goed dicht zit en dat de maatbeker goed in het deksel
geplaatst is voordat u het apparaat inschakelt.
◗ Snijd fruit in kleine stukjes voordat u het in het filter verwerkt.
◗ Laat gedroogde peulvruchten zoals sojabonen eerst weken voordat u ze in het filter verwerkt.
Het apparaat klaarmaken voor gebruik
Was alle onderdelen die in aanraking komen met voedsel grondig af voordat u het apparaat voor de
eerste keer gebruikt (zie 'Schoonmaken').
Gebruik
Maatbeker (G)
U kunt de maatbeker gebruiken om hoeveelheden ingrediënten af te meten.
B
Om mayonaise te bereiden: De olie moet langzaam toegevoegd worden om de juiste consistentie te
verkrijgen. Laat de blender op een lage snelheid werken wanneer u mayonaise bereidt.
Blender
De blender is geschikt voor pureren, hakken en mengen. U kunt er soepen, sauzen, milkshakes en
beslag mee bereiden en u kunt er groenten, fruit en vlees mee verwerken.
NEDERLANDS22