Gebruiksaanwijzing
Was de pan vóór het eerste gebruik af en wrijf de binnenkant met een doekje of keukenpapier licht in met een theelepel olie.
Verwijder overtollig olie. Voor de handgrepen met een roestvrijstalen element, verwijder de plastic beschermlaag. Dankzij de anti-
aanbaklaag is extra boter of olie niet nodig, voor gezonder bakken.
Voor het optimaal behoud van de anti-aanbakeigenschappen van de pan adviseren wij:
• oververhit de pannen niet,
• boter, olie en andere vetten nooit te laten verbranden,
• gebruik geen messen en gardes. Na verloop van tijd kunnen er kleine krassen (of slijtage) ontstaan, deze hebben geen eect op
de anti-aanbakeigenschappen,
• laat geen vet of zout langdurig achter in uw pan. Doe geen koud water rechstreeks in een hete pan. Plotselinge
temperatuurverandering veroorzaakt vervorming van de bodem.
Voor pannen met een keramisch aan binnen:
• zeer bestendig tegen hitte en krassen. Daarom zijn pannen met een keramische laag perfect voor het dichtschroeien en krokant
maken met een druppel olie,
• alleen voor koekenpannen, wokpannen, hapjespannen en sauteerpannen. De meeste metalen keukengerei kunnen gebruikt
worden in de pan, behalve messen en gardes. Voorkom het gebruik van scherp keukengerei. Lichte slijtageplekken zijn normaal en
hebben geen eect op de prestaties van de keramische laag.
Voor roestvrijstalen pannen:
• dankzij de thermische eigenschappen van het roestvrij staal, worden ingrediënten optimaal gekarameliseerd en/of
dichtgeschroeid,
• de meeste metalen keukengerei kunnen gebruikt worden in de pan, behalve messen en gardes. Voorkom het gebruik van scherp
keukengerei. Lichte slijtageplekken zijn normaal en hebben geen eect op de prestaties van de keramische laag,
• bij roestvrijstalen pannen dient u zout pas toe te voegen als het water kookt (om te vermijden dat de zoutkorrels het roestvrijstaal
aantasten).
WAARSCHUWING
Om de levensduur van het product te verlengen, raden wij u aan het met de hand af te wassen.
Wij adviseren u de pan niet in de vaatwasmachine te doen omdat vaatwasmiddelen (vooral de tabletten) erg agressieve
elementen bevatten die beschadigingen kunnen veroorzaken aan pannen waarin aluminium is verwerkt.
a) Voor pannen met een anti-aanbaklaag aan binnen- en buitenkant:
• maak de binnen- en buitenkant van de pan schoon met warm water, afwasmiddel en een spons (schuurmiddel en -sponsjes zijn
verboden).
b) Voor email pannen:
• maak de geëmailleerde buitenkant van de pan regelmatig schoon; hiervoor kunt u eventueel een (kunststof) schuursponsje
gebruiken,
• de pan kan in pricipe in de vaatwasmachine maar let wel: glanzende materialen kunnen na verloop van tijd verkleuren en dof
worden onder invloed van vaatwasmiddelen. Deze slijtage valt niet onder de garantie.
4