dan het te braden voedsel in de pan. Zodoende
voorkomt u dat de anti-aanbaklaag oververhit!
Belangrijk! Gebruik margarine of boter voor
gerechten met eieren, vis, meel en aardappels.
Gebruik uitsluitend olie en hard vet voor vlees
(zonder paneerlaagje). Wees voorzichtig met heet
vet. Laat nooit een hete pan alleen. Blus brandend
vet met een deken of een brandblusser.
Wanneer u voedsel braadt zonder vet is er geen
olie aanwezig om aan te geven hoe heet de pan is.
Daarom dient u de pan niet hoger op te warmen
dan medium temperatuur en ervoor te zorgen dat
het niet oververhit, aangezien dit een nadelige
invloed kan hebben op de anti-aanbaklaag.
Tips bij het koken met elektriciteit
Als u kookt op elektrische kookplaten, let dan op de
grootte en doorsnee van de pannen. Die pannen zijn
idealiter iets groter dan de elektrische warmtebron.
Hieronder een overzicht van de ideale verhoudingen
bij het gebruik, zodat u efficiënter gebruik kunt
maken van de energie:
Kookplaat Koeken-/Braadpan
klein ø 14,5 cm ø 20 cm
middel ø 18 cm ø 24 cm
groot ø 22 cm ø 28 cm
Tips bij het keramisch koken
Trek of schuif uw ketels of pannen niet over de
kookplaat om uw glaskeramisch koookveld onnodig
te bekrassen.
Bij glaskeramische kookvelden met verhoogde
decoraties kunnen door de omgang met aluminium
pannen strepen op het kookveld ontstaan, die met
eenvoudige middelen weer kunnen worden
verwijderd. Spuit ovenspray op uw kookveld en laat
dit langere tijd inwerken. Wrijf vervolgens net
zolang krachtig over uw kookveld totdat de strepen
zijn verdwenen. Uw glaskeramisch kookveld wordt
hierdoor niet beschadigd.
Aansprakelijkheidclausule
Wij maken u er nadrukkelijk op attent dat wij niet
aansprakelijk kunnen zijn voor schade als gevolg
van een van de volgende oorzaken:
• gebruikvanhetartikelvooranderedoeleinden
dan normaal gebruik
• onjuiste,nalatigeofniet-professionele
behandeling
• hetnietnavolgenvandegebruiksaanwijzing
• nietcorrectuitgevoerdereparaties
• hetgebruikvannietoriginele/erkendeWMF
onderdelen
Deze punten gelden voor zowel de basisartikelen
als de bijbehorende onderdelen/accessoires.
• Reinigdepanzosnelmogelijknagebruik.Voor
zorgvuldig onderhoud adviseren wij om de
pannen met keukenpapier schoon te wrijven of
met een mild afwasmiddel met de hand af te
wassen. Moderne geconcentreerde afwasmid-
delen kunnen kookgerei van aluminium in de
vaatwasmachine aantasten en beschadigen.
• Vastzittendeetensrestenloswekenenvoorzichtig
met spons of borstel verwijderen (WMF adviseert
‘Scotch Brite’ krasvrije reinigingssponsjes).
• Geenstalensponzenofzandhoudende
schuurmiddelen gebruiken.
• Nahetschoonmakenvandepandeantikleeaag
weer insmeren meer olie.
• Wanneer u de greep van uw pan hebt vastgezet
moet u eerst de schroef van de greep goed
vastdraaien met een gewone schroevendraaier.
• Indiendekunststofhandgrependoorincorrect
gebruik beschadigen adviseren wij u om contact
op te nemen met uw dealer voor het leveren van
vervangende grepen.
Bereidingsaanwijzingen
Wanneer u braadt met vet voeg altijd vet toe aan
een lege pan voordat u deze verhit!
Zet de temperatuur van de hittebron niet hoger
dan medium-hoog of medium. Zet de hittebron
lager zodra het vet rook begint af te geven. Leg
25