Electrolux EOK66030X Handleiding

Type
Handleiding
gebruiksaanwijzing
Elektro-inbouwoven
EOK66030
Electrolux. Thinking of you.
Ga voor meer van onze ideeën naar www.electrolux.com
Inhoud
Veiligheidsinstructies 2
Productbeschrijving 3
Voor het eerste gebruik 5
Bediening 6
Tips, tabellen en adviezen 15
Reiniging en onderhoud 28
Wat te doen als ... 31
Montageinstructie 31
Afvalverwerking 37
Service 37
Garantie/serviceafdeling 38
Europese Garantie 40
www.electrolux.com 41
Wijzigingen voorbehouden
Veiligheidsinstructies
Belangrijke veiligheidsinstructies!
Zorgvuldig lezen en voor toekomstige
raadpleging bewaren!
Elektrische veiligheid
Het apparaat mag uitsluitend door een er-
kend vakman worden aangesloten.
Bij storingen of beschadigingen aan het
apparaat: Zekeringen losdraaien resp. uit-
schakelen.
Reparaties aan het apparaat mogen uit-
sluitend door vakmensen worden uit-
gevoerd. Door onvakkundig uitgevoerde
reparaties kunnen grote gevaren ontstaan.
Wendt u zich in geval van reparatie tot on-
ze klantenservice of uw vakhandel.
Kinderbeveiliging
Kinderen nooit zonder toezicht laten terwijl
het apparaat in werking is.
Dit apparaat is voorzien van een kinderbe-
veiliging.
Veiligheid tijdens het gebruik
Dit apparaat mag alleen in het huishouden
worden gebruikt voor het koken, braden
en bakken van levensmiddelen.
Wees voorzichtig bij het aansluiten van
elektrische apparaten op stopcontacten in
de buurt van het apparaat. Aansluitleidin-
gen mogen niet onder de hete ovendeur
worden vastgeklemd
Waarschuwing: Gevaar voor verbran-
ding! Tijdens de werking wordt de bin-
nenkant van de oven heet.
Als u alcoholische toevoegingen in de oven
gebruikt, kan er eventueel een licht ont-
vlambaar alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Doe in dat geval de deur voorzichtig open.
Houd daarbij gloeiende voorwerpen, von-
ken of vuur uit de buurt.
Kinderen en personen, die wegens hun fy-
sieke, sensorische of verstandelijke ver-
mogens of hun onervarenheid of onwe-
tendheid niet in staat zijn het apparaat op
veilige wijze te gebruiken, mogen dit ap-
paraat niet zonder toezicht of instructie van
een verantwoordelijk persoon gebruiken.
Aanwijzing met betrekking tot acrylami-
de
Volgens de laatste wetenschappelijke
inzichten kan een intensieve bruining van
levensmiddelen, met name bij zetmeel-
houdende producten, een gevaar voor
de gezondheid door acrylamide opleve-
ren. Om die reden adviseren wij levens-
middelen zoveel mogelijk bij lage tem-
peraturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
Zo vermijdt u schade aan het apparaat
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie
en zet geen braadslede of bakplaat op de
bodem van de oven, anders kan het email
van de oven door de oplopende hitte be-
schadigd worden.
Druppels vruchtensap, die op het bakblik
terechtkomen, laten vlekken achter die
niet meer verwijderd kunnen worden. Ge-
bruik voor cakes met veel vocht een diep
bakblik.
Belast de ovendeur niet.
Giet nooit water direct in de hete oven. Dan
kan het emaille beschadigd raken en kun-
nen er verkleuringen ontstaan.
2 electrolux
Bij heftige stoten, vooral tegen de zijkanten
van de voorste glasplaat, kan het glas bre-
ken.
Bewaar geen brandbare stoffen in de
oven. Deze kunnen bij het inschakelen van
de oven vlam vatten.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in
de oven. Het emaille kan beschadigd ra-
ken.
Bewaar, nadat de koelventilator is uitge-
schakeld, geen onafgedekte etenswaren
in de oven. In de ovenruimte en op het glas
van de deur kan vochtigheid neerslaan, die
ook op uw meubilair terecht kan komen.
Informatie emaillaag
Kleurveranderingen van de emaillaag
van de oven als gevolg van het gebruik
zijn niet van invloed op de deugdelijkheid
van het apparaat voor regulier of con-
tractueel gebruik. Dit zijn derhalve geen
gebreken in de zin van het recht op ga-
rantie.
Productbeschrijving
Totaalaanzicht
1 2
3
4
1 Bedieningspaneel
2 Lichtbalken
3 Deurgreep
4 Ovendeur
Het apparaat schakelt zich na 2 minuten
uit, als er geen functie is geselecteerd en
er niets aan het apparaat is gewijzigd. De
lichtbalk blijft echter branden. Om de
lichtbalken uit te schakelen, dient u het
apparaat met
in en vervolgens weer
uit te schakelen.
electrolux 3
Bedieningspaneel
1
2
1 Ovenindicaties
2 Functietoetsen oven
Uitrusting oven
1
2
3
4
1
2
3
4
5
1 Grillverwarmingselement
2 Ovenverlichting
3 Ventilator verwarmingselement achterwand
4 Uitneembaar inschuifrooster
5 Gebruiksniveaus
4 electrolux
Accessoires oven
Rooster
Voor servies, bak- en braadvormen, braden
en grillen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Voor het eerste gebruik
Dagtijd instellen en wijzigen
De oven functioneert alleen als u de tijd
hebt ingesteld.
Na het aansluiten van de elektriciteit of na een
stroomstoring knippert het symbool voor
Dagtijd
automatisch.
1. Om een reeds ingestelde dagtijd te ver-
anderen drukt u de toets Klokfuncties
zo vaak in tot het symbool voor Dagtijd
knippert.
2.
Met de toets
of de gewenste tem-
peratuur instellen.
Na ca. 5 seconden stopt het knipperen en
geeft de klok de ingestelde tijd aan.
Het apparaat is klaar voor gebruik.
U kunt de dagtijd alleen veranderen, als
de kinderbeveiliging is uitgeschakeld, de
klokfuncties Kookwekker , Duur of
Einde
niet zijn ingesteld en er geen
ovenfunctie is ingesteld.
Eerste reiniging
Voordat u de oven voor het eerst in gebruik
neemt, moet u hem reinigen.
electrolux 5
Belangrijk! Gebruik geen scherpe,
schurende reinigingsmiddelen! De
oppervlakken zouden beschadigd kunnen
worden.
Gebruik bij ovens met een metalen voor-
zijde de hiervoor in de handel verkrijgba-
re onderhoudsmiddelen.
1. Open de ovendeur.
De verlichting in de oven is ingeschakeld.
2. Neem alle accessoires en geleiderails uit
de oven en reinig deze met een warm
sopje.
3. Maak de oven ook schoon met een warm
sopje en droog hem daarna af.
4. Veeg de voorzijde af met een vochtige
doek.
Zo leert u het apparaat kennen
Om het apparaat uit te proberen of alle be-
dieningsstappen uit te voeren, kan de test-
functie worden gebruikt. De oven wordt niet
warm.
Testfunctie inschakelen
1. Schakel het apparaat met de toets Aan/
Uit
uit .
2. Houd de toetsen Programma's voor bak-
ken/braden
en tegelijk ingedrukt,
totdat er een signaal klinkt en op het dis-
play "d" gaat branden.
Testfunctie uitschakelen
1. Schakel het apparaat met de toets Aan/
Uit uit .
2. Houd de toetsen Programma's voor bak-
ken/braden
en tegelijk ingedrukt,
totdat er een signaal klinkt en op het dis-
play "d" uit gaat.
Bediening
De elektronische ovenbesturing
Het weergaveveld
1
2 3
456
6 electrolux
1 Geheugen: P / Test: d
2 Temperatuur/Dagtijd
3 Klokfuncties/Bedrijfstijd
4 Thermometersymbool
5 Bak-/braadprogramma's
6 Ovenfunctie
Het bedieningspaneel
1 2
8 7
3 4
6 5
1 Toets AAN/UIT
2 Ovenfunctie selecteren
3
Toets
4 Klokfuncties
5 Geheugenfunctie
6
Toets
7 Bak-/braadprogramma's
8 Snel verwarmen
Algemene aanwijzingen
Schakel het apparaat altijd eerst met de
toets Aan/Uit in.
Als de gekozen functie gaat branden, be-
gint te oven op te warmen of begint de in-
gestelde tijd te verstrijken.
Als de ingestelde temperatuur wordt be-
reikt, klinkt er een signaal.
De ovenverlichting wordt ingeschakeld zo-
dra er een ovenfunctie gestart is of zodra
de ovendeur geopend wordt.
De ovenverlichting gaat na 10 min. uit, als
de deur geopend is en het apparaat is uit-
geschakeld.
Schakel het apparaat met de toets Aan/Uit
uit.
Ovenfunctie selecteren
1.
Apparaat met de toets Aan/Uit
inscha-
kelen.
2. Druk net zo vaak op de toets Ovenfunctie
totdat de gewenste ovenfunctie ver-
schijnt.
electrolux 7
Op het temperatuurdisplay verschijnt een
voorstel voor de temperatuur.
Als de voorgestelde temperatuur niet bin-
nen ca. 5 seconden verandert, begint de
oven op te warmen.
Oventemperatuur wijzigen
Met de toets of de temperatuur naar
boven of naar beneden wijzigen.
De instelling vindt plaats in stappen van 5 °C.
Thermometersymbool
Het langzaam oplopende thermometers-
ymbool
geeft aan in hoeverre de oven al
is opgewarmd.
De drie na elkaar oplichtende segmenten
van het thermometersymbool
geven aan
dat de functie snel verwarmen in bedrijf is.
Ovenfunctie wijzigen
Voor het wijzigen van de ovenfunctie toets
Ovenfunctie zo vaak indrukken tot de ge-
wenste ovenfunctie wordt weergegeven.
De oven uitschakelen
Schakel het apparaat met de toets Aan/Uit
uit.
Koelventilator
De ventilator wordt automatisch inge-
schakeld, om de oppervlakken van het
apparaat koel te houden. Nadat de oven
is uitgeschakeld, blijft de ventilator nog
draaien, om het apparaat af te koelen,
daarna wordt hij automatisch uitgescha-
keld.
Snel verwarmen
Na het selecteren van een ovenfunctie kan
met behulp van de extra functie Snel verwar-
men
de lege oven in relatief korte tijd wor-
den voorverwarmd.
Belangrijk! Leg te bereiden levensmiddelen
pas in de oven, als het Snel verwarmen
beëindigd is en de oven in de gewenste
functie werkt.
1. Gewenste ovenfunctie instellen en star-
ten. Evt. Temperatuurvoorstel wijzigen.
2.
Toets Snel verwarmen
indrukken. Het
symbool
brandt.
De achtereenvolgende knipperende balken
geven aan dat Snel verwarmen in werking is.
8 electrolux
Bij het bereiken van de ingestelde tempera-
tuur branden de balken van de temperatuur-
indicatie. Er klinkt een signaal. Het symbool
gaat uit.
De oven verwarmt nu in de vooraf ingestelde
ovenfunctie en temperatuur verder. U kunt
de te bereiden levensmiddelen nu in de oven
plaatsen.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Toepassing
Hetelucht met ringver-
warming
Voor het braden en bakken op maximaal twee niveaus
tegelijk.
Grillen met hetelucht Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op
één niveau. Deze functie is ook geschikt om te gratineren
en kort te bakken .
Grill Voor het grillen van platte levensmiddelen en om te roos-
teren .
Ontdooien/Drogen Voor het ontdooien en het drogen van kruiden, fruit of
groenten.
Op lage temperatuur
bereiden
Voor het bereiden van bijzonder mals en sappig braadvlees.
Rooster en bakplaat plaatsen
Uittrek- en kantelbeveiliging
Ter beveiliging van het uittrekken hebben alle
inschuifdelen aan de rechter- en linkerkant
een kleine bolling naar onderen.
Plaats de inschuifdelen zodanig dat deze
bolling achterin de ovenruimte ligt. Deze bol-
ling is ook belangrijk voor de kantelbeveiliging
van de inschuifdelen.
Bakplaat plaatsen:
Schuif de bakplaat tussen de geleidestangen
van het gekozen niveau.
Rooster plaatsen:
Plaats het rooster zodanig dat de pootjes
naar beneden wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleidestangen
van het gekozen niveau.
Door de verhoogde lijst die om het roos-
ter loopt is het serviesgoed bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Extra functies
Bak-/braadprogramma's
Gebruik voor deze functie de opgegeven
recepten.
Programma kiezen
1.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen. Toets Bak-/braadprogramma's
zo vaak indrukken tot op het display
het gewenste programma verschijnt (P 1
t/m P12).
electrolux 9
In het functiedisplay verschijnt het sym-
bool voor de bijbehorende ovenfunctie.
In het tijddisplay verschijnt de berei-
dingstijd, het symbool voor Duur
licht op.
Toets Klokfuncties
indrukken, ver-
volgens toets
of indrukken om
de tijdsduur te wijzigen.
Na ca. 5 seconden wordt de oven in-
geschakeld.
2. Als de tijd verstreken is, klinkt er 2 minu-
ten lang een signaal. Het symbool voor
Duur
knippert.
De oven wordt uitgeschakeld.
3. Druk op een willekeurige toets om het
signaal uit te schakelen.
Start uitstellen
De start van de bereidingstijd kan worden
uitgesteld (zie Klokfuncties Einde
).
Bereidingstijd voortijdig beëindigen
Met de toets Aan/Uit
de oven uitschake-
len.
Geheugenfunctie
Met de geheugenfunctie kan een instelling
die telkens weer wordt gebruikt, worden op-
geslagen.
1. Ovenfunctie, temperatuur en eventueel
de klokfuncties duur
en/of einde
instellen.
2.
De toets Geheugenfunctie
gedurende
ca. 2 seconden ingedrukt houden, tot er
een signaal klinkt. De instelling is nu op-
geslagen.
Om een andere instelling op te slaan, de
toets Geheugenfunctie
gedurende
ca. 2 seconden indrukken. De eerder
opgeslagen instelling wordt door deze
instelling vervangen.
Inschakelen van de geheugenfunctie
1.
Met de toets Aan/Uit
de oven inscha-
kelen.
2.
Met de toets Geheugenfunctie
de op-
geslagen instelling oproepen.
10 electrolux
Klokfuncties
1 3 4 5
2
6
1 Klokfuncties
2 Tijdsaanduidingen
3 Dagtijd
4 Duur/Einde/Bedrijfstijd
5 Klokfuncties
6 Insteltoetsen
Kookwekker
Voor het instellen van een korte tijd. Na af-
loop klinkt er een signaal.
Deze functie heeft geen effect op de oven.
Bereidingsduur
Om in te stellen hoe lang de oven ingescha-
keld moet zijn.
Einde
Om in te stellen wanneer de oven weer moet
worden uitgeschakeld.
Dagtijd
Hiermee kunt u de dagtijd instellen, verande-
ren of opvragen (zie Hoofdstuk Voor het eer-
ste gebruik).
Algemene aanwijzingen
Na het kiezen van een klokfunctie knippert
het bijbehorende symbool ca. 5 seconden.
Gedurende deze tijd kunt u met de
of
de gewenste tijden instellen of veran-
deren.
Na het instellen van de gewenste tijd knip-
pert het symbool nogmaals gedurende ca.
5 seconden. Daarna gaat het symbool
branden. De ingestelde kookwekker
begint te lopen.
De ingestelde tijd voor Duur en Einde
begint na het starten van de gekozen
functie te lopen.
kookwekker
1.
Toets Klokfuncties zo vaak indrukken
tot het symbool Kookwekker
knippert.
electrolux 11
2.
Met de toets
of de gewenste tijds-
duur instellen (max. 99.00 minuten).
Na ca. 5 seconden wordt de resterende tijd
weergegeven op het display. Het symbool
voor Kookwekker
brandt.
Als de ingestelde tijd verstreken is, klinkt er 2
minuten lang een signaal. "0.00" brandt en
het symbool Kookwekker knippert.
Signaal uitschakelen: door een willekeurige
toets in te drukken.
Bereidingsduur
1.
Ovenfunctie en met toets
of tem-
peratuur kiezen.
2.
Toets klokfuncties
zo vaak indrukken,
tot het symbool Duur knippert.
3.
Met de toets
of de gewenste be-
reidingstijd instellen.
De oven wordt ingeschakeld. Het symbool
voor Duur brandt.
Door het herhaald indrukken van de
toets Klokfuncties
kan de actuele
dagtijd worden opgevraagd.
12 electrolux
Als de tijd verstreken is, klinkt er 2 minuten
lang een signaal. De oven wordt uitgescha-
keld.
"0.00" wordt weergegeven en het symbool
voor Duur
knippert.
Signaal uitschakelen: door een willekeurige
toets in te drukken.
Einde
1.
Ovenfunctie en met toets
of tem-
peratuur kiezen.
2.
Toets Klokfuncties zo vaak indrukken,
tot het symbool Einde knippert.
3.
Met de toets
of de gewenste uit-
schakeltijd instellen.
De symbolen voor Einde en Duur bran-
den.
De oven wordt automatisch ingeschakeld.
Door het herhaald indrukken van de
toets Klokfuncties kan de actuele
dagtijd worden opgevraagd.
Als de tijd verstreken is, klinkt er 2 minuten
lang een signaal. De oven wordt uitgescha-
keld.
"0.00" wordt weergegeven en de symbolen
Einde en Duur knipperen.
Signaal uitschakelen: door een willekeurige
toets in te drukken.
electrolux 13
Duur en Einde gecombineerd
Duur en Einde kunnen tegelijk ge-
bruikt wordt, als de oven op een later
tijdstip automatisch in- en uitgeschakeld
moet worden.
1. Ovenfunctie en temperatuur kiezen.
2. Met de functie Duur de tijd instellen,
die het gerecht nodig heeft om gaar te
worden,
bijv . 1 uur.
3. Met de functie Einde de tijd instellen
waarop het gerecht klaar moet zijn,
bijv . 14:05 uur.
De symbolen voor Duur en Einde bran-
den.
De oven wordt automatisch op het bereken-
de tijdstip ingeschakeld, bijv . 13:05 uur.
Na afloop van de ingestelde duur klinkt er
gedurende 2 minuten een signaal en wordt
de oven uitgeschakeld, bijv . 14:05 uur.
14 electrolux
Veiligheid van kinderen
Zodra de kinderbeveiliging is ingeschakeld,
kan het apparaat niet meer worden gebruikt.
Kinderbeveiliging inschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen . Er mag geen oven-
functie gekozen zijn.
2.
Toets Bak-/braadprogramma's
en
tegelijk ingedrukt houden, tot op het
display SAFE verschijnt.
De kinderbeveiliging is nu ingeschakeld.
Kinderbeveiliging uitschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen .
2.
Toets Bak-/braadprogramma's
en
tegelijk ingedrukt houden, tot op het
display SAFE verdwijnt.
De kinderbeveiliging is nu uitgeschakeld en
de oven is weer klaar voor gebruik.
Toets Zoemer
Toets Zoemer uitschakelen
1. Apparaat eventueel met de toets Aan/Uit
uitschakelen .
2.
Toets
en tegelijk ingedrukt houden
tot er een signaal klinkt (ca. 2 seconden).
De toets Zoemer is nu uitgeschakeld.
Toets Zoemer inschakelen
Toets
en tegelijk ingedrukt houden tot
er een signaal klinkt (ca. 2 seconden).
De toets Zoemer is nu weer ingeschakeld.
Automatische uitschakeling van de oven
Als de oven na een bepaalde tijd niet uit-
geschakeld wordt of als de temperatuur
niet verandert, dan wordt hij automa-
tisch uitgeschakeld.
In het temperatuurdisplay knippert de
laatst ingestelde temperatuur.
De oven wordt uitgeschakeld bij een
oventemperatuur van:
30 - 120°C na 12,5 uur
120 - 200°C na 8,5 uur
200 - 250°C na 5,5 uur
Op het display verschijnt UIT .
Ingebruikneming na automatische uit-
schakeling
De oven helemaal uitschakelen. Daarna kan
hij weer in gebruik genomen worden.
Tips, tabellen en adviezen
Bakken
Functieknop van de oven: Hetelucht met
ringverwarming
Bakvormen
Voor hetelucht met ringverwarming zijn
lichte metaalvormen geschikt.
Gebruiksniveaus
Met hetelucht met ringverwarming
kunt u op maximaal 2 bakplaten gelijktijdig
bakken:
1 bakplaat:
bij v. gebruiksniveau 2
2
2
electrolux 15
Overige functies
1 bakvorm:
bij v. gebruiksniveau 1
2 bakplaten:
bij v. gebruiksniveaus 2 en 4
Algemene aanwijzingen
U kunt met hetelucht met ringverwarming
ook twee vormen gelijktijdig naast elkaar
op het rooster bakken. De baktijd wordt dan
nauwelijks langer.
Bij diepgevroren gerechten kunnen de
geplaatste bakplaten tijdens de berei-
ding kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt
door het grote temperatuurverschil tus-
sen het diepgevroren product en de
oventemperatuur. Als de bakplaten zijn
afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen vind u een keur aan gerechten
met de daarvoor aanbevolen temperaturen,
bereidingstijden en gebruiksniveaus.
De temperaturen en baktijden zijn richt-
waarden, omdat zij afhankelijk zijn van de
1
1
44
2
2
samenstelling van het deeg, de hoeveel-
heid en de bakvorm.
Wij adviseren u de eerste keer de lagere
temperatuurwaarde in te stellen en pas in-
dien nodig. bijv. wanneer u een sterkere
bruining wenst of als de baktijd te lang
duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Als u voor een eigen recept geen concrete
aanwijzingen kunt vinden, raadpleeg dan
een vergelijkbaar gerecht.
Bij het op meerdere niveaus bakken van
gebak op platen of in vormen kan de bak-
tijd ongeveer 10-15 minuten langer zijn.
Vochtig gebak. bijv. pizza's, vruchtenge-
bak enz.) moet op één niveau worden ge-
bakken.
•Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het in het begin van het bakproces
soms niet overal even bruin. In dat geval
moet u de temperatuurinstelling niet
aanpassen . In de loop van het bakproces
wordt het gebak overal even bruin.
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het appa-
raat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
daarom de instellingen (temperatuur, bak-
tijden) en gebruiksniveaus zoals u die ge-
wend bent aan de aanbevelingen in de on-
derstaande tabellen aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven on-
geveer. 10 minuten voor het einde van
de baktijd uitschakelen, om gebruik te
maken van de restwarmte.
Tenzij anders aangegeven, gelden de
waarden in de tabellen voor het plaatsen
van een gerecht in de koude oven.
Baktabel
Bakken op één gebruiksniveau
Soort gebak
Hetelucht met ringverwarming
Gebruiksni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd in uren:
Min.
Gebak in vormen
Tulband 1 160-170 0:50-1:10
Zandgebak/koningstaart 1 150-170 1:10-1:30
Biscuitgebak 1 160-180 0:25-0:40
Taartbodem van zandtaartdeeg 2 170-190 0:10-0:25
16 electrolux
Bakken op één gebruiksniveau
Soort gebak
Hetelucht met ringverwarming
Gebruiksni-
veau
Temperatuur
°C
Tijd in uren:
Min.
Taartbodem van roerdeeg 2 150-170 0:20-0:25
Dichte appeltaart 1 160-180 0:50-1:00
Appeltaart (2 vormen Ø 20 cm, diagonaal ge-
plaatst)
1 180-190 1:05-1:20
Hartige taart. bijv. Quiche Lorraine) 2 170-190 0:30-1:10
Kwarktaart 1 160-180 1:00-1:30
Gebak op bakplaat
Gistbroodje/krans 1 160-180 0:30-0:40
Kerststol 1 160-180 0:40-1:00
Brood (roggebrood) 1 180-200 0:45-0:60
Roomsoezen/tompoezen 2 170-190 0:30-0:40
Biscuitrol 2
200-220
1)
0:08-0:15
Kruimelgebak droog 2 160-180 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek 2
170-190
1)
0:15-0:30
Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg) 2 160-180 0:25-0:50
Vruchtentaart op zandtaartdeeg 2 170-190 0:40-1:20
Plaatkoek met kwetsbare garnering. bijv.
Kwark, room, bijesteek)
2 150-170 0:40-1:20
Pizza (met veel garnering) 2
190-210
1)
0:20-0:40
Pizza (dun) 2
230
1)
0:12-0:20
Turks brood 2
230
1)
0:10-0:20
Zwitsers fruitpuddinkje 2 190-210 0:35-0:50
Koekjes
Zandkoekjes 2 160-180 0:06-0:20
Spritsgebak 2 160 0:10-0:40
Roerdeegkoekjes 2 160-180 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimgebak 2 80-100 2:00-2:30
Bitterkoekjes 2 100-120 0:30-0:60
Koffiebroodjes 2 160-180 0:20-0:40
Koekjes van bladerdeeg 2
180-200
1)
0:20-0:30
Broodjes 2 210-230 0:20-0:35
Kleine cakejes (20 stuks/plaat) 2
170
1)
0:20-0:30
1) Oven voorverwarmen
electrolux 17
Op verschillende gebruiksniveaus bakken
Soort gebak Hetelucht met ringverwarming Tempera-
tuur in °C
Tijd in uren:
Min.
Gebruiksniveau van onderaf
2 niveaus
Koekjes
Zandkoekjes 2 / 4 160-180 0:15-0:35
Spritsgebak 2 / 4 160 0:20-0:60
Roerdeegkoekjes 2 / 4 160-180 0:25-0:40
Eiwitgebak, schuimgebak 2 / 4 80-100 2:10-2:50
Bitterkoekjes 2 / 4 100-120 0:40-1:20
Klein gistgebak 2 / 4 160-180 0:30-0:60
Klein bladerdeeggebak 2 / 4
180-200
1)
0:30-0:50
1) Oven voorverwarmen.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van het ge-
bak is te licht van kleur
Verkeerde inschuifhoogte Gebak lager inschuiven
Het gebak zakt in (wordt
klef, papperig, vochtig)
Te hoge baktemperatuur Baktemperatuur iets lager instellen
Te korte baktijd
Baktijd verlengen Baktijden kun-
nen niet door een hogere bak-
temperatuur worden verkort
Te veel vocht in het deeg Minder vocht gebruiken. Let op de
kneedtijden, vooral bij het gebruik
van keukenmachines
Gebak is te droog Te lage temperatuur Baktemperatuur hoger instellen
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Gebak wordt ongelijkma-
tig bruin
Te hoge baktemperatuur en te kor-
te baktijd
Baktemperatuur lager instellen en
baktijd verlengen
Het deeg is ongelijkmatig verdeeld Het deeg gelijkmatig over de bak-
plaat verdelen
Gebak wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd
Te lage temperatuur Baktemperatuur iets hoger instellen
Tabel Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht
Hetelucht met ringverwarming
Gebruiksniveau Temperatuur °C Tijd in uren: Min.
Pastaschotel 1 180-200 0:45-1:00
Lasagne 1 180-200 0:25-0:40
Gegratineerde groenteschotels
1)
1 160-170 0:15-0:30
Gegratineerd stokbrood
1)
1 160-170 0:15-0:30
Zoete ovenschotels 1 180-200 0:40-0:60
18 electrolux
Gerecht
Hetelucht met ringverwarming
Gebruiksniveau Temperatuur °C Tijd in uren: Min.
Visschotels 1 180-200 0:30-1:00
Gevulde groente 1 160-170 0:30-1:00
1) Oven voorverwarmen
Tabel kant-en-klaar diepvriesgerechten
Gerecht Functieknop van de oven Gebruiks-
niveau
Temperatuur
°C
Tijd
Diepvriespizza Hete lucht met ring-
vormig verwar-
mingselement
3 volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Patates frites
1)
(300-600 g)
Heteluchtgrillen 3 200-220 volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Stokbrood Hete lucht met ring-
vormig verwar-
mingselement
3 volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
Vruchtentaart Hete lucht met ring-
vormig verwar-
mingselement
3 volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
volgens aanwijzin-
gen van de fabri-
kant
1) Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
Braden
Ovenfunctie: Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement
Braadservies
Om te braden is ieder hittebestendig ser-
vies geschikt (let op de aanwijzingen van
de fabrikant!).
Wij adviseren u alle magere vleessoorten
in een braadpan met deksel te braden.
Op die manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korstje moeten
krijgen, kunt u in een braadpan zonder
deksel braden.
Aanwijzingen met betrekking tot de
braadtabel
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtwaarden.
Wij adviseren u alleen stukken vlees en vis
die groter zijn dan 1 kg in de oven te
braden.
Om het aanbranden van vleessap of vet te
voorkomen, adviseren wij u een beetje
vocht in de braadslee te gieten.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3
van de bereidingstijd) omkeren.
Grote braadstukken en gevogelte tijdens
de bereiding meermaals met braadvocht
begieten. Daarmee bereikt u een beter
braadresultaat.
Schakel de oven ca. 10 minuten voor het
einde van de baktijd uit, om te profiteren
van de restwarmte.
Braadtabel
Soort product Hete lucht met ringvormig verwarmingselement
Inzetniveau Temperatuur
°C
Tijd uur: min.
Varkensvlees
Schouderstuk, nekstuk, ham (1000-1500
g)
1 170-190 1:30-2:00
electrolux 19
Soort product Hete lucht met ringvormig verwarmingselement
Inzetniveau Temperatuur
°C
Tijd uur: min.
Karbonade, casselerrib (1000-1500 g) 1 180-200 1:00-1:30
Gehakt (750-1000 g) 1 180-200 0:45-1:00
Varkensschenkel, voorgekookt (750-1000
g)
1 170-190 1:30-2:00
Rundvlees
Stoofvlees (1000-1500 g) 1 180-200 2:00-2:30
Rosbief of ossenhaas, per cm dikte 1
210-230
1)
0:06-0:09 per
cm dikte
Kalfsvlees
Stoofvlees (1000-1500 g) 1 170-190 1:30-2:00
Kalfsschenkel (1500-2000 g) 1 170-190 2:00-2:30
Lamsvlees
Lamsbout (1000-1500 g) 1 170-190 1:15-2:00
Lamsrug (1000-1500 g) 1 180-200 1:00-1:30
Kort te braden stukken vlees op de bakplaat
Worstje "Cordon bleu" 1
220-230
1)
0:05-0:08
Braadworst 1
220-230
1)
0:12-0:15
Schnitzel of karbonade, gepaneerd 1
220-230
1)
0:15-0:20
Gehaktballen 1
210-220
1)
0:15-0:20
Vis (stoven)
Hele vissen (1000-1500 g) 1 210-220 0:45-1:15
Gevogelte
Kip, poularde (1 - 1,5 kg) 1 190-210 0:45-1:15
Halve kip (per 400-500 g) 1 200-220 0:35-0:50
Stukken gevogelte (per 200-250 g) 1 200-220 0:35-0:50
Eend (1500-2000 g) 1 180-200 1:15-1:45
Wild
Hazenrug, hazenbout (tot 1000 g) 1
220-230
1)
0:25-0:40
Ree-/hertenrug (1500-2000 g) 1 210-220 1:15-1:45
Ree-/hertenbout (1500-2000 g) 1 200-210 1:30-2:15
1) Oven voorverwarmen
Op lage temperatuur garen
Ovenfunctie: Op lage temperatuur garen
Met de ovenfunctie "Op lage temperatuur
garen" blijft het braadstuk lekker mals en bij-
zonder sappig.
Wij bevelen u deze bereidingswijze aan voor
malse, magere stukken vlees en vis.
De functie "Op lage temperatuur garen" is
niet geschikt voor bijv. suddervlees of een vet
varkensbraadstuk.
De oven wordt opgewarmd tot de vooraf in-
gestelde temperatuur. Als deze temperatuur
bereikt is, klinkt er een signaal. Daarna wordt
de oven automatisch omgeschakeld naar
een lagere temperatuur.
20 electrolux
Met de ovenfunctie "Op lage tempera-
tuur garen"
altijd open zonder
deksel garen .
1. Het braadstuk in de pan heel heet aan-
braden.
2. Leg het vlees in een braadslee of direct
op het rooster met een daaronder ge-
plaatste opvangbak.
3. In de oven plaatsen. De ovenfunctie "Op
lage temperatuur garen"
kiezen,
eventueel temperatuur wijzigen en gaar
laten worden (zie tabel).
Tabel Bereidingen op lage temperatuur
Gerecht
1)
Gewicht g Temperatuurin-
stelling
Gebruiksni-
veau
Totale tijd in
min.
Engelse rosbief 1000-1500 120 1 90-110
Runderfilet 1000-1500 120 3 90-110
Kalfsbraadstuk 1000-1500 120 1 100-120
Steaks 200 - 300 120 3 20-30
1) Voor het garen in de pan aanbraden
Grill
Ovenfunctie: Grill
met maximale tem-
peratuurinstelling
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Voor het grillen zowel het rooster als de
bakplaat gebruiken.
De grilltijden zijn richtwaarden
Grilltabel
Gerecht Inzetniveau Grilltijd
1e kant 2e kant
Geroosterd brood
1)
3 4-6 min. 3-5 min.
Geroosterd brood met beleg 2 8-10 min. ---
1) Grillrooster zonder bakplaat gebruiken
Heteluchtgrillen
Ovenfunctie: Heteluchtgrillen
Gerecht Temperatuur in
°C
Plaat Grill-
rooster
Grilltijd
in minu-
ten
Na... minu-
ten omke-
ren
Inzetniveau
Kip (900-1000 g) 180-200 1 2 50-60 25-30
Gevulde varkensrollade (2000
g)
180-200 1 2 90-95 45
Pastaschotel 180 --- 2 30 ---
Gegratineerde aardappel-
schotel
200 --- 2 20-23 ---
Gnocchi, gegratineerd 180 --- 2 20-23 ---
Bloemkool met Hollandaise
saus
200 --- 2 15 ---
Grillen is met name geschikt voor platte
stukken vlees en vis.
Voor het heteluchtgrillen van platte stuk-
ken vlees en vis, dient de oven 3 minuten
te worden voorverwarmd. Daarna het ge-
electrolux 21
recht overeenkomstig de tabel in de oven
schuiven. Op niveau 1 een bakplaat plaat-
sen die gevuld is met 1-1,5 cm water.
Let op! Bij het openen van de deur
ontsnapt hete stoom.
Gerecht Temperatuur in
°C
Plaat Grill-
rooster
Grilltijd
in minu-
ten
Na... minu-
ten omke-
ren
Inzetniveau
Gehaktballen 230 1 3 14-18 6-8
Varkenshaas 230 1 2 16-22 6-10
Worstjes 230 1 3 14-18 6-8
Runderfilet, kalfsbiefstukken 230 1 3 11-13 5-6
Runderfilet, Rosbief (ca. 1 kg) 230 1 2 20-24 10-12
Ontdooien
Ovenfunctie: Ontdooien/Drogen
(Temperatuurinstelling 30°C)
Uitgepakte etenswaren op een bord op
het rooster zetten.
Gebruik voor het afdekken geen borden of
schotels, omdat deze de ontdooitijd aan-
zienlijk verlengen.
Om te ontdooien het rooster op het 1e in-
zetniveau van onderen plaatsen.
Ontdooitabel
Gerecht Ontdooitijd in
min.
Nadooitijd in
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30 Kip op een omgedraaid schoteltje in een
groot bord leggen, halverwege de tijd
omdraaien
Vlees, 1000 g 100-140 20-30 Halverwege de tijd omdraaien
Vlees, 500 g 90-120 20-30 Halverwege de tijd omdraaien
Forel, 150 g 25-35 10-15 ---
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 ---
Boter, 250 g 30-40 10-15 ---
Room, 2 x 200 g 80-100 10-15 Room kan ook met nog licht bevroren
deeltjes goed worden geklopt
Taart, 1400 g 60 60 ---
Roosteren
Ovenfunctie: Ontdooien/Drogen
Gebruik hiervoor een met boterhampapier
of bakpapier belegde plaat.
U bereikt een beter resultaat als u halver-
wege de droogtijd de oven uitschakelt, de
deur opent en de oven gedurende de
nacht af laat koelen.
Daarna het gerecht laten drogen tot het
klaar is.
Gerecht Temperatuur in
°C
Inzetniveau Tijd in uren (richt-
waarde)
1 niveau 2 niveaus
Groente
Bonen 75 2 2 / 4 6-9
Paprika (reepjes) 75 2 2 / 4 5-8
Soepgroenten 75 2 2 / 4 5-6
Paddenstoelen 50 2 2 / 4 6-9
Kruiden 40-50 2 2 / 4 2-4
22 electrolux
Gerecht Temperatuur in
°C
Inzetniveau Tijd in uren (richt-
waarde)
Fruit
Pruimen 75 2 2 / 4 8-12
Abrikozen 75 2 2 / 4 8-12
Schijfjes appel 75 2 2 / 4 6-9
Peren 75 2 2 / 4 9-13
Inmaken
Ovenfunctie: Hetelucht met ringverwar-
ming
Gebruik voor het inmaken alleen in de han-
del verkrijgbare glazen potten van hetzelf-
de formaat.
Glazen potten met Twist-Off- of bajo-
netsluitingen en metalen bakjes zijn
niet geschikt.
Voor het inmaken het 1e inzetniveau van
onderen gebruiken.
Gebruik voor het inmaken de plaat. Hierop
kunt u zes glazen potten met elk een in-
houd van een liter plaatsen.
De glazen potten moeten allemaal tot de-
zelfde hoogte zijn gevuld en goed afgeslo-
ten zijn.
Plaats de glazen potten zodanig op de
plaat, dat ze elkaar niet raken.
Giet ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste glazen pot-
ten begint te borrelen (bij 1-liter potten na
ca. 35-60 minuten), de oven uitschakelen
of de temperatuur verlagen tot 100°C (zie
tabel).
Inmaaktabel
In te maken eetwaar
1)
Temperatuur
in °C
Inmaken tot het bor-
relen begint in min.
Doorkoken bij
100°C in min.
Bessen
Aardbeien, bosbessen, frambo-
zen, rijpe kruisbessen
160-170 35-45 ---
Onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15
Steenvruchten
Peren, kweeperen, pruimen 160-170 35-45 10-15
Groente
Wortelen
2)
160-170 50-60 5-10
Komkommers 160-170 50-60 ---
Gemengd tafelzuur 160-170 50-60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160-170 50-60 15-20
1) De aangegeven inmaaktijden en temperaturen zijn richtwaarden.
2) In de uitgeschakelde oven laten staan
Geprogrammeerde functies en recepten
De oven beschikt over 12 geprogrammeerde
functies/recepten, die met de toets bak-/
braadprogramma's na elkaar kunnen wor-
den gekozen.
P 1 CITROENTAART
P 2
MANDARIJNEN-KWARKGEBAK
P 3
WIT BROOD
P 4 BROODJES PER 40 G
P 5 PIZZA
P 6
QUICHE LORRAINE
P 7 AARDAPPELGRATIN
P 8 VISFILET
electrolux 23
P 9
QUICHE LORRAINE
P 10 LASAGNE
P 11 VARKENSBRAADSTUK
P 12
KIP
CITROENTAART 1000 G
Voor het deeg:
250 g boter
200 g suiker
1 pakje vanillesuiker
1 snufje zout
4 eieren
150 g meel
150 g zetmeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder
geraspte schil van 2 citroenen
Glazuur:
125 ml citroensap
100 g poedersuiker
Zwarte langwerpige bakvorm, 30 cm lang
Margarine voor het invetten
Paneermeel voor het bestrooien van de bak-
vorm
Boter, suiker, citroenschil, vanillesuiker en
zout in een mengkom doen en roeren tot een
schuimige massa ontstaat. Vervolgens de ei-
eren een voor een toevoegen en nogmaals
roeren tot het een schuimige massa is ge-
worden.
Het met het meel en het zetmeel vermengde
bakpoeder toevoegen aan de schuimmassa
en het geheel mengen.
Het deeg in de ingevette en met paneermeel
bestrooide bakvorm gieten, gladstrijken en in
de oven plaatsen.
Na het bakken het citroensap en de poe-
dersuiker mengen. De gebakken taart op een
stuk aluminiumfolie storten.
Het aluminiumfolie rond de taart omhoog
vouwen, zodat het glazuur niet weg kan
vloeien. Met een houten prikker gaatjes in de
taart maken en het glazuur met een penseel
aanbrengen.
Daarna de taart even laten staan.
Instelling Inzetniveau
P 1 CITROEN-
TAART
2
Duur
60 min.
MANDARIJNEN-KWARKGEBAK
Ingrediënten van het deeg:
200 g meel
1 theelepel bakpoeder
100 g suiker
75 g boter
2 eieren
1 snufje zout
Margarine voor het invetten
Bereidingswijze van het deeg:
Boter en suiker goed door elkaar mengen.
Eieren toevoegen en ook goed mengen.
Gezeefd meel en bakpoeder aan het vet-/
suikermengsel toevoegen en kort kneden zo-
dat er een soepel deeg ontstaat.
Deeg ca. 1 uur in de koelkast plaatsen. Daar-
na met een deegroller uitrollen en in een in-
gevette bakvorm doen.
Ingrediënten vulling:
500 g kwark
80 ml zonnebloemolie
100 g Crème fraiche
125 ml melk
2 eieren
140 g suiker
1/2 pakje puddingpoeder
1 blik mandarijntjes (1000 g)
1 pakje taartglazuur
Bereidingswijze van de vulling:
De ingrediënten in een mengkom doen en
gelijkmatig door elkaar mengen. Daarna op
de uitgerolde zandtaartdeegbodem plaat-
sen. De mandarijntjes over de kwark verde-
len.
Na het bakken het taartglazuur over de af-
gekoelde taart verdelen.
Instelling Inzetniveau
P 2 MANDARIJN-
KWARKGEBAK
3
Duur
55 min.
WIT BROOD 600-800 G
Ingrediënten:
500 g meel
1/2 blokje verse gist of 1 pakje droge gist
330 ml melk
10 g zout
Bereidingswijze:
Meel en zout in een grote kom doen. De gist
oplossen in lauwwarme melk en toevoegen
24 electrolux
aan het meel. Alle ingrediënten tot een soepel
deeg kneden.
Afhankelijk van de eigenschappen van het
meel kan meer melk nodig zijn.
Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo veel
is.
Vorm van het deeg twee broden en plaats
deze op de ingevette bakplaat of de patisse-
rie-bakplaat (extra accessoire). Laat de bro-
den nogmaals rijzen tot ze de helft groter zijn.
Strooi voor het bakken wat meel over de bro-
den en maak met een scherp mes 3 diago-
nale inkepingen van minstens 1 cm diep.
Instelling Inzetniveau
P 3 WIT BROOD 2
Duur
55 min.
BROODJES VAN ELK 40 G (12-16 stuks)
Ingrediënten:
500 g meel Type 405
20 g verse gist of 1 pakje droge gist
300 ml water
•10 g zout
Bereidingswijze:
Meel en zout in een grote kom doen. De gist
oplossen in het water en toevoegen aan het
meel. Alle ingrediënten tot een soepel deeg
kneden.
Laat het deeg rijzen tot het twee keer zo veel
is.
Snij het deeg in stukken, vorm er broodjes
van en leg deze op de ingevette bakplaat of
de patisserie-bakplaat (extra accessoire).
Broodjes nogmaals ca. 25 minuten laten rij-
zen.
Voor het bakken de broodjes kruislings in-
snijden. Naar keuze bestrooien met maan-
zaad, komijn of sesamzaad.
Instelling Inzetniveau
P 4 BROODJES
VAN ELK 40 G
3
Duur
25 min.
PIZZA
Voor 1 bakplaat of 2 ronde vormen
Ingrediënten van het deeg:
300 g meel Type 405
200 ml water
14 g gist
2 eetlepels olie
•3 g zout
Bereidingswijze van het deeg:
Gist in een kom verkruimelen en in lauwwarm
water oplossen. Het met het zout en de olie
gemengde meel toevoegen. De ingrediënten
zolang kneden, tot het een soepel deeg is,
dat loskomt van de kom.
Het deeg vervolgens afgedekt laten rijzen, tot
het tweemaal zoveel geworden is.
Ingrediënten vulling:
1 blik gepelde tomaten (800 g netto), fijn-
gehakt
100 g salami, in in vieren gesneden plakjes
350-400 g feta of mozzarella, in blokjes
van 1 cm
Oregano of pizzakruiden
Als variatie op de vulling kunnen champig-
nons of gekookte ham gekozen worden.
Bereiding:
Het tomatensap afgieten (kan voor saus ge-
bruikt worden).
Het deeg uitrollen, op een ingevette bakplaat
leggen. Vervolgens met een vork gaatjes in
het deeg prikken.
De ingrediënten voor de vulling achtereen-
volgens op het deeg rangschikken.
Feta of mozzarella gelijkmatig over de deeg
verdelen. Tenslotte de oregano over het ge-
heel strooien.
Instelling Inzetniveau
P 5 PIZZA 3
Duur
25 min.
QUICHE LORRAINE
Ingrediënten van het deeg:
250 g meel Type 405
125 g boter
60 ml water
1 theelepel zout
beetje peper en nootmuskaat
Bereidingswijze van het deeg:
Meng het meel, de boter en het zout door
elkaar, voeg het water toe en kneed het ge-
heel snel tot een deeg.
Het deeg 1 uur in de koelkast laten afkoelen.
Ingrediënten vulling:
100 ml melk
150 ml zure room
electrolux 25
2 eieren
150 g Gruyère of Emmentaler kaas, ge-
raspt
150 g magere spekblokjes
150 g uien, in blokjes gesneden
peper, nootmuskaat
Bereidingswijze van de vulling:
Bak de magere spekblokjes en uien licht aan.
Klop de melk, room, eieren en kruiden goed
door elkaar, voeg daarna de geraspte kaas
aan het mengsel toe.
Bereiding:
Rol het deeg uit en leg het in een ingevette,
gladde springvorm (ø 28 cm). Verdeel de
spekblokjes en de uien gelijkmatig over het
deeg en giet het mengsel er overheen.
Instelling Inzetniveau
P 6 QUICHE LOR-
RAINE
3
Duur
40 min.
AARDAPPELGRATIN
Ingrediënten:
1000 g aardappelen
naar wens 1 theelepel zout en peper
1 teentje knoflook, geschild
300 g Gruyère of Emmentaler kaas, ge-
raspt
3 eieren
250 ml melk
4 eetlepels room
1 eetlepel tijm
3 eetlepels boter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plak-
ken, droog ze af en bestrooi ze met zout en
peper.
Leg de helft van de aardappelschijfjes in een
ingevette, vuurvaste schaal en strooi er wat
geraspte kaas over. Leg de overige aardap-
pelschijfjes er bovenop en strooi de rest van
de kaas eroverheen.
Pers het teentje knoflook en vermeng dit met
de eieren, melk, room en de tijm. Voeg een
beetje zout toe en giet het mengsel over de
aardappelen.
Schaaf de boter in kleine stukjes en verdeel
deze over het gerecht.
Instelling Inzetniveau
P 7 AARDAPPEL-
GRATIN
2
Duur
55 min.
VISFILET
Ingrediënten:
700 g filet van snoekbaars of zalmforel, in
blokjes
100 g Emmentaler, geraspt
200 ml room
50 g paneermeel
zout, peper, citroensap
peterselie, gehakt
40 g boter voor het invetten van de vorm
Bereidingswijze:
Druppel het citroensap over de visfilet en laat
het even intrekken. Dep daarna het overtolli-
ge sap met wat keukenpapier weg.
Bestrooi de visfilets vervolgens aan beide zij-
den met zout en peper. Leg ze daarna in een
ingevette, vuurvaste schaal.
Maak een mengsel van de room, de geraspte
kaas, het paneermeel en de fijngehakte pe-
terselie en verdeel dit over de visfilet.
Instelling Inzetniveau
P 8 VISFILET 2
Duur
25 min.
KALFSRUG
Ingrediënten:
1000 g kalfsrug
2 eetlepels olie
zout, peper, paprika
Bereidingswijze:
Was de kalfsrug en dep hem droog met keu-
kenpapier.
Meng de kruiden met de olie en bestrijk het
vlees daarmee gelijkmatig.
Leg de kalfsrug in een vuurvaste schaal of in
een glazen schaal met inzetstuk met gaatjes
(extra accessoire) en plaats de schaal in de
oven.
Instelling Inzetniveau
P 9 KALFSRUG 2
Duur
80 min.
26 electrolux
LASAGNE
Vleessaus:
100 g doorregen buikspek
naar wens 1 ui en 1 wortel
100 g Selderij
2 eetlepels olijfolie
400 g gemengd gehakt
1 klein blik tomaten, in stukjes (ca. 400 g)
oregano, tijm, zout en peper
3 eetlepels boter
250 g groene lasagnebladen
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
150 g Emmentaler, geraspt
Bechamelsaus:
•75 g boter
50 g meel
500 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Het spek met een scherp mes van zwoerd en
kraakbeen ontdoen en in blokjes snijden. De
ui en de wortel schillen, de selderij schoon-
maken, alle groente in kleine blokjes snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de spek-
blokjes en de groente daarin roerbakken. Het
gehakt beetje bij beetje toevoegen, los bak-
ken en blussen met wat bouillon. De vlees-
ragout op smaak brengen met tomatenpu-
ree, de kruiden, zout en peper en afgedekt
op een laag pitje ca. 30 minuten in laten ko-
ken.
Ondertussen de bechamelsaus klaarmaken.
Daarvoor de boter in een pan doen, het meel
erbij strooien en onder voortdurend roeren
goudgeel laten worden. Beetje bij beetje on-
der voortdurend roeren de melk erbij gieten.
De saus op smaak brengen met zout, peper
en nootmuskaat en zonder deksel ca. 10 mi-
nuten laten inkoken. Een grote rechthoekige
ovenschaal invetten met een eetlepel boter.
Afwisselend een laag pastabladen, vleesra-
gout, bechamelsaus en geraspte kaas in de
schaal leggen. De bovenste laag moet een
met kaas bestrooide laag bechamelsaus zijn.
De rest van de boter in kleine stukjes op het
gerecht leggen.
Instelling Inzetniveau
P 10 LASAGNE 2
Duur
50 min.
VARKENSBRAADSTUK
Ingrediënten:
Varkensbraadstuk van de hals
2 eetlepels olie
zout, peper, paprika
Bereidingswijze:
Was het vlees en dep het droog met keu-
kenpapier.
Meng de kruiden met de olie en bestrijk het
vlees daarmee gelijkmatig. Vervolgens legt u
het varkensvlees in een vuurvaste schaal met
inzetstuk met gaatjes (extra accessoire).
Na ca. 40 minuten het braadstuk omdraaien.
Na het eerste geluidssignaal controleren of
het vlees gaar is. Indien nodig, de resterende
braadtijd tot het 2e geluidssignaal (10 min.)
verlengen.
Instelling Inzetniveau
P 11 VARKENS-
BRAADSTUK
2
Duur
90 min.
KIP 1200 G
Ingrediënten:
1 kip (1000 - 1200 g)
2 eetlepels olie
zout, peper, paprika, kerriepoeder
Bereidingswijze:
Was de kip en dep hem droog met keuken-
papier.
Meng de kruiden met de olie en bestrijk de
kip daarmee gelijkmatig aan de binnen- en
buitenkant.
Leg daarna de kip met de borstzijde naar be-
neden in een vuurvaste schaal of in een gla-
zen schaal met inzetstuk met gaatjes (extra
accessoire).
Na ca. 25 minuten de kip omdraaien.
Na het eerste geluidssignaal (ca. 50 min.)
controleren of de kip gaar is. Indien nodig de
resterende braadtijd tot het 2e geluidssignaal
(ca. 60 min.) laten verlopen.
Instelling Inzetniveau
P 12 KIP
2
Duur
55 min.
electrolux 27
Reiniging en onderhoud
Waarschuwing! Om het apparaat
schoon te maken, moet het
uitgeschakeld en afgekoeld zijn.
Waarschuwing! Het reinigen van het
apparaat met een stoom- of
hogedrukreiniger is om
veiligheidsredenen niet toegestaan!
Let op! Gebruik geen schuurmiddelen,
agressieve schoonmaakmiddelen of
schurende voorwerpen.
Let op! Gebruik geen ruwe, krassende
schoonmaakmiddelen of scherpe
metaalschrapers om het glas te reinigen,
deze kunnen krassen veroorzaken op
het oppervlak die kunnen leiden tot het
breken van het glas.
Buitenkant van het apparaat
Neem de voorkant van het apparaat af met
een zachte doek en een warm sopje.
Gebruik bij ovens met een metalen voor-
zijde de hiervoor in de handel verkrijgbare
onderhoudsmiddelen.
Gebruik alstublieft geen schuurmiddel
noch schuursponsjes.
Binnenkant oven
Maak de oven na ieder gebruik schoon. Ver-
ontreinigingen laten zich dan het makkelijkst
verwijderen en kunnen dan niet aanbranden.
1. Bij het openen van de ovendeur wordt de
verlichting automatisch ingeschakeld.
2. Maak de oven na elk gebruik schoon met
een sopje en droog hem goed af.
Hardnekkig vuil kan verwijderd worden
met speciale ovenreinigers.
Belangrijk! Let bij het gebruik van
ovensprays altijd goed op de aanwijzingen
van de fabrikant!
Bovenkant van de oven met katalytische
reinigingshulp
(ruw, poreus oppervlak)
De bovenkant van de oven is voorzien van
een katalytische reinigingshulp, die binnen
een bereik van meer dan 200°C kleinere ver-
ontreinigingen verbrandt.
Volg de volgende aanwijzingen op voor een
optimale werking van de reinigingshulp.
Let op! Gebruik geen krassende en
schurende schoonmaakmiddelen,
ovensprays of staalwol, geen zeep of
andere reinigingsmiddelen. Deze
verstoren de katalytische reinigingshulp
in de bovenkant van de oven. Eventueel
achtergebleven resten met een
vochtige, zachte spons afvegen.
De oven altijd alleen korte tijd openen, dit
ter ondersteuning van de katalytische
reinigingshulp.
Let op! Gebruik geen textiel. De draden
blijven aan het ruwe oppervlak hangen.
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, in-
schuifroosters enz.) na elk gebruik afspoelen
en goed afdrogen. Kort laten inweken maakt
het schoonmaken makkelijker.
Geleiderails
Om de zijwanden van de oven schoon te
maken, kunnen de inschuifroosters aan de
linker- en rechterkant verwijderd worden.
Inschuifrooster verwijderen
Roosters eerst aan de voorkant van de oven-
wand wegtrekken (1) en dan achter achter
verwijderen (2).
28 electrolux
2
1
Inschuifrooster terugzetten
Belangrijk! De afgeronde einden van de
geleidingsstangen moeten naar voren
wijzen!
Bij het terugplaatsen de roosters eerst aan
de achterkant weer inhangen (1) en dan voor
inzetten en aandrukken (2).
1
2
Ovenverlichting
Waarschuwing! Pas op voor
elektrische schokken! Om het
ovenlampje te vervangen:
De oven uitschakelen!
De zekeringen in de zekeringenkast
losdraaien of uitschakelen.
Om het ovenlampje en de glazen afdek-
king te beschermen een doek op de bo-
dem van de oven leggen.
Ovenlampje aan de zijkant vervangen /
glazen afdekking schoonmaken
1. Linker inschuifrooster verwijderen.
2. Glazen afdekking met een smal, stomp
voorwerp ( bijv. een theelepeltje) verwij-
deren en schoonmaken.
3. Indien nodig: Ovenverlichting 25 Watt,
230 V, 300°C hittebestendig, vervangen.
4. Glazen afdekking weer op zijn plaats zet-
ten.
electrolux 29
5. Inschuifrooster terugzetten.
Ovendeur
Voor het reinigen van de ovendeur kunt u
deze verwijderen.
Ovendeur verwijderen
1. Zet de ovendeur helemaal open.
2. Klemhendels aan beide deurscharnie-
ren helemaal opklappen.
3. Ovendeur met beide handen aan de zij-
kanten vastpakken en over de weer-
stand heen ongeveer 3/4 sluiten.
3
4
2
4.
Deur van de oven wegtrekken ( Voor-
zichtig: zwaar!
5. Deur met de buitenkant naar onderen op
een zachte, effen ondergrond leggen, bij-
voorbeeld op een dikke doek, om kras-
sen te voorkomen.
Ovendeur - Deur terugplaatsen
1. De deur, aan de kant waar de handgreep
zit, met beide handen aan de zijkanten
vastpakken.
2. Deur onder een hoek van ca. 60° houden.
3. De deurscharnieren gelijktijdig in de
beide uitsparingen rechts en links aan de
onderkant van de oven, zo ver mogelijk
naar binnen schuiven.
4. De deur tot de weerstand naar boven op-
heffen en dan helemaal openen.
3
4
4
60
5
5. Klemhendels aan beide deurscharnieren
in hun oorspronkelijke stand terugklap-
pen.
6. Ovendeur - Deur sluiten.
30 electrolux
Wat te doen als ...
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld De oven inschakelen
De dagtijd is niet ingesteld Dagtijd instellen
De noodzakelijke instellingen zijn
niet uitgevoerd
Instellingen controleren
De automatische uitschakeling van
de oven is in werking getreden
Zie Automatische uitschakeling
De kinderbeveiliging is ingescha-
keld
Kinderbeveiliging uitschakelen
De zekering in de huisinstallatie (ze-
keringenkast) is doorgebrand
Als de zekeringen meerdere malen
worden uitgeschakeld, neem dan
contact op met een erkend elektro-
installateur
De ovenverlichting valt uit Het ovenlampje is stuk Ovenlampje vervangen
Op het display brandt
"d" en de oven wordt niet
warm, de ventilator doet
het niet
De testfunctie is ingeschakeld
Houd de toetsen en tegelijk
ingedrukt, tot er een signaal klinkt
en de weergave "d" verdwijnt
Als u de storing met de aangegeven op-
lossingen niet kunt verhelpen, neem dan
contact op met uw vakhandelaar of met
de klantenservice.
Waarschuwing! Reparaties aan het
apparaat mogen uitsluitend door
vakmensen worden uitgevoerd. Door
onvakkundig uitgevoerde reparaties
kunnen grote gevaren voor de gebruiker
ontstaan.
In geval van oneigenlijk gebruik kan het
bezoek van de technicus van de klan-
tenservice of van de vakhandelaar ook
tijdens de garantieperiode niet zonder
kosten plaats vinden.
Aanwijzing voor apparaten met metalen
voorkant: Vanwege de koele voorkant
van uw apparaat kan er zich, na het ope-
nen van de deur, tijdens of kort na het
bakken of braden, gedurende korte tijd
condens vormen op de glazen binnen-
kant van de deur.
Montageinstructie
Let op! Montage en aansluiting van het
nieuwe apparaat mag alleen worden
uitgevoerd door een erkende
installateur. Volg deze instructies
alstublieft op, omdat anders de garantie
in geval van beschadiging vervalt.
Om gevaarlijke situaties te voorkomen, moe-
ten beschadigde aansluitkabels vervangen
worden door onze klantenservice of door een
erkend installateur
Veiligheidsaanwijzingen voor de
installateur
In de elektrische installatie moet een voor-
ziening aanwezig zijn, die het mogelijk
maakt, het apparaat met een opening tus-
sen de contacten van minstens. 3mm om-
nipolair van het net los te koppelen.
Als geschikte scheidingsvoorzieningen
gelden bijv. LS-schakelaars, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de fitting
gedraaid worden), FI-schakelaars en vei-
ligheidsschakelaars.
De aansluiting via een contactdoos dient
zodanig te zijn uitgevoerd, dat de contact-
doos toegankelijk is en buiten de coördi-
natieruimte ligt.
De aanrakingsbeveiliging moet door de in-
bouw gegarandeerd zijn.
electrolux 31
De stevigheid van de inbouwkast moet
voldoen aan de DIN 68930 norm.
32 electrolux
electrolux 33
34 electrolux
alternativ
min.1,60m
H05RR-F
H05VV-F
2
electrolux 35
90
0
3
36 electrolux
2x3,5x25
13
20
4
Afvalverwerking
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet als
huishoudafval mag worden behandeld, maar
moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en
elektronische apparatuur wordt gerecycled.
Als u ervoor zorgt dat dit product op de juiste
manier wordt verwijderd, voorkomt u
mogelijke negatieve gevolgen voor mens en
milieu die zich zouden kunnen voordoen in
geval van verkeerde afvalverwerking. Voor
gedetailleerdere informatie over het recyclen
van dit product, kunt u contact opnemen met
de gemeente, de gemeentereiniging of de
winkel waar u het product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvrien-
delijk en geschikt voor hergebruik.
Kunststofonderdelen worden door inter-
nationale afkortingen zoals bijv. >PE <,
>PS< enz gekenmerkt. Gooi het verpak-
kingsmateriaal weg in de daarvoor be-
stemde containers van uw vuilnisop-
haaldienst.
Waarschuwing! Om ervoor te zorgen
dat het apparaat geen gevaar oplevert,
moet het onklaar gemaakt worden
voordat u het weggooit.
Trek de stekker uit het stopcontact en
verwijder de voedingskabel van het ap-
paraat.
Service
Probeer bij technische storingen eerst met
behulp van de gebruiksaanwijzing (Hoofd-
stuk "Wat te doen als...") het probleem zelf
op te lossen.
electrolux 37
Als u het probleem niet op kunt lossen, neem
dan contact op met de klantenservice of met
een van onze service-afdelingen.
Om u snel te kunnen helpen, hebben wij de
volgende gegevens nodig:
Modelbeschrijving
Productnummer (PNC)
Serienummer (S-No.) (voor nummers zie
typeplaatje)
Aard van de storing
eventuele foutmelding, die op het apparaat
wordt aangegeven
Om de nodige gegevens van uw apparaat bij
de hand te hebben, adviseren wij u deze
hieronder te noteren:
Modelbeschrij-
ving: ........................................
PNC: ........................................
S-No: ........................................
NL
Garantie/serviceafdeling
NEDERLAND
Onze producten worden met de grootst mo-
gelijke zorgvuldigheid geproduceerd. Deson-
danks kan het voorkomen dat er een defect
optreedt. Onze servicedienst zal dit op ver-
zoek herstellen, zowel binnen als buiten de
garantietermijn. De levensduur van het pro-
duct wordt daardoor niet negatief beïnvloed.
Onderstaande garantievoorwaarden zijn ge-
stoeld op de EU Richtlijn 99/44/EG en het
Burgerlijk Wetboek. De daaruit voortvloeien-
de rechten blijven onverlet. Ook de garantie-
verplichtingen van de verkoper naar de eind-
gebruiker blijven onaangetast.
Voor dit product verlenen wij garantie vol-
gens onderstaande voorwaarden:
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtne-
ming van de voorwaarden 2 tot en met
15 gebreken aan het product die zich
openbaren binnen 24 maanden vanaf de
datum van levering aan de eindgebrui-
ker. In geval van professioneel of daar-
mee gelijk te stellen gebruik is de garan-
tie beperkt tot 12 maanden. Voor twee-
dehands producten geldt eveneens een
termijn van 12 maanden.
2. De garantieprestatie houdt in dat het
product kosteloos wordt teruggebracht
in de toestand die het had voor het de-
fect optrad. Gebrekkige onderdelen
worden hersteld of vervangen. Koste-
loos vervangen onderdelen worden ons
eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld wor-
den om mogelijke verdere schade te
voorkomen. De garantieaanspraak ver-
valt indien het gebrek niet binnen twee
maanden na vaststelling is gemeld.
4. Voor een beroep op garantie dient het
aankoopbewijs met aankoop- en/of le-
veringsdatum te worden overlegd. Bij
ontbreken daarvan dient ander overtui-
gend bewijs te worden overlegd.
5. De garantie heeft geen betrekking op
schade aan kwetsbare onderdelen,
zoals (vitrokeramisch) glas, kunststof,
rubber, die ontstaan is door onzorgvul-
dig gebruik.
6. De garantie heeft geen betrekking op
kleine afwijkingen van de gestelde kwa-
liteit die voor de waarde en deugdelijk-
heid van het product onbeduidend zijn.
7. De garantie geldt evenmin voor schade
veroorzaakt door:
chemische en elektrochemische in-
werking van water,
abnormale milieuomstandigheden in
het algemeen,
voor het product oneigenlijke bedrijfs-
omstandigheden,
contact met agressieve stoffen.
8. De garantie heeft geen betrekking op ge-
breken door transportschade die buiten
onze verantwoordelijkheid is ontstaan,
niet-vakkundige installatie of montage,
verkeerd gebruik, gebrekkig onderhoud,
of het niet in acht nemen van de ge-
bruiks- of montageaanwijzingen.
9. Het recht op garantie vervalt wanneer
het defect werd veroorzaakt door her-
stelling of ingrepen door derden die niet
bevoegd of niet deskundig zijn, of wan-
neer het product voorzien werd van toe-
behoren of onderdelen die niet origineel
zijn en daardoor een defect veroorzaken.
10. Producten die gemakkelijk kunnen wor-
den vervoerd dienen te worden overhan-
digd aan of gezonden naar onze servi-
cedienst. Herstelling ter plaatse kan
slechts worden gevraagd voor grote of
ingebouwde producten.
38 electrolux
11. Indien het product zodanig is inge-
bouwd, ondergebouwd, opgehangen of
geplaatst dat de benodigde tijd voor het
in- en uitbouwen samen meer dan 30
minuten bedraagt, worden de hierdoor
ontstane extra kosten aan de gebruiker
in rekening gebracht. Schade die ont-
staat door abnormale in- of uitbouw
komt ten laste van de gebruiker.
12. Indien binnen de garantieperiode de her-
stelling van hetzelfde defect herhaaldelijk
mislukt of de herstellingkosten dispro-
portioneel zijn wordt in overleg met de
gebruiker een gelijkwaardige vervanging
geleverd. In geval van vervanging be-
houden we ons het recht voor om een
vergoeding te rekenen naar rato van de
verstreken gebruiksperiode.
13. Herstelling onder garantie heeft geen
verlenging van de garantietermijn noch
aanvang van een nieuwe garantietermijn
tot gevolg.
14. Op herstellingen geven wij een garantie
van 12 maanden, uitsluitend op hetzelf-
de gebrek.
15. Verdere of andere aanspraken, in het bij-
zonder vergoeding van schade ontstaan
buiten het product, zijn uitgesloten voor
zover een aansprakelijkheid niet wettelijk
is vastgelegd.
16. In geval van aansprakelijkheid zal een
vergoeding de aankoopwaarde van het
product niet overtreffen, tenzij wettelijk
anders is bepaald.
Deze garantievoorwaarden gelden voor in
Nederland gekochte en/of in gebruik zijnde
producten. Indien een product naar het bui-
tenland wordt gebracht dient de gebruiker na
te gaan of het product voldoet aan de tech-
nische voorwaarden ( o.a. spanning, fre-
quentie, installatievoorschriften, gassoort,
klimaatomstandigheden) in het betreffende
land. Voor in het buitenland aangeschafte
producten dient de gebruiker zich te verge-
wissen van de bepalingen in Nederland.
Noodzakelijke of gewenste aanpassingen
vallen niet onder de garantie, en kunnen niet
altijd worden aangebracht.
Ook na afloop van de garantietermijn staat
onze servicedienst u ter beschikking.
Adres Servicedienst: Electrolux Service,
Vennootsweg 1, 2404 CG ALPHEN AAN
DEN RIJN
Reparatievoorwaarden
Onze reparatievoorwaarden zijn conform de
afspraak tussen de Consumentenbond en
Vlehan*.
Art. 1 Aan de consument zal na een melding
van een storing zo mogelijk direct, doch ui-
terlijk binnen één werkdag worden medege-
deeld op welke dag het bezoek van de tech-
nicus zal plaatsvinden. De reparatie zal als
regel binnen zeven werkdagen na de melding
zijn uitgevoerd.
Art. 2
a) Alvorens de reparatie wordt verricht zal
de technicus een onderzoek uitvoeren
naar de vermoedelijke oorzaak van de
gemelde storing. Aan de hand hiervan zal
hij een zo nauwkeurig mogelijke, gespe-
cificeerde begroting maken van de totale
reparatiekosten inclusief voorrijkosten en
diagnose-kosten. Desgevraagd zal deze
begroting door de technicus schriftelijk
worden vastgelegd.
b) Indien de consument met het begrote be-
drag niet akkoord gaat, zal op verzoek
het te repareren toestel worden terugge-
bracht in de staat waarin het aan de tech-
nicus werd aangeboden. Nadat dit is ge-
schied, zullen alleen de kosten van voor-
rijden en arbeidsloon in rekening worden
gebracht op basis van de werkelijke be-
stede tijd, danwel van een vooraf vastge-
steld tarief.
Art. 3 Indien tijdens het uitvoeren van de re-
paratie duidelijk wordt dat:
a) de oorspronkelijke reparatie door redelij-
kerwijs niet te voorziene omstandigheden
niet tegen het begrote bedrag kan wor-
den uitgevoerd, of
b) ook andere dan in de begroting voorziene
reparaties noodzakelijk zijn, zal overleg
met de consument plaatsvinden en een
herziene kostenbegroting worden ge-
maakt. In geval de consument daarmee
alsnog niet akkoord gaat, geldt eveneens
het in artikel 2b bepaalde.
Art. 4 De reparatie zal zoveel mogelijk tijdens
het eerste bezoek worden uitgevoerd. Indien
om het toestel in werkende staat te brengen
een tweede bezoek noodzakelijk is, zal:
a) direct, doch uiterlijk binnen één werkdag
door de betreffende service-organisatie
of door de technicus met de consument
electrolux 39
de datum voor een tweede bezoek wor-
den afgesproken.
b) een herhalingsbezoek zal als regel binnen
tien werkdagen na de melding plaatsvin-
den.
c) voor een tweede of daaropvolgend be-
zoek zal geen voorrijtarief in rekening
worden gebracht, tenzij de noodzaak
voor een herhalingsbezoek aan de con-
sument is toe te schrijven.
Art. 5 De consument ontvangt een gespeci-
ficeerde rekening met vermelding van type
en serienummer van het apparaat, omschrij-
ving van de diagnose, toegepaste tarieven,
gebruikte onderdelen en materialen en een
korte omschrijving van de verrichte werk-
zaamheden. De betaling van de rekening
dient tegen afgifte van een reparatienota di-
rect contant of door middel van een gega-
randeerd betaalmiddel plaats te vinden.
Art. 6 Op elke uitgevoerde en betaalde repa-
ratie zal bij normaal huishoudelijk gebruik een
volledige garantie van minimaal 3 maanden
worden gegeven. Deze garantie omvat het
kosteloos uitvoeren van een hernieuwde re-
paratie. Op de uitgewisselde en betaalde on-
derdelen geldt een garantietermijn van 12
maanden. Bij een beroep op garantie op de
reparatie dient de consument op verzoek de
gespecificeerde rekening van de voorgaande
reparatie aan de technicus te overleggen.
Art. 7 Indien na driemaal uitvoeren van een-
zelfde reparatie hetzelfde defect bij normaal
huishoudelijk gebruik opnieuw optreedt bin-
nen de onder art. 6 bedoelde garantietermijn
en redelijkerwijs een afdoend resultaat bij het
opnieuw uitvoeren van de reparatie niet ver-
wacht kan worden, zal aan de consument
een nieuw exemplaar of soortgelijk toestel
van hetzelfde merk worden aangeboden te-
gen bijbetaling op basis van een per product
te bepalen jaarlijks afschrijvingspercentage.
Art. 8 Vervangen onderdelen stelt de techni-
cus weer ter beschikking van de consument,
met uitzondering van de onder garantie of
tegen een gereduceerde prijs vervangen on-
derdelen.
Art. 9 Een reparatie dient op zodanige wijze
te worden uitgevoerd, dat een toestel daarna
weer volledig voldoet aan de veiligheidsvoor-
schriften, die op grond van een van fabrieks-
wege aangebracht veiligheidskeurmerk gel-
den, danwel bij het ontbreken daarvan, aan
de wettelijke vereisten terzake. Dit houdt on-
dermeer in, dat reparaties moeten worden
uitgevoerd met originele en door de fabrikant
ook terzake van veiligheidskeurmerken en -
voorschriften gegarandeerde onderdelen.
*) Vereniging Leveranciers van Huishoudelijke Apparaten
in Nederland
Adres service-afdeling, Nederland
AEG fabrieksservice Postbus 120 2400 AC Alphen aan den Rijn
Service-informatielijn (voor bezoek servicetechnicus en onderde-
len)
tel. 0172-468 300
Consumentenbelangen (voor algemene, product- of gebruiksin-
formatie)
tel. 0172-468 172
Vanzelfsprekend kunt u ook tijdens de lange
levensduur van uw product op ons rekenen.
Daarom nodigen wij u van harte uit uw pro-
duct kosteloos te registreren op onze inter-
netsite www.mijnapparaten.nl. Wij kunnen u
dan nog beter van dienst zijn met informatie
over producten,gebruiksaanwijzingen, tips,
innovaties, oplossingen voor onverhoopte
storingen etc.
Europese Garantie
Dit apparaat wordt door Electrolux in elk van
de achter in deze handleiding genoemde lan-
den gedurende de in het bij het apparaat be-
horende garantiebewijs genoemde periode
of anderszins bij de wet gegarandeerd. Als u
van een van deze landen verhuist naar een
ander van de hieronder genoemde landen,
verhuist de garantie op het apparaat met u
mee. De volgende beperkingen zijn hierop
van toepassing:
De garantie op het apparaat begint op de
datum van eerste aankoop van het appa-
raat. Deze datum dient te worden aange-
toond door overlegging van een geldig,
door de verkoper van het apparaat afge-
geven aankoopbewijs.
40 electrolux
De garantie op het apparaat geldt voor de-
zelfde periode en in dezelfde mate voor ar-
beidsloon en onderdelen als van toepas-
sing in uw nieuwe land van vestiging op dit
specifieke model of deze specifieke serie
apparaten.
De garantie op het apparaat is persoonlijk,
geldt dus voor de oorspronkelijke koper
van het apparaat en kan niet worden over-
gedragen op een andere gebruiker.
Het apparaat wordt geïnstalleerd en ge-
bruikt in overeenstemming met de door
Electrolux afgegeven instructies en wordt
alleen in huis gebruikt, dat wil zeggen, het
apparaat wordt niet gebruikt voor com-
merciële doeleinden.
Het apparaat wordt geïnstalleerd in over-
eenstemming met alle relevante voor-
schriften die in uw nieuwe land van vesti-
ging van kracht zijn.
De voorwaarden van deze Europese garantie
tasten geen van de aan u bij de wet verleende
rechten aan.
www.electrolux.com
Albania +35 5 4 261 450 Rr. Pjeter Bogdani Nr. 7 Tirane
Belgique/België/Belgien +32 2 363 04 44 Bergensesteenweg 719, 1502
Lembeek
Česká republika +420 2 61 12 61 12 Budějovická 3, Praha 4, 140 21
Danmark +45 70 11 74 00 Sjællandsgade 2, 7000 Frederi-
cia
Deutschland +49 180 32 26 622 Fürther Str. 246, 90429 Nürn-
berg
Eesti +37 2 66 50 030 Pärnu mnt. 153, 11624 Tallinn
España +34 902 11 63 88 Carretera M-300, Km. 29,900
Alcalá de Henares Madrid
France 08 44 62 26 53 www.electrolux.fr
Great Britain +44 8705 929 929 Addington Way, Luton, Be-
dfordshire LU4 9QQ
Hellas +30 23 10 56 19 70 4, Limnou Str., 54627 Thessa-
loniki
Hrvatska +385 1 63 23 338 Slavonska avenija 3, 10000 Za-
greb
Ireland +353 1 40 90 753 Long Mile Road Dublin 12
Italia +39 (0) 434 558500 C.so Lino Zanussi, 26 - 33080
Porcia (PN)
Latvija +371 67313626 Kr. Barona iela 130/2, LV-1012,
Riga
Lietuva +370 5 278 06 03 Ozo 10a, LT-08200 Vilnius
Luxembourg +352 42 431 301 Rue de Bitbourg, 7, L-1273
Hamm
Magyarország +36 1 252 1773 H-1142 Budapest XIV, Erzsébet
királyné útja 87
Nederland +31 17 24 68 300 Vennootsweg 1, 2404 CG - Al-
phen aan den Rijn
Norge +47 81 5 30 222 Risløkkvn. 2 , 0508 Oslo
electrolux 41
Österreich +43 18 66 400 Herziggasse 9, 1230 Wien
Polska +48 22 43 47 300 ul. Kolejowa 5/7, Warszawa
Portugal +35 12 14 40 39 39 Quinta da Fonte - Edificio Gon-
çalves Zarco - Q 35 -2774-518
Paço de Arcos
Romania +40 21 451 20 30 Str. Garii Progresului 2, S4,
040671 RO
Schweiz - Suisse - Svizzera +41 62 88 99 111 Industriestrasse 10, CH-5506
Mägenwil
Slovenija +38 61 24 25 731 Gerbičeva ulica 98, 1000 Ljubl-
jana
Slovensko +421 2 43 33 43 22 Electrolux Slovakia s.r.o., Elec-
trolux Domáce spotrebiče SK,
Seberíniho 1, 821 03 Bratislava
Suomi www.electrolux.fi
Sverige +46 (0)771 76 76 76 Electrolux Service, S:t Görans-
gatan 143, S-105 45 Stockholm
Türkiye +90 21 22 93 10 25 Tarlabaşı caddesi no : 35 Taks-
im İstanbul
Россия +7 495 937 7837 129090 Москва,
Олимпийский проспект, 16,
БЦ "Олимпик"
Україна +380 44 586 20 60 04074 Київ,
вул.Автозаводська, 2а, БЦ
"Алкон"
42 electrolux
electrolux 43
892 943 141 - A - 062009
www.electrolux.com
Voor het on-line bestellen van accessoires, consumables en onderdelen gaat u naar
de ’webwinkel’ op:
www.electrolux.nl
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Electrolux EOK66030X Handleiding

Type
Handleiding