9
GEBRADEN
KALFSVLEES
VOOR 4-6 PERSONEN
FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
BEREIDEN: 55-60 MINUTEN
INGREDIËNTEN
Ongeveer 1 kg ontbeende en opgerolde
kalfslende
zout, peper
250 g champignons
250 g gesnipperde sjalotten
2-3 el boter
V
OOR DE SAUS:
200 ml (2 dl) kookroom
of crème fraîche
4 el witte wijn
gehakte bieslook of peterselie
zout, peper
Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel 1.
verwarmen.
Kruid het vlees met zout en peper en leg het in een
2.
ingevette ovenvaste en magnetronbestendige schaal. Leg
de groenten eromheen.
Verdeel er klontjes boter over. 3.
Zet de schaal op het lage rooster.4.
Braad het vlees 55-60 minuten met de Convectie - functie 5.
op 175°C + magnetron 160W. Draai het vlees halverwege de
bereiding om en roer de groenten door. Het vlees is rosé als
de kerntemperatuur 68-70°C is en gaar als de temperatuur
75°C heeft bereikt.
Dek het vlees af met aluminiumfolie terwijl u de saus
6.
bereidt.
Meng in een steelpan de jus van het vlees, de room en de
7.
witte wijn door elkaar. Breng dit aan de kook en laat enkele
minuten sudderen tot de saus dik is. Voeg de bieslook of
peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vlees in plakken en serveer het met de champignons, 8.
aardappelen en gekookte groenten naar keuze.
GEGRATINEERDE
GROENTEN
VOOR 4 PERSONEN
FUNCTIE: MAGNETRON, GRILL + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 10-20 MINUTEN
BEREIDEN: 12-14 MINUTEN
INGREDIËNTEN
Ongeveer 750 g gekookte groenten, zoals andijvie,
spruitjes, prei, selderij, bloemkool, venkel, enz.
300 ml witte saus (3 dl)
75-100 g geraspte kaas
2 el broodkruim
25 g boter (1 1/2 el) in klontjes
Beboter een lage ovenvaste en magnetronbestendige schaal
1.
van 22 x 30 cm of een ronde schaal met een diameter van
25-26 cm.
Leg de gekookte en uitgelekte groenten erin.
2.
Maak de witte saus met de helft van de hoeveelheden die 3.
genoemd worden in het Lasagne-recept. Schenk de saus
over de groenten. Meng de kaas met het broodkruim en
verdeel dit over de saus. Verdeel er klontjes boter over.
Zet de schaal op het draaiplateau en bak het gerecht 12-14 4.
minuten met de functie Grill + magnetron 350W.
U kunt restjes gekookte groenten gebruiken. Als uw oven een automatische bereidingsfunctie voor verse
groenten heeft, kunt u die functie gebruiken voor het koken van de groenten.