Krups PANINIGRILL EXPERT PG7000 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

www.krups.com
Kr/Panini-EurOuest 11/05 03/11/05 11:12 Page 1
2
3 5
1
4
Kr/Panini-EurOuest 11/05 03/11/05 11:12 Page 2
8
Nederlands
Wij danken u voor de aankoop van dit
KRUPS apparaat, dat uitsluitend bestemd is
voor huishoudelijk gebruik.
Voor uw veiligheid voldoet dit apparaat aan
de toepasselijke normen en regelgevingen
(Richtlijnen Laagspanning, Elektromagnetische
Compatibiliteit, Materialen in contact met
voedingswaren, Milieu…).
Beschrijving
a Geïsoleerd handvat
b Controlelampje “apparaat aan”
c Regelbare thermostaat
d Controlelampje “apparaat klaar”
e Vergrendelingsclip om het apparaat
op te bergen
f Vaste platen met anti-aanbaklaag
g Instelbare scharnieren
Het voorkomen
van ongelukken in huis
Voor kinderen kan een klein ongeluk soms
zeer ernstige gevolgen hebben. Leer uw
kinderen voorzichtig om te gaan met hete
apparaten in de keuken.
Als u het apparaat wilt gebruiken in het
bijzijn van kinderen:
Zorg ervoor dat er altijd een volwassene in
de buurt is.
Raak de hete delen van het apparaat niet
aan.
Sluit het apparaat nooit aan als u het niet
gebruikt.
Als iemand zich brandt, koel de brandplek
dan gelijk met koud water en roep, indien
nodig, de hulp in van een huisarts.
Voor het gebruik
Plaats het apparaat op een stabiele
ondergrond die warmtebestendig is. Vermijd
het gebruik van een soepele of breekbare
ondergrond, zoals glas. Steek het snoer in de
ingang achteraan het apparaat (1) zodat dit
een stabiele positie heeft.
Plaats het apparaat niet op of in de
nabijheid van natte of warme
ondergronden. Laat het snoer niet hangen
boven een warmtebron of plaats het niet in
de nabijheid van ontvlambare materialen.
Wanneer het snoer is beschadigd dient deze
te worden vervangen door de fabrikant, zijn
servicedienst of een gelijkwaardig
gekwalificeerd persoon om een gevaarlijke
sitiatie te voorkomen.
Open het apparaat en verwijder al het
verpakkingsmateriaal en stickers, aan de
binnen- en buitenzijde van het apparaat.
Smeer de platen lichtjes in met plantaardige
olie. Dep met een zachte doek droog. Zo
voorkomt u dat etenswaren aan de platen
blijven plakken.
Gebruik van het apparaat
Tijdens het eerste gebruik kan er zich een
lichte geur- en rookontwikkeling voordoen.
Dit is normaal en doet zich normaliter
enkel bij het eerste gebruik voor.
• Sluit het apparaat.
Steek de stekker in het stopcontact. Het
controlelampje “apparaat aan” (b) en
“apparaat klaar” (d) gaan branden (2).
Stel de thermostaat (c) in op de gewenste
temperatuur. Het controlelampje (d) gaat
uit (3).
• Als het apparaat klaar is voor gebruik zal het
controlelampje (d) weer gaan branden. In 4
tot 6 minuten wordt de maximum-
temperatuur bereikt.
• Zodra de temperatuur bereikt is, opent u het
apparaat door het geïsoleerde handvat (a)
op te heffen en plaatst u de etenswaren op
de onderste plaat (f).
Gebruik plastic keukengerei. Gebruik geen
metalen keukenmateriaal, deze kunnen de
anti-aanbaklaag beschadigen.
• Sluit het apparaat. De scharnieren (g) passen
zich automatisch aan aan de dikte van de
etenswaren (4). U hoeft niet op het handvat
te drukken. Tijdens het bakken biedt het
gewicht van de bovenplaat voldoende druk
op de etenswaren.
Laat de etenswaren de gewenste tijd
bakken. U kunt het apparaat op elk ogenblik
openen om het bakresultaat te controleren.
In onderstaande tabel treft u enkele
bakindicaties. De tijd kan variëren afhankelijk
van de dikte van de panini en van de
kenmerken van het vlees en het recept. Dit is
vanzelfsprekend ook afhankelijk van uw
persoonlijke smaak.
Kr/Panini-EurOuest 11/05 03/11/05 11:12 Page 8
Benaderende Stand
baktijd van de
in minuten thermostaat
Wit
kippenvlees 3 7
zonder bot
Gegrilde kaas 5 5
Panini 5 5
Zalm 6 7
Steak 3 tot 6 7
Zodra de panini gebakken is, opent u het
apparaat en neemt u de etenswaren eruit
met behulp van een niet metalen
keukengereedschap.
Na gebruik haalt u het snoer uit het
stopcontact en laat u het apparaat helemaal
afkoelen voor u het opbergt.
Praktische tips
Om vlees en groenten te bakken, plaatst u
de thermostaat op de maximale stand.
Gebruik uitsluitend vlees zonder bot.
Om sandwiches en panini’s te bakken,
plaatst u de thermostaat op de middelste
stand (5).
Reinigen
• Voordat u het apparaat schoonmaakt, trekt
u het snoer uit het stopcontact en laat u het
apparaat helemaal afkoelen.
Dompel het apparaat nooit onder in water
en plaats het nooit onder stromend water.
Om de buitenzijde van het apparaat te
reinigen, gebruikt u een vochtige doek en
wrijft u het apparaat zorgvuldig schoon.
Om de platen te reinigen, gebruikt u een
vochtige doek met een beetje afwasmiddel.
Afvegen met een vochtige spons en dan
zorgvuldig afdrogen.
Gebruik nooit een schuursponsje of
schuurcrème om de binnen- of buitenzijde
van het apparaat schoon te maken.
Opbergen
Het apparaat kan verticaal worden
opgeborgen. Sluit de vergrendelingsclip om
het apparaat makkelijker op te bergen (5).
Wees vriendelijk
voor het milieu !
Uw apparaat bevat materialen die geschikt
zijn voor hergebruik.
Lever het in bij het milieustation in uw
gemeente of bij onze technische dienst.
Recepten
Panini is een warme sandwich die met vers
brood wordt bereid. De sandwich wordt
vervolgens gegrild en opgediend.
SANDWICH MET ZALM
, GEROOKTE HAM EN
PEPER
Voor 6 sandwiches
6 verse zalmfilets van 115 g, olijfolie, zout,
gemalen zwarte peper, 6 Franse broden, 75 g
mayonaise met citroen en anijs (zie
onderstaand recept), 6 bladeren kropsla,
2grote tomaten die in fijne plakjes gesneden
werden, 12 sneetjes gerookte en gebakken
ham
Verwarm de grill op maximumtemperatuur
voor.
• Ontvet de zalmfilets.
Breng de filets op smaak met olijfolie, zout
en peper.
• Gril de zalm gedurende ongeveer 6 minuten
tot deze mooi roze is en een beetje uit elkaar
begint te vallen. Neem de zalm van de grill
en leg deze op een bord.
• Snij de Franse broden in de lengte, maar niet
helemaal tot het einde. Smeer mayonaise
met citroen en anijs in het Frans brood en
voeg er dan een blaadje salade per sandwich
aan toe.
Plaats plakjes tomaat op de kropsla en voeg
dan de gebakken zalm aan toe. Rond af door
twee sneetjes ham per sandwich toe te
voegen. Dien op.
Mayonaise met citroen en anijs:
110 g mayonaise van goede kwaliteit,
1koffielepel vers citroensap, 2 koffielepels vers
gesneden anijs, zout en gemalen zwarte peper
Meng de ingrediënten in een kom en plaats
het mengsel in de koelkast tot u het gebruikt.
9
Kr/Panini-EurOuest 11/05 03/11/05 11:12 Page 9
10
P
ANINI MET GEBKRUID RUNDVLEES EN
“P
ISTOUMET ZWARTE BONEN
Voor 4 sandwiches
2 soeplepels olijfolie, 450 g rundvlees in fijne
reepjes, 1 kleine rode ui in fijne ringen
gesneden, 1 soeplepel in stukjes gesneden
verse knoflook, gehakte peterselie (indien
gewenst), 1 soeplepel knoflook-chilisaus
(verkrijgbaar in kruidenierszaken of in de
Toko), 8 sneetjes volkorenbrood, 1 gegrilde
rode peper die in fijne ringetjes gesneden en
gegrild wordt, 170 g geraspte Nederlandse
kaas (type Edam)
Ingrediënten voor “pistou” met zwarte
bonen:
2 soeplepels gehakte knoflook, 2 ontpitte en
gehakte Serrano-pepers, 1 blikje 4/4 zwarte
bonen die je spoelt en laat uitlekken,
1 soeplepel rijstazijn, 2 soeplepels olijfolie,
2soeplepels vers gesneden peterselie, 1 groene
ui in stukjes gesneden, 1 soeplepel gemalen
komijn, 3 druppels pikante saus van het type
Tabasco
Verwarm de olijfolie in een pan op een
matige temperatuur.
Laat het rundvlees, de rode ui, de knoflook
en de peper gedurende 3 minuten bakken.
Voeg de knoflook-chilisaus toe en laat dit
gedurende 4 minuten bakken tot het
rundvlees goed doorbakken is.
Voeg er de gehakte peterselie aan toe en
breng op smaak met zout en peper.
Neem de pan van het vuur en zet deze apart.
• Verwarm de grill voor.
Leg 4 sneetjes brood op een vlakke, schone
en droge ondergrond.
Smeer de “pistou” met zwarte bonen op
elke snee brood, voeg het rundvlees, de
gegrilde rode peper en de Hollandse kaas
(type Edam) toe en bedek met de resterende
sneetjes brood.
Smeer boter op de buitenzijde van de
onderste sneetjes.
Plaats de sandwiches op de grill met de
beboterde zijde naar onder gericht en smeer
dan boter op de buitenzijde van de bovenste
sneetjes brood.
Sluit het deksel en laat het 5 minuten bakken
tot de sandwiches bruin en knapperig zijn.
Neem de sandwiches van de grill, laat deze
gedurende 3 minuten rusten en snij ze in
twee voor u ze opdient.
Bereiding van “pistou” met zwarte bonen:
Doe alle ingrediënten in een mengkom en
mix ze tot ze goed gehakt en gemengd zijn.
Neem het mengsel uit de kom en doe het in
een apart bordje.
PANINI MET GEGRILDE ITALIAANSE KAAS,
OLIJFOLIE EN BASILICUM
Voor 6 sandwiches
100 g geblancheerde verse basilicumblaadjes
en 24 andere niet geblancheerde blaadjes,
235 ml extra vierge olijfolie, zout, gemalen
zwarte peper, 6 witte paninibroodjes in
sneetjes van ongeveer 1 cm dik, 2 teentjes
knoflook die even in de pan gefruit werden,
450 g mozzarella in 18 plakjes gesneden,
boter (op kamertemperatuur)
Doe de geblancheerde basilicum en olijfolie
in een mixer. Mix op maximaal vermogen tot
de basilicum helemaal gehakt is en de olie
groen lijkt.
• Filter de olie in een kom met behulp van een
fijne zeef (of een zeefdoek), breng op smaak
met zout en peper en zet de olie opzij.
• Verwarm de grill voor.
Leg 6 sneetjes brood op een vlakke, schone
en droge ondergrond. Verdeel knoflook over
de sneetjes brood.
Plaats 3 plakjes mozzarella op elk sneetje
brood en voeg er schijfjes tomaat en 4 blaadjes
niet geblancheerde basilicum aan toe.
• Giet een straaltje olijfolie over het geheel en
bedek met een sneetje brood.
Smeer de buitenzijde van de bovenste
sneetjes brood in met boter.
Plaats de sandwiches op de grill met de
beboterde zijde naar onder gericht en smeer
dan boter op de bovenste sneetjes brood.
Sluit het deksel en laat ongeveer 5 minuten
bakken tot de sandwiches bruin en knapperig
zijn.
Neem de sandwiches van de grill, laat deze
gedurende 3 minuten rusten en snij ze in
twee voor u ze opdient.
Kr/Panini-EurOuest 11/05 03/11/05 11:12 Page 10
P
ANINI MET GEGRILDE GROENTEN EN FETA
MET KRUIDEN
Voor 4 sandwiches
1 aubergine (horizontaal in plakjes van 5 mm
gesneden), 1 kleine courgette (horizontaal in
plakjes van 5 mm gesneden), 1 rode peper
(gegrild en in plakjes gesneden), 1 rode ui
(horizontaal in ringen van 5 mm gesneden),
2 champignonhoedjes zonder de stelen,
120 ml olijfolie en een beetje extra om het
geheel mee in te smeren, zout, gemalen
zwarte peper, 8 sneetjes wit brood (of ander
soort sandwichbrood), 4 blaadjes kropsla,
75 ml feta met kruiden, balsamico azijn
Verwarm de grill voor op maximum-
temperatuur.
Smeer de aubergine, de courgette, de uien
en de champignons in met olijfolie.
• Voeg zout en peper toe.
Plaats de groenten op de grill, die u open
laat staan en laat bakken tot de groenten
zacht en bruin zijn (ongeveer 4 minuten aan
elke zijde voor de aubergine en de courgette,
6 minuten aan elke zijde voor de uien en
8 minuten aan elke zijde voor de champignons).
Neem de groenten van de grill en laat ze
afkoelen.
Schil de aubergine en snij de uiringen
doormidden.
• Verlaag de thermostaat tot een middel-
matige temperatuur.
Leg 4 sneetjes brood op een vlakke, schone
en droge ondergrond. Beleg ze met feta met
kruiden en voeg er dan de aubergine, de
blaadjes kropsla, de courgettes, de uien, de
champignons en de rode peper aan toe.
Besmeer de resterende sneetjes brood met
feta en leg de sandwiches erover (met de
feta naar onder gericht).
Smeer de twee zijden van de sandwich
rijkelijk in met olijfolie en plaats ze op de
grill.
• Gril gedurende ongeveer 5 minuten. Herhaal
dit voor elke sandwich. Snijden en warm
opdienen.
PANINI
PARIJS TEXAS
Voor 4 sandwiches
1 Frans brood, 170 g wit kippenvlees zonder
bot, 1 blikje (170 g) enchiladasaus, 1 koffielepel
pikante saus, 1 koffielepel komijn, 1 snufje
gedroogde oregano, 1 koffielepel gemalen,
zwarte peper, 3 soeplepels versgehakte
knoflook, 225 g Hollandse kaas (type Edam) in
sneetjes, 170 g geitenkaas in plakjes, 4 rode
pepers, 1 grote witte ui in fijne ringen
gesneden, olijfolie
• Verwarm de grill voor op hoge temperatuur.
• Meng de enchiladasaus, de pikante saus, de
komijn, de oregano, de peper en de
knoflook in een grote kom.
Voeg het kippenvlees toe en roer zodat het
vlees bedekt wordt met het mengsel. Dek af
en laat tenminste 30 minuten afkoelen in de
koelkast.
• Strijk de pepers en de uien in met olijfolie en
plaats ze op de warme grill.
• Laat de uien gedurende ongeveer 4 minuten
aan elke zijde bakken tot ze bruin zijn. Neem
ze van de grill en doe ze in een apart bordje.
Gril de pepers gedurende ongeveer 15 minuten
tot de schil gebarsten en verbrand is.
Doe ze in een papieren zak en sluit deze.
Laat gedurende 5 minuten rusten.
Neem de pepers uit de zak en verwijder de
verbrande schil. Haal het middelste, de
zaden en het vlees eruit en doe dit in een
apart bordje.
• Neem het kippenvlees uit de koelkast en laat
dit 3 minuten grillen tot het goed gebakken
en bruin is. Neem het kippenvlees van de grill
en leg het op een bord.
Snij het Frans brood in 4 gelijke delen. Snij
elk stuk horizontaal maar niet over de gehele
breedte.
Maak het brood open en druk op het kruim
om het te openen en plat te drukken.
Draai het brood om, om het te vullen langs
de zijde die normaal aan de buitenkant is (de
korst).
Plaats de geitenkaas en de Hollandse kaas
(type Edam) op de korst. Sluit het brood (met
het kruim aan de buitenzijde).
Smeer boter op de buitenzijde van het brood
en gril dit tot het bruin is en tot de kaas
gesmolten is (ongeveer 5 minuten).
Snij ondertussen het kippenvlees in fijne
reepjes en doe deze in een apart bordje.
Neem de sandwiches van de grill. Maak ze
open en doe de pepers, de ui en de kip er in.
Sluit de sandwiches en snij ze in twee. Doe
hetzelfde voor elke sandwich en dien warm
op.
11
Kr/Panini-EurOuest 11/05 03/11/05 11:12 Page 11
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6

Krups PANINIGRILL EXPERT PG7000 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor