P
ANINI MET GEGRILDE GROENTEN EN FETA
MET KRUIDEN
Voor 4 sandwiches
1 aubergine (horizontaal in plakjes van 5 mm
gesneden), 1 kleine courgette (horizontaal in
plakjes van 5 mm gesneden), 1 rode peper
(gegrild en in plakjes gesneden), 1 rode ui
(horizontaal in ringen van 5 mm gesneden),
2 champignonhoedjes zonder de stelen,
120 ml olijfolie en een beetje extra om het
geheel mee in te smeren, zout, gemalen
zwarte peper, 8 sneetjes wit brood (of ander
soort sandwichbrood), 4 blaadjes kropsla,
75 ml feta met kruiden, balsamico azijn
• Verwarm de grill voor op maximum-
temperatuur.
• Smeer de aubergine, de courgette, de uien
en de champignons in met olijfolie.
• Voeg zout en peper toe.
• Plaats de groenten op de grill, die u open
laat staan en laat bakken tot de groenten
zacht en bruin zijn (ongeveer 4 minuten aan
elke zijde voor de aubergine en de courgette,
6 minuten aan elke zijde voor de uien en
8 minuten aan elke zijde voor de champignons).
• Neem de groenten van de grill en laat ze
afkoelen.
• Schil de aubergine en snij de uiringen
doormidden.
• Verlaag de thermostaat tot een middel-
matige temperatuur.
• Leg 4 sneetjes brood op een vlakke, schone
en droge ondergrond. Beleg ze met feta met
kruiden en voeg er dan de aubergine, de
blaadjes kropsla, de courgettes, de uien, de
champignons en de rode peper aan toe.
• Besmeer de resterende sneetjes brood met
feta en leg de sandwiches erover (met de
feta naar onder gericht).
• Smeer de twee zijden van de sandwich
rijkelijk in met olijfolie en plaats ze op de
grill.
• Gril gedurende ongeveer 5 minuten. Herhaal
dit voor elke sandwich. Snijden en warm
opdienen.
PANINI
PARIJS TEXAS
Voor 4 sandwiches
1 Frans brood, 170 g wit kippenvlees zonder
bot, 1 blikje (170 g) enchiladasaus, 1 koffielepel
pikante saus, 1 koffielepel komijn, 1 snufje
gedroogde oregano, 1 koffielepel gemalen,
zwarte peper, 3 soeplepels versgehakte
knoflook, 225 g Hollandse kaas (type Edam) in
sneetjes, 170 g geitenkaas in plakjes, 4 rode
pepers, 1 grote witte ui in fijne ringen
gesneden, olijfolie
• Verwarm de grill voor op hoge temperatuur.
• Meng de enchiladasaus, de pikante saus, de
komijn, de oregano, de peper en de
knoflook in een grote kom.
• Voeg het kippenvlees toe en roer zodat het
vlees bedekt wordt met het mengsel. Dek af
en laat tenminste 30 minuten afkoelen in de
koelkast.
• Strijk de pepers en de uien in met olijfolie en
plaats ze op de warme grill.
• Laat de uien gedurende ongeveer 4 minuten
aan elke zijde bakken tot ze bruin zijn. Neem
ze van de grill en doe ze in een apart bordje.
• Gril de pepers gedurende ongeveer 15 minuten
tot de schil gebarsten en verbrand is.
• Doe ze in een papieren zak en sluit deze.
Laat gedurende 5 minuten rusten.
• Neem de pepers uit de zak en verwijder de
verbrande schil. Haal het middelste, de
zaden en het vlees eruit en doe dit in een
apart bordje.
• Neem het kippenvlees uit de koelkast en laat
dit 3 minuten grillen tot het goed gebakken
en bruin is. Neem het kippenvlees van de grill
en leg het op een bord.
• Snij het Frans brood in 4 gelijke delen. Snij
elk stuk horizontaal maar niet over de gehele
breedte.
• Maak het brood open en druk op het kruim
om het te openen en plat te drukken.
• Draai het brood om, om het te vullen langs
de zijde die normaal aan de buitenkant is (de
korst).
• Plaats de geitenkaas en de Hollandse kaas
(type Edam) op de korst. Sluit het brood (met
het kruim aan de buitenzijde).
• Smeer boter op de buitenzijde van het brood
en gril dit tot het bruin is en tot de kaas
gesmolten is (ongeveer 5 minuten).
• Snij ondertussen het kippenvlees in fijne
reepjes en doe deze in een apart bordje.
• Neem de sandwiches van de grill. Maak ze
open en doe de pepers, de ui en de kip er in.
• Sluit de sandwiches en snij ze in twee. Doe
hetzelfde voor elke sandwich en dien warm
op.
11
Kr/Panini-EurOuest 11/05 03/11/05 11:12 Page 11