Achter in dit boekje vindt u een tabel met etenswaren die u met de gezondheidsgrill kunt bereiden.
De tabel geeft de juiste stand van de grill aan, welke temperatuur u moet kiezen en hoe lang de
etenswaren moeten worden gegrild. De tijd die nodig is om het apparaat voor te verwarmen is niet
in de bereidingstijden inbegrepen.
De grilltijd en -temperatuur zijn afhankelijk van het soort etenswaren dat u wilt bereiden (bijv. vlees),
de dikte en de temperatuur van de etenswaren en van uw persoonlijke voorkeur. Raadpleeg ook de
aanduidingen op de gezondheidsgrill.
Opmerking: Tijdens het grillen gaat het groene ‘klaar voor gebruik’-lampje van tijd tot tijd aan en uit. Dit
betekent dat de gezondheidsgrill opwarmt naar de vooraf ingestelde temperatuur. Wanneer dit gebeurt,
kunt u gewoon doorgaan met grillen.
- Als u de gezondheidsgrill in de horizontale party-grillstand zet met de platte kant van de
grillplaten naar boven gericht, is de grill uitermate geschikt voor roerbakken en het bakken van
eieren, kleine pannenkoeken en gemarineerde etenswaren.
- Vet de etenswaren die u wilt grillen licht in met een beetje boter of olie. Dit voorkomt dat
overtollige boter of olie gaat roken.
- De gezondheidsgrill is niet geschikt voor het bereiden van gepaneerde etenswaren.
- Worstjes knappen tijdens het grillen vaak open. U kunt dit voorkomen door er met een vork
enkele gaatjes in te prikken.
- Zorg ervoor dat de stukken vlees die u gaat bereiden niet te dik zijn (ongeveer 1,5 cm) voor
het beste resultaat.
- Met vers vlees krijgt u een beter grillresultaat dan met bevroren of ontdooid vlees.
- Wanneer u saté, kip, varkensvlees of kalfsvlees bereidt, schroei het vlees dan eerst op hoge
temperatuur dicht (stand 5). Zet de temperatuurregelaar vervolgens een stand lager om het
vlees te grillen totdat het gaar is.
- U kunt de gezondheidsgrill ook gebruiken als thermostatische warmhoudplaat, die uw gerechten
automatisch op de vereiste temperatuur houdt. Zet het apparaat in de party-grillstand en stel
de temperatuurregelaar in op stand 2 of 3. Bedek de grillplaten met aluminiumfolie, met de
glimmende zijde naar boven. (g. 18)
- Als u bevroren etenswaren wilt ontdooien, zet u het apparaat in de gratineerstand en wikkelt u
de bevroren etenswaren in aluminiumfolie. Stel de temperatuurregelaar in op stand 1 of 2. De
ontdooitijd hangt af van het gewicht van de etenswaren.
Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen en -materialen, omdat u hiermee de
antiaanbaklaag van de platen beschadigt.
Dompel het apparaat nooit in water.
1 Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
2 Gebruik een stuk keukenpapier om overtollige olie van de platen te verwijderen voordat u
deze uit het apparaat verwijdert.
3 Verwijder de grillplaten (g. 19).
Druk op de bevestigingsclips op het apparaat en til de platen vervolgens uit het apparaat.
4 Maak de grillplaten, de vetopvangbakken en de spatel/tang schoon met een zachte doek of
spons in warm water met een beetje afwasmiddel, of in de vaatwasmachine (g. 20).
Laat de grillplaten vijf minuten weken in heet water met een beetje afwasmiddel om aangekoekte
etensresten te verwijderen. Hierdoor worden aangekoekte etensresten en vet losgeweekt.
83