Voorbereiding voor eerste ingebruikname
• Controleer of het apparaat niet beschadigd is. Neem in geval van beschadiging onmiddellijk
contact op met uw leverancier en gebruik het apparaat NIET.
• Verwijder al het verpakkingsmateriaal.
• Reinig het apparaat met handwarm water en een zachte doek.
• Plaats het apparaat waterpas.
• Plaats het apparaat zo dat de stekker te allen tijde bereikbaar is.
• Zorg ervoor dat het mes en het apparaat droog zijn. Olie is niet nodig.
Bediening
• Steek de stekker in de wandcontactdoos.
• Aan/uit knop aan de linkerzijde.
• Plaats het een mes in de gleuf en trek het langzaam naar u toe. De linkergleuf slijpt de linkerkant
van uw mes, de rechtergleuf de rechter.
LET OP! De volgorde maakt niet uit maar onthoud altijd, na 1 keer rechts volgt 1 keer links.
• Volg voor het slijpen van standaard messen de volgende stappen. (ook weergegeven op het
apparaat)
- Zet het apparaat aan.
- Laat het mes verticaal onder een hoek van 20° in een gleuf zakken.
LET OP! Zorg ervoor dat het mes niet voorwaarts beweegt wanneer u deze in de gleuf laat
zakken. Hierdoor kan het schuurpapier breken.
- Stap 1. Oefen een druk uit op het mes gelijk aan 1.5 kg
LET OP! Herhaal deze stap voor zowel de linker en rechtgleuf alvorens verder te gaan
- Stap 2. Oefen een druk uit op het mes gelijk aan 0.6 kg.
LET OP! Herhaal deze stap voor zowel de linker en rechtgleuf alvorens verder te gaan
- Stap 3. Oefen een druk uit op het mes van 0.03 kg.
LET OP! Herhaal deze stap voor zowel de linker en rechtgleuf alvorens verder te gaan
- Herhaal deze stappen totdat u tevreden bent met het resultaat.
- Om de uit te oefenen druk te bepalen zet u het apparaat op een weegschaal en leest u al
slijpend de druk af om te bepalen hoeveel druk er nodig is.
• Voor het slijpen van speciale messen zoals Japanse messen en gekartelde messen volgt u
dezelfde stappen. Afhankelijk van het soort mes slaat u stappen over.
- Voor een (sashimi) mes met een snijvlak aan 1 zijde: Volg de bovenstaande stappen alleen
ditmaal slijpt u alleen de zijde met het snijvlak. Gebruik stap 3 om het vlakke gedeelte van de
mes van onregelmatigheden te ontdoen
- Volg voor het slijpen van gekartelde messen dezelfde stappen als voor het Sashimi mes.
- Voor het slijpen van dunne messen slaat u stap 1 over.
• Voor het slijpen van scharen volgt u de volgende stappen.
- Haal de kap van het apparaat door de knop aan de onderzijde los te draaien.
- Houdt de schaar onder de hoek van het snijvlak tegen het schuurpapier aan tot deze de
gewenste scherpte heeft.
• Als het gewenste resultaat bereikt is schakelt u het apparaat uit.
• Spoel altijd het mes af en droog deze met een doek na het geslepen te hebben.
• Indien u het apparaat voor langere tijd niet gebruikt, druk de aan/uit op de linkerzijkant van het
apparaat uit en verwijder de stekker uit de wandcontactdoos.