3
PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER ART. 262008
Deze gebruiksaanwijzing eerst geheel doorlezen en bewaren om later nog eens te kunnen raadplegen.
Controleer of de netspanning in de woning overeenkomt met die van het apparaat en sluit dit toestel
alleen op een geaard stopcontact aan.
BESCHRIJVING
1. Deksel
2. Stoomplaat
3. Eierrekje
4. Basis met kookplaat
5. Maatbeker
6. OFF-schakelaar
7. ON-schakelaar met indicatielampje
De PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER is uitgevoerd in geborsteld roestvrij
staal. Deze volautomatische eierkoker met stoomfunctie is geschikt voor het bereiden van max. 6 eieren
in één keer. Wanneer het voedsel klaar is, geeft het apparaat door middel van de ingebouwde zoemer een
signaal. De eierkoker met stoomfunctie is voorzien van een aanschakelaar met indicatielampje, een uit-
schakelaar, een eierrekje, een stoomplaat, een transparant deksel en een maatbeker.
GEBRUIK VAN DE EGG COOKER
Waarschuwing: Wees voorzichtig met de eierprikker. U kunt zich eraan verwonden! Prik bij de te koken
eieren een gaatje aan de stompe kant. Dit voorkomt het barsten van de eieren. Vul de maatbeker met water
tot het streepje met het aantal eieren dat u gaat koken. Let hierbij tevens op de hardheid van de eieren
(zie maatbeker). Giet dit water op de kookplaat van de eierkoker. Opmerking: de maatindeling gaat uit
van middelgrote eieren. Wanneer u de eieren wat harder wilt, kunt u wat meer water toevoegen, en
voor zachtere eieren gebruikt u wat minder water. Experimenteer hiermee totdat u voor uzelf de ideale
hoeveelheid water gevonden heeft.
Plaats het eierrekje op het onderstel van de eierkoker. Zet de eieren in het eierrekje en plaats het transparante
deksel vervolgens op het apparaat. Het deksel is voorzien van ventilatiegaten waarlangs de stoom die
tijdens het bereidingsproces ontstaat zal ontsnappen. Houd deze openingen vrij!
Steek de stekker in het stopcontact en schakel het apparaat met de aan/uit-schakelaar in. Wanneer al het
water verdampt is, zal er een zoemer klinken. Schakel het apparaat vervolgens weer uit. Neem het deksel
van het apparaat (Let op: deksel is warm!). Houd het eierrekje vast aan de handvatten en laat de eieren
schrikken onder koud water.
Opmerking: laat het apparaat 15 minuten afkoelen alvorens het weer te gebruiken.
GEBRUIK VAN DE STOOMFUNCTIE
Dit apparaat kan niet alleen gebruikt worden voor het koken van eieren, maar ook voor het stomen van
gerechten. Er zijn vele variaties mogelijk.
1. Gebruik de maatbeker om water op de kookplaat te gieten.
2. Plaats het eierrekje en de stoomplaat op de metalen houder. Positioneer de stoomplaat in het midden
van het eierrekje zodat deze niet kan verschuiven.
3. Plaats het voedsel dat u wilt stomen op de stoomplaat.
4. Plaats het doorzichtige deksel op het apparaat.
Let op: als het voedsel vochtig is kan het gerecht waterig worden. Zorg dat het voedsel niet in aanraking
kan komen met het deksel. Als u zich hieraan houdt, wordt uw gerecht perfect gestoomd.
Tips bij het gebruik van de stoomfunctie:
Wanneer u deze functie gebruikt moet u in sommige gevallen meer water toevoegen dan is
aangegeven. Let er wel op dat u niet meer water toevoegt dan het “hard 1”-streepje op de
maatbeker.
- Wanneer u de stoomfunctie bij ingevroren producten gebruikt, hangt de kooktijd af van de
hoeveelheid water die uit het voedsel komt. Let er op dat de stoomtijd ook kan variëren
naar gelang de hoeveelheid voedsel die u wilt stomen.
- Bij een kleine hoeveelheid voedsel moet u tot 1 à 2 maatstreepjes meer water gebruiken
dan de aanbevolen hoeveelheid.