Princess 262008 de handleiding

Categorie
Eierkokers
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

3
PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER ART. 262008
Deze gebruiksaanwijzing eerst geheel doorlezen en bewaren om later nog eens te kunnen raadplegen.
Controleer of de netspanning in de woning overeenkomt met die van het apparaat en sluit dit toestel
alleen op een geaard stopcontact aan.
BESCHRIJVING
1. Deksel
2. Stoomplaat
3. Eierrekje
4. Basis met kookplaat
5. Maatbeker
6. OFF-schakelaar
7. ON-schakelaar met indicatielampje
De PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER is uitgevoerd in geborsteld roestvrij
staal. Deze volautomatische eierkoker met stoomfunctie is geschikt voor het bereiden van max. 6 eieren
in één keer. Wanneer het voedsel klaar is, geeft het apparaat door middel van de ingebouwde zoemer een
signaal. De eierkoker met stoomfunctie is voorzien van een aanschakelaar met indicatielampje, een uit-
schakelaar, een eierrekje, een stoomplaat, een transparant deksel en een maatbeker.
GEBRUIK VAN DE EGG COOKER
Waarschuwing: Wees voorzichtig met de eierprikker. U kunt zich eraan verwonden! Prik bij de te koken
eieren een gaatje aan de stompe kant. Dit voorkomt het barsten van de eieren. Vul de maatbeker met water
tot het streepje met het aantal eieren dat u gaat koken. Let hierbij tevens op de hardheid van de eieren
(zie maatbeker). Giet dit water op de kookplaat van de eierkoker. Opmerking: de maatindeling gaat uit
van middelgrote eieren. Wanneer u de eieren wat harder wilt, kunt u wat meer water toevoegen, en
voor zachtere eieren gebruikt u wat minder water. Experimenteer hiermee totdat u voor uzelf de ideale
hoeveelheid water gevonden heeft.
Plaats het eierrekje op het onderstel van de eierkoker. Zet de eieren in het eierrekje en plaats het transparante
deksel vervolgens op het apparaat. Het deksel is voorzien van ventilatiegaten waarlangs de stoom die
tijdens het bereidingsproces ontstaat zal ontsnappen. Houd deze openingen vrij!
Steek de stekker in het stopcontact en schakel het apparaat met de aan/uit-schakelaar in. Wanneer al het
water verdampt is, zal er een zoemer klinken. Schakel het apparaat vervolgens weer uit. Neem het deksel
van het apparaat (Let op: deksel is warm!). Houd het eierrekje vast aan de handvatten en laat de eieren
schrikken onder koud water.
Opmerking: laat het apparaat 15 minuten afkoelen alvorens het weer te gebruiken.
GEBRUIK VAN DE STOOMFUNCTIE
Dit apparaat kan niet alleen gebruikt worden voor het koken van eieren, maar ook voor het stomen van
gerechten. Er zijn vele variaties mogelijk.
1. Gebruik de maatbeker om water op de kookplaat te gieten.
2. Plaats het eierrekje en de stoomplaat op de metalen houder. Positioneer de stoomplaat in het midden
van het eierrekje zodat deze niet kan verschuiven.
3. Plaats het voedsel dat u wilt stomen op de stoomplaat.
4. Plaats het doorzichtige deksel op het apparaat.
Let op: als het voedsel vochtig is kan het gerecht waterig worden. Zorg dat het voedsel niet in aanraking
kan komen met het deksel. Als u zich hieraan houdt, wordt uw gerecht perfect gestoomd.
Tips bij het gebruik van de stoomfunctie:
Wanneer u deze functie gebruikt moet u in sommige gevallen meer water toevoegen dan is
aangegeven. Let er wel op dat u niet meer water toevoegt dan het “hard 1”-streepje op de
maatbeker.
- Wanneer u de stoomfunctie bij ingevroren producten gebruikt, hangt de kooktijd af van de
hoeveelheid water die uit het voedsel komt. Let er op dat de stoomtijd ook kan variëren
naar gelang de hoeveelheid voedsel die u wilt stomen.
- Bij een kleine hoeveelheid voedsel moet u tot 1 à 2 maatstreepjes meer water gebruiken
dan de aanbevolen hoeveelheid.
4
- Wacht na het bereiden van voedsel ten minste 15 minuten voor u het apparaat weer gebruikt.
- Als u wilt stoppen met stomen voordat het apparaat klaar is, schakel het apparaat dan uit en wacht tot
de stoom is weggetrokken voor u het deksel opent. Wees voorzichtig, het deksel kan heet zijn.
KOOKVOORSCHRIFTEN VOOR DE STOOMFUNCTIE
Voedsel Gewicht Aantal Hoeveelheid water Hoeveelheid water
(indien gekoeld) (indien ingevroren)
grote stukken vlees ca. 135 gram 2 hard 1 x
gemid. stukken vlees ca. 65 gram 2 hard 6 – medium 2 hard 1 – hard 2
kleine stukken vlees ca. 35 gram 3 medium 2 hard 3 – hard 4
dim sum ca. 25 gram 8 hard 6 – medium 2 hard 5 – hard 6
Gebruik voorgekookte noedels en dim sum.
SCHOONMAKEN
HAAL EERST DE STEKKER UIT HET STOPCONTACT!
De buitenzijde van de voet kan gereinigd worden met een vochtige doek (nooit in water of een andere
vloeistof onderdompelen).
De losse onderdelen kunnen ook met een vochtig doekje worden afgenomen. Indien noodzakelijk kunnen
deze ook in een warm sopje gereinigd worden.
Verwijder na ieder gebruik de kalk van de kookplaat. Als de kalkaanslag erger wordt kunt u de kookplaat
vullen met een mengsel van 50% water en 50% azijn. Plaats hierbij het eierrekje en het deksel niet op de
behuizing van het apparaat. Steek de stekker in het stopcontact en laat het mengsel een paar minuten
koken. Herhaal dit enkele malen. De kookplaat daarna goed schoonmaken met water.
PRINCESS-TIPS
- Dompel de voet van het apparaat nooit in water of andere vloeistof onder.
- Trek altijd de stekker uit het stopcontact vóór het schoonmaken en bij storingen.
- Nooit de stoomopening in het deksel afdekken.
- Houd er rekening mee dat er stoom onder het deksel zit die door de stoomopening ontsnapt.
- Tijdens het stomen wordt het deksel heet, open het deksel niet totdat u klaar bent.
- Schakel het apparaat altijd uit wanneer de zoemer klinkt. Als u de zoemer te lang laat afgaan, kan deze
beschadigen.
- Verzeker u ervan dat het apparaat volledig is afgekoeld voordat u het verplaatst.
- Laat het apparaat 15 minuten afkoelen voor u het opnieuw gebruikt.
- De binnenrand en de diverse onderdelen worden erg heet: zorg dat kinderen er niet bij kunnen en wees
er zelf ook voorzichtig mee.
- Zorg dat het apparaat niet zo dicht bij de rand van tafel, werkblad e.d. staat dat iemand het eraf zou
kunnen stoten; zorg ook dat het snoer niet zodanig hangt dat men erover zou kunnen struikelen of
erachter blijft haken.
- Gebruik het apparaat niet als het beschadigd is of het snoer beschadigd is, maar stuur het dan naar onze
servicedienst.
- Plaats het apparaat niet op of in de directe nabijheid van een hete kookplaat e.d.
- Sluit het apparaat uitsluitend op een geaard stopcontact aan.
- Dit apparaat is alleen bedoeld voor huishoudelijk gebruik.
- Zorg ervoor dat kinderen niet met dit apparaat spelen.
- Het is niet zonder gevaar om dit apparaat te laten gebruiken door kinderen of personen met een
geestelijke of lichamelijke handicap, of met te weinig ervaring of deskundigheid. De
voor de veiligheid van deze gebruikers verantwoordelijke persoon dient ze duidelijke
instructies te geven voor of ze te begeleiden bij het gebruik van dit apparaat.
5
RECEPTEN
GESTOOMDE “GEPOCHEERDE” EIEREN MET WORSTJES EN ASPERGES (1 PORTIE)
1 ei (gebroken in aluminium bakje)
1 à 2 asperges
2 à 3 hotdog-worstjes
zout en peper naar smaak
Bereiding:
1. Doe het ei in het aluminium bakje. Voeg zout en peper toe.
2. Snijd de asperges in hapklare stukjes. Indien gewenst kunt u de zijkanten van de
worstjes iets insnijden (niet doorsnijden).
3. Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan medium 4 of 5. Plaats het eierrekje
en de stoomplaat; plaats het ei, de asperges en de worstjes erop. Zorg ervoor dat het voedsel niet te
dicht bij de zijkanten ligt.
4. Doe het deksel stevig dicht en zet de schakelaar in de ON-stand.
5. Zodra de zoemer klinkt, zet u de schakelaar in de OFF-stand. Wanneer de stoom is weggetrokken, kunt
u het deksel verwijderen.
6. Het gerecht is klaar om geserveerd te worden.
GESTOOMDE BROCCOLI MET OLIJFOLIE EN PARMESAANSE KAAS
170 gram broccoli (1/2 stronkje), waarvan de harde stelen zijn verwijderd
2 theelepels extra vierge olijfolie
10 gram fijngeraspte Parmigiano-Reggiano (3 eetlepels)
Snijd de broccoli in roosjes van 4 tot 5 cm. Schil de steel en snijd deze in de lengte tot stengels van 1 cm
dik. Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan medium 4 of 5. Stoom de broccoli
in 5 tot 6 minuten op de stoomplaat gaar. Doe de broccoli over in een schaaltje en doe er olie, kaas en
zout en peper overheen.
ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN DRAGON EN SHERRY
175 gram middelgrote asperges, gesneden (1 à 2 asperges)
1 theelepel sherryazijn
1/2 theelepel sjalotjes, fijngehakt
1 mespuntje Dijon-mosterd
1 mespuntje zout
1 snufje zwarte peper
2 theelepels extra vierge olijfolie
1/2 theelepel fijngehakte verse dragon
1/2 ei, hardgekookt
Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan medium 3 of 4. Stoom de asperges in
3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) op de stoomplaat “al dente”, doe de asperges daarna in een
schaaltje met ijswater om het kookproces te stoppen. Goed uit laten lekken en droog deppen met keuken-
papier.
Roer de azijn, het sjalotje, de mosterd, zout en peper in een kleine schaal door elkaar en
giet de olie er langzaam bij, terwijl u klopt met een garde totdat alle ingrediënten goed met
elkaar vermengd zijn. Klop de dragon erdoor.
Wrijf het halve ei door een grove zeef. Doe een theelepel van de vinaigrette door de asperges
en leg dit op een bord. Schep de overgebleven dressing over de asperges en garneer met ei.
6
SALADE VAN GESTOOMDE ZALM MET GRAPEFRUIT-GEMBERDRESSING
Salade
100 gram zalmfilet, eventueel gesneden om op de stoomplaat te passen
1/4 theelepel gemalen komijn
Sap van 1/2 limoen (ongeveer 1/2 dl)
2 kopjes gemengde verse bladgroenten
1/4 avocado, dun gesneden
1/4 roze grapefruit, waarvan schil en velletjes zijn verwijderd en de partjes gescheiden
een beetje taugé, goed gewassen
Grapefruit-gemberdressing
1
1/2 theelepel grapefruitsap
1/2 theelepel olijfolie
1 theelepel witte wijnazijn
1/4 theelepel fijngehakte verse gember
Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan hard 6 of medium 4. Kruid de vis met
zout, peper, komijn en limoensap en stoom deze op de stoomplaat in ongeveer 6 minuten per kant gaar.
Zet de vis 10 minuten weg om af te koelen. Meng de ingrediënten in een kleine schaal door elkaar.
Verdeel de vis met een vork in grove stukken. Schud de bladgroenten erdoor en zoveel van de dressing
dat de blaadjes allemaal licht zijn bedekt. Leg de salade op een bordje. Leg de avocadoplakjes en partjes
grapefruit boven op het bordje met salade en besprenkel deze lichtjes met de dressing. Garneren met taugé.
GESTOOMDE KIPSALADE MET SESAMSAUS
Mushi Dori no Gomadare Salad
Sesamsaus gemaakt van het vleessap van gekookte kip is eenvoudig te bereiden. Dit soort dressing met
sesam (gomadare) wordt veel toegepast in Japan en wordt gebruikt voor zowel vlees als groente. Dit
kipgerecht kan uitstekend als voorgerecht worden opgediend, maar is ook erg lekker met koude pasta.
1 lente-ui
zout en peper
1/2 kleine komkommer
70 gram kippenpoten zonder bot met vel
1/4 theelepel sake
1/4 theelepel sesamolie
klein stukje geplette gember
Voor de sesamsaus:
1 theelepel van het vleessap van de gekookte kip (en zo nodig water)
1 eetlepel sesampasta
1/2 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel fijne suiker
1 theelepel rijstazijn
1/4 theelepel chilipasta of to-ban-jan
1/2 eetlepel grof gemalen sesamzaadjes
1/2 eetlepel fijngesnipperde lente-ui
1/2 theelepel fijngehakte gember
1/2 theelepel fijngehakte knoflook
1. Hak de lente-ui fijn in diagonale stukken en houd het groene deel apart voor de berei-
ding van de kip. Week deze een paar minuten in koud water om de bittere uiensmaak te
kwijt te raken.
2. Bestrooi de komkommer op een snijplank met een beetje zout en wrijf dit in, spoel ver-
volgens af. Dit vermindert het aroma van de komkommer en geeft het een mooie groene
kleur. Sla met een stamper op de komkommer (gebruik een fles wanneer u geen stamper
heeft) en breek deze met uw handen in stukken zodat er ongelijke stukken ontstaan.
3. Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan hard 2 of medium 6.
Steek de stukken kip aan een spies en leg deze in op de stoomplaat. Voeg zout, peper
7
en olie toe en doe het groene deel van de lente-ui en de gember erbovenop. Stoom de kip gaar. Zet weg
om af te koelen. Bewaar het vleessap van de kip voor gebruik in de sesamsaus.
4. Haal de kip van de spies en doe deze in een serveerschaal. Meng de komkommer erdoor en leg de
lente-ui erbovenop.
5. Meng alle ingrediënten voor de sesamsaus in een kleine schaal en giet deze over de kip met komkommer.
Opmerking over de ingrediënten:
Gomadare — wat "aangemaakt met sesamsaus" betekent — kan gemaakt worden met kant-en-klare
sesampasta of op een meer traditionele manier, door geroosterd sesamzaad tot een grove pasta te verma-
len in een suribachi (vijzel en stamper). Tahini, een Griekse sesampasta, is een goed en makkelijk ver-
krijgbaar alternatief, maar het heeft een iets
afwijkende smaak omdat deze niet van geroosterd sesamzaad is gemaakt. Een ander
alternatief is ongezoete pindakaas.
PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER ART. 262008
Read these instructions thoroughly first and keep them for future reference. Check that the voltage in the
house is the same as that of the appliance which must be connected to an earthed socket.
DESCRIPTION
1. Lid
2. Steam plate
3. Egg rack
4. Base with hotplate
5. Measuring cup
6. OFF switch
7. ON switch with indicator light
The PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER is finished in brushed stainless steel.
This fully automatic egg cooker with steamer function is suitable for boiling up to 6 eggs at once.
When the food is ready the built-in buzzer will sound to indicate this. The egg cooker with steamer
function has an on switch with indicator light, an off switch, an egg rack, a steam plate, a transparent
lid and a measuring cup.
USING THE EGG COOKER
Warning: Please use the egg pricker with care to avoid injury! Prick a hole in the rounded ends of the
eggs to be boiled. This stops the eggs from cracking. Fill the measuring cup with water up to the mark
for the number of eggs you are boiling. Also allow for the hardness of the eggs (see the measuring cup).
Pour the water on to the egg cooker hotplate. Note: the scale is for medium size eggs. If you want the
eggs to be a little harder add a little more water. Use a little less water for softer eggs. Experiment until
you have found the ideal quantity of water for yourself.
Put the egg rack on the bottom of the egg cooker. Put the eggs in the egg rack and then put the transparent
lid on the appliance. The lid has holes to allow the steam produced while boiling to escape. Make sure
these holes are kept uncovered!
Put the plug in the socket and switch on the appliance using the on/off switch. The buzzer will sound
when all the water has evaporated. Switch the appliance off again. Take the lid off the appliance (N.B.:
the lid will be hot!). Remove the eggs still in the rack using the handles and cool them rapidly in cold water.
Note: let the appliance cool down for 15 minutes before using it again.
USING THE STEAMER FUNCTION
This appliance is not only ideal for boiling eggs but also for steaming foods.
Many variations are possible.
1. Use the measuring cup to pour water onto the hotplate.
2. Place the egg rack and the steam plate onto the metal container.
Position the steam plate in the centre of the egg rack so it can’t become dislodged.
3. Place the food you wish to steam onto the steam plate.
4. Place the transparent lid on the appliance.

Documenttranscriptie

PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER ART. 262008 Deze gebruiksaanwijzing eerst geheel doorlezen en bewaren om later nog eens te kunnen raadplegen. Controleer of de netspanning in de woning overeenkomt met die van het apparaat en sluit dit toestel alleen op een geaard stopcontact aan. BESCHRIJVING 1. Deksel 2. Stoomplaat 3. Eierrekje 4. Basis met kookplaat 5. Maatbeker 6. OFF-schakelaar 7. ON-schakelaar met indicatielampje De PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER is uitgevoerd in geborsteld roestvrij staal. Deze volautomatische eierkoker met stoomfunctie is geschikt voor het bereiden van max. 6 eieren in één keer. Wanneer het voedsel klaar is, geeft het apparaat door middel van de ingebouwde zoemer een signaal. De eierkoker met stoomfunctie is voorzien van een aanschakelaar met indicatielampje, een uitschakelaar, een eierrekje, een stoomplaat, een transparant deksel en een maatbeker. GEBRUIK VAN DE EGG COOKER Waarschuwing: Wees voorzichtig met de eierprikker. U kunt zich eraan verwonden! Prik bij de te koken eieren een gaatje aan de stompe kant. Dit voorkomt het barsten van de eieren. Vul de maatbeker met water tot het streepje met het aantal eieren dat u gaat koken. Let hierbij tevens op de hardheid van de eieren (zie maatbeker). Giet dit water op de kookplaat van de eierkoker. Opmerking: de maatindeling gaat uit van middelgrote eieren. Wanneer u de eieren wat harder wilt, kunt u wat meer water toevoegen, en voor zachtere eieren gebruikt u wat minder water. Experimenteer hiermee totdat u voor uzelf de ideale hoeveelheid water gevonden heeft. Plaats het eierrekje op het onderstel van de eierkoker. Zet de eieren in het eierrekje en plaats het transparante deksel vervolgens op het apparaat. Het deksel is voorzien van ventilatiegaten waarlangs de stoom die tijdens het bereidingsproces ontstaat zal ontsnappen. Houd deze openingen vrij! Steek de stekker in het stopcontact en schakel het apparaat met de aan/uit-schakelaar in. Wanneer al het water verdampt is, zal er een zoemer klinken. Schakel het apparaat vervolgens weer uit. Neem het deksel van het apparaat (Let op: deksel is warm!). Houd het eierrekje vast aan de handvatten en laat de eieren schrikken onder koud water. Opmerking: laat het apparaat 15 minuten afkoelen alvorens het weer te gebruiken. GEBRUIK VAN DE STOOMFUNCTIE Dit apparaat kan niet alleen gebruikt worden voor het koken van eieren, maar ook voor het stomen van gerechten. Er zijn vele variaties mogelijk. 1. Gebruik de maatbeker om water op de kookplaat te gieten. 2. Plaats het eierrekje en de stoomplaat op de metalen houder. Positioneer de stoomplaat in het midden van het eierrekje zodat deze niet kan verschuiven. 3. Plaats het voedsel dat u wilt stomen op de stoomplaat. 4. Plaats het doorzichtige deksel op het apparaat. Let op: als het voedsel vochtig is kan het gerecht waterig worden. Zorg dat het voedsel niet in aanraking kan komen met het deksel. Als u zich hieraan houdt, wordt uw gerecht perfect gestoomd. Tips bij het gebruik van de stoomfunctie: Wanneer u deze functie gebruikt moet u in sommige gevallen meer water toevoegen dan is aangegeven. Let er wel op dat u niet meer water toevoegt dan het “hard 1”-streepje op de maatbeker. - Wanneer u de stoomfunctie bij ingevroren producten gebruikt, hangt de kooktijd af van de hoeveelheid water die uit het voedsel komt. Let er op dat de stoomtijd ook kan variëren naar gelang de hoeveelheid voedsel die u wilt stomen. - Bij een kleine hoeveelheid voedsel moet u tot 1 à 2 maatstreepjes meer water gebruiken dan de aanbevolen hoeveelheid. 3 - Wacht na het bereiden van voedsel ten minste 15 minuten voor u het apparaat weer gebruikt. - Als u wilt stoppen met stomen voordat het apparaat klaar is, schakel het apparaat dan uit en wacht tot de stoom is weggetrokken voor u het deksel opent. Wees voorzichtig, het deksel kan heet zijn. KOOKVOORSCHRIFTEN VOOR DE STOOMFUNCTIE Voedsel Gewicht grote stukken vlees ca. 135 gram gemid. stukken vlees ca. 65 gram kleine stukken vlees ca. 35 gram dim sum ca. 25 gram Gebruik voorgekookte noedels en dim sum. Aantal 2 2 3 8 Hoeveelheid water (indien gekoeld) hard 1 hard 6 – medium 2 medium 2 hard 6 – medium 2 Hoeveelheid water (indien ingevroren) x hard 1 – hard 2 hard 3 – hard 4 hard 5 – hard 6 SCHOONMAKEN HAAL EERST DE STEKKER UIT HET STOPCONTACT! De buitenzijde van de voet kan gereinigd worden met een vochtige doek (nooit in water of een andere vloeistof onderdompelen). De losse onderdelen kunnen ook met een vochtig doekje worden afgenomen. Indien noodzakelijk kunnen deze ook in een warm sopje gereinigd worden. Verwijder na ieder gebruik de kalk van de kookplaat. Als de kalkaanslag erger wordt kunt u de kookplaat vullen met een mengsel van 50% water en 50% azijn. Plaats hierbij het eierrekje en het deksel niet op de behuizing van het apparaat. Steek de stekker in het stopcontact en laat het mengsel een paar minuten koken. Herhaal dit enkele malen. De kookplaat daarna goed schoonmaken met water. PRINCESS-TIPS - Dompel de voet van het apparaat nooit in water of andere vloeistof onder. Trek altijd de stekker uit het stopcontact vóór het schoonmaken en bij storingen. Nooit de stoomopening in het deksel afdekken. Houd er rekening mee dat er stoom onder het deksel zit die door de stoomopening ontsnapt. Tijdens het stomen wordt het deksel heet, open het deksel niet totdat u klaar bent. Schakel het apparaat altijd uit wanneer de zoemer klinkt. Als u de zoemer te lang laat afgaan, kan deze beschadigen. Verzeker u ervan dat het apparaat volledig is afgekoeld voordat u het verplaatst. Laat het apparaat 15 minuten afkoelen voor u het opnieuw gebruikt. De binnenrand en de diverse onderdelen worden erg heet: zorg dat kinderen er niet bij kunnen en wees er zelf ook voorzichtig mee. Zorg dat het apparaat niet zo dicht bij de rand van tafel, werkblad e.d. staat dat iemand het eraf zou kunnen stoten; zorg ook dat het snoer niet zodanig hangt dat men erover zou kunnen struikelen of erachter blijft haken. Gebruik het apparaat niet als het beschadigd is of het snoer beschadigd is, maar stuur het dan naar onze servicedienst. Plaats het apparaat niet op of in de directe nabijheid van een hete kookplaat e.d. Sluit het apparaat uitsluitend op een geaard stopcontact aan. Dit apparaat is alleen bedoeld voor huishoudelijk gebruik. Zorg ervoor dat kinderen niet met dit apparaat spelen. Het is niet zonder gevaar om dit apparaat te laten gebruiken door kinderen of personen met een geestelijke of lichamelijke handicap, of met te weinig ervaring of deskundigheid. De voor de veiligheid van deze gebruikers verantwoordelijke persoon dient ze duidelijke instructies te geven voor of ze te begeleiden bij het gebruik van dit apparaat. 4 RECEPTEN GESTOOMDE “GEPOCHEERDE” EIEREN MET WORSTJES EN ASPERGES (1 PORTIE) 1 ei (gebroken in aluminium bakje) 1 à 2 asperges 2 à 3 hotdog-worstjes zout en peper naar smaak Bereiding: 1. Doe het ei in het aluminium bakje. Voeg zout en peper toe. 2. Snijd de asperges in hapklare stukjes. Indien gewenst kunt u de zijkanten van de worstjes iets insnijden (niet doorsnijden). 3. Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan medium 4 of 5. Plaats het eierrekje en de stoomplaat; plaats het ei, de asperges en de worstjes erop. Zorg ervoor dat het voedsel niet te dicht bij de zijkanten ligt. 4. Doe het deksel stevig dicht en zet de schakelaar in de ON-stand. 5. Zodra de zoemer klinkt, zet u de schakelaar in de OFF-stand. Wanneer de stoom is weggetrokken, kunt u het deksel verwijderen. 6. Het gerecht is klaar om geserveerd te worden. GESTOOMDE BROCCOLI MET OLIJFOLIE EN PARMESAANSE KAAS 170 gram broccoli (1/2 stronkje), waarvan de harde stelen zijn verwijderd 2 theelepels extra vierge olijfolie 10 gram fijngeraspte Parmigiano-Reggiano (3 eetlepels) Snijd de broccoli in roosjes van 4 tot 5 cm. Schil de steel en snijd deze in de lengte tot stengels van 1 cm dik. Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan medium 4 of 5. Stoom de broccoli in 5 tot 6 minuten op de stoomplaat gaar. Doe de broccoli over in een schaaltje en doe er olie, kaas en zout en peper overheen. ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN DRAGON EN SHERRY 175 gram middelgrote asperges, gesneden (1 à 2 asperges) 1 theelepel sherryazijn 1/2 theelepel sjalotjes, fijngehakt 1 mespuntje Dijon-mosterd 1 mespuntje zout 1 snufje zwarte peper 2 theelepels extra vierge olijfolie 1/2 theelepel fijngehakte verse dragon 1/2 ei, hardgekookt Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan medium 3 of 4. Stoom de asperges in 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) op de stoomplaat “al dente”, doe de asperges daarna in een schaaltje met ijswater om het kookproces te stoppen. Goed uit laten lekken en droog deppen met keukenpapier. Roer de azijn, het sjalotje, de mosterd, zout en peper in een kleine schaal door elkaar en giet de olie er langzaam bij, terwijl u klopt met een garde totdat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. Klop de dragon erdoor. Wrijf het halve ei door een grove zeef. Doe een theelepel van de vinaigrette door de asperges en leg dit op een bord. Schep de overgebleven dressing over de asperges en garneer met ei. 5 SALADE VAN GESTOOMDE ZALM MET GRAPEFRUIT-GEMBERDRESSING Salade 100 gram zalmfilet, eventueel gesneden om op de stoomplaat te passen 1/4 theelepel gemalen komijn Sap van 1/2 limoen (ongeveer 1/2 dl) 2 kopjes gemengde verse bladgroenten 1/4 avocado, dun gesneden 1/4 roze grapefruit, waarvan schil en velletjes zijn verwijderd en de partjes gescheiden een beetje taugé, goed gewassen Grapefruit-gemberdressing 11/2 theelepel grapefruitsap 1/2 theelepel olijfolie 1 theelepel witte wijnazijn 1/4 theelepel fijngehakte verse gember Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan hard 6 of medium 4. Kruid de vis met zout, peper, komijn en limoensap en stoom deze op de stoomplaat in ongeveer 6 minuten per kant gaar. Zet de vis 10 minuten weg om af te koelen. Meng de ingrediënten in een kleine schaal door elkaar. Verdeel de vis met een vork in grove stukken. Schud de bladgroenten erdoor en zoveel van de dressing dat de blaadjes allemaal licht zijn bedekt. Leg de salade op een bordje. Leg de avocadoplakjes en partjes grapefruit boven op het bordje met salade en besprenkel deze lichtjes met de dressing. Garneren met taugé. GESTOOMDE KIPSALADE MET SESAMSAUS Mushi Dori no Gomadare Salad Sesamsaus gemaakt van het vleessap van gekookte kip is eenvoudig te bereiden. Dit soort dressing met sesam (gomadare) wordt veel toegepast in Japan en wordt gebruikt voor zowel vlees als groente. Dit kipgerecht kan uitstekend als voorgerecht worden opgediend, maar is ook erg lekker met koude pasta. 1 lente-ui zout en peper 1/2 kleine komkommer 70 gram kippenpoten zonder bot met vel 1/4 theelepel sake 1/4 theelepel sesamolie klein stukje geplette gember Voor de sesamsaus: 1 theelepel van het vleessap van de gekookte kip (en zo nodig water) 1 eetlepel sesampasta 1/2 eetlepel sojasaus 1/2 eetlepel fijne suiker 1 theelepel rijstazijn 1/4 theelepel chilipasta of to-ban-jan 1/2 eetlepel grof gemalen sesamzaadjes 1/2 eetlepel fijngesnipperde lente-ui 1/2 theelepel fijngehakte gember 1/2 theelepel fijngehakte knoflook 1. Hak de lente-ui fijn in diagonale stukken en houd het groene deel apart voor de bereiding van de kip. Week deze een paar minuten in koud water om de bittere uiensmaak te kwijt te raken. 2. Bestrooi de komkommer op een snijplank met een beetje zout en wrijf dit in, spoel vervolgens af. Dit vermindert het aroma van de komkommer en geeft het een mooie groene kleur. Sla met een stamper op de komkommer (gebruik een fles wanneer u geen stamper heeft) en breek deze met uw handen in stukken zodat er ongelijke stukken ontstaan. 3. Gebruik de maatbeker om water in de metalen bak te gieten tot aan hard 2 of medium 6. Steek de stukken kip aan een spies en leg deze in op de stoomplaat. Voeg zout, peper 6 en olie toe en doe het groene deel van de lente-ui en de gember erbovenop. Stoom de kip gaar. Zet weg om af te koelen. Bewaar het vleessap van de kip voor gebruik in de sesamsaus. 4. Haal de kip van de spies en doe deze in een serveerschaal. Meng de komkommer erdoor en leg de lente-ui erbovenop. 5. Meng alle ingrediënten voor de sesamsaus in een kleine schaal en giet deze over de kip met komkommer. Opmerking over de ingrediënten: Gomadare — wat "aangemaakt met sesamsaus" betekent — kan gemaakt worden met kant-en-klare sesampasta of op een meer traditionele manier, door geroosterd sesamzaad tot een grove pasta te vermalen in een suribachi (vijzel en stamper). Tahini, een Griekse sesampasta, is een goed en makkelijk verkrijgbaar alternatief, maar het heeft een iets afwijkende smaak omdat deze niet van geroosterd sesamzaad is gemaakt. Een ander alternatief is ongezoete pindakaas. PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER ART. 262008 Read these instructions thoroughly first and keep them for future reference. Check that the voltage in the house is the same as that of the appliance which must be connected to an earthed socket. DESCRIPTION 1. Lid 2. Steam plate 3. Egg rack 4. Base with hotplate 5. Measuring cup 6. OFF switch 7. ON switch with indicator light The PRINCESS CLASSIC EGG COOKER & MINI STEAMER is finished in brushed stainless steel. This fully automatic egg cooker with steamer function is suitable for boiling up to 6 eggs at once. When the food is ready the built-in buzzer will sound to indicate this. The egg cooker with steamer function has an on switch with indicator light, an off switch, an egg rack, a steam plate, a transparent lid and a measuring cup. USING THE EGG COOKER Warning: Please use the egg pricker with care to avoid injury! Prick a hole in the rounded ends of the eggs to be boiled. This stops the eggs from cracking. Fill the measuring cup with water up to the mark for the number of eggs you are boiling. Also allow for the hardness of the eggs (see the measuring cup). Pour the water on to the egg cooker hotplate. Note: the scale is for medium size eggs. If you want the eggs to be a little harder add a little more water. Use a little less water for softer eggs. Experiment until you have found the ideal quantity of water for yourself. Put the egg rack on the bottom of the egg cooker. Put the eggs in the egg rack and then put the transparent lid on the appliance. The lid has holes to allow the steam produced while boiling to escape. Make sure these holes are kept uncovered! Put the plug in the socket and switch on the appliance using the on/off switch. The buzzer will sound when all the water has evaporated. Switch the appliance off again. Take the lid off the appliance (N.B.: the lid will be hot!). Remove the eggs still in the rack using the handles and cool them rapidly in cold water. Note: let the appliance cool down for 15 minutes before using it again. USING THE STEAMER FUNCTION This appliance is not only ideal for boiling eggs but also for steaming foods. Many variations are possible. 1. Use the measuring cup to pour water onto the hotplate. 2. Place the egg rack and the steam plate onto the metal container. Position the steam plate in the centre of the egg rack so it can’t become dislodged. 3. Place the food you wish to steam onto the steam plate. 4. Place the transparent lid on the appliance. 7
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

Princess 262008 de handleiding

Categorie
Eierkokers
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor