37
6 Zet de warmhoudplaat van de
melkopschuimer uit met de aan/uit
s
chakelaar.
W
AARSCHUWING: de
roestvrijstalen kan en het
warmhoudplaatje blijven enige
t
ijd na het uitzetten warm.
Reiniging
De mix-staaf van de
m
elkopschuimer kan
schoongeveegd worden terwijl deze
op het apparaat is gemonteerd, of u
kunt de mix-staaf verwijderen door
de staaf en de as los te schroeven.
Was voorzichtig in heet zeepwater.
Om de melkopschuimer na het
gebruik snel te reinigen, vult u de
melkkan met heet water en zet u de
melkopschuimer gedurende 30-50
seconden aan; herhaal deze
procedure twee keer.
Als de melk te lang in de
melkopschuimer is gebleven, dan
moet u de stoompijp en de mix-
staaf verwijderen en gedurende 2-5
minuten in heet zeepwater laten
weken voordat u ze afspoelt.
1 Verwijder de stoompijp onmiddellijk
na het gebruik en spoel af in warm
en koud water
D. Het is
aanbevolen om de mix-staaf
onmiddellijk na het gebruik schoon
te maken omdat opgedroogde melk
moeilijk te verwijderen is.
De mix-staaf van de opschuimer
kan worden afgeveegd terwijl de
opschuimer op het apparaat zit.
2 De as en de aandrijver kunnen voor
een meer grondige reiniging worden
verwijderd. Steek de steel van de
mix-staaf van de opschuimer in het
montagegat van het apparaat en
draai deze vast
E.
OPMERKING: Als u de mix-staaf
verwijdert, zorg er dan voor dat
deze goed is vastgedraaid anders
werkt de melkopschuimer niet goed.
3 Er kunnen enkele druppels melk op
de onderkant van de opschuimer
z
itten. Zet het koffiezetapparaat uit
e
n veeg dit oppervlak met een
v
ochtige doek af.
WAARSCHUWING: DE
M
ELKOPSCHUIMER WERKT
NAAR BEHOREN WANNEER DE
STOOMPIJP GOED IS
GEMONTEERD.
DE MELKOPSCHUIMER NIET
G
EDURENDE LANGE PERIODEN
DROOG OF ONDERGEDOMPELD
IN VLOEISTOF GEBRUIKEN
RECEPTEN
Cappuccino
1/3 koffie
1/3 hete melk
1/3 hete opschuimmelk
Cacaopoeder voor strooisel
1 Zet koffie volgens de instructies
voor ‘het zetten van koffie’.
2 Vul de roestvrijstalen melkkan met
de gewenste hoeveelheid melk, zet
deze op het warmhoudplaatje en zet
dit aan. De melk bereikt na
ongeveer 5-7 minuten de juiste
temperatuur.
3 Schuim de melk op door de
melkkan onder de mix-staaf van de
opschuimer te houden en zorg
ervoor dat de mix-staaf zich net
onder het melkoppervlak bevindt.
Druk hierna op de schuimknop. De
melk begint na 30-60 seconden te
schuimen.
4 Schenk de koffie en de hete melk in
een cappucino kopje en schep de
opschuimmelk erop.
5 Strooi er cacaopoeder op en
serveer.
h
36
Opmerking: Duw stevig naar rechts
om de filterhouder vast te zetten.
6 U
w koffiezetapparaat is uitgerust
m
et een sterkteregelaar zodat u de
koffie naar wens kunt instellen van
MILD tot STERK. Zet de
s
terkteregelaar halverwege tussen
MILD en STERK voor MATIG
STERKE koffie.
7 Z
et de glazen kan met het deksel
op de lekbak onder de tuit van de
f
ilterhouder en zorg ervoor dat de
handgreep van de kan naar buiten
is gericht.
8 Steek de stekker van het
koffiezetapparaat in het stopcontact
en zet de koffie aan/uit schakelaar
op AAN. Het oranje lampje gaat
branden om aan te geven dat het
koffiezetapparaat is ingeschakeld.
9 De koffie begint na ongeveer 2 of 3
minuten uit de tuit van de
filterhouder te stromen. Wacht tot al
het water uit het waterreservoir in
de glazen kan is gestroomd en
totdat het groene lampje brandt.
10 Zet het koffiezetapparaat na het
doorloopproces uit, verwijder de
glazen kan uit het koffiezetapparaat
en giet de koffie in de koppen.
WAARSCHUWING: Het
koffiezetapparaat en het
warmhoudplaatje worden warm
en blijven enige tijd warm na het
uitschakelen.
11
Haal de stekker van het apparaat uit
het stopcontact en laat het apparaat
afkoelen.
Verwijder de drukdop
langzaam.
12
Om het gebruikte koffiedik te
verwijderen, moet u de filterhouder
verwijderen door de handgreep naar
links te draaien totdat u merkt dat
de filterhouder los komt te zitten.
Verwijder de borgklem waarmee de
filter is vastgezet. Keer de filter om
en schud het koffiedik eruit. Maak
de borgklem langs de handgreep
opnieuw vast voor het volgende
gebruik.
Opmerking: Door de hoeveelheid
stoom die tijdens het pr
oces
verloren gaat, is de hoeveelheid
koffie minder dan het water in het
waterreservoir. Hiermee is rekening
gehouden bij het bepalen van de
hoeveelheid koffie.
Cappuccino zetten
Bereid het apparaat voor zoals
b
eschreven in de sectie ‘Koffie
z
etten’. Gebruik de glazen kan om
d
e juiste hoeveelheid water af te
meten.
Melk opschuimen
Wij raden u aan de melk op
d
ezelfde tijd als de koffie op te
warmen of enkele minuten voor het
z
etten van de koffie om ervoor te
zorgen dat de melk heet is.
1 Giet de gewenste hoeveelheid melk
in de roestvrijstalen opschuimkan.
Het maximumniveau niet
overschrijden en ook niet beneden
het minimumniveau vullen.
2 Zet de kan op de warmhoudplaat en
zet deze aan
B.
OPMERKING: U kunt de
warmhoudplaat op dezelfde tijd als
de koffie aan/uit schakelaar
aanzetten. Het duurt ongeveer 5-7
minuten voordat de melk tot de
optimale opschuimtemperatuur is
opgewarmd.
3 Houd de opschuimkan onder de
mix-staaf van de opschuimer
C. Til
de opschuimkan verder op zodat de
stoompijp zich net onder het
oppervlak van de melk bevindt. Op
deze manier krijgt u de maximale
hoeveelheid schuim. Houd de
melkkan gedurende 30-60
seconden in deze stand vast.
WAARSCHUWING: Wees
voorzichtig, de melk is heet.
4
Zet de melkkan terug op de
warmhoudplaat om de melk
opnieuw te verwarmen en de
kwaliteit van het schuim te
handhaven.
OPMERKING: De kan kan op de
warmhoudplaat blijven staan totdat
de koffie is gezet, maar pas op dat
u de melk of het schuim niet
verbrandt.
5 Schenk de kof
fie in het kopjes en
giet of schep het schuim op het
kof
fie en str
ooi hier
na een klein
beetje cacaopoeder op de melk
voor een perfecte cappuccino.
B
B
C
C
D
D
E
E